Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

O Άκης Τσοχατζόπουλος επιμένει για εξέταση των μελών του ΚΥΣΕΑ

Με νέα ανακοίνωση επανέρχονται οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου στην οποία αφήνουν αιχμές κατά του ανακριτή τον οποίο κατηγορούν για... σιωπηρή άρνηση να καλέσει τα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ προς εξέταση, όπως άλλωστε έχει ήδη αιτηθεί ο πρώην υπουργός δια των δικηγόρων του.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με βαθιά έκπληξη, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του πρώην Υπουργού κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου, πληροφορηθήκαμε την (σιωπηρή) άρνηση του αρμόδιου Ανακριτή του ν.4022 να καλέσει –κατόπιν σχετικού αιτήματός μας- τα μέλη του ΚΥ.Σ.Ε.Α. και σειρά αξιωματούχων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά την περίοδο 1998-2000. Στο αίτημά μας αυτό εμμένουμε και θα επανέλθουμε.

Θεωρούμε ότι η κύρια ανάκριση (αρθ. 246 κ.ε. Κ.Π.Δ.) που διενεργείται σε σχέση με την πολύπτυχη και πολυεπίπεδη υπόθεση Τσοχατζόπουλου στερείται έτσι κρίσιμων στοιχείων, ήτοι μαρτυρικών καταθέσεων ουσιωδών μαρτύρων που, εκ της θεσμικής θέσεώς τους εκείνη την περίοδο, είναι σε θέση να συμβάλλουν στην πλήρη εξέταση της εν λόγω υπόθεσης.

Η περάτωση της τακτικής ανακρίσεως χωρίς την μαρτυρική συμμετοχή των ως άνω προσώπων καθιστά την ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας σε υπόθεση που απασχολεί από μηνών το πανελλήνιο λογικά και νομικά αδύνατη.

Υπενθυμίζεται ότι η λήψη των τεσσάρων διαδοχικών ομόφωνων αποφάσεων του ΚΥ.Σ.Ε.Α. σε σχέση με την προμήθεια των τεσσάρων υποβρυχίων «214» (και στη συνέχεια η σχετική σύμβαση της 15/2/2000) υπήρξε απότοκος μακράς (υπερδιετούς) υπηρεσιακής και ιεραρχικής προετοιμασίας από τα αρμόδια θεσμικά όργανα και υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Εξασφαλίστε τη σωστή διατροφή του παιδιού

«Πώς θα τρέφεται σωστά το παιδί;» Αυτή είναι μια συχνή ερώτηση που κάνουν οι γονείς. Σκεφτείτε, πώς μαθαίνει ένα παιδί στα πρώτα του βήματα; Αντιγράφοντας εμάς τους ενήλικες.
Οπότε μια καλή αρχή είναι να ξεκινήσετε από την αλλαγή των δικών σας διατροφικών συνηθειών και να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Να μάθετε με τη βοήθεια ειδικού διαιτολόγου-διατροφολόγου τις υγιεινές επιλογές που μπορείτε να κάνετε όπου κι αν βρίσκεστε.

Παρατηρήστε τις διατροφικές ετικέτες των τροφίμων στο σουπερμάρκετ και επιλέξτε σνακ με λιγότερα λιπαρά και συντηρητικά. Προσπαθήστε να μην υποκύψετε σε πείσμα του παιδιού για ανθυγιεινό, γρήγορο φαγητό.

Διαβάστε παρακάτω 10 συμβουλές που θα βοηθήσουν εσάς και το παιδί σας να τρέφεστε υγιεινά…

-Προσθέστε στην καθημερινή διατροφή του παιδιού σας ποικιλία φρούτων και λαχανικών. Μην ξεχνάτε να προτιμάτε φρούτα και λαχανικά εποχής.

-Όταν ζητήσει κάποιο γλυκό ή ζαχαρωτό προτείνετε στο παιδί ένα φρούτο. Προσοχή! Μην το επιβάλετε, αφήστε το παιδί να επιλέξει μόνο του.

-Μαγειρέψτε μαζί. Είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα για το παιδί και ταυτόχρονα μαθαίνει.

-Φροντίστε πριν πάτε το παιδί σε παιδικό πάρτι να είναι χορτάτο. Έτσι θα προτιμήσει να δοκιμάσει κάτι από τα σνακ στο πάρτι χωρίς όμως να κάνει υπερβολές.

-Διαβάστε μαζί βιβλία που σχετίζονται με τη διατροφή.

-Μην πιέζετε ποτέ το παιδί να αδειάσει το πιάτο του.

-Αποφεύγετε να δίνεται στο παιδί πρόχειρο και γρήγορο φαγητό.

-Εάν αρνείται να φάει κάποιο τρόφιμο δοκιμάστε να το μαγειρέψετε διαφορετικά και δώστε το μετά από λίγο καιρό. Τα παιδιά αλλάζουν προτιμήσεις πολύ γρήγορα.

-Ταΐστε το παιδί τις ώρες που είναι πιο ευδιάθετο.

-Μην ξεχνάτε! Για να αλλάξει το παιδί τις προτιμήσεις του στο φαγητό πρέπει κι εσείς να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες.
medicalnews.gr

Στα Χανιά ο μικρός από τη Γαύδο

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση μεταφοράς ενός 14χρονου αγοριού από τη Γαύδο στα Χανιά, μετά τον  τραυματισμό του στο κεφάλι έπειτα από τροχαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 14χρονος, επέβαινε σε δίκυκλο όχημα, όταν περίπου στις 15:00 και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το όχημα ξέφυγε από την πορεία του, με αποτέλεσμα ο ανήλικος να βρεθεί στο οδόστρωμα με κακώσεις στο κεφάλι.

Το παιδί αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής όπου μετά την παροχή πρώτων βοηθειών και λόγω του τραύματος του στο κεφάλι κρίθηκε ότι είναι αναγκαία η μεταφορά του στα Χανιά για περαιτέρω εξετάσεις.

πηγή: prismanews.gr

Ομολογία που σοκάρει από το δράκο της Πάρου: "Τη χτύπαγα στα βράχια γιατί αντιστάθηκε"

- Ο 21χρονος άντρας εντοπίστηκε τα ξημερώματα σε διαμέρισμα στη Νέα Χαλκηδόνα και ομολόγησε την πράξη του
- Σε εξέλιξη η μεταγωγή του δράστη στη Σύρο
- Ταυτοποιήθηκε και το δεύτερο δείγμα DNA με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στην άτυχη κοπέλα
-Συνελήφθησαν και δύο συμπατριώτες του


Το κουβάρι της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει τις τελευταίες ημέρες το πανελλήνιο ξετυλίχθηκε, καθώς πλέον η αστυνομία έχει στα χέρια της τον 21χρονο αλλοδαπό, πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να είναι το άτομο που κακοποίησε και χτύπησε με πρωτοφανή αγριότητα την 15χρονη Μυρτώ στην Πάρο.

Όλα έγιναν το πρωί του Σαββάτου, όταν ο νεαρός άντρας προσήχθη στην Ασφάλεια της Αττικής, αφότου άνδρες της δίωξης εγκλημάτων κατά της ζωής τον εντόπισαν σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας, όπου διέμενε με άλλους δυο συμπατριώτες του. Οι δύο συνελήφθησαν για παραβίαση του νόμου περί αλλοδαπών καθώς διαπιστώθηκε πως ήταν παράνομοι στη χώρα.

Οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν στην ασφάλεια, όπου και ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του.

Από την αρχή οι έρευνες των αστυνομικών είχαν επικεντρωθεί στα άτομα που χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις εγκατέλειψαν το νησί μετά το περιστατικό. Ανάμεσα τους και οι 3 πακιστανοί που εντοπίστηκαν τα ξημερώματα στο διαμέρισμα της Νέας Χαλκηδόνας και προσήχθησαν στην Ασφάλεια. Ο 21χρονος μετά από πολύωρη ανακριση ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης ισχυρίστηκε πως εντόπισε στα βράχια τη μικρή που άκουγε μουσική και επιχείρησε να της κλέψει το κινητό. Η νεαρή κοπέλα αντιστάθηκε και τότε εκείνος της χτύπησε το κεφάλι στα βράχια. Η μικρή συνέχισε να αντιστέκεται και ο δράστης σε κατάσταση αμόκ συνέχισε να τη χτυπά χωρίς έλεος...

Ο 21χρονος έχει υποδείξει το σημείο κοντά στα βράχια που σύμφωνα με την ομολογία του, έσπευσε να ξεφορτωθεί το κινητό της 15χρονης ενώ αστυνομικοί σπεύδουν να το εντοπίσουν.

Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταγωγή του με πλοίο στη Σύρο, στην οποία αναμένεται να φτάσει στις 9 το βράδυ ενώ δεν αποκλείεται σήμερα κιόλας να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα του νησιού.

Οι αρχές βρέθηκαν στα ίχνη του, όταν ο εργοδότης του νεαρού αλλοδαπού κατήγγειλε στην αστυνομία πως λίγες μέρες μετα την επίθεση ο 21χρονος ζήτησε να πληρωθεί αφού σκόπευε να εγκαταλείψει το νησί προφασιζόμενος προσωπική του υπόθεση.

Ο επιχειρηματίας θεώρησε ύποπτη τη συμπεριφορά του νεαρού και προσέφυγε στην αστυνομία όπου διηγήθηκε το περιστατικό. Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο δωμάτιο που διέμενε ο αλλοδαπός και που είχε εγκαταλείψει άρον άρον αφήνοντας πίσω του προσωπικά αντικείμενα. Από αυτά έλαβαν δείγμα DNA το οποίο σε πρώτη φάση ταυτοποιήθηκε με το γενετικό υλικό που είχε βρεθεί στην ανήλικη.

Oι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στον εντοπισμό του φερόμενου ως δράστη από πληροφορίες που έδωσαν οι συμπατριώτες του στις αρχές καθώς και από το σήμα του κινητού του τηλεφώνου. Μετά την προσαγωγή του υπόπτου ελήφθη δεύτερο δείγμα DNA το οποίο επίσης ταυτοποιήθηκε με τα ευρήματα στο σώμα της μικρής Μυρτούς.

Ο 21χρονος Πακιστανός εργαζόταν ως κηπουρός σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Πάρου κοντά στο σημείο που η μικρή Μυρτώ βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη.

 Συνέντευξη τύπου για την υπόθεση παραχώρησε η ΕΛ.ΑΣ παρουσία του Υπουργού Νίκου Δένδια

Πυρκαγιά στην περιοχή Δαμανίων-Αρκαδίου

Ο εφιάλτης της πύρινης κόλασης φαίνεται πως ξυπνάει ξανά στην Κρήτη. 

 

Αυτή την ώρα έχει σημάνει συναγερμός στην πυροσβεστική υπηρεσία που σπεύδει σε περιοχή ανάμεσα στα Δαμάνια και το Αρκάδι.

Εντοπίστηκε νεκρός νεαρός άνδρας στην Αλικαρνασσό

Συναγερμός έχει σημάνει αυτή την ώρα στην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου, καθώς εντοπίστηκε νεκρός ένας νεαρός άνδρας στην περιοχή της Αλικαρνασσού.
Το σώμα του άτυχου άνδρα εντόπισε γύρω στις 11:20 διερχόμενος πολίτης, ο οποίος διέσχιζε το δασάκι που βρίσκεται κάτω από τη γέφυρα της εθνικής οδού, δίπλα από τα φανάρια.

Στο σημείο έσπευσε γιατρός του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο όχημα για να διαπιστωθεί πως ο νεαρός άνδρας ήταν ήδη νεκρός. Την ίδια ώρα ειδοποιήθηκε και η αστυνομία, ενώ αναμένεται ο ιατροδικαστής προτού το άψυχο σώμα του μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν τον νεαρό άνδρα να ήταν βουλγαρικής υπηκοότητας και να έχασε τη ζωή του από τη χρήση ισχυρής δόσης ναρκωτικών ουσιών.

Γιατί άδειασαν τη Βουλή τα ξημερώματα

Ένα απειλητικό τηλεφώνημα στις 02 :20 τα ξημερώματα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία ήταν η αιτία να σημάνει συναγερμός στην ελληνική αστυνομία.

Ένας άγνωστος άντρας στο τηλεφώνημά του είπε ότι έχει τοποθετηθεί εμπρηστικός μηχανισμός στη Βουλή, με αποτέλεσμα οι ειδικοί πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ να φτάσουν στο σημείο και να αρχίσουν τους ελέγχους.

Η αστυνομία αρχικά απομάκρυνε όποιον βρισκόταν μέσα στο κοινοβούλιο και οι αστυνομικοί άρχισαν να ελέγχουν τόσο το εσωτερικό όσο και τους εξωτερικούς χώρους του κτιρίου.

Τελικά όπως αποδείχθηκε μετά από την έρευνα το τηλεφώνημα ήταν φάρσα.

Σε 68.000 υπολογίζονται οι επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο λόγω της κρίσης

Σε 68.000 υπολογίζονται οι εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους από τις αρχές του 2011 μέχρι τον περασμένο Απρίλιο. Η «καταιγίδα» των λουκέτων δεν προβλέπεται να... κοπάσει γρήγορα.

Διαστάσεις επιδημίας έχουν πλέον λάβει τα λουκέτα στην αγορά, με δεκάδες καταστήματα να κατεβάζουν ρολά καθημερινά σε όλη την Ελλάδα και τις προβλέψεις για το μέλλον δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων μέχρι το τέλος του έτους να είναι περισσότερο δυσοίωνες παρά ποτέ.

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εν μέσω της πρωτοφανούς αυτής κρίσης, αποτυπώνει έρευνα του «Εθνους» στους πλέον εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Ένα χρόνο μετά την πρώτη απόπειρα καταγραφής των λουκέτων, το «Εθνος» επιστρέφει στους πάλαι ποτέ δημοφιλέστατους εμπορικούς δρόμους αυτούς και συγκρίνει το τότε με το σήμερα, διαπιστώνοντας ότι η αγορά δεν έχει φτάσει ακόμη στον πάτο της κρίσης.

Από τις αρχές του 2011 μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο, 68.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έγραψαν τίτλους τέλους μη έχοντας δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ ορατοί είναι οι φόβοι ότι μέχρι το τέλος του 2012, ακόμη 67.000 εταιρείες κινδυνεύουν με λουκέτο.

Πρόκειται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλέον αδυνατούν να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις για μισθούς, πρώτες ύλες, ενοίκια, φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και ΔΕΚΟ, ενώ το γεγονός ότι η κατάσταση σήμερα για την πλειοψηφία αυτών που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι μη αντιστρέψιμη, προσδίδει δραματικές διαστάσεις στην κρίση που πλήττει την αγορά.

Όλοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το πρώτο εξάμηνο του 2012 για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήταν το χειρότερο από την έναρξη της κρίσης πριν από τρία χρόνια και οι προοπτικές διαγράφονται ακόμη πιο δυσοίωνες.

Την ίδια δραματική εικόνα περιγράφει έρευνα της Icap που δείχνει ότι η αύξηση των επισφαλών απαιτήσεων των εταιρειών είναι ραγδαία. Σύμφωνα με τα στοιχεία των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου περίπου 1 στις 4 επιχειρήσεις βρίσκεται σε αδυναμία να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βάλει λουκέτο.

Παράλληλα 1 στις 2 επιχειρήσεις αντιμετωπίζει δυσκολίες στην έγκαιρη καταβολή μισθών προς τους υπαλλήλους της, περίπου το 30% οφείλει ενοίκια, ενώ πάνω από 3 στις 10 έχουν καθυστερημένες οφειλές σε ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ), αλλά και υποχρεώσεις σε προμηθευτές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παραδοσιακοί εμπορικοί δρόμοι στην Αττική ερημώνουν αφού στη θέση που τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν υγιείς επιχειρήσεις σήμερα αντικρίζει κανείς μόνο άδεια καταστήματα.

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη έρευνα της ΕΣΕΕ στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην οδό Σταδίου, είναι πλέον κλειστά δύο στα πέντε καταστήματα. Στην Τσακάλωφ, τη Χαρίλαου Τρικούπη και την Εμμανουήλ Μπενάκη είναι κλειστά ένα στα τρία καταστήματα, ενώ στον Πειραιά, στην οδό Νοταρά, έχουν βάλει λουκέτο δύο στα πέντε καταστήματα - το ίδιο και στη Γούναρη.

Ο Πειραιάς παρουσιάζει αντίστοιχη εικόνα με το κέντρο της Αθήνας, αφού το 27,3% των καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους είναι κλειστά. Επιπλέον, ο Πειραιάς παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση των λουκέτων, αφού σε σύγκριση με πέρυσι τα κλειστά καταστήματα στο σύνολο των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Δραματική είναι η εικόνα με έρημους εμπορικούς δρόμους, όχι μόνο στη συμπρωτεύουσα που βιώνει τις επιπτώσεις της κρίσης, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως το Ηράκλειο, ο Βόλος και η Πάτρα.

Χάνονται 260.000 θέσεις εργασίας

Τρομακτική απώλεια 260.000 θέσεων εργασίας εκτιμάται ότι θα φέρει το πρωτοφανές κύμα λουκέτων στην αγορά, τους επόμενους δώδεκα μήνες, σύμφωνα με έρευνα της MARC σε συνεργασία με το Ινστιτούτο μικρών επιχειρήσεων της ΓΣΒΕΕ.

Για το δεύτερο εξάμηνο του 2012 προβλέπεται απώλεια 110.000 θέσεων μισθωτής εργασίας, ενώ εκτιμάται ότι χάθηκαν 78.000 θέσεις μισθωτής εργασίας τους πρώτους έξι μήνες του χρόνου.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι το 65,1% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα και δηλώνουν ότι θα μειώσουν προσωπικό θα ήταν διατεθειμένες να διατηρήσουν θέσεις εργασίας, εφόσον υπήρχε μια επιδότηση του εργασιακού κόστους.

Σοκ προκαλεί και η διαπίστωση ότι περίπου 190.000 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν κίνδυνο κλεισίματος το επόμενο δωδεκάμηνο.

Το επόμενο τρίμηνο εκτιμάται ότι θα κλείσουν 11.000 επιχειρήσεις και μέχρι το τέλος του έτους θα έχει μπει λουκέτο συνολικά σε 67.000.

Έρευνα

Με βάση την έρευνα, η οποία έχει επεξεργαστεί το πιο μετριοπαθές σενάριο, υπολογίζεται ότι θα χαθούν 260.000 θέσεις εργασίας.

Η μία στις τέσσερις επιχειρήσεις δηλαδή το 25,8% θεωρούν ότι θα κατεβάσουν ρολά μέσα σε έναν χρόνο. Εξι στις δέκα επιχειρήσεις εκτιμούν ότι θα προχωρήσουν σε μείωση του προσωπικού τους επόμενους μήνες, ενώ το 53,4% αντιμετωπίζει δυσκολίες στην έγκαιρη καταβολή των μισθών.

Ο τζίρος κατέγραψε μέση μείωση της τάξης του 34,8% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011, ενώ ο ρυθμός μείωσης του κύκλου εργασιών είναι πολύ μεγαλύτερος για τις μικρές επιχειρήσεις.
thestival.gr

Τα μυστικά της Κρητικής Κουζίνας στην πολωνική τηλεόραση!

Η κρητική κουζίνα ενδιαφέρει όλο και περισσότερο τους Πολωνούς γι' αυτό είμαστε και στα Χανιά». Ο Pascal Brodnicki, σεφ και παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής του πολωνικού καναλιού TVN, που παρουσιάζει συνταγές και διατροφικά πρότυπα από όλο τον κόσμο, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στα Χανιά μαζί με 5μελές συνεργείο για τις ανάγκες της εκπομπής του.

Χθες, στον Αστρικα Κολυμπαρίου και στις εγκαταστάσεις της "Biolea", έμαθε τα μυστικά του ποιοτικού ελαιολάδου και της κρητικής κουζίνας, στο πλαίσιο γυρισμάτων για την εκπομπή του.

«Ταξιδεύουμε σε πολλές χώρες του κόσμου και κάνουμε θέματα για την κουζίνα τους. Αποφασίσαμε να έρθουμε στην Κρήτη γιατί είναι πολύ γνωστή για τα προϊόντα της. Εκτός από τον Αστρικα θα βρεθούμε και στο Φραγκοκάστελο, θα συναντήσουμε ντόπιους κατοίκους και θα παρασκευάσουμε παραδοσιακά φαγητά», ανέφερε ο κ. Brodnicki, μιλώντας στα "Χανιώτικα νέα" και το Γιώργο Κώνστα.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Πολωνοί καταναλώνουν ελαιόλαδο και το χρησιμοποιούν στη μαγειρική τους. «Ξέρουμε ότι η Κρήτη έχει από τα καλύτερα λάδια στον κόσμο, γι' αυτό και είμαστε εδώ. Ολοι γνωρίζουν την ελληνική σαλάτα και εδώ στην Κρήτη θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για μια παραλλαγή της, την κρητική σαλάτα».

Στον κόσμο της κρητικής διατροφής το πολωνικό συνεργείο ξενάγησε ο σεφ του Μ.Α.Ι.Χ. και μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας, κ. Γιάννης Αποστολάκης.

Για τα γυρίσματα παρασκεύασε μια κρητική σαλάτα (παξιμάδι, ελιές, ντομάτα, αγγούρι, γλιστρίδα, μυζήθρα, πιπεριά, κρεμμύδι και βέβαια αρκετό λάδι), αλλά και παραλλαγές της με ανθό αλατιού και πατάτα βραστή, αβγό, σαρδέλες. Επίσης ντάκο με μυζήθρα, χρησιμοποιώντας το λάδι της "Biolea", μιας πρότυπης, παραδοσιακής αγροτουριστικής επιχείρησης της Κρήτης.

Την προσοχή στις γνωριμίες μέσω ίντερνετ εφιστά η ΕΛ.ΑΣ.

Την προσοχή των ανηλίκων, αλλά και των γονέων τους στη χρήση ιστοσελίδων όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εφιστούν αστυνομικοί της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ...

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε και συνέλαβε προχθές έναν 23χρονο στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε ανήλικες μέσω της γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Το αρμόδιο τμήμα δέχεται δεκάδες καταγγελίες κάθε μήνα για παρενόχληση μέσω Facebook και άλλων ιστοσελίδων. Οι χρήστες τέτοιων σελίδων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους κωδικούς που χρησιμοποιούν και να μην αναρτούν προσωπικά δεδομένα.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως η Ολυμπιακή Φλόγα είναι δική τους

Απίστευτη τουρκική πρόκληση, με τον πρωθυπουργό της γείτονος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να φέρεται πως δήλωσε ότι η Ολυμπιακή Φλόγα είναι δική τους.
Στους απίστευτους ισχυρισμούς φέρεται να προέβη από το Λονδίνο και σε συνάντησή του, όπως μετέδωσε το Mega, με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ.

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας, όπου το έδαφος πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος κι ανάβουν για χιλιάδες τώρα χρόνια.

Μάλιστα αναφέρουν πως σύμφωνα με τον τοπικό μύθο αυτή είναι η περιοχή είναι η αρχική πηγή της Ολυμπιακής Φλόγας που καίει στην Αρχαία Ολυμπία.

Αυτό σημαίνει πως οι Τούρκοι έχουν τη δική τους άποψη για την Ιστορία, αφού, όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, η Ολυμπιακή Φλόγα είναι αναπαράσταση της κλοπής φωτιάς του Δία από τον Προμηθέα και οι ρίζες της βρίσκονται στην αρχαία Ελλάδα, όπου μια φωτιά κρατούνταν άσβεστη κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο υπουργό της Τουρκίας για την Νεολαία και τον Αθλητισμό, Σουάτ Κίλιτς, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (1/8) από το Λονδίνο μίλησε για τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ζαγκ Ρογκ και έκανε ειδική αναφορά στο αίτημά τους για την Ολυμπιακή Φλόγα.

"Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Ζαγκ Ρογκ ότι η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και θέλουμε πίσω στη χώρα μας.

Ανέφερε επίσης, ότι ο ίδιος ο Ζακ Ρογκ και τα μέλη της ΔΟΕ έχουν δικαίωμα να φέρουν πίσω την Ολυμπιακή Φλόγα στις ρίζες της. Η Ανατολία περιμένει τη Φλόγα της", ήταν οι προκλητικές δηλώσεις του.

Να σημειωθεί πως αντιπροσωπεία της Τουρκίας βρίσκεται στο Λονδίνο, καθώς μαζί με τη Μαδρίτη και το Τόκιο διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...