Τις νύχτες ένα κάτοικος των Χανίων συνήθιζε να βγαίνει στο μπαλκόνι του και χρησιμοποιώντας το αεροβόλο όπλο του έβαζε στο σημάδι τ’ αδέσποτα ζώα και τα τραυμάτιζε. Ο δράστης, γνωστός επιχειρηματίας της πόλης, ο οποίος διαμένει στην περιοχή των Δικαστηρίων την περασμένη Πέμπτη τα ξημερώματα περίπου στις 02:00 δεν στάθηκε τόσο τυχερός, αφού κάποιον τον είδε την ώρα της δράσης.

Ένας διερχόμενος άνδρας τον είδε να πυροβολεί με αεροβόλο και να τραυματίζει ένα σκυλάκι, που ζει στην πλατεία Δικαστηρίων. Ο αυτόπτης μάρτυρας επικοινώνησε με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» και έτσι μετά τις δέουσες ενέργειες - όπως μας εξηγεί η πρόεδρος του συλλόγου Νατάσα Μπομπολάκη - ο δράστης συνελήφθη από την Αστυνομία στο πλαίσιο του αυτόφωρου στις 3/1 και μάλιστα παραδέχτηκε την πράξη του!

Αναμένουμε σύντομα να οριστεί η δικάσιμός του. Θυμίζουμε ότι νόμος 4039/2012 προβλέπει ιδιαίτερα μεγάλες ποινές φυλάκισης αλλά και τσουχτερά πρόστιμα για εκείνους που κακοποιούν τα ζώα.

Μέχρι τώρα αρκετά ζώα, τα οποία ζουν πέριξ της περιοχής των δικαστηρίων, που ταΐζονται και φροντίζονται από πολλούς φιλόζωους της περιοχής, είχαν πέσει θύματα του.

πηγή: zoosos.gr