Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Χανιά: Δράσεις ενίσχυσης της τοπικής αγοράς

Με τη συμμετοχή 60 εμπορικών επιχειρήσεων αρχίζει αύριο στην πόλη των Χανίων η υλοποίηση του προγράμματος εκπτωτικών προσφορών με τίτλο «Ψωνίζουμε στα Χανιά- κάθε Τρίτη».


Η πρωτοβουλία ανήκει στον Εμπορικό Σύλλογο και στον δήμο Χανίων, οι οποίοι προχωρούν για δεύτερη συνεχή χρονιά στην υλοποίηση του προγράμματος, με σκοπό την τόνωση της αγοράς και τη παροχή ειδικών προσφορών προς τους καταναλωτές κάθε Τρίτη.

Πτήση Χανιά - Δουβλίνο από τη Ryanair

Η εταιρεία εντάσσει από την 1η Απριλίου 2014, στο πρόγραμμά της πτήσεις στη διαδρομή Δουβλίνο-Χανιά δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Σάββατο. Η εταιρεία, με αφορμή την έναρξη των νέων δρομολογίων, προσφέρει αεροπορικά εισιτήρια που η τιμή τους αρχίζει από 14,99 ευρώ για ταξίδια σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό δίκτυό της για Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

Σε όλα τα σχολεία της Κρήτης το ντοκιμαντέρ "Νεοναζί - Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης"

Μεγάλη ιστορική, εκπαιδευτική, κοινωνική, προσφορά του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου που έκανε αποδεκτή την πρόταση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη να διαθέσει δωρεάν την αντιναζιστική ταινία ντοκουμέντο με τίτλο νεοναζί - Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης, για να προβληθεί σε όλα τα σχολεία του νησιού και σε δήμους.


Σε σημερινή επίσκεψη του Στέλιου Κούλογλου στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στην Περιφέρεια συζητήθηκε το θέμα, και όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον δημοσιογράφο - σκηνοθέτη η ιστορική ταινία-ντοκουμέντο πρόκειται να παραχωρηθεί για προβολή στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κρήτης. Στην κατεύθυνση αυτή θα υπάρξει σχετική συνεννόηση με τον Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολο Κλινάκη, και τις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού.

Κατάληψη σχολείου από γονείς

Οι γονείς του δημοτικού σχολείου των Στόλων στην Κρήτη προχώρησαν σήμερα σε κατάληψή του, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη δασκάλου.


Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Κυριακή Τσικαλάκη, «υπάρχει πρόβλημα στο δημοτικό σχολείο των Στόλων καθώς χρειάζεται δεύτερος δάσκαλος γιατί οι μαθητές είναι πολλοί. Δυστυχώς, ενώ έχουν έρθει αρκετοί εκπαιδευτικοί, έχουν

''Αυτή είναι η συνέπεια όταν οδηγείς στα 15 χωρίς δίπλωμα και γνώση''!

Ο εικονιζόμενος που το 1982 ήταν το θύμα ενός ατυχήματος που συγκλόνισε την Κρήτη και όχι μόνο, προχωράει σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση και στέλνει το δικό του ξεχωριστό μήνυμα...


Δεν πιστεύει στην τύχη και στην ατυχία, ούτε στα παιχνίδια της μοίρας. Πιστεύει όμως στην κρίση, την ανοησία και στη δύναμη του ανθρώπου. Έχει περάσει πολλά και έχει σκεφτεί άλλα τόσα, καθήμενος για 31 χρόνια σε αναπηρικό καροτσάκι.

Λασίθι: Έπεσε τμήμα της ψευδοροφής στη διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης

Ο λόγος για το κτήριο της διεύθυνσης αγροτικής ανάπτυξης στην Αγιά. Το πρωί που μπήκαν οι εργαζόμενοι μέσα στα γραφεία είδαν έκπληκτοι ένα μεγάλο κομμάτι της ψευδοροφής να έχει πέσει μαζί με κάποια αλουμινένια υποστηρίγματα.


Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γεωπόνων Χανίων, Λευτέρης Ντουντουνάκης στο flashnews.gr: ''προφανώς, η σκεπή τις ημέρες αυτές που έβρεχε "τράβηξε" νερό με αποτέλεσμα η ψευδοροφή να πέσει. Ευτυχώς το περιστατικό συνέβη Σαββατοκύριακο, ημέρα που δεν λειτουργούσαν οι υπηρεσίες και δεν υπήρχε κόσμος στο κτήριο''. 

ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ 35ΕΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Κρυφές ευκαιρίες που κάνουν ακόμη πιο ελκυστική τη συνταξιοδότηση χωρίς όριο ηλικίας με 35ετία, ακόμη και πριν από τα 58, περιλαμβάνουν οι διατάξεις του ισχύοντος ασφαλιστικού συστήματος για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που είχαν την πρώτη έναρξη της ασφάλισής τους πριν από το 1983 σε ταμεία ΔΕΚΟ, τραπεζών και στο δημόσιο.

Τα μυστικά για σύνταξη με 35ετία αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος με έναν πλήρη αναλυτικό οδηγό συνταξιοδότησης για άνδρες, γυναίκες και μητέρες με ανήλικο παιδί, που είναι ασφαλισμένοι στα ταμεία ΔΕΚΟ, τραπεζών, δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ, δίνοντας με πίνακες παραδείγματα και τη συνδρομή ειδικών απαντήσεις σε 5 τουλάχιστον βασικές απορίες που διατυπώνουν οι ασφαλισμένοι, όταν φτάνει η ώρα της συνταξιοδότησης, όπως:

- Ποιοι χρόνοι αναγνωρίζονται για σύνταξη με 35ετία;
- Τι ισχύει για χρόνο ασφάλισης πριν από το 1983 και σε ποιους αφορά;
- Μπορεί ένας εργαζόμενος με ασφάλιση πριν από το 1983 στο ΙΚΑ ή στον ΟΑΕΕ να συνταξιοδοτηθεί με 35ετία, χωρίς όριο ηλικίας, αν προσλήφθηκε μετά το 1983 σε τράπεζα ή στη ΔΕΗ;
- Πότε και ποιους συμφέρει η εξαγορά στρατού για σύνταξη με 35ετία;
- Ποιες είναι οι επιπτώσεις στον υπολογισμό της σύνταξης για όσους φεύγουν τώρα και για όσους αποχωρήσουν το 2014 ή μετά το 2015
;

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΔΩ

Σεισμός «ταρακούνησε» την Κρήτη

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε γύρω στις 6 το πρωί 119,3 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου, με επίκεντρο το Λυβικό Πέλαγος.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...