Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Στη Βουλή τα προβλήματα σίτισης των κρατουμένων στην φυλακή Ν.Αλικαρνασού από τον Μ. Κεφαλογιάννη

Τις σοβαρότατες ελλείψεις στο σιτηρέσιο των κρατουμένων των φυλάκων Αλικαρνασσού θέτει προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης  ο βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης με ερώτηση του στη Βουλή το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

 ΘΕΜΑ: Σίτιση κρατουμένων φυλακών Ν. Αλικαρνασσού Ηρακλείου Κρήτης

 Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ οι σοβαρότατες ελλείψεις στο σιτηρέσιο των κρατουμένων καλύπτονται τις τελευταίες ημέρες από προσφορές αγροτικών προϊόντων κατόπιν πρωτοβουλίας κρατουμένων

 Επειδή το καταβαλλόμενο από τη Πολιτεία ημερήσιο ποσό των 2,90 ευρώ ανά κρατούμενο για διατροφή δεν είναι δυνατόν να καλύψει τις ανάγκες αξιοπρεπούς σίτισης των κρατουμένων

 Επειδή έχει γίνει δεκτό η ότι η κράτηση στις φυλακές σκοπεύει στον σωφρονισμό και όχι την "τιμωρία" των κρατουμένων από την Πολιτεία

 Ερωτασθε  ποιες ενέργειες έχουν προγραμματίσει από το υπουργείο σας για την εξασφάλιση της σίτισης των κρατουμένων και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του κράτους γενικότερα?

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και δημοτικών αστυνομικών στα Χανιά

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και την κινητικότητα των εκπαιδευτικών

Με καταλήψεις δημοσίων κτιρίων συνεχίστηκαν και σήμερα στα Χανιά οι κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και δημοτικών αστυνομικών, που αντιδρούν στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.

Υπό κατάληψη από εκπαιδευτικούς τελεί το κτίριο της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Χανίων καθώς και το κτίριο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ μετά την ολοκλήρωση της γενικής τους συνέλευσης δημοτικοί αστυνομικοί και εργαζόμενοι στο δήμο Χανίων πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας, από το δημαρχείο Χανίων προς την παλιά πόλη.

Οι κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και δημοτικών αστυνομικών στα Χανιά θα συνεχιστούν το απόγευμα στο κέντρο της πόλης, όπου έχει προγραμματισθεί να βρίσκεται, στο πλαίσιο ομιλίας του, στα Χανιά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ αύριο Σάββατο στις 11 το πρωί διοργανώνεται ένα ακόμα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.

Μηχανοκίνητη πορεία δημοτικών υπαλλήλων στο Ηράκλειο

Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν, σήμερα το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στον δήμο Ηρακλείου διαμαρτυρόμενοι για την κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν την πορεία τους από το δημαρχείο της πόλης με τα υπηρεσιακά οχήματα και μέσω των κεντρικών δρόμων κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, όπου αντιπροσωπεία τους επέδωσε υπόμνημα στον περιφερειάρχη. Οι δημοτικοί υπάλληλοι κατέληξαν στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, όπου επέδωσαν υπόμνημα.

Ομόφωνο ψήφισμα κατά του νομοσχεδίου εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, που συνήλθε εκτάκτως σήμερα το πρωί. Στο ψήφισμά του ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου, να μην καταργηθεί καμία από τις δοκιμασμένες και καταξιωμένες - όπως τις χαρακτηρίζει- δομές των δήμων (Δημοτική Αστυνομία - Σχολικοί Φύλακες) και να μην γίνουν απολύσεις σε καμία κατηγορία υπαλλήλων, που έχουν αποδείξει στην πράξη τη χρησιμότητά τους στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης, καθώς και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία και αγωνιστική κινητοποίηση που αποσκοπεί στη ματαίωση της ψήφισης, την απόσυρση του Νομοσχεδίου και την άμεση επιστροφή των εργαζόμενων στις προηγούμενες θέσεις τους. Τέλος, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου μέχρι το πέρας της διαδικασίας ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

H Iρίνα Σάικ με λαχανί μαγιό ψαρεύει στην Κρήτη [εικόνες]


Αφού απόλαυσαν την Κρήτη, την Ελούντα και το καλό ψάρι – ανέβασαν και φωτογραφίες στο twitter εν ώρα αλιείας - έβαλαν ...πλώρη για Σαντορίνη και Ρόδο.

 
Η Ιρίνα Σάικ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασαν με απόλυτη μυστικότητα στην Κρήτη στις αρχές της εβδομάδας και έμειναν σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Ελούντα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα συνεχίζουν το ταξίδι τους στις ελληνικές θάλασσες με σταθμούς τη Σαντορίνη και τη Ρόδο.


Στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής ανέβασε φωτογραφία με τον ίδιο να ψαρεύει και το σχόλιο «Αγαπώ το ψάρεμα. Το έχετε δοκιμάσει».


Ρέθυμνο: Αγώνες beach running

TO Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνης με την υποστήριξη του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης, στα πλαίσια του εναλλακτικού τουρισμού που συμπεριλαμβάνεται και ο Αθλητικός Τουρισμός και έχοντας ως στόχο την παροχή επιπλέον ευκαιριών και κινήτρων αθλητικής δραστηριότητας στους κατοίκους του Δήμου και όχι μόνο, διοργανώνει Αγώνα BEACH RUNNING για αθλητές και μη, την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013 και ώρα 08:30 π.μ. με σημείο εκκίνησης το κτίριο Δελφίνι. 

Η διαδρομή που θα καλυφθεί είναι: Κτίριο Δελφίνι (εκκίνηση) – Ξενοδοχείο Perl (αναστροφή) – Κτίριο Δελφίνι (τερματισμός). Στους αγώνες beach running 5.000 μέτρων έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι όσοι είναι άνω των δεκαπέντε(15) ετών.

Τις δηλώσεις συμμετοχής ατομική ή ομαδική ( εάν πρόκειται για σύλλογο, δημόσια υπηρεσία ή οποιονδήποτε άλλο φορέα και ομάδα «παρέα» δημοτών, μπορούν να τις προμηθεύονται από το Τμήμα Αθλητισμού Δήμου Ρεθύμνου, Στάδιο Ρεθύμνου (Σοχώρα) κάθε μέρα (Δευτέρα-Παρασκευή) 8:00-15:00μμ.Τηλ. Επικοινωνίας 2831057044   fax: 28310-29550 και από την ιστοσελίδα του Δήμου Ρεθύμνου www.rethymno.gr

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως την  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ και ώρα 14:00 στα γραφεία του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου (Στάδιο Ρεθύμνου), αλλά όσοι επιθυμούν θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στον χώρο της εκκίνησης.

Βελτίωση των προϋποθέσεων καταβολής της εξισωτικής ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους

Επιστολή-παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη προς τον Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Στο πρόβλημα της καταβολής της εξισωτικής ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ προς τους κτηνοτρόφους, αναφέρεται σε προσωπική επιστολή αλλά και κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ζητώντας τη βελτίωση του κανονισμού καταβολής της ενίσχυσης.

Στην επιστολή του ο Λ. Αυγενάκης αναφέρει ότι : «Όπως γνωρίζετε, αυτές τις ημέρες ξεκίνησαν να καταβάλλονται τα χρήματα της εξισωτικής αποζημίωσης σε χιλιάδες κτηνοτρόφους. Ωστόσο, πολλοί από τους κτηνοτρόφους ενημερώθηκαν μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ, ότι απορρίφθηκαν και δε θα λάβουν ενίσχυση, διότι πλέον η καταβολή της ενίσχυσης, θα γίνεται μόνο σε όσους δεν έχουν καμία εκκρεμή μήνυση εις βάρος τους στην κτηνοτροφική ζώνη».

Επισημαίνει μάλιστα ότι «το προηγούμενο καθεστώς προέβλεπε χωρίς να τηρείται ότι, οι εξισωτικές αποζημιώσεις θα καταβάλλονταν στους κτηνοτρόφους που είχαν μέχρι και τρεις εκκρεμείς μηνύσεις εις βάρος τους, ενώ η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά πάνω από 1000 κτηνοτρόφους στο Νομό Ηρακλείου, οι οποίοι είναι πλέον ανάστατοι καθώς, όπως καταγγέλλουν, ενώ περίμεναν αυτές τις ημέρες να τους δοθούν τα χρήματα της εξισωτικής αποζημίωσης, τελικά ενημερώθηκαν, ότι πολλοί από τους κτηνοτρόφους απορρίφθηκαν και δε θα λάβουν τελικά ενίσχυση γιατί οι περισσότερο εξ αυτών έχουν τουλάχιστον μια εκκρεμοδικία.»

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ζητά να εξεταστεί το αίτημα βελτίωσης του κανονισμού καταβολής της ενίσχυσης, δηλαδή, να μην καταβάλλεται η ενίσχυση στα δύο παραπτώματα, αντί του μιας εκκρεμοδικίας που πλέον ισχύει σήμερα. και υπογραμμίζει ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η χώρα, να μην μεταβαίνουμε από το ένα άκρο στο άλλο, δηλαδή από την απόλυτη ασυδοσία στην απόλυτη αυστηρότητα και στόχος μας πρέπει να είναι να υπάρχουν κανόνες οι οποίοι θα τηρούνται βεβαίως, αλλά και ενεργή κτηνοτροφία και παραγωγικός πρωτογενής τομέας».

Στα χαρακώματα οι εκπαιδευτικοί - Πληθαίνουν οι καταλήψεις στην Κρήτη


Στα χαρακώματα βρίσκονται για δεύτερη ημέρα οι εκπαιδευτικοί που συνεχίζουν την κατάληψη στα κτίρια της Περιφερειακής Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες καταργήσεις ειδικοτήτων που επηρεάζουν εκατοντάδες εκπαιδευτικούς στο νησί. 

Παράλληλα στην 1 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο την Λότζια για τις σαρωτικές αλλαγές που επιφέρει το πρόγραμμα τις κινητικότητας στην εκπαίδευση αλλά και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με τη συμμετοχή της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ.

Χανιά

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το πρωί και στα Χανιά με τους εκπαιδευτικούς να έχουν προχωρήσει στην κατάληψη στο κτίριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. Απόψε το βράδυ η ΕΛΜΕ Χανίων πραγματοποιεί έκτακτη γενική συνέλευση για να καθορίσει τη στάση της ενώ το Σάββατο το πρωί πραγματοποιείται συλλαλητήριο στη Δημοτική Αγορά των Χανίων

Κατάργηση

Στο πλαίσιο προωθούμενης θεσμικής αλλαγής στη τεχνική εκπαίδευση, το υπουργείο προχωρά στην κατάργηση 46 ειδικοτήτων από τις 110 ειδικότητες που υπήρχαν, συνολικά, έως σήμερα, και συνεπώς στην κατάργηση 2.500 οργανικών θέσεων της τεχνικής εκπαίδευσης, εκ των οποίων οι 2.000 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι υπόλοιποι θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με πηγές του υπουργείου, συνεπεία της θεσμικής αλλαγής στη τεχνική εκπαίδευση που προωθείται, οι εκπαιδευτικοί που τίθενται σε διαθεσιμότητα προέρχονται από την Επαγγελματική & Τεχνική Εκπαίδευση και συγκεκριμένα από την κατάργηση του τομέα Υγείας & Πρόνοιας και των Ειδικοτήτων Αισθητικής, Κομμωτικής και Γραφικών Τεχνών στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ.
prismanews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...