Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Κρήτη: Η φωτορύπανση απειλεί την καρέτα-καρέτα


Την Τρίτη, στις 26 Ιουλίου, εμφανίστηκαν οι πρώτες μικρές χελώνες στην Κρήτη στην παραλία Γεράνι Χανίων.

Οι εθελοντές στη διάρκεια της πρωινής τους περιπολίας στις παραλίες ωοτοκίας, εντόπισαν ίχνη 17 μικρών χελωνών, τα οποία αντί να ακολουθήσουν το δρόμο προς τη θάλασσα, ακολούθησαν τα δυνατά φώτα των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων που βρίσκονταν στο πίσω μέρος της παραλίας.
Παρά τη σκίαση που είχαν φτιάξει οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ, για να προστατέψουν τη συγκεκριμένη φωλιά, τα χελωνάκια αποπροσανατολίστηκαν για την πορεία τους προς την θάλασσα από τα έντονα φώτα.
Οι εθελοντές εντόπισαν τα 10 από αυτά στο χώρο της τουριστικής επιχείρησης και κατάφεραν να τα διασώσουν, οδηγώντας τα στη θάλασσα.
Τα άλλα 7 δυστυχώς δεν βρέθηκαν, που σημαίνει πως απομακρύνθηκαν αρκετά, γεγονός που καθιστά βέβαιη τη θανάτωσή τους από αφυδάτωση ή εξάντληση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Παρασύρθηκε 70χρονη απο φορτηγό στο Ηράκλειο


Μια 70χρονη τραυματίστηκε όταν χτυπήθηκε απο ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο σε δρόμο του Ηρακλείου.
Το ατύχημα συνέβει, την στιγμή που ο 30χρονος οδηγός του αυτοκινήτου επιχειρούσε να κάνει όπισθεν προκειμένου να σταθμεύσει. Όπως φαίνεται δεν είδε την 70χρονη η οποία εκείνη την ώρα ήθελε να διασχίσει κάθετα το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να την χτυπήσει και να την ρίξει στο οδόστρωμα.

Η 70χρονη τραυματισμένη, ευτυχώς όχι πολύ σοβαρά, διεκομίσθει στο νοσοκομείο.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα τροχαίας Ηρακλείου.
http://www.flashnews.gr/

Ηράκλειο: Μπλόκο ταξιτζήδων σε 1600 τουρίστες κρουαζιερόπλοιου


Οι ιδιοκτήτες ταξί στο Ηράκλειο Κρήτης προχώρησαν σε εκ νέου αποκλεισμό του λιμανιού, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε... πάνω από 1.500 τουρίστες από κρουαζιερόπλοιο που είχε φθάσει στο λιμάνι.

Όπως φαίνεται οι ταξιτζήδες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Επίσης, χθες Σάββατο, ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν για πολλές ώρες το λιμάνι της Πάτρας με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν εκατοντάδες επιβάτες και να επικρατήσει επικίνδυνη ένταση, ενώ στη Θεσσαλονίκη απέκλεισαν για αρκετές ώρες το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Στα Χανιά πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία προς το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης έκανε πεζή πορεία μέχρι τα γραφεία της Περιφέρειας, την οποία και κατέλαβαν.
Enhanced by Zemanta

Έγινε και αυτό: Λήστεψαν Αφγανό στο Ηράκλειο


Θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι του,στο Ηράκλειο, έπεσε ένας 26χρονος Αφγανός. Όπως κατήγγειλε ο ίδιος στις αστυνομικές αρχές, στις 10:30 το βράδυ του Σαββάτου, τέσσερις άγνωστοι άντρες, μπήκαν στο σπίτι του και με βία αφού τον έριξαν στο πάτωμα, πήραν απο το παντελόνι του 400 ευρώ και διάφορα προσωπικά του έγγραφα. Στην συνέχεια και οι τέσσερις αποχώρησαν από την οικία και απομακρύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

http://www.flashnews.gr/

Βγήκαν στους δρόμους με τις γουρούνες και... όποιον πάρει ο χάρος


Τον τρόμο έσπειραν στο δρόμο των Μαλίων Κρήτης 16 άτομα , που οδηγήθηκαν τελικά στο κρατητήριο αφού πρώτα βγήκαν στους δρόμους οδηγώντας «γουρούνες» και προβαίνοντας σε επικίνδυνους ελιγμούς, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε πεζούς και οδηγούς.

Μετά από συντονισμένη Αστυνομική Επιχείρηση στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαλίων του Δήμου Χερσονήσου της Κρήτης, οι 16 συλληφθέντες κατηγορήθηκαν για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών ενώ βεβαιώθηκαν 115 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Κρήτη: Πρωταθλητής στις πυρκαγιές το Ηράκλειο, και στις καταστροφές το Ρέθυμνο


Σύμφωνα με την πρόσφατη Έρευνα, κατά το διάστημα από το έτος 2000 μέχρι και σήμερα, 30 Ιουλίου 2011, εκδηλώθηκαν συνολικά (9.432) πυρκαγιές, από τις οποίες αποτεφρώθηκαν συνολικά(127.902,5) στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν, κατά φθίνουσα σειρά: α)Ηράκλειο (3.228) πυρκαγιές, β) Χανιά (2.535) πυρκαγιές, γ) Ρέθυμνο (2.199) πυρκαγιές και δ) Λασίθι (1.470) πυρκαγιές. 

Επίσης, οι περισσότερες καμένες αγροτοδασικές εκτάσεις........ (σε στρέμματα) σημειώθηκαν στους εξής, κατά φθίνουσα σειρά, Νομούς:α) Ρέθυμνο (44.493,3) στρέμματα, β) Χανιά (41.926,4) στρέμματα, γ) Λασίθι (22.465,1) στρέμματα και δ) Ηράκλειο (19.017,7) στρέμματα.
Τ ανωτέρω και πολά άλλα χρήσιμα και σημαντικά συμπεράσματα εξήχθησαν ΄στην εν λόγω έρευνα.

Έρευνα: ''Η γεωγραφία των πυρκαγιών στην Κρήτη (2000-2011)'', Ανδριανού Γκουρμπάτση, Αντιστράτηγου Π.Σ, ε.α, νομικού
http://andrianos-firedepartment.blogspot.com

Νεκρός ο 25χρονος που ενεπλάκη σε τροχαίο στα Χανιά


Ένας ακόμη νέος άνθρωπος, 25 ετών, έχασε τη μάχη με τη ζωή ύστερα από τροχαίο ατύχημα το οποίο συνέβει στις 7 το πρωί στην παλαιά εθνική οδό Χανίων-Κισάμου, στην περιοχή της Νέας Κυδωνίας (Γερμανικό πουλί).Το ατύχημα συνέβει όταν ο 29χρονος οδηγός της μοτοσυκλέτας στην οποία επέβαινε ο 25χρονος και με κατεύθυνση προς τα Χανιά, στην προσπάθειά του να προσπεράσει τουριστικό λεωφορείο, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό αυτοκίνητο το οποίο κινείτο απο την αντίθετη κατεύθυνση.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο του ατυχήματος παρέλαβε τον 25χρονο (που δεν φορούσε κράνος) πολύ σοβαρά τραυματισμένο, ενώ ο 29χρονος οδηγός (που επίσης δεν φορούσε κράνος, αλλά το κρατούσε στο χέρι του) τραυματίστηκε ελαφρότερα.

Ο άτυχος νεαρός, διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Χανίων και εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο, ωστόσο δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα βαρύτατα τραύματά του και υπέκυψε λόγω ακατάσχετης εσωτερικής αιμορραγίας.

Και οι δύο είναι κάτοικοι Αθηνών και ευρίσκοντο για διακοπές στα Χανιά, απ'όπου κατάγεται ο 25χρονος.

Ο οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου συνελήφθη, ενώ προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Χανίων.

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο 24ωρο σε τρία ατυχήματα με μοτοσυκλέτες, σκοτώθηκαν δύο νέοι άνθρωποι 25 και 26 ετών, ενώ ένας ακόμη 35 ετών δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή, νοσηλευόμενος, διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων.
http://www.flashnews.gr/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...