Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Tο Ειρηνοδικείο στο Κστέλλι Ηρακλείου, "κούρεψε" επαγγελματικό δάνειο κατά 80%

Δικαίωση βρήκε οικογένεια αγροτών , με την υπαρ.15/2013 απόφαση του  Ειρηνοδικείου Καστελλίου Ηρακλείου Κρήτης, όπου "κούρεψε" επαγγελματικό δάνειο κατά 80%.

 Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για αγροτική οικογένεια πολυτέκνων,  σύζυγοι 62 και 58 ετών αντίστοιχα με τέσσερα παιδιά ενήλικα, εκ των οποίων το ένα είναι προστατευόμενο μέλος λόγω σπουδών σε ΤΕΙ του Ηρακλείου  και για χρέος 101.810 Ευρώ που ενέχονται ως εγγυητές , σε επαγγελματικό δάνειο του γιου τους σε μία Τράπεζα.

    Η οικογένεια, νοιώθοντας πίεση από την πιστώτρια Τράπεζα και αδυναμία πληρωμής του επαγγελματικού δανείου του γιού τους καθώς ενέχονται και οι δύο ως εγγυητές , κατέφυγαν κατά μόνας και από κοινού  στον ν.Κατσέλη όπου, είδαν να δικαιώνονται με την υπαρ.15/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Καστελίου Ηρακλείου, όπου οδηγήθηκαν  με την  μέριμνα και τις οδηγίες αλλά και την συμπαράσταση και συνδρομή  της δικηγόρου Ηρακλείου κ .Σταυρακάκη  Μαρίας, νομικού συνεργάτη στο Ηράκλειο της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

 Αναλυτικά:¨Πρόκειται για ένα ζευγάρι αγροτών ,ο σύζυγος είναι  συντ/χος του Ο.Γ.Α με μηνιαία σύνταξη 366,83 το μήνα, τα μόνα  περιουσιακά στοιχεία διαθέτει ο ίδιος είναι  μία μονοκατοικία 83τ.μ  εμπορικής αξίας 35.000 Ευρώ ,η οποία ζητήθηκε η εξαίρεση της από την ρευστοποίηση , ως πρώτη και μοναδική κατοικία, διαθέτει ακόμα μία αποθήκη 12 τ.μ ,διαθέτει 15 αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 20.700 τ.μ διαθέτει και ένα μίσθωμα 300 Ευρώ από ενοίκιο αγροτεμαχίων.η  δε σύζυγος εργάζεται ως αγρότισσα, διαθέτει ένα διαμέρισμα 55τ.μ το οποίο έχει παραχωρήσει άτυπα στο γιο της επίσης διαθέτει 5 αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 5.200 τ.μ.

  Παρά  την ένσταση της αντιδίκου Τράπεζας, περί  εμπορικής δραστηριότητας των εγγυητών, αυτό πανηγυρικά απερρίφθη ως αβάσιμος από το δικαστήριο, καθώς και  οι δυο  γονείς αγρότες όντος παρείχαν εγγύηση για την χρηματοδότηση της εμπορικής δραστηριότητας του υιού τους.

 Συμπερασματικά επί των παραπάνω και σύμφωνα με την υπ.15/2013 απόφαση του  Ειρηνοδικείου Καστελίου Ηρακλείου Κρήτης,  καλούνται οι εγγυητές γονείς στο  επαγγελματικό δάνειο του γιου τους ύψους 101.810,22 Ευρώ

 1)Να εξαιρέσουν από την ρευστοποίηση και τις δύο κατοικίες
2)Να εξαιρέσουν από την ρευστοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων
3)Το Ειρηνοδικείο αποφάσισε  για την διάσωση της πρώτης κατοικίας να προβούν σε μηνιαίες
   καταβολές 50% της Εμπορικής αξίας της κατοικίας δηλ. να καταβάλουν το ποσό 17.500 Ευρώ   σε   μηνιαίες δόσεις σε 7 έτη
4) Να πληρώσουν επί μία τετραετία 50 Ευρώ έκαστος να καταβάλουν επί μία τετραετία 50Ευρώ Χ 48 μήνες;= συνολικά 4800 Ευρώ για το χρέος τους
Συνολικά θα πληρώσουν  17.500+ 4.000 =21.500 Ευρώ από τις 101.810,22 δηλ. το χρέος τους "κουρεύτηκε " κατά 80.310,22 Ευρώ ήτοι περίπου 80%

Τέλος η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ευχαριστεί την συνεργάτιδα της , δικηγόρο Ηρακλείου ,κ.Σταυρακάκη Μαρία  για την συμβολή της στην τόσο ευνοϊκή απόφαση, αλλά και τους  δικαστές που στέκονται δίπλα στους χειμάζόμενους από την κρίση καταναλωτές

                             
   Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                              Ιωάννα Μελάκη

Προκηρύσσονται θέσεις αλλά δεν κάνουν αιτήσεις!

Λήγει αύριο η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας Ηρακλείου (ΚΕΠΑ) και όμως δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους γιατρούς!

Σε μία περίοδο όπου η ανεργία θερίζει και πολλοί επιστήμονες αναγκάζονται να κάνουν χίλιες άσχετες με το αντικείμενό τους δουλειές, τουλάχιστον προβληματίζει το γεγονός ότι έχουν κατατεθεί μόλις 10 αιτήσεις για τις 13 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί!

Το ΚΕΠΑ Ηρακλείου πρέπει να στελεχωθεί με ψυχιάτρους, καρδιολόγους και νευρολόγους, ωστόσο από τη διοίκηση εκφράζεται προβληματισμός και ανησυχία, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρή έλλειψη γιατρών, που «πάει πίσω» εκατοντάδες υποθέσεις πολιτών που αγωνιούν!

Στο Ηράκλειο απαιτούνται 4 καρδιολόγοι, 5 νευρολόγοι και 4 ψυχίατροι, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις υγειονομικές επιτροπές, και θα εργαστούν για έναν χρόνο.
cretalive.gr

Αντιδράσεις για τη σουηδική διαφήμιση που δυσφημεί την Κρήτη

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την προσπάθεια ψυχαγωγικού πάρκου στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας να προσελκύσει πελάτες χρησιμοποιώντας αρνητικά έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα, όπως είναι η Κρήτη» δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, από τη Σουηδία όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη.

Σε διαφημιστική της καμπάνια η τουριστική εταιρεία Liseberg απεικονίζει ένα μικρό παιδί να κλαίει και στην λεζάντα αναφέρει: «Μερικά παιδιά αναγκάζονται να πάνε στην Κρήτη το καλοκαίρι».

Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε για τη διαφήμιση: «Η συγκεκριμένη ενέργεια προκαλεί την εύλογη δυσαρέσκειά μας και για το λόγο αυτό είμαστε σε επαφή με την πρεσβεία μας στη Σουηδία, η οποία έχει ήδη προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες».

«Θεωρούμε το διαφημιστικό μήνυμα μια άτυχη και κακόγουστη καμπάνια ιδιωτικού φορέα» πρόσθεσε η υπουργός Τουρισμού.

«Η Ελλάδα στη Σουηδία έχει πολύ καλή εικόνα. Χιλιάδες Σουηδοί επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας. Σήμερα βρίσκομαι στη Στοκχόλμη, προκειμένου να ενισχύσω ακόμη περισσότερο αυτό το τουριστικό ρεύμα, καλώντας τους Σουηδούς να απολαύσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα» κατέληξε η κ. Κεφαλογιάννη.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...