Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα βήμα πριν το λουκέτο η Εντατική Μονάδα Νεογνών του Νοσοκομείου Χανίων

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αφήνουν να διαφανεί ότι στην πρόθεση του υπουργείου Υγείας είναι η κατάργηση της μονάδας στα Χανιά και η διατήρηση μόνο αυτής του Ηρακλείου που λειτουργεί στο ΠΑΓΝΗ.


Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι το πρώτο βήμα έγινε με την υποβάθμιση της μονάδας των Χανίων σε μονάδα ενδιάμεσης νοσηλείας νεογνών. Αυτό σημαίνει πως τα νεογέννητα παιδιά της δυτικής Κρήτης εάν χρειάζονται άμεση εντατική νοσηλεία μεταφέρονται στο Ηράκλειο.

"Γολγοθάς" για δεκάδες οικογένειες 

Δυόμισι και πλέον ώρες απαιτούνται προκειμένου μικρά παιδιά που χρίζουν άμεσης εντατικής παρακολούθησης, να έρθουν από τα Χανιά στο Ηράκλειο, αφού η μοναδική μονάδα εντατικής θεραπείας στη Δυτική Κρήτη μετά την υποβάθμιση της σε Μονάδα Ενδιάμεσης Νοσηλείας υπολειτουργεί.

Η υποβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανιών έγινε το 2008. Η έλλειψη προσωπικού και οι αυξημένες ανάγκες έχουν φτάσει το υπάρχον νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στα όριά του. Όμως παρότι η μονάδα έχει φτάσει στο σημείο μηδέν η πρόσληψη των δυο νεογνολόγων που εκκρεμούν καθυστερεί. Το υπουργείο ελεώ μνημονίου δεν έχει δώσει καμιά επίσημη απάντηση.

"Μάχη" με την απόσταση και το... χρόνο 

Όσοι εργάζονται στη μονάδα φοβούνται τα χειροτέρα λένε λόγω της μεγάλης απόστασης και του χρόνου που απαιτείται ώστε τα επείγοντα περιστατικά να φτάσουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Υπόθεση που τείνει να παγιωθεί. Αρκετοί φοβούνται ακόμη και την κατάργηση της υποβαθμισμένης μονάδας.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι και τον Μάιο του 2013, εισήχθησαν στη Μονάδα 961 νεογνά, εκ των οποίων τα 728 νοσηλεύτηκαν ενώ 233 νεογνά διακομίστηκαν στο Ηράκλειο.

"Κραυγή" αγωνίας από τους γονείς

Τα παράδοξο του ΕΣΥ, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μικρών παιδιών έχουν επισημάνει και οι Πολίτες της Δυτικής Κρήτης. Σε επιστολή τους προς τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη, τους πολιτευτές, τις Νομαρχιακές Επιτροπές και τους εκλεγμένους εκπροσώπους στην Περιφέρεια και στους Δήμους των νομών Χανίων και Ρεθύμνου Κρήτης, ζητούν να εισηγηθούν συγκεκριμένες τροποποιήσεις στον νέο χάρτη Υγείας της Κρήτης, προκειμένου να επαναλειτουργήσει η μοναδική μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών στην δυτική Κρήτη.



Πηγή:www.reporter.gr

Γυμνάσιο χωρίς ούτε έναν καθηγητή στο Ηράκλειο

Άνοιξε για τον αγιασμό και έκλεισε ξανά το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας, στο Ηράκλειο της Κρήτης, όχι λόγω της απεργίας αλλά γιατί δεν προβλέφθηκε η στελέχωσή του με καθηγητές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε ένας και τα μαθήματα να μην πραγματοποιούνται. 


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, γονείς και μαθητές ανησυχούν μη γνωρίζοντας αν και πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Μαθητής του σχολείου είχε απευθύνει επιστολή στον υπουργό Παιδείας, όπως δημοσίευσε το Cretalive.

Στο γράμμα ο μαθητής ονόματι Αλέξης ανέφερε: "Σήμερα πήγα για πρώτη φορά στο γυμνάσιο, στην πρώτη γυμνασίου! Εννιά το πρωί ο αγιασμός, είχα αγωνία μεγάλη να δω τους συμμαθητές μου, να γνωρίσω τους καθηγητές που θα μου κάνουν μάθημα.

Μετά τον αγιασμό η διευθύντρια πήρε το μικρόφωνο και διάβασε ένα λόγο γεμάτο ευχές και στο τέλος αφού έκλεισε τα χαρτιά της και τελείωσε με τις ευχές της, μας είπε να μην ξαναπάμε σχολείο, ούτε αύριο ούτε την Παρασκευή, μέχρι κάποιος αναπληρωτής καθηγητής να έλθει στο σχολείο".

Γιώργος Κοντραφούρης και Baby Trio Live στο Ρέθυμνο

Ο Γιώργος Κοντραφούρης, κορυφαίος Έλληνας πιανίστας της τζαζ, με διεθνή αναγνώριση, πλούσια δισκογραφία και αναρίθμητες συνεργασίες & το συγκρότημά του Baby Trio, θα βρίσκονται στο FIGARO CAFE την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στις 21:30 για ένα μοναδικό live.


Ο Γιώργος Κοντραφούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο. Στην ηλικία των 16, έστρεψε το ενδιαφέρον του στη τζαζ και παρακολούθησε μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου. Παρακολούθησε μαθήματα επίσης με τους Jim Beard και Jarmo Savolainen. Αποφοίτησε με Bachelor’s και Master’s degree in Jazz Performance από την Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία. Έχει συνεργαστεί ως πιανίστας ή οργανίστας με πολύ σημαντικούς και σπουδαίους μουσικούς της ελληνικής και διεθνούς σκηνής.

To 2008 δημιούργησε το νεανικό σχήμα που τον συνοδεύει, τους Baby Trio, οι οποίοι ανανεώνονται ηλικιακά κατά τα δύο τρίτα μόλις τα μέλη περάσουν το 25ο έτος της ηλικίας τους. Το Baby Trio δημιουργήθηκε για να εκφράσει την αφέλεια, τον εφηβικό ενθουσιασμό και γενικά ό,τι κάνει εντύπωση σε έναν νέο μουσικό, όταν αρχίζει να παίζει σε ένα συγκρότημα με τους φίλους του». Το Baby Trio τελικά εκφράζει όλες τις «μη ρεαλιστικές» προσδοκίες πουυπάρχουν πριν αρχίσει «η κανονική ζωή».

Και όπως λέει τώρα: «το Baby Trio, υπάρχει για να βρίσκομαι εγώ σε συνεχή εγρήγορση», αποδεικνύοντας έτσι πανηγυρικά την αξία της αέναης ανανέωσης και συμπληρώνοντας το ρηθέν υπό των προφητών της αιώνιας, μουσικής και όχι μόνον, νεότητας: «πέτρα που κυλάει χόρτα δεν μαζεύει».

διοργάνωση: Anadrasys, figaro cafe
χορηγός επικοινωνίας: Τeam fm 102

 Figaro Social, Εμμανουήλ Βερνάδου 21, Ρέθυμνο
Ελεύθερη είσοδος

CRETEVENTS.GR

Εκποίηση βιβλίου στο Talos Plaza στο Ηράκλειο

Η εκποίηση πραγματοποιείται από 15 Σεπτεμβρίου έως 13 Οκτωβρίου

Η μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη εκποίηση βιβλίου του Σωματείου Εκδοτών, για πρώτη φορά στην Κρήτη πραγματοποιείεται στο εμπορικό κέντρο Talos Plaza στο Ηράκλειο. 

Η εκποίηση πραγματοποιείται από 15 Σεπτεμβρίου έως 13 Οκτωβρίου με ώρες λειτουργίας: Καθημερινά Σάββατα & Κυριακές από τις 10 το πρωί έως 10 το βράδυ.

Το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΔΟΤΩΝ - ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.) μετά από μια σειρά επιτυχημένων εκποιήσεων βιβλίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ξάνθη διοργανώνει με την συμμετοχή 100 εκδοτικών οίκων την ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ και στην Κρήτη στο Ηράκλειο στον χώρο του εμπορικού κέντρου ΤALOS PLAZA.


prismanews.gr

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η πενθήμερη κατάληψη στο ΤΕΙ Κρήτης

Υπό πενθήμερη κατάληψη τελεί από σήμερα το ΤΕΙ Κρήτης, μετά τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων Διοικητικού και Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού του Ιδρύματος που διαμαρτύρονται...όπως αναφέρουν, για την κατάργηση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, για την απειλή των απολύσεων προσωπικού όλων των κατηγοριών, την υποχρηματοδότηση και τη συρρίκνωση του Ιδρύματος.


Στις κινητοποιήσεις, που έχουν ως αποτέλεσμα να ανασταλεί κάθε εκπαιδευτική και διοικητική λειτουργία του ΤΕΙ Κρήτης, συμπαρατάσσεται από σήμερα και το εκπαιδευτικό προσωπικό με τριήμερη απεργία.

VIDEO - Κεφαλογιάννης: Στοίχημα τη βουλευτική μου έδρα οτι καθηγήτριες παίρνουν άδεια για να μείνουν έγκυες


Μία αναφορά του Μανώλη Κεφαλογιάννη ότι οι καθηγήτριες στο Ηράκλειο και στην Ηλεία παίρνουν άδεια ένα χρόνο πριν για να μείνουν έγκυες ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει κόντρα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ.


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι υπάρχουν 300 κενά στο Ηράκλειο και αναφερόμενος στον Θ. Κοτσιφάκη είπε: «Τρία χρόνια θεωρείτε λογικό να έχουμε 300 κενά;».

Μάλιστα, τόνισε ότι κάθεται ένα χρόνο μια γυναίκα για να μείνει έγκυος. Ο κ. Κοτσιφάκης είπε ότι δεν ισχύουν τα λεγόμενα του Μ. Κεφαλογιάννη.

Τότε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποιώντας τη φράση που έχει γίνει γνωστή από τον Άδ. Γεωργιάδη είπε στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ: «Τη βουλευτική μου έδρα και την προεδρία σας τη βάζουμε στοίχημα;». Ο κ. Κοτσιφάκης του απάντησε «Δε βάζω στοίχημα εγώ. Αυτά να τα πείτε στον Γεωργιάδη».

Στη συνέχεια ο βουλευτής είπε: «Δώστε μου το λόγο της τιμής σας ότι δεν ισχύει αυτό».


Δηλώσεις Κεφαλογιάννη από Newscaster

Ηράκλειο: Εκαψαν ειδοποιητήρια κατάσχεσης του ΟΑΕΕ

Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες του Ηρακλείου.


Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν συμβολικά ειδοποιητήρια κατάσχεσης που τους έχει στείλει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Η διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων νομού Ηρακλείου ΟΕΒΕΝΗ, που γίνεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που εξήγγειλε η ΓΣΕΒΕΕ, είχε προγραμματισθεί να γίνει το πρωί στα γραφεία του ΟΑΕΕ όμως λόγω της απεργίας των υπαλλήλων του Οργανισμού έγινε έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών.

9:35 το πρωί: Νέος σεισμός στην Κρήτη

Ένας ακόμη σεισμός ταρακούνησε τους Κρητικούς


Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 9:35 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, και συγκεκριμένα των Χανίων.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 3,9 της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου και επίκεντρο 39 χλμ νότια της Παλαιόχωρας, σε βάθος 8 χλμ.

Συνάντηση γονέων και εκπαιδευτικών σήμερα στο Ρέθυμνο

Στο επίκεντρο τα προβλήματα στα σχολεία


Συνάντηση κατά την οποία θα τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ώστε να διαμορφωθεί κοινή στάση ενάντια στην επιχειρούμενη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών σήμερα στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του 2ου δημοτικού σχολείου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/Βάθμιας και η ΕΛΜΕΡ καλούν όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και η Ένωση Γονέων από την πλευρά της καλεί επίσης τα μέλη της, τα Δ.Σ. των γυμνασίων και λυκείων αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένο και ενεργό στα εκπαιδευτικά θέματα γονιό, να δώσουν το παρών στη συνάντηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης βασικά θέματα που θα συζητηθούν στη συνάντηση είναι:
«* Απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών / Στάση και ρόλος των γονιών στα εντεινόμενα προβλήματα του χώρου της Παιδείας.
* Λειτουργία των σχολών γονέων στο Ρέθυμνο
* Λειτουργία του προγράμματος ψυχοκοινωνικής παρέμβασης
 του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας του Παιδιού.
* Μεταφορές μαθητών/ Σχολικοί τροχονόμοι
* Λειτουργία σχολικών συμβουλίων

Εκτός από τους εκπαιδευτικούς, στη συζήτηση θα παρευρεθούν για να ενημερώσουν τους γονείς και να συζητήσουν μαζί τους οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων σχολών γονέων και ψυχοκοινωνικής παρέμβασης.goodnet.gr

Κρήτη: Το διδακτορικό της Μαργαρίτας Παπανδρέου - Η κόρη του πρώην πρωθυπουργού κλέβει τις εντυπώσεις!

Η κόρη του Γιώργου Παπανδρέου αποφάσισε να κάνει στην Κρήτη το διδακτορικό της, στην βιολογία...


Τελικά η οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου ''ψηφίζει'' Κρήτη για τις σπουδές της! Μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου Junior, που πήγε στο ΜΑΙΧ στα Χανιά για μεταπτυχιακό και η αδερφή του Μαργαρίτα, αποφάσισε να κάνει στην Κρήτη το διδακτορικό της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, η Μαργαρίτα Παπανδρέου έφτασε στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και συγκεκριμένα στο ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας (που θεωρείται από τα καλύτερα στην Ευρώπη) με σκοπό να κάνει το διδακτορικό της στη Βιολογία. Μάλιστα ήρθε σε επαφή με καθηγητές και ερευνητές για τις τελικές λεπτομέρειες.

ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Όσοι τη συνάντησαν στο ΙΤΕ, στις Βούτες, μιλούν για μια πολύ σοβαρή κοπέλα και επιστήμονα, άνθρωπο χαμηλών τόνων ''που δεν πιστεύεις με τίποτα ότι είναι γόνος μιας γνωστής οικογένειας και κόρη πρώην πρωθυπουργού''. Μάλιστα λέγεται πως και ο ίδιος ο πατέρας της δεν παρενέβη παρά το γεγονός ότι διατηρεί στενές σχέσεις με το ΙΤΕ που παρακολουθούσε και ως πρώην υπουργός Παιδείας , αλλά και ως πρωθυπουργός.

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου από μικρό κοριτσάκι είχε όνειρο να γίνει βιολόγος και να μην μιμηθεί τον πατέρα της. Παρά το γεγονός ότι εκείνος έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία και θα μπορούσε να ακολουθήσει την ίδια κατεύθυνση, εκείνη προτίμησε τη συγκεκριμένη επιστήμη.

Στο μόνο που μιμήθηκε τον πατέρα της ήταν πως θέλησε να σπουδάσει σε πανεπιστήμιο στο εξωτερικό και όχι σε κάποιο στην Ελλάδα. Και τελικά επέλεξε το Imperial College όπου πήρε πτυχίο. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...