Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Κυκλοφορούσε με ναρκωτικά χάπια στο Ηράκλειο

Βόλτα με ναρκωτικά χάπια βγήκε ένας 40χρονος ημεδαπός στο Ηράκλειο ο οποίος κατέληξε... με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα.

Ειδικότερα, άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν τον 40χρονο για έλεγχο και εντόπισαν πάνω του 5 δισκία με ναρκωτικά χάπια, για τα οποία δεν διέθετε ιατρική συνταγή.

Ο 40χρονος συνελήφθη ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.
flashnews.gr

Αμμουδάρα: Ένας 16χρονος μεταξύ των διαρρηκτών καφετέριας

Ένας 16χρονος και ένας 22χρονος, ήταν, σύμφωνα με την αστυνομία, αυτοί που διέρρηξαν καφετέρια, ιδιοκτησίας ενός 40χρονου στην περιοχή της Αμμουδάρας Γαζίου, στις αρχές Ιουλίου, με λεία 100 ευρώ και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
cretalive.gr

Επιχειρηματίας στο Ηράκλειο κυκλοφορούσε με κλεμμένο τζιπ

Με κλεμμένο τζιπ που είχε αφαιρεθεί από την Αθήνα κυκλοφορούσε ένας 25χρονος επιχειρηματίας στις Αρχάνες Ηρακλείου.

Ο 25χρονος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς, ένας 25χρονος καθώς έγινε αντιληπτή η "κομπίνα" που είχε στηθεί με πλαστές πινακίδες και πλαστά έγγραφα αγοράς του οχήματος.

Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικούς σε επιχείρηση του 25χρονου, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μεσοχωριό του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τύπου JEEP το οποίο έφερε εμφανώς πλαστή πινακίδα, και τρεις (3) πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων, οι οποίες ήταν επίσης εμφανώς πλαστές, ενώ στην κατοχή του 25χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έγγραφα αγοράς του ανωτέρω αυτοκινήτου, αμφιβόλου γνησιότητας.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς στην οικία του 25χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• ένας (1) εκτυπωτής,
• μία (1) μονάδα σκληρού δίσκου,
• πενήντα επτά (57) έγγραφα διαφόρων τύπων,

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, προέκυψε ότι για το εν λόγω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή, στις 16 Ιανουαρίου στο Τμήμα Ασφαλείας Βούλας.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου.

• Ο 25χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
flashnews.gr

Μάλια: Ελεύθερος ο Πακιστανός που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού

Ελεύθερος, με την υποχρέωση να παρουσιάζεται τακτικά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αφέθηκε χτες ο Πακιστανός που κατηγορείται για την απόπειρα βιασμού... μια 20χρονης Βρετανίδας στα Μάλια.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, η κοπέλα συνάντησε τον νεαρό Πακιστανό σε παραλία των Μαλίων όπου έκανε βόλτα και του ζήτησε οδηγίες για να επιστρέψει στο ξενοδοχείο που διαμένει. Εκείνος ωστόσο της ρίχτηκε και άρχισε να την χαϊδεύει, η κοπέλα πανικόβλητη έβαλε τις φωνές ενώ κατάφερε να ξεφύγει.

Ο 26χρονος εμφανίστηκε χτες ενώπιον της ανακρίτριας και υποστήριξε ότι η κοπέλα παρεξήγησε τις προθέσεις του και ότι δεν είχε σκοπό να την πειράξει. Ο ίδιος επισήμανε ότι προσπάθησε να της εξηγήσει, ωστόσο μάλλον η κοπέλα παρερμήνευσε τις κινήσεις του.

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χτες και οι δυο νεαροί Βρετανοί που σύμφωνα με την καταγγελία 21χρονης συμπατριώτισσάς τους την οδήγησαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που έμενε και ο ένας την βίασε ενώ ο άλλος παρακολουθούσε άπραγος. Οι δυο εμφανίστηκαν ενώπιον της ανακρίτριας και στη συνέχεια αφέθηκαν.

Άγιο Νικόλαος: Τον ξυλοκόπησαν για 100 ευρώ

Τη βία και τον τρόμο έζησε ένας 22χρονος Πακιστανός στον Άγιο Νικόλαο από δύο ομοεθνείς του, ο ένας μάλιστα εξ' αυτών ήταν... ανήλικος, που τον ξυλοκόπησαν μέσα στο ίδιο του το σπίτι για να του αρπάξουν 100 ευρώ.

Το επεισόδιο έγινε τα μεσάνυχτα όμως οι δύο δράστες της επίθεσης ηλικίας 15 και 22 ετών, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αγίου Νικολάου, και οδηγήθηκαν στο τμήμα κατηγορούμενοι για απόπειρα ληστείας.

Ειδικότερα, συμφώνα με καταγγελία του 22χρονου Πακιστανού, οι δυο συμπατριώτες του, αφού μπήκαν στο σπίτι του του άσκησαν σ΄αυτόν σωματική βία, προκειμένου να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των εκατό ευρώ.

Ο νεαρός αντιστάθηκε στις βιαιοπραγίες και τις απειλές των ομοεθνών του και έτσι οι τελευταίοι αναγκάστηκαν σε φυγή.

Αστυνομικοί των ανωτέρω υπηρεσιών εντόπισαν λίγο αργότερα τους δύο δράστες και τους συνέλαβαν ενώ με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.
flashnews.gr

Αυτό είναι το πρόσωπο του Πακιστανού που χτύπησε τη 15χρονη στην Πάρο [εικόνα]

Παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας να μην γίνει γνωστό στο πανελλήνιο το πρόσωπο του «δράκου της Πάρου», ο οποίος χτύπησε με πέτρα τη 15χρονη Μυρτώ, τελικά η φωτογραφία διέρρευσε και κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου.

Την φωτογραφία εξασφάλισε για το «Πρώτο Θέμα» ο δημοσιογράφος Φρίξος Δρακοντίδης, ο οποίος κατάφερε να απαθανατίσει τον πακιστανικής καταγωγής δράστη ο οποίος κρατείται πλέον στις φυλακές Αυλώνα.

Οκτώ συλλήψεις σε καφενείο... καζίνο στα Χανιά

Ο 52χρονος ιδιοκτήτης ενός καφενείου και επτά πελάτες συνελήφθησαν για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια. Αναζητείται ο συνιδιοκτήτης του καταστήματος.


Στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων, ο 52χρονος εντοπίστηκε να έχει επιτρέψει συνολικά,σε επτά Έλληνες ηλικίας 50, 62, 56, 49, 43, 57 και 44 ετών, πελάτες του καταστήματος, να παίζουν "φρουτάκια".

Ο 52χρονος είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία, σε χώρο του καταστήματος έντεκα (καλυμμένους) ηλεκτρονικούς υπολογιστές με λογισμικό πρόγραμμα τυχερών παιγνιδιών.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου, είχε ειδικό τηλεχειριστήριο για την διακοπή της διεξαγωγής του παιχνιδιού, το οποίο όμως δεν πρόλαβε να ενεργοποιήσει.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Έντεκα ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

Οκτώ ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων USB στους οποίους ήταν αποθηκευμένα τυχερά παίγνια και

ένα ηλεκτρονικό τηλεχειριστήριο απενεργοποίησης των παιγνίων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Πότε, σε πόσες δόσεις και με τι ποσό η κάθε μία θα πληρώσετε το φόρο εισοδήματος

Τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά της εφορίας έχουν αρχίσει και καταφτάνουν ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που όχι μόνο έλαβαν το εκκαθαριστικό αλλά πλήρωσαν και την πρώτη δόση. Ωστόσο, μεγάλο μπέρδεμα επικρατεί με τις δόσεις για την.. αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος. Και αυτό γιατί σε όλα τα εκκαθαριστικά που έχουν φτάσει μέχρι στιγμής, η αποπληρωμή προβλέπεται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις... ενώ τα δεδομένα στην πορεία άλλαξαν!
Πώς θα μάθετε πόσο και πότε θα πληρώσετε;

Αν περιμένετε κάποιο ειδοποιητήριο από το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τις περισσότρες δόσεις για την αποπληρωμή του φόρου, το πιθανότερο είναι να μη πληρώσετε ποτέ... Ακόμη και αν το εκκαθαριστικό που λάβατε παραπέμπει σε τρεις δόσεις, ίσως μπορείτε να πληρώσετε σε περισσότερες δόσεις.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τον αριθμό των δόσεων, το ύψος τους και την ημερομηνία πληρωμής, δε χρειάζεται να απευθυνθείτε στην εφορία. Από Δευτέρα όλες αυτές οι πληροφορίες θα υπάρχουν στην ηλεκτρονική σελίδα του δικτύου TAXIS. Καθένας θα μπορεί με τους κωδικούς του να μπει και να μάθει αναλυτικά το ποσό και τις ημερομηνίες που θα πρέπει να πληρώσει. Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του δικτύου TAXIS, θα υπάρχει μία ειδική εφαρμογή στην κατηγορία ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Αν δεν έχετε υποβάλλει ηλεκτρονικά την φορολογική σας δήλωση και συνεπώς δεν έχετε κωδικούς για το σύστημα TAXIS, τότε μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δόσεις σας και τις ημερομηνίες πληρωμής από την τράπεζα στην οποία θα πληρώσετε το φόρο σας αρκεί να έχετε έναν κωδικό που αναγράφετε στο εκκαθαριστικό σας και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) σας.

Η ρύθμιση του υπουργείου για της αποπληρωμή σε περισσότερες δόσεις θα εφαρμοστεί άμεσα για όλους τους φορολογούμενους που έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση, έχουν οικογενειακό ετήσιο εισόδημα έως 60.000 ευρώ και ο φόρος τους είναι πάνω από 300 ευρώ.

Αναλυτικά πώς θα πληρωθούν οι δόσεις:

Οι φορολογούμενοι που θα έπρεπε να πληρώσουν την πρώτη δόση τους τον Αύγουστο, θα έχουν το δικαίωμα να πληρώσουν σε 7 μηνιαίες δόσεις έως τον φεβρουάριο.

Οι φορολογούμενοι που πλήρωσαν την πρώτη δόση τον Iούνιο και θα έπρεπε να πληρώσουν τη δεύτερη δόση τον Αύγουστο, θα μπορούν να πληρώσουν σε 7 δόσεις το υπόλοιπο ποσό.

Όσοι πλήρωσαν την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου, μπορούν να μην πληρώσουν τον Αύγουστο και να συνεχίσουν να πληρώνουν το υπόλοιπο της οφειλής από το Σεπτέμβριο, επιμερισμένο σε 5 δόσεις.

Τέλος όσοι πλήρωσαν ήδη την πρώτη δόση που κανονικά λήγει μέσα στον Αύγουστο, θα μπορούν να μην πληρώσουν το Σεπτέμβριο και να ξεκινήσουν να πληρώνουν το υπόλοιπο του φόρου από τον Οκτώβριο και για 5 μήνες.

ΒΙΝΤΕΟ - Θρίλερ με τους αδίστακτους της Πάρου

Σε εξέλιξη είναι το θρίλερ που ξεκίνησε χθες στην Πάρο με την εν ψυχρώ εκτέλεση του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα από τους αδίστακτους, που λήστεψαν υποκατάστημα τράπεζας στην πλατεία της Νάουσας. 

ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Κορυφώνεται η αστροβροχή το Σαββατοκύριακο

Έναν ακόμη Αύγουστο οι διάττοντες αστέρες Περσείδες θα εμφανιστούν στους ουρανούς του πλανήτη μας -και της Ελλάδας- έως τις 24 Αυγούστου.

Το αποκορύφωμά τους, με έως 100 «πεφταστέρια» ανά ώρα, αναμένεται τη νύχτα του Σαββάτου 11 Αυγούστου και της Κυριακής 12 Αυγούστου με μια «βροχή» μετεώρων που θα είναι ορατή, αν κοιτάξει κανείς στον ουρανό σε κατεύθυνση βορειανατολική- και εφόσον δεν υπάρχουν σύννεφα.

Επειδή συμβαίνουν στην καρδιά του καλοκαιριού, παραδοσιακά οι Περσείδες θεωρούνται η βροχή διαττόντων που συνήθως έλκει τους περισσότερους παρατηρητές στο βόρειο ημισφαίριο από κάθε άλλο ανάλογο φαινόμενο με «πεφταστέρια».

Όσο πιο καθαρός είναι ο νυχτερινός ουρανός, αναφέρει το ΑΜΠΕ, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα πιο εντυπωσιακό θέαμα. Το φετινό Αύγουστο η επόμενη πανσέληνος θα είναι στις 31 Αυγούστου, ενώ στις 17 Αυγούστου υπάρχει Νέα Σελήνη, πράγμα που σημαίνει ότι, αντίθετα με το περσινό καλοκαίρι, η λάμψη του φεγγαριού δεν θα αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα για τις παρατηρήσεις του νυχτερινού ουρανού.

Οι Περσείδες ονομάστηκαν έτσι επειδή φαινομενικά προέρχονται από μία περιοχή ανάμεσα στον αστερισμό του Περσέα και της Κασσιόπειας. Στην πραγματικότητα προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης και άλλα υπολείμματα που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά (μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων) του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1862 από τους Αμερικανούς Λιούις Σουίφτ και Όρας Tατλ από τους οποίους και πήρε το όνομά του.

Ο εν λόγω περιοδικός κομήτης αρχίζει να συναντιέται με την τροχιά της Γης από το τέλος Ιουλίου και χρειάζεται περίπου 130 χρόνια για να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον ήλιο. Το θεαματικότερο «σόου» των Περσειδών έγινε το 1992, όταν η Γη πέρασε πιο κοντά από ποτέ από τον κομήτη (κάτι που αναμένεται να ξανασυμβεί περίπου το 2125), ενώ έκτοτε ο αριθμός των μετεώρων έχει επανέλθει σε κανονικό επίπεδο.

Τα μετέωρα («πεφταστέρια») είναι μικροί διαστημικοί βράχοι που εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα υπό χαμηλή γωνία πρόσπτωσης και φαίνονται να καίγονται αργά. Καθώς πλησιάζουν προς το έδαφος με ταχύτητα γύρω στα 60 χλμ. το δευτερόλεπτο και διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση, αφήνουν φωτεινά ίχνη.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Κρήτη

Στην Κρήτη θα βρίσκεται το Σεπτέμβριο ο Αρχιεπίσκοπος Κωσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος... όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1 Σεπτεμβρίου

8:30 άφιξη της Α.Θ.Παναγιότητος εις το αεροδρόμιον Χανίων και εις την υποδοχή του Παναγιωτάτου που θα τον προσφωνήσει ο Δήμαρχος Χανίων κ. Εμμανουήλ Σκουλάκης.

19:30 υποδοχή της Α.Θ.Παναγιότητος εν τη Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, όπου θα τελεσθεί επίσημος δοξολογία και προσφωνήσεις των α) Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού και β) Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου Αρχ. Αμφιλοχίου με αντιφώνηση εκ του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

20:30 :Δείπνο προς τιμήν του Παναγιωτάτου, παρατιθέμενον εκ της Ιεράς Μονής –Προσφώνησεις εκ των : Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Αρχ. Δαμασκηνού Λιονάκη καί του Αντιπεριφερειάρχου Χανίων κ. Αποστόλου Βουλγαράκη. Τιμή είς τον κ. Απόστολο Αλεξάκη, ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας καί Αποκορώνου.

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου

06.30 : Έναρξις Ακολουθίας του Όρθρου είς το Ιερόν Μετόχιον Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τής Ιεράς Σταυροπηγιακής καί Πατριαρχικής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής

07.45:Άφιξις και υποδοχή της Α.Θ.Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

08.00-10.00:Λιτάνευσις αγίων Λειψάνων –Ακολουθία των εγκαινίων του νέου Καθολικού της Ιεράς Μονής.

10.00-12.00:Πατριαρχική Θεία Λειτουργία –Προσφώνησις Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και Οσιολογιωτάτης Μοναχής Θεοξένης Καθηγουμένης της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής – Αντιφώνησις Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

13.00-14.30:Εόρτιος Τράπεζα –Προσφώνησις Παναγιωτάτου Οικομενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

17.30 : Αγιασμός του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαιδεύσεως υπό της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου εις Αγίαν Κυριακήν Βαρυπέτρου Κυδωνίας.

18.00: Αναχώρησις εκ του Μετοχίου Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής (Αγίας Κυριακή) διά την Ιεράν Μητρόπολιν Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

18:30 Επίσημη υποδοχή της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη της πόλης του Ρεθύμνου, παρουσία του Σεβ.Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Εκκλησίας Κρήτης εκπροσώπων της Πολιτείας, του Ιερού Κλήρου, των Μοναχικών Αδελφοτήτων και του ευσεβούς λαού.

Θα γίνει προσφώνηση του δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γεωργίου Μαρινάκη και αντιφώνηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

19:00 Θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Ρεθύμνης. Θα γίνει προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και αντιφώνηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

19:30 Εγκαίνια της αίθουσας του Κέντρου Ορθόδοξου Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου στο ισόγειο του Μητροπολιτικού Μεγάρου.

20:00 Δεξίωση στη Μεγάλη Αίθουσα του Μητροπολιτικού Μεγάρου όπου η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα δεχθεί τα σεβάσματα των Αρχών, του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού.

Θα ακολουθήσουν μετάβαση στο επί του λόφου του Τιμίου Σταυρού Επισκοπείον της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, θυρανοίξια του Παρεκκλησίου του Αγίου Αποστόλου Τίτου και πάντων των Ρεθυμνίων Αγίων. Θα παρατεθεί τέλος δείπνο προς τιμήν της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο.

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου

9:00 Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης. Θα ακολουθήσουν υποδοχή, προσφωνήσεις του Σεβ.Μητροπολίτη κ. Ευγενίου και της καθηγουμένης οσιωτ. Μοναχής Θέκλης, αντιφώνηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, εγκαίνια των νέων Εργαστηρίων της Ιεράς Μονής και πρόγευμα στην Τράπεζα της
Μονής.

10:30 Επίσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης με υποδοχή από την κ. Μαρία Λιονή, Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης. Δεξίωση. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη παλαιά πόλη με προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Κυρίας των Αγγέλων.

11:30 Επίσκεψη στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο του Ρεθύμνου.

12:00 Εκδήλωση του δήμου Ρεθύμνου προς τιμήν του στο "Σπίτι του Πολιτισμού". Θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης Αγιογραφίας των Αγιογράφων της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

13:00 Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Σωτήρος Χριστού Κουμπέ με υποδοχή, προσφωνήσεις του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευγενίου και της Καθηγουμένης Οσιωτ. Μοναχής
Πανσέμνης, αντιφώνηση Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίουκαι εγκαίνια της ανακαινισμένης αίθουσας του αοιδ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου.

14:00 Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου. Θα επισκεφθεί την Ιερά Πατριαρχή και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου όπου θα γίνουν υποδοχή, δοξολογία, προσφωνήσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παν. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ανθίμου, αντιφώνηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, εγκαίνια των ανακαινισθεισών αιθουσών του νέου Μουσείου της Μονής και θα παρατεθεί επίσημο γεύμα στην Τράπεζα της Μονής.

17:00 Επίσκεψη στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρσανίου

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου

08.30:Αναχώρησις διά οικήματα οικογένειας Κρομμυδάκη.

08.45:Πρωϊνό-Συνάντησις με κυρίαν Κρομμυδάκη, Δήμαρχο Πλατανιά , Πρόεδρον Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανιά και Ποδοσφαιρική Ομάδα Πλατανιά-Ευλογία-Ανταλλαγή δώρων.

Προσφορά δώρων, χαιρετισμοί, ευαρέσκεια της Ιεράς Μητροπόλεως εις την κ. Κρομμυδάκη Σταματίαν.

09.40:Αναχώρησις διά την Ιεράν Μητρόπολιν Κισάμου και Σελίνου.

12.00:Αναγόρευσις της Α.Θ. Παναγιώτητος εις επίτιμον Διδάκτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης.

14.00:Γεύμα παρατεθησόμενον υπό της Εξοχωτάτης κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη εις την εν Χανίοις οικίαν αυτής.

15.30:Υποδοχή εις Ιεράν Μονήν Τιμίου Προδρόμου Κορακιών. Προσφώνησις Ηγουμένης Μοναχής Αγαθαγγέλης- Αντιφώνησις –Κέρασμα εις το Ηγουμενείον.

17.30:Αναχώρησις δια Κωνσταντινούπολιν εξ αεροδρομίου Χανίων

Ακρωτήρι Χανίων: Τον λήστεψαν με μια καραμπίνα στο κεφάλι

Νύχτα τρόμου έζησε χθες ένας 33χρονος υπάλληλος μίνι μάρκετ στο Ακρωτήρι Χανίων. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα εισέβαλε στο κατάστημα ληστής, ο οποίος... φορώντας κράνος, του έβαλε την καραμπίνα στο κεφάλι και άρπαξε 880 ευρώ.
Ο ληστής πήρε όλα τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο και εξαφανίστηκε πεζός, σύμφωνα με το prismanews.gr. Ο 33χρονος μετά το αρχικό σοκ, ειδοποίησε την αστυνομία που έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Μάλια: Στη φυλακή για πύθωνα... αξιοθέατο!

Έναν άνδρα που κατείχε φίδι με σκοπό να φωτογραφίζονται τουρίστες στα Μάλια συνέλαβαν οι Αρχές χθες το πρωί.
Η δραστηριότητα του συγκεκριμένου κρίθηκε παράνομη αφού χρησιμοποιούσε το ζώο για κερδίζει χρήματα, μετατρέποντας το σε... θέαμα.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει :

''Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εχθές κατά τις πρωινές ώρες συνελλήφθη από την Δασοφυλακή Καστελλίου, μετά από καταγγελία της Φιλοζωικής Κρήτης, κύριος που κατείχε φίδι είδους Πύθων Molurus. Ο κύριος που οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσσου, έδινε το φίδι σε τουρίστες και έβγαζε φωτογραφίες Polaroid έναντι του αντιτίμου των 5ευρώ.

Ο Νόμος περί προστασίας των ζώων 4039/12, Άρθρο 12 απαγορεύει την χρήση ζώου σε κάθε είδους θεάματα και το Άρθρο 16 απαγορεύει την κακοποίηση των ζώων. Επιπλέον, η Σύμβαση CITES προστατεύει το είδος αυτό και ζητάει την κατάσχεση του καθώς και λεπτομέρειες για την εισαγωγή του στην χώρα.

Ο εν λόγω κύριος ανέφερε ότι το ζώο είχε αγορασθεί από κατάστημα Pet Shop.

Το Δασονομείο θα αποφασίσει για την τύχη του ζώου μετά την κατάσχεση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Δασοφυλακή Καστελλίου για την άψογη συνεργασία τους, την Δημοτική Αστυνομία για όλη την βοήθεια και το ΑΤ Χερσονήσσου. Επίσης, ευχαριστούμε τους Νατάσα Μπομπολάκη (δικηγόρος, Προστασία Ζώων, Χανιά), Γεωργία Στεφανάκη (Ζωόφιλη Δράση και ΕΚΠΑΖ, Ηράκλειο), Δανάη Μαρκάκη (κτηνίατρο), John McLaren (Aquaworld Aquarium)".
flashnews.gr
Enhanced by Zemanta

Οι παγίδες της παραλίας για τους καρδιοπαθείς

Η θάλασσα και ο ήλιος κρύβουν παγίδες για τους καρδιοπαθείς. Γι’ αυτό πριν ξεκινήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους.

H καρδιά δεν αγαπά τις υψηλές θερμοκρασίες της παραλίας αλλά ούτε και τις χαμηλές του θαλασσινού νερού. Γι’ αυτό το λόγο όσοι ανήκετε στις ομάδες υψηλού κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, ειδικά στα πρώτα σας μπάνια.

Στην παραλία

Ο ήλιος είναι εχθρός της καρδιάς. Αν ανήκετε στις ομάδες υψηλού κινδύνου, πρέπει να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις ιδίως τις ώρες που ο ήλιος είναι δυνατός (11 π.μ. - 3 μ.μ.).

Το καλύτερο είναι να επισκέπτεστε την παραλία τις πρωινές ή τις απογευματινές ώρες, όταν η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή.

Όταν κάνει πολλή ζέστη, είναι καλύτερα να παραμένετε σε κλιματιζόμενους χώρους και, αν υπάρχει ανάγκη να μετακινηθείτε, φροντίστε να φοράτε ανοιχτόχρωμα ρούχα και καπέλο.

Δείξτε προσοχή

Η μεγάλη ζέστη είναι το ίδιο βλαβερή όπως και το πολύ κρύο. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δείξετε σε περίπτωση που έχετε ιστορικό στηθάγχης, εμφράγματος, καρδιακής ανεπάρκειας οποιασδήποτε αιτιολογίας ή άλλες σπανιότερες καρδιακές παθήσεις.

Στη θάλασσα

Το κολύμπι –με την προϋπόθεση ότι σας το έχει επιτρέψει ο γιατρός– είναι ιδανική άσκηση. Ωστόσο είναι απαραίτητο να τηρείτε πάντα κάποιους κανόνες.

- Πριν μπείτε στη θάλασσα κάντε μια μικρή προθέρμανση με ήπιες ασκήσεις χεριών και ποδιών, ένα ελαφρύ τροχάδην ή λίγο περπάτημα επί πέντε λεπτά.

- Όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή, αποφύγετε το κολύμπι. Η ζέστη αυξάνει τους παλμούς και ανοίγει τα αγγεία του δέρματος προκαλώντας εφίδρωση με αποτέλεσμα να κουράζει την καρδιά.

Ιδανική ώρα για κολύμπι είναι είτε νωρίς το πρωί, είτε το απόγευμα.

- Αποφύγετε όμως τα κρύα νερά και προτιμήστε να κολυμπήσετε όταν η θάλασσα είναι πιο ζεστή.

- Απαγορεύεται να κολυμπήσετε αν έχετε φάει, έστω και ελαφριά.
myworld.gr

Χανιά: Δεν υπέκυψε στον εκβιασμό-έστησε "παγίδα" στους εκβιαστές

Με την κατηγορία της εκβίασης συνελήφθησαν το μεσημέρι στα Χανιά, δύο άνδρες ηλικίας 56 και 37 ετών.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 48χρονος κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ότι ο 37χρονος ενεργώντας για λογαριασμό του 56χρονου και απειλώντας για την σωματική του ακεραιότητα, απαίτησε την άμεση καταβολή του χρηματικού ποσού των πεντακοσίων ευρώ και επιπλέον το χρηματικό ποσό των διακοσίων ευρώ κάθε μήνα.

Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση των αστυνομικών και μετά από συντονισμένες ενέργειες προκαθορίστηκε συνάντηση στην οποία εμφανίστηκαν οι δύο εβιαστές και αφού παρέλαβαν από τον 48χρονο το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνελήφθησαν.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Συμβουλές τόνωσης και προστασίας για το καλοκαίρι

Είστε σε mood διακοπών και πρέπει να το απολαύσετε στο μέγιστο. Ωστόσο, αν «ξεφύγετε» φροντίστε αυτό να γίνεται με μέτρο και  παράλληλα, ακολουθήστε απλές συμβουλές που θα σας τονώσουν.

-Πίνετε αλκοόλ με μέτρο.

-Αποφεύγετε τα αναψυκτικά και δείξτε προτίμηση στους φρέσκους χυμούς.

-Αντικαθιστάτε τα milk shakes με τα smoothies.

-Πίνετε άφθονο νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για ενυδάτωση και αποτοξίνωση.

-Λέμε «ναι» στα υγιεινά και ελαφριά γεύματα που αποτελούνται από φρούτα, δροσερές σαλάτες, γιαούρτι και δημητριακά.

-Πίνετε κρύο, πράσινο τσάι.

-Λέμε «ναι» στο κολύμπι, που συνδυάζει δροσιά και γυμναστική. Έστω και δέκα λεπτά καθημερινής γυμναστικής είναι ωφέλιμα για το σώμα μας.

-Κοιμόμαστε αρκετές ώρες για τόνωση, χαλάρωση, ευεξία και την ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος.

-Πλένετε πολύ καλά το μαγιό σας και την πετσέτα θαλάσσης για την απομάκρυνση των μικροβίων της θάλασσας.

-Προσοχή στις ουρολοιμώξεις που μπορεί να προκληθούν τόσο από τη θάλασσα ή την πισίνα, τις κοινόχρηστες τουαλέτες και το σεξ χωρίς προστασία.

Να θυμάστε σε κάθε περίπτωση, ότι ο σωστός καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής σε καθημερινή βάση, η χρήση καθαρών μαγιό και εσωρούχων (δικών σας πάντα), η κατανάλωση πολλών υγρών και η γενικότερη προσοχή σας στην άμμο συμβάλλει στην αποφυγή της δυσάρεστης αυτής κατάληξης.

-Έχετε πάντα μαζί σας τα απαραίτητα αντηλιακά προσώπου και σώματος, αμμωνία (για τυχόν τσιμπήματα), παυσίπονα (σε περίπτωση έντονου πονοκεφάλου ή πυρετού), οινόπνευμα και καραμέλες για το λαιμό.
myworld.gr

«Τα ποιοτικά προϊόντα των Χανίων πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό»

«Τα προϊόντα ανυπέρβλητης ποιότητας που παράγουν τα Χανιά μπορούν να γίνουν άριστοι πρεσβευτές της Ελληνικής εικόνας στο εξωτερικό και... ταυτόχρονα βασική πηγή ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας. Η ποιότητα και η σωστή προβολή αποτελούν τις ασφαλείς δικλείδες για την επιτυχημένη πορεία τους».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπόρων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού (Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε) και Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Αριστοτέλης Καρβέλας, κατά την διάρκεια της πρώτης συνάντησης που είχε στα Χανιά με τον Πρόεδρο και την Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Καρβέλας που επισκέφθηκε την πόλη μας μετά από πρόσκληση του κ. Μαργαρώνη, είχε την ευκαιρία, να επισκεφτεί και να ξεναγηθεί στα περίπτερα της έκθεσης «Αγροτικός Αύγουστος 2012» και να συναντηθεί με την νεοσύστατη ομάδα δουλειάς του Επιμελητηρίου που ασχολείται αποκλειστικά με την προώθηση των τοπικών προϊόντων στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ο Πρόεδρος του Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε μιλώντας για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «αμέσως μετά την εκλογή της νέας Διοίκησης στο Επιμελητήριο Χανίων ξεκίνησε μία ηλεκτρονική επικοινωνία με στόχο την στήριξη του ελληνικού προϊόντος στον ευρύτερο ανταγωνισμό της κεντρικής Ευρώπης και την προάσπιση των συμφερόντων των Ελληνικών δικτύων που διαχειρίζονται τρόφιμα και ποτά και είναι μέλη του Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε. Η συζήτηση που είχαμε – είπε - ήταν εποικοδομητική για μας με την έννοια, ότι ως επιχειρηματίες έμποροι στοχεύουμε στην ανανέωση και προβολή του ελληνικού προϊόντος στο εξωτερικό.

Για αυτό και επιθυμούμε άμεσα να κάνουμε μία συνάντηση είτε μέσω του προγράμματος «ΣΥΝΕΡΓΩ», είτε σε συνεργασία με τις παραγωγικές επιχειρήσεις των Χανίων και μέλη του Συνδέσμου μας, τα δίκτυα των οποίων δραστηριοποιούνται από το 1960 στις Ευρωπαϊκές αγορές. Η εμπειρία η δική μας στην προβολή, τη συσκευασία και την στόχευση των προϊόντων θα βοηθήσει την τοπική αγορά αφού και εμείς θα συμπεριλάβουμε νέα προϊόντα στις λίστες και στις αποθήκες μας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον ανταγωνισμό στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη.

Για τον Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε – ανέφερε - ότι «εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και έχει μια πολύ καλή συνεργασία με το ΣΕΒΕ. Τα συμφέροντα και τα μέλη του Συνδέσμου μας βρίσκονται εκτός Ελλάδας, όμως, είμαστε σε συνεχή επαφή και οι συναντήσεις μας με ομάδες Ελλήνων παραγωγών και φορείς είναι συνεχείς. Μεγάλο μέρος των μελών μας δραστηριοποιούνται στη Γερμανία, στο Λουξεμβούργο, στην Αυστρία, στην Ελβετία, την Ιταλία και τη Ρουμανία.

Το Ελληνικό εστιατόριο - συνέχισε - που έδειξε ανταγωνιστική αδυναμία στις αγορές της Ευρώπης και ο προβληματισμός του Έλληνα παραγωγού, για το που θα βρει νέες αγορές να προωθήσει το προϊόν του, έδωσαν το έναυσμα στα υπάρχοντα δίκτυα για ανασύνταξη, για την δημιουργία ενός φορέα – που είναι ο σημερινός σύνδεσμος – για να δημιουργήσει νέες τάσεις και δράσεις μεταξύ παραγωγών, φορέων και επιχειρηματιών εμπόρων ώστε να δώσουμε μία νέα οντότητα στο Ελληνικό προϊόν.» κατέληξε ο κ. Καρβέλας.

Από την μεριά του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης, δήλωσε πως «τώρα είναι η ευκαιρία τα Χανιώτικα τοπικά προϊόντα σε συνθήκες ύφεσης και οικονομικής δυσχέρειας να αναδειχθούν στις αγορές του εξωτερικού, ανακτώντας τη χαμένη αξία τους και διεκδικώντας αξιόλογο μερίδιο της αγοράς.

Σύντομα υπογράμμισε, σε συνεργασία με τον Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε θα διοργανώσουμε μία συνάντηση μελών του Συνδέσμου με ομάδες παραγωγών και φορείς εδώ στα Χανιά, ώστε να ξεκινήσει μια συνεργασία για την αγορά των Χανιώτικων προϊόντων από το εξωτερικό, με την ευχή τα Χανιώτικα τρόφιμα και ποτά να πάρουν σύντομα τη θέση που τους αξίζει στις αγορές της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...