Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Πρόσκληση Ενημέρωσης δανειοληπτών Λασιθιωτών

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ενημερώνει τους δανειολήπτες του Νομού Λασιθίου (φυσικά πρόσωπα και επαγγελματίες) μέλη της και μη , αλλά και οργανωμένους Συλλόγους,ότι  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου , καθώς και  η Πρόεδρος της  κ Ιωάννα Μελάκη ,από την Δευτέρα  12-11 -2012 μέχρι και την Παρασκευή  16 -11 -2012, και ώρα 10.00 πρωινή, θα βρίσκονται  στην πόλη της Ιεράπετρας και στο Γραφείο της ΄Ενωσης, Λακέρδας 11 και θα ενημερώνουν  σχετικά με θέματα δανείων , Ιδιωτικής Ασφάλισης αλλά και άλλων θεμάτων που άπτονται του καταναλωτικού φάσματος .Η επικοινωνία είναι ελεύθερη..... . και η ενημέρωση είναι ΔΩΡΕΑΝ

Και επειδή οι Τράπεζες , συνεχώς παραπληροφορούν τους καταναλωτές,  σπείροντας τον φόβο, τον τρόμο , την ανασφάλεια π.χ "ότι εάν μπουν στο Νόμο 3869/2010 " Περί υπερχρεωμένων ..." για την ρύθμιση των χρεών τους ,θα χάσουν το σπίτι τους, και επειδή η ΄Ενωσή μας ,έχει δεσμευτεί δημόσια, ότι μέσα στους σκοπούς της  θα είναι να προσεγγίσει περισσότερο τους καταναλωτές. για ακριβή και πλήρη ενημέρωση, θα πρέπει κάθε χρεωμένος καταναλωτής ,, για να προστατεύσει την περιουσία του, αλλά και την ίδια την βιωσιμότητα του, στο προσεχώς μέλλον,να επικοινωνήσει με το Γραφείο μας. κλείνοντας,προσωπική συνάντηση (ραντεβού) με την Πρόεδρο μας, τηλεφωνώντας στο τηλ. 2842020140  (Γραφείου Ιεράπετρας)

                         Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης


                               Ιωάννα Μελάκη

Καταστρέφουν δάση και καλλιέργειες στην Κρήτη για καυσόξυλα

Η παράνομη υλοτομία στην Κρήτη παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και καθώς ο χειμώνας έφτασε, στο στόχαστρο ασυνείδητων μπαίνουν ακόμη και δάση σε προστατευμένες περιοχές, που ... θυσιάζονται για να γίνουν καυσόξυλα. 

Από το ορεινό Μαλεβίζι μέχρι τους ορεινούς όγκους στην ενδοχώρα του Ηρακλείου, οι καταγγελίες για συστηματική παράνομη υλοτόμηση της άγριας χλωρίδας, σε προστατευμένες δασικές περιοχές, αλλά και σε καλλιεργήσιμα εδάφη, με κοπή πρίνων στα βουνά, βελανιδιών στις κοίτες των ποταμών, αλλά και καρποφόρων αιωνόβιων ελαιοδέντρων σε καλλιεργημένες περιοχές, πληθαίνουν.

Το φαινόμενο που ξεκίνησε δειλά – δειλά στη σκιά της κρίσης μοιάζει να ... νομιμοποιήθηκε στην κοινωνική συνείδηση κάποιων, λόγω κρίσης και αδυναμίας να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης. Τις τελευταίες ημέρες, το φαινόμενο εντοπίζεται σε όλο και περισσότερες περιοχές, απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Κρήτη, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις περιβαλλοντικές αλλά και τις ... ευαίσθητες κοινωνικές ισορροπίες στις τοπικές κοινωνίες.
prismanews.gr

14 μήνες μετά, ολοκληρώθηκε η ανάκριση για τη δολοφονία Ρουσάκη

Στα χέρια της Εισαγγελέως Ηρακλείου βρίσκεται πλέον η δικογραφία που αφορά στην δολοφονία, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2011, του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη, στη...διάρκεια συμπλοκής φιλάθλων στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Μετά από μαραθώνια , και μετ' εμποδίων διαδικασία, όλοι οι συνήγοροι που ενέχονται στην υπόθεση κλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες να υπογράψουν την περαίωση της ανακριτικής διαδικασίας και πλέον η Εισαγγελέας θα αποφασίσει , ίσως και εντός της ερχόμενης εβδομάδας για την παραπομπή ή όχι των εμπλεκομένων ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι για την δολοφονία του 21χρονου παραμένει προφυλακισμένος ένας 24χρονος, ενώ με περιοριστικούς όρους έχει αφεθεί ελεύθερος ένας 22χρονος

Για την συμπλοκή έχουν ασκηθεί διώξεις σε περίπου 10 άτομα ακόμα, στα οποία επίσης έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.
cretalive.gr

Ρώσος πτέραρχος στη Σούδα, για τις ασκήσεις των Γερμανών

Υπό το βλέμμα και του Ρώσου Αντιπτεράρχου Valery Ivanov, Υποδιοικητή και Επιτελάρχη της Strategic Command των Space and Air Command Forces της Ρωσικής Ομοσπονδίας έγιναν - με επιτυχία - οι Αντιβαλλιστικές Βολές (Anti - Tactical Ballistic Missile (ATBM) από οπλικά συστήματα Κατευθυνόμενων Βλημάτων PATRIOT της Γερμανικής Αεράμυνας από το Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ- NAMFI) στο πλαίσιο της άσκησης «RAPID ARROW 2012».

Το σενάριο της απόκρουσης βαλιστικού πυραύλου - για την οποία δόθηκε στην δημοσιότητα νέο VIDEO - περιελάμβανε εκτόξευση στόχων (Tactical Ballistic Missile Drones) με μεγάλο βέλος τροχιάς oι οποίοι εξομοίωναν βαλλιστικούς πυραύλους και οι οποίοι έγκαιρα εντοπίστηκαν από συστήματα ανίχνευσης (επίγεια και επιφανείας) και εν συνεχεία εγκλωβίστηκαν από τα οπλικά συστήματα Κ/Β PATRIOT και καταστράφηκαν. Η άσκηση διεξήχθη με επιτυχία σε όλες τις φάσεις της, ανακοινώθηκε.

Η Γερμανική Διακλαδική Άσκηση «RAPID ARROW 2012» φιλοξενήθηκε από την 29η Οκτωβρίου έως την 02 Νοεμβρίου 2012 στο Πεδίο Βολής Κρήτης, ενώ είχε προηγηθεί εκπαίδευση - και με βολές - για μεχάλο χρονικό διάστημα επιτόπου με συνολική παρουσιία 490 γερμανών στρατιωτικών, όπως έχει ήδη γράψει το OnAlert.

To σκέλος της Διακλαδικής άσκησης - μέρος δηλαδή της γερμανικής παρουσίας και εκπαίδευσης στην Κρήτη- περιελάμβανε βολές Κ/Β PATRIOT από επίγειες Μονάδες (Ground Based Air Defense Units) και βολές Κ/Β ESSM, RAM και NSSM από Γερμανικές φρεγάτες και Πυραυλακάτους έναντι εναερίων και θαλάσσιων στόχων. Στις βολές του Γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχαν συγκεκριμένα οι Γερμανικές φρεγάτες “HESSEN” και “MECKLENBURG-VORPOMMERN” καθώς και η Γερμανική πυραυλάκατος “HERMELIN”. Τα πλοία στα πλαίσια δοκιμών, ελέγχων αναβαθμίσεων των οπλικών – λειτουργικών συστημάτων τους, εκτέλεσαν βολές με πυραύλους ESSM (6), NSSM (2) και RAΜ (9) καθώς και βολές με πυροβόλα OTO MELARA 76 mm. Οι βολές εκτελέστηκαν εναντίον εναέριων T/K στόχων, βλημάτων ΜΜ-38 EXOCET και θαλάσσιων T/K στόχων επιφανείας (HAMMERHEAD). Το σενάριο προέβλεπε και εικονικές προσβολές των Γερμανικών πλοίων από Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης αξιολογήθηκαν οι Μονάδες επίγειας αεράμυνας της Γερμανίας στις διαδικασίες ανάπτυξης-εκτέλεσης της αποστολής (συμπεριλαμβανομένων και βολών Κ/Β PATRIOT) και μετακίνησης σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολογήσεως του ΝΑΤΟ.
Τις δραστηριότητες παρακολούθησαν ο Διοικητής της 1ης Γερμανικής Αεροπορικής Μεραρχίας, Υποπτέραρχος R. M. Lowenstein, ο Υποδιοικητής της 4ης Γερμανικής Αεροπορικής Μεραρχίας Ταξίαρχος Dieter Dammjakob. Επίσης - πέραν των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ρωσίας- ο Πρέσβης της Ολλανδίας στο ΝΑΤΟ, Mr Majoor συνοδευόμενος από Ολλανδούς Αξιωματικούς και ο Ρώσος Αντιπτέραρχος Valery Ivanov, Υποδιοικητής και Επιτελάρχης της Strategic Command των Space and Air Command Forces της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συνοδευόμενος από Αξιωματικούς του Επιτελείου του, μετά από επίσημη πρόσκληση των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Από το ΠΒΚ ανακοινώθηκε ότι από το προσωπικό των Γερμανικών Μονάδων και του ΠΒΚ που συμμετείχε στο σύνολο αυτών των δραστηριοτήτων, ''στα πλαίσια ανθρώπινης προσφοράς και συναδελφικότητας, πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 2012 εθελοντική αιμοδοσία στον χώρο του στρατωνισμού του ΠΒΚ. Στην αιμοδοσία συμμετείχαν συνολικά 60 εθελοντές και από τις δύο χώρες. Επίσης, οι Γερμανικές Μονάδες δώρισαν ρουχισμό και εξοπλισμό σε σχολικές μονάδες της πόλης των Χανίων καθώς και στο τοπικό Ορφανοτροφείο''.
onalert.gr

Κνωσό και Φαιστό ψηφίζουν χιλιάδες επισκέπτες

"Ναι", χωρίς πιέσεις, απειλές και ... διαρροές ψηφίζουν για Κνωσό και Φαιστό δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες. Το μινωικό παλάτι της Κνωσού και το ανάκτορο της Φαιστού, όχι μόνο συνεχίζουν να αποτελούν... ελκυστικούς προορισμούς για τους επισκέπτες της Κρήτης, αλλά τα στοιχεία επισκεψιμότητάς τους είναι αντιστρόφως ανάλογα με την τουριστική κάμψη στο νησί. Μάλιστα, στην περίπτωση της Κνωσού, τα νούμερα είναι εντυπωσιακά.
Κνωσός

Μονάχα τον περασμένο Ιούλιο, το παλάτι του βασιλιά Μίνωα επισκέφθηκαν 110.137 άτομα, όταν τον αντίστοιχο μήνα το 2011 ο αριθμός των επισκεπτών δεν ξεπέρασε τους 100 χιλιάδες. Η αύξηση δηλαδή, μέσα σε μία σεζόν, αγγίζει τις 10 ποσοστιαίες μονάδες, όταν το πρόσημο στην εφετινή τουριστική κίνηση, σε σύγκριση με πέρυσι, ήταν αρνητικό.

Να σημειωθεί ότι συνολικά το 2011 το ανάκτορο της Κνωσού επισκέφθηκαν, σύμφωνα με την έρευνα κίνησης μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, 623.338 άτομα, ενώ το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους έχουν καταγραφεί 294.854. Παράγοντες του πολιτισμού εκτιμούν ότι ο αριθμός των εφετινών επισκεπτών θα φτάσει μέχρι και τους 650 χιλιάδες, καθώς όταν αθροιστεί και ο Αύγουστος, είναι βέβαιο πως τα νούμερα θα ... εκτοξευτούν και η φετινή χρονιά θα ξεπεράσει, πιθανότατα σε διψήφιο ποσοστό, το 2011.

Φαιστός

Θετικά είναι τα μηνύματα και για το ανάκτορο της Φαιστού. Ο αρχαιολογικός χώρος, αντιστοιχεί σε ακμαία πόλη που, όχι τυχαία, αναπτύχθηκε στην έφορη πεδιάδα της Μεσαράς κατά τους προϊστορικούς χρόνους, δηλαδή από το 6.000 π.Χ. περίπου μέχρι και τον 1ο π.Χ. αιώνα, όπως επιβεβαιώνουν τα αρχαιολογικά ευρήματα. Η τουριστική δυναμική της Φαιστού επιβεβαιώνεται, με σταθερά βήματα κάθε χρόνο. Το 2010 τη Φαιστό επισκέφθηκαν 86.180 άτομα, το 2011 88.835 ενώ το τρέχον έτος όλα δείχνουν πως τα νούμερα θα ... κλείσουν προς τα πάνω. Εξάλλου, η εικόνα του Ιουλίου δείχνει αύξηση 1,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.
prismanews.gr

Χρυσαυγίτης ξυλοκόπησε εργαζόμενο μετανάστη σε εργοστάσιο της Κρήτης

Άγρια επίθεση δέχθηκε ένας εργαζόμενος μετανάστης σε εργοστάσιο Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο της Κρήτης από μέλος της Χρυσής Αυγής ο οποίος χωρίς λόγο άρχισε να τον χτυπά με γροθιές στο πρόσωπο.

Τον άτυχο μετανάστη, σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου έσωσαν συνάδελφοί του οι οποίοι παρενέβησαν και απομάκρυναν τον Χρυσαυγίτη.

Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο, πως η Χρυσή Αυγή διαψεύδει το γεγονός και μιλά για παραπληροφόρηση: «Η Χρυσή Αυγή είναι ένα Κίνημα πολιτικό, με συγκεκριμένη πρόταση για διέξοδο της χώρας από την κρίση» αναφέρει στην ανακοίνωσή του για το θέμα το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου και συνεχίζει: «Τα μέσα ενημέρωσης παραπληροφορούν τον λαό, αποκλείουν τους εκπροσώπους μας και δεν παρουσιάζουν ποτέ τις πολιτικές μας θέσεις. Αντί αυτών μας χρεώνουν γεγονότα με τα οποία δεν έχουμε καμία σχέση».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων

«Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση χρυσαυγίτη ενάντια σε εργαζόμενο μετανάστη στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου (10/11), χρυσαυγίτης εργαζόμενος γρονθοκόπησε εργαζόμενο μετανάστη, μέλος του σωματείου μας, με την κραυγαλέα ανοχή του εργοδηγού της βάρδιας. Με παρέμβαση μελών του σωματείου της βάρδιας η παραγωγή πάγωσε και ο χρυσαυγίτης απομονώθηκε.

Άμεσα κινητοποιήθηκε το ΔΣ του σωματείου στον χώρο, όπου έγινε γενική συνέλευση των εργαζόμενων. Ομόφωνα καταδικάστηκε το περιστατικό και έγινε ομόφωνα δεκτό το ψήφισμα του σωματείου για τον ρόλο και τον χαρακτήρα της χρυσής αυγής απέναντι στον εργαζόμενο λαό και το κίνημά του.

Σημειώνουμε πως κατά την διάρκεια του σκληρού τετράμηνου απεργιακού αγώνα των εργαζομένων της Ανακύκλωσης, ο συγκεκριμένος χρυσαυγίτης εμφανιζόταν στην απεργιακή φρουρά με τα διακριτικά της συμμορίας του, κραδαίνοντας μαχαίρι, σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους απεργούς. Κάτι που συνέχισε και μέσα στο εργοστάσιο, πάλι με την ανοχή του εργοδηγού. Εμείς δεν νομίζουμε πως τα περιστατικά αυτά είναι τυχαία ή αποτελούν συμπτώσεις.

Δεν θα ανεχτούμε την τρομοκρατία. Δεν θα δεχτούμε την διάσπαση των εργαζομένων σε Έλληνες και ξένους. Οι δεσμοί που ενώνουν τους εργάτες σαν μια γροθιά, ανεξαρτήτως φυλής και θρησκεύματος, γεννήθηκε μέσα από την κοινή, σκληρή και μακρόχρονη πάλη τους απέναντι στο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τα τσιράκια του. Δεν θα σπάσουν με το δηλητήριο του ρατσισμού. Δεν θα υποκύψουμε απέναντι στους μηχανισμούς της εργοδοσίας, όποια μορφή κι αν έχουν, είτε μέσα είτε έξω από το εργοστάσιο.

Ξέρουμε να προστατεύουμε τους συναδέλφους μας και θα το κάνουμε. Ας το γνωρίζουν αυτό οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων, που νομίζουν πως μπορούν έτσι απλά να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους".

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη Οκτώβρη η Ένωση είχε δημοσιοποιήσει παρόμοια καταγγελία σύμφωνα με την οποία ομάδα Χρυσαυγιτών μπήκαν στο σπίτι μεταναστών στην Αμμουδάρα, προπηλάκισαν και χτύπησαν άγρια εργαζόμενους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και μέλος του σωματείου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους και τη διακομιδή τους στο ΠΑΓΝΗ για να δεχτούν τις πρώτες βοήθειες».

Πηγή: | iefimerida.gr

Ηλικιωμένοι στο έλεος αδίστακτων στην Κρητική ύπαιθρο

Ο εφιάλτης παραμονεύει στα χωριά της Κρητικής υπαίθρου, μόλις πέσει το σκοτάδι. Άνθρωποι ηλικιωμένοι, που ζουν μόνοι τους, εκτός από τη μοναξιά, έχουν να... αντιμετωπίσουν και τον τρόμο των "χτυπημάτων" από αδίστακτους ληστές, φαινόμενο που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην ενδοχώρα του νησιού. Άνθρωποι που μέχρι πριν από μερικά χρόνια άφηναν το κλειδί τους έξω από την πόρτα, ζώντας σε ένα περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας, πλέον ... διπλοκλειδώνουν, αλλά ακόμα και έτσι δεν γνωρίζουν αν το πρώτο φως της ημέρας θα τους βρει ζωντανούς.

Τους τελευταίους μήνες, μικρά χωριά της Κρήτης έχουν μπει στο στόχαστρο ληστών που εισβάλουν στα σπίτια ηλικιωμένων, τους χτυπούν, τους ληστεύουν και εξαφανίζονται χωρίς να γίνουν από κανέναν αντιληπτοί, καθώς σε αυτά τα χωριά οι τοπικές κοινωνίες είναι κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι και δεν κυκλοφορεί κανείς αργά τη νύχτα.

Τα ξημερώματα, της Παρασκευής, ένα ακόμη περιστατικό ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα των "χτυπημάτων" αδίστακτων ληστών εναντίων ηλικιωμένων. Άγνωστοι, φορώντας κουκούλες, εισέβαλαν σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού στην περιοχή του Μαρουλά, στο Ρέθυμνο. Οι δύο δράστες, φαίνεται πως γνώριζαν ότι ο 64χρονος με την 68χρονη σύζυγο του, ζουν μόνοι στο σπίτι. Κρατώντας μαχαίρι τους απείλησαν και άρπαξαν από τους ηλικιωμένους 150 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα.

Η τοπική ΕΛΑΣ παρακολουθεί προβληματισμένη τα αυξανόμενα περιστατικά, ωστόσο αδυνατεί να αντιδράσει καθώς η δύναμή της δεν αρκεί για την αστυνόμευση των απομακρυσμένων χωριών του νησιού. Είναι αυτά τα χωριά που οι ληστές βάζουν στο στόχαστρο. Από την άλλη, οι τοπική κοινωνία είναι ανάστατη καθώς τα περιστατικά εναντίων απροστάτευτων ηλικιωμένων ανθρώπων πληθαίνουν στην ενδοχώρα της Κρήτης.
prismanews.gr

Αρχίζουν οι έρευνες στη Κρήτη για πετρέλαιο

Κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι της Πάτρας το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος, το οποίο θα πραγματοποιήσει τις έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.

Ο διαγωνισμός για τις σεισμικές έρευνες ανατέθηκε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη νορβηγική εταιρεία PGS, η οποία θα διερευνήσει θαλάσσια περιοχή, συνολικής έκτασης 225.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η ολοκλήρωση των ερευνών τοποθετείται στις αρχές του 2013 και θα ακολουθήσουν η επεξεργασία των δεδομένων που θα προκύψουν από αυτές και η προκήρυξη των διαγωνισμών για παραχώρηση θαλάσσιων «οικοπέδων» για έρευνα και εκμετάλλευση.

Υπενθυμίζεται ότι οι σεισμικές έρευνες γίνονται χωρίς δαπάνη του Δημοσίου, καθώς η αποζημίωση της εταιρείας θα προέλθει από την πώληση των δεδομένων στις πετρελαϊκές εταιρείες που θα ενδιαφερθούν.

«Η έναρξη των σεισμικών ερευνών για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, είναι ένα σπουδαίο μήνυμα εθνικής ανάτασης και αισιοδοξίας», δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.

Kαφενείο - καζίνο στα Χανιά


"Εισβολή" της αστυνομίας σε καφενείο που λειτουργούσε ως παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη στα Χανιά τα ξημερώματα είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 14 ατόμων.

Η επιχείρηση έγινε από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων με τη συνδρομή αστυνομικών της ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Χανίων και συνελήφθησαν ο 38χρονος προσωρινά υπεύθυνος του καφενείου και 13 άτομα, πελάτες του καταστήματος, ηλικιών 21 έως 35 ετών, εκ των οποίων εννέα Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας και Ουκρανίας.

Κατηγορούνται για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια, ενώ αναζητείται 58χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Κατασχέθηκαν συνολικά:

1.830 χαρτοπαικτικές μάρκες διαφόρων χρωματισμών οι οποίες αντιστοιχούσαν στο χρηματικό ποσό των σαράντα έξι χιλιάδων (46.000) ευρώ, τέσσερις μάρκες διαμοιραστή (dealer), 25 κουτιά με τραπουλόχαρτα, το χρηματικό ποσό έξι χιλιάδων τριακοσίων ενενήντα (6.390) ευρώ προερχόμενο από τη διενέργεια του παράνομου παιχνιδιού, μία χρυσή λίρα και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων και μπλοκ όπου αναγράφονταν τηλέφωνα και διευθύνσεις διάφορων παικτών, χρηματικά ποσά τα οποία διέθεταν στο κάθε τυχερό παιχνίδι, καθώς και πλήρη αναφορές των διακινούμενων χρηματικών ποσών από και προς τους παίκτες.



Πηγή: cretalive.gr

Ηρακλειώτισσα, παράδειγμα προς μίμηση!

Η μεγαλύτερη απόδειξη για την έμπρακτη αγάπη που πρέπει να δείχνουμε όλοι προς το συνάνθρωπο, αλλά και προς τα αδέσποτα ζώα είναι η νεαρή κοπέλα... της φωτογραφίας μας, η Μαρία Βλαχάκη!

"Αγάπη είναι να δίνεις αγάπη μέσα από την καρδιά σου!". Αυτό κάνει και η Μαρία, η οποία - όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία ταϊζει με το περίσσευμα του φαγητού από το κατάστημα που εργάζεται τα αδέσποτα της γειτονιάς της.

Μια κίνηση που σίγουρα θα την κάνει όχι μόνο για τα άμοιρα ζώα, αλλά και για τους συνανθρώπους της. Γιατί η καλοσύνη είναι για όλους, δεν είναι επιλέκτική!

Μπράβο από την ομάδα του CretePlus.gr σε αυτή την νεαρή κοπέλα, που πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας! Κάτι που επισημαίνει μέσα από σχόλιο της και η πρόεδρος της Ζωόφιλης Δράσης κ. Γεωργία Στεφανάκη, η οποία και δημοσιοποίησε τη συγκεκριμένη φωτογραφία, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας.
http://www.creteplus.gr

Στήνουν Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο στη Σητεία

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η δεύτερη προγραμματισμένη κοινή σύσκεψη... μεταξύ του Δήμου Σητείας και εκπροσώπων φορέων καθώς και αρκετών πολιτών, κατά την οποία συζητήθηκε ο Οργανισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου και εκλέχθηκε το 9μελές Συμβούλιο Καλής Λειτουργίας του.

Βασικές Αρχές – Σκοπός

Ο σκοπός της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και έχει ως σκοπό την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού αλλά και επιχειρήσεων με στόχο τη συμμετοχή τους στα προγράμματα στήριξης των οικονομικά αδυνάμων συμπολιτών μας. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα διανέμονται δωρεάν σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού :

1)Τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διάρκειας
2)Είδη Ατομικής Υγιεινής και καθαριότητας
3)Είδη βρεφανάπτυξης
4)Νωπά τρόφιμα (εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες δομές)
5)Φάρμακα
6)Είδη ενδυσης – Υπόδυσης
7)Μικροέπιπλα ή και ηλεκτρικές συσκευές

Απώτερος σκοπός της δράσης μας είναι η δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας μέσω του οποίου θα καλύπτονται πρωτογενείς ανάγκες διαβίωσης των κατοίκων του δήμου μας, ώστε να καταστεί εφικτή η με αξιοπρεπείς όρους επανένταξη και επανασύνδεσή τους με τον κοινωνικό ιστό. Η φιλοσοφία του προγράμματος είναι η υλική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη οικογενειών με στόχο την άρση των παραγόντων που δημιουργούν συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού.

ΑΡΘΡΟ 4

Οργάνωση και λειτουργία

Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου εποπτεύεται από επιτροπή διαχείρισης στην οποία εκπροσωπούνται αναλογικά οι δημοτικές παρατάξεις. Η επιτροπή υποχρεούται να παρουσιάζει ανά εξάμηνο, στην οικονομική επιτροπή έκθεση πεπραγμένων και διαχειριστικό απολογισμό. Η οικονομική επιτροπή εγκρίνει με απόφασή της τον διαχειριστικό απολογισμό. Η απόφαση αναρτάται στην ιστοσελίδα του δήμου Σητείας. Προτείνεται να συμμετέχει στης συνεδριάσεις της επιτροπή διαχείρισης χωρίς δικαίωμα ψήφου ο υπεύθυνος κοινωνικός λειτουργός του προγράμματος ο οποίος ενημερώνει και εισηγείται θέματα που άπτονται της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η υποστήριξη λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα πραγματοποιείται από :

α. Γιατρό
β. Κοινωνικό λειτουργό
γ. Διοικητικό προσωπικό
δ. Εθελοντές .

ε. Προσωπικό που θα απασχολείται για το σκοπό αυτό μετά από συμμετοχή του Δήμου σε Εθνικά, Περιφεριακά ή Ευρωπαϊκα προγράμματα.

Το κοινωνικό Παντοπωλείο θα στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο

ιδιοκτησίας του Δήμου Σητείας στην οδό Σταυρακάκη 38Α στο ισόγειο του κτιρίου ΔΕΥΑΣ.

Για τη λειτουργία του Παντοπωλείου θα καθοριστούν συγκεκριμένες ώρες και μέρες εβδομαδιαίως

ΑΡΘΡΟ 5

1. Επιτροπή διαχείρισης δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου

Για την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία του δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου συστήνεται εννεαμελής Επιτροπή, περιλαμβανομένου και του Προέδρου της.

Συγκροτείται προς τούτο ένα 9μελές συμβούλιο που ονομάζεται Συμβούλιο Καλής Λειτουργίας (Σ.Κ.Λ.), αποτελούμενο από εθελοντές εκπροσώπους φορέων του Δήμου ή ανεξάρτητους ιδιώτες. Το συμβούλιο αυτό θα έχει διάρκεια ενός χρόνου και θα εκλέγεται στα τέλη Δεκεμβρίου εκτός από το πρώτο που θα εκλεγεί το Νοέμβριο του παρόντος έτους. Το συμβούλιο που εκλέγεται, θα εκλέγει με τη σειρά του Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, ταμία και γραμματέα. Θα συγκαλείται μετά από πρόσκληση του Προέδρου. Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου θα εγκρίνει τη σύσταση του Σ.Κ.Λ.

Μέλη του Δ.Κ.Π. είναι δυνατόν να αποτελέσουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους Έλληνες πολίτες ή και αλλοδαποί, ύστερα από απόφαση Σ.Κ.Λ. Όλα τα μέλη οφείλουν να παρέχουν χωρίς αμοιβή την προσωπική τους εργασία για την εκπλήρωση των σκοπών του ΔΚΠ.

Τα μέλη δεν ευθύνονται ατομικά για τις υποχρεώσεις του Δ.Κ.Π. έναντι των τρίτων (προμηθευτών κ.λ.π.)

2. Το Σ.Κ.Λ έχει τις εξής αρμοδιότητες

α) Εποπτεύει τη λειτουργία του δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

β) Καθορίζει τους δικαιούχους των υπηρεσιών του δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του παρόντος Κανονισμού.

γ) Μεριμνά για τον συνεχή έλεγχο της ποιότητας, της υγιεινής και της καλής κατάστασης των προϊόντων του δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, με τη συνδρομή ειδικού επιστημονικού προσωπικού.

δ) Ασκεί κάθε άλλη αρμοδιότητα που αναφέρεται στον παρόντα Κανονισμό.

ε). Το ΣΚΛ δια του Προέδρου της, δύναται να καλεί στις συνεδριάσεις δημοτικούς υπαλλήλους, λοιπούς αιρετούς εκπροσώπους του δήμου, δωρητές και χορηγούς του δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου ή ιδιώτες για να της δώσουν πληροφορίες σχετικές με τα θέματα που συζητούνται.

ΑΡΘΡΟ 6

Πόροι Κοινωνικού Παντοπωλείου

Πόροι του Κοινωνικού Παντοπωλείου αποτελούν

• Ο προϋπολογισμός του Δήμου Σητείας

• Δωρεές και χορηγίες πολιτών, συλλόγων και φορέων

• Προσφορές και χορηγίες επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

• Εθνικά, Περιφερειακά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Οι χρηματικές προσφορές θα κατατίθενται σε λογαριασμό τράπεζας και θα διανέμονται τα χρήματα αυτά με απόφαση του Σ.Κ.Λ. σε <<δικαιούχους>> συνανθρώπους μας. Ο λογαριασμός αυτός θα ανοιχθεί από την τριμελή επιτροπή από αιρετούς που έχει ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΑΡΘΡΟ 7

Λογιστική Διαχείριση

Για τη λειτουργία του Παντοπωλείου θα τηρούνται τα παρακάτω βιβλία:

1.Βιβλίο καταγραφής εισερχομένων και εξερχομένων ειδών που θα προέρχονται από προμήθειες του Δήμου

2. Βιβλίο καταγραφής εισερχομένων και εξερχομένων ειδών από δωρεές.

Η λογιστική παρακολούθηση των εισερχομένων ειδών καθώς και των εξερχομένων, παραδοθέντων αγαθών στους δικαιούχους θα ελέγχεται από μηχανογραφικό σύστημα.

ΑΡΘΡΟ 8

Δικαιούχοι του προγράμματος

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

1. Έλληνες κάτοικοι του Δήμου

2. Ομογενείς κάτοικοι του Δήμου

3. Αλλοδαποί που αποδεδειγμένα κατοικούν στο Δήμο μας και διαθέτουν άδεια παραμονής και θεωρημένο διαβατήριο.

Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα είναι το εισόδημα ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία , προβλήματα υγείας και αναπηρίες.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι:

1. Αίτηση του ενδιαφερομένου

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

3. Κάρτα ή κάρτες ανεργίας σε ισχύ

4. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ.

5. Αντίγραφο του Ε1 και Ε9 ή βεβαίωση από τη Δ.Ο.Υ περί μη υποχρέωσης

καταβολής δήλωσης και αναλυτική κατάσταση χρεών από την αρμόδια Δ.Ο.Υ

5. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας ή λογαριασμό ΔΕΚΟ

6. Μία μικρή φωτογραφία για την κάρτα δικαιούχου

7. Κοινωνική έρευνα η οποία να συνοδεύεται από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά για να πιστοποιείται η αναπηρία ή η αρρώστια ή η διάσταση ή η μονογονεϊκότητα ή ή πολυτεκνία κλπ.

Η έκθεση του κοινωνικού λειτουργού είναι καλό να περιέχει τα βήματα που προτείνει ο ίδιος να γίνουν προκειμένου να βοηθηθεί η οικογένεια προς άρση των συνθηκών που δημιουργούν τη κατάσταση και προέρχονται από την ίδια την οικογένεια. Σημαντικό είναι η παροχή να μην απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν δυνατότητα άρσης των συνθηκών φτώχειας αλλά σε πληθυσμό που έχει τη δυνατότητα μέσα από υλική και ψυχοκοινωνική στήριξη να επανενταχθεί.

Οι δικαιούχοι των προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα καθορίζονται από το ΣΚΛ και σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει συμφωνήσει σχετικά η διαπαραταξιακή επιτροπή.

Τα όποια δικαιολογητικά των δικαιούχων θα συγκεντρώνονται και θα αξιολογούνται από τον υπεύθυνο κοινωνικό λειτουργό όπως απαιτείται... από τις αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων και όπως αρμόζει στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και διατήρηση της ανωνυμίας.

Τα δικαιολογητικά των δικαιούχων θα επανεξετάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα (προτείνεται κάθε έξι μήνες) και η σχετική λίστα θα λαμβάνει την έγκριση της διαπαραταξιακής επιτροπής.

ΑΡΘΡΟ 9

Παροχές

Οι ποσότητες των προϊόντων που θα προσφέρονται στους δικαιούχους καθώς και η συχνότητα παροχής τους, καθορίζονται με απόφαση της Επιτροπής διαχείρισης του δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

9μελές Συμβούλιο Καλής Λειτουργίας του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου

1. Πρόεδρος: Κούτρα Ελευθερία (εκπ/κος Μέσης Εκ/σης) τηλ. 6945774033

2. Αντιπρόεδρος: Σύρπου Φανή ( μέλος Θεάτρου Σητείας) τηλ. 6981023256

3. Ταμίας: Νικητάκη Μαρία (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου): τηλ.6979228931

4. Γραμματέας: Ξυνοτρούλης Γιάννης (Αστυνομικός) τηλ. 6932382300

5. Μέλος: Σαρίδης Χαράλαμπος(Ιατρός-Συλλ. Εργ..Νοσοκομείου) τηλ.: 6942456498

6. Μέλος: Σφενδυλάκη-Παθιάκη Νυφικούλα (Ε.Ε.Σ) τηλ.:6974032125

7. Μέλος: Φουντοραδάκη Σωσώ τηλ. :28430-25111

8. Μέλος: Βασιλάκης Κωστής (Σύλλογος Καταστ. Εστίασης) τηλ.6978042363

9. Μέλος: Σφενδουράκης Αργύρης (Ενεργοί πολίτες) τηλ.6973357549

Η επόμενη σύσκεψη μεταξύ του Δήμου Σητείας, εκπροσώπων φορέων και πολιτών, θα γίνει ξανά την επόμενη Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 6μ.μ. στα γραφεία που στεγαζόταν η Δ.Ε.Υ.Α.Σ στην οδό Εμμ. Σταυρακάκη 38Α΄στα οποία θα στεγάζεται πλέον το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...