Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Μαθήματα Σουηδικής γυμναστικής στα... Ανώγεια!


Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ανωγείων έκανε γνωστή τη συνέχιση του προγράμματος της σουηδικής γυμναστικής που απευθύνεται σε γυναίκες όλων των ηλικιών. Οι νέες εγγραφές θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013 και τα μαθήματα θα γίνονται στο Κ.Η.Φ.Η Ανωγείων. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το πρόγραμμα απευθύνετε σε γυναίκες όλων των ηλικιών, καθώς όλες οι ασκήσεις γίνονται με το βάρος του σώματος του κάθε ασκούμενου, που θεωρείτε η ασφαλέστερη μέθοδος εκγύμνασης.   Δάσκαλος θα είναι ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού κ. ΚΑΤΣΙΛΑΣ ΝΙΚΟΣ.

Τα μαθήματα θα γίνονται στο Κ.Η.Φ.Η. Ανωγείων τις παρακάτω ημέρες:

ΔΕΥΤΕΡΑ 18.30 μμ – 20.00 μμ                                                

ΤΡΙΤΗ       18.30 μμ – 20.00 μμ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18.30 μμ – 20.00 μμ

ΠΕΜΠΤΗ 18.30 μμ – 20.00 μμ

Τιμή: 15 € (προπληρωμή μήνα).

anogi.gr

Απαισιοδοξία για το αύριο - Διαπιστώσεις Μιχελογιαννάκη κατά τη σημερινή περιοδεία του


Διαπιστώσεις των συζητήσεων του Γιάννη Μιχελογιαννάκη κατά τη σημερινή περιοδεία του στο Νομό Ηρακλείου για τα χρόνια πολλά

Ο  βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης  στη σημερινή περιοδεία του στο  Νομό Ηρακλείου για τα χρόνια πολλά, συζητώντας με τον κόσμο διαπίστωσε : 
  1. Απαισιοδοξία για το αύριο.
  2. Καμία εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα.
  3. Φόβο για το φόρο στην ήδη απαξιωμένη αγροτική γη.
  4. Αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων και μάλιστα ξεκάθαρη διάθεση μη εκπλήρωσης τους  ακόμα και αν μπορούσαν.
  5. Πλήρη επίγνωση ότι τυχόν ανάταξη της οικονομίας με συλλογή χρημάτων αυτά θα δοθούν μονό για τα τοκοχρεολύσια.
  6. Ανύπαρκτο όφελος από αγροτικό εισόδημα και φόβος λόγω των νέων υποχρεώσεων που επέβαλε το Μνημόνιο ΙΙΙ.
  7. Απαισιοδοξία για το τυχόν επιπρόσθετο εισόδημα που θα προέρχονταν από τα  φωτοβολταϊκά.
  8. Τρόμος για το φορολογικό όπως αυτό ακούγεται.
  9. Θυμό για το ότι πληρώνουν ξανά οι ίδιοι και οι ίδιοι.
  10. Θυμό για το κόψιμο οικογενειακών και αναπηρικών επιδομάτων.
  11. Θυμό για την ανεργία των παιδιών τους.
  12. Αγανάκτηση και λύπη για τα παιδιά που φεύγουν εξωτερικό.
  13. Αγανάκτηση για την ανυπαρξία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που θα έδινε θέσεις εργασίας.
  14. Φόβο για τις εξελίξεις με το φυσικό πλούτο, καθώς κυριαρχεί η άποψη ότι θα πέσει στα χέρια των ξένων.
  15. Κατάθλιψη  και φόβο για τις αυτοκτονίες και τις ψυχικές διαταραχές των παιδιών τους.
  16. Απαίτηση να δοθεί λύση όσον  αφορά τα δάνειατις πιστωτικές κάρτες και τον Τειρεσία.
  17. Στενοχώρια για την εξέλιξη στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και ερωτηματικά για τον πολιτικό μεταμορφισμό ΔΗΜ.ΑΡ.
  18. Αδυναμία και ψυχική κόπωση για συμμέτοχη στα κινήματα της  πλατείας.
  19. Φόβο για χειροτέρευση της κατάστασης όσον αφορά στέγη, υγείαθέρμανση και  διατροφή.
  20. Βεβαιότητα ότι τα επόμενα χρόνια κανείς δεν θα παίρνει σύνταξη.
  21. Φόβο από ακραίες ιδεολογικές συμπεριφορές.
  22. Ελπίδα, βάση της δυναμικής διάθεσης του Τσίπρα  για αλλαγές. Καθώς τα όσα παραθέτει για το κόμμα του σοσιαλισμού το οποίο πρέπει νασυνθέσει αντιθέσεις,  να σεβαστεί την διαφορετικότητα, να καταγγείλει τα μνημόνια, να διαπραγματευτεί τα δάνεια, να συμμαχήσει με κράτη του Ευρωπαϊκού Νότου, να αλλάξει τους συσχετισμούς στην Ευρώπη, να διατηρήσει τη χώρα σε τροχιά ευρώ, να διεκδικήσει χρήματα διαφθοράς και από Έλληνες και από ξένους (πχ  λίστες, γερμανικές αποζημιώσεις κα),  να κάνει ανακατανομή πλούτου με την πραγματοποίηση του «να πληρώσουν επιτέλους οι έχοντες και όχι οι συνήθεις εύκολοι δοτές», βρίσκουν τον κόσμο απόλυτα σύμφωνο.

Γιατρός μετά τον ξυλοδαρμό: "Τα παιδιά μου θέλουν να φύγουμε από την Κρήτη"


Τι δηλώνει ο γιατρός που δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από συγγενή ασθενούς στην Κρήτη. Ποια ήταν η αφορμή για τον ξυλοδαρμό


Με εμφανή τα σημάδια από την επίθεση εμφανίστηκε στο νοσοκομείο, ο 45χρονος γιατρός, επιμελητής της Νευροχειρουργικής Κλινικής που το βράδυ της Τρίτης δέχτηκε άγρια επίθεση από το συνοδό ασθενούς που εξέτασε.

Το περιστατικό, που ξεπερνά κάθε λογική, σημειώθηκε το βράδυ των Χριστουγέννων, στα ΤΕΠ του Βενιζελείου νοσοκομείου. Ο γιατρός κλήθηκε από τη Νευροχειρουργική στο Παθολογικό προκειμένου να εξετάσει κάποιον ασθενή.

Βλέποντας το γιατρό όμως, ο συνοδός του ασθενούς, του επιτέθηκε, χτυπώντας τον τρεις φορές στο πρόσωπο, ενώ ακόμη και όταν ο 45χρονος γιατρός έπεσε στο πάτωμα, ο δράστης συνέχισε να τον χτυπά!

Αιτία; Η αναγκαιότητα που είχε παρουσιαστεί, πριν περίπου 1,5 χρόνο, να μεταφερθεί στην Αθήνα ο παππούς του "θερμόαιμου" άνδρα, προκειμένου να υποβληθεί σε αγγειογραφία, εξέταση που δεν πραγματοποιούνταν στο Ηράκλειο, αλλά ούτε και σε πολλά μεγάλα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα.

Ο ηλικιωμένος, ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών, πήγε στην Αθήνα, έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις και - σημειωτέον - σώθηκε. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για τον εγγονό του, ο οποίος το "κρατούσε μανιάτικο" στο 45χρονο γιατρό, κι έτσι βλέποντάς τον, εντελώς ξαφνικά του επιτέθηκε.

Ο 45χρονος γιατρός που χρειάστηκε να κάνει τέσσερα ράμματα στο κεφάλι ενώ έχει και ένα σπασμένο πλευρό είναι σοκαρισμένος από το συμβάν, ωστόσο στο πλευρό του έχει φυσικά τους συναδέλφους του αλλά και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Δ.Μπρίμης, σε δηλώσεις του τόνισε ότι γιατροί και ασθενείς βρίσκονται "από την ίδια πλευρά του ποταμού" και απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, ενώ ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου, Νίκος Κοκκίνης ανέφερε ότι μήνυση κατά του δράστη θα υποβάλλει και το νοσοκομείο.

Όσο για το θύμα της απρόκλητης και αδικαιολόγητης επίθεσης, πέραν του φυσικού πόνου, έχει να αντιμετωπίσει και τον ψυχικό πόνο από τα "γιατί" των δύο παιδιών του. Ο ίδιος, φεύγοντας σήμερα, από το νοσοκομείο, ερωτώμενος πώς αντέδρασαν τα παιδιά του, είπε δακρυσμένος, πως του ζητούν να φύγουν από την Κρήτη.
(Πηγή: Cretalive.gr)

"Καθίζηση" στην αγορά πετρελαίου στην Κρήτη


"Εκρηκτική" η κατάσταση στην αγορά καυσίμων στην Κρήτη, με τη μείωση στη ζήτηση να αγγίζει το 80%.

Στο προσκήνιο έρχονται παραδοσιακοί τρόποι θέρμανσης με τις ξυλόσομπες και τα τζάκια να καίνε ακόμη και στα αστικά κέντρα καθώς οι δεξαμενές πετρελαίου είναι άδειες.
Η καθίζηση στην αγορά αποτυπώνει την αδυναμία χιλιάδων πολιτών να αντεπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος του πετρελαίου θέρμανσης, την ώρα που οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί συνεχώς επιβαρύνονται και τα εισοδήματα των νοικοκυριών περιορίζονται στη ... δίνη των περικοπών.
Οι καταναλωτές στρέφονται σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης αφού τα πορτοφόλια τους έχουν αδειάσει και δεν έχουν πλέον τα οικονομικά περιθώρια να γεμίσουν τις δεξαμενές τους.
Από την πλευρά τους οι πρατηριούχοι φοβούνται τα χειρότερα εκτιμώντας ότι η περαιτέρω μείωση του τζίρου τους θα σηματοδοτήσει την κατάρρευση της αγοράς. Η πτώση της ζήτησης σε πολλές περιοχές ξεπερνάει ακόμη και το 80%, επισημαίνουν στο prismanews.gr παράγοντες της αγοράς που τονίζουν πως εφέτος, υπάρχουν περιπτώσεις πρατηρίων που δεν έχουν διαθέσει ούτε λίτρο.
Η κατακόρυφη αύξηση της τιμής του, λόγω της εξομοίωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης με του κίνησης, ο σχετικά καλός καιρός και η αποθεματοποίηση του περασμένου Απριλίου έβαλαν στον «πάγο» την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης, με αποτέλεσμα ένα μήνα από την έναρξη της διακίνησής του οι ποσότητες που έχουν πωληθεί να είναι ελάχιστες. Αυτή την στιγμή το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται από 1,34 έως 1,38 ευρώ το λίτρο.
Ωστόσο οι εκτιμήσεις της αγοράς αναφέρουν πως μέσα στον Χειμώνα, είναι πολύ πιθανόν η τιμή του να φτάσει το 1,50 ευρώ.
Πηγή: Prismanews.gr

Quax: Τα κλειστά μαγαζιά στο Ηράκλειο Κρήτης, πήραν χρώμα


Γνωρίστε την ομάδα Quax – The Urban/X Project Heraclion που δίνει διαφορετικό χρώμα στις βιτρίνες κλειστών καταστημάτων 


Από το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ο Χριστουγεννιάτικος περίπατος στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, έχει αποκτήσει άλλο νόημα.

Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει όλους όσους βρεθούν έστω και για λίγη ώρα στο κέντρο της πόλης για την καθιερωμένη βόλτα των ημερών.

 Η ομάδα Quax (από τα αρχικά του urban art expression με το… Q να παραμένει το μυστικό τους), έχει σαν στόχο της να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα εν μέσω οικονομικής κρίσης, να δώσει άλλο χρώμα στο Χριστουγεννιάτικο Ηράκλειο και να εγκαινιάσει δράσεις που θα μας κάνουν να βλέπουμε με άλλο μάτι την πόλη.

Καλλιτέχνες, ερασιτέχνες, μικροί και μεγάλοι, παιδιά μεγάλα και μικρά, με ανησυχίες, όνειρα και αισιοδοξία, αποτύπωσαν τον προσωπικό τους ζωγραφικό τρόπο έκφρασης και τις ιδέες τους, σε ρολά χαρτιού.

Στο project συμμετέχουν συνολικά πάνω από 80 άτομα κάθε ηλικίας που έπιασαν τα πινέλα και τα σπρέι, τις τέμπερες και τους μαρκαδόρους, με κεντρική ιδέα των δημιουργιών τους, τη λέξη "ευχή".

Η δράση εγκαινιάστηκε σε συνεργασία με τους εμπόρους της πόλης. Οι αναγραφές "ενοικιάζεται" αντικαταστάθηκαν με πολύχρωμα μηνύματα και εικαστικές παρεμβάσεις που αν μη τι άλλο, αλλάζουν τελείως την εικόνα του κέντρου της πόλης.

Περισσότερα έργα της ομάδας, μπορείτε να δείτε εδώ, καθώς και να δηλώσετε συμμετοχή για την επόμενη εικαστική δράση της ομάδας.

Πηγή φωτογραφιών: vasilakos.org

Enhanced by Zemanta

Ληστές, με ενέδρα χτύπησαν και λήστεψαν Ηρακλειώτη επιχειρηματία


Οι αδίστακτοι ληστές έστησαν καρτέρι στον επιχειρηματία την παραμονή των Χριστουγέννων. Του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν και επιχείρησαν να τον ληστέψουν. 

Το περιστατικό έγινε αργά το βράδυ, της 24ης Δεκεμβρίου, στην περιοχή του Μασταμπά, στη Λεωφόρο Ιωνίας.

Τρεις δράστες, περίμεναν καρτερικά τον καταστηματάρχη να κλείσει το μαγαζί του. 
Όπως διαβάζουμε στο PrismaNews, οι αδίστακτοι ληστές είχαν βάλει στο στόχαστρο τις εισπράξεις της ημέρας και μόλις ο καταστηματάρχης κλείδωσε το μαγαζί του, του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν. 

Ο άνδρας μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, πεσμένος κάτω και προσπαθώντας να αποφύγει τα χτυπήματα την ώρα παράλληλα που οι δράστες έψαχναν πάνω του τα χρήματα, άρχισε να φωνάζει.

Γείτονες που βγήκαν από τα σπίτια τους, ανάγκασαν τους δράστες να φύγουν και ο καταστηματάρχης τη ... γλίτωσε με αρκετούς μώλωπες. 
Φαίνεται πως οι δράστες περίμεναν αρκετή ώρα τον καταστηματάρχη και είχαν σχεδιάσει τις κινήσεις τους, χωρίς να προβλέψουν όπως την αντίδρασή του και την κινητοποίηση των κατοίκων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...