Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Το συγκρότημα encardia στο Ηράκλειο Κρήτης

Οι encardia κατεβαίνουν στο Ηράκλειο, παίζουν, τραγουδούν μελωδίες εμπνευσμένες από τα τραγούδια και την παράδοση των ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας και χορεύουν στους εκρηκτικούς ρυθμούς του Ιταλικού Νότου.

Τραγούδια, χοροί και θρύλοι από τις ατελείωτες μαγικές διαδρομές των encardia. Από τις πολυφωνικές εκρήξεις των Ελλήνων του Ιταλικού Νότου στους εκστατικούς ρυθμούς της ταραντέλλας pizzica pizzica. Ήχοι, χρώματα και στιγμές για ένα καλοκαίρι που θέλει τους ανθρώπους πιο κοντά, πιο σίγουρους και πιο χαρούμενους από παλιά…

Οι encardia, η ιδιότυπη και απόλυτα ελκυστική αυτή μουσική κολεκτίβα, αποτελούν την εποχή αυτή ένα από τα πλέον προβεβλημένα και καταξιωμένα στη χώρα και διεθνώς Ελληνικά σχήματα της world μουσικής. Προσηλωμένοι στην πλούσια παραδοσιακή και γεμάτη ενέργεια μουσική της Κάτω Ιταλίας, με τον πειστικό τους τρόπο έκφρασης και απόδοσης της μουσικής, μας ταξιδεύουν μουσικά στα απόμακρα χωριά της Καλαβρίας, στις όμορφες περιοχές του Salento και σ’όλα εκείνα τα μέρη που μιλούν ακόμη Γκρεκάνικα κι άλλες τοπικές διαλέκτους. Κύριο χαρακτηριστικό του σχήματος η σχέση που αναπτύσσουν με το εκάστοτε κοινό των συναυλιών τους.

Παράλληλα βοηθούν και δίνουν μέρος των εισπράξεων των εισιτηρίων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ηρακλείου εκφράζοντας στην πράξη την αλληλεγγύη που όλοι οφείλουμε να δείχνουμε, δίνοντας έμφαση στις συλλογικότητες και στηρίζοντας δράσεις που κάνουν πράξη τα νέα αιτήματα των καιρών...
Πληροφορίες
Τοποθεσία: Μικρό Κηποθέατρο «Μάνος Χατζηδάκις», Ηράκλειο Κρήτης

Ημερομηνία: Σάββατο 24 Αυγούστου 2013, στις 21.30

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 10 ευρώ, την ημέρα της συναυλίας: 12 ευρώ

Προπώληση: Κοινωνικό Παντοπωλείο ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, οδός Μονής Αγκαράθου και Κοσμά Ζώτου, Τηλ.: 2810 244186 - Δισκοπωλείο ΑΕΡΑΚΗΣ, Πλ.Κοραή 14 Τηλ: 2810225758, 2810227920

Νταντά εξ ουρανού, παράσταση στο θέατρο Τεχνόπολις στο Ηράκλειο

Η ηθοποιός Ταμίλα Κουλίεβα παρουσιάζει την θεατρική μουσική παράσταση «Νταντά εξ ουρανού», που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους κάθε ηλικίας σε όλο τον κόσμο, παρασύροντάς μας στην ιστορία της πιο αγαπημένης μας Νταντάς, της Μαίρη Πόπινς!

Στο ρόλο της «σχεδόν τέλειας» νταντάς, πρωταγωνιστεί η ίδια, η οποία έχει αναλάβει και την σκηνοθεσία . Ενώ στο πλευρό της πρωταγωνιστεί και ο αγαπημένος ηθοποιός Φώτης Σπύρος.

Μια μαγική νταντά προσγειώνεται… από τον ουρανό και αναλαμβάνει τα παιδιά μιας πλούσιας οικογένειας μ’ ένα πολύ αυστηρό πατέρα και αλλάζει όλη τους τη ζωή. Κάθε αγγαρεία μετατρέπεται σε παιχνίδι, κάθε συνηθισμένη μέρα σε μια ξεχωριστή περιπέτεια και η ζωή τους αποκτά νόημα και ουσία. Μαζί θα γνωρίσουν αξέχαστους χαρακτήρες, ανάμεσα τους και τον σούπερ ταλαντούχο καπνοδοχοκαθαριστή που με τη βοήθεια του, θα ανακαλύψουν πόσο σημαντικός είναι ο ένας για τον άλλον.

Με φαντασία και δημιουργικότητα θα ταξιδέψουν και θα περιπλανηθούν στον κόσμο και θα έρθουν σε επαφή με  μοναδικές εμπειρίες και συγκινήσεις.

Μια θεατρική παράσταση γεμάτη ανατροπές, τραγούδια, χορό, γέλιο και μαγεία που θα ενθουσιάσει αλλά και θα αλλάξει την διάθεση κάθε οικογένειας για τη ζωή.

Μια παράσταση για κάθε ηλικία, που δεν πρέπει να χάσετε.

Παίζουν: Ταμίλλα Κουλίεβα, Φώτης Σπύρος, Παναγιώτης Αργυριάδης, Σέβη Δονσούζη, Αλέξανδρος Καλτζίδης, Κωνσταντίνος Κοτρότσιος, Στέλλα Κοπάνου, Έλενα Παντελίδου, Αγάπη Παπαθανασιάδου, Περικλής Σταύρου, Θεοδόσης Φυλακτός και οι μικρές Κλέα Κωνσταντινίδου, Βασιλική Ζαφειρίου , και ο μικρός Στέφανος Καλτζίδης.



Σκηνοθεσία: Ταμίλλα Κουλίεβα

Χορογραφία: Μαριάνθη Ψωματάκη

Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Αθανάσιος Κολαλάς

Μουσική επιμέλεια: Παναγιώτης Αργυριάδης

Φωτισμοί : Τρύφωνας Κεχαγιάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Εύα Κουμανδράκη

Βοηθός σκηνογράφου, ενδυματολόγου: Μαρία Μακρή
Πληροφορίες
Τοποθεσία: Θέατρο Τεχνόπολις, Ηράκλειο Κρήτης

Ημερομηνία: Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013, στις 21.30

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 10 ευρώ, ταμείο: 12 ευρω

Εκδήλωση για τους εκτελεσθέντες Σαρχιανούς από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής


Με ευλάβεια και επισημότητα, τελέστηκε από τη δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, τον Δ.Ο.Π.ΠΑ.Μ., το τοπικό συμβούλιο Σάρχου και τις οικογένειες των θυμάτων, το καθιερωμένο μνημόσυνο... των εκτελεσθέντων Ηρώων του Σάρχου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση στο επίσημα χαρακτηρισμένο ως «μαρτυρικό χωριό» και μέλος του δικτύου «μαρτυρικών πόλεων και χωριών Ελλάδας της περιόδου 1940 – 1945» Σάρχο Μαλεβιζίου.

Στο ιστορικό χωριό, όπου στις 13 Αυγούστου του ‘44 οι Γερμανοί κατακτητές βλέποντας τον πόλεμο να χάνεται, προχώρησαν σε μια ακόμη πράξη μίσους και εκδίκησης. Κυριευμένοι από τον πανικό του ηττημένου, εκτέλεσαν αθώους Σαρχιανούς πατριώτες, σε μια ύστατη προσπάθεια να ικανοποιήσουν την πολεμική τους ματαιοδοξία. Είκοσι Σαρχιανούς συγκέντρωσαν στο κέντρο του χωριού, και όλοι τους με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, όπως ταιριάζει σε κάθε Πατριώτη, στάθηκαν μπροστά από τις κάνες των όπλων του κατακτητή. Εκτός όμως από τους 20, οι Γερμανοί πήραν κι άλλους 15 μαζί τους και τους χρησιμοποίησαν ως υποζύγια και ομήρους στην επιδρομή τους στα Ανώγεια. Μετά την καταστροφή των Ανωγείων, οι Γερμανοί τους εκτέλεσαν κι αυτούς στα Σίσαρχα, στην άκρη του χωριού, σε μια απότομη, μικρή ρεματιά. Ήταν η δεύτερη εκτέλεση μέσα στο Αύγουστο, για τους ανθρώπους του Σάρχου. 35 άνθρωποι συνολικά, από 18 μέχρι 80 χρονών, συν άλλοι 6 που είχαν εκτελεστεί ή πέσει στο πεδίο της μάχης νωρίτερα, από ένα χωριό 250 περίπου κατοίκων, είναι βαρύς φόρος αίματος. 41 Ήρωες από το Σάρχο, θυσία στο βωμό της Ελευθερίας, θύματα του Ναζιστικού ζυγού. Ήρωες που με τη θυσία τους, τοποθετήθηκαν στο Πάνθεων των Ηρώων της πατρίδας μας.


Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την αναβάθμιση ξενοδοχειακών μονάδων ενός αστέρος που προέρχονται από μετατροπή κτιρίων

Απάντηση Κεφαλογιάννη στην παρέμβαση Αυγενάκη.


Αναφερόμενη στην παροχή δυνατότητας αναβάθμισης των ξενοδοχείων ενός αστέρος που προέρχονται από μετατροπή κτιρίων και αφορά πολλούς ξενοδόχους στο νομό Ηρακλείου, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, απαντώντας στον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη με έγγραφο που διαβιβάζει προς τη Βουλή.

Ο κ. Αυγενάκης μεταφέροντας το αίτημα πολλών ξενοδόχων του νομού ανέφερε ότι: «έως σήμερα, οι ξενοδοχειακές μονάδες παραμένουν εγκλωβισμένες γιατί δεν μπορούν να αναβαθμίσουν το προϊόν που πωλούν καθώς, ότι αναβάθμιση και να πραγματοποιήσουν στις υπηρεσίες και στους χώρους, η κατάταξη θα παραμείνει ενός αστέρος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί αυτή η κατηγορία να πωληθεί εύκολα στον πελάτη, καθώς θεωρείται υποβαθμισμένη»

Από την άλλη πλευρά η Υπουργός Τουρισμού αναφέρει ότι: «στις υφιστάμενες κατά τη δημοσίευση του Π.Δ 43/2002 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις προβλεπόταν η ανακατάταξή τους σε κατηγορίες αστέρων, χωρίς τον έλεγχο συνδρομής τεχνικών προδιαγραφών, αλλά με μόνη τη συνδρομή των λειτουργικών προδιαγραφών και των βαθμολογούμενων κριτηρίων που όριζε το εν λόγω Π.Δ.»

Επισημαίνει μάλιστα ότι: «στο άρθρο 1 του Π.Δ. για ξενοδοχεία που προέρχονταν από μετατροπή υφιστάμενων κτιρίων (ξενοδοχεία από μετατροπή ενοικιαζόμενων δωματίων χωρίς την τήρηση της έγκρισης καταλληλότητας οικοπέδου) προβλεπόταν η κατάταξή τους στην κατηγορία του ενός (1) αστέρος». Επίσης οριζόταν ρητά ότι δεν θα παρεχόταν η δυνατότητα επέκτασης με προσθήκη δωματίων και κλινών εκτός από προσθήκες που θα απέβλεπαν στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών (προσθήκη λουτρών σε απλά δωμάτια, αύξηση κοινοχρήστων χώρων κλπ).

Τέλος, η κ. Ολ. Κεφαλογιάννη δείχνει διατεθειμένη να δοθεί λύση στο ζήτημα καθώς όπως υπογραμμίζει στο έγγραφό της: «στο πλαίσιο βελτίωσης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, το Υπουργείο Τουρισμού έχει προβεί σε σύσταση ομάδας εργασίας, έργο της οποίας είναι η αναθεώρηση του Π.Δ. 43/2002.»

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Ευχαριστήριο Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων νομού Ηρακλείου"


Με αφορμή το Δημόσιο Ευχαριστήριο, που εξέδωσε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Γονέων Νομού Ηρακλείου, που αναφέρεται στις αποφάσεις που...τα Ελληνικά δικαστήρια εκδίδουν, δίνοντας την πρέπουσα "ΑΝΑΣΑ " στους χειμαζόμενους από την οικονομική κρίση δανειολήπτες, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , εξέδωσε Δελτίο Τύπου αναφέροντας τα εξής:

"Τα αισθήματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης είναι άυλα αγαθά (δεν είναι εμπορεύσιμα ), όμως στην πράξη μεταφράζονται με άλλα παρόμοια συναισθήματα , που είναι τα της ευγνωμοσύνης από τους ευεργετηθέντες και αυτά είναι η "ζωοδόχος πηγή" στους προσφέροντες. Επειδή, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καθημερινά προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της, προς τους πολίτες της Χώρας, με σκοπό και στόχο την παραπέρα καλλιέργεια του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης που στις μέρες μας είναι όσο ποτέ αναγκαία, δημοσιεύει το ευχαριστήριο όπως αυτό έχει, καλώντας για μια ακόμα φορά κάθε καταναλωτή-δανειολήπτη, πιεσμένο, φοβισμένο, προβληματισμένο, να απευθύνεται στην ΄Ενωση μας, για ενημέρωση και καθοδήγηση, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140.

Με παρέμβαση Μαν, Κεφαλογιάννη λύνεται το θέμα της απαγόρευσης αλιείας απο τις Μηχανότρατες στον Κόλπο της Μεσσαράς.

Μετά απο παρέμβαση του Μανώλη Κεφαλογιάννη στον Υπουργό Γεωργίας κ. Τσαυτάρη και τον  Αναπληρωτή Υπουργό κ. Χαρακόπουλο φαίνεται 
ότι λύνεται το θέμα της απαγόρευσης αλιείας απο τις Μηχανότρατες στον Κόλπο της Μεσσαράς.

Το μόνο που χρειάζεται πλέον είναι μια συμπληρωματική αιτιολογημένη Μελέτη της Περιφέρειας Κρήτης
για το θέμα αυτό.

Διαβάστε το έγγραφο του υπουργείου προς την Περιφέρεια Κρήτης :

ΘΕΜΑ: «η Αριθμ. 73/2013 γνωμοδοτική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης».

Σε ότι αφορά στο ανωτέρω σχετικό σας ενημερώνουμε ότι:
 Η επίτευξη της βιώσιμης εκμετάλλευσης των έμβιων υδρόβιων πόρων σε συνδυασμό με τις βιώσιμες περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης, αποτελεί στόχο της Υπηρεσίας και το ζητούμενο της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚανΕΚ2371/2002 «για την διατήρηση και την βιώσιμη εκμετάλλευση των αλιευτικών πόρων στο πλαίσιο της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής». Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, λαμβάνονται διαχειριστικά και τεχνικά μέτρα ρύθμισης της αλιευτικής δραστηριότητας σε κοινοτικό και σε εθνικό επίπεδο.
Τα εθνικά διαχειριστικά μέτρα για την αλιεία στη θάλασσα, λαμβάνονται στο πλαίσιο του άρθρου 10 του ν.δ. 420/1970 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Ωστόσο η ύπαρξη επιστημονικών στοιχείων είναι απαραίτητη για την τεκμηρίωση των όποιων αποφάσεων.
Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 2β του Καν(ΕΚ)2371/2002 «η διαδικασία λήψης αποφάσεων που θα στηρίζεται σε έγκυρες επιστημονικές συμβουλές…» αποτελεί μία από τις αρχές ορθής διαχείρισης που πρέπει να ακολουθούνται, στο πλαίσιο εφαρμογής της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής.
Πέραν των επιστημονικών στοιχείων, για τη λήψη αποφάσεων και θεσμοθέτησης μέτρων λαμβάνονται υπόψη και οι απόψεις και προτάσεις των επαγγελματικών και τοπικών φορέων σχετικά με τα προτεινόμενα διαχειριστικά μέτρα.

Στα συμπεράσματα της πραγματοποιηθήσας μελέτης για την ορθολογική διαχείριση των αλιευτικών πόρων του κόλπου Μεσσαράς διαπιστώνεται ανάμεσα στα άλλα υποβάθμιση των λιβαδιών Posidonia oceanica που βρίσκεται στις πλέον ρηχές περιοχές και εγκατάσταση του εισβολικού χλωροφύκους Caulerpa racemosa var.Cylindracea, εκτιμάται μείωση της αλιεύσιμης βιομάζας, σταθερή ποικιλότητα του οικοσυστήματος (πλεονέκτημα) ενώ προτείνεται η μείωση της αλιευτικής προσπάθειας γενικά. Λαμβάνοντας υπόψη ότι εκκρεμεί η εξέταση Σχεδίου Διαχείρισης για την λειτουργία του αλιευτικού εργαλείου τράτα βυθού με πόρτες (μηχανότρατα) στα Ελληνικά χωρικά ύδατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που περιλαμβάνει πέραν των άλλων και μέτρα μείωσης της αλιευτικής προσπάθειας η δε πρόταση σας αναφέρεται κύρια στο υπόψη εργαλείο, θεωρούμε σκόπιμο να εξετάσουμε την πρότασή σας αμέσως μετά την υιοθέτηση του παραπάνω Σχεδίου Διαχείρισης σε συνεργασία και με το σύνολο των ενδιαφερομένων φορέων. Επιπλέον σας πληροφορούμε ότι σε εφαρμογή του Καν. (ΕΚ) 1224/2009 (άρθρο 10) όλα τα σκάφη συνολικού μήκους 18 μέτρων και άνω πρέπει να φέρουν Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης (AIS) από 31ηςΜαϊου 2013, τα δε συνολικού μήκους 15 μέτρων και άνω από 31ηςΜαϊου 2014.

Ροκ φεστιβάλ στα Χανιά

Εξι σπουδαίες μπάντες θα ανέβουν στη σκηνή του 'Chania Rock Festival' που θα φιλοξενηθεί στο Θερινό 'Αττικόν' την Κυριακή 25 Αυγούστου. Ο χώρος πρόκειται να διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να μπορεί να προσφέρει άψογη ηχητική κάλυψη, οπτικά εφέ, video projections κ.α. Οι πόρτες ανοίγουν στις 5 το απόγευμα.

Την αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξουν οι 'Scandal', μια μπάντα με έδρα το Leeds της Αγγλίας με 2 Ελληνες στη σύνθεσή τους (και χανιώτη τραγουδιστή) είναι η ιδανική αρχή. Θα ακολουθήσουν οι heavy rockers 'Weird Totem', με έδρα το Ηράκλειο, οι 'Everfailed' από τα Χανιά, οι 'Master Reset' από το Ηράκλειο και οι 'Crusified Barbara', ένα σουηδικό γυναικείο κουαρτέτο που έχει συζητηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια.

Κορυφαίοι της βραδιάς οι 'Planet of Zeus' που επιστρέφουν στα Χανιά και το C.R.F. μετά από 3 χρόνια για να ταρακουνήσουν τους τυχερούς που θα τους παρακολουθήσουν, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών.
Προπώληση εισιτηρίων στα Χανιά: Αvalon, Βαζάκι, El Mondo, Rock House (Πλατανιάς), Cosmos Restaurant (Πλατανιάς). Στην είσοδο, την ημέρα του C.R.F. εκτός από το κανονικό εισιτήριο θα υπάρχει και μειωμένο με 10 ευρω για τους ανέργους.
(Προσοχή: Θα πρέπει να επιδεικνύεται η κάρτα ανεργίας & η αστυνομική ταυτότητα του δικαιούχου)

Ο ζωγράφος-εικαστικός Ηρακλής Φοβάκης ξανασυστήνεται

Ο ζωγράφος-εικαστικός Ηρακλής Φοβάκης ξανασυστήνεται έπειτα από 8 χρόνια στο καλλιτεχνικό κοινό της Κρήτης μέσα από τη νέα του ζωγραφική έκθεση με τίτλο «EGO». 

Σε ένα χώρο πλήρως εναρμονισμένο με τη ζωγραφική του, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο της Κρήτης, μας ξεναγεί στον συναισθηματικό κόσμο, που ο καθένας θα τον ορίσει μέσα από το δικό του εγώ.

«Το "Εγώ" ("EGO") αποτελεί διαφοροποίησιν του ψυχικού μηχανισμού κατά την επαφήν του προς την πραγματικότητα και υπό την επίδρασιν των δυνάμεων του "Εκείνο" και του "Υπερεγώ"»

Ρέθυμνο: Επιδοτούμενα εκπαιδευτικά σεμινάρια από την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Ξένιος Ζευς»

Επιδοτούμενα εκπαιδευτικά σεμινάρια από την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Ξένιος Ζευς» σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ρεθύμνου και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης

Δέκα (10) επιδοτούμενα εκπαιδευτικά σεμινάρια εγκρίθηκαν από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, στο πλαίσιο της Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης ΛΑΕΚ 1-25.  Τα προγράμματα θα υλοποιήσουν η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Ξένιος Ζευς», σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. – Περιφέρειας Κρήτης).

Τα σεμινάρια αφορούν στις εξής θεματικές ενότητες:

1.      Ρώσικα, 40 ώρες (ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου),

2.      Ρώσικα, 40 ώρες (ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου)

3.      Ρώσικα για προχωρημένους, 40 ώρες (ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου)

4.      Ιταλικά, 40 ώρες (ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου)

5.      Γερμανικά, 40 ώρες (ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου),

6.      Γερμανικά, 40 ώρες (ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου),

7.      Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, 40 ώρες (ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου)

8.      Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων, 40 ώρες (ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου)

9.      Επικοινωνία και συμπεριφορά, 40 ώρες (ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου)

10.  Δεξιότητες Η/Υ, 40 ώρες (προχωρημένου εκπαιδευτικού επιπέδου)

Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν στις πιστοποιημένες δομές του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. – Περιφέρειας Κρήτης από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο 2013.

Παρακαλούνται οι έχοντες υποβάλλει αίτηση να επικοινωνήσουν με την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Ξένιος Ζευς» στο τηλέφωνο 2831029503.

Μια μοναδική συναυλία με τη Lamia Bedioui στο Ηράκλειο

Lamia Bedioui. Η Χρυσή Πορτοκαλέα μια παράσταση για το καλοκαίρι 2013 το Σάββατο 17 Αυγούστου στο Ηράκλειο στην Κρήτη στο κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις, στις 9:30μμ

Η Lamia Bedioui με την ιδιαίτερη ανατολίτικων αποχρώσεων και σπάνιας εκφραστικότητας φωνή της, ζωντανεύει με μοναδικό τρόπο και αυθεντική εσωτερικότητα τη μουσική παράδοση των λαών της Μεσογείου ...

Η Lamia Bedioui και το συγκρότημά της παρουσιάζει τη μουσική παράσταση η Χρυσή Πορτοκαλέα, ένα ταξίδι γύρω από τη Μεσόγειο,τη Mare Nostrum των Ρωμαίων, την Έσω Θάλασσα των Ελλήνων. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στην Αθήνα και παρουσιάζεται όλο το καλοκαίρι σε φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Η σημαντική Τυνήσια τραγουδίστρια, επιστρέφει στην Κρήτη, στο Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις ... με την μεγάλη συναυλία της : την Χρυσή Πορτοκαλέα που παρουσιάστηκε ήδη στην Αθήνα - κάτω από την Ακρόπολη - πρίν από ένα μήνα ... με τραγούδια της Μεσογείου αραβικά, ελληνικά και σεφαραδίτικα αλλά και ειδικά για την Κρήτη κάποια κρητικά ...

Με τα παλιά όργανα του τόπου μας και της ευρύτερης λεκάνης της ανατολικής μεσογείου, τη λύρα, το κανονάκι, το ούτι, το λαούτο, τίς φλογέρες, τα κρουστά αναζητούμε φωνές που χάθηκαν στο χρόνο κι όμως είναι πάντα εδώ.
Τα τραγούδια αποδίδονται σε ελεύθερη διασκευή-τηρώντας κατά το δυνατό την ισορροπία ανάμεσα στο σεβασμό της παράδοσης και την προσωπική και συλλογική ανάγκη έκφρασής μας. Προέρχονται (κατά κύριο λόγο), από το χώρο του ευρωπαϊκού νότου (Ελλάδα, Ιταλία, Νότιος Γαλλία, Ισπανία) και των αραβικών λαών (Μαρόκο, Αλγερία , Τυνησία, Αίγυπτος, Συρία, Λίβανο), καθώς και της σεφαραδίτικης διασποράς και της αραβοανδαλουσιανής παράδοσης.

Καλύπτουν μιά χρονική περίοδο, από το μεσαίωνα μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα.

Με αφορμή τα θέματα και τις εικόνες των τραγουδιών, αφηγούμαστε -παράλληλα με τη μουσική - την ιστορία ενός κοριτσιού, μιας βασιλοπούλας, που ονειρεύτηκε έναν κήπο με χρυσά πορτοκάλια και αναγκάστηκε να κάνει το γύρο του κόσμου ώσπου να τα βρεί και να λύσει το αίνιγμα των ερωτευμένων.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Lamia Bedioui τραγούδι και αφήγηση
Λουκία Κωνσταντάτου κανονάκι και φωνητικά
Δημήτρης Χιώτης κρητική λύρα, λαούτο, φωνητικά
Γιώργος Βουρνάς ούτι, κιθάρα, φλογέρες, φωνητικά
Γιάννης Ευσταθόπουλος κρουστά (bendir, darbuka, κύμβαλα, κρόταλα, κ.α.)
Διοργάνωση: Ειλισσός - μια εταιρία για τον πολιτισμό

e-mail: vassikri@gmail.com www.eilissos.gr www.facebook.com/eilissos
Στα πλαίσια των Εκδηλώσεων ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 του Δήμου Ηρακλείου Καλλιτεχνικός Διευθυντής : Γιώργος Αντωνάκης τηλ.: 2813 409211, 12 Ανδρόγεω 2 (ισόγειο) Τ.Κ. 71202

prismanews.gr

Απάτη... μεγατόνων με έδρα το Ηράκλειο


Το ενδεχόμενο να βρίσκεται μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις απάτης των τελευταίων χρόνων στη χώρα διερευνά τα τελευταία 24ωρα υπό άκρα μυστικότητα κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας από την Αθήνα, το οποίο μαζί με στελέχη της Επιθεώρησης Εργασίας από το Ηράκλειο έχουν κάνει φύλλο και φτερό επιχειρήσεις στα βόρεια παράλια του νομού.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας Πατρις κάνουν λόγο για μια επιχείρηση που γίνεται από αρμόδιους υπαλλήλους των δύο υπηρεσιών με απόλυτη μυστικότητα, λόγω του εύρους της υπόθεσης που διερευνούν, την οποία χαρακτηρίζουν ως υπόθεση με απίστευτες προεκτάσεις.

Στελέχη και των δύο υπηρεσιών επιβεβαίωσαν τους ελέγχους που γίνονται εδώ και λίγες ημέρες , δεν θέλησαν όμως να επεκταθούν περαιτέρω, καθώς πρόκειται, όπως σχολίασαν για μια έρευνα που γίνεται με εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς και κινήσεις και τα αποτελέσματά της είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν σάλο. Οι ίδιες πήγες ενημέρωσης αναφέρουν ότι το έργο των μελών του κλιμάκιου της Οικονομικής Αστυνομίας ως προς την παρουσία του στην Κρήτη θα έχει ολοκληρωθεί τη Δεύτερα, είναι άγνωστο όμως εάν τα αποτελέσματα από την έρευνά τους θα γίνουν αμέσως γνωστά, ή θα χρειαστεί χρόνος για την επεξεργασία των δεδομένων που έχουν συλλέξει.

Διεθνείς προεκτάσεις

Αυτό που έχει διαρρεύσει μέχρι στιγμής είναι ότι τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας και της Επιθεώρησης Εργασίας ελέγχουν την πληροφορία που έχουν και η οποία αναφέρει ότι έχει συστηθεί εικονική εταιρεία η οποία φέρεται να προσλαμβάνει προσωπικό από όλο τον κόσμο, αλλά δεν καταβάλλει τα ένσημα.

Το οικονομικό μέγεθος της υπόθεσης εάν τελικώς στοιχειοθετηθεί η απάτη δεν έχει γίνει γνωστό. Αυτό που ανέφερε στέλεχος αρμόδιας υπηρεσίας με το οποίο μιλήσαμε χθες είναι ότι η προσπάθεια βρίσκεται στα μισά της διαδρομής, χωρίς όμως να θέλει να παραθέσει περισσότερα στοιχεία.

prismanews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...