Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Υποβρύχια έκθεση φωτογραφίας στα Χανιά


Μια πρωτότυπη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση για την τουριστική προώθηση των Χανίων αλλά και την ανάδειξη της πόλης σε «πολιτιστική Μητρόπολη» του Νότου έκανε η Λέσχη Αυτοδυτών Κρήτης (Λ.Α.Κ.).

Ο λόγος για την οργάνωση μια υποβρύχιας έκθεσης φωτογραφίας που σχεδιάζει να κάνει η Λέσχη το καλοκαίρι του 2013.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό η έκθεση θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα είναι στα νερά κατά μήκος του Λιμενοβραχίονα Χανιών. Σκοπός της Λέσχης Αυτοδυτών είναι η περαιτέρω ανάδειξη του Ενετικού Λιμανιού, το οποίο αποτελεί εδώ και χρόνια πόλο έλξης τουριστών, μέσα από μια νέα καλλιτεχνική προοπτική, ενώ παράλληλα επιθυμούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες και τους σχετικούς φορείς όσον αφορά την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η Λέσχη έχει ήδη παρουσιάσει το προσχέδιο της δραστηριότητας στο Λιμεναρχείο, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο, το Λιμενικό Ταμείο και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. , προσδοκώντας στην ανταπόκριση των τοπικών φορέων για την απόκτηση συνδιοργανωτή.

Σύμφωνα με τα σχέδια της Λ.Α.Κ. η έκθεση υπολογίζεται να γίνει από τις 20 Ιουλίου ως τις 29 Αυγούστου. Όσον αφορά τον τρόπο που θα μπορεί κανείς να επισκεφτεί την έκθεση θα είναι αποκλειστικά από την ξηρά, περπατώντας στον πεζόδρομο που Λιμενοβραχίονα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Λέσχης κ. Κώστα Κωνσταντινίδη.

Φυσικά τα εκθέματα θα τοποθετούνται και θα αφαιρούνται μόνο από εκπαιδευμένα μέλη της Λ.Α.Κ. και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες κατόπιν συνεννόησης με το Λιμεναρχείο και το Λιμενικό Ταμείο.

Ανεργος οικογενειάρχης, έσωσε την πρώτη κατοικία του, από πλειστηριασμό Ιδιώτη


Μεγάλη ανακούφιση σε "υπερχρεωμένο νοικοκυριό"  είναι η  από με ημερ.18-02-2013, απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, για άνεργο δανειολήπτη ,έγγαμο πατέρα ενός ανήλικου τέκνου, όπου  εις βάρος  του είχε κινήσει  διαδικασία πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας Ιδιώτης και μάλιστα Συνεταιρισμός ,πώλησης οικοδομικών υλικών, για  συνολική απαίτηση 9.250 Ευρώ.

  Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ε.Π.Κ.Κ : O εν λόγω καταναλωτής, είναι   άνεργος,έγγαμος  πατέρας ενός ανήλικου τέκνου, η σύζυγος  του εργάζεται εποχιακά σε ξενοδοχείο, περιουσιακά  στοιχεία  εκτός την πρώτη κατοικία δεν διαθέτει, έχει  χρέη  σε Τράπεζα , αλλά και σε Ιδιώτες, είναι μέλος της 'Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, οδηγήθηκε και καθοδηγήθηκε στην ένταξη του στο Νόμο 3869/2010 (ν.Κατσέλη) εξωδικαστικά  από το  Νομικό -Οικονομοτεχνικό Τμήμα της ΄Ενωσης ,αλλά έχει καταθέσει και   αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων,  μέσω του συνεργαζόμενου δικηγόρου  των Χανίων με αυτήν ,κ.Τζανάκη Γρηγόρη ,η εκδίκαση της οποίας θα γίνει το έτος 2018.
  Το Ειρηνοδικείο Χανίων  αποφάσισε  με την τόσο σημαντική απόφασή του (στην διαδικασία των Ασφαλιστικών μέτρων )την απαγόρευση  κάθε αναγκαστικού μέτρου κατά της μετακίνησης των περιουσιακών στοιχείων , του δανειολήπτη, μέχρι της εκδίκασης της  κατειθεμένης αίτησης  του Ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη) δηλ. έως το  έτος 2018.
  Το σημαντικότατο σημείο ύψιστης νομικής σημασίας είναι ότι"σώθηκε " από τον προσδιορισμένο πλειστηριασμό η κύρια κατοικία του δανειολήπτη, δίνοντας στην οικογένεια "ανάσα" και ελπίδα, μια και τα οικονομικά τους .-
  Τέλος, η Ένωση  Προστασίας  Καταναλωτών Κρήτης ,  για  μια ακόμα φορά ευχαριστεί τους δικαστές της Κρήτης, οι οποίοι στέκονται δίπλα  στους δοκιμαζόμενους από την οικονομική κρίση και ύφεση και καταναλωτές,τους δε δανειολήπτες να προσφεύγουν στην ΄Ενωση, η οποία δεν " κουράζεται" να τους  στηρίζει και να  τους καθοδηγεί "ΔΩΡΕΑΝ"  
Για ενημέρωση στο τηλ.2821092666 Χανιά και 2842020140 Ιεράπετρα                                                              


                                               Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας  Καταναλωτών Κρήτης


                                                                               Ιωάννα  Μελάκη

Τα προβλήματα του Δήμου Γόρτυνας συζήτησαν Κεφαλογιάννης-Σχοιναράκης..


Με τον Δήμαρχο Γόρτυνας Νίκο Σχοιναράκη συναντήθηκε στο γραφείο του στην Συγγρού ο Γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης. Κεφαλογιάννης  

Ο κ.Κεφαλογιάννης ενημερώθηκε τόσο για τα ακανθώδη οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν το μεσαρίτικο δήμο, όσο και για τις ανάγκες που υπάρχουν σε βασικές υποδομές, όπως την ύδρευση των οικισμών.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας ζήτησε από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, να συνδράμει προκειμένου να αυξηθεί η επιχορήγηση του δήμου μέσω των ΚΑΠ, ενώ αιτήθηκε ακόμη να χρηματοδοτηθούν μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, μια σειρά από μελέτες δικτύων ύδρευσης (ανόρυξη γεωτρήσεων και κατασκευή νέων δεξαμενών ύδρευσης) που θα στοχεύουν στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος λειψυδρίας που ταλανίζει την ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά του ο κ.Κεφαλογιάννης, δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις αναφορικά με τα αιτήματα του Δήμου Γόρτυνας. Η αντίδρασή του υπήρξε άμεση αφού παρουσία του Δημάρχου επικοινώνησε με τον Υπουργό Εσωτερικών κο Στυλιανίδη και τον Δ/ντή του γραφείου του κο Ανδρεάδη ώστε να δρομολογηθεί σε άμεσο χρονικό διάστημα η λύση σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα της λειψυδρίας.

Η λαθροϋλοτομία στο επίκεντρο των δράσεων του ΥΠΕΚΑ


Απάντηση στην παρέμβαση Αυγενάκη

Σε μέτρα για την πρόληψη του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας, προχωρά ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Σταύρος Καλαφάτης, μέσω της υλοποίησης του ειδικού προγράμματος «Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών έτους 2013 όπως αναφέρει στην απάντησή του προς τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη μετά από κοινοβουλευτική του παρέμβαση.

Η εν λόγω απόφαση καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των δασαρχείων, των διευθύνσεων δασών, των διευθύνσεων συντονισμού και επιθεώρησης δασών, αλλά και του συντονιστικού κέντρου δασοπροστασίας, με στόχο την αντιμετώπιση των φαινομένων παράνομων υλοτομιών και παράνομης διακίνησης ξυλείας.

Το κόστος υλοποίησης του προγράμματος που υλοποιείται  από την Ειδική Γραμματεία Δασών, ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ και βαρύνει  τις πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου. Όπως τονίζει το ΥΠΕΚΑ, «το κόστος υλοποίησης των μέτρων αυτών είναι πολύ μικρότερο της βλάβης που προκαλείται από το έγκλημα της λαθροϋλοτομίας στα δασικά οικοσυστήματα της χώρας και στην εθνική οικονομία».

Τέλος, ο κ. Σ. Καλαφάτης αναφέρει ότι: «η Πολιτεία παραμένει σε εγρήγορση προκειμένου να διαφυλάξει τον φυσικό πλούτο της χώρας και υπενθυμίζει στους πολίτες ότι έχουν τη δυνατότητα να καταγγέλλουν άμεσα περιστατικά λαθροϋλοτομίας στο συντονιστικό κέντρο Δασοπροστασίας(τηλ. αριθμός 1591)»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...