Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Απ' το Ηράκλειο η "Αθλητική Κυριακή"!

Οριστικοποιήθηκε σήμερα πως η "Αθλητική Κυριακή" της (πρώην) ΕΡΤ θα βγει απ' το Ηράκλειο της Κρήτης.


Ήδη σήμερα το απόγευμα υπήρξε κινητοποίηση και προς τους δημοσιογράφους που εργάζονταν στην ΕΡΤ σε ότι αφορά στην Κρήτη, ώστε να αναζητηθούν καλεσμένοι.

Οι «Μινωικές Γραμμές» διαψεύδουν ότι βγαίνουν από το χρηματιστήριο

Τέλος στις διαρροές των τελευταίων ημερών για ενδεχόμενη έξοδο των «Μινωικών Γραμμών» από το Χρηματιστήριο και μεταφορά της έδρας της εταιρείας από την Κρήτη στο εξωτερικό έδωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλός της Αντώνης Μανιαδάκης.

Με ανακοίνωσή του διαψεύδει κατηγορηματικά πρόσφατα δημοσιεύματα και τα χαρακτηρίζει «παραπλανητικούς ισχυρισμούς» που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Επίσης, διευκρινίζει ότι στα πλοία της εταιρείας του εσωτερικού εργάζονται αποκλειστικά Ελληνες ναυτικοί, ενώ στα πλοία που δραστηριοποιούνται στις γραμμές της Αδριατικής η σύνθεση των πληρωμάτων αποτελείται από Ελληνες και Ιταλούς.

Αντιγριπικός εμβολιασμός για άπορους και ανασφάλιστους

Από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης ανακοινώθηκε ότι από τη Δευτέρα 2/12/2013 ξεκινάει ο δωρεάν αντιγριπικός εμβολιασμός σε όλη την Κρήτη αποκλειστικά και μόνο για άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ηράκλειο: Παρουσιάζεται το μυθιστόρημα του Νίκου Ψιλάκη


 Έρωτας, επανάσταση, στίγματα και διαχρονικά μηνύματα από την Κρήτη του 1950


Παρουσιάζεται την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και ώρα 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω στο Ηράκλειο, το μυθιστόρημα του Νίκου Ψιλάκη "ΔΥΟ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΔΡΟΜΟ", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καρμάνωρ.

Οι «Μανούλες Ρεθύμνου» διοργανώνουν το 2ο Δωρεάν Φιλανθρωπικό Παζάρι

Τη δράση της εθελοντικής ομάδας υποστήριξης παιδιών «Μανούλες Ρεθύμνου», και συγκεκριμένα το φιλανθρωπικό παζάρι που διοργανώνει, στηρίζει το Ρέθυμνο.

Οι «Μανούλες Ρεθύμνου» διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο (30/11-01/12, από τις 10.00), στο Κέντρο Νέων, το 2ο Δωρεάν Φιλανθρωπικό Παζάρι. Στόχος τους είναι να συγκεντρώσουν κι εν συνεχεία να χαρίσουν σε άτομα που το έχουν άμεση ανάγκη ρουχισμό, τρόφιμα και παιχνίδια. Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της σε γνωστό δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης η επίσημη μασκότ του Ρεθύμνου καλεί όλο τον κόσμο να βοηθήσει. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αγορίνος στηρίζει τη δράση των «Μανούλων Ρεθύμνων», καθώς είχε βρεθεί στο πλευρό τους και στο πασχαλινό μπαράζ που είχε γίνει στην πλατεία Άγνωστου Στρατιώτη.

Ρέθυμνο: Από τους 42 υπαλλήλους στο ΙΚΑ έμειναν …18

Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να σας ενημερώσω για τη σοβαρότητα των λειτουργικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει το  τοπικό υποκατάστημα ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ρεθύμνου, και αφορούν στην ελλιπή στελέχωσή του.

Συγκεκριμένα το 2012 υπηρετούσαν 42 υπάλληλοι στο Υποκατάστημα και τέσσερις στο παράρτημα Περάματος. Από αυτούς 20 έχουν ήδη αποχωρήσει (συνταξιοδότηση, μετάθεση, κινητικότητα, επιτυχόντες προκήρυξης 9Κ), ενώ από τους  εναπομείναντες 22 πρόκειται να αποχωρήσουν 4 ακόμα υπάλληλοι το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ιατρείο διαλογής ασθενών στα Χανιά

Σε λειτουργία τέθηκε το ιατρείο διαλογής ασθενών στο νοσοκομείο των Χανίων, με σκοπό την αποσυμφόρηση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.


Όπως υποστήριξε ο διοικητής του νοσοκομείου Χαράλαμπος Δουλγεράκης, πλέον θα είναι δυνατή η εκτίμηση της κατάστασης ασθενών που προσέρχονται στο νοσοκομείο, ώστε στη συνέχεια να αποφασίζεται από τους γιατρούς ο τρόπος αντιμετώπισης τους.

Ε.Π.Κ.Κρήτης: " Οικογένεια δανειοληπτών , δεν θα πληρώσει τίποτα για ένα χρόνο, με δικαστική απόφαση "


Το πρωτοφανές σε αυτή την διαταγή, (απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων ) είναι: H απαγόρευση " της μεταβολής της πραγματικής και νομικής κατάστασης των χρεών της οικογένειας ", εδώ οφείλουμε να το τονίσουμε ότι περιφρουρείται η πώληση των χρεών μας!!!  - χρέη, που οι Τράπεζες πουλούν, χωρίς την δική μας ενημέρωση και συναίνεση .




Χαρά, έδωσε σε οικογένεια δανειοληπτών η από 13/11/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων,(Προσωρινή Διαταγή), βάσει της οποίας απαγορεύεται στις πιστώτριες Τράπεζες, τη λήψη κάθε καταδιωκτικού μέτρου , τη μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης των χρεών της οικογένειας, διατηρεί τη πραγματική και νομική κατάσταση της περιουσίας των δανειοληπτών, ορίζει μηδενικές δόσεις προς όλες τις πιστώτριες Τράπεζες.

Κρήτη: Κλείνουν σημαντικούς Λιμενικούς Σταθμούς - Διάτρητη η φύλαξη των ακτών!


Ορατό είναι το λουκέτο σε τρεις Λιμενικούς Σταθμούς της Κρήτης. Πρόκειται για εκείνους στο Καστρί της Βιάννου, στον Κόκκινο Πύργο και στην Γεωργιούπολη.



Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση συνδικαλιστικών εκπροσώπων των Λιμενικών, οι οποίοι μιλώντας στο Flashnews.gr κάνουν λόγο για διάτρητη φύλαξη των ακτών του νησιού εφόσον προχωρήσει ο σχεδιασμός. Μάλιστα η ανησυχία εντείνεται τώρα που το κύμα λαθρομετανάστευσης είναι έντονο.

40 εκ. ευρώ χρωστούν σε ρεύμα και νερό οι Ηρακλειώτες

Αβάσταχτο βάρος για τα νοικοκυριά της Κρήτης αποδεικνύονται οι λογαριασμοί των οργανισμών κοινής ωφέλειας, καθώς οι απλήρωτοι λογαριασμοί μόνο στη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑ στο Ηράκλειο φτάνουν τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Η αύξηση του αριθμού των απλήρωτων λογαριασμών για τη ΔΕΗ αγγίζει το 200%!

Το πρόβλημα των υπέρογκων οφειλών αλλά και της ανάγκης διακανονισμού των λογαριασμών έθεσε στις τοπικές διοικήσεις των οργανισμών ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης, επισημαίνοντας ότι ρεύμα και νερό είναι στοιχειώδη για την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών.

Πρωταθλητής το αεροδρόμιο Ηρακλείου!

Σε «πρωταθλητή» αναφορικά με τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις του δεκάμηνου αναδεικνύεται το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου Κρήτης, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, το διάστημα Ιανουάριος-Οκτώβριος, το «Νίκος Καζαντζάκης» δέχθηκε 2.485.84 εκατομμύρια αφίξεις, ενώ  το αντίστοιχο μέγεθος για το «Ελ. Βενιζέλος» διαμορφώθηκε στα 2.357.670 εκατ. Οι διεθνείς αφίξεις δηλαδή στο αεροδρόμιο των Αθηνών ήταν κατά 12.817 λιγότερες, σε σχέση με το "Ν.Καζαντζάκης".

Χανιά: Ο μακαρίτης που άφησε 4,2εκ.€ στο δημόσιο - Απίστευτο μπάχαλο λόγω γραφειοκρατίας!

Ο εικονιζόμενος επιχειρηματίας έφυγε από τη ζωή και αποφάσισε να αφήσει την περιουσία του στο δημόσιο, υπό έναν όρο...


Στις 8 Δεκεμβρίου του 2008 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο Χανιώτης επιχειρηματίας και έμπορος Γιώργος Μαλινάκης αφήνοντας πίσω του μια αμύθητη περιουσία με «κληρονόμους» την κοινωνία των Χανίων.

Ο αείμνηστος Μαλινάκης, μέσα από τη διαθήκη του, διέθετε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του, η οποία αγγίζει τα 4,2 εκ. ευρώ στο Νοσοκομείο Χανίων για την ανέγερση Ψυχιατρικής Πτέρυγας. Το μόνο που ζητούσε είναι να τεθεί στην κύρια είσοδο της πτέρυγας που θα ανεγερθεί μια πλάκα στην οποία να αναφέρεται: «Δωρεά Γεωργίου Μαλινάκη, εις μνήμη των γονεών του Γεωργίου και Αλεξάνδρας.

Και φυσικά να τηρηθεί η διαθήκη με σχολαστικότητα αλλιώς το κληροδότημα θα δοθεί στον Ερυθρό Σταυρό. Ωστόσο, η ασύλληπτη δωρεά με καταθέσεις ύψους περίπου 3,7 εκ. δολαρίων, χρυσές λίρες Αγγλίας, ακίνητα σε Χανιά και Αθήνα, παραμένει μέχρι και σήμερα αναξιοποίητη.

Ένας νόμος του 1939(!), η χαρακτηριστική ολιγωρία του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και τραγελαφικά περιστατικά όπως το χάσιμο φακέλων οι οποίοι είχαν αποσταλεί από την Επιτροπή Εκτέλεσης της Διαθήκης στο Υπουργείο, «δέσμευαν» εκατομμύρια ευρώ την ώρα που η κοινωνία «σφαδάζει» από την κρίση.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, πέντε χρόνια μετά και ενώ τα 4,2 εκ. ευρώ "λιμνάζουν" εξαιτίας της γραφειοκρατίας, η περιβόητη διαθήκη «ανοίγει» και πάλι. Ο φάκελος με την υπόθεση του κληροδοτήματος έχει αποσταλεί από τη Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η οποία πλέον αναλαμβάνει και τη διαχείρισή του, ενώ ταυτόχρονα οι δαπάνες για την εκτέλεση του έργου που χρονολογούνται από το 2009, επιτέλους εγκρίθηκαν, επιτρέποντας πλέον, η διαδικασία για την αξιοποίηση της διαθήκης να συνεχιστεί με ταχύτατους ρυθμούς.

Δημήτρης Μπάσης ζωντανά στο Ηράκλειο

Την Παρασκευή ο Δημήτρης Μπάσης θα δώσει μια μοναδική συναυλία στην Μουσική Σκηνή Μύλος.Την Παρασκευή ο Δημήτρης Μπάσης θα δώσει μια μοναδική συναυλία στην Μουσική Σκηνή Μύλος.


Μια μοναδική συναυλία θα δώσει ο Δημήτρης Μπάσης μεθαύριο ημέρα Παρασκευή στην Μουσική Σκηνή Μύλος. Ο Δημήτρης Μπάσης, με την μοναδική του ερμηνεία, το πάθος και την αυθεντικότητά του, πλαισιωμένος από κορυφαίους μουσικούς, υπόσχεται να μας χαρίσει στιγμές με δυνατές συγκινήσεις, με τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, από το 97', αλλά και με τραγούδια που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής μουσικής σκηνής παραδοσιακά, σμυρναίικα, ρεμπέτικα, παλιά λαϊκά, αλλά και λαϊκά τραγούδια του σήμερα.

Χειροπέδες σε γυναίκα που κακοποιούσε τα σκυλιά της

Η ιδιοκτήτρια ενός μανάβικου στα Χανιά, που εδώ και χρόνια κακοποιεί τα τρία της σκυλιά, συνελήφθη χθες το μεσημέρι από την αστυνομία.


Η κα.Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου της περιοχής παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες της που είχαν ως στόχο τη φροντίδα των σκυλιών, δεν κατόρθωσε να της «αλλάξει» τα μυαλά. 

Σύμφωνα με την κα.Μπομπολάκη και όπως εξήγησε στο zoosos.gr, τα πράγματα σε ό,τι αφορά την ιδιοκτήτρια του μανάβικου έχουν ως εξής:

Χανιά: Αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Μέχρι στις 6 Δεκεμβρίου μπορούν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι την αίτησή τους για το πρόγραμμα του κοινωνικού παντοπωλείου στον Δήμο Πλατανιά Χανίων.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι υπάρχοντες δικαιούχοι για να συνεχίσουν να είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα για το επόμενο εξάμηνο οφείλουν να υποβάλουν εκ νέου τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...