Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Πάρτε το …… Πανεπιστήμιο Μαζί σας

Υποτροφίες και ειδικές τιμές για σπουδές στην Ελλάδα και από το σπίτι σας με πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας.
Σε δύσκολες καιρούς η λύση είναι να επενδύουμε σε ότι πιο πολύτιμο έχουμε, δηλαδή στο μέλλον μας. Αυτό μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί ακολουθώντας ένα πρόγραμμα σπουδών που προσαρμόζεται στις δικές μας ανάγκες και οικονομικές συνθήκες από όπου και αν βρεθούμε.

Η iCon πραγματοποιεί σχετικές δωρεάν εκδηλώσεις ενημέρωσης και εξατομικευμένης συμβούλευσης για σπουδές Master, Bachelor αλλά και Διδακτορικά στις 5 Οκτωβρίου στα Χανιά και στις 6 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο. Για κράτηση θέσης παρακαλούμε επικοινωνήστε στα www.icon.gr , info@icon.gr και 210-9248534.

Πρόταση του Ιωάννη Δ. Μιχελογιαννάκη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την γρήγορη αποκατάσταση των φυσικών προσώπων που κουρεύτηκαν από το psi

Στα 57 δις ευρώ ανέρχονται τα κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα.
Τα επισφαλή δάνεια, με καθυστέρηση άνω των τριών μηνών, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 είναι :
  • Στεγαστικά 15 δις ευρώ το 20% των συνολικών χορηγήσεων.
  • Καταναλωτικά 9 δις ευρώ το 30% συνολικών χορηγήσεων.
  • Επιχειρηματικά 33 δις ευρώ το 25% συνολικών χορηγήσεων.

Τις 600.000 ξεπερνούν οι ρυθμίσεις στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων.
Έχουν γίνει 40.000 αιτήσεις για εξωδικαστική διευθέτηση οφειλών.
Έχουν κατατεθεί στα δικαστήρια 26.000 υποθέσεις.
Κέρδισαν το κούρεμα των δανείων τους 1.500 οφειλέτες.
Σε 15 περιπτώσεις αποφάνθηκαν συνολική διαγραφή του χρέους.

Από την έρευνα της  Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ :
  • Οι μισοί απαντήσαντες εμφάνισαν προβλήματα υγείας
  • Το 40% κρατάει την υπερχρέωση κρυφή από τον κοινωνικό περίγυρο.
  • Το 40% έχει δανείσει φίλους που δεν τα επέστρεψαν άρα έχουν διαρραγεί αυτές οι φιλικές σχέσεις.
  • Ένας στους τρεις οφειλέτες αναγκάζεται να αποζητά τη συνεισφορά των εργαζόμενων ή συνταξιούχων γονέων του, πολλές φορές ατόμων υπερηλίκων και με μικρές συντάξεις.
Όλα αυτά δείχνουν ότι  αποτελεί μείζων κοινωνικό πρόβλημα που μαζί με την ανεργία αποτελούν το αποκορύφωμα της απόγνωσης του Έλληνα.
Πολιτική  πρότασης της  ΔΗΜΑΡ για μια προοδευτική  διέξοδο από την κρίση.
Σελίδα 35  : Ανακούφιση για τα δάνεια των ιδιωτών από τις τράπεζες και τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών.
«Να μειωθούν σημαντικά τα επιτόκια στα καταναλωτικά δάνεια και στις πιστωτικές κάρτες. Να μην υπερβαίνει η υποχρέωση μηνιαίας δόσης το 30% του διαθέσιμου οικογενειακού εισοδήματος και να δίνονται αντίστοιχες χρονικές επιμηκύνσεις. Να παραταθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών για μια τριετία.»
«Οι τράπεζες πρέπει να υποχρεωθούν  για τη λήψη μέτρων όπως:  παραχώρηση περιόδου χάριτος, χωρίς καταβολή τόκων  και κεφαλαίου, η μείωση του επιτοκίου  και η παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου που συνδυαστικά θα οδηγούν στη μείωση του συνολικού ποσού που θα κληθεί να δώσει ο δανειολήπτης. Δάνειο ιδιωτών (στεγαστικό, προσωπικό-καταναλωτικό) για το οποίο έχει ήδη αποπληρωθεί το κεφάλαιο, συν ένα εύλογο κέρδος, αυτό να διαγράφεται. Στα υπόλοιπα, επαναπροσδιορίζονται: περίοδος χάριτος, επιτόκια και διάρκεια αποπληρωμής, βελτιωμένα.»
«Για τις πιστωτικές κάρτες :  να διασφαλισθούν τα επιτόκια πιστωτικών καρτών που θα παρακολουθούν  τα επιτόκια των «βασικών μαζικών  προϊόντων» των πιστωτικών καρτών των τραπεζών των χωρών της ευρωζώνης.»
Μαζί με τα παραπάνω θα χρειαστεί, μια και κάθε μέρα έχουμε 45 αιτήσεις, στο ΕΚΠΟΙΖΩ 300 κλήσεις, να υπάρξει ψυχολογική υποστήριξη των  ατόμων, ελάχιστα έξοδα για δικαστήρια, πρόσληψη ειρηνοδικών για γρήγορη απονομή δικαιοσύνης.
Θεωρώ ότι το άδικο  χρέος που δημιούργησαν τα ενοχικά  κόμματα, σε καμιά περίπτωση δεν  μπορεί  να εξαθλιώνει τον Έλληνα, να ματώνει την αξιοπρέπεια του  και να τον καταντά ένοχο σε κάτι που κυρίως ευθύνονται άλλοι.
Είναι απαραίτητο δε στην παρούσα φάση, να δοθεί η απαραίτητη μέριμνα και η εφαρμογή της συνέπειας του προγράμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς, για την αποκατάσταση της αδικίας του κουρέματος των φυσικών προσώπων, που οι περισσότεροι από αυτούς αποταμίευσαν τον ιδρώτα, τους δίνοντας εμπιστοσύνη στο δικό τους κράτος.
Ήρθε η ώρα  να δείξει η Δημοκρατική Αριστερά την συνέπεια λόγων και πράξεων.  

Στον Γ. Ιωαννίδη ο Λ. Αυγενάκης με τον Πρόεδρο του Ποδηλατικού Ομίλου Ηρακλείου «ΚΑΣΤΡΟ» για την ενίσχυση της ποδηλασίας

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ιωαννίδη, τον συνεργάτη του, κ. Τάκη Αγραφιώτη και τον Πρόεδρο του Ποδηλατικού Ομίλου Ηρακλείου «ΚΑΣΤΡΟ», κ. Νώντα Σαρρή.

Στη συνάντηση αναπτύχθηκαν οι προτάσεις και οι θέσεις για την «ενίσχυση της ποδηλασίας», οι οποίες «αγκαλιάστηκαν» και κατατέθηκαν στην Βουλή από έξι συνολικά Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ευχαρίστησε τον Βουλευτή Ηρακλείου και τον Πρόεδρο του Ποδηλατικού Ομίλου Ηρακλείου «ΚΑΣΤΡΟ» για την ενημέρωση, τις ολοκληρωμένες προτάσεις τους και σημείωσε ότι θα στηρίξει άμεσα «το αίτημα για την ένταξη της ποδηλασίας στα σχολικά πρωταθλήματα, όπως επίσης και τον εργασιακό αθλητισμό». Επίσης, ο κ. Ιωαννίδης δεσμεύτηκε ότι «μετά τις εκλογές της Κυριακής για τη νέα διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας θα πραγματοποιήσει συνάντηση με την νεοεκλεγείσα Διοίκηση και με βάση τις παραπάνω προτάσεις θα ξεκινήσει μία δημιουργική συζήτηση για την διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την ποδηλασία στην Ελλάδα. Είναι υποχρέωση της σημερινής Κυβέρνησης να αγκαλιάσει όλους τους πολίτες της χώρας μας που έχουν εισάγει στην καθημερινότητά τους το ποδήλατο».

Reuters: Η Ελλάδα μπορεί να βγάλει 600 δισ. από το αέριο στην Κρήτη

Μελέτη τριών Ελλήνων επιστημόνων εκτιμά στα 3,5 τρισεκ. κυβικά μέτρα τα αποθέματα φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Κρήτης και ότι αυτά θα αποφέρουν στην Ελλάδα κρατικά έσοδα 599 δισεκ. δολαρίων σε 25 χρόνια, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερ.Η μελέτη των κ. Αντώνη Φώσκολου, Ηλία Κονοφάγου και Νίκου Λυγερού παρουσιάσθηκε, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον περασμένο Ιούνιο.
«Θεωρούμε ότι αυτή είναι μία πολύ συντηρητική εκτίμηση», δήλωσε στο Ρόιτερ ο κ. Κονοφάγος, η εταιρία του οποίου Flow Energy στην Αθήνα συμβουλεύει άτυπα την κυβέρνηση για την ενεργειακή στρατηγική. Η μελέτη αναφέρει ότι η γεωλογική ομοιότητα με το πλούσιο σε αέριο κοίτασμα Λεβιάθαν, όπου εντοπίσθηκαν οι πρόσφατες ανακαλύψεις της Κύπρου και του Ισραήλ, υποδηλώνει ότι και τα αποθέματα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης μπορεί να έχουν αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Η μελέτη εκτιμά ότι τα αποθέματα της περιοχής αυτής αρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση φυσικού αερίου από την Ευρώπη για έξι χρόνια και αντιστοιχούν σε 1,5 δισεκ. βαρέλια πετρελαίου.

Ο κ. Φώσκολος, ομότιμος καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Κρήτης και το Καναδικό Ινστιτούτο Γεωλογίας (Canadian Geological Survey) ανέφερε ότι οι υποθαλάσσιες εκπομπές μεθανίου και η παρουσία κοιτασμάτων υγρού αερίου στο βυθό υποδηλώνουν την ύπαρξη μεγάλων αποθεμάτων.

Πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το υπουργείο έχει ξεκινήσει μια συστηματική διαδικασία για έρευνα, αποτίμηση και εντοπισμό του δυναμικού της χώρας σε υδρογονάνθρακες, με την ανάθεση σεισμικών ερευνών σε ευρεία θαλάσσια περιοχή.

Όπως είναι γνωστό οι σεισμικές έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο πέλαγος ανατέθηκαν πρόσφατα στη Νορβηγική εταιρία Petroleum Geo Services (PGS). Οι έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη Οκτωβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν η επεξεργασία των δεδομένων που θα προκύψουν από αυτές και η προκήρυξη διαγωνισμού για την παραχώρηση περιοχών (των λεγόμενων «οικοπέδων») για ερευνητικές γεωτρήσεις.

Εκτιμήσεις της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ ανέφεραν ότι «είναι ρεαλιστικός ο στόχος σε βάθος 15-20 ετών να καλύπτουμε από εγχώριες πηγές Υδρογονανθράκων το 30% των αναγκών της χώρας, με άλλα λόγια να αντικαταστήσουμε το 30% των σχεδόν 12 δισεκ. ευρώ που δαπανούμε για εισαγωγές πετρελαιοειδών κάθε χρόνο, με ελληνικούς Υδρογονάνθρακες».

Οι ίδιες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι τα κοιτάσματα στις περιοχές Πατραϊκός κόλπος, Κατάκολο και Ιωάννινα, που έχουν προκηρυχθεί για έρευνες, υπερβαίνουν τα 250 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, κάτι που σημαίνει ότι τα έσοδα του Δημοσίου από την εκμετάλλευσή τους θα φθάσουν στα 10 δισεκ. ευρώ σε βάθος 20-30 ετών.

ΚΙΣΑΜΟΣ: Απέκλεισαν ΔΟΥ και Ειρηνοδικείο

Σε συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου που στεγάζει τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και τα Διοικητικά Δικαστήρια στα Χανιά, προχώρησαν στις 11 το πρωί εκπρόσωποι φορέων από την περιοχή της Κισάμου.

Υλοποιώντας σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κισάμου οι εκπρόσωποι των φορέων προχώρησαν στην κινητοποίηση αντιδρώντας στην κατάργηση της ΔΟΥ και του ειρηνοδικείου της περιοχής.

«Λέμε "όχι" στην αποψίλωση, δεν μπορούν να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς» σχολίασε ο δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης.

Οι τοπικοί φορείς θα έχουν μεθαύριο, Παρασκευή, στην Αθήνα, σειρά επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους και από τα αποτελέσματα θα αποφασίσουν για τη στάση, που θα τηρήσουν στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι οι κινητοποιήσεις είχαν αρχίσει την προηγούμενη Τετάρτη με αποκλεισμό για τρεις ημέρες του δημαρχείου και των δημοσίων υπηρεσιών στην Κίσαμο.

Κρήτη:''Γνώρισα τη μάνα μου από φωτογραφίες και έμαθα την αλήθεια''!

Ήταν το μωρό των 20 μηνών, που κάποιος Γερμανός ή Σουμπερίτης το άρπαξε από την αγκαλιά της μητέρας του, μέσα στην  κόλαση της μέρας, το πέταξε στα ξερόκλαδα και σώθηκε...
Στα 70 του χρόνια ο Δημήτρης Γρυντάκης σήμερα κι όμως τον ψυχισμό του ακολουθούν οι φρικαλεότητες του Σούμπερτ και των λιπόψυχων  ενόπλων του από τον Κρουσώνα, που έδρασαν  λυσσαλέα κατά των γυναικών της Καλής Συκιάς Ρεθύμνου, τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου του 1943. Αυτές τις βαρβαρότητες τις έμαθε μεγαλώνοντας…
Ήταν το μωρό των 20 μηνών, που κάποιος Γερμανός ή Σουμπερίτης το άρπαξε από την αγκαλιά της μητέρας του, μέσα στην  κόλαση της μέρας, το πέταξε στα ξερόκλαδα και σώθηκε. Λυπήθηκε (!) το ανθρωπόμορφο τέρας να το σκοτώσει και να το πετάξει κι αυτό στην πυρά, όπως τη μάνα του…
Γλίτωσε, λοιπόν το κάψιμο που προκάλεσαν οι ανθέλληνε πιστοί ακόλουθοι του σαδιστή λοχία και έκαιγαν ζωντανές γυναίκες. Όμως όλα τα χρόνια του τον «έκαιγε» διαρκώς το αναπάντητο «γιατί». Η μητέρα του  Ευαγγελία Νικητάκη, σύζυγος Στρατή Γρυντάκη, έγκυος  8  μηνών, κάηκε σαν λαμπάδα μέσα σε σπίτι που φρόντισαν νωρίτερα οι Σουμπερίτες να του δώσουν φωτιά. Μαζί της κάηκαν σε άλλα σπίτια του χωριού, κατά τον ίδιο τρόπο, άλλες δώδεκα συγχωριανές της και γυναίκες του Ροδακίνου. Ήταν μια πρωτοφανής  θηριωδία, που το μίσος στράφηκε αποκλειστικά κατά γυναικών και  ίσως είναι  από τις σκληρότερες  στα χρονικά του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.
Η ζωή του Γρυντάκη από τότε, κινήθηκε μέσα σε μια καθημερινή πάλη και σε ένα διαρκή αναστεναγμό, ψάχνοντας από τα πρώτα χρόνια ως μαθητούδι στο σχολείο του χωριού του, να μάθει γιατί δεν έχει μάνα και γιατί οι συγχωριανοί του πάντρευαν τη συμπάθεια και τον οίκτο στο πρόσωπό του… Αναζητούσε το  γάλα και το σκέπασμα μιας ηρωίδας μάνας, που όμως  δεν γνώρισε ποτέ, παρά μεγάλος και από φωτογραφίες.
Ο ίδιος σήμερα, οικογενειάρχης και εγκατεστημένος για μισό αιώνα και πλέον  στην Αθήνα, πατέρας δυο παιδιών, έχει μια ανοικτή πληγή που τρέχει συνεχώς  και αποφεύγει να μιλάει  για το απόστημα που δεν κλείνει και θα κλείσει μόνο όταν  κλείσει και  ο ίδιος τα μάτια του.
Όσο μεγάλωνε, η απουσία της μάνας γίνονταν και περισσότερο εμφανής. Ο Δημήτρης με τις μισές κουβέντες που άκουγε, άρχισε να υποψιάζεται. Η ψυχή του ξεσπά στο madeincreta.gr και βουρκώνει: «Από τότε που πήγα στην Αθήνα είχα να έλθω στο χωριό εφτά χρόνια. Δεν θέλω να τα θυμάμαι. Τώρα είμαι πολύ τοπικιστής και τρέφω  απέραντη αγάπη στον τόπο μου. Πάντα, όμως, έψαχνα να βρω τη μάνα μου. Μου είπαν πως τη σκότωσαν αλλά δεν μου έλεγαν όλη την αλήθεια…

Ώσπου μια χρονιά, θα ήμουν 27 ή 28 χρονών, έμαθα! Μια θεία μου, αδελφή της μάνας μου, η Χριστίνα Νικητάκη στο Ηράκλειο, μου τα είπε όλα και τότε τη γνώρισα από φωτογραφίες… Ένιωσα  σαν να μου έβαλαν φωτιά και να  έκαψαν κι εμένα. Καταλαβαίνεις! Απόφευγαν να μου το πουν όλα τα χρόνια, γιατί φοβόταν  επειδή ήμουν οξύθυμος μη φτάσω στα άκρα».
Όμως, ακόμη και σήμερα το αίμα του βράζει και είναι ξεκάθαρος: «Το άγριο  τέλος της μάνας μου με έχει σημαδέψει από τα παιδικά μου χρόνια και δεν φεύγει μέχρι να ζω. Εκείνοι οι Κρουσανιώτες που τη σκότωσαν και την έκαψαν, μου άνοιξαν μια πληγή που δεν θα κλείσει. Γι' αυτό και αποφεύγω να μιλώ. Άσε τα υπόλοιπα…»

Φτιάχνουν γυμνάσιο στη Γαύδο

Στο ΕΣΠΑ αναμένεται να ενταχθεί η ανέγερση κτιρίου για το νέο Γυμνάσιο στην ακριτική Γαύδο, προϋπολογισμού 440.000 ευρώ, μετά από την υπογραφή σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Χανίων.

Η σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης είναι αναγκαία καθώς ο δήμος Γαύδου δεν διαθέτει τη διαχειριστική επάρκεια που απαιτείται.

Το κείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης, εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων και ορίζει ότι ο Δήμος Χανίων θα είναι «φορέας υλοποίησης» του έργου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Σκοπός του έργου αυτού είναι η κατασκευή ενός νέου ισόγειου κτιρίου, εμβαδού 149,75 τ.μ, επί οικοπέδου 4152,39 τ.μ που θα περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο καθηγητών, w.c, λεβητοστάσιο κλπ στο οποίο κτίριο θα στεγαστεί το γυμνάσιο Γαύδου. Το οικόπεδο ευρίσκεται εκτός ορίων οικισμού "Καστρί" Νήσου Γαύδου και εντός του ιδίου οικοπέδου ευρίσκεται και το παλαιό δημοτικό σχολείο Νήσου Γαύδου.»


Πηγή: flashnews.gr

Κρήτη:H καρδούλα της μικρής Μαρίας που ''έφυγε'' χτυπά στην Ιταλία!

Το αγγελούδι που κατέληξε μετά από μεγάλη μάχη, έγινε η μικρότερη δότρια οργάνων στην Ελλάδα και έκανε ένα τεράστιο δώρο ζωής σε ένα άλλο κοριτσάκι, μόλις 17 μηνών.Στην Ιταλία χτυπά η καρδιά της Μαρίας Ανδρεαδάκη, της μικρότερης δότριας στην Ελλάδα, με τους γονείς της να δακρύζουν όταν έμαθαν πως η μεταμόσχευση πέτυχε και η καρδούλα που άκουγαν από τον πρώτο υπέροχο χτυπά ξανά μέσα στο στήθος ενός 17 μηνών κοριτσιού στην Ιταλία.

Το μικρό αγγελούδι, που κατέληξε στις 24 Σεπτεμβρίου μετά από μεγάλη μάχη ενάντια στον θάνατο, έκανε δώρο ζωής σε ένα άλλο κοριτσάκι, μόλις 17 μηνών στην Ιταλία. Οι γονείς της, ο 33χρονος Κώστας Ανδρεάκης και η 29χρονη σύζυγος του, Νατάσα Ρέντα, αποφάσισαν να πουν το "ναι" στη δωρεά οργάνων της νεκρής κορούλας τους.

Ήταν, σύμφωνα με "Τα Νέα", το πρώτο τους παιδί, και το περίμεναν πώς και πώς. Η Μαρία γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου και το πρόβλημα της υγείας της εμφανίστηκε μετά από πέντε μήνες. "Όλα έως και το πρώτο πεντάμηνο πήγαιναν μια χαρά, το παιδί δεν εμφάνιζε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας. Μόνο βάρος δεν έβαζε, έφτασε ως και τα 7 κιλά, αλλά παραπάνω δεν έπαιρνε.

Τότε ο γιατρός μας έστειλε για μια σειρά εξετάσεων, που δεν έδειξαν τίποτα. Στα τέλη Αυγούστου, στον έβδομο μήνα, το μωρό μας ταλαιπωρήθηκε από ίωση και γαστρεντερίτιδα. Το πήγαμε στο Παίδων Πεντέλης, όπου, συμπτωματικά η παιδίατρος παρατήρησε ότι το παιδί δεν μπορούσε να κάτσει μόνο του στον καναπέ, για αυτό και μας παρέπεμψε σε νευρολόγο", λέει η μητέρα της μικρής, που εξηγεί ότι στο διάστημα που ακολούθησε η μικρή Μαρία συνήλθε από την ίωση και έδειχνε φυσιολογική.

Πέντε ημέρες μετά την πήγαν για εξετάσεις και ο υπέρηχος έδειξε μια σκιά αρκετά μεγάλη, 5-7 εκατοστών, δίπλα από τον εγκέφαλο του. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Παίδων "Αγία Σοφία", όπου ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής είδε τις εξετάσεις. Ήταν πλέον ξεκάθαρο. Η μικρή Μαρία είχε έναν μεγάλο σφαιρικό όγκο. Υποβλήθηκε σε επέμβαση, όμως παρόλο που αφαιρέθηκε ο όγκος είχε, όπως είπαν οι γιατροί, "τρομακτική αιμορραγία".

"Την έβλεπα στην ΜΕΘ και πίστευα ότι θα τα καταφέρει να ζήσει. Εκεί μέσα θέλεις να ελπίζεις ως την τελευταία ώρα. Στις 24 Σεπτεμβρίου ωστόσο διαψεύστηκα, όταν οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι το παιδί μου δεν αντιδρά καθόλου στα τεστ, στα οποία το υπέβαλλαν και ο εγκέφαλος του δεν έδινε πλέον καμία εντολή", λέει η μητέρα του.

Σύγκρουση ποδηλάτου με αυτοκίνητο στα Χανιά

Στο έδαφος βρέθηκε ένα 14χρονο αγόρι, όταν το ποδήλατο στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο στα Χανιά.

Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 17.10 το απόγευμα της Τρίτης στη συμβολή των οδών Λισού και Ξηρουχάκη στην περιοχή του Κουμπέ.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον ανήλικο στο νοσοκομείο της πόλης όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Πηγή: cretalive.gr

Στον Γ. Γ. Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος ο Λ. Αυγενάκης με εκπροσώπους του Συλλόγου Οικιστών Ηρακλείου

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης θα συναντηθεί, σήμερα, Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012, 11:00 π.μ., με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Σωκράτη Αλεξιάδη, συνοδευόμενος από εκπροσώπους του Συλλόγου Οικιστών Ηρακλείου.
Σκοπός της συνάντησης είναι  να συζητηθούν οι προτάσεις που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου στην Ερώτηση του σχετικά με την «Βελτίωση του Ν. 4014/2011 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων». Οι προτάσεις αφορούν ρυθμίσεις για επιβάρυνση 30% και όχι 70% για όσες περιοχές δεν έχουν ενταχθεί στα Σχέδια Πόλεως και την επιβολή ενός καθορισμένου, συγκεκριμένου συντελεστή για τα κτίρια ανάλογα με την χρονολογία που αναγνωρίστηκαν ως πρώτη κατοικία.

Ο Αυγενάκης για «τη στήριξη της ποδηλασίας στην Ελλάδα» μαζί με τον Πρόεδρο του Ποδηλατικού Ομίλου Ηρακλείου «ΚΑΣΤΡΟ», Νώντα Σαρρή

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Λευτέρη Αυγενάκη και άλλων 5 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κατατέθηκε Ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, και κατ’ επέκταση στον Υφυπουργό, κ. Γιάννη Ιωαννίδη, για «τη στήριξη της ποδηλασίας στην Ελλάδα».

Παράλληλα ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έκανε συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό για θέματα Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ιωαννίδη, τους συνεργάτες του και τον Πρόεδρο του Ποδηλατικού Ομίλου Ηρακλείου «ΚΑΣΤΡΟ», κ. Νώντα Σαρρή για επιπλέον ανάλυση και συζήτηση των παρακάτω προτάσεων.

Στην Ερώτηση, υπογραμμίζεται ότι: «Η ποδηλασία είναι μια αθλητική δραστηριότητα που θεωρείται από τις πιο δημοφιλής στον κόσμο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ποδηλασίας αποτελεί η δυνατότητα της να ανταποκρίνεται σε αρκετά διαφορετικές απαιτήσεις όπως είναι η μετακίνηση, η άθληση και η ψυχαγωγία. Για να επιτευχθεί η μετακίνηση του ασκούμενου ή αναβάτη στην ποδηλασία, το μέσο που χρησιμοποιείται είναι το γνωστό σε όλους ποδήλατο. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, το άθλημα είναι ελάχιστα εξελιγμένο σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως για παράδειγμα, την Ολλανδία, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των παραμέτρων ανάπτυξης του έχουν θετικό πρόσημο (κλίμα, περιβάλλον κλπ). Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται σημαντική αύξηση του αριθμού των πολιτών να χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης σε διάφορες ανάγκες τους. Παράλληλα, έχει εντοπιστεί η δημιουργία πολλών νέων συλλόγων-φορέων φίλων του ποδηλάτου σε όλη την χώρα και σημαντικές πιέσεις προς την τοπική αυτοδιοίκηση άλλα και στο κράτος για δημιουργία υποδομών για το ποδήλατο και την βιώσιμη κινητικότητα. Σε ένα τόσο ευνοϊκά διαμορφωμένο περιβάλλον είναι χρήσιμο να σχεδιαστεί μέσα από σύγχρονες αντιλήψεις και πρακτικές η στήριξη και η ενίσχυση του αθλήματος της ποδηλασίας. Γι’ αυτούς τους λόγους προτείνουμε τα εξής: 1) Ένταξη της Ποδηλασίας στα σχολικά πρωταθλήματα, 2) Δημιουργία Ακαδημιών Ποδηλασίας, 3) Αναπτυξιακοί Ποδηλατικοί αγώνες, 4) Εργασιακός Αθλητισμός, 5) Διεθνείς Αναπτυξιακοί Αγώνες

6) Συνολικός Σχεδιασμός για εξεύρεση πόρων πέρα του κρατικού».

Κλείνοντας την Ερώτησή τους, οι Βουλευτές ζήτησαν από τον Υπουργό να παρέμβει άμεσα και να θεσπίσει Νομοθετικό πλαίσιο, κατοχυρώνοντας και συμπεριλαμβάνοντας τις παραπάνω προτάσεις για την ενίσχυση της ποδηλασίας στην Ελλάδα.

Την Ερώτηση υπογράφουν οι Βουλευτές:
    1. Λευτέρης Αυγενάκης, Βουλευτής Ηρακλείου
    2. Ιορδάνης Τζαμτζής, Βουλευτής Πέλλας
    3. Θεόφιλος Λεονταρίδης, Βουλευτής Σερρών
    4. Γεώργιος Καρασμάνης, Βουλευτής Πέλλας
    5. Κωνσταντίνος Κόλλιας, Βουλευτής Κορινθίας
    6. Γιώργος Κοντογιάννης, Βουλευτής Ηλείας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...