Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο νεαρός πιστολέρο

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή έλαβε σήμερα από Ανακριτή και Εισαγγελέα ο 20 χρονος από τους Ατσιπάδες που είχε πυροβολήσει και τραυματίσει δύο νεαρούς από τη Βιάννο.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στη Βιάννο ενώ οι δύο τραυματίες βιντεοσκοπούσαν την φωτιά στο χωράφι του φερόμενου ως δράστη.

Ο νεαρός αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες όπως της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
flashnews.gr

Με «αντίμετρα» προειδοποιεί το υπουργείο τους φαρμακοποιούς

«Δεν εκβιάζομαι» είναι το μήνυμα που απέστειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, προς τους φαρμακοποιούς οι οποίοι  απείλησαν με πλήρη διακοπή της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ από το Σεπτέμβριο.

Προειδοποίησε, μάλιστα, πως αν οι φαρμακοποιοί προχωρήσουν στην πραγματοποίηση των εξαγγελιών τους θα υπάρξουν «αντίμετρα».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, πάντως, ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι και ο ίδιος προσωπικά και η κυβέρνηση εν συνόλω, καταβάλλουν προσπάθειες να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις του Οργανισμού προς τους φαρμακοποιούς, πάντα σε συνάρτηση με τα χρήματα που εισρέουν στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς συνολικά 117 εκατ. ευρώ για συνταγές του Μαΐου και 145 εκατ. ευρώ για συνταγές του Ιουνίου. Οι ασφαλισμένοι ήδη καταβάλλουν τοις μετρητοίς την αξία των φαρμάκων τους σε 14 περιοχές της χώρας.

Ηράκλειο: Τσούλησε το αυτοκίνητο του και τον πλάκωσε

Στο νοσοκομείο κατέληξε ένας κτηνοτρόφος από το Ηράκλειο, που τραυματίστηκε όταν το αυτοκίνητό του... τσούλησε και τον πλάκωσε. Το περιστατικό σημειώθηκε σε αγροτική περιοχή του Τεφελίου όπου ο 60χρονος είχε πάει τα πρόβατά του για βοσκή.

Ως αίτιο του ατυχήματος εξετάζεται η πιθανότητα ο άτυχος άνδρας να μην είχε τραβήξει καλά το χειρόφρενο με αποτέλεσμα, το αυτοκίνητο να τον πλακώσει.

Ο ίδιος «τη γλίτωσε φθηνά» με μερικά επιπόλαια τραύματα στο πρόσωπο.
prismanews.gr

Καβγάς, αποχωρήσεις και καταγγελίες για την παραχώρηση της μαρίνας Αγίου Νικολάου σε ιδιώτη

Σε... αρένα παρ' ολίγον να μετατραπεί η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, την Παρασκευή το μεσημέρι στην ειδική συνεδρίαση για το θέμα της παραχώρησης της Μαρίνας Αγίου Νικολάου σε ιδιώτη.

Ο βουλευτής Λασιθίου Ι. Πλακιωτάκηε που παραβρέθηκε αποχώρησε από την αίθουσα όταν δέχτηκε την φραστική επίθεση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασίλη Χατζηδάκη που λίγο αργότερα ανακάλεσε.

Από τη συνεδρίαση αποχώρησε σύσσωμη και η δημοτική ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης θεωρώντας απαράδεκτα όσα διαδραματίστηκαν καταγγέλλοντας τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Το ψήφισμα

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση αναφέρεται:

"Στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε διαλογική συζήτηση η οποία διεξήχθη σε έντονο κλίμα ενώ παράλληλα παράγοντες της ΜΑΡΙΝΑΣ παρουσίασαν τις οικονομικές και διοικητικές δομές της Δημοτικής Επιχείρησης. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι Βουλευτές Λασιθίου κ. Δερμιτζάκης και κ. Πλακιωτάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρία Μπετούρα, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και πολιτικών παρατάξεων.

Μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:


- Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την απόφαση να παραχωρηθεί ο Τουριστικός Λιμένας Αγίου Νικολάου (ΜΑΡΙΝΑ) σε ιδιώτες χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί καμία συζήτηση και επαφή με το Δήμο .

- Η απόφαση αυτή αγνοεί ότι υπάρχει σύμβαση του Υπουργείου Τουρισμού με το Δήμο Αγίου Νικολάου η οποία είναι εν ισχύ. Επίσης η ισοπεδωτική αυτή απόφαση δεν λαμβάνει υπόψη τα οικονομικά και λειτουργικά δεδομένα της ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & διαπνέεται από μια στενή και βραχυπρόθεσμη λογική . Σημειωτέον ότι η ΜΑΡΙΝΑ αποτελεί την καρδιά της Δημοτικής Επιχείρησης Τουρισμού , στηρίζει όλο το τουριστικό κύκλωμα και τις επιχειρήσεις, τα οικονομικά αποτελέσματά της είναι θετικά ενώ τα όποια κέρδη προκύπτουν επανεπενδύονται με κανόνες δημοσίου συμφέροντος προς όφελος του τουρισμού και της Τοπικής Κοινωνίας.

- Η ΜΑΡΙΝΑ του Αγίου Νικολάου έχει χωροθετηθεί μέσα στον πολεοδομικό ιστό της πόλης, είναι μέρος του οικονομικού και κοινωνικού ιστού και γι αυτό ακριβώς λειτουργεί με κανόνες δημοσίου συμφέροντος . Η ΜΑΡΙΝΑ δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε οποιονδήποτε τρίτο, δεδομένου ότι αποτελεί για τους παραπάνω λόγους βασικό Δημόσιο Χώρο της πόλης του Αγίου Νικολάου και η αποκοπή του θα δημιουργήσει ανισορροπίες και μεγάλα προβλήματα .

- Ανάλογες παρατηρήσεις ισχύουν και για ενδεχόμενη σκέψη παραχώρησης του Λιμένος Αγίου Νικολάου, ο οποίος επίσης αποτελεί τμήμα του οικονομικού και κοινωνικού ιστού της πόλης .

- Είναι αυτονόητο ότι θα υπερασπίσουμε με κάθε μέσο το δημόσιο χώρο της πόλης μας, τον κοινωνικό & οικονομικό πλούτο της περιοχής μας, η οποία στηρίζει εν πολλοίς στην λειτουργία της Μαρίνας και του Λιμανιού την οικονομική & κοινωνική της λειτουργία και ανάπτυξη με τρόπο δίκαιης και ισότιμης μεταχείρισης χωρίς ανταγωνισμό στις υπάρχουσες επιχειρήσεις .

- Ζητούμε ως εκ τούτου την ακύρωση και την ανάκληση οποιασδήποτε απόφασης για την παραχώρηση τόσο της ΜΑΡΙΝΑΣ όσο και του Λιμανιού Αγίου Νικολάου .

- Θα υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο το Λιμάνι και τη Μαρίνα και καλούμε τους πολίτες σε εγρήγορση και τους φορείς σε επιφυλακή . Θέλουμε οι εκπρόσωποί μας να μεταφέρουν την αγωνία και τη διάθεση της κοινωνίας μας και να στηρίξουν το δίκαιο αίτημά μας .

- Το συντονισμό του αγώνα μας θα τον έχει το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης και οι εκπρόσωποι φορέων και παρατάξεων"

Με πληροφορίες από anatolh.com

Τώρα-Πυρκαγιά στο Ηράκλειο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κάτω Ασίτες, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο. 

Νέα Κυδωνία Χανίων: Συνελήφθη 17χρονος Ολλανδός που του άρεσε να... κλέβει!

Έναν 17χρονο «ποντικό»... ολλανδικής καταγωγής συνέλαβαν οι αρχές στη Νέα Κυδωνία Χανίων.

Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα σε μπαρ της περιοχής, ο νεαρός έκλεψε την τσάντα μιας 32χρονης η οποία περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 670 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.

Ο νεαρός εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Κυδωνίας χθες το απόγευμα.
prismanews.gr

Ρέθυμνο: Νεαρός Βρετανός αντί για την ρομαντική παραλία βρέθηκε μέσα σε....πηγάδι!

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένας 20χρονος Βρετανός ο οποίος ενώ πήγαινε σε παραλία του Ρεθύμνου έπεσε μέσα σε ένα πηγάδι απ'όπου τον ανέσυραν σώο και αβλαβή.

Το απίστευτο περιστατικό έγινε σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή του Αδελιανού Κάμπου στο Ρέθυμνο, όταν ο νεαρός Βρετανός μετά απο διασκέδαση σε μπαρ, έφυγε μαζί με την 19χρονη φίλη του για να πάνε να απολαύσουν την κοντινή παραλία.

Όμως όταν η 19χρονη που προπορευόταν έφτασε στην παραλία, διαπίστωσε ότι ο φίλος είχε εξαφανιστεί απο προσώπου γης.

Άρχισε να τον αναζητεί και όταν απελπίστηκε απευθύνθηκε στην αστυνομία, άνδρες της οποίας μετά απο εκτεταμένες έρευνες, εντόπισαν το πηγάδι με τον 20χρονο.

Τελικά, μετά απο προσπάθειες, κατάφεραν να τον ανασύρουν, ενώ ο νεαρός διακομίσθει στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και ευγνώμων στην τύχη του που πέρασε αυτή την περιπέτεια χωρίς δυσάρεστες επιπτώσεις.
flashnews.gr

70.000 φορολογούμενοι ενημερώθηκαν για τις δόσεις

Η διαδικασία ενημέρωσης των φορολογουμένων μέσω του συστήματος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) για το ύψος των δόσεων που καλούνται να πληρώσουν στην εφορία, εξελίσσεται μέχρι ώρας ομαλά.

Η ΓΓΠΣ προχώρησε στην ενεργοποίηση του συστήματος αναμόρφωσης δόσεων του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων μέσω μηνιαίων δόσεων, με καταληκτική τον Φεβρουάριο 2013, και από χθες Πέμπτη η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων γίνεται χωρίς προβλήματα μέσω του συστήματος εισάγοντας τον κωδικό πρόσβασης, ή το ΑΦΜ για όσους δεν έχουν κωδικούς.

Ήδη, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, στη μισή ημέρα ενεργοποίησης της εφαρμογής περισσότεροι από
Η διαδικασία ενημέρωσης των φορολογουμένων μέσω του συστήματος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) για το ύψος των δόσεων που καλούνται να πληρώσουν στην εφορία, εξελίσσεται μέχρι ώρας ομαλά.

Η ΓΓΠΣ προχώρησε στην ενεργοποίηση του συστήματος αναμόρφωσης δόσεων του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων μέσω μηνιαίων δόσεων, με καταληκτική τον Φεβρουάριο 2013, και από χθες Πέμπτη η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων γίνεται χωρίς προβλήματα μέσω του συστήματος εισάγοντας τον κωδικό πρόσβασης, ή το ΑΦΜ για όσους δεν έχουν κωδικούς.

Ήδη, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, στη μισή ημέρα ενεργοποίησης της εφαρμογής περισσότεροι από 70.000 φορολογούμενοι έχουν αξιοποιήσει την πληροφόρηση που τους προσφέρει ώστε να προγραμματίσουν τις υποχρεώσεις τους.

Τονίζεται ότι όσοι έχουν πρόσβαση στο TAXISnet, αλλά δεν έχουν εύκαιρο το εκκαθαριστικό τους, μπορούν να δουν τους κωδικούς αριθμούς που απαιτούνται μέσω της επανεκτύπωσης του εκκαθαριστικού, υπηρεσίας που προσφέρει το TAXISnet.

Επιπλέον, όσοι δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικό ακόμη, δεν έχουν βεβαιωμένη οφειλή για τον φόρο εισοδήματος και συνεπώς δεν έχουν αναμορφωθεί τυχόν δόσεις τους. Όταν λάβουν το εκκαθαριστικό τους, θα μπορούν να αξιοποιήσουν την εφαρμογή για να ενημερωθούν για τις νέες δόσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η ΓΓΠΣ:

- Προχώρησε από 13/08/2012 ως και 15/08/2012 στην μετατροπή των δόσεων όλων των δικαιούχων σύμφωνα με ρυθμίσεις που θα κατατεθούν στην Βουλή.
- Την Πέμπτη 16/08/2012, ενεργοποίησε την εφαρμογή αναζήτησης των νέων ειδοποιητηρίων στην ιστοσελίδα της http://www.gsis.gr (Επιλογή Αναμόρφωση δόσεων Φόρου Εισοδήματος). Εκεί οι φορολογούμενοι μπορούν με τον ΑΦΜ και τον αριθμό ειδοποίησης, που βρίσκεται τυπωμένος στο εκκαθαριστικό που τους έχει αποσταλεί, να εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο με τους κωδικούς πληρωμής των νέων δόσεων. Αναλυτικές οδηγίες βρίσκονται στο έγγραφο : http://www.gsis.gr/on_line_ypiresies/polites/IncDoseInfo.pdf
έχουν αξιοποιήσει την πληροφόρηση που τους προσφέρει ώστε να προγραμματίσουν τις υποχρεώσεις τους.

Τονίζεται ότι όσοι έχουν πρόσβαση στο TAXISnet, αλλά δεν έχουν εύκαιρο το εκκαθαριστικό τους, μπορούν να δουν τους κωδικούς αριθμούς που απαιτούνται μέσω της επανεκτύπωσης του εκκαθαριστικού, υπηρεσίας που προσφέρει το TAXISnet.

Επιπλέον, όσοι δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικό ακόμη, δεν έχουν βεβαιωμένη οφειλή για τον φόρο εισοδήματος και συνεπώς δεν έχουν αναμορφωθεί τυχόν δόσεις τους. Όταν λάβουν το εκκαθαριστικό τους, θα μπορούν να αξιοποιήσουν την εφαρμογή για να ενημερωθούν για τις νέες δόσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η ΓΓΠΣ:

- Προχώρησε από 13/08/2012 ως και 15/08/2012 στην μετατροπή των δόσεων όλων των δικαιούχων σύμφωνα με ρυθμίσεις που θα κατατεθούν στην Βουλή.
- Την Πέμπτη 16/08/2012, ενεργοποίησε την εφαρμογή αναζήτησης των νέων ειδοποιητηρίων στην ιστοσελίδα της http://www.gsis.gr (Επιλογή Αναμόρφωση δόσεων Φόρου Εισοδήματος). Εκεί οι φορολογούμενοι μπορούν με τον ΑΦΜ και τον αριθμό ειδοποίησης, που βρίσκεται τυπωμένος στο εκκαθαριστικό που τους έχει αποσταλεί, να εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο με τους κωδικούς πληρωμής των νέων δόσεων. Αναλυτικές οδηγίες βρίσκονται στο έγγραφο : http://www.gsis.gr/on_line_ypiresies/polites/IncDoseInfo.pdf

ΕΦΕΤ: Ανάκληση πορτοκαλάδας «Φήμη» της «Ζηδιανάκης ΑΕ»

Την άμεση απόσυρση πορτοκαλάδας με ανθρακικό με την εμπορική επωνυμία «Φήμη», στην οποία παρατηρήθηκε υπέρβαση του ορίου της συντηρητικής ουσίας σορβικό οξύ, απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων από την εταιρεία που το παράγει και το διακινεί.

Ειδικότερα ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από την επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας αεριούχων ποτών, αναψυκτικών και χυμών «Ζηδιανάκης ΑΕ», για την παραγωγή και διακίνηση πορτοκαλάδας με ανθρακικό, στην οποία παρατηρήθηκε υπέρβαση του ορίου για το σορβικό οξύ. Σημειώνεται ότι επίσημοι έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ για το εν λόγω προϊόν βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Πρόκειται για το προϊόν «Πορτοκαλάδα με ανθρακικό», με την εμπορική επωνυμία «Φήμη», σε συσκευασίες των 500ml, με αριθμό παρτίδας LOT: 217062ΠΟ και ημερομηνία λήξης 26/04/2013, που παράγεται και διακινείται από την ανωτέρω επιχείρηση στις Αγ. Παρασκιές Ηρακλείου.

Ο ΕΦΕΤ, εκτός από την απόσυρση του προϊόντος - η διαδικασία της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει από την εν λόγω εταιρεία-, καλεί τους καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν.

Το Ελσίνκι προετοιμάζεται για μια ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης, τόνισε σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα ...Daily Telegraph ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Ερκι Τουομιόγια.

Ο Τουομιόγια δήλωσε πως οι Φινλανδοί αξιωματούχοι έχουν προετοιμαστεί για την διάλυση της ευρωζώνης με ένα "επιχειρησιακό σχέδιο για κάθε ενδεχόμενο".

"Δεν υπάρχουν κανόνες για την έξοδο από το ευρώ, είναι μόνο θέμα χρόνου. Είτε ο Νότος ή ο Βορράς θα αποχωρίσουν γιατί ο ζουρλομανδύας αυτού του νομίσματος έχει φέρει δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους και καταστρέφει το μέλλον της Ευρώπης", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας.

"Είναι η απόλυτη καταστροφή. Έτσι όπως πάμε θα μείνουμε χωρίς χρήματα. Όμως κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να φύγει πρώτος και να πάρει την ευθύνη", υπογράμμισε και πρόσθεσε πως η διάλυση της ευρωζώνης θα μπορούσε να κάνει ισχυρότερη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Αυτό δεν είναι κάτι που προωθούμε στην Φινλανδία, ούτε η ίδια η κυβέρνηση. Όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η διάλυση της ευρωζώνης δεν σημαίνει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσε να κάνει την ΕΕ να λειτουργεί καλύτερα", κατέληξε ο Τουομιόγια.

capital.gr

Λυγιδέ Χανίων: Σύλληψη 55χρονου για καλλιέργεια κάνναβης στα Χανιά

Στη σύλληψη ενός 55χρονου για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης οι αστυνομικές αρχές στο Λυγιδέ Χανίων.

Όπως έγινε γνωστό, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 55χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, δενδρύλλια κάνναβης και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Ο 55χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση για όσους χρωστούν στο Δημόσιο

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο ενεργοποιεί το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο, oι οφειλέτες θα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη σε 45 δόσεις, με μείωση των προσαυξήσεων (100% εάν γίνει εφάπαξ καταβολή του ποσού ή 50% εάν καταβληθεί σε 45 δόσεις), ή σε 48 δόσεις χωρίς μείωση των προσαυξήσεων.

Οι δόσεις θα ξεκινούν από 100 ευρώ.

Συγκεκριμένα:

* Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν όλες οι οφειλές παρελθόντων ετών αρκεί να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες (να έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που έληξαν).

* Δεν προβλέπεται χρηματικό πλαφόν για την υπαγωγή.

* Ελάχιστη μηνιαία δόση 100 €.

Στην πρώτη περίπτωση

Έως 45 δόσεις με αντίστοιχη μείωση των προσαυξήσεων (100% για εφάπαξ καταβολή, 50% για 45 δόσεις).

Προϋπόθεση η άμεση καταβολή όλων των δόσεων σαν να είχε ενταχθεί τον Οκτώβριο του 2010 (αν ενταχθεί τον Αύγουστο θα πρέπει να καταβάλει 22 δόσεις για να μπορεί να διεκδικήσει τις υπόλοιπες 23).

Στη δεύτερη περίπτωση

Έως 48 δόσεις αλλά χωρίς καμία διαγραφή προσαυξήσεων (ανάλογα με την κρίση του εφόρου).

Ένταξη στη ρύθμιση:

Παγώνει ενδεχόμενα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης

Αναστέλλεται πιθανή ποινική δίωξη φορολογουμένου

Ειδικότερα με σχετική εγκύκλιο τροποποιούνται διατάξεις παλιών νόμων ώστε να διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο για τον διακανονισμό οφειλών προς το Δημόσιο.

Η δυνατότητα επέκτασης των δόσεων στις 60 για τους οικονομικά αδύναμους δεν ισχύει πια.

Απώλεια της ρύθμισης και των ευεργετημάτων της θα επέρχεται όταν ο οφειλέτης δεν καταβάλει εμπρόθεσμα τρεις συνεχείς μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή της προτελευταίας ή της τελευταίας δόσης της ρύθμισης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Ηράκλειο: 16χρονη καταγγέλλει ασέλγεια από οικογενειακό φίλο

Ασέλγεια σε βάρος της από ένα άνδρα, που ανήκει στο φιλικό περιβάλλον της οικογένειάς της, κατήγγειλε μια ανήλικη κοπέλα από χωριό του νομού Ηρακλείου.


Ένα φίλο της οικογένειάς της κατήγγειλε, χθες, μια 16χρονη από χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου, ως το άτομο που ασέλγησε σε βάρος της όπως αναφέρει το cretalive.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η ανήλικη κοπέλα, ο άνδρας που είναι κατά πολύ μεγαλύτερός της, της έκανε άσεμνες χειρονομίες ενώ βρίσκονταν σε παραλία όπου είχαν πάει για μπάνιο, με την συγκατάθεση των γονιών της.

Την υπόθεση διερευνά με πολλή προσοχή η Αστυνομία καθώς - όπως καταγγέλλεται - αυτό δεν έγινε μία μόνο φορά αλλά περισσότερες.

Από 1η Σεπτεμβρίου μειώνονται οι αντιμισθίες των αιρετών αρχόντων

Τις περίμεναν, και ήρθαν μετά την περικοπή στους πόρους της Αυτοδιοίκησης. Ο λόγος για τις μειώσεις στις αντιμισθίες των αιρετών, που σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών  Χρήστου Σταϊκούρα μειώνονται κατά 10% από1/9/12, και σε καμία περίπτωση οι μεικτές αποδοχές δημάρχων, περιφερειαρχών ή γενικών γραμματέων δεν υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ (μαζί με τα επιδόματα κτλ.), ποσό άλλωστε που είναι και ο μεικτός μισθός -σύμφωνα με τα νέα δεδομένα- του γενικού γραμματέα υπουργείου και του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης.

Σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών (βλέπε επισυναπτόμενο αρχείο), από την 1η Σεπτεμβρίου ο μισθός τους αναλυτικότερα διαμορφώνεται ως εξής (και ανάλογα ακολουθούν οι αντιμισθίες των αιρετών) από περίπου 5.850 που είναι σήμερα:

Βασικός μισθός: 3.700 ευρώ
Επίδομα θέσης ευθύνης: 1.000 ευρώ
Έξοδα παράστασης: 300 ευρώ
Σύνολο: 5.000 ευρώ μηνιαίως.

ΟΙ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΕΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

Αντιμισθία περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών
και προέδρων περιφερειακών συμβουλίων

Η αντιμισθία του περιφερειάρχη (είναι ισόποση με τις κάθε είδους αποδοχές, τα έξοδα παράστασης και τα επιδόματα ή προσαυξήσεις του γενικού γραμματέα υπουργείου) διαμορφώνεται από 5.000 ευρώ σε 4.500 ευρώ μεικτά.

Η αντιμισθία του αντιπεριφερειάρχη (που είναι το 75% της αντιμισθίας του περιφερειάρχη) διαμορφώνεται σε 3.375 ευρώ μεικτά, ενώ η αντιμισθία του προέδρου περιφερειακού συμβουλίου (που είναι το 50% της αντιμισθίας του περιφερειάρχη) διαμορφώνεται σε 2.250 ευρώ μεικτά.

Αντιμισθία δημάρχων, αντιδημάρχων
και προέδρων δημοτικών συμβουλίων

Η αντιμισθία των συγκεκριμένων αιρετών διαμορφώνεται ανάλογα με τον πληθυσμό του δήμου. Έτσι:

σε δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων είναι ισόποση με το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών του γενικού γραμματέα υπουργείου μείον 10%, με αποτέλεσμα το ύψος των μεικτών μηνιαίων αποδοχών του να φτάνει πλέον τα 4.500 ευρώ.

σε δήμους με πληθυσμό από 20.000-100.000 κατοίκους είναι ισόποση με το 72% των αποδοχών γενικού γραμματέα υπουργείου, με αποτέλεσμα το ύψος των μεικτών μηνιαίων αποδοχών του να φτάνει πλέον τα 3.600 ευρώ.

σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων είναι ισόποση με το 60% των αποδοχών γενικού γραμματέα υπουργείου, με αποτέλεσμα το ύψος των μεικτών μηνιαίων αποδοχών του να φτάνει πλέον τα 2.700 ευρώ.

Με το δεδομένο πως οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το 50% της αντιμισθίας των δημάρχων και οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων το 40% αυτής, από 1/9/2012 οι μισθοί τους διαμορφώνονται ανάλογα:

σε δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, οι αντιδήμαρχοι θα λαμβάνουν 2.250 ευρώ μεικτά και οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων 1.800 ευρώ μεικτά.

σε δήμους με πληθυσμό από 20.000-100.000 κατοίκους, οι αντιδήμαρχοι θα λαμβάνουν 1.800 ευρώ μεικτά και οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων 1.440 ευρώ μεικτά.

σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων, οι αντιδήμαρχοι θα λαμβάνουν 1.350 ευρώ μεικτά και οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων 1.080 ευρώ μεικτά.

Αποδοχές ειδικών συμβούλων-συνεργαστών

Τέλος, όπως αναφέρει στην απόφασή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, «θα πρέπει να προσαρμοσθούν ανάλογα και οι βασικοί μισθοί των ειδικών συμβούλων και συνεργατών των περιφερειαρχών και των δημάρχων, οι οποίοι καθορίζονται σε ποσοστό επί των βασικών μισθών των υπαλλήλων της κατηγορίας ειδικών θέσεων. Ειδικότερα, για τον καθορισμό των αποδοχών ειδικών συμβούλων, ειδικών συνεργατών και επιστημονικών συνεργατών των Περιφερειών (Πρώην Ν.Α.) εξακολουθεί να ισχύει η αριθμ. 2007203/770/0022/15-2-1996 ΚΥΑ (ΦΕΚ 99 Β΄). Για τον καθορισμό των αποδοχών των ειδικών συμβούλων, ειδικών συνεργατών και επιστημονικών συνεργατών των Δήμων και Συνδέσμων Δήμων έχει εφαρμογή η αριθμ. 2/32220/0022/23-4-2012 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1391 Β΄)».
lesvosnews.net

Αναστολή των κινητοποιήσεων από γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Αναστέλλουν, με ανακοίνωσή τους, για δύο εβδομάδες οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει για τις 20 Αυγούστου. Η αιτία είναι οι πληρωμές που ξεκίνησαν στις 14 Αυγούστου, έστω και αποσπασματικά.

«Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) αποφάσισε να μεταθέσει την αναστολή συνεργασίας με τον Οργανισμό για τις 3 Σεπτεμβρίου, σε ένδειξη καλής θέλησης, σε συνδυασμό με την αγωνία των ασθενών που προκαλείται από την οικονομική κρίση» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ επισημαίνουν ότι οι πληρωμές που ξεκίνησαν «είναι αποσπασματικές», ενώ ζητούν χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ και τα ταμεία που συγχωνεύθηκαν σε αυτόν.

Βίασαν ανήλικη Σουηδή μέσα στην τουαλέτα μπαρ στην Ιεράπετρα

Θύμα βιασμού έπεσε μια ανήλικη τουρίστρια από την Σουηδία, που παραθέριζε στην Ιεράπετρα, καθώς όπως κατήγγειλε στις αρχές ένας άγνωστος την βίασε στις τουαλέτες ενός μπαρ της πόλης.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, η 17χρονη είχε παει στο μπαρ να διασκεδάσει, αλλά η διασκέδαση εξελίχθηκε σε εφιάλτη από κει που δεν το περίμενε.

Κάποια στιγμή πήγε στην τουαλέτα και όπως είπε της επιτέθηκε ένας άγνωστος, την ακινητοποίησε και την βίασε.

Στη συνέχεια ο άγνωστος τράπηκεσε φυγή. Η ανήλικη κοπέλα έδωσε την περιγραφή του στην Αστυνομία, η οποία τον αναζητεί.

Βαρουφάκης: «Η επιμήκυνση που ζητάμε είναι σκοινί για να κρεμαστούμε» [βίντεο]

Την εκτίμηση ότι η επιμήκυνση που ζητά η Ελλάδα είναι το σκοινί με το οποίο θα κρεμαστεί, έκανε ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας, Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα σενάρια χρεοκοπίας της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, το ζήτημα δεν είναι η χρεοκοπία ή όχι της Ελλάδας αλλά το πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτή θα λάβει χώρα, δηλαδή αν θα γίνει συντεταγμένα ή αν θα γίνει με εκπαραθύρωση της χώρας από την Ευρωζώνη

Zέτα- Μιχάλης: Το σύντομο ταξίδι στην Κρήτη και οι ετοιμασίες του σπιτιού στην Πάρο

Όσο ο Μιχάλης περιοδεύει στην Ελλάδα η Ζέτα ασχολείται με τη διακόσμηση του σπιτιού τους στην Πάρο και φυσικά παρακολουθεί και το κατάστημα με παγωτά που έχει στην Παλαιά Αγορά στην Παροικιά. Πρόσφατα όμως κατάφεραν να ξεκλέψουν λίγο χρόνο μαζί.

Η όμορφη ηθοποιός συνόδεψε τον αγαπημένο της στην Κρήτη όπου πήγε πριν από λίγες μέρες για να δώσει δυο συναυλίες σε Χανιά και Ηράκλειο. Έτσι παρά το φορτωμένο πρόγραμμα του Μιχάλη, που τους στέρησε πολυήμερες, κοινές διακοπές, κατάφεραν να περάσουν λίγες μέρες μαζί στην όμορφη Κρήτη.

Σύμφωνα με το περιοδικό HELLO, ετοιμάζουν τις κοινές διακοπές τους μετά τις 25 Αυγούστου που ο Μιχάλης θα έχει ολοκληρώσει τις συναυλίες του.

Περισσότερες φωτογραφίες στο HELLO που κυκλοφορεί...

Ρέθυμνο: 17χρονη προσπάθησε να αυτοκτονήσει παίρνοντας χάπια

Τέλος στη ζωή της προσπάθησε να βάλει, χθες, ένα 17χρονο κορίτσι στο Ρέθυμνο, για άγνωστους λόγους.

Σύμφωνα με το Cretalive η κοπέλα πήρε μεγάλη ποσότητα χαπιών, η δράση των οποίων, ευτυχώς για την ίδια, δεν είναι πολύ ισχυρή.

Το κορίτσι διεκομίσθη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου της έγινε πλύση στομάχου.

Το κορίτσι είναι εκτός κινδύνου, ενώ άγνωστα είναι τα αίτια που οδήγησαν τη 17χρονη στην πράξη αυτή.

Αύξηση «φωτιά» στο πετρέλαιο θέρμανσης φέρνει ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης

Αύξηση-φωτιά στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και παράλληλα μικρή μείωση στο πετρέλαιο κίνησης φέρνει η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στη λήψη του συγκεκριμένου μέτρου με στόχο να περιοριστεί η λαθρεμπορία καυσίμων.

Έτσι εκτιμάται ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα σκαρφαλώσει στο 1,4 ευρώ ανά λίτρο από 1,05 που ήταν την προηγούμενη χρονιά, σημειώνοντας αύξηση κατά 40%.

Ωστόσο, προκειμένου να ενισχυθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι, εξετάζονται τρόποι χορήγησης επιδόματος θέρμανσης με βάση εισοδηματικά, οικογενειακά και γεωγραφικά κριτήρια.

Την ίδια ώρα η αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου προβληματίζει έντονα τον εγχώριο κλάδο. Ήδη η τιμή της αμόλυβδης βρίσκεται κοντά στα 2 ευρώ το λίτρο και για τον λόγο αυτόν χθες οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) ζήτησαν από την κυβέρνηση τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης όσο θα συνεχίζεται η ανατίμηση του πετρελαίου. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ΟΒΕ, από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα οι τιμές διυλιστηρίου στην αμόλυβδη έχουν αυξηθεί πάνω από 16 λεπτά το λίτρο.

Σε σουίτα 1.020 ευρώ τη βραδιά έκανε διακοπές ο Παπανδρέου στα Χανιά

Οι φετινές διακοπές του Γιώργου Παπανδρέου στα Χανιά φαίνεται πως περιελάμβαναν όλα τα κομφόρ, αφού διέμεινε σε σουίτα αξίας... 1.020 ευρώ τη βραδιά!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» η οποία επικαλείται τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρώην πρωθυπουργός διαμένει με τη σύζυγό του στο Κολυμπάρι, σε υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Ενδεικτικά, η σουίτα κοστίζει 1.020 ευρώ τη βραδιά, ενώ το απλό δωμάτιο έως και 350 ευρώ τη βραδιά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει ότι ο κ. Παπανδρέου έφτασε εκεί τη Δευτέρα το μεσημέρι και μέχρι και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου επιβεβαιωνόταν η παραμονή του στο συγκρότημα.

Εργασιακή εφεδρεία μέσω γραπτών εξετάσεων μελετά η κυβέρνηση

Την μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων φέρεται να βάζει μπροστά η κυβέρνηση επαναφέροντας το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Μόνο που αυτή τη φορά η εφεδρεία δεν θα εφαρμοστεί οριζόντια σε όσους υπαλλήλους βγαίνουν σύντομα σε σύνταξη αλλά σε όσους κριθούν ακατάλληλοι μέσω ειδικών τεστ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», η κυβέρνηση λέει όχι στα οριζόντια κριτήρια που ίσχυσαν την προηγούμενη φορά που εφαρμόστηκε η εργασιακή εφεδρεία. Αντίθετα, προκρίνει την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων μέσω γραπτών εξετάσεων. Όσοι δεν τα καταφέρουν στις εξετάσεις, θα τεθούν αυτομάτως σε εφεδρεία.

Ειδικότερα, οι γραπτές εξετάσεις θα γίνουν με τη μέθοδο των τεστ πολλαπλών επιλογών ώστε να επιλεγούν οι υπάλληλοι που έχουν περισσότερες γενικές γνώσεις και καλύτερη αντίληψη. Τα τεστ εκτός απροόπτου θα γίνονται ηλεκτρονικά και στόχος είναι να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία συνολικά 40 με 45.000 δημόσιοι υπάλληλοι έως το 2015. Μόνο το 2012, ο στόχος είναι να μπουν σε εφεδρεία περίπου 15.000 υπάλληλοι.

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ισχυρίζονται ότι οι γραπτές εξετάσεις είναι ο μόνος τρόπος να αξιολογηθούν αντικειμενικά οι δημόσιοι υπάλληλοι, για τους περισσότερους εκ των οποίων δεν υπάρχουν σαφή περιγράμματα των θέσεων τους. 

Αφορά υπαλλήλους με πτυχίο

Η πρόταση που εξετάζει το υπουργείο είναι να δώσουν γραπτές εξετάσεις πρώτα οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν πανεπιστημιακή (ΠΕ) ή τεχνική εκπαίδευση (ΤΕ), και να αξιολογηθούν παράλληλα τα προσόντα τους (εμπειρία, ξένες γλώσσες κλπ). Το μοντέλο στο οποίο θα βασιστούν τα τεστ των εξετάσεων θα είναι πιθανώς το γαλλικό.

Εκτός της διαδικασίας των εξετάσεων θα μείνουν σίγουρα οι υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ενώ δεν έχουν καταλήξει ακόμα τι θα γίνει με όσους έχουν δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Για αυτές τις κατηγορίες υπαλλήλων θα ισχύσει διαφορετικό σύστημα αξιολόγησης μέσω μοριοδότησης για την προϋπηρεσία και εμπειρία τους, αλλά και κοινωνικά κριτήρια.

Παράλληλα, οι εξετάσεις θα συνοδεύονται με μετατάξεις υπαλλήλων. Όσοι υπάλληλοι πετυχαίνουν στην αξιολόγηση, αλλά ο φορέας όπου εργάζονται δεν τους χρειάζεται πλέον, μπορεί να μετατάσσονται σε άλλον φορέα ή υπηρεσία παίρνοντας την θέση υπαλλήλων που δεν αξιολογήθηκαν καλά και οι οποίοι θα μπαίνουν σε εφεδρεία.

Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει καθοριστεί ακόμα η μορφή των τεστ. Το υπουργείο σε συνεργασία με φορείς όπως το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης προσπαθεί να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι εξετάσεις ενώ αγκάθι αποτελεί και το κόστος τους...

Γράφει ο ίδιος τις παραβάσεις του!

Ο Μπάμπης Μανιάτης είναι ιδιοκτήτης παραλιακής καφετέριας. Κυκλοφορεί καθημερινά με ένα ντοσιέ γεμάτο έγγραφα και όπως ο ίδιος λέει, αναγκάζεται να γράφει τα πάντα σε ένα χαρτί για να μπορεί να είναι ήσυχος, όταν θα έρθει ο έλεγχος.

 Και μέχρι εδώ ίσως αυτό φαίνεται και λογικό. Όπως όμως θα δείτε στο ρεπορτάζ του ANT1, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, θα πρέπει να γράφει ο ίδιος, ακόμα και τις παραβάσεις που ενδεχόμενα θα κάνει, ώστε να τα βρουν έτοιμα οι ελεγκτές! Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1.

Νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα αυθαίρετα

Νέα προσφυγή κατά του νόμου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων (ν.4014/11) θα απασχολήσει την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο παραπέμφθηκε από το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων προσφυγή με την οποία προσβάλλεται ως αντίθετος στο Σύνταγμα ο νόμος 4014/11 που περιελάμβανε ευνοϊκές διατάξεις για τα αυθαίρετα και την εξαίρεση από την κατεδάφισή τους έναντι παραβόλου.

Η υπόθεση αφορά οικοδομική άδεια στην Ηγουμενίτσα, η οποία, προσβλήθηκε ως παράνομη από ιδιοκτήτες γειτονικής οικοδομής, με την αιτιολογία ότι δεν είχαν διανοιχτεί οι προβλεπόμενοι κοινόχρηστοι χώροι και το οικόπεδο δεν είχε πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο. Μετά την προσφυγή η εν λόγω οικοδομική άδεια ανακλήθηκε από τη Διοίκηση μετά από σχετική αυτοψία.

Στη συνέχεια, ωστόσο, και μετά την έκδοση του νόμου 4014/11, οι αντίδικοι πέτυχαν την υπαγωγή στις διατάξεις του και την έκδοση νέας αδείας το 2012 που προσβλήθηκε ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων και παραπέμπεται τώρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στην αίτηση γίνεται αναφορά στη γνωστή νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας που δέχθηκε ότι δεν επιτρέπεται συνταγματικά να εξαιρούνται από την κατεδάφιση αυθαίρετες κατασκευές που ανεγέρθησαν μετά από 31.3.1983 και ζητείται να κριθούν ανίσχυρες οι διατάξεις του νέου νόμου ως αντίθετες στο άρθρο 24 του Συντάγματος γιατί νοθεύουν τον πολεοδομικό σχεδιασμό.

Διατηρήστε το χρώμα του πεντικιούρ

Για να είστε πάντα περιποιημένες χωρίς ατυχήματα στο πεντικιούρ και μεγαλύτερη διάρκεια στο χρώμα, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

1. Ακόμα και αν η επιφάνεια του χρώματος φαίνεται να έχει στεγνώσει, στην πραγματικότητα τα στρώματα του βερνικιού στα νύχια είναι ακόμα νωπά. Χρειάζονται μερικές ώρες για να στεγνώσει εντελώς το χρώμα ώστε να παραμείνει αναλλοίωτο και να διαρκέσει περισσότερο.

2. Μετά το πεντικιούρ πάντα να φοράτε σαγιονάρες, flip flop ώστε να μην χαλάσει το βερνίκι στα νύχια. Σε περίπτωση που φοράτε κλειστά παπούτσια, απλώστε αρκετό λάδι σώματος ή νυχιών πάνω από το βερνίκι, έτσι θα προστατέψετε το χρώμα στα νύχια.

3. Καλύψτε με το βερνίκι και τις άκρες των νυχιών, έτσι το χρώμα δεν θα ξεφλουδίσει εύκολα και θα διατηρηθεί περισσότερο. Όταν το νύχια είναι πολύ φαρδιά λογικό είναι να αφήνουμε μικρά κενά στα πλάγια, στην περίπτωση αυτή καλό είναι να απλώσετε αρκετή βάση base coat και στο τελείωμα αρκετό στεγνωτικό βερνίκι και στις άκρες των νυχιών.

4. Αποφύγετε την γυμναστική, τα κλειστά παπούτσια ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος για μια ημέρα. Έτσι θα προστατέψετε το υπέροχο πεντικιούρ σας και διατηρηθεί περισσότερο. Όπως είπαμε το βερνίκι θέλει αρκετές ώρες για να στεγνώσει εντελώς!

5. Μετά το πεντικιούρ τα πετσάκια είναι απλά υπέροχα, απαλά, ενυδατωμένα και το βερνίκι φαίνεται πιο φωτεινό και ξεχωρίζει. Μετά από 2-3 μέρες όμως το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο – υπάρχει λύση. Απλώστε καθημερινά και αν είναι απαραίτητο 2-3 φορές την ημέρα, ένα ενυδατικό λάδι νυχιών σε πετσάκια και νύχια.

6. Απλώστε top coat μια φορά την εβδομάδα πάνω από το βερνίκι, καλύπτοντας ολόκληρο το νύχι και ειδικά τις άκρες.

7. Αν είχατε ατύχημα με το χρώμα στα νύχια και έμεινε στάμπα, τότε βουτήξτε τον δείκτη σε ασετόν, περάστε απαλά την επιφάνεια του χρώματος για να γίνει λεία και στην συνέχεια απλώστε πάλι ένα στρώμα από το ίδιο βερνίκι.
jenny.gr

Ορκίστηκε περιφερειακός σύμβουλος ο Μανόλης Βαρδουλάκης

Ο Μανόλης Βαρδουλάκης ορκίστηκε σήμερα παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Πιτσούλη, περιφερειακός σύμβουλους στη θέση του αποχωρήσαντος Γιώργου Σταθάκη. Παράλληλα ο κ. Βαρδουλάκης καταλαμβάνει και τη θέση του επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης», που κατείχε ο μέχρι πρότινος νεοεκλεγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ευχήθηκε στο νέο περιφερειακό σύμβουλο, καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και παράλληλα καλή και εποικοδομητική συνεργασία, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της Κρήτης.

Από την πλευρά του ο Πάρεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, καλωσόρισε στο σώμα τον κ. Βαρδουλάκη τον οποίο χαρακτήρισε ικανό και έμπειρο στέλεχος της Αυτοδιοίκησης, ο οποίος με τη δουλειά και τις παρεμβάσεις του θα βοηθήσει το έργο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο νέος περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης», δήλωσε: «Ο Γιώργος Σταθάκης τον οποίο και αντικαθιστώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και στη θέση του επικεφαλής της παράταξης, είναι ιδιαίτερα αξιόλογος και ικανός άνθρωπος και αισθάνομαι το βάρος που καλούμαι να σηκώσω. Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια να συνεχιστεί η δραστηριότητα της παράταξης με ακόμα εντονότερους ρυθμούς.»

Αγαστή συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης και Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε το μεσημέρι -με την ευκαιρία της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του στηΓενική Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης- ο Γιωργος Δεικτάκης, στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο κ. Αρναουτάκης ευχήθηκε στον κ. Δεικτάκη καλή θητεία και δύναμη ν’ ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και του εξέφρασε την βεβαιότητα για μια καλή συνεργασία προς όφελος της Κρήτης και των πολιτών της.

Από την πλευρά του ο κ. Δεικτάκης κάλεσε τον Περιφερειάρχη, όχι μόνο στο όνομα της πολύχρονης φιλίας τους, αλλά στο χρέος απέναντι στον Κρητικό λαό και την πατρίδα σε μια αρμονική συμπόρευση και συνδιεκδίκηση του μέγιστου οφέλους για την Κρήτη.

Spiegel: Να χρεοκοπήσει η Ελλάδα

Νέο σκληρό άρθρο του γερμανικού περιοδικού κατά της Ελλάδας που χαρακτηρίζει ρίσκο και θυσία της Ευρώπης τη νέα βοήθεια στην χώρα μας.

Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει, καθώς ούτε η ευρωζώνη ούτε το ΔΝΤ μπορούν να θυσιάσουν την αξιοπιστία τους προσφέροντας στην Ελλάδα μια νέα βοήθεια, αναφέρει σε ένα σκληρό άρθρο του για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Επιμένει ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει τελικά να αποφύγει την χρεοκοπία και εξηγεί: «Εάν ο στόχος της Μέρκελ και των συμμάχων της ήταν να σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, τότε απέτυχαν. Το μόνο που κατάφεραν τα μέτρα λιτότητας ήταν να επιδεινώσουν την κρίση και να αυξήσουν το χρέος».

Επισημαίνει ότι τίποτα δεν πάει σύμφωνα με όσα είχαν προγραμματισθεί και πως εάν η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανιζόταν ενώπιον της γερμανικής Βουλής, για να ζητήσει ένα τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, μετά το ελληνικό αίτημα που αναμένεται να υποβάλει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για διετή επιμήκυνση, οι κυβερνητικοί εταίροι της θα την κυνηγούσαν έξω από το κτίριο.

Σημειώνει, συνεχίζοντας την κριτική στην Μέρκελ, πως από μόνη της η Γερμανίδα καγκελάριος ενεπλάκη σε αυτή τη δυσχερή κατάσταση, καθώς επέμενε ότι τα προβλήματα των χωρών της νότιας Ευρώπης μπορούν να λυθούν μόνο με σκληρή λιτότητα και πως το μοναδικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης για να κάνει αυτά που έπρεπε.

«Τώρα δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον τρόπο ερμηνεία της κρίσης» συμπληρώνει το περιοδικό.

Συμπληρώνει ότι η χρεοκοπία θα προσέφερε στην Ελλάδα την ευκαιρία να απελευθερωθεί από τα χρέη της και να κάνει μια νέα αρχή είτε ως μέλος της ευρωζώνης είτε όχι.
parapolitika.gr

Επίσκεψη Καλογιάννη στην Περιφέρεια Κρήτης

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε  στην Περιφέρεια Κρήτης ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Σταύρος Καλογιάννης, που βρίσκεται σε ιδιωτική επίσκεψη στο νησί.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έβαλε στο τραπέζι όλα τα μεγάλα θέματα του νησιού, που είναι στην αρμοδιότητα του αναπληρωτή Υπουργού, με αιχμή του δόρατος τα αεροδρόμια και το ΒΟΑΚ.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στον Ιούλιο ο κ. Αρναουτάκης επισκέφτηκε το Υπουργείο και παρόντος και του Υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, ανέλυσε όλα τα μεγάλα θέματα της Κρήτης και τις αναγκαίες υποδομές. Παράλληλα στην ίδια επίσκεψη κάλεσε στην Κρήτη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, σε μια συντονισμένη επίσκεψη, προκειμένου να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα εκκρεμή ζητήματα του νησιού.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...