Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 1-5 (VIDEO)

Οι φίλοι του ΟΦΗ έδωσαν δυναμικό παρόν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και απέδειξαν έμπρακτα την λατρεία για την ομάδα του Ηρακλείου.

Τον σεβασμό των φίλων του ΟΦΗ κέρδισε όμως και  ο ΠΑΟΚ στη διάρκεια του φιλικού αγώνα με την κρητική ομάδα που διεξήχθη στο "Γεντί Κουλέ". Ο "Δικέφαλος" επιβλήθηκε με 5-1 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Χατ-τρικ ο Αθανασιάδης που έδειξε για μία ακόμη φορά τη στόφα του σκόρερ που διαθέτει. Τα άλλα δύο γκολ ο Τσουκαλάς και ο Γεωργίου που έδωσε και την ασίστ στο 1-1. Πολλές δοκιμές από τον Μάκη Χάβο

 Σε ένα φιλικό ματς που αποδείχθηκαν για ακόμη μια φορά οι εξαιρετικές σχέσεις οι οποίες υπάρχουν ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ, αλλά και οι εκτελεστικές ικανότητες του Αθανασιάδη, ο "Δικέφαλος" επιβλήθηκε την Μεγάλη Τρίτη (19/4) της κρητικής ομάδας με 5-1 στο "Γεντί Κουλέ".

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο βουλευτής Ηρακλείου της ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Λευτέρης Αυγενάκης (φωτό) που έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους φιλάθλους.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ: ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΖΩΪΔΑΚΗ

«Ένα ταξίδι με τη λύρα» του Νίκου Ζωϊδάκη, όπως ακριβώς είναι και ο τίτλος του νέου του CD που έχει γίνει ήδη πλατινένιος, έχει ετοιμάσει ο Χρήστος Νέζος για την Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου 2011 στις 14.50 στο MEGA. 

Στο παλιό  λιμάνι των Χανίων στήθηκε ένα κρητικό γλέντι με τον Νίκο Ζωϊδάκη να τραγουδά ζωντανά, πλαισιωμένος από τον Χορευτικό Σύλλογο Σφακίων και τη Λαογραφική Ομάδα Χανίων. Το μουσικό «ταξίδι» αρχίζει μεν από την Κρήτη, «περνά» όμως και από τις μουσικές όλης της Ελλάδας.
   
«Ταξιδεύοντας: Πάσχα με τον Νίκο Ζωϊδάκη» την Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου 2011, στις 14.50 με τον Χρήστο Νέζο στο MEGA.

«Μαϊμού» ξεναγοί στους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης

Delphinus delphis, Delphinidae, Common dolphin...Image via WikipediaΣτην ανεργία οι πιστοποιημένοι ξεναγοί
Αναφορά κατέθεσε στον Εισαγγελέα Ηρακλείου το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης - Σαντορίνης για τα φαινόμενα«μαϊμού» ξεναγών που λαθραία αναλαμβάνουν ξεναγήσεις γκρουπ τουριστών.
Όπως είπαν, τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί ραγδαία το φαινόμενο παράνομων ξεναγήσεων που διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία, γεγονός που έχει, ουσιαστικά, καταργήσει το επάγγελμα του ξεναγού.
Το επάγγελμα του ξεναγού προστατεύεται από το αρ. 1 του ν. 710/1977, το οποίο προβλέπει και κυρώσεις (1 έτος φυλάκισης και 2.000 ευρώ πρόστιμο).
Όπως κατήγγειλαν οι ξεναγοί στον Εισαγγελέα, τα περισσότερα τουριστικά γραφεία καταργούν το επάγγελμα του ξεναγού, αναθέτουν ξεναγήσεις σε υπαλλήλους ή συνεργάτες τους, οι οποίοι δεν έχουν ούτε τα προσόντα ούτε και την κατάρτιση.
Η παράνομη και αξιόποινη συμπεριφορά, είπαν οι ξεναγοί, έχει εκτινάξει την ανεργία στον κλάδο. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το ότι ο δείκτης ανεργίας ξεναγών έφθασε πέρυσι το 40%.
Οι ξεναγοί ζήτησαν την απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου και ο Εισαγγελέας, Ν. Μαρκάκης δεσμεύτηκε ότι θα κοινοποιήσει το αίτημα των ξεναγών σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΕΟΤ, Αστυνομία, ΄Ένωση Τουριστικών Γραφείων, Ένωση ξενοδόχων) ζητώντας να εφαρμοστεί ο νόμος, ενώ όπως τόνισε ο ίδιος, αν χρειαστεί θα ακολουθηθεί και η αυτόφωρη διαδικασία, όπως συνέβη και προηγούμενες χρονιές, με συλλήψεις ψευδο-ξεναγών.
Πηγή: cretalive.gr
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...