Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

O Σπύρος Γιαννιώτης στα ΚΑΛΥΔΩΝΙΑ


Ο Σπύρος Γιαννιώτης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης, θα δώσει το παρών στα «ΚΑΛΥΔΩΝΙΑ 2013», που διοργανώνει στις 24 Αυγούστου 2013 στις 18.00 ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Καλυδών», στην Πλάκα του νομού Λασιθίου.

Ο Καλύτερος Αθλητής για το 2012 προσκλήθηκε από την πρόεδρο του Συλλόγου κυρία Τζίνα Ξανθάκη για να παρευρεθεί στο γραφικό χωριουδάκι της κοινότητας Βρουχά, του νομού Λασιθίου, που θα τελεστεί ο αγώνας και να δώσει το σήμα εκκίνησης.

Ο αγώνας περιλαμβάνει τη διαδρομή από το λιμανάκι της Πλάκας προς τη νήσο Σπιναλόγκα και επιστροφή.

Οι νικητές των τριών κατηγοριών θα έχουν τη χαρά να παραλάβουν τα βραβεία τους από τα χέρια του Σπύρου Γιαννιώτη στην τελετή απονομής, που θα γίνει το ίδιο βράδυ στις 20.30 στο Πάρκο Μιραμπέλλο της Πλάκας.

Μαρινάκης - Καλπάκη: Είναι ερωτευμένοι και το δείχνουν στη Κρήτη!

Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της ελληνικής showbiz!


Mάλιστα ο ηθοποιός στο «Πρωινό mou» είχε δηλώσει πως θα παντρευτεί με τη σύντροφό του στην Κρήτη!

Ο λόγος για τον Ιωσήφ Μαρινάκη και την αγαπημένη του Χρύσα Καλπάκη, που μετρούν σχεδόν έξι χρόνια σχέσης!

 Αυτό το διάστημα το ζευγάρι απολαμβάνει τις διακοπές του στην ιδιαίτερη πατρίδα του ηθοποιού!

Μάλιστα, η γυμνάστρια δεν δίστασε να ποστάρει στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram φωτογραφίες που είναι σε τρυφερά ενσταντανέ και να μας δείξουν πόσο full in love είναι!

Οι "Βάκχες" του Ευριπίδη στο Ρέθυμνο - Στο ρόλο του Διόνυσου ο Σάκης Ρουβάς

Η Καλλιτεχνική Εταιρεία ΑΡΓΩ, το φετινό καλοκαίρι παρουσιάζει στο Ηρώδειο και σε φεστιβάλ της Αττικής και της περιφέρειας την τραγωδία του Ευριπίδη «ΒΑΚΧΕΣ».

Στο Ρέθυμνο οι «Βάκχες» θα παρουσιαστούν στο θέατρο «Ερωφίλη» στη Φορτέτσα το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 21.15 το βράδυ.

Οι «Βάκχες» -από τα πληρέστερα και πιο ολοκληρωμένα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας - μπορούν να διαβαστούν και να παρασταθούν με τρόπο που να ανταποκρίνεται στα δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής μας.

Σήμερα, που ο φόβος μπροστά στο καινούργιο και τις αβεβαιότητες που δημιουργούν τα νέα παγκόσμια δεδομένα οδηγεί σε εσωστρέφειες και επικίνδυνους φανατισμούς μπορούμε να δούμε το μύθο, διαμέσου του ποιητικού λόγου, σαν μια σπουδή πάνω στην ανθρώπινη φύση και στις συγκρούσεις που δημιουργούνται όταν οι οργανωμένοι κοινωνικοί σχηματισμοί έρχονται αντιμέτωποι με την «εισβολή» στον περίκλειστο χώρο τους, νέων δεδομένων-ανθρώπων, δοξασιών, δυνάμεων.

Με βασικό στοιχείο της σκηνοθεσίας του Δημήτρη Λιγνάδη, ότι η μουσική, η «νέα, δρώσα μουσική», θα δονήσει το «εγκατεστημένο μόρφωμα», το πρόσωπο που θα υποδυθεί το Διόνυσο πρέπει να εκπροσωπεί το νέο, το τολμηρό, το ωραίο, αυτό που για τους σημερινούς θεατές μπορεί να γοητεύσει και να οδηγήσει «στην κυριαρχία της μουσικής επί του λόγου και της μέθης επί της λογικής». Έτσι επιλέχθηκε για το ρόλο του Διόνυσου ο Σάκης Ρουβάς.

Στην παράσταση συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες με εμπειρία και γνώση στο αρχαίο δράμα, όπως η Ρούλα Πατεράκη, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Γιάννης Καρατζογιάννης, η Γιώτα Βέη στο παραδοσιακό τραγούδι, αλλά και νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί, όπως η Μαρία Κίτσου (βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2012) και ο Δημήτρης Πασσάς (αριστούχος Εθνικού Θεάτρου).
Στο χορό συμμετέχουν 11 κορίτσια και 3 μουσικοί κρουστών, που αναδεικνύουν την πολυπολιτισμικότητα της παράστασης.

Η παράσταση υποστηρίζει, στην πανελλαδική της περιοδεία, τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ και το νέο του έργο, την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, προσφέροντας μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια τους.

Συντελεστές
Μετάφραση: Γιάννης Λιγνάδης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης
Σκηνικά - κοστούμια: Εύα Νάθενα
Μουσική: Γιώργος Πούλιος
Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκυ Βολιώτη
Κρουστά: Μιχάλης Αφολαγιάν
Παραγωγή: Θέατρο «ΑΡΓΩ» Αιμιλία Υψηλάντη
Δ/νση παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης
Διανομή
Διόνυσος: Σάκης Ρουβάς
Τειρεσίας: Ρούλα Πατεράκη
Κάδμος: Γιάννης Καρατζογιάννης
Πενθέας: Δημήτρης Πασσάς
Θεράπων: Στέφανος Μουαγκέ
Α’ Αγγελιοφόρος: Μιχάλης Αφολαγιάν
Β’ Αγγελιοφόρος: Δημήτρης Λιγνάδης
Αγαύη: Μαρία Κίτσου
Χορός: Γιώτα Βέη (κορυφαία), Αντιγόνη Ψυχράμη, Άννα Μενενάκου, Λούσα Μαρσέλλου, Ευαγγελία Συριοπούλου, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Δανάη Κατσαμένη, Ζαφειρία Δημητροπούλου - Delangel, Ιωάννα Κουντικέ, Ναταλί Ερνέστα, Γκρέις Νουοκέ.
Μουσικοί κρουστών: Μιχάλης Αφολαγιάν, Σαμουήλ Ακίνολα, Στέφανος Μουαγκέ.

Ηράκλειο: Έκλεισε το δρόμο στο λεωφορείο και χτυπούσε τις πόρτες για να δείρει τον οδηγό!

Νέο “θερμό” επεισόδιο ανάμεσα σε πολίτη και οδηγό λεωφορείου καταγράφεται μέσα σε λίγα 24ωρα στο Ηράκλειο, μπροστα στα έκπληκτα μάτια επιβατών και περαστικών! 

Μετά από το επεισόδιο που έγινε χθες στην περιοχή των Μαλίων όταν ένας οδηγός του υπεραστικού ΚΤΕΛ ήρθε στα χέρια με έναν τουρίστα, σήμερα είχαμε νέα επίθεση, αυτή τη φορά από πολίτη σε ένα οδηγό λεωφορείου του αστικού ΚΤΕΛ. Όλα έγιναν νωρίς το μεσημέρι στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων, στο ύψος των Καμινίων.

Για άγνωστο λόγο, ένας δικυκλιστής, έκλεισε το δρόμο στο αστικό λεωφορείο και, άρχισε να βρίζει και να χτυπάει με μπουνιές το παρμπρίζ του οχήματος και τις πόρτες του, προκαλώντας τον οδηγό να βγει έξω.

Ο οδηγός του λεωφορείου δεν απάντησε στις απειλές και τις προκλησεις του γεροδεμένου άνδρα, ο οποίος λίγα λεπτά μετά το ξέσπασμα του, όχι μόνο δεν αποχώρησε, αλλά κάθισε πάνω στο μηχανάκι του, το οποίο είχε στη μέση του δρόμου, με συνέπεια να προκληθεί κυκλοφοριακό χάος για αρκετή ώρα στη λ. 62 Μαρτύρων, σε ώρα αιχμής!

Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό, το οποίο καταδεικνύει το μέγεθος του προβληματος με τη συμπεριφορά πολλών συμπολιτών μας, φαινόμενο, που μέσα από τη δίνη της κρίσης, έχει οξυνθεί, μιας και πολλοί ψάχνουν τρόπους να ... ξεσπάσουν.

Κλασική και παραδοσιακή μουσική από την Ισπανία στο Ηράκλειο

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 και ώρα 21:30. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 και ώρα 21:30.

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2013», θα πραγματοποιηθεί συναυλία από την Ορχήστρα Μουσικής

∆ωματίου του Σιέρο της Ισπανίας «OCAS», «VINCULOS». Θα παρουσιάσουν μουσικά κοινωνικά δρώμενα, τα „Vinculos“ (∆εσμοί), από το δεσμό που δημιουργούν δύο χώρες όταν μέσω της μουσικής πραγματοποιούν τέτοιου είδους δρώμενα που απευθύνονται σε παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες και κοινωνικές ομάδες απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα.

Το ρεπερτόριο της OCAS περιλαμβάνει κλασική και παραδοσιακή μουσική της κάθε χώρας. Παίζονται συνθέτες όπως ο Sarasate, Falla,

Piazzola, Lorca, Alberto Lozano, όπως παραδοσιακών μελωδιών της Κρήτης. επίσης και διασκευές. Η εκδήλωση έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς αντί εισιτηρίου οι θεατές καλούνται να φέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα, τα οποία θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του ∆ήμου Ηρακλείου.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 και ώρα 21:30.

ΕΙΣΟ∆ΟΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ



prismanews.gr

Νυχτερινή πυρκαγιά στο Ηράκλειο

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου χθες το βράδυ σε αγροτική περιοχή κοντά στην παλιά διασταύρωση για Άγιο Θωμά στο Ηράκλειο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και άμεσα στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 7 άτομα, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετείχαν και περίοικοι.

Τελικά οι φλόγες τέθηκαν υπό έλεγχο περίπου δύο ώρες αργότερα, χωρίς ευτυχώς να κάψουν μεγάλη έκταση και χωρίς να κινδυνεύσουν κατοικίες.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Η πρόταση του CNN για καλό φαγητό είναι η… Κρήτη

Σε αφιέρωμα του CNN για τις επιλογές που προσφέρουν τα ελληνικά νησιά, η Κρήτη κατακτάει την πρώτη θέση στο φαγητό μιας και -όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα- πολύ δύσκολα βρίσκει κανείς εδώ, κακό γεύμα!

"Σε απόσταση 90 λεπτών με το καταμαράν από τη Σαντορίνη, η Κρήτη είναι η Άγρια Δύση της Ελλάδας, όπου οι ντόπιοι είναι ανεξάρτητοι, έχοντας αγάπη για τα πυροβόλα όπλα.

Τα 3.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα της είναι ευλογημένα με μικροκλίματα, εύφορο έδαφος και καλλιέργειες που δεν έχουν υποκύψει στη μάστιγα της βιομηχανικής γεωργίας. Πράγμα που σημαίνει ότι οι ντομάτες, τα αγγούρια, οι μελιτζάνες, οι φράουλες, το καρπούζι και τα άλλα φρούτα και λαχανικά που μεγαλώνουν εδώ έχουν... φυσική γεύση .

Η τοπογραφία του νησιού με τα βουνά, περικλείεται από ακτογραμμή που επιτρέπει να υπάρχουν δύο καλλιεργητικές περίοδοι, ενώ η Κρήτη αποτελεί ένα κομβικό σημείο για το ελαιόλαδο, το τυρί και την παραγωγή κρασιού.

Φάτε σε μια παραδοσιακή ταβέρνα ή καφενείο και θα δυσκολευτείτε να βρείτε κακό γεύμα, μιας και τα υλικά είναι τόσο καλά", αναφέρει το δημοσίευμα του CNN.

Δούκισσα Νομικού: Ποιο νησί επισκέπτεται σχεδόν κάθε χρόνο;

Ποια είναι η σχέση σου με την Κρήτη;

Πολύ στενή. Επισκέπτομαι το νησί σχεδόν κάθε χρόνο από μικρή, λόγω πολύ αγαπημένων οικογενειακών φίλων που ζουν εκεί.

Και τι σου έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση;

Η ειλικρίνεια, η αγάπη και η φιλοξενία των Κρητικών! Είναι πραγματικά λεβέντες στη συμπεριφορά τους. Επίσης, δεν μπορώ να μη σχολιάσω, ούτε να αντισταθώ στο συγκλονιστικά νόστιμο παραδοσιακό φαγητό τους.

Αυτά δήλωσε η όμορφη Δούκισσα σε συνέντευξη της στο ΑΝΕΚΟΡΑΜΑ.

Ρέθυμνο: Διήμερο σεμινάριο κρητικών χορών

ΡΕΘΥΜΝΟ, Σάββατο 24 Αυγούστου & Κυριακή 25 Αυγούστου,ώρες : 17:00 – 20:00
Σε συνεργασία : με τον Λαογραφικό Μουσικοχορευτικό Σύλλογο: » ΑΡΚΑΔΙ «

Διεύθυνση : Γιαμπουδάκη 23 (έναντι εργατικού κέντρου)Τηλ: 2831057269

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:
Διδασκαλία: Γιάννης Μεγαλακάκης [ερευνητής - χοροδιδάσκαλος].
Αντικείμενο διδασκαλίας: Θα διδαχτούν χοροί απο ολόκληρη την Κρήτη,παραλλαγές χορών καθώς και αυτοσχεδιασμοί – φιγούρες.
Διάρκεια διδασκαλίας : 3 -ώρες
Δικαίωμα συμμετοχής: έχουν όλοι άνω των 14 ετων ανεξάρτητα από το χορευτικό επίπεδό τους.

Η μεθοδολογία μας: Η μεθοδολογία μας στα σεμινάρία,έχει στόχο την ουσιαστική προσέγγιση της έννοιας της παράδοσης σε πολλές πτυχές της. Στον χορό πρώτα από όλα, την φιλοσοφία του κρητικού χορού, την μουσική,τον στίχο, τους καλλιτέχνες,την ιστορία και πολλά άλλα. Διδάσκουμε πάνω απο 20 κρητικούς χορούς που καλύπτουν γεωγραφικά ολόκληρη την Κρήτη, πολλές παραλλαγές των χορών, πολλές φιγούρες και αυτοσχεδιασμούς και τον τρόπο δημιουργίας αυτοσχεδιασμών.Δίνουμε στον μαθητή μας,μία κατεύθυνση η οποία θα τον βοηθήσει να κατανοήσει την ουσία της έκφρασης του κρητικού χορού και της μουσικής και ανάλογα το ταλέντο και την προσωπική του προσπάθεια θα εξελιχθεί ή όχι.
Στο μάθημά μας, ο χορευτής θα καταλάβει καταρχήν τον λόγο που εμείς ασχολούμαστε με τόσο πάθος με την κρητική χορευτική έκφραση, θα διδαχθεί χορούς οι οποίοι έχουν προκύψει μετά απο επιτόπια καταγραφή και έρευνα. Άρα θα έρθει σε επαφή με την αλήθεια και την ουσιά που κρύβουν οι κρητικοί χοροί. Στόχος μας είναι να συγκινήσουμε και να εμπνεύσουμε τους μαθητές μας ανεξάρτητα το χορευτικό τους επίπεδο και την καταγωγή τους.Θα συνειδητοποιήσει το συγκλονιστικό αίσθημα της δημιουργίας μέσω του κρητικού χορού. Δεν μας αφορά απλά να μάθει βήματα κάποιων χορών αλλά να νιώσει μέσα του την βαρύτητα και την πραγματική διάσταση της τέχνης και της ιστορίας του κρητικού χορού.

ΣΤΟΧΟΣ & OΡΑΜΑ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ:
Όραμά μας είναι να διαδωθεί και να προβληθεί η ιστορία και η τέχνη του κρητικού χορού σε ολόκληρο τον κόσμο με παραστάσεις με σημερινά μέσα και τεχνικές αλλά βασισμένες στην βαθιά ιστορία μας.Ο κρητικός χορός δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο το flamenco,το tango,τους ιρλανδικούς χορούς και πολλά άλλα χορευτικά είδη άλλων κρατών τα οποία έχουν καταφέρει με πολύ σκληρή δουλειά και με την στήριξη όλων στη χώρα τους να γίνουν παγκοσμίως γνωστά. Χρειάζεται να αποβάλουμε την γραφικότητα και το φολκλόρ απο την παράδοσή μας.Επίσης να συνεχίζουμε να καταγράφουμε και να ερευνούμε σε ολόκληρη την Κρήτη τους χορούς μας,τα έθιμά μας,την μουσική μας για να μπορέσουμε να αφήσουμε στις επόμενες γενιές την «αλήθεια και την ομορφιά του λαού μας» που για εμάς αυτές οι λέξεις αντιπροσωπεύουν την λέξη παράδοση.

Μέλετη- Ηλιάκη: Οι διακοπές τους στην Κρήτη

Οι δυο παρουσιάστριες έδειχναν πιο χαρούμενες από ποτέ


Βουτιές στην πισίνα και πολλή γυμναστική περιελάμβαναν οι διακοπές της Ελεονώρας Μελέτη. Η παρουσιάστρια βρέθηκε για λίγες ημέρες στην Κρήτη, μαζί με φίλους της, όπου έκανε τις διακοπές της, χαλαρώνοντας και διασκεδάζοντας ταυτόχρονα.
   
Στην Κρήτη όμως βρέθηκε και η Μαρία Ηλιάκη που αν και κατάγεται από το Ηράκλειο προτίμησε να περάσει τις διακοπές της στα Χανιά.
   
Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε τις παρουσιάστριες την ώρα που απολάμβαναν το μπάνιο τους, η μια στην πισίνα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος όπου διέμενε και η δεύτερη στην αγαπημένη της παραλία, στα Φαλάσαρνα.
   
Τόσο η Ελεονώρα όσο και η Μαρία βρίσκονται σε άψογη φόρμα αφού στις φωτογραφίες δείχνουν πιο αδύνατες από ποτέ. Οι δυο τους γέμισαν τις μπαταρίες τους και είναι έτοιμες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό τη νέα τηλεοπτική σεζόν

Εικαστική έκθεση στην Καθολική εκκλησία Χανίων

Συμμετέχοντας στις δράσεις του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2013 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Καθολική Επισκοπή Κρήτης και το “Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον” παρουσιάζουν την εικαστική εγκατάσταση «Το Εργαστήριο του Δρ. Ιμμορεάλες» του Αιμίλιου Καλογερή, του Παντελή Παντελόπουλου και του Αντώνη Φραντζεσκάκη στην Καθολική Εκκλησία Χανίων, Χάληδων 46, Παλιά Πόλη, Χανιά, Κρήτη, την Τρίτη 20 Αυγούστου 2013 στις 20:30 το βράδυ. 

Η έκθεση θα διαρκέσει από 20.8.2013 μέχρι 13.9.2013. Ανοικτά καθημερινά 19:00-22:00. Είσοδος Ελεύθερη.

«Μπορεί η πνευματική διαταραχή να αποτυπωθεί στην τέχνη; Μπορεί η πανανθρώπινη εικαστική γλώσσα να ερμηνεύσει την άβυσσο της αρρωστημένης ψυχής; Με απόλυτη κατάφαση απαντούν οι τρεις συνεργαζόμενοι καλλιτέχνες, σε μια απροσδόκητη τόσο χωροταξικά όσο και συμβολικά εγκατάσταση. Απαισιόδοξη στάση ζωής, πραγματιστική ενόραση ενός μέλλοντος που ήδη αποτελεί παρόν, ή απλά μια σύντομη περιδιάβαση σε ένα καλλιτεχνικό υπερπέραν που δεν αποδίδεται με παραδοσιακό ρεαλισμό; Σίγουρα, τα συστατικά της εν λόγω μυθοπλασίας δεν κατατείνουν παρά στο να υποδείξουν εύσχημα την ικανότητα της τέχνης όχι να μιμείται αλλά να ερμηνεύει».

rethymnoguide.gr

Η 50χρονη Κρητικιά που άφησε τον πάγκο του ψαρά και φτιάχνει σαπούνια που πωλούνται σε πολυκαταστήματα

Η 50χρονη Μαρία Αποστολάκη από την Κρήτη είναι άλλη μια περίπτωση ανθρώπου που με τις πράξεις του αποδεικνύει ότι όταν κανείς αγαπά κάτι πολύ μπορεί να το κάνει επάγγελμα με μεγάλη επιτυχία ακόμη και αν λάβει την απόφαση αυτή σε σχετικά μεγάλη ηλικία και όχι στο ξεκίνημα της ζωής του.

Μητέρα τεσσάρων παιδιών η κυρία Αποστολάκη, όπως διαβάζουμε στο madeincreta ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία ως ρεσεψιονίστ σε ξενοδοχείο. Αργότερα, κάθισε πίσω από τον πάγκο του ψαρά συζύγου της προσπαθώντας να πουλήσει την ψαριά του.

Το επιχειρηματικό δαιμόνιο που είχε, όμως, δεν την καθήλωσε εκεί. Αφού τα παιδιά της μεγάλωσαν αποφάσισε να κάνει επάγγελμα το χόμπι που είχε με τα... φρου φρου και αρώματα. Οχι ερασιτεχνικά, αλλά επαγγελματικά. Ετσι ξανακάθισε στα θρανία σπούδασε αρωματοθεραπεία σε ιδιωτική σχολή διετούς φοίτησης στην Αθήνα και στη συνέχεια ξεκίνησε να φτιάχνει σαπούνια, γαλάκτωμα για το σώμα, κηραλοιφές, λάδια για μασάζ, μέχρι άλατα και μπάλες οξυγόνου για το μπάνιο.

Για όλα τα προϊόντα που παρασκευάζει χρησιμοποιεί, όπως τονίζει ο ίδιος ιστότοπος, πρώτες ύλες από την Κρήτη. Ελαιόλαδο, βότανα, μέλι και αλάτι όλα κρητικά.

Τα προϊόντα της ονομάζονται Blessings (ευλογίες) και μπορεί κανείς να τα βρει τόσο στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης" στο Ηράκλειο. Μάλιστα πρόσφατα απέκτησε και «ράφι» σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων με προϊόντα ομορφιάς.



Ο Μητσοτάκης πόσταρε φωτογραφία του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο πριν από 86 χρόνια [εικόνες]

 
Αργησε να ανακαλύψει το Facebook ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αλλά τώρα που το έμαθε αποδεικνύεται ιδιαίτερα ενεργός χρήστης. Ο πρώην πρωθυπουργός ανέβασε δύο φωτογραφίες του από το ίδιο σημείο με 86 χρόνια διαφορά. Στην πρώτη είναι παιδί και δίπλα του είναι ο Ελευθέριος Βενιζέλος.


Η λεζάντα ανήκει στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη: «Δύο φωτογραφίες από το ίδιο μπαλκόνι στη Γαλαρία, το πατρικό σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Χαλέπα των Χανίων με απόσταση 86 χρόνων. Η πρώτη το 1927 με τον Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο και τον ανιψιό του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (διακρίνεται σε παιδική ηλικία όρθιος μπροστά του), η οποία τραβήχτηκε την περίοδο των επτά μηνών κατά την οποία ο Ελευθέριος Βενιζέλος διέμεινε στην κατοικία της οικογενείας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όταν χρειάστηκε να επισκευάσει τη δική του κατοικία του στα Χανιά. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν αδελφός της γιαγιάς του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, της Κατίνγκως.H δεύτερη πριν από λίγες ημέρες στη βάφτιση του μικρανιψιού του Λευτέρη, γιού της Αφροδίτης Μητσοτάκη, μαζί και με άλλα μέλη της οικογένειάς του»


Στη Βουλή η λειψυδρία στην περιοχή της Μεσαράς από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη

Την χρηματοδότηση των απαραίτητων έργων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην περιοχή της Μεσαρας ζήτησε από την Κυβέρνηση ο βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης με ερώτηση του στη Βουλή το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας με δημόσια δήλωση του περιγράφει αναλυτικά την σοβαρότατη κατάσταση μείωσης των υδατικών αποθεμάτων στη περιοχή Μεσαρας Ηρακλείου Κρήτης, λόγο παλαιότητας των υποδομών και υπεραντλησης των υφιστάμενων γεωτρήσεων

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έχουν ζητηθεί από το υπουργείο εσωτερικών πιστώσεις:

α. 267.639 ευρώ για πέντε δίκτυα και νέες δεξαμενές, και

β. 1.305.000 ευρώ για την ανόρυξη τριών νέων υδρευτικών γεωτρήσεων  και αξιοποίηση των υφιστάμενων γεωτρήσεων.

Ερωτασθε για τη δυνατότητα και το χρονοδιάγραμμα διάθεσης των πιστώσεων αυτών?

Δήμος Μίνωα Πεδιάδος: Κι άλλος με χειροπέδες για χρέη προς το δημόσιο


Συνελήφθη, χθες (19.08.2013), το μεσημέρι, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος από αστυνομικούς του Αστυνομικού... Τμήματος Αρκαλοχωρίου, 58χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

Το ύψος των οφειλών του, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 76.829,55 ευρώ.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.


prismanews.gr

15 κρουαζιερόπλοια με 45.000 τουρίστες στο Ηράκλειο λόγω... Αιγύπτου!

Το λιμάνι του Ηρακλείου θα υποδεχθεί επιπλέον 15 κρουαζιερόπλοια που σχεδίαζαν να δέσουν σε λιμάνια της Αιγύπτου. Οπως αναφέρει η Καθημερινή, ξένοι τουρίστες πραγματοποιούν μαζικές ακυρώσεις των διακοπών που είχαν προγραμματίσει στον δημοφιλή προορισμό της Μέσης Ανατολής, ενώ μεγάλοι tour operators δεν δέχονται νέες κρατήσεις, τουλάχιστον, μέχρι και το Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, ελληνικά ξενοδοχεία ήδη δέχονται πρόσθετες κρατήσεις από τουρίστες οι οποίοι άλλαξαν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια λόγω των επεισοδίων στην Αίγυπτο, οδηγώντας έτσι σε επιμήκυνση την τουριστική σεζόν στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Μπρας αναφέρει στην Καθημερινή ότι μέχρι στιγμής έχει δώσει το πράσινο φως για 15 επιπλέον προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ηρακλείου τα οποία επρόκειτο να δέσουν σε λιμάνια της Αιγύπτου και άλλαξαν προορισμό μετά τα επεισόδια.

Οι προσεγγίσεις θα γίνουν από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο του 2014 και μπορεί να φέρουν έως 45.000 πρόσθετους επισκέπτες στο Ηράκλειο. Να σημειωθεί ότι ήδη για το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου ο αριθμός των αφίξεων τουριστών με κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Ηρακλείου αυξήθηκε κατά 38,1% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, φθάνοντας σε 120.000. Πρόσθετες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων θα έχουν και άλλα ελληνικά λιμάνια λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην Αίγυπτο αλλά και προορισμοί όπως το Ισραήλ και η Τουρκία. Μεγάλα είναι τα τουριστικά κέρδη και της Ισπανίας η οποία διατηρεί ανοιχτά ξενοδοχεία τη χειμερινή περίοδο και έχει τη δυνατότητα υποδοχής μεγαλύτερου όγκου τουριστών που δεν θα επισκεφθούν την Αίγυπτο, ενώ οφέλη προκύπτουν και για τουρκικά ξενοδοχεία.

Στη Βουλή από τον Μ. Κεφαλογιάννη το ζήτημα της επαιτείας με τα ναρκωμένα παιδιά

Το ζήτημα της απάνθρωπης επαιτείας που αποκάλυψε η εφημερίδα ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ με τα ναρκωμένα παιδιά στους δρόμους του Ηρακλείου φέρνει με ερώτηση του στη Βουλή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ζητώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς την λήψη μέτρων για την εξάλειψη αυτού του απαράδεκτου φαινομένου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Δημ Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, Υγείας πρόνοιας έχει ως εξής:

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Νέα Κρήτη στους δρόμους της Κρήτης περιφέρονται επαίτες με ναρκωμένα μικρά παιδιά προκειμένου να προκαλέσουν τον οίκτο των περαστικών

Η απάνθρωπη αυτή επαιτεία προσβάλλει βάναυσα τόσο τους κατοίκους της Κρήτης όσο και του ξένους επισκέπτες μας.

Παρακαλείσθε να πληροφορήσετε τη Βουλή ποια άμεσα μέτρα προτίθεσθε να λάβετε για την εξάλειψη του φαινομένου αυτού?

"Ελληνικές εξαγωγές ελαιολάδου εγκλωβισμένες στο λιμάνι της Hai Phong του Βιετνάμ"


Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη

Σύμφωνα με έγγραφο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ανόι του Βιετνάμ προς το Υπουργείο Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα ...
«Παρεμπόδιση εισαγωγής ελληνικού ελαιολάδου στο Βιετνάμ», αναφέρεται στην εμπλοκή των μεσσηνιακών-ελληνικών εξαγωγών ελαιολάδου και ελιών στο Βιετνάμ, καθώς τα Μεσσηνιακά προϊόντα βρίσκονται στο Ανόι εντός του τελωνείου στο λιμάνι της Hai Phong.

Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εξωτερικών κ.κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και Ευάγγελο Βενιζέλο αντίστοιχα, «οι αρμόδιες βιετναμέζικες αρχές προβάλλουν προσκόμματα επικαλούμενες νέες εγκυκλίους προκειμένου να επιτρέψουν τις εισαγωγές στα τρόφιμα φυτικής και ζωικής προέλευσης. Στο μεταξύ», όπως αναφέρει ο Βουλευτής, «σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα αναφέρεται ότι το έγγραφο της πρεσβείας "αποκρύπτει" πως από τον Μάρτη έχουν ενημερωθεί για την Βιετναμέζικη απόφαση, η οποία απαιτεί ενημέρωση για την ελληνική νομοθεσία περί φυτοφαρμάκων. Από τον Μάρτη, λοιπόν ενημερώθηκαν πως από τον Ιούλιο πρέπει να έχουν αυτά τα συνοδευτικά έγγραφα οι ελληνικές εξαγωγές στο Βιετνάμ. Όπως αναφέρεται στο εν λόγω έγγραφο χώρες όπως η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία, η Γερμανία καθώς και άλλες χώρες έλαβαν την προσωρινή μόνο άδεια παραγωγής μέχρι την 31-12-2013.»

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Λ. Αυγενάκης στην παρέμβασή του: «η κατάσταση αυτή, πλήττει τους Έλληνες εξαγωγείς, ενώ υπάρχει κίνδυνος να χαθεί μια νέα αγορά, που με τόσο κόπο άνοιξε η ιδιωτική πρωτοβουλία. Σε αντίθεση, οι ανταγωνίστριες χώρες στην εξαγωγή ελαιολάδου απάντησαν άμεσα στο αίτημα των Βιετναμέζων κερδίζοντας την αγορά. Και όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να χάνεται η συγκεκριμένη αγορά, αλλά να καταστρέφεται οικονομικά και ο εξαγωγέας που περιμένει να πληρωθεί με την παραλαβή του φορτίου από τους Βιετναμέζους, αλλά αυτό παραμένει στις αποθήκες του λιμανιού.»

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ζητά άμεσα να απεμπλακούν οι εξαγωγές μεσσηνιακού ελαιολάδου στο τελωνείο του Βιετνάμ αλλά και σε όλα τα τρόφιμα φυτικής και ζωικής προέλευσης που εξάγονται προς το Βιετνάμ και ερωτά ποιος έχει την ευθύνη για όλη αυτή καθυστέρηση των αρμοδίων αρχών με τη δυσάρεστη κατάληξη για τα ελληνικά προϊόντα που παραμένουν στο τελωνείο του Βιετνάμ.

Φωτιά σε αγροτική έκταση της παλιάς εθνικής οδού Ηρακλείου – Μεσαράς

Φωτιά ξέσπασε απόψε πριν από λίγο σε αγροτική έκταση στην περιοχή της παλιάς εθνικής οδού Ηρακλείου – Μεσαράς, κοντά στη διασταύρωση του χωριού Άγιος Θωμάς.

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχθηκαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Ηράκλειο, τα οποία έφτασαν άμεσα στο σημείο.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, η φωτιά καίει σε μια περιοχή όπου υπάρχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει κινητοποίηση και από την πλευρά του όμορου δήμου, προκειμένου να βοηθηθεί το έργο των πυροσβεστών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...