Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

Ελευθερία Ζεγγίνη: Η γενετίστρια που έκανε διάσημα τα Ανώγεια

Αν και εργάζεται εκτός Ελλάδας, οι Ελληνες βρίσκονται γι’ αυτήν πάντα σε πρώτο πλάνο. Απόδειξη; Ως υπεύθυνη γενετικής έρευνας στο Ινστιτούτο Wellcome Trust Sanger του Κέιμπριτζ, ασχολείται ιδιαίτερα με τον ελληνικό πληθυσμό και τα γονίδιά του. Η πιο πρόσφατη μελέτη της ονομάζεται MANOLIS και αφορά τα γονίδια των τυχερών κατοίκων των Ανωγείων και του Μυλοποτάμου στην Κρήτη


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Από μικρή γνώριζε με τι ήθελε να ασχοληθεί και, όταν μεγάλωσε, όχι απλώς τα κατάφερε, αλλά είχε και ιδιαίτερη επιτυχία. «Ηθελα να ασχοληθώ με την επιστημονική έρευνα. Η επιθυμία μου ήταν να συνεισφέρω στην πρόοδο της αντιμετώπισης και της καταπολέμησης των ασθενειών που πλήττουν τον άνθρωπο», περιγράφει στα «ΝΕΑ».

Προειδοποιητική στάση εργασίας στις φυλακές Αλικαρνασσού


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Υπαλλήλων Φυλακής Αλικαρνασσού Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε προειδοποιητική στάση εργασίας την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 από τις 9 έως τις 11π.μ. από ατις 14.00 έως τις 17μ.μ., μετά και το θερμό επεισόδιο στις φυλακές, με την επίθεση σε βάρος φρουρού Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

“Άλλη μια απρόκλητη επίθεση σε συνάδελφό μας από κρατούμενους είναι ενδεικτικό για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές.

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για τους Εκπαιδευτικούς Νοσηλευτικής ΑΤΕΙ Κρήτης

Να δοθούν θέσεις Εκπαιδευτικών Νοσηλευτικής στην Περιφέρεια της Κρήτης ζήτησε από τους συναρμόδιους Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης


Ο κ.Κεφαλογιάννης επεσήμανε στους Υπουργούς

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...