Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Χανιά: Αιχμάλωτα σε ξενοδοχείο δύο σπάνια Κρι - Κρι;

Με ανώνυμο τηλεφώνημα ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η προστασία των ζώων» πληροφορήθηκε πριν από μερικές μέρες ότι σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Σούγιας κρατούνται αιχμάλωτα δύο Κρι - Κρι.

Το αρσενικό ζώο, όπως διαβάζουμε στο flashnews, το έχουν δεμένο και γυρνά γύρω από ένα δέντρο και το δεύτερο που είναι θηλυκό το έχουν εγκλωβίσει σ’ έναν μικρό και σκοτεινό χώρο.

"Αγρίμι" είναι η κοινή ονομασία του αρσενικού, ενώ για το θηλυκό οι ντόπιοι χρησιμοποιούν την ονομασία "Σανάδα".

Εκ μέρους του συλλόγου εστάλη επιστολή προς τη διευθύντρια της Δασικής Υπηρεσίας Νομού Χανίων, Πολύμνια Σκλαβάκη για να ελέγξει, αν τα όσα καταγγέλθηκαν ισχύουν ώστε στη συνέχεια να γίνουν και οι νόμιμες ενέργειες καθώς η αιχμαλωσία αυτών των ζώων είναι και παράνομη και αντιτίθεται στην ισχύουσα νομοθεσία.

Σύμφωνα με το zoosos, στην ίδια επιστολή προς το Δασαρχείο Χανίων ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων τονίζει ότι πριν από περίπου τρεις μήνες έκανε μια παρόμοια καταγγελία στην ίδια υπηρεσία, καθώς σε ταβέρνα στο οροπέδιο του Ομαλού εντοπίστηκαν Κρητικοί Αίγαγροι αιχμάλωτοι.

Η Νατάσα Μπομπολάκη πρόεδρος του συλλόγου τονίζει αυτό που είναι ευρέως γνωστό ότι δηλαδή η κατοχή απαγορεύεται, αφού είναι είδος υπό προστασία, αλλά και ότι αναμένουν να πληροφορηθούν το τι έπραξε το αρμόδιο Δασαρχείο και γι’ αυτήν την υπόθεση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...