Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,συμμετέχει στην Επιτροπή Αγώνα της Ιεράπετρας


Στην Επιτροπή Αγώνα για την Ιεράπετρα ,συμμετέχει και η ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  ως φορέας ενεργά , δυναμικά ,ένεκα τούτου, καλεί τα μέλη της να πλαισιώσουν τις προγραμματισμένες  δράσεις και συλλαλητήρια της Επιτροπής Αγώνα  υπό την ομπρέλα των οδηγιών της εκπροσώπου του  γραφείου της Ιεράπετρας κ.Χρύσας Χατζημαρκάκη. 

"Ελπίζουμε  - λέει σχετική ανακοίνωση - σε όλες τις κινητοποιήσεις να είμαστε όλοι παρόντες και έτσι πλέον  ενωμένο με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες να στείλουμε το μήνυμα σ αυτούς που αποφασίζουν χωρίς εμάς,  ότι οι Υπηρεσίες μας ανήκουν και δεν δεχόμαστε την αποξήλωσή τους.

  Δηλώνουμε δε προς κάθε κατεύθυνση ότι ,ως Ένωση Καταναλωτών Κρήτης, είμαστε μέσα στον αγώνα,  για ένα αγώνα  δίκαιο,για ένα αγώνα  που θα μας τιμά στα μάτια των παιδιών μας,  και ζητάμε εδώ και τώρα την ακύρωση του σχεδίου υποβάθμισης  και καταστροφής του τόπου μας της πόλης της Ιεράπετρας|

  Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

       Ιωάννα Μελάκη

Επιστολή στον Πρωθυπουργό από την Κρήτη για το… λάθος που έχει οδηγήσει πολίτες στην απόγνωση


Επιστολή προς τον πρωθυπουγό έστειλε η διοίκηση του Εργατικού κέντρου Ηρακλείου με την οποία περιγράφει με “μελανά” χρώματα την άθλια κατάσταση που έχουν περιέλθει αρκετοί συμπολίτες μας αδυνατώντας να ικανοποιήσουν τις βασικές ανάγκες τους εξαιτίας μιας λάθος πολιτικής που στοιχίζει ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές.

Η επιστολή καταλήγει απευθύνοντας έκκληση στο να υπάρξει μέριμνα για τους ανέργους.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

Όπως ήδη γνωρίζεται, η κατάσταση που βιώνει ο Ελληνικός Λαός είναι τραγική.

Η ανεργία έχει εκτοξευτεί σε επίπεδα που προκαλεί πανικό. Σήμερα 1.000.000 άνεργοι δεν μπορούν να επιβιώσουν, οι αυτοκτονίες όλο και πληθαίνουν, οι άστεγοι αυξάνονται καθημερινά και η κοινωνική συνοχή καταρρέει.

Τα τελευταία χρόνια, με την ψήφιση των μνημονίων, όλο το βάρος της λάθος πολιτικής που ακολουθήθηκε έπεσε στις πλάτες των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων και μικρομεσαίων της Χώρας μας.

Πολλοί από τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα οι μακροχρόνια άνεργοι, έχουν έρθει σε απόγνωση και αυτό γιατί δεν μπορούν να έχουν ούτε τα στοιχειώδη πράγματα που παρέχονται σε κάθε πολιτισμένο Κράτος, όπως το δικαίωμα στην υγεία, στερώντας τους τα αυτονόητα «ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη».

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταθεί τουλάχιστον σε αυτό το πρόβλημα και να δώσει λύση σε όλους τους ανέργους, που έχουν μείνει ανασφάλιστοι γιατί δεν συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο μία ανάσα ζωής τόσο στους ίδιους όσο και των παιδιών τους.

Κοιν. :
· Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ελευθέριο Βενιζέλο
· Πρόεδρο ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλη Φώτη
· Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Βρούτση
· Βουλευτές Ν. Ηρακλείου

Enhanced by Zemanta

Νέα δημοσκόπηση:Μπροστά με 0,5% ο ΣΥΡΙΖΑ


"Nτέρμπι" δείχνει το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή για τον Φεβρουάριο, καθώς στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 29% έναντι 28,5% της ΝΔ.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 11,5%,ενώ ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, το ΠΑΣΟΚ με 7% , η ΔΗΜΑΡ με 6% και το ΚΚΕ με 5,5%.

Δείτε τη διαφορά της εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων σε σχέση με το βαρόμετρο του Ιανουαρίου

Στην παράσταση νίκης, προηγείται η ΝΔ με 48%, και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με 38% .

 Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς με 48%, όμως το ποσοστό του είναι ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με τον Ιανουάριο (-2). Το ποσοστό του Αλέξη Τσίπρα, αντίθετα, ανέβηκε κατά μία μονάδα φτάνοντας το 25%.

Σε ότι αφορά την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πιο δημοφιλής παραμένει ο Φώτης Κουβέλης, όμως με μειωμένο ποσοστό σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς, το ποσοστό του οποίου είναι επίσης μικρότερο. Αυξημένο ήταν το ποσοστό των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών, με την μεγαλύτερη αύξηση να παρατηρείται στην δημοτικότητα της Αλέκας Παπαρήγα.

Ηράκλειο: "Σαφάρι" από τη δημοτική αστυνομία - Έλεγχοι σε πλατείες και πεζόδρομους


Σε "σαφάρι" προχωρά η δημοτική αστυνομία τις τελευταίες ημέρες, στο κέντρο του Ηρακλείου, προχωρώντας σε... σαρωτικούς ελέγχους, με έμφαση σε πλατείες και πεζόδρομους.

Μάλιστα, οι έλεγχοι είναι τόσο αυστηροί, ώστε απευθύνουν αυστηρές προειδοποιήσεις ακόμη και για τα ανεμοθωράκια στις καφετέριες, προειδοποιώντας τους ιδιοκτήτες με τσουχτερά πρόστιμα, αν δεν τα απομακρύνουν άμεσα.

Οι έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας, ωστόσο, δεν περιορίζονται στα καταστήματα αλλά περιλαμβάνουν και "μπλόκα" σε δίκυκλα που παρανόμως διασχίζουν πλατείες και πεζόδρομους, παραβιάζοντας το νόμο βρισκόμενοι ... τετ-α-τετ με ανυποψίαστoυς πεζούς cretalive.gr

Μυστήριο με εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο


Εργατικό ατύχημα το οποίο μάλλον φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό, φαίνεται πως σημειώθηκε χθες το απόγευμα σε συγκρότημα κατοικιών έξω από το Ηράκλειο.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, ένας άνδρας -πιθανότατα αλλοδαπός- τραυματίστηκε σοβαρά ενώ εκτελούσε εργασίες.

Ερωτηματικά προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο τραυματίστηκε, αφού σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον καταπλάκωσε ένα τοιχίο.

Το περιστατικό δεν έχει αναφερθεί στις αρχές, ενώ το Εργατικό Κέντρο ενημερώθηκε το πρωί και διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό, αλλά φυσικά και την κατάσταση της υγείας του τραυματία.

Τραγωδία στην Κρήτη: Πατέρας πήδηξε στο κενό


Νέο περιστατικό αυτοκτονίας συγκλονίζει την κοινωνία της Κρήτης.

Ένας 50χρονος άνδρας, ιδιωτικός υπάλληλος και πατέρας δύο παιδιών πήδηξε από την ταράτσα του σπιτιού του, στην περιοχή του Γαζίου, βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Ο αυτόχειρας είχε βρεθεί τον τελευταίο καιρό σε αδιέξοδο, ενώ σύμφωνα με το Cretalive.gr αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Ηράκλειο: Συζήτησαν θέματα του ΤΕΙ

Για το έργο και τις προοπτικές του ΤΕΙ Κρήτης, καθώς και για τις μεταβολές που επέρχονται με το σχέδιο «Αθηνά», ενημέρωσε το νεοεκλεγμένο συμβούλιο του Ιδρύματος τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο κ. Αρναουτάκης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει και επιδιώκει την συνεργασία με όλα τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά και επιστημονικά Ιδρύματα του νησιού, και ιδιαίτερα στην κατεύθυνση σχεδιασμού και ανάπτυξης προγραμμάτων. Το προεδρείο του ΤΕΙ πρότεινε την συμμετοχή του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στον σχεδιασμό και υλοποίηση του γενικότερου αναπτυξιακού προγραμματισμού στο νησί.

Αναφορικά με την ανάπτυξη της έρευνας στο νησί ο πρόεδρος του ΤΕΙ, Βαγγέλης Καπετανάκης ανέφερε ότι το Ίδρυμα πρωτοπορεί στη χώρα σε ερευνητική επίδοση.

Μάλιστα τα ερευνητικά έργα του τα τελευταία 20 χρόνια εκτείνονται από βασική έρευνα και τεχνολογίες αιχμής με ορατές εφαρμογές, έως εφαρμοσμένη έρευνα για επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων της Περιφέρειας και της χώρας. Τονίστηκε επίσης ότι το Ίδρυμα και οι μονάδες του πρόκειται να εντείνουν τις προσπάθειες τους για ανίχνευση αναγκών της παραγωγής και της οικονομίας, που μπορούν να επιλυθούν από τα εργαστήρια του ΤΕΙ μέσα από σχετικές συμπράξεις και συμβάσεις.

Ηράκλειο: Χωρίς ρεύμα οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά


Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκεται η οικογένεια στο Ηράκλειο. Εδώ και δύο εβδομάδες, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι που μένει, για απλήρωτους λογαριασμούς που συσσωρεύτηκαν, ύψους 1.500 ευρώ.

Και όμως, όπως διαβάζουμε στο PrismaNews, το... σκοτάδι δεν είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για την τρίτεκνη οικογένεια καθώς μετά βίας κάθε μέρα έχουν φαγητό για τα παιδιά τους.
Ο πατέρας είναι άνεργος και δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του και το μόνο που ζητάει είναι δουλειά. Στο παρελθόν η οικογένεια δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα επιβίωσης...

Ο πατέρας πάντοτε έβρισκε μεροκάματο, ωστόσο τους τελευταίους μήνες δεν μπορεί να βρει δουλειά με αποτέλεσμα τα έσοδα στο σπίτι να είναι μηδενικά. Τις τελευταίες 15 ημέρες η οικογένεια ζει στο ... σκοτάδι και αναζητάει λύση για να βρεθεί μία ρύθμιση για να αποκτήσει και πάλι ηλεκτρικό.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθήσει την οικογένεια που επιβιώνει σε καθεστώς ανέχειας.
Μιλώντας στο prismanews.gr ο πρόεδρος του ΕΚΗ δήλωσε πως γίνονται προσπάθειες ώστε να δοθεί βοήθεια στην οικογένεια, την ώρα που στην κοινωνία που μαστίζεται από την κρίση, κάθε μέρα οι ανάγκες είναι και μεγαλύτερες...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...