Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ο Ανδρέας Παπανδρέου έγινε «άγιος» σε εικονοστάσι σε ΚΑΠΗ της Κρήτης [βίντεο]

Ενα αστείο πλάνο έπιασε η κάμερα από τα ΚΑΠΗ Ηρακλείου, με τη φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου να... δεσπόζει στον τοίχο πάνω από τις εικόνες των Αγίων.

Το πλάνο έπαιξε στην εκπομπή «ΣΚΑΪ ΤΩΡΑ» της Πόπης Τσαπανίδου, η οποία αντιμετώπισε το περιστατικό με χιούμορ, ενώ οι ηλικιωμένοι από το ΚΑΠΗ της εξήγησαν ότι αυτό αποτελεί φόρο τιμής στον Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος ήταν και ο «ιδρυτής των ΚΑΠΗ».

Το όνομα της Έλλης Αλεξίου παίρνει δημοτικό σχολείο

Μια παλιά του μαθήτρια επιθυμεί να τιμήσει το 7ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, παίρνοντας ... το όνομά της! Φυσικά δεν πρόκειται για μια "οποιαδήποτε" μαθήτρια, αλλά για την Έλλη Αλεξίου, που φοίτησε στο Β' Χριστιανικό Παρθεναγωγείο Ηρακλείου (νυν 7ο δημοτικό σχολείο).

Το σχολείο, που είναι και από τα μακριοβιότερα του Ηρακλείου, ζητά μέσω πρότασης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου να λάβει την προσωνυμία "Έλλη Αλεξίου" στη μνήμη της αγωνίστριας για τη δημοκρατίας και την ελευθερία, η οποία διακρίθηκε ως παιδαγωγός και λογοτέχνης.

Τη σχετική εισήγηση μεταφέρει στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Νίκος Γιαλιτάκης, ενώ η σχετική απόφαση θα ληφθεί το μεσημέρι της Τρίτης.


 cretalive.gr

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των τριών τουριστών στην Παλαιόχωρα

"Συναγερμός" σήμανε στις τοπικές αρχές, από τις 15.30 μμ, όταν έγινε κλήση για παροχή βοηθειας σε μία παρέα τουριστών από την Αυστρία, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στην Παλαιόχωρα!

Αμέσως στο σημείο έσπευσε ένα όχημα της ΕΜΑΚ με 4 άτομα ενώ συνέδραμε και η Αστυνομία.
Πρόκειται για τρεις τουρίστες που, άγνωστο πως, χάθηκαν στο Μονοπάτι Ε4 ενώ έκαναν πεζοπορία.

Λίγο μετά τις 18.30 το απόγευμα, και οι τρεις εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους και αναμένεται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της περιοχής, για τις απαραίτητες εξετάσεις..
 
 
 
 cretalive.gr

Απίστευτη δολιοφθορά εις βάρος του Πλατανιά

Άγνωστοι προσπάθησαν να εμποδίσουν τα έργα ανακατασκευής του γηπέδου στα Περιβόλια όπου θα αγωνίζεται ο Πλατανιάς στη Super League. Δείτε τι έκαναν.

 Αργά το  βράδυ της Κυριακής (15/07) άγνωστοι τοποθέτησαν  ...ζάχαρη στα ντεπόζιτα των εκσκαφέων και των φορτηγών του εργολάβου ο οποίος έχει αναλάβει την ανακατασκευή του γήπεδο των Περιβολίων

Παράλληλα έσπασαν και τα τζάμια των οχημάτων.
Ευτυχώς όμως οι εργάτες, βλέποντας τα σπασμένα τζάμια, κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και δεν έβαλαν μπροστά τις μηχανές ώστε να υποστούν ανεπανόρθωτη ζημιά εξαιτίας της ζάχαρης.

Μετά την ανακάλυψη της δολιοφθοράς, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση του εργολάβου με τον Δήμαρχο Χανίων ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις ενόψει μάλιστα και του κρίσιμου Δ.Σ που έχει οριστεί για το σήμερα το βράδυ (16/07) με θέμα την ανακατασκευή του γηπέδου των Περιβολίων.

Μοίρες: Άλλη μία αυτοκτονία - Απαγχονίστηκε γνωστός επιχειρηματίας

Απελπιστική είναι πλέον η κατάσταση με τις αυτοκτονίες στην χώρα μας εν μέσω οικονομικής κρίσης. Αυτήν την φορά ένας επιχειρηματίας στην Κρήτη απαγχονίστηκε μέσα στο μαγαζί του.

Ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με το cretalive.gr έχει μία επιχείρηση φανοποιίας στην περιοχή των Μοιρών, είναι και πατέρας δύο παιδιών.

Τα αίτια που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη καθώς ο άνδρας δεν άφησε κάποιο σημείωμα. Ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος άνδρας δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.



Είχε μετατρέψει το καφενείο του στο Ρέθυμνο σε hi – tech λέσχη

Ο λόγος για έναν 58χρονο ο οποίος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από τις αρχές για απείθεια και για εγκατάσταση και λειτουργία τυχερών παιγνίων. 

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, στο πλαίσιο των ελέγχων που κάνει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου για παράνομα τυχερά παιχνίδια, αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο στο καφενείο του 58χρονου.

Εκεί, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία έξι σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι με λάπτοπ, σε ρόλο κεντρικού υπολογιστή (server) και σε κατάσταση αναμονής.

Επίσης, κατά την είσοδο των Αστυνομικών στο κατάστημα, η 21χρονη υπάλληλος του καταστήματος, προσπάθησε να "κλείσει" το ηλεκτρονικό σύστημα μέσω του κεντρικού υπολογιστή αλλά την κατάλαβαν.

Οι υπολογιστές κατασχέθηκαν, μαζί με το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ από το ταμείο του καταστήματος, ως προερχόμενο από τυχερά παιχνίδια.

Χανιά: Επιτέθηκαν σε ανήλικο με σιδερογροθιές για να του πάρουν το κινητό!

Την επίθεση έκαναν τέσσερα άτομα τα οποία κινήθηκαν εναντίον του ανήλικου!


Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο Flashnews.gr η μικρή συμμορία απείλησε τον ανήλικο με σιδερογροθιές και άλλα αντικείμενα και του επέβαλαν να τους δώσει το κινητό του ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν του πήραν και χρηματικό ποσό.

Η επίθεση μάλιστα έγινε μέρα μεσημέρι, λίγο πριν τις 14:00 αφήνοντας άφωνους όσους έγιναν μάρτυρες στο περιστατικό.

Πειρατεία σε πλοίο στη Γαύδο

Θύμα πειρατείας από το ίδιο τους το πλήρωμα, ενώ επέβαιναν σε σκάφος νότια της Γαύδου, έπεσαν τρεις Ιταλοί ναυτικοί νότια της Γαύδου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των τριών Ιταλών ναυτικών, ενώ έπλεαν με το αλιευτικό σκάφος τους νότια του νησιού, τρία μέλη του πληρώματος, 2 Αιγύπτιοι και 1 Τυνήσιος, κατέλαβαν το σκάφος και τους ανάγκασαν να το εγκαταλείψουν με σωστική λέμβο.

Οι τρεις άντρες, ηλικίας περίπου 45 ετών, κατόρθωσαν, σύμφωνα με το flashnews.gr, να ενημερώσουν με κινητό τηλέφωνο το Ιταλικό Κέντρο συνεννόησης και να ενημερώσουν για το συμβάν.

Έτσι, σε συνεργασία με τις ελληνικές λιμενικές αρχές ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των τριών Ιταλών η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Οι τρεις Ιταλοί που περισυνελέγησαν από τη θάλασσα μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Παλαιόχωρας και είναι καλά στην υγεία τους.

Συγκλονισμένη η Κρήτη για την 18χρονη Ραφαέλα που έσβησε άδικα στον δρόμο…

Το τελευταίο αντίο στην 18χρονη Ραφαέλα Γρηγοριάδη λένε σήμερα στις 5 το απόγευμα συγγενείς και φίλοι μετά τη νέα τραγωδία στην άσφαλτο που συγκλονίζει την Κρήτη(δειτε εδω).

Η 18χρονη Ραφαέλα θα κηδευθεί σήμερα στις 5 το απόγευμα στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου, με τραγικές φιγούρες τους γονείς της που είδαν το παιδί τους να χάνεται από τη μία στιγμή στην άλλη.


Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα και η άλλη αδερφή της Ραφαέλας, η Μαρινέλα, που επίσης επέβαινε στο μοιραίο ΙΧ.

Κανένας δεν μπορεί να πιστέψει πως συνέβη κι έφυγε τόσο άδικα η Ραφαέλα…

Από χθες, οπότε και έγινε γνωστός ο θάνατός της και στο Facebook τα μηνύματα είναι συγκλονιστικά.

Δεκάδες είναι τα συλληπητήρια μηνύματα φίλων και συμμαθητών της 18χρονης.

«Καλό σου ταξίδι, Ραφαέλλα. Να προσέχεις εκεί ψηλά. Να μην μας ξεχνάς. Άλλος ένας άγγελος που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Η αδικία της ζωής…Ψυχή μου, πες μου ότι είναι ψέματα και ότι θα με πάρεις τηλέφωνο»…

Το δυστύχημα συνέβη χθες το πρωί στην παλαιά εθνική οδό, στο ύψος του Βιολογικού της Χερσονήσου.

Αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο αδερφές, 18 και 20 ετών αντίστοιχα και οδηγούσε μία 19χρονη φίλη τους εξετράπη-για άγνωστο λόγο αφού δεν έτρεχαν- της πορείας του και προσέκρουσε με δύναμη σε δένδρο.

Η 18χρονη Ραφαέλα Γρηγοριάδη δεν τα κατάφερε. Η 20χρονη αδερφή της και η 19χρονη οδηγός διακομίστηκαν με σοβαρά τραύματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ :Τα ντοκουμέντα της απάτης-Έγραφε για 4 χρόνια αναρρωτικές στην κόρη της!

Aποκαλύψεις για το πως στηνόταν η φάμπρικα με τις χιλιάδες μέρες αναρρωτικών που δινόταν αφειδώς τα τελευταία χρόνια από το ΙΚΑ Ηρακλείου, σε ασφαλισμένους που εργαζόνταν κανονικά και πληρωνόταν από τη δουλειά τους, ενώ παράλληλα έκλεβαν επιδόματα ασθενείας από το ασφαλιστικό ίδρυμα.

Τα έγγραφα ντοκουμέντα που δημοσιεύει το cretalive.gr, αποδεικνύουν πως το παραμάγαζο που είχε στηθεί στον τοπικό ΕΟΠΠΥ είχε πλοκάμια παντού: γιατροί θεράποντες, που χορηγούσαν αναρρωτικές άδειες, ασφαλισμένοι που παρανόμως τις ελάμβαναν αλλά και στελέχη του ΕΟΠΠΥ που μετείχαν με συγκεκριμένα καθήκοντα στη σύνθεση των Υγειονομικών Επιτροπών και που όπως αποδεικνύεται με τα στοιχεία που δημοσιεύουμε έπαιρναν και εκείνοι μέρος στο ΄΄πάρτυ΄΄ με τις αναρρωτικές.

Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή μιας υπαλλήλου του ΕΟΠΠΥ που την επίμαχη χρονικά περίοδο, 2008- 2012, ήταν γραμματέας σε Υγειονομική Επιτροπή και που το ίδιο διάστημα η κόρη της, αν και εργαζόταν κανονικά στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος γραφείου, απολάμβανε και επιδόματα ασθενείας, έχοντας εισπράξει χιλιάδες ευρώ!

Η συγκεκριμένη εργαζόμενη, κόρη της υπαλλήλου, που της ενέκρινε τις αναρρωτικές άδειες, για περίπου 4 χρόνια, κατά διάστηματα, όπως αποδεικνύουν τα σχετικά έγγραφα, εργαζόταν κανονικά στη δουλειά της και παράλληλα με υπογραφή της μητέρας της έπαιρνε χρήματα τον Ασφαλιστικό Οργανισμό!

Την έγκριση των επαναλαμβανόμενων αναρρωτικών αδειών, υπέγραφαν και πάλι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση με τις αναρρωτικές άδειες γιατροί του ΙΚΑ, αλλά κι ένας ακόμα γνωστός συνδικαλιστής γιατρός του ΕΟΠΠΥ στην Κρήτη.

Την ίδια ώρα που το σκάνδαλο το οποίο προκάλεσε πανελλήνιο σάλο υποτίθεται πως διερευνάται, οι δύο γιατροί πρωταγωνιστές επέστρεψαν στην υπηρεσία τους μετά Βαϊων και Κλάδων. Η ατιμωρησία και οι δήθεν γραφειοκρατικές διαδικασίες προκαλούν όχι μόνο το περί δικαίου αίσθημα,αλλά και τους γιατρούς και υγειονομικούς υπαλλήλους που καθημερινά δίνουν διαπιστευτήρια εντιμότητας.

Ηράκλειο: ''Με χτυπούσαν με το όπλο και μου έσπασαν τα δόντια''!

Μπορεί να κρατούσαν ψεύτικα όπλα αλλά ήταν αδίστακτοι. 


Ο λόγος για τους δύο δράστες που το πρωί του Σαββάτου (14-07-2012) έβαλαν στο στόχαστρο εργαστήριο χρυσοχοΐας στο κέντρο του Ηρακλείου και δεν δίστασαν να χτυπήσουν τον ιδιοκτήτη του.

Ο ίδιος, δεν μπορεί ακόμα να ξεχάσει τον εφιάλτη που πέρασε στα χέρια των ληστών. Η μαρτυρία του σοκάρει. ''Με χτύπησαν με τη λαβή του όπλου που κρατούσαν και μου έσπασαν δύο δόντια. Έχω κάνει ράμματα στο πρόσωπο και με πονάνε τα πλευρά μου'', λέει χαρακτηριστικά ο χρυσοχόος.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, ο ληστής με το ψεύτικο πιστόλι που σκόρπισε τον τρόμο και τον πανικό το πρωί του Σαββάτου, μαζί με τον συνεργό του που αναζητείται, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα για να του ασκηθούν ποινικές διώξεις και στη συνέχεια στον τακτικό ανακριτή.

Ο 39χρονος ληστής συνελήφθη λίγα λεπτά μετά το περιστατικό και κρατείται στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Ηρακλείου ενώ την ίδια ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του, ενός 30χρονου τσιγγάνου.

Η ταυτότητα του συνεργού του δεν άργησε να ταυτοποιηθεί στα πλαίσια της προανάκρισης από τους άνδρες της ασφάλειας. ''Μας έβριζαν και μας χτυπούσαν'', λέει ο χρυσοχόος, που χαρακτηρίζει τους δράστες αδίστακτους και αφού ξέφυγε από τα χέρια του ενός ληστή, φώναξε για βοήθεια, με αποτέλεσμα οι ληστές να πάρουν μερικά χρυσαφικά και να τραπούν σε φυγή.

Το φιλί της ζωής από αστυνομικούς -ΒΙΝΤΕΟ

Εκσυγχρονίζεται η Αστυνομία στην Κρήτη.

Τα περιπολικά και οι μοτοσικλέτες της ΕΛ.ΑΣ. θα εξοπλίζονται με απινιδωτές οπότε οι ένστολοι θα μπορούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες όποτε κριθεί αυτό απαραίτητο.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ

Συνάντηση Ρώσων και Κρητών επιχειρηματιών στον κλάδο των τροφίμων

Με στόχο την εξωστρέφεια της Κρητικής οικονομίας και την αύξηση των εξαγωγών των προϊόντων του νησιού στις διεθνείς αγορές, με... πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, την Δευτέρα 16 Ιουλίου θα βρίσκεται στο Ηράκλειο Ρωσική επιχειρηματική αποστολή τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών.

Σε συνεργασία με την «Αγροδιατροφική Σύμπραξη» η εννεαμελή Ρώσικη Αποστολή επιχειρηματιών πρόκειται να πραγματοποιήσει προσωπικές επαφές-συναντήσεις (b2b) με εκπροσώπους Κρητικών εξαγωγικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων. Τα μέλη της αποστολής, εκπροσωπούν ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου της Ρωσίας.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «brilliant» του ξενοδοχείου Lato Boutique Hotel, την Δευτέρα 16 Ιουλίου από τις 10 το πρωί μέχρι.

Νωρίτερα –στις 9 το πρωί- ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και η θεματική αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη, θα υποδεχθούν τα μέλη της αποστολής στην Περιφέρεια Κρήτης.

Στις συναντήσεις στο ξενοδοχείο θα συμμετάσχουν περισσότερες από 60 Κρητικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τροφίμων και πιο συγκεκριμένα στο λάδι, το κρασί, την τσικουδιά, τα αρτοσκευάσματα – παξιμάδια, το μέλι, τα βότανα – καλλυντικά και τα τυροκομικά.

Οι επιχειρήσεις που κλήθηκαν να συμμετάσχουν έλαβαν πρόσκληση, μετά από συνεργασία που υπήρξε με τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης.

Με trendy τατουάζ στο Ηράκλειο ο Βουλγαράκης

Trendy τατουάζ έκανε ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλαγαράκης . Μάλιστα, είναι τόσο ...περήφανος που το μοστράρει στις παραλίες του Ηρακλείου Κρήτης, όπου απολαμβάνει τα μπάνια του.

Το τατουάζ του Γιώργου Βουλγαράκη είναι ένα τετράφυλλο τριφύλλι . Σε κάθε φύλλο είναι χαραγμένο το αρχικό γράμμα των ονομάτων των παιδιών. 

Ο πρώην υπουργός το χτύπησε στη δεξιά του (βλέπετε τα κατάλοιπα από τη ΝΔ δύσκολα αποβάλλονται) ωμοπλάτη το tatoo που συμβολίζει την αγάπη του για τα παιδιά του, αλλά και τγια την λατρεμένη του ομάδα, τον Παναθηναϊκό

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...