Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Μιχελογιαννάκης - ΔΗΜΑΡ : Ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ΤΩΡΑ σε 9 ερωτήματα

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στο Ηράκλειο Κρήτης, επίσημα ζητάει απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ στα κάτωθι ερωτήματα:
1.       Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στη διερευνητική εντολή που πήρε, δεν κατέθεσε συνολική κυβερνητική πρόταση.
2.       Πώς εξηγείται ότι στην επιστολή προς τον κ. Μπαρόζο δεν αναφέρεται καταγγελία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το Μνημόνιο είναι άκυρο.
3.       Πώς εξηγούνται οι κάτωθι δηλώσεις:
       Δραγασάκης «Δεν είναι λογικό η μονομερής διαγραφή. Να γίνει αναδιαπραγμάτευση.»
       Δρίτσας: «Καταγγελία Μνημονίου.»
       Γλέζος: «Δεν δεχόμαστε το Μνημόνιο. Αν οι άλλοι θέλουν αναδιαπραγμάτευση δεν έχουμε πρόβλημα να το συζητήσουμε, αλλά εμείς διαγράφουμε το χρέος»
       Μητρόπουλος: «Τα μέτρα του Μνημονίου και το βαρύ κοινωνικό πακέτο που έρχεται, δεν το σηκώνει η Αριστερά». Και τι κάνει για αυτό;
4.       Παρά την αναφορά του Φώτη Κουβέλη, δύο φορές, για όχι συνεργασία, γιατί επιμένει ο κ. Τσίπρας να αγωνιά για τη στάση της ΔΗΜΑΡ.
5.       Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται την οικουμενική κυβέρνηση με επίκεντρο την Αριστερά, που προτείνει ο κ. Κουβέλης, η οποία αποτελεί μοναδικό τρόπο για να κυβερνηθεί τώρα η Ελλάδα.
6.       Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει από μόνος του πλειοψηφία των 151 εδρών, τι θα έκανε διαφορετικό, όσον αφορά την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, από αυτό που έχει καταθέσει ως πρόταση η ΔΗΜΑΡ.
7.       Σε επαναληπτικές εκλογές και ενώ ο ίδιος γνωρίζει ότι είναι ουτοπία η αυτοδύναμη και μονοκομματική κυβέρνηση, τι διαφορετικό θα προτείνει.
8.       Σε τι διαφέρει η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ από την ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ «όχι σε κυβέρνηση».
9.       Από τις 10 επίσημες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ (Αριστερό ρεύμα, Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση, ΚΕΔΑ, ΚΟΕ, ΔΕΑ, Διεθνές Οικοσοσιαλιστικό Δίκτυο, ΑΠΟ, Ομάδα ΡΟΖΑ, Ενεργοί Πολίτες, πρώην στελέχη ΔΙΚΚΗ), γνωρίζουμε ότι με επίσημη αρθρογραφία τους, προτείνουν την επιστροφή στη δραχμή. Αλήθεια, πότε θα ξεκαθαρίσει επιτέλους αυτή η σύγχυση;

Αποτελεί ιερή εθνική υποχρέωση, τα παραπάνω ερωτήματα, να απαντηθούν τώρα.
Με την Ελλάδα δεν παίζουμε.

Κρήτη: Nεκρός ο ποδοσφαιριστής Κώστας Κανιτάκης σε τροχαίο

O ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΙΤΑΚΗΣ (Δεξιά) με τον ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΔΟΥΚΑΚΗ του ΕΓΟΗ
 Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κρήτη και κυρίως η οικογένεια της ομάδας του ΕΓΟΗ μετά το τραγικό συμβάν που συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής όπου τέσσερις φοιτητές που είναι παράλληλα και ποδοσφαιριστές βρέθηκαν κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου.

To αυτοκίνητο οδηγούσε ένας 26χρονος και από την τραγική αυτή σύγκρουση υπήρξε ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας.

Ο νεκρός είναι ο 18χρονος ποδοσφαιριστής του ΕΓΟΗ (Α' Ερασιτεχνική κατηγορία) Κώστας Κανιτάκης και τραυματίες είναι οι άλλοι τρεις φοιτητές που παίζουν στην ομάδα των Ασιτών.
Σε πιο σοβαρή κατάσταση από τους τρεις βρίσκεται ο Μανώλης Ζουριδάκης που έχει υποστεί ρήξη σπλήνας και κάταγμα στο κεφάλι, ενώ ο Μανώλης Φάρκωνας νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική κλινική προληπτικά και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία.

Όσο για τον Γιώργο Ιατράκη δεν έχει κάτι το σοβαρό όμως βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Όσο για τον 26χρονο οδηγό του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε και αυτός στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο αλλά είναι καλά στην υγεία του.

Μετά από αυτό το τραγικό συμβάν μετά από κοινό αίτημα των τεσσάρων Ενώσεων της Κρήτης προς την ΕΠΟ ζητήθηκε η αναβολή της 24ης αγωνιστικής του 10ου ομίλου του Περιφερειακού πρωταθλήματος που ήταν να διεξαχθεί αυτή την Κυριακή.

Το αίτημα μετά από κάποιες διαβουλεύσεις έγινε δεκτό από την πλευρά της Επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΠΟ και η 24η αγωνιστική όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθεί στις 20 Μαΐου.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για την αναβολή όλης της 24ης αγωνιστικής του 10ου ομίλου του Περιφερειακού πρωταθλήματος αναφέρει τα εξής :

"Από την ΕΠΟ ανακοινώνεται η αναβολή όλων των αγώνων του 10ου ομίλου Δ' Εθνικής, λόγω αυτοκινητιστικού ατυχήματος που προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμού τεσσάρων παικτών του σωματείου Ασίτες".

Οδύνη για τον 18χρονο Κώστα Κανιτάκη

Οδύνη επικρατεί στην Κρήτη για τον χαμό του 18χρονου Κώστα Κανιτάκη, ο οποίος έχασε την ζωή του στο τραγικό δυστύχημα.

Ήταν από τα πιο αγαπητά παιδιά, ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες του Εργοτέλη, μεταπήδησε σε αυτές του Καλτσέτο και την φετινή σεζόν αγωνίστηκε στο ΕΓΟΗ της Α1 Ηρακλείου. Η νεκρώσιμη ακολουθία για γίνει την Κυριακή (13/5).

Η Κρήτη του 1930 σε ενα σπάνιο βίντεο!

Η Κρήτη του 1930 απεικονίζεται σε βίντεο διάρκειας περίπου 15 λεπτών, στο οποίο μπορεί κανείς να πάρει μία γερή "γεύση" της πραγματικής Κρήτης.

Στο βίντεο που "ανέβασε" στο Youtube ο χρήστης jianis19 μπορεί να δει κανείς τους Κρητικούς στα Βορίζια να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς, με το λυράρη στο κέντρο του κύκλου. Χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες της εποχής κερδίζουν μία θέση στην "αθανασία" που η καταγραφή προσφέρει, ενώ οι Κρητικοί του 21ου αιώνα μπορούν να δουν επίσης τις παραδοσιακές κρητικές φορεσιές, την καθημερινότητα στα Βορίζια του 1930, το σφάξιμο των ζώων για το τραπέζι, αλλά και να καταλάβει από πού προέρχονται οι γνωστές ... κούπες!

 Με καμάρι και με το βλέμμα στην κάμερα οι Κρητικοί του 1930 γυρίζουν από χέρι σε χέρι ένα ποτήρι, το οποίο γεμίζει και ξαναγεμίζει με κρασί, το οποίο καταναλώνεται ... άσπρο πάτο!

Η κάμερα, αντικείμενο σπάνιο για την εποχή, προσελκύει τους ανθρώπους που δε διστάζουν να διεκδικήσουν (ακόμη και τότε) τα πέντε λεπτά δημοσιότητας που τους αναλογούν, επιδεικνύοντας με καμάρι τις ιδιαίτερες ικανότητές τους: από το πώς "βεντουζάρει" στην παλάμη ένα ποτήρι, μέχρι το πώς ένας άνδρας ανεβάζει και τα δύο του πόδια πάνω στο κεφάλι του!

Οι εικόνες συνεχίζονται με μια βόλτα στην πόλη - πιθανότατα στο Ηράκλειο. Μαζί με τα πρώτα αυτοκίνητα εμφανίζεται και ο πρώτος τροχονόμος. Η ταμπέλα του καταστήματος του Δαμιανάκη δεσπόζει στην "καρδιά" της πόλης, η αγορά σφύζει από κόσμο, οι νοικοκυρές καθισμένες η μία δίπλα στην άλλη, δουλεύουν τα εργόχειρά τους.

Ιδιαίτερο χαρακτήρα στο βίντεο δίνει η πομπή κληρικών και πιστών. Πρόκειται πιθανότατα για την περιφορά της κάρας του Αγίου Μηνά, με τις δέουσες τιμές και με πάνδημη συμμετοχή κλήρου και λαού, ενώ το 15λεπτης διάρκειας βίντεο "κλείνει" με ένα περίπατο στα δρομάκια του χωριού μετά μουσικής ... και (φυσικά) κρασιού!

Όσο για τον jianis19 ... δε γνωρίζουμε τίποτα γι'αυτόν, όμως το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον ευχαριστήσουμε για αυτές τις μοναδικές εικόνες!
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...