Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΕΠΚΚ: Tραγική η οικονομική βλάβη όσων έχουν αγοράσει αυτοκίνητο μέσω δανεισμού από Τράπεζα

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι πλέον δεν "σηκώνουμε τα χέρια ψηλά" και το μόνο συναίσθημα που μας κυριεύει είναι ο φόβος και η ανασφάλεια, όταν βρισκόμαστε με ένα αυτοκίνητο με παρακράτηση κυριότητας, στο οποίο χρηματοδοθήκαμε για να το αγοράσουμε, και σήμερα λόγω της γενικής οικονομικής κρίσης, της ύφεσης, αλλά και της ανεργίας να μη μπορούμε να ανταποκριθούμε στις δόσεις μας και σήμερα να βρισκόμαστε σε απειλές και διεκδικήσεις όχι μόνο από την Τράπεζα που μεσολάβησε στην χρηματοδότηση, αλλά και από την Εταιρία που έχει εκχωρηθεί οι απαιτήσεις της Τράπεζας.

Σύμφωνα με την διαπίστωση του Νομικού Συμβούλου της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, κ. Μάρκο Κουντουρούδα συμβαίνει:
Τράπεζες, έχουν εκχωρήσει όλες τις απαιτήσεις τους σε εταιρείες συμφερόντων τους όπως και τη σύμβαση της πώλησης του Ι.Χ. οι οποίες κάνουν ασφαλιστικά μέτρα νομής για να πάρουν το αυτοκίνητο όπως εξηγεί και διευκρινίζει ο δικηγόρος Αθηνών κ. Μάρκος Κουντουρούδας, για ωφέλεια όλων των καταναλωτών.

"Κατά το Νόμο, σε πώληση με παρακράτηση κυριότητας, αν ο αγοραστής δεν πληρώσει, ο πωλητής έχει δύο επιλογές, που όμως η μία ΑΠΟΚΛΕΊΕΙ την άλλη, ήτοι ή θα ανακτήσει την κυριότητα του Ι.Χ. ή θα ζητήσει τα χρήματα από το υπόλοιπο του τιμήματος. 

Οι Τράπεζες λοιπόν, με τις συνεργαζόμενες εταιρείες, ζητούν να πάρουν το Ι.Χ. και "ενώ δεν έχει βγει Δικαστική απόφαση, οι Τράπεζες, ενώ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ότι έχουν εκχωρήσει τις απαιτήσεις τους βγάζουν διαταγές πληρωμής για το υπόλοιπο του τιμήματος! Δηλαδή να αρπάξουν από τους καταναλωτές και το Ι.Χ. (στο οποίο έχουν δοθεί π.χ ήδη 20.000 ευρώ) και τα χρήματα, περίπου 18.000 ευρώ...! που υπολείπονται. Δηλαδή να τα πάρουν "διπλά" αναιτίως και ετσιθελικά. Συμπερασματικά, καλούμε όλους τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν αγοράσει αυτοκίνητο μέσω Τράπεζας να ζητούν ενημέρωση και καθοδήγηση από την Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης σε Πανελλαδικό Επίπεδο, καθώς οι Τραπεζικές Εταιρείες και οι συνεργάτες αυτών ως επί το πλείστον έχουν έδρα την Περιφέρεια Αττικής.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

«Run Greece» στο Ηράκλειο (16/6)

Το νέο θεσμό αγώνων δρόμου με την επωνυμία «Run Greece» παρουσίασε σήμερα ο ΣΕΓΑΣ σε συνέντευξη Τύπου στην «Αίγλη» του Ζαππείου. Η νέα σειρά της ομοσπονδίας δίνει την ευκαιρία στις τοπικές κοινωνίες να αναλάβουν δράση και να αποκτήσουν δραστηριότητα, ανοίγει την πόρτα στους πολίτες να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε κάτι... απόλυτα καθημερινό, το τρέξιμο.

Η αρχή θα δοθεί στις 19 Μαΐου στα Ιωάννινα και θα ακολουθήσουν οι αγώνες σε Καστοριά (26/5), Ηράκλειο (16/6), Πάτρα (29/9) και Λάρισα (20/10).

Το "παρών" στη συνέντευξη Τύπου έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ενώ στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ο γενικός γραμματέας, Βασίλης Σεβαστής, και ο πρόεδρος της AIMS, Πάκο Μποράο. Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι βασικοί υποστηρικτές, που δεν είναι άλλοι από τους εκπροσώπους των πέντε πόλεων όπου θα γίνουν οι αγώνες.
Χαιρετισμό απεύθυναν οι Φίλιππος Φίλιος (δήμαρχος Ιωαννίνων), Παντελής Κολόκας (εντεταλμένος σύμβουλος περιφερειάρχη Ηπείρου), Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης (δήμαρχος Καστοριάς), Δημήτρης Σαββόπουλος (αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας), Ευριπίδης Κουκιαδάκης (αντιπεριφερειάρχης Κρήτης), Δημήτρης Τσιράκος (σύμβουλος Αθλητισμού δημάρχου Ηρακλείου), Θεοχάρης Μασσαράς (αντιδήμαρχος Πατρέων), Γεωργία Κόκκαλη–Κουβέλη (αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας).

«Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών με τους οποίους συνδιοργανώνουμε τους αγώνες και η συμβολή τους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει ο νέος θεσμός με την επωνυμία "Run Greece", με αγώνες 5 χλμ, 10 χλμ και αγώνα για τα παιδιά, σε πέντε πόλεις στην Ελλάδα.
Στόχος μας είναι βγάλουμε τους πολίτες στους δρόμους. Οι αγώνες "Run Greece" θα αποτελούν γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού για καθεμία από τις πόλεις που θα τις φιλοξενήσουν. Το κέρδος αυτής της διοργάνωσης είναι πολύ μεγαλύτερο από τους 10.000 δρομείς που θα βγουν στους δρόμους, το κέρδος θα είναι μία καλύτερη ζωή. Η παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη είναι ιδιαίτερης σημασίας για εμάς», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, δήλωσε: «Η δική μας κατεύθυνση είναι ο μαζικός αθλητισμός. Ο ΣΕΓΑΣ εδραιώνει τη συνεργασία με τις περιφέρειες και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να αθληθούν. Μέσα από αυτή την προσπάθεια θα συμβάλει στην αύξηση του μαζικού αθλητισμού. Θα είμαι πάντα κοντά σε τέτοιες ενέργειες που είναι υπέρ του πολίτη».

Την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ εξέφρασε ο πρόεδρος της AIMS (διεθνής ένωση μαραθωνίων και δρόμων μεγάλων αποστάσεων), Πάκο Μποράο, ο οποίος επισήμανε ότι «αυτού του είδους οι διοργανώσεις αποτελούν τη βάση για την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού και ιδιαίτερα των αγώνων δρόμων», ενώ εκπρόσωπος της ΕΡΤ τόνισε πως η κρατική τηλεόραση και το ραδιόφωνο θα είναι δίπλα και σε αυτό το γεγονός.

Τοp Secret Party” στα Χανιά – Έρχεται για να ξεσηκώσει ολόκληρη την Κρήτη!

To Σάββατο 27 Απριλίου φεύγουμε για Χανιά γιατί θα γίνει το πρώτο και από τα καλύτερα Party του 2013!

Eίναι το “Top Secret party” ή όπως θα ξέρουν οι περισσότεροι ένας party “προπομπός» από τα προηγούμενα χρόνια του “beach party Kalives”. Ένα μεγάλο party στις όμορφες Καλύβες.

Η ομάδα του PSK (πολιτιστικός σύλλογος καλυβών) διοργανώνει το μεγάλο αυτό event στο χώρο κατασκευής αρμάτων του καρναβαλιού στις καλύβες, με τον Dj BobDk (( By Kinky Basement Productions) στην κονσόλα, που θα αφήσει εποχή και θα γίνει θεσμός...

Πολλές εκπλήξεις και η καλύτερη μουσική σε ένα  Party στο οποίο αναμένεται χιλιάδες κόσμος!

Αυγενάκης: Διασφαλίζεται η παραμονή της έδρας του ENISA στο Ηράκλειο

Δήλωση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, μέλους της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, για την Υπουργική Τροπολογία που αφορά στην κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του ENISA:

European Network and Information Security Agency
(Photo credit: Wikipedia)
«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την Υπουργική Τροπολογία, η οποία προβλέπει την ενίσχυση των υπηρεσιών του ENISA και επιβεβαιώνει τη παραμονή της έδρας του στο Ηράκλειο της Κρήτης και τη λειτουργία υποκαταστήματος στην Αθήνα για επτά ακόμη χρόνια, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020.
Μετά την καθοριστικής σημασίας συμφωνία για το μέλλον του  Οργανισμού, η συγκεκριμένη Υπουργική  Τροπολογία, εξασφαλίζει τις δαπάνες  στέγασης με επιχορήγηση του ENISA από το Υπουργείο Ανάπτυξης, εφόσον απαιτηθεί και με έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η παραμονή της  έδρας του μοναδικού Τηλεπικοινωνιακού  Οργανισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην Ελλάδα, με τις πολλαπλές ωφέλειες που δημιουργεί αυτή η εξέλιξη, δεδομένης της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα, το Α΄ εξάμηνο του 2014, κατά την οποία κύριο θέμα θα είναι η ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών ως πανευρωπαϊκό αίτημα».
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...