Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Καλές τιμές μετά από χρόνια στο Κρητικό ελαιόλαδο

Ευχάριστα νέα συνοδεύουν την πρεμιέρα της αγοράς ελαιολάδου στην Κρήτη, ως προς την τιμολογιακή πολιτική της ένωσης Ηρακλείου, σκορπώντας χαμόγελα αισιοδοξίας... σε χιλιάδες παραγωγούς. 
Εξάλλου οι τιμές που ανακοινώθηκαν, όπως παραδοσιακά συμβαίνει, θα συμπαρασύρουν και τους ιδιώτες αλλά και τις υπόλοιπες συνεταιριστικές οργανώσεις, προς τα πάνω. Η τιμή παραγωγού είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ως εναρκτήρια τιμή ορίστηκαν τα 2,30 ευρώ ανά κιλό, με αυξητικές τάσεις όπως σημείωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης.

Η συγκεκριμένη τιμή μπορεί να μην καλύπτει απόλυτα τις αυξημένες προσδοκίες των ελαιοπαραγωγών, που λόγω της περιορισμένης παραγωγής περίμεναν κάτι παραπάνω, ωστόσο διαμορφώνεται, ξεκάθαρα, ένα ευνοϊκό κλίμα μετά από καιρό. Εξάλλου, την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνει την τιμολογιακή της πολιτική και η Ένωση Πεζών ενώ έμπειροι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως οι τιμές θα ανέβουν στην πορεία της ελαιοκομικής περιόδου, όταν διαπιστωθεί πόσο μεγάλο θα είναι εφέτος το πρόβλημα με την περιορισμένη παραγωγή.
prismanews.gr

Για ασέλγεια σε 53 ανήλικους κατηγορείται ο Σειραγάκης!

Επτά συνολικά κατηγορίες για ασέλγεια σε 53 ανηλίκους, προτείνει για τον παιδεραστή Νίκο Σειραγάκη το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου που διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Κρήτης για την πολύκροτη υπόθεση που αποκαλύφθηκε πριν από έντεκα περίπου μήνες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Αγγελικής Καλλέργη στο goodnet.gr.

Το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών συμφωνεί απόλυτα με την πρόταση του Εισαγγελέα Ρεθύμνου και περιλαμβάνει τις κατηγορίες τόσο της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια όσο και του πορνογραφικού υλικού, δηλαδή τις δύο διαφορετικές δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος του 47χρονου Σειραγάκη.

Αυτό διαβιβάζεται στον Εισαγγελέα Εφετών Κρήτης, όπως προβλέπει η διαδικασία, ο οποίος είναι εκείνος που συντάσσει το τελικό βούλευμα, που θα παραπέμψει τον κατηγορούμενο σε δίκη, καθώς επίσης θα ορίσει το χρόνο και τον τόπο της ακροαματικής διαδικασίας.

Τίμησαν τον Παραολυμπιονίκη της Κρήτης

Το στάδιο στο οποίο προπονείται στις Μοίρες απέκτησε το δικό του όνομα και εκείνος νοιώθει την ίδια συγκίνηση με αυτή που ένοιωσε όταν ανέβηκε στο βάθρο των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου μερικούς μήνες πριν.

Ο Μανόλης Στεφανουδάκης, ανέβασε την ελληνική σημαία στο τρίτο σκαλί του βάθρου με τη δύναμη της ψυχής και των χεριών του στους Αγώνες του Λονδίνου και η κοινωνία της Κρήτης συνεχίζει να τον τιμά.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αλλά και σεμνότητα, όπως αρμόζει άλλωστε στο χαρακτήρα του Μ. Στεφανουδάκη, πραγματοποιήθηκαν χθες τα αποκαλυπτήρια της ονοματοδοσίας του Δημοτικού Σταδίου Μοιρών σε Στάδιο ''Μανόλη Στεφανουδάκη΄΄. Η απόφαση του Δήμου Φαιστού να δώσει το όνομα του σταδίου σε ένα αθλητή από την περιοχή που μας έκανε όλους υπερήφανους κατά τους πρόσφατους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ήταν η ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης για τον Χάλκινο Παραολυμπιονίκη του Λονδίνου που είναι πρώτα από όλα νικητής στη ζωή και στη συνέχεια στον αθλητισμό.

Σε αυτή την τόσο σημαντική μέρα για το Μανόλη το παρόν στο στάδιο που ξεκίνησε να πραγματοποιεί τις προπονήσεις του έδωσαν πλήθος κόσμου με την οικογένεια του να βρίσκεται συνέχεια στο πλευρό του αλλά και συγχωριανούς του από το χωριό Γαλιά του Δήμου Φαιστού να σπεύδουν στο στάδιο από νωρίς.

Κατά το χαιρετισμό τους όλοι εξήραν το ήθος του Μανόλη και τον ευχαρίστησαν για μια ακόμη φορά για τις επιτυχίες που προσέφερε. Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης μέλη ότι συλλόγου ΑμΕΑ καθώς και άλλοι Παραολυμπιονίκες. Στη συνέχεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της νέας ονομασίας του σταδίου του Δήμου Φαιστού με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα και τους συγγενείς και φίλους του Μανόλη να δείχνουν φανερά συγκινημένοι.

Από την πλευρά του ο Μανόλης Στεφανουδάκης ευχαρίστησε το Δήμο Φαιστού για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης και υποσχέθηκε στο μέλλον ανάλογες επιτυχίες. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την οικογένεια του που τον στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια καθώς και τον χορηγό του κ. Γενεράλη ο οποίος πίστεψε σε αυτόν από τη πρώτη στιγμή.

Η Δήμαρχος κ. Πετρακογιώργη τόνισε στη σύντομη ομιλία της ότι η περίπτωση του Μανόλη είναι παράδειγμα για τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα που έχει μέχρι σήμερα πετύχει ο Μανόλης. Επισήμανε επίσης την στήριξη στα ΑμΕΑ με υποδομές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα τους.

Παράδειγμα ζωής
Ο παραολυμπιονίκης στο ακόντιο με καταγωγή από τη Μεσαρά, ο άνθρωπος που έχασε το βηματισμό του από ατύχημα, δεν έχασε ποτέ την ελπίδα του και τη μαχητικότητα του και με τη δραστηριότητα του άνοιξε νέους δρόμους όχι μόνο για τους αθλούμενους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αλλά γενικότερα για το δύσκολο κόσμο των Ατόμων με ειδικές ανάγκες και ιδιαίτερες ικανότητες.
prismanews.gr

Μοιράζουν τόνους πατάτες στη Σητεία χωρίς μεσάζοντες

Στην Σητεία θα μοιραστούν σήμερα και αύριο 30 τόνοι πατάτας από την Βόρεια Ελλάδα προς 50 λεπτά το κιλό, με τους πολίτες να ετοιμάζονται για πλήρη εξάντληση των αποθεμάτων.
 

Η εκμετάλλευση του κόσμου που υποφέρει από την ακρίβεια, συνεχίζεται και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα… Μπράβο σε αυτούς για την προσπάθεια που οδηγούν τα προϊόντα απευθείας από την παραγωγή στην κατανάλωση, δίχως ‘καπέλα’. Στο Ηράκλειο και στις άλλες πόλεις της Κρήτης τι κάνουν οι συλλογικοί φορείς; Το εργατικό κέντρο Ηρακλείου γιατί σταμάτησε τις σχετικές πρωτοβουλίες;

Χωρίς σχόλιο υπογραμμίζουμε ότι στο ν. Λασιθίου, με την περίφημη πατάτα Οροπεδίου, μοιράζουν πατάτες Βόρειας Ελλάδας προς 50 λεπτά το κιλό… Η πατάτα Κρήτης την ίδια ώρα στα σούπερ μάρκετ πωλείται προς 87 λεπτά το κιλό…

Νέο «χτύπημα» στο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών στα Χανιά

Δύο «εμπόρους» χασίς  και τρεις «πελάτες» συνέλαβαν χθες οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, στη διάρκεια ελέγχων στην πόλη των Χανίων καθώς και στην ευρύτερη περιοχή, όπου κατά τη διάρκεια αυτών συνελήφθησαν πέντε άτομα , οι δύο  ηλικίας 30 και 24 ετών για κατοχή, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών και οι τρείς ηλικίας 23, 24 και 27 ετών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

 Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού  και με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών στα σπίτια του 30χρονου και του 24χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :
•    Δυο κιλά και διακόσια ογδόντα γραμμάρια (2.280), ακατέργαστη κάνναβη, σε δέκα αυτοσχέδιες συσκευασίες
•    Τρείς ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης στην επιφάνειά τους,
•    Το χρηματικό ποσό των διακοσίων ευρώ, προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών  ουσιών και
•    Ένα κινητό τηλέφωνο, ως μέσο διευκόλυνσης επικοινωνίας για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Enhanced by Zemanta

Ηράκλειο: Ανθρωπιά κόντρα στην κρίση – Μαζεύουν σχολικά για άπορα παιδιά

Όσο η ύφεση και η κρίση βουλιάζει στην ανέχεια χιλιάδες νοικοκυριά, δράσεις ανθρωπιάς από φορείς, συλλόγους και απλούς πολίτες ενισχύονται καθημερινά. Δίνοντας απάντηση στα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχεται... η κοινωνική συνοχή, η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την ενίσχυση άπορων παιδιών μοιάζει με το φως στην άκρη ενός σκοτεινού τούνελ.

Τις τελευταίες ημέρες, η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα ευαισθητοποίησης της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου, είναι συγκινητικό. Η συλλογή σχολικών (τετράδια,μολύβια,μαρκαδόρους κ.λ.π) και αθλητικών ειδών που θα δοθούν σε άπορα παιδιά αναμένεται να προσφέρει χαμόγελα σε παιδιά που στη δίνη της κρίσης δεν έχουν ίσες ευκαιρίες.

Τα σχολικά είδη συλλέγονται στα σχολεία και στους Συλλόγους που βρίσκονται στις Δυτικές Συνοικίες του Ηρακλείου καθώς και στα γραφεία της 3ης δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου στην Λ. 62 Μαρτύρων 146, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες όλο το Νοέμβριο.
prismanews.gr

Δωρεάν καυσόξυλα προσφέρει η διεύθυνση δασών Χανίων

Δωρεάν θέρμανση προσφέρει η διεύθυνση δασών Χανίων σε κατοίκους τριών ορεινών χωριών που ανήκουν στο δήμο Πλατανιά. Με κοινωνικά κριτήρια οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν δωρεάν καυσόξυλα

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της υπηρεσίας, από την ερχόμενη Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, τα ξύλα που κόβονται από τις περιοχές που διέρχεται το έργο της διαπλάτυνσης του δρόμου Λάκκοι- Ομαλός, θα δίδονται δωρεάν στους κατοίκους των ορεινών χωριών του δήμου.

Οι κάτοικοι των Λάκκων Καράνου και Μουσούρων του δήμου Πλατανιά, για ικανοποίηση των αναγκών για τη θέρμανση τους θα είναι οι ωφελημένοι από αυτή την απόφαση .

Η υλοτομία θα γίνεται με επίβλεψη δασικών υπαλλήλων. Κάθε οικογένεια δικαιούται να συλλέγει μέχρι 1,5 τόνο, κατ' αρχήν, καυσόξυλα.

Η ευθύνη της κατανομής των προϊόντων της υλοτομίας σε οικογένειες, θα γίνει κατά προτεραιότητα με τα εξής κριτήρια: Μόνιμη κατοικία, μέγεθος οικογένειας, οικογένειες πρώην δασεργατών και οικογένειες συνταξιούχων ΟΓΑ, ενώ ο πίνακας δικαιούχων συντάσσεται από τον δήμο Πλατανιά.

Κάθε Δευτέρα Εθελοντική Αιμοδοσία του Αιματοκρήτη στο Ηράκλειο

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, κάθε Δευτέρα απόγευμα από τις 16:30-19:30, εντός της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (Λεωφ. Κνωσσού, απέναντι από την «παλιά» κεντρική είσοδο του νοσοκομείου).

Δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση του αίματος που συλλέγεται με οποιονδήποτε τρόπο. Κάθε αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα εθελοντή αιμοδότη, με την οποία μπορεί να καλύψει μελλοντική ανάγκη σε αίμα δική του ή συγγενή του.

Αίμα μπορεί να δώσει κάθε υγιής άνθρωπος από 18-62 ετών. Οι γυναίκες μπορούν να δίνουν ανά 4 μήνες και οι άνδρες ανά 3 μήνες. Είναι μια διαδικασία απλή, ανώδυνη και απολύτως ασφαλής. Ο αιμοδότης πρέπει να είναι ξεκούραστος, να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και να έχουν περάσει 3 ώρες από το μεσημεριανό φαγητό. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα του Αιματοκρήτη www.aimatocritis.gr ή τηλεφωνήστε μας στο 2810-239773.

«Η τακτική εθελοντική αιμοδοσία είναι πολιτισμός. Γίνε και συ σταθερός εθελοντής αιμοδότης. Κάθε Δευτέρα ένα μικρό ξεκίνημα ζωής»

ΡΕΘΥΜΝΟ: Κουκουλοφόροι - εφιάλτης για ζευγάρι ηλικιωμένων

Αντιμέτωποι με τον τρόμο ήρθαν ένας 64χρονος με την 68χρονη σύζυγο του, όταν στη μία μετά τα μεσάνυχτα το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή είδαν να εισβάλουν στο σπίτι τους στην περιοχή του Μαρουλά στο Ρέθυμνο, δύο κουκουλοφόροι.

Οι δύο δράστες, σύμφωνα με το flashnews.gr, με την απειλή μαχαιριού άρπαξαν από το ζευγάρι 150 ευρώ σε μετρητά και χρυσαφικά τα οποία βρίσκονταν στο σπίτι αξίας περίπου 4.000 ευρώ.

Οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο δραστών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...