Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Πριν ... πεινάσουν μαγειρεύουν, φέτος, για τη δακοκτονία!

Τη βεβαιότητά της για την ομαλή διεξαγωγή της δακοκτονίας στην Κρήτη κατά την φετινή περίοδο- και παρά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει- εξέφρασε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Θεανώ Βρέντζου- Σκορδαλάκη.

Η κ. Βρέντζου- Σκορδαλάκη προήδρευσε σε σύσκεψη μ' εκπροσώπους των Δήμων της Κρήτης και τους αρμόδιους υπαλλήλους της Περιφέρειας, προκειμένου να ακολουθηθούν τα βήματα που έχουν καθοριστεί, για τη διασφάλιση της διεξαγωγής της δακοκτονίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε δηλώσεις της η κ. Βρέντζου-Σκορδαλάκη τόνισε την ετοιμότητα της Περιφέρειας σε ότι αφορά τους διαγωνισμούς για τα φάρμακα και τους εργολάβους και αναφέρθηκε στο πρόβλημα της πρόσληψης του απαιτούμενου προσωπικού, η οποία εκκρεμεί σε κεντρικό επίπεδο.

Είναι ένα πρόβλημα για μας –τόνισε- και πρόσθεσε: «Θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Άμεσα, αύριο ή μεθαύριο μια επιτροπή θα επισκεφτεί την Αθήνα, για να ζητήσουμε να πάρουμε την τρίτη υπογραφή που εκκρεμεί για την πρόσληψη του προσωπικού».

Η ίδια επανέλαβε τα περί διασφάλισης της δακοκτονίας την εφετινή περίοδο και επεσήμανε την σημαντικότητcretalive.grά της, για τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές του νησιού και μάλιστα σε μια περίοδο δεινής οικονομικής ύφεσης. Η αντιπεριφερειάρχης επιθυμεί καλύτερα αποτελέσματα από τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να προστατευτεί η ελαιοπαραγωγή, ο κόπος των αγροτών και το αγροτικό εισόδημα.

Η αντιπεριφερειάρχης δεν παρέλειψε ν' αναφερθεί και στο βασικό στόχο, που δεν είναι άλλος από «τη διεξαγωγή της δακοκτονίας εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Κρήτης, χωρίς να περιμένουμε κάθε χρόνο από το Υπουργείο τις εγκρίσεις προσωπικού, φαρμάκων κ. α.»
Η ίδια τέλος επανέλαβε τη βεβαιότητά της για την με κάθε τρόπο διεξαγωγή της δακοκτονίας την φετινή περίοδο, με την αγαστή και τη συντονισμένη συνεργασία, Περιφέρειας και Δήμων.


cretalive.gr

Ηράκλειο:Πειραματικό & 3ο μοιράστηκαν βραβείο σε διαγωνισμό ιστορικού δοκιμίου

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του διεθνούς κύρους Λευκαδίτη ιστορικού Νίκου Σβορώνου (1911-1989), το Γραφείο Σχολικής Συμβούλου Φιλολόγων Λευκάδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Λευκάδας και την Εταιρεία Θεωρίας, Έρευνας και Διδακτικής της Γενικής και της Τοπικής Ιστορίας, πραγματοποίησε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό συγγραφής ιστορικού δοκιμίου με επιλογή θέματος από την τοπική ιστορία.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές Γ΄ τάξης Γυμνασίου και Α΄ τάξης Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, και αφορούσε τη συγγραφή ιστορικού δοκιμίου, ατομικά ή ομαδικά, με επιλογή θέματος από την τοπική ιστορία και ενδεικτικές θεματικές περιοχές από την ιστορία του τοπίου, τις καθημερινές ανθρώπινες δραστηριότητες, την ιστορία της οικογένειας, την τοπική κοινωνία, κ.ά. Οι εργασίες των μαθητών έγιναν εκτός σχολικού ωραρίου και υποβλήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στην κατηγορία της Α΄ τάξης Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, το Πρώτο Βραβείο μοιράστηκαν το Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Ηρακλείου και το 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου.

Η βραβευμένη εργασία του Πρότυπου Πειραματικού είχε θέμα «Βαγγελιές: Δύο κορίτσια του Εμφυλίου στο Ηράκλειο».

Οι μαθήτριες Κωνσταντίνα Δαμιανάκη, Μαρία Δρακάκη, Βασιλική Μανιά, Δανάη Ροβιθάκη, Πιτσούλη Μαρία, με τη βοήθεια των Ειρήνης Περβολαράκη, Δέσποινας Νικολακάκη, Αναστασίας Πέιου, Παρασκευής Πέιου και Γεωργίας Σαββάκη, ερεύνησαν τη σύντομη ζωή και τον τραγικό θάνατο στα χρόνια του Εμφυλίου δυο νεαρών τότε κοριτσιών, μελών της ΕΠΟΝ, που υπήρξαν αχώριστες φίλες μέχρι τη στιγμή της εκτέλεσής τους.

Η εργασία βασίστηκε αποκλειστικά σε πρωτότυπο ιστορικό υλικό και μαρτυρίες, και αποτελεί την πρώτη τεκμηριωμένη ιστορική καταγραφή για την Βαγγελιώ Αρμενάκη και την Βαγγελιώ Φωτιάδου. Υπεύθυνοι καθηγητές στην εργασία των μαθητριών ήταν οι Ελένη Νικολιδάκη και Περικλής Γεωργιάδης.

Η βραβευμένη εργασία του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου, είχε θέμα «Μηνάς Γεωργιάδης - Η ζωή και το έργο του», και έγινε από τους μαθητές Δακανάλη Μιχαήλ, Δοξαστάκη Αλέξανδρο και Λαντζουράκη Εμμανουήλ, με υπεύθυνους καθηγητές τους Κώστα Τσαλουχίδη και Λιάνα Περάκη.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 22-23/6 στη Λευκάδα, σε Συνέδριο  αφιερωμένο στον ιστορικό Νίκο Σβορώνο, όπου οι προσκεκλημένες βραβευμένες ομάδες μαθητών θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους. Το σύνολο των εργασιών θα εκτίθεται στη διάρκεια του συνεδρίου, ενώ προβλέπεται η έκδοση τόμου με το σύνολο των συμμετοχών.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στον ίδιο διαγωνισμό άλλη μία μαθητική εργασία του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου και δύο μαθητικές εργασίες του ΓΕΛ Τυμπακίου έλαβαν επαίνους, ενώ μία μαθητική εργασία του ΓΕΛ Τυμπακίου έλαβε διάκριση.


cretalive.gr

Συνελήφθη επιχειρηματίας στο Ηράκλειο για χρέη προς το δημόσιο

Μετά από τις τρεις συλλήψεις επιχειρηματιών στο Ρέθυμνο για χρέη προς το δημόσιο που σημειώθηκαν τις  προηγούμενες ημέρες, σειρά είχε χθες το πρωί ένας επιχειρηματίας από το Ηράκλειο που διατηρεί εστιατόρια –ψητοπωλεία .

Πρόκειται για έναν 40χρονο που συνελήφθη στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, για οφειλές προς το Δημόσιο .

Συγκεκριμένα το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 91.955,11 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Θρίλερ με νεκρό στο Ηράκλειο

"Συναγερμός" σήμανε, λίγο μετά τις 09.30 το πρωί, στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου, εξαιτίας της ανεύρεσης ενός πτώματος στη θάλασσα, κοντά στο φρούριο του Κούλε. Αμέσως στήθηκε, από το λιμενικό, επιχείρηση ανάσυρσης του πτώματος από το νερό, σε κοντινή απόσταση από το βόρειο λιμενοβραχίονα.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο για να παραλάβει τη σορό του άνδρα, που υπολογίζεται ηλικίας περίπου 60 ετών. Το πτώμα εντόπισαν περαστικοί που το είδαν να επιπλέει στο νερό. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του λιμενικού που διαπίστωσαν ότι ο άνδρας ήταν νεκρός, ενώ έβγαζε νερό από το στόμα και τα μέλη του παρουσίαζαν ευκαμψία, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος επήλθε πρόσφατα, κάτι ωστόσο που θα επιβεβαιωθεί με περισσότερες λεπτομέρειες από τον ιατροδικαστή.

Όλα οδηγούν σε αυτοκτονία, καθώς στο τσαντάκι του βρέθηκε ένα σημείωμα, στο οποίο ο άνδρας έγραφε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Την εκδοχή της αυτοκτονίας ενισχύει και το γεγονός ότι βρέθηκε χωρίς παπούτσια, τα οποία εντοπίστηκαν έξω από τη θάλασσα, κάτι που σημαίνει ότι ο ίδιος έβγαλε τα παπούτσια του πριν κάνει τη μοιραία βουτιά στο νερό.

Επίσκεψη σχολείων στην Αρχαία Γόρτυνα


Στον αρχαιολογικό της Αρχαίας Γόρτυνας βρέθηκαν μαθητές του Γυμνασίου Αγίων Δέκα, του Γυμνασίου Βαγιονιάς και του Ενιαίου Λυκείου Αγίων Δέκα, προκειμένου να δουν και να γνωρίσουν από κοντά το Μεγάλο Θέατρο της Γόρτυνας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει για την υιοθεσία του μνημείου από τις σχολικές κοινότητες της περιοχής, ώστε να προωθηθεί το έργο της αναστύλωσης και ανάδειξής του, που αποτελεί πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών «ΤΟ ΔΙΑΖΩΜΑ» και του Δήμου Γόρτυνας.

Επίσης οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα των ανασκαφών αλλά και για το πλάνο που υπάρχει για την αξιοποίηση και ανάδειξη του μοναδικού αυτού μνημείου, όπως και για την υπό σύσταση κίνηση πολιτών με την επωνυμία «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» που θα έχει ως στόχο την συγκέντρωση χρημάτων, μέσω ειδικού «κουμπαρά», τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες του Μεγάλου Θεάτρου της Γόρτυνας.

 neakriti.gr

Της πήρε 46.000 ευρώ, κι εκείνη δεν πήρε χαμπάρι!

Ανυποψίαστη πήγε να κάνει ανάληψη χρημάτων από τράπεζα στον Άγιο Νικόλαο, μία 77χρονη γυναίκα, σήμερα το πρωί. Για κακή της τύχη, όμως, ένας άνδρας...
της την είχε "στήσει", με αποτέλεσμα να της αρπάξει τα χρήματα μέσα από την τσάντα, χωρίς εκείνη ... να πάρει χαμπάρι!

Η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε ότι τα χρήματα είχαν βγάλει ... φτερά, όταν πήγε σε κατάστημα σε απόσταση 30-40 μέτρων από την Εθνική Τράπεζα, από όπου είχε "σηκώσει" τα χρήματα, όταν έντρομη διαπίστωσε ότι κάποιος "αετονύχης" είχε αρπάξει τα χρήματα μέσα από την τσάντα της!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η "λεία" του αγνώστου, που προφανώς είχε παρακολουθήσει τις κινήσεις της γυναίκας ή γνώριζε πρόσωπα και πράγματα, αγγίζει τις 46.000 ευρώ.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, ενώ παράλληλα εξετάζει υλικό από τις κάμερες, ενώ θεωρείται ότι σύντομα θα έχει εντοπιστεί ο δράστης. Η αστυνομία αναζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ζευγάρι αλλοδαπών.
cretalive.gr

Έκλεψαν καλώδια και αντικείμενα από τον βιολογικό της Ιεράπετρας

Τα ηλεκτρικά καλώδια και άλλα αντικείμενα του βιολογικού καθαρισμού της Ιεράπετρας "έβαλαν στο μάτι" αετονύχηδες.
Πιο συγκεκριμένα στις 11 το πρωί έγινε αντιληπτό και καταγγέλθηκε στο Δήμο ότι άγνωστοι παραβίασαν τις εγκαταστάσεις του βιολογικού και αφαίρεσαν ηλεκτρικά καλώδια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν εφεδρικά μηχανήματα που θα καλύψουν σε περίπτωση βλάβης την απρόσκοπτη λειτουργία των αντλιοστασίων.

Ο Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μ. Ζερβάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες, μετά την αυτοψία που έκαναν στο χώρο κατήγγειλαν με επιστολή το γεγονός στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Το κείμενο της επιστολής που παρέλαβαν οι αστυνομικές αρχές και στην οποία υπάρχει λεπτομερής περιγραφή των αντικειμένων που εκλάπησαν έχει ως εξής:

"Σας ενημερώνουμε ότι αναφέρθηκε σήμερα ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 πμ στην υπηρεσία μας η κλοπή όλων των ηλεκτρικών καλωδίων του εφεδρικού μηχανολογικού εξοπλισμού που φυλάσσεται στον υπαίθριο χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού Ιεράπετρας και ο οποίος προορίζεται για την λειτουργία των αντλιοστασίων λυμάτων και των Βιολογικών Καθαρισμών του Δήμου μας καθώς και των καλωδίων του εξοπλισμού μέσα από το κτίριο του μηχανουργείου του Β.Κ .

Μετά τον επιτόπιο έλεγχο που διενέργησα διαπιστώθηκε :

1. κλοπή περίπου ποσότητας 5 τεμάχια Χ 10.,00μμ = 50 μμ μέτρων μήκους καλωδιώσεων από 4 επισκευασμένες αντλίες και 1 επισκευασμένο αναδευτήρα που φυλάσσονται στον υπαίθριο χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού Ιεράπετρας . Οι διατομές των καλωδιώσεων κυμαίνονται από 10 έως 20 χιλιοστά .

2. κλοπή περίπου ποσότητας 10 τεμάχια Χ 10.,00 μμ = 100 μμ μέτρων μήκους καλωδιώσεων από10 προς επισκευή αντλίες που φυλάσσονται στον υπαίθριο χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού Ιεράπετρας. Οι διατομές των καλωδιώσεων τους κυμαίνονται από 10 έως 15 χιλιοστά .

3. κλοπή περίπου ποσότητας 2 τεμάχια Χ 10.,00 μμ = 20 μμ μέτρων μήκους καλωδιώσεων από την «μεγάλη ηλεκτροκόλυση» και τον άλλο προς επισκευή αναδευτήρα του Β.Κ , εξοπλισμού που φυλάσσεται μέσα στο κτίριο του μηχανουργείου του Β.Κ. Οι διατομές των καλωδιώσεων τους κυμαίνονται από 10 έως 20 χιλιοστά .

4. Κλοπή εξαρτήματος εξοπλισμού οξυγονοκολλήσεως «Μπέκ».

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα εφεδρικά υλικά είναι απαραίτητα για την απρόσκοπτη λειτουργία των αντλιοστασίων του Δήμου".
flashnews.gr

Συνελήφθη 19χρονος Αλβανός που "μπούκαρε" σε επιχειρήσεις και γραφεία στο Ρέθυμνο

Στο μάτι είχε βάλει επιχειρήσεις και τεχνικά γραφεία ένας 19χρονος Αλβανός που συνελήφθη και άλλο ένα άτομο που αναζητείται από...
τις αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, καταγγέλθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου από τους ιδιοκτήτες τους, τρεις κλοπές – διαρρήξεις σε επιχειρήσεις (δύο εμπορικά καταστήματα και ένα τεχνικό γραφείο), στην πόλη του Ρεθύμνου.

Από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 19χρονος Αλβανός, μαζί με άλλο ένα άτομο το οποίο αναζητείται, είναι οι δράστες των κλοπών που σημειώθηκαν προχθές το βράδυ. Στο πλαίσιο των εκτεταμένων αναζητήσεων, ο νεαρός εντοπίστηκε χθες το βράδυ στο Ρέθυμνο και συνελήφθη.

Από τις τρεις επιχειρήσεις αφαίρεσαν συνολικά, το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ, είδη και εμπορεύματα αξίας 2.000 ευρώ περίπου, ενώ προκάλεσαν φθορές ύψους 200 ευρώ.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα του συνεργού του 19χρονου, καθώς και η συμμετοχή του σε όμοιες παράνομες πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Ρεθύμνου.
flashnews.gr

Πολιτική Δήλωση Ιωάννη Δ. Μιχελογιαννάκη βουλευτή Δημοκρατικής Αριστεράς

Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα δεν σεβάστηκε την εντολή του Ελληνικού λαού. Δηλαδή, δεν σεβάστηκε,
       το μεγάλο όχι στο δικομματισμό
       το μεγάλο όχι σε κυβέρνηση πολιτικών που ηττήθηκαν
       την αντιμνημονιακή ψήφο
       τον 1 στους 3 που είναι φτωχός
       το 33% των ανασφάλιστων
       τον κάθε ένα από το 1.500.000 νέους επιστήμονες που θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα
       τον εν δυνάμει απολυμένο ή εν δυνάμει έτοιμο να αυτοκτονήσει
       τον αμειβόμενο με 292 € που εργάζεται με μερική απασχόληση και αντιστοιχεί στο 53%
       το 35% της αποχής
       την εντολή του 19% με ψήφο σε κόμματα εκτός βουλής.   
Η Δημοκρατική Αριστερά κατέθεσε από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρη πρόταση,  με άξονες :
1.       Τροποποίηση μνημονίου.
2.       Ανατροπή πολιτικού συστήματος.
3.       Απάλυνση κοινωνικού πόνου. 
4.       Δημιουργία νέου αναπτυξιακού μοντέλου.
5.       Επιστροφή κλεμμένου πλούτου.
6.       Διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων.
7.       Χειροπέδες σε όσους έκλεψαν.
Πρότεινε, οικουμενική κυβέρνηση με γραπτές δεσμεύσεις και συμμετοχή όλων των κομμάτων, ώστε να υπάρξει νομιμοποίηση. Δυστυχώς, δεν εισακούστηκε.
Εν αντιθέσει είδαμε, έναν αγώνα δρόμου του κ. Σαμαρά για να επιβιώσει ο ίδιος, με ένα φιλοευρωπαϊκό κουστούμι, μετά τις ήττες των κ.κ Μέρκελ, Σαρκοζί.  
Έναν αγώνα δρόμου του κ. Βενιζέλου, μέχρι τον επόμενο τριαντάρη διάδοχο, ομολογώντας τον παρασιτισμό, τον παραγοντισμό, τον κρατισμό και το σάπιο ΠΑΣΟΚ.
Έναν αγώνα δρόμου του κ. Τσίπρα, σε θολό περιβάλλον, μόνο και μόνο για να κερδίσει το μπόνους.
Έναν αγώνα δρόμου του κ. Καμμένου, μόνο και μόνο για να κυβερνήσει ο ίδιος.
Έναν αγώνα δρόμου του ΚΚΕ, για το άπιαστο.

Ελληνίδες, Έλληνες, εμείς δεν παίζουμε. Για εμάς αρχίζει ένας αγώνας δρόμου, για την Ελλάδα, την Δημοκρατία, την Αριστερά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...