Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Δεν αποφυλακίζεται ο κατηγορούμενος για παιδοφιλία, προπονητής Σειραγάκης

Φυλακισμένος θα παραμείνει ο κατηγορούμενος για παιδοφιλία προπονητής, Νίκος Σειραγάκης, καθώς το Δικαστικό Συμβούλιο Ρεθύμνου απέρριψε το αίτημά του για αποφυλάκιση μετά την συμπλήρωση έξι μηνών από κράτησής του.


Όπως δημοσιεύει το cretalive.gr, το Δικαστικό Συμβούλιο, έκρινε ότι ο προπονητής είναι πιθανόν να έχει διαπράξει και άλλα αδικήματα με αυτά κατηγορείται και σε άλλους ανήλικους. Έτσι αποφάσισε την συνέχιση της κράτησής του στις φυλακές Τριπόλεως.

Ο ίδιος ωστόσο δεν παρευρέθηκε στην συνεδρίαση του Συμβουλίου, καθώς φοβούμενος πως θα προκληθούν επεισόδια, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής είναι ακόμη οργισμένοι με την περίπτωση του προπονητή.

Αυγενάκης: Στις 17 Ιουνίου ο λαός καλείται να επιλέξει σταθερότητα

Ο υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου με τη Νέα Δημοκρατία Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Απορίας άξιων είναι η προσπάθεια που ομολογουμένως καταβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ πιεζόμενος να δώσει πειστικές απαντήσεις στις ανεδαφικές θέσεις του για την οικονομία και για τη κοινωνία. Παρουσιάζει ένα πρόγραμμα στρογγυλοποιημένο, πρόχειρο, ανεφάρμοστο, εξωπραγματικό με μόνο στόχο να παραπλανήσει τον Ελληνικό λαό διατηρώντας τις ακραίες απόψεις και θέσεις των συνιστωσών και των εκφραστών του.

Στις 17 Ιουνίου ο λαός καλείται να επιλέξει κυβέρνηση, να επιλέξει σταθερότητα, να επιλέξει ασφάλεια.

Καλούμε τον Ελληνικό λαό να στηρίξει την φιλελεύθερη, κεντροδεξιά, Ευρωπαική, ενωτική δύναμη, καλούμε να στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία».
Enhanced by Zemanta

Χανιά: Τραυματίστηκαν παιδιά σε τροχαίο

To σοβαρό τροχαίο έγινε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, στη Νέα Εθνική Οδό Χανίων Κισάμου, στο ύψος του κόμβου των Μουρνιών.

Σύμφωνα με το FlashNews, στο σημείο εκτός από τα τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ πήγε και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων για τον απεγκλωβισμό των επιβατών.

Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο τραυματισμός - όχι σοβαρά- δύο παιδιών και μιας γυναίκας που μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο Χανίων.

Τα ψηφοδέλτια με όλους τους υποψηφίους βουλευτές από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τα ψηφοδέλτιά της για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, παρουσίασε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Στην ανακοίνωσή της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει και την συμμετοχή της Κομμουνιστικής Οργάνωσης «Ανασύνταξη», την Ελπίδας Αλεβίζου από το «Κίνημα Δεν Πληρώνω» στην Α' Αθήνας και των Πέτρου Παπανικολάου και Γιώργου Βασσάλου στη Β' Αθήνας. Στην Αττική το ψηφοδέλτιο πλαισιώνει ο οικονομολόγος Γιώργος Τρικαλινός, ενώ στην Ημαθία ο Λάζαρος Παπαχρυσοστομίδης από την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλίας Ημαθίας.

Νομός Ηρακλείου
1. Αντωνίου Τόνια, μηχανικός
2. Βαλαής Νίκος, οδοντίατρος
3. Βλαχάκης Κώστας, ιδιωτικός υπάλληλος
4. Γκούβας Μπάμπης, γεωλόγος
5. Μυρσινιάς Βασίλης, φοιτητής
6. Παπακανάκης Νίκος, αγρότης
7. Τρούλη Αντιγόνη, εκπαιδευτικός
8. Χαιρέτη Ειρήνη, εκπαιδευτικός
Νομός Θεσπρωτίας
1. Κυρίτσης Φίλιππος, φιλόλογος- άνεργος
2. Λιαμπότης Σωτήριος, οικοδόμος
3. Χεκίμογλου Γιάννης, αγρότης - ιχθυοκαλλιεργητής

Νομός Χανίων
1. Γαλανάκης Χρήστος, αυτοαπασχολούμενος
2. Καλιτσουνάκη Μαρία, ξενοδοχοϋπάλληλος
3. Λιοδάκης Ανδρέας, γιατρός
4. Μπιχάκης Φώτιος, εκπαιδευτικός, οργανωτικός γραμματέας ΕΛΜΕ Χανίων
5. Παπουτσάκης Εμμανουήλ, οδηγός
6. Πιαγκαλάκης Γεώργιος, πολ. μηχανικός

Νομός Ρεθύμνου
1. Ζωγραφάκη Ειρήνη-Ευαγγελία, εργαζόμενη στην ιδ. υγεία
2. Θοδωράκης Μιχάλης , σερβιτόρος
3. Καυκαλάς Σήφης, μισθωτός τοπογράφος μηχανικός
4. Μιχαηλίδου Αικατερίνη – Αιμιλία (Έμιλυ), φοιτήτρια

Νομός Λασιθίου
1. Λουκάκης Χαράλαμπος, χημ. μηχανικός
2. Παϋσανίδου Ελένη, αρθρογράφος
3. Χουδαλάκη Αικατερίνη - Αντωνία, ηλεκτρολόγος μηχανικός

ΧΑΝΙΑ: Νυχτερινά δρομολόγια ΚΤΕΛ για να αποφευχθούν τα τροχαία

English: A suburban coach of Scania brand and ...
(Photo credit: Wikipedia)
Καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στα Χανιά θα πραγματοποιούνται νυχτερινά δρομολόγια των ΚΤΕΛ με στόχο να περιοριστούν τα τροχαία δυστυχήματα που οφείλονται στην κατανάλωση αλκοόλ.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον τοπικό σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, ο οποίος σε συνεργασία με το υπεραστικό ΚΤΕΛ παρουσίασε σήμερα την υλοποίηση του σχεδίου.

Όπως έγινε γνωστό, σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού δρομολογούνται ολονύκτια δρομολόγια ανά μια ώρα, προκειμένου να μεταφέρουν από και προς τα νυκτερινά κέντρα του βόρειου παραλιακού μετώπου των Χανίων τους θαμώνες τους.

Στόχος της πρωτοβουλίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου ΠΡΟΤΑ Ευτύχη Μαυρογένη, είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, που οφείλονται σε πολλές περιπτώσεις στην κατανάλωση αλκοόλ.

Τα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων- Ρεθύμνης θα εκτελούν με φθηνό εισιτήριο δρομολόγια καθημερινά κάθε μία ώρα, με αφετηρία τον σταθμό των υπεραστικών ΚΤΕΛ στο κέντρο της πόλης των Χανίων και τερματισμό στο Γεράνι και αντίστροφα.

Με τον τρόπο αυτόν, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ Γιάννη Καψανάκη, θα μεταφέρονται με ασφάλεια όσοι θαμώνες νυκτερινών κέντρων το επιθυμούν και θα περιορίζεται το φαινόμενο των θαμώνων που οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ και που πολλές φορές γίνονται πρωταγωνιστές τροχαίων.
Enhanced by Zemanta

Παγκρήτια: Με στόχο τη θωράκιση στη δύσκολη οικονομική συγκυρία


Με απώτερο στόχο την περαιτέρω βιωσιμότητα της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, αποφασίστηκε η "θωράκισή" της με το ποσό των 49 εκ ευρώ που προστίθεται μαζί με τις συσσωρευμένες προβλέψεις των περασμένων ετών σε ένα "μαξιλάρι" που ξεπερνά τα 134 εκ ευρώ!

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι το σύνολο των προβλέψεων, σε συνδυασμό με τις εμπράγματες διασφαλίσεις, υπερκαλύπτουν το σύνολο των δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση.

Μπροστά στο στόχο της θωράκισης της τράπεζας, η Διοίκησή της αποφάσισε για τη χρήση του 2011 να μην διανείμει μέρισμα στους συνεταίρους της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τράπεζας:

Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, ενόψει της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου 2012 στο Ηράκλειο, ενημερώνει τους συνεταίρους της για τα ακόλουθα :

Παρά την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση στη χώρα και τις δυσμενείς εξελίξεις στο διεθνές και εγχώριο τραπεζικό σύστημα, η Παγκρήτια Τράπεζα άντεξε, παρουσιάζοντας κέρδη προ προβλέψεων και αποσβέσεων ύψους 51,1 εκ. ευρώ για τη χρήση 2011.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, με δεδομένη την παρατεταμένη οικονομική αστάθεια, αποφάσισε την περαιτέρω θωράκιση της Τράπεζας έναντι τυχόν επισφαλειών, με συνολικές προβλέψεις για τη χρήση 2011 ύψους 48,9 εκ. ευρώ και συσσωρευμένες προβλέψεις 134,3 εκ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 8,2% του συνόλου των χορηγήσεων.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των προβλέψεων, σε συνδυασμό με τις εμπράγματες διασφαλίσεις, υπερκαλύπτουν το σύνολο των δανείων σε καθυστέρηση.

Το τραπεζικό σύστημα της χώρας επιβαρυνόμενο από την εφαρμογή του PSI κατέγραψε σημαντικές ζημιές.

Η Παγκρήτια Τράπεζα, παρά τη μικρή έκθεσή της σε Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου (μικρότερη του 2% του ενεργητικού της), υπέστη τις συνέπειες του PSI επιβαρυνόμενη με ζημίες ύψους 22,47 εκ. ευρώ, ενώ κατέγραψε επιπλέον ζημίες ύψους 10,95 εκ. ευρώ από τη συμμετοχή της στην Πανελλήνια Τράπεζα. Ετσι το τελικό αποτέλεσμα για τη χρήση 2011 διαμορφώθηκε σε ζημίες ύψους 33,64 εκ ευρώ.

Τονίζεται οτι, ο δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας, ο αντιπροσωπευτικός δείκτης της υγιούς θέσης και βιωσιμότητας ενός πιστωτικού ιδρύματος, ανήλθε την 31/12/2011 σε 10,38%, πάνω από το όριο που απαιτείται από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Είναι προφανές ότι το οικονομικό αποτέλεσμα για τη χρήση 2011, δεν επιτρέπει τη διανομή μερίσματος στους συνεταίρους για τη χρονιά αυτή.

Για την τρέχουσα χρήση και με βάση τα αποτελέσματα του 4μήνου 2012, η πορεία της Τράπεζας είναι ικανοποιητική και σύμφωνη με τις προβλέψεις της. Ετσι τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανέρχονται σε 1,5 εκ. ευρώ και ο δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας στις 31/3/12 σε 10,52%.

Τέλος επισημαίνεται ότι τα τρέχοντα αποτελέσματα και οι διεθνείς συμβάσεις που ήδη έχει υπογράψει και συζητά η Τράπεζα, την φέρουν σε πλεονεκτική θέση στο τραπεζικό σύστημα, δημιουργώντας αισιόδοξες προοπτικές για το μέλλον της.

Αναλυτικά οικονομικά στοιχεία χρήσης 2011 βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.pancretabank.gr.

Μάνος - Ντόρα τσακώνονται μέσω tweeter για τα Χανιά!

Μια αιχμηρή καταγγελία είχε κάνει προ ημερών ο Στέφανος Μάνος μέσω tweeter ότι η Ντόρα Μπακογιάννη απειλεί τον υποψήφιο του κόμματός του στα Χανιά.

Σήμερα -με μια μικρή καθυστέρηση- η Ντόρα Μπακογιάννη, είδε την ανάρτηση στο twitter του Στέφανου Μάνου και απάντησε, δείχνοντας την ενόχλησή της, για τις αιχμές του επικεφαλής της Δράσης.

«Στη ζωή μου έχω απειληθεί αλλά δεν έχω απειλήσει ποτέ κανέναν. Ας ψάξετε αλλού να λύσετε τα προβλήματά σας», έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μάνος είχε γράψει «Υψηλή πολιτική ΝΔ-Μπακογιάννη στα Χανιά. Απειλούν τον υποψήφιο μας Γρηγόρη Αρχοντάκη διότι στεναχωρούνται οι Μαρκογιαννάκης-Βολουδάκης»

Πνιγμός σε πισίνα ξενοδοχείου του Αγίου Νικολάου.

Ένας τουρίστας πνίγηκε, πριν από λίγη ώρα, σε πισίνα ξενοδοχείου του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας που διέμενε στο ξενοδοχείο, είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Τον άτυχο τουρίστα ανέσυραν νεκρό από την πισίνα υπάλληλοι του ξενοδοχείου, οι οποίοι ωστόσο δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή παρά τις προσπάθειες.


Πηγή: prismanews.gr

Οι συγγενείς "ξυλοκόπησαν" τον τραυματιοφορέα

Δαρμένος βρέθηκε ένας 40χρονος τραυματιοφορέας του Βενιζελείου, όταν βρέθηκε μπροστά στους συγγενείς τραυματία, που επιτακτικά του ζητούσαν να... μεταφέρει τον ασθενή συγγενή τους, αν και ο τραυματιοφορέας είχε σχολάσει και είχε αναλάβει η επόμενη βάρδια.

Όλα συνέβησαν, χθες το βράδυ, όταν αγρότης μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο σοβαρά τραυματισμένος, αφού τον είχε καταπλακώσει το τρακτέρ που οδηγούσε. Ο αγρότης εισήχθη στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση, η οποία ολοκληρώθηκε περίπου στις 23.00, ώρα που αλλάζει η βάρδια γιατρών, νοσηλευτών και τραυματιοφορέων.

Την ώρα που ο 40χρονος τραυματιοφορέας ετοιμαζόταν να φύγει, έχοντας ολοκληρώσει τη βάρδια του, βρέθηκε μπροστά στους συγγενείς του τραυματισμένου αγρότη, οι οποίοι επιτακτικά του ζητούσαν να τον μεταφέρει. Ο 40χρονος έκανε ... το λάθος να τους γνωστοποιήσει ότι έχει σχολάσει και πως αναλαμβάνει συνάδελφός του.

Οι συγγενείς του ασθενούς, εξοργισμένοι, όρμησαν στον τραυματιοφορέα και τον ξυλοκόπησαν, χωρίς, ευτυχώς, να του προκαλέσουν σημαντικά τραύματα.

Το περιστατικό αυτό αποτελεί το αποκορύφωμα των ιστοριών ... καθημερινής τρέλας στο νοσοκομείο, καθώς πλέον, ολοένα και συχνότερα, ο κόσμος πιεσμένος από την κατάσταση, καταλήγουν να "ξεσπούν" τα προβλήματά τους στο προσωπικό...
cretalive.gr

"Ελαφροχέρηδες"... ξάφρισαν κατάστημα ρούχων!

Με επώνυμα ρούχα ανανέωσαν την γκαρνταρόμπα τους οι ελαφροχέρηδες, που χθες το απόγευμα, κι ενώ το κατάστημα ήταν ανοιχτό, μπήκαν... στο μαγαζί στο κέντρο του Ηρακλείου, διάλεξαν τα ρούχα του γούστου τους και κατόπιν χωρίς να τους πάρει χαμπάρι κανένας ... αποχώρησαν σαν κύριοι, με τα "ψώνια" τους!


Οι υπάλληλοι του καταστήματος δεν αντιλήφθησαν την κίνηση των τριών ανδρών εκείνη τη στιγμή, παρά μόνο αργότερα όταν παρακολούθησαν το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διαθέτει το κατάστημα.
cretalive.gr

Ελένη - Ματέο: Έζησαν τον έρωτά τους - και - στην Κρήτη! Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ... (Φωτό)

Δύο μέρες διακοπών και έρωτα απόλαυσαν η Ελένη και ο Ματέο στην όμορφη Κρήτη, όπως αποκαλύπτει με λεπτομέρειες και φωτογραφίες το περιοδικό CIAO...

Το αγαπημένο ζευγάρι αποφάσισε να κάνει τη διαφορά αυτή τη φορά και να μην ταξιδέψει στην Άνδρο και τα Άχλα, όπου διατηρεί ο σύντροφος της όμορφης παρουσιάστριας την ξενοδοχειακή μονάδα "Όναρ", αλλά να αποδράσουν σε ένα άλλο από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου. Η Κρήτη είναι, άλλωστε ένας από τους αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς της ωραίας Ελένης, και για το λόγο αυτό σκοπεύει, μάλιστα, να κλείσει το φετινό κύκλο των εκπομπών της εκεί, στα όμορφα και γραφικά Χανιά. 

Οι σχετικές πληροφορίες του "Ciao" αναφέρουν πως η επιλογή του νησιού δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς η Ελένη προσπάθησε να συνδυάσει τόσο τις ευχάριστες στιγμές με το σύντροφό της όσο και την εξερεύνηση του νησιού για να είναι προετοιμασμένη και για την εκπομπή της. Στο τέλος του Ιουνίου η εκπομπή "Ελένη" θα μας πει «καλό καλοκαίρι» από τα Χανιά και για το λόγο αυτό η Ελένη θέλησε να κάνει μια βόλτα στην όμορφη παραθαλάσσια πόλη της Κρήτης και να απολαύσει τις ομορφιές της πριν το ταξίδι της εκπομπής. Αν και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του Ματέο στα Άχλα είναι πολλές, καθώς την περίοδο αυτή, είναι αυξημένες οι δουλειές και οι υποχρεώσεις στο ξενοδοχείο του, εκείνος κατάφερε να ξεκλέψει δύο ημέρες και να της αφιερώσει στην αγαπημένη του. Ο Ματέο είναι άλλωστε ο άνθρωπος που πιστεύει πολύ στις δυνατότητες της όμορφης παρουσιάστριας.

Άτομα που βρέθηκαν στα Χανιά την ίδια περίοδο με το ερωτευμένο χευγάρι ξαφνιάστηκαν με την παρουσία τους εκεί, καθώς κανείς δεν γνώριζε, ούτε περίμενε να συναντήσει εκεί την Ελένη και τον Ματέο, αφού η απόδρασή τους έγινε ινκόγνιτο.

Οι πληροφορίες του περιοδικού λένε πως κατά τη διήμερη παραμονή τους στο όμορφο νησί του Αιγαίου η Ελένη και ο Ματέο περνούσαν τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους, στις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Από νωρίς το πρωί, πριν ακόμη οι παραλίες γεμίσουν με τους πρώτους παραθεριστές της Κρήτης, οι δυο τους λάμβαναν θέση στις ξαπλώστρες των ακτών που επισκέπτονταν και απολάμβαναν το μπάνιο τους.

Αμέσως μετά γύριζαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους για να αλλάξουν και να ξεκουραστούν, ενώ τις μεσημεριανές ώρες απολάμβαναν κρητικές σπεσιαλιτέ όπως ντάκο, γαμοπίλαφο, χοχλιούς σε παραθαλάσσια ταβερνάκια του νησιού.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...