Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ε.Π.Κ. Κρήτης: Σύγχυση στους καταναλωτές, η πληροφόρηση "Περί κατάργησης του ν. Κατσέλη"


Παρατίθεται η συνέντευξη της Προέδρου της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, κ Ιωάννας Μελάκη ,σε Εβδομαδιαία Εφημερίδα των Αθηνών, σχετ. με την ύπαρξη του Νόμου Κατσέλη.
Ακολουθεί η σχετική συνέντευξη

Δημοσιογράφος: κ.Μελάκη, τελικά υπάρχει ο Νόμος Κατσέλη ή καταργήθηκε; Διότι σε πολλούς καταναλωτές υπάρχει η πληροφόρηση ότι καταργήθηκε

Απάντηση : O ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη) Υπάρχει, ευτυχώς που δεν καταργήθηκε, απλώς σε κάποια σημεία "άλλαξε" συμπληρώθηκε και σε άλλα τροποποιήθηκε ,υπέρ του δανειολήπτη με το ν.4161/2013 .Γνώμη μου είναι ότι, εάν ένας υπερχρεωμένος καταναλωτής ο οποίος νοιώθει αδυναμία πληρωμής του χρέους του και δεν έχει όχι μόνο στεγαστικά , αλλά και άλλης μορφής δάνεια,και έχει την νομική ιδιότητα ένταξης στο νόμο ,πρέπει να το κάνει και μάλιστα σύντομα, διότι μόνο όφελος θα έχει εντάσσοντας τα συμφέροντα του στον Νόμο Κατσέλη.

Δημοσιογράφος: κ.Μελάκη , αυτή η καμπάνια της Κυβέρνησης για "ανάσα" στα "κόκκινα" δάνεια αγγίζει την πραγματικότητα; Αφορά όλα τα δάνεια;΄Αφορά τα ενήμερα;

Απάντηση: Εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι 1)Τι αφορά τα "κόκκινα δάνεια" δηλ . τα μη εξυπηρετούμενα ανεξαρτήτως ποια μορφή 'εχουν αυτά π.χ στεγαστικά, καταναλωτικά ,κάρτες, κ.λ.π σαυτή την περίπτωση ο κάθε δανειολήπτης δεν έχει να κάνει κάτι άλλο, παρά να ενταχθεί στο νόμο, καθότι μόνο ο Νόμος Κατσέλη, τον βοηθάει αφενός να ρυθμίσει τα χρέη του, αφετέρου να σώσει τα περιουσιακά του στοιχεία, αλλά και να πετύχει και σχετικό "κούρεμα"

Δημοσιογράφος: κ.Μελάκη , ο κόσμος βρίσκεται σε σύγχυση, ακούει ότι μπορεί να εντάξει το χρέος του σε ¨Σχέδιο ρύθμισης οφειλών , βάσει του τροποποιημένου Νόμου Κατσέλη (ν.4161/2013) μπορεί;

Απάντηση: Εξαρτάται, Διότι στο νέο νόμο, εντάσσεται μόνο το στεγαστικό δάνειο, δεν αφορά όλους τους δανειζομένους πολίτες, υπάρχουν αρκετά "πρέπει" που θα πρέπει να υπάρχουν, αφορά ενήμερες οφειλές.

Δημοσιογράφος: κ.Μελάκη , ¨μπαίνοντας ένας δανειολήπτης στο νόμο Κατσέλη, μπορεί να σώσει το σπίτι του;΄τι γίνεται με τους πλειστηριασμούς¨εάν δεν υπάρχει παράταση αναστολής το 2014 τι γίνεται;

Απάντηση:Γνώμη μου είναι ότι μοναδικό " σωσίβιο" για κάθε υπερχρεωμένο που θέλει να σώσει το σπίτι του αλλά και άλλα περιουσιακά στοιχεία, είναι η ένταξή του στο νόμο Κατσέλη, οι εκατοντάδες δικαστικές αποφάσεις, μας έχουν πλέον διδάξει ότι όχι μόνο το σπίτι του χρεωμένου σώζεται αλλά και το οικόπεδο, και το αγροτεμάχιο αλλά και το αυτοκίνητο

Δημοσιογράφος: Τι σημαντική ανατροπή έφερε η τροποποίηση του Ν.Κατσέλη, για τον δανειολήπτη που βρίσκεται εν αναμονή Δικαστηρίου;

Απάντηση: Ουσίας σχεδόν καμία,εκείνο που καλείται ο δανειολήπτης πλέον να πληρώσει κατά το δικό του "μπορώ" δόση /μήνα ,εάν μπορεί και στο μέτρο που μπορεί, χωρίς εάν δεν μπορεί να θίγεται η αίτηση του στην κυρίως δίκη.

Δημοσιογράφος: κ.Μελάκη και ένα τελευταίο ,συμπερασματικά και από την εμπειρία σας, τι συμβουλεύεται τους χρεωμένους δανειολήπτες τι οφείλουν να κάνουν προκειμένου να ενταχθούν στην υπάρχουσα νομοθεσία;

Απάντηση: To¨κυρίως βήμα είναι να απευθυνθούν σε Πιστοποιημένο Φορέα ενημέρωσης ,όπως οι Ενώσεις Καταναλωτών ανά την Ελλάδα, αλλά και σε κάθε Φορέα που αναφέρεται στον αναρτημένο πίνακα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή , αλλά και στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ως Πιστοποιημένο Φορέα από την αρμόδια Αρχή.Μεγάλη προσοχή εφιστούμε στους "ειδικούς" που διαφημίζονται χωρίς να έχουν την από το Νόμο εξουσιοδότηση.-

Οι ανάγκες σε νερό άρδευσης στα Χανιά

Οι ανάγκες άρδευσης σε όλες περιοχές είναι περίπου οι ίδιες με την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω των ίδιων θερμοκρασιών που επικράτησαν. Οι ανάγκες άρδευσης σε όλες περιοχές είναι περίπου οι ίδιες με την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω των ίδιων θερμοκρασιών που επικράτησαν.

Για την ενημέρωση των αγροτών και την σωστή άρδευση των καλλιεργειών το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων εξέδωσε το ‘Δελτίο αναγκών σε νερό άρδευσης των καλλιεργειών’. Στο δελτίο αναφέρονται οι ανάγκες σε νερό των κυριοτέρων καλλιεργειών (ελιά, εσπεριδοειδή και αβοκάντο) για την εβδομάδα 22-28/7/2013 (κ.μ. ανά στρέμμα) στις διάφορες περιοχές του Ν. Χανίων. Η εκτίμηση των αναγκών γίνεται με τα κλιματικά δεδομένα της προηγούμενης εβδομάδας και το φυτικό συντελεστή της καλλιέργειας, ενώ ο αριθμός δόσεων καθορίζεται από το τύπο του εδάφους.

Οι ανάγκες άρδευσης σε όλες περιοχές είναι περίπου οι ίδιες με την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω των ίδιων θερμοκρασιών που επικράτησαν. Σε περιοχές με μειωμένη διαθεσιμότητα νερού μπορεί οι παραγωγοί στην ελιά να εφαρμόσουν ελλειμματική άρδευση (διακοπή της άρδευσης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα), χωρίς ή ελάχιστες επιπτώσεις στην παραγωγή, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση νερού.

Επισημαίνεται ότι οι προτεινόμενες ανάγκες είναι ενδεικτικές και δεν αντικαθιστούν τις ανάγκες που εκτιμούνται σε συγκεκριμένους αγρούς με πραγματικά στοιχεία (σύσταση εδάφους, μικροκλίμα της περιοχής, κλπ). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης της πληροφορίας του δελτίου οι αγρότες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 28210-83442 και 28210-83443 τις εργάσιμες ώρες.

http://prismanews.gr/

Κρήτη: ''Ο πόλεμος της Κυριακής'' - Αντίθετοι οι έμποροι με το νομοσχέδιο!

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το νομοσχέδιο που ανοίγει τα καταστήματα τις Κυριακές...

Την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, εξέφρασε νωρίτερα στον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη το προεδρείο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης. Στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας υποστήριξαν ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ψηφίζεται σε δύο μέρες, θα αποτελέσει ταφόπλακα για το λιανικό εμπόριο.

''Το νομοσχέδιο θα πλήξει το λιανικό εμπόριο'' «Ζητούμε από την κυβέρνηση την ανάκληση του νομοσχεδίου, το οποίο θα πλήξει βάναυσα το λιανικό εμπόριο και τους μόνους που θα ωφελήσει θα είναι οι πολυεθνικές και τα μεγάλα καταστήματα», δήλωσαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Πολιουδάκης και Μανώλης Κουμαντάκης, και ζήτησαν τη συμπαράσταση της περιφέρειας.

Από την πλευρά του, ο κ. Αρναουτάκης δήλωσε ότι η περιφέρεια θα περιμένει την εξέλιξη του νομοσχεδίου, επισημαίνοντας, ότι «εμείς ακούμε τη φωνή των εμπόρων της Κρήτης».

Η μουσική παράσταση "Ένα παιδί μετράει τ' άστρα" με τον Κ. Βουτσά στο Ανοιχτό Θέατρο Αρκαλοχωρίου


Μετά την εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» σε παραγωγή... Άκη Ευαγγέλου και μουσική Γιώργου Βούκανου, έρχεται την Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 9:30μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Αρκαλοχωρίου. Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Ταξίδια Πολιτισμού – Καλοκαίρι 2013» και στόχο έχει να προσφέρει απλόχερα το χαμόγελο, την αγάπη και το δικαίωμα στο όνειρο.

Στo αγαπημένο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη, ακολουθούμε τα βήματα του Μέλιου, του παιδιού, που μετράει τα άστρα όπως μετράει τα όνειρά του, με αγωνία, προσδοκίες και αγάπη για τη ζωή, φτάνοντας μαζί του στη μεγάλη πολιτεία, εκεί που βρίσκεται το σχολείο, η πραγματοποίηση του μεγάλου ονείρου… Με τον Κώστα Βουτσά και τον Θανάση Τσαλταμπάση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και τις υπέροχες μουσικές ερμηνείες επί σκηνής από τη Νίνα Λοτσάρη.

Γενική είσοδος: 15€. Προπώληση στο χώρο του εκθεσιακού κέντρου Αρκαλοχωρίου (πληροφορίες δίνονται στο περίπτερο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας). Μέρος των εσόδων, θα διατεθεί για τους ευγενικούς σκοπούς της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Kόβεται το δρομολόγιο της Ολυμπιακής από και προς το Ηράκλειο!

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό, η Ολυμπιακή Αεροπορία σταματάει από το Σεπτέμβριο τα δρομολόγια προς Ρόδο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, αναμένεται διακοπούν δύο ακόμα από τα πιο δημοφιλή εγχώρια δρομολόγια, από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, αλλά και από Αθήνα προς Ηράκλειο.

Όπως όλα δείχνουν, εν αναμονή της απάντησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για το αν θα συγχωνευθεί η Ολυμπιακή με την Aegean, υπάρχουν ήδη κινήσεις από πλευράς Ολυμπιακής, η οποία έχει ανακοινώσει επίσημα στους πράκτορες ότι διακόπτει τις πτήσεις για Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, οι περικοπές σε αυτά τα δρομολόγια δείχνουν ότι η εταιρεία επιχειρεί να βελτιώσει τα οικονομικά της και να συνεχίσει το πτητικό της έργο, σε περίπτωση κατά την οποία δεν επιτευχθεί η συγχώνευση.

Οι ίδιες πληροφορίες πάντως αναφέρουν, ότι όσοι επιβάτες έχουν προαγοράσει τα εισιτήριά τους, δεν θα χάσουν τα χρήματα που έδωσαν, αλλά θα τους επιστραφούν από την εταιρεία. 

Τέλος η ΕΡΤ για την Κρήτη!

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που έφεραν την ΕΡΤ να "κατεβάζει ρολά" στην Κρήτη. Η δημοσιοποίηση της προκήρυξης σήμερα το απόγευμα, στην ιστοσελίδα του υπ. Οικονομικών για τις προσλήψεις στη Νέα Δημόσια Τηλεόραση, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας, καθώς προβλέπει από μία θέση δημοσιογράφου, εικονολήπτη και ηχολήπτη!

Η Κρήτη θα καλύπτεται πλέον με ανταποκριτή, ο οποίος θα ενημερώνει την Αθήνα και όλη την Ελλάδα για τα τεκταινόμενα στο νησί.

Σύμφωνα με την προκήρυξη σε πρώτη φάση θα προσληφθούν 589 άτομα από όλες τις ειδικότητες και ως ότου γίνει δυνατόν η Δ.Τ. να εκπέμψει από τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής.

Ακολούθως, για την συμπλήρωση των υπόλοιπων 1.500 θέσεων θα αξιοποιηθούν οι αιτήσεις που θα υποβληθούν. Οι ενδιαφερόμενοι δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν ξανά αιτήσεις. Αυτό ισχύει και για την Θεσσαλονίκη όπου οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν όταν γίνει δυνατή η αξιοποίηση των εκεί εγκαταστάσεων.

Διαβάστε εδώ την προκήρυξη

Μέχρι την Τετάρτη η 'Εκθεση Αρκαλοχωρίου

Πλημμύρισε από κόσμο στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η 11η Παγκρήτια Αγροτική – Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου, που διοργανώνει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας στο χώρο του εκθεσιακού κέντρου Αρκαλοχωρίου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Οι επισκέπτες, που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, κατέκλυσαν τα εκθεσιακά περίπτερα και περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της έκθεσης που φέτος για δεύτερη φορά, με κατεύθυνση της Δημοτικής Αρχής για τη διαρκή της αναβάθμιση, έχει εκτός από αγροτικό και εμπορικό χαρακτήρα. Η προσέλευση των επισκεπτών συνεχίζεται μέχρι και την Τετάρτη 24 Ιουλίου με ωράριο λειτουργίας 5:30μ.μ. – 10:30μ.μ.

Με πολύπλευρους τομείς συμμετοχής, που περιλαμβάνουν το ελαιόλαδο, την αμπελουργία, την οινοποιία, τις βιολογικές καλλιέργειες, τα αγροτικά μηχανήματα, την κτηνοτροφία, την πτηνοτροφία, τη μελισσοκομία, αλλά και την ενέργεια, την τεχνολογία περιβάλλοντος, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, το αυτοκίνητο (επαγγελματικό και ιδιωτικό), τη δόμηση και την κατοικία, η 11η Παγκρήτια Αγροτική – Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου αποτελεί το βήμα προβολής και συνάντησης του αγροτικού και επιχειρηματικού κόσμου. Φέτος η έκθεση περιλαμβάνει και ειδικό αφιέρωμα στη χειροτεχνία, την υφαντουργία και την
κεραμική


cretalive.gr

Ρέθυμνο: Αλλαγή περιμετρικής ζώνης για τα TAXI

Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας Λιονή, επανακαθορίζονται τα όρια της περιμετρικής ζώνης, μέσα στην οποία θα εφαρμόζεται το τιμολόγιο 1 (μονή τα-ρίφα) και στα οποία θα γίνεται αλλαγή στο τιμολόγιο 2 (διπλή ταρίφα), για τα ταξί που έχουν έδρα το Δήμο Ρεθύμνης. Τα νέα διευρυμένα όρια που θα ισχύουν από 1-9-2013 έχουν ως εξής:

    . Προς τα δυτικά μέχρι τον κόμβο Ατσιποπούλου. Το προηγούμενο όριο ήταν στην εί-σοδο του Στρατοπέδου.

   .  Προς τα νότια μέχρι τα σημεία συνάντησης της Νέας Εθνικής οδού Ρεθύμνου-Χανίων με τις οδούς νότιας κατεύθυνσης, με εξαίρεση την έξοδο προς Γάλλου, όπου το όριο της περιμετρικής ζώνης καθορίζεται στην είσοδο των εγκαταστάσεων του Πανεπι-στημίου Κρήτης. Τα προηγούμενα όρια ήταν στην είσοδο του στρατοπέδου και στα Γρα-φεία του ΙΚΑ στο Μασταμπά.

    . Προς τα ανατολικά στο νέο κόμβο πλησίον της ταβέρνας «Ζήσης». Το προηγούμενο όριο ήταν στη διακλάδωση προς Αμάρι στα Μισσίρια.

cretalive.gr

Χανιά: Τους εξαπάτησαν και τους έβαλαν να σπρώχνουν

Λίγα δευτερόλεπτα μετά την άφιξή τους στα Χανιά, οι τουρίστες πήραν …τη χειρότερη δυνατή γεύση από Ελλάδα …

Live your myth in …Crete" ή αλλιώς "Ζήσε το μύθο σου στην …Κρήτη". Σύμφωνα με το flashnews.gr, η περιπέτεια των τουριστών ξεκίνησε με το που πάτησαν το πόδι τους στην Κρήτη.

Στο αεροδρόμιο Χανίων, καταφτάνει παρέα τουριστών, που είχε κλείσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο του Ρεθύμνου. Επρόκειτο για 6 ενήλικες και 2 παιδιά. Από το ξενοδοχείο τους προτάθηκε να σταλεί αυτοκίνητο για να τους παραλάβει και να τους μεταφέρει στο Ρέθυμνο. Εκείνοι συμφώνησαν.

Για τη μεταφορά τους ζήτησαν 70€

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, ότι σε τέτοια περίπτωση το ξενοδοχείο δεν πρέπει να χρεώσει τους τουρίστες. Ωστόσο όταν ρωτήθηκαν οι τουρίστες από επαγγελματίες οδηγούς που βρίσκονταν στο σημείο , δήλωσαν πως για τη μεταφορά, τους ζητήθηκε κόμιστρο 70 ευρώ!

Το γεγονός καταγγέλθηκε αμέσως και έτσι οι τουρίστες λόγω του ελέγχου που έπρεπε να γίνει, έμειναν καθηλωμένοι στο αεροδρόμιο για πολύ ώρα. Όμως η ταλαιπωρία τους από τη στιγμή που πάτησαν Ελλάδα, δεν τελείωσε εκεί. Η τούρτα είχε και κερασάκι …

Μετά από ώρα, ο οδηγός επιχείρησε να βάλει μπροστά το αυτοκίνητο όμως αυτό τίποτα …Σε πείσμα όλων δεν ξεκινούσε. Ποιά ήταν η λύση λοιπόν; Έβγαλαν έξω 2 από τους τουρίστες να σπρώξουν το αυτοκίνητο μέχρι να πάρει μπρος! Μια από τις τουρίστριες επαναλάμβανε "I 'm in shock!" (Έχω σοκαριστεί!).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...