Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ελλάδα- Λιθουανία 2-0

Ένα ημίχρονο έφτανε για την Εθνική μας ομάδα για να πάρει τη νίκη με 2-0 επί της Λιθουανίας και να κάνει το "δύο στα δύο". Άλλαξε το παιχνίδι της Εθνικής η είσοδος του Μήτρογλου που είχε ένα γκολ και ένα δοκάρι. Πολύ καλός και ο Νίνης με γκολ και ασίστ
Με τον Κώστα Μήτρογλου να αλλάζει όλο το παιχνίδι η Εθνική μας ομάδα πήρε τη νίκη με 2-0 επί της Λιθουανίας στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και με το "δύο στα δύο" έφτασε στους έξι βαθμούς στον 7ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ του 2014.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ

Χερσόνησος: "Θεριακλής" έκρυβε στο σπίτι του μισό κιλό χασίς

Στα χέρια των αστυνομικών της Χερσονήσου βρίσκεται από τα μεσάνυχτα ένας 43χρονος άντρας από τις Γωνιές, ο οποίος φαίνεται ότι... έκρυβε στο σπίτι του περίπου μισό κιλό χασίς.

Ο 43χρονος συνελήφθη χθες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, από αστυνομικούς της Χερσονήσου, καθώς έπειτα από τηλεφώνημα που δέχτηκε το Α.Τ Χερσονήσου από θαμώνες γνωστού μπαρ της περιοχής, όχι μόνο κάπνιζε «μαυρο», αλλά καλούσε και τους τουρίστες που διασκέδαζαν στο εν λόγω μπαρ να του κάνουν… παρέα.

Οι αστυνομικοί σε σωματικό έλεγχο που διενήργησαν εντόπισαν και κατάσχεσαν 2 αυτοσχέδια τσιγαριλίκια. Ακολούθησε κατ’ οίκον έρευνα, στις Γωνιές του δήμου Χερσονήσου, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε περίπου μισό κιλό ακατέργαστης κάνναβης.

Η προανάκριση από τους αξιωματικούς του τμήματος Χερσονήσου είναι σε εξέλιξη.
flashnews.gr

Πιο ελκυστικές χώρες του εξωτερικού για τους Έλληνες ακαδημαϊκούς

Διδάσκοντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και οι ερευνητές του ΙΤΕ συμμετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση που ξεκίνησε στις 12.00, έξω από την Περιφέρεια Κρήτης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για... τις περικοπές στα μισθολόγια.

Οι διδάσκοντες στα ακαδημαϊκά ιδρύματα του νησιού και οι ερευνητές του ΙΤΕ διαμαρτύρονται για τις μεγάλες περικοπές των αποδοχών τους και την αναπόφευκτη υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε συνάντηση που ακολούθησε, των διδασκόντων με τον περιφερειάρχη Κρήτης, οι ακαδημαϊκοί, μέσω του προέδρου του Συλλόγου Διδασκόντων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Χάρη Κατερινόπουλου, εκδήλωσαν την ανησυχία τους, όχι μόνο για το εισόδημά και την επιβίωσή τους αλλά και για το μέλλον της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς όπως είπαν η Ελλάδα, με όλες τις μειώσεις στις αποδοχές, παύει να είναι αυτό που ήταν για τους Έλληνες αλλά και τους ξένους ακαδημαϊκούς: ένας ελκυστικός προορισμός. Αναπόφευκτα οι διδάσκοντες εκδίδουν εισιτήριο ... one way για κάποια χώρα του εξωτερικού που τους υπόσχεται καλύτερες συνθήκες εργασίας, αποδοχές και προοπτικές εξέλιξης.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμπαρίσταται στον αγώνα των καθηγητών

Την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης στα Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα του νησιού, εξέφρασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, που παράλληλα τάχθηκε αλληλέγγυος στα αιτήματα των καθηγητών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις επερχόμενες μειώσεις των αποδοχών τους και τον επισκέφτηκαν για να του καταθέσουν το σχετικό υπόμνημα.

Εκπρόσωποι των καθηγητών απ' όλα τα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα του νησιού, εξέφρασαν στον κ. Αρναουτάκη τη ζοφερή πραγματικότητα, που θα επιφέρει η μείωση των αποδοχών τους μέχρι και 30% (ενώ είχαν προηγηθεί και μειώσεις 25%), αλλά και η μείωση των κονδυλίων, καθώς θα οδηγήσουν σε απόγνωση τους καθηγητές και σε μαρασμό τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα.

Αν για κάτι υπερηφανευόμαστε- είπε ο κ. Αρναουτάκης- είναι η ποιότητα και ο αριθμός των πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Κρήτης και πρόσθεσε:

«Η προστιθέμενη αξία που δίνεται στην Κρήτη είτε σ' επίπεδο υπηρεσιών είτε σ' επίπεδο προϊόντων είναι ανυπολόγιστη. Πρέπει ν' αποτραπεί με κάθε τρόπο η φυγή καθηγητών μας σε ιδρύματα του εξωτερικού. Με τη συμπαράσταση και των βουλευτών μας, τασσόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα σας.»

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης δεν έκρυψε την ανησυχία του για το γεγονός ότι ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, μεθοδεύεται η πρόβλεψη κονδυλίων μόνο για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ήδη –τόνισε- αντιδράσαμε δυναμικά και θα εντείνουμε τον αγώνα μας, προκειμένου η Κρήτη να μη στερηθεί κονδυλίων για την έρευνα, όταν αποδεδειγμένα τα ιδρύματα του νησιού έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον τομέα αυτό, που έχει άμεση σχέση με την οικονομία και την ανάπτυξη.

Παράλληλα ο κ Αρναουτάκης αναφέρθηκε τη στήριξη της Περιφέρειας απέναντι στα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα του νησιού, σχετικά με έργα που έχουν ενταχθεί ή εντάσσονται σε προγράμματα που χρηματοδοτούνται από κοινοτικά κονδύλια.

Οι καθηγητές στη διάρκεια της συνάντησης τόνισαν ότι ζητούν την επεξεργασία ενός δίκαιου ενιαίου μισθολογίου για τους δημόσιους λειτουργούς που θα εξασφαλίζει την αξιοκρατία κι την παραγωγικότητα των εκπαιδευτικών.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης οι βουλευτές Λευτέρης Αυγενάκης και Βασίλης Κεγκέρογλου, που δήλωσαν τη στήριξη και τη συμπαράστασή τους στους καθηγητές, καθώς και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης.

Ο Σύλλογος Καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο σε συνεννόηση με το Σύλλογο του Πολυτεχνείου Κρήτης, Συλλόγους Διδασκόντων του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο, του ΤΕΙ Κρήτης, των ΕΕΔΙΠ, καθώς και τους Συλλόγους Ερευνητών των Ερευνητικών Κέντρων ΙΤΕ και ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε, αποφάσισε την από κοινού με τους άλλους Συλλόγους συμμετοχή στην Παγκρήτια Παράσταση Διαμαρτυρίας, σήμερα, Τρίτη 11/9 στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της απόφασης της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) για Πανελλήνια Κινητοποίηση την Τρίτη 11/9/2012 στην Αθήνα με στόχο την ενημέρωση της πολιτείας και των πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και οι λειτουργοί τους.

Αναδείξαμε τις σφοδρές συνέπειες των νέων μειώσεων των αποδοχών των καθηγητών ΑΕΙ και ερευνητών, οι οποίες σε συνδυασμό με τις περικοπές των κονδυλίων για λειτουργικές δαπάνες, δημόσιες επενδύσεις και φοιτητική μέριμνα, και με ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο προς εφαρμογή, καθιστούν άκρως προβληματική έως αδύνατη την ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων της ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας κατά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Θεωρήσαμε σκόπιμο να ενημερώσουμε την Πολιτεία και τους Πολίτες ότι τα Aκαδημαϊκά/Eρευνητικά Ιδρύματα στην Κρήτη είναι διεθνώς αναγνωρισμένα, προσφέρουν υψηλού επιπέδου διδασκαλία και έρευνα και έχουν επανειλημμένα αξιολογηθεί με εσωτερικές και εξωτερικές διαδικασίες. Διεθνείς οργανισμοί έχουν κατατάξει τα Ιδρύματα της Κρήτης με πολύ υψηλή προτεραιότητα σε σχέση με ομοειδή Ιδρύματα με βάση το ακαδημαϊκό και το ερευνητικό έργο που παράγεται από κάθε Ίδρυμα, την προσέλκυση διεθνών ανταγωνιστικών χρηματοδοτήσεων, την προαγωγή της καινοτομίας, τις διακρίσεις και την ποιότητα των ακαδημαϊκών δασκάλων και ερευνητών καθώς και των αποφοίτων τους. Η υψηλή ποιότητα της έρευνας και της εκπαίδευσης οδηγεί στην καινοτομία, την προσέλκυση πόρων και κατά συνέπεια την άμεση δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Όλα τα παραπάνω «επιβραβεύονται»από την Κυβέρνηση μέσω:
Του περιορισμού της χρηματοδότησης των Ιδρυμάτων μέσω του τακτικού προϋπολογισμού
Του περιορισμού του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων,
Του «κουρέματος» των αποθεματικών των Ιδρυμάτων
Του περιορισμού (ή ακόμη και μηδενισμού) των πιστώσεων για έκτακτο διδακτικό προσωπικό
Του παγώματος των διορισμών των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ , ΕΕΔΙΠ και την αδυναμία αναπλήρωσης του διδακτικού προσωπικού που αποχωρεί.
Του εξευτελισμού των μισθών των καθηγητών, ερευνητών και ΕΕΔΙΠ καθώς και
Του περιορισμού των κονδυλίων που στηρίζουν τη στέγαση και τη σίτιση των φοιτητών και τη διανομή βιβλίων.

Τα οικονομικά αυτά μέτρα έχουν ήδη οδηγήσει σε υποβάθμιση τα Ιδρύματά μας, λόγω έλλειψης προσωπικού, αποχωρήσεων των καθηγητών και ερευνητών και υποβάθμισης της υλικοτεχνικής μας υποδομής.

Σε αυτή την πραγματικότητα προστίθεται και η απόφαση για τη περαιτέρω μείωση των αποδοχών των Πανεπιστημιακών δασκάλων και των Ερευνητών που αγγίζει το 30%, η οποία έρχεται να προστεθεί στην ήδη συσσωρευμένη μείωση που είναι της τάξεως του 25% και μάλιστα σε μισθούς που δεν έχουν αυξηθεί καθόλου από το 2004 σε αντίθεση με τους περισσότερους κλάδους του δημοσίου. Η μείωση αυτή οδηγεί σε πλήρη απαξίωση και ουσιαστική αποδόμηση του έργου του διδακτικού και ερευνητικού δυναμικού των Ιδρυμάτων και θα οδηγήσει τη δυναμικότερη και αποδοτικότερη μερίδα των επιστημόνων τους στο εξωτερικό ή στον ιδιωτικό τομέα.

Ταυτόχρονα, θα μηδενίσει την δυνατότητα προσέλκυσης των καλύτερων επιστημόνων, με διεθνή κριτήρια, προκαλώντας πολλαπλάσιες απώλειες τόσο στην ποιότητα της εκπαίδευσης και επομένως του μελλοντικού ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, όσο και στην οικονομική ανάπτυξη μέσω της καινοτομίας και της έρευνας αιχμής.

Ο κλάδος μας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς σε πολλά επίπεδα ένα από τα οποία είναι και η μισθοδοσία των Καθηγητών ΑΕΙ και των Ερευνητών. Ο πρωτοδιοριζόμενος Πανεπιστημιακός έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 10-15 έτη σπουδών και έχοντας περάσει από πολλαπλά στάδια αξιολόγησης δεν μπορεί να συγκρίνεται με πρωτοδιοριζόμενους άλλων κλάδων όπως σκόπιμα επιχειρείται από την δική μας κυβέρνηση.

Η αξιολόγηση είναι συνεχής, οι προαγωγές των Καθηγητών ΑΕΙ και των Ερευνητών δεν είναι αυτόματες βάσει χρόνου προϋπηρεσίας αλλά με βάση την εξαντλητική αξιολόγηση της προσφοράς και των προσόντων τους, Επισημαίνουμε στο σημείο αυτό ότι έχουμε επανειλημμένα ζητήσει τόσο από την σημερινή Κυβέρνηση, όσο και από τις προηγούμενες, να επεξεργαστεί ένα δίκαιο και ενιαίο μισθολόγιο για όλους τους δημόσιους λειτουργούς με βάση τα προσόντα και την αξιολόγηση τους ώστε να επικρατήσει ανάμεσά τους ένα στοιχειώδες πνεύμα αξιοκρατίας και παραγωγικότητας αλλά δεν έχουμε εισακουσθεί. Αντίθετα, σε όλα τα οικονομικά μέτρα εφαρμόζεται η εύκολη λύση της οριζόντιας περικοπής που οδηγεί τους ακαδημαϊκούς δασκάλους και ερευνητές σε απογοήτευση, και τα ακαδημαϊκά Ιδρύματα στην Κρήτη, αλλά και ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα σε μαρασμό.

Στον 21ο αιώνα όπου η Παιδεία και η Έρευνα αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους για την κοινωνική ανάπτυξη και για τη δημιουργία ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων στην εθνική οικονομία, η οικονομική πολιτική που η Κυβέρνηση ακολουθεί, καταστρέφει όσα εμείς με κόπους και θυσίες έχουμε επιτύχει.

Καλούμε την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα τους αιρετούς εκπροσώπους του νησιού να στηρίξουν τον αγώνα μας για την αξιοπρεπή χρηματοδότηση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ερευνητικών Κέντρων της Κρήτης και την αποφυγή της μέσω της μισθολογικής υποβάθμισης απαξίωσης των λειτουργών τους.
katoci.com

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι της Κρήτης

Στους δρόμους κατέβηκαν για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι της Κρήτης, οι οποίοι σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον χώρο του... Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν συνταξιούχοι από τους συλλόγους του ΙΚΑ, του Δημοσίου και των Εμπόρων, ενώ αρκετοί ήταν και εκείνοι που πήγαν στα Χανιά με πούλμαν απο ολόκληρη την Κρήτη.

Οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Χανίων η οποία ολοκληρώθηκε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ψήφισμα του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Χανίων:

"Η περαιτέρω μείωση των κύριων συντάξεων και μάλιστα από τα 600 ή 700 ευρώ, η επιβολή πλαφόν, η περικοπή των «φιλοδωρημάτων» που αντιστοιχούν στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και στο επίδομα αδείας, η επιβολή των νέων κρατήσεων στις επικουρικές συντάξεις, ο περιορισμός στα προνοιακά επιδόματα, ο ακρωτηριασμός μέχρι και 40% στο εφάπαξ, η διακοπή του ΕΚΑΣ σε όσους έχουν σπίτι καθώς και άλλα επώδυνα μέτρα που κρατούν μυστικά στα χαρτοφυλάκιά τους οι αρμόδιοι υπουργοί προκειμένου να συγκεντρωθούν άλλα 2 δισ. για πιθανές αστοχίες».

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αφού έλαβαν υπόψη: Τις τρομακτικές μειώσεις των συντάξιμων αποδοχών μέχρι και 40% τα τρία τελευταία χρόνια.

Την επιβολή του νέου ΛΑΦΚΑ.
Τη μείωση του αφορολόγητου και την επιβολή αλλεπάλληλων χαρατσιών ακόμα και για σπίτια που πληρώνουν δόσεις στεγαστικών δανείων.
Την πλήρη υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης και την πληρωμή γιατρών και φαρμάκων από την τσέπη μας.
Την πλήρη ανικανότητα της Κυβέρνησης να εισπράξει τα 50 δισ. από τους φοροκλέπτες και φοροφυγάδες και τη συνεχιζόμενη απομύζηση, μέχρι αίματος, μισθωτών και συνταξιούχων, τις προεκλογικές και μετεκλογικές υποσχέσεις της τρικομματικής Κυβέρνησης ότι δεν θα θιγούν οι συντάξεις και αντ' αυτών εφαρμόζει νέα μέτρα που επιδεινώνουν τη θέση των συνταξιούχων και τους οδηγούν προς την εξαθλίωση, την εξόντωση και τον θάνατο, αποφάσισαν ομόφωνα:

1. Να εκφράσουν την οργή και αγανάκτηση τους για:

• Την αθέτηση των κυβερνητικών υποσχέσεων
• Την επιχειρούμενη νέα συρρίκνωση των συντάξιμων αποδοχών
• Τον εξαναγκασμό τους να πληρώνουν γιατρούς και φάρμακα από την τσέπη τους, μολονότι καταβάλλουν κάθε μήνα υψηλές εισφορές.

2. Να αξιώσουν από τη συγκυβέρνηση:

• Να μην προβεί σε νέα περικοπή των αποδοχών των συνταξιούχων
• Να επιδιώξει με κάθε τρόπο, ακόμα και με φυλάκιση, την είσπραξη των 50 δισ. από τους φοροφυγάδες και φοροκλέπτες.
• Να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
• Να χορηγηθεί το εφάπαξ χωρίς περικοπές.
• Να συμμετέχει στην παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των βάρβαρων μέτρων που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012, όπως επίσης και σε όλες τις συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες που θα ακολουθήσουν."
flashnews.gr

Η Μαρία Σπυράκη και το σαρδάμ που μας έφερε... πίσω στη δραχμή [βίντεο]

Πίσω στη δραχμή μας πήγε το σαρδάμ της δημοσιογράφου Μαρία Σπυράκη, την ώρα που μετέδιδε το ρεπορτάζ της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

«Θα εξαγοράσει Ελληνικό χρέος 50 δισεκατομμυρίων δραχμών..» είπε στον αέρα η δημοσιογράφος προκαλώντας την άμεση παρέμβαση του Γιάννη Πρετεντέρη και της Όλγας Τρέμη οι οποίοι έσπευσαν χαμογελώντας να της υπενθυμίσουν ότι το νόμισμα της χώρας είναι το ευρώ.

Πηγή| iefimerida.gr

Παραιτείται ο Μανιτάκης; - Δεν δέχεται απολύσεις στο δημόσιο τομέα

Δεν πρόκειται να δεχθεί απολύσεις στο δημόσιο τομέα διαμηνύει ο Αντώνης Μανιτάκης, θεωρώντας ότι μπορεί να πείσει την τρόικα με επιχειρήματα ότι έχει αποτέλεσμα το σχέδιο του για συνταξιοδοτική ωρίμανση. 

Κι αυτό γιατί όπως λέει ο ίδιος είναι τόσες πολλές οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση που ακόμα και αν δεν υπήρχε σχέδιο μέχρι το 2015 θα είχαν αποχωρήσει 150.000 άτομα μόνο και μόνο από φυσιολογικές διαδικασίες αποχώρησης.

Αν δεν τους πείσει, λέει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, και η κυβέρνηση επιλέξει άλλη πολιτική, δηλαδή τις απολύσεις, τότε θεωρεί ότι δεν έχει σχέση στο κυβερνητικό σχήμα.

ΣτΕ: "Δεν θα κόβετε το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι"

Και με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας απαγορεύεται πλέον η διακοπή ηλεκτροδότησης σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ. 
Πρόκειται για την υπ. αριθμόν 1972/2012 απόφαση της Ολομέλειας η οποία είχε συνεδριάσει τον περασμένο Δεκέμβρη για να εξετάσει προσφυγή πολίτη κατά της επιβολής του ειδικού τέλους στα ακίνητα.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή κρίνοντας ότι το ειδικό τέλος επιβλήθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματα της χώρας, πλην όμως η σύνδεση του με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ υπό την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης είναι παράνομη και αντισυνταγματική.
thestival.gr

Μ. Κεφαλογιάννης: "Πολιτικός που έχει ξεπεράσει τα στενά παραδοσιακά όρια" ο Κ. Μητσοτάκης

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, συναντήθηκε σήμερα με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα, σήμερα, με τον επίτιμο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Έναν πολιτικό που έχει ξεπεράσει τα στενά παραδοσιακά όρια, έναν πολιτικό με μεγάλη πείρα, έναν άνθρωπο αισιόδοξο. Πιστεύει ότι η Ελλάδα, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνά, έχει όλες τις ποιότητες και όλες τις δυνατότητες και το πολιτικό προσωπικό να ξεπεράσει τη σημερινή κρίση.

Προσωπικά πιστεύω ότι η συμβολή του είναι συμβολή ενότητας για την ευρύτερη Κεντροδεξιά Παράταξη. Ένας άνθρωπος, που με στη σοφία του, με τη γνώση του και την εμπειρία του θέλει να προσφέρει τα μέγιστα στην κοινή προσπάθεια, ώστε η χώρα μας να είναι μια χώρα αντάξια της Ιστορίας της, της νέας γενιάς και του Ελληνικού λαού.

Μια χώρα η οποία θα μπορεί και στο μέλλον να ατενίζει με αισιοδοξία τις προκλήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την ευημερία του Ελληνικού λαού».

Την πήρε ο ύπνος ενώ οδηγούσε το scooter της και προσέκρουσε σε νταλίκα [video]

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, μια γυναίκα από τη Ρωσία κατάφερε να κοιμηθεί πάνω στο scooter της τη στιγμή που οδηγούσε – κι αυτό δεν είναι το πιο παράξενο της ιστορίας. 

Το ανεξέλεγκτο δίκυκλο μπήκε στο αντίθετο ρεύμα όπου προσέκρουσε σε μια νταλίκα που ερχόταν με  μεγάλη ταχύτητα, αλλά ως εκ θαύματος η γυναίκα βγήκε ζωντανή από τη σύγκρουση.

Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως δεν φορούσε ούτε κράνος, τότε μάλλον πρόκειται για την πιο τυχερή γυναίκα στον πλανήτη...
otherside.gr

Χανιά: Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας συγκαλείται στα Χανιά της Κρήτης το τριήμερο 13-15 Σεπτεμβρίου, με φλέγοντα θέματα για το δικηγορικό κόσμο.

Ένα από τα βασικά θέματα που θα απασχολήσει την Ολομέλεια είναι η αναμόρφωση του Κώδικα Δικηγόρων (η οποία έχει ξεκινήσει πριν από αρκετά χρόνια, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα), η οργάνωση των Δικηγορικών Συλλόγων (εκλογές, πειθαρχικά συμβούλια κ.λπ.), τα φορολογικά τεκμήρια, η επιβολή Φ.Π.Α. στις απαλλοτριώσεις, η διαμεσολάβηση, η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων και οι ψηφιακές υπογραφές.

Στην Ολομέλεια έχουν κληθεί να παραβρεθούν ο υπουργός και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτης και Κ. Καραγκούνης, αντίστοιχα, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μ. Βολουδάκης, οι πρόεδροι των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας (Συμβουλίου της Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου), ο εισαγγελέας τού Αρείου Πάγου (Α.Π.), οι πρόεδροι των Δικαστικών Ενώσεων κ.λπ.

Μίκης Θεοδωράκης: Ενιαίο μέτωπο αντίστασης

Με άρθρο του ο Μίκης Θεοδωράκης προτρέπει τους λαούς της Ευρώπης στη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου αντίστασης. Κάτι τέτοιο εκτιμά ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης πως «θα οδηγούσε ολοκληρωτική ήττα των δυνάμεων της καταστροφικής εισβολής και στη δημιουργία της Ευρώπης των Λαών, της Ειρήνης και της Προόδου».

Αναλυτικά ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

"Μπράβοι τοκογλύφων έσφαξαν σε ξενοδοχείο Ροδίτη επιχειρηματία"

Σικάγο θύμιζε χθες το απόγευμα η περιοχή του Λαγονησίου μετά το μαφιόζικο «χτύπημα» σε βάρος πασίγνωστου Ροδίτη επιχειρηματία, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr- είχε δανειστεί το ποσό των 750.000 ευρώ με τοκογλυφικούς όρους.

Ο επιχειρηματίας, βρέθηκε από τη σύζυγό του, μέσα σε μία λίμνη αίματος σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου στο Λαγονήσι. Οι μπράβοι τον μαχαίρωσαν και με διακριτικότητα έγιναν άφαντοι. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, σε σοβαρή κατάσταση και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, καθώς έφερε τραύμα στην κοιλιακή χώρα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ηράκλειο: Είχε τα ναρκωτικά στο αυτοκίνητο

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Ηράκλειο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου, 20χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 20χρονος, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους (15) γραμμαρίων.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.
flashnews.gr

Τυμπάκι: Κατείχε παράνομα καραμπίνα

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τυμπακίου του Δήμου Φαιστού Ηρακλείου, από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς, 69χρονος, για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 69χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

Ηράκλειο: Κυκλοφορούσε με τη κάνναβη μεσα στο Ι.Χ.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Ηράκλειο από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου, 20χρονος Έλληνας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 20χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Μάλια: Αποπειράθηκαν να τη βιάσουν μπροστά στο φίλο της...

Χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαλίων του Δήμου Χερσονήσου, τέσσερις άγνωστοι δράστες, προσέγγισαν 19χρονη αλλοδαπή από τη Μ. Βρετανία και τον 18χρονο ομοεθνή φίλο της και δύο από αυτούς χτύπησαν με τα χέρια τους τον 18χρονο, ενώ οι άλλοι δύο αποπειράθηκαν να βιάσουν την 19χρονη, όμως έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενους πολίτες και τράπηκαν σε φυγή.

Οι δράστες αναζητούνται.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Με λεφτά της Γιάννας θα πληρώνεται ο Παπανδρέου για να διδάσκει στο Harvard

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εντάχθηκε στο δυναμικό του Harvard Kennedy School. Αυτή είναι η είδηση όπως προκύπτει από την ένταξη του ονόματος του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην επίσημη λίστα των διδασκόντων του ιδρύματος.

Πίσω όπως από μια απλή ανακοίνωση κρύβεται μια ολόκληρη ιστορία. Οπως είχε αποκαλύψει πριν από ακριβώς ένα χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου του 2011 το iefimerida.gr η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου ίδρυσε και ενισχύει οικονομικά, στο Harvard Kennedy Shcool, ένα παγκόσμιο πρόγραμμα υποστήριξης εκλεγμένων ηγετών, το Global Public Leaders Program.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πρόσκληση στα εγκαίνια του νέου δημοτικού σχολείου Αμουδάρας

Με χαρά σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του ανακαινισμένου, νέου δημοτικού σχολείου Αγίας Μαρίνας, στις εγκαταστάσεις του πρώην αθλητικού γυμνασίου στην οδό Π. Κανελλοπούλου 29 στη Αμουδάρα, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012, στις 11:00.


Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

 
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου
Κώστας Μαμουλάκης

Ρώσοι και Ουκρανοί επιχειρηματίες στην Κρήτη για την ανάπτυξη των εξαγωγών του νησιού

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης και της ‘Αγροδιατροφικής Σύμπραξης’ για την ενίσχυση των Κρητικών εξαγωγών στις διεθνείς αγορές εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης στην εσωτερική αγορά, παρουσιάστηκε σήμερα από... την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη σε ειδική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στην ημερίδα είχαν προσκληθεί Κρήτες επιχειρηματίες αλλά και εκπρόσωποι συνεταιρισμών του νησιού που έχουν εξαγωγική δραστηριότητα.

Όπως ανέφερε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης σε θέματα πρωτογενή τομέα, μόνο με πιστοποιημένα αγροτικά προϊόντα μπορούμε να κατακτήσουμε νέες αγορές «και ήδη κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση καθώς έχουμε καταθέσει στο αρμόδιο Υπουργείο για διεθνή κατοχύρωση, το brand name «ΚΡΗΤΗ» . Με αυτή την ενιαία ονομασία θα πρέπει να διατίθενται στην Ελληνική αλλά και την διεθνή αγορά τα Κρητικά προϊόντα» υπογράμμισε η κ. Βρέντζου.

Παράλληλα η αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι επιστέγασμα των επαφών που είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην Ουκρανία είναι η επίσκεψη στις 15 Σεπτεμβρίου 130 περίπου Ουκρανών επιχειρηματιών που θα έρθουν στο νησί μας, και δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό αλλά και στο real estate, εξετάζοντας το πλαίσιο συνεργασίας για επενδύσεις και εισαγωγές Κρητικών προϊόντων.

Επίσης στις 29 Σεπτεμβρίου εκπρόσωποι από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Ρωσίας θα βρεθούν στο νησί προκειμένου να υπογράψουν συμβόλαια συνεργασίας με επιχειρήσεις για εξαγωγές Κρητικών προϊόντων.

«Οι κινήσεις που κάνουμε είναι στοχευμένες, και ενδιαφέρον για την εισαγωγή Κρητικών προϊόντων έχει εκδηλωθεί από Ρωσία, Ουκρανία, Αραβικές χώρες και Κίνα», υπογράμμισε η κ. Βρέντζου.

Την ανάγκη για την παραγωγή πιστοποιημένων, ασφαλών και υγιεινών αγροτικών προϊόντων από τους παραγωγούς μας επεσήμανε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κρήτης Ζαχαρίας Σωμαράς.

«Η πιστοποίηση αποτελεί βασική προϋπόθεση για να εξάγουμε τα προϊόντα μας στις διεθνείς αγορές όπως είναι για παράδειγμα η Ρωσία και η Ουκρανία» είπε χαρακτηριστικά.
flashnews.gr

Ολόκληρες επιχειρήσεις κλέβουν ρεύμα για να επιβιώσουν!

Απίστευτο και όμως ελληνικό και δη... Κρητικό! Επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι στα Χανιά, καταγγέλλουν ότι αυξάνονται τα κρούσματα ρευματοκλοπής!

Όπως αναφέρουν, είναι πολλοί πλέον- αγγίζουν τους 50- οι επιχειρηματίες που προχωρούν παράνομα σε κλοπή ρεύματος ενώ σε πολλές περιπτώσεις αναθέτουν το... έργο αυτό σε ανθρώπους που για ένα μεροκάματο δέχονται να κάνουν την παρανομία...

Μάλιστα, υπάρχει και μία μεγάλη ξενοδοχειακή επιχερηση στα Χανιά- συγκεκριμένα στον Πλατανιά- που συστηματικά επιδίδεται σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Όπως τονίζουν οι ηλεκτρολόγοι, πολλοί απευθύνονται στους ίδιους και τους ζητάνε τρόπους ώστε να πληρώνουν... λιγότερο ρεύμα!

Φυσικά αυτό είναι παράνομο ενώ εικόνα για το φαινόμενο- όπως υποστηρίζουν - έχει και η ΔΕΗ.
cretalive.gr

Πόσα δηλώνουν οι σταρ της πίστας;

Την ώρα που οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι καλούνται εκ νέου να πληρώσουν τον βαρύ λογαριασμό των νέων μέτρων, η φοροδιαφυγή εξακολουθεί να οργιάζει. Την ασύλληπτη έκτασή της αποκαλύπτουν τα ευρήματα από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ σε 121 υποθέσεις. Την ίδια στιγμή οι ελεύθεροι επαγγελματίες εξακολουθούν να δηλώνουν εισοδήματα κάτω και από το αφορολόγητο όριο, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των δηλώσεων που υπέβαλαν το 2011 

 «ΤΑ ΝΕΑ» αποκαλύπτουν, εξάλλου, σήμερα (στις διπλανές στήλες) λίστα με τα εισοδήματα που δήλωσαν στην Εφορία, ως φυσικά πρόσωπα, επώνυμοι τραγουδιστές για τα έτη 2008 και 2009.

Αρκετές από τις περιπτώσεις αυτές βρίσκονται ήδη υπό τον έλεγχο των αρμόδιων φορολογικών Αρχών που ερευνούν αν τα ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα που έχουν δηλωθεί από αρκετούς καλλιτέχνες δικαιολογούνται από τις υψηλές αμοιβές που επικρατούσαν στον χώρο αυτόν τη συγκεκριμένη περίοδο, δηλαδή πριν από την εκδήλωση της κρίσης. Διευκρινίζεται πάντως ότι το χαμηλό δηλωθέν εισόδημα δεν αποτελεί απαραιτήτως στοιχείο ανειλικρίνειας, αφού στον χώρο αυτόν είναι διαδεδομένη η σύσταση εταιρείας (και με τη μορφή off shore) προκειμένου τα έσοδα και οι αμοιβές των καλλιτεχνών να φορολογούνται ως κέρδη με χαμηλότερο συντελεστή.

Στοιχεία για τα εισοδήματα γνωστών καλλιτεχνών για τα έτη 2008 και 2009, τα οποία δηλώθηκαν το 2009 και το 2010, αντίστοιχα, καθώς και στοιχεία για την αντικειμενική αξία της δηλωθείσας ακίνητης περιουσίας τους, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά και το 1 εκατ. ευρώ, αποκαλύπτουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ». Η λίστα που δημοσιεύει βέβαια η εφημερίδα δεν περιλαμβάνει το σύνολο των καλλιτεχνών, αλλά όσα ονόματα περιήλθαν εν γνώσει της. Η αναφορά στα προ κρίσης στοιχεία γίνεται σκόπιμα καθώς τη διετία 2008-2009 τα κέντρα δούλευαν τέσσερις φορές την εβδομάδα -και όχι μόνον Παρασκευή και Σάββατο, όπως σήμερα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Γιάννης Πλούταρχος με καθαρό δηλωθέν εισόδημα 1.489.180 ευρώ τη διετία 2008-2009 (667.121 το 2008 και 822.059 το 2009) είναι από τους πλέον καλοπληρωμένους καλλιτέχνες - και από τους πιο ειλικρινείς φορολογουμένους.

Ακολουθεί ο Πασχάλης Τερζής - τα δύο τελευταία χρόνια απείχε από τις πίστες -, ο οποίος δήλωσε εισοδήματα ύψους 1.081.968 ευρώ (609.355 το 2008 και 472.613 το 2009, όταν εμφανιζόταν με την Ελενα Παπαρίζου και τον Μάνο Πυροβολάκη, που επίσης περιλαμβάνεται στη λίστα). Ο Νότης Σφακιανάκης - ο οποίος είχε βρεθεί παλαιότερα στο μικροσκόπιο της Εφορίας - δήλωσε στο ίδιο διάστημα εισόδημα 638.665 ευρώ (262.995 το 2008 και 375.670 το 2009), ενώ έσοδα 388.386 δήλωσε ο Πάνος Κιάμος (174.826 το 2008 και 213.560 το 2009) την εποχή της μεγάλης επιτυχίας του.
Η Αννα Βίσση, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το 2008 δήλωσε καθαρό εισόδημα 30.751 ευρώ και το 2009, 3.223 ευρώ. Αυτό όμως δεν αφορά τις αμοιβές της που «πέρασαν» στην εταιρεία την οποία φέρεται να διατηρεί με τον Νίκο Καρβέλα. Στα 4.786 και 6.753 ευρώ, αντίστοιχα, για το 2008 και το 2009, έχει καταγραφεί το εισόδημα της Δήμητρας Γαλάνη, με ακίνητη περιουσία (προφανώς τα σπίτια στον Κεραμεικό και στο Πήλιο), αντικειμενικής αξίας 407.212 ευρώ.

Ανάλογα ποσά (7.152 και 4.782 ευρώ για το 2008 και το 2009) εμφανίζει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, που τότε δεν είχε ακόμη ξεκινήσει την έντονη συναυλιακή δραστηριότητα. Τέλος, μεγάλη εμφανίζεται η ψαλίδα - ίσως και λόγω νέου δίσκου - στα εισοδήματα τις δύο χρονιές (23.402 και 80.103 ευρώ) για τον Κώστα Μακεδόνα.
Δεν είναι τυχαίο ότι δίπλα στο όνομα του Γιάννη Κότσιρα εμφανίζεται ποσό 24.281 ευρώ το 2008, αλλά καμία εγγραφή στο 2009. Ο τραγουδιστής, ο οποίος - όπως αρκετοί άλλοι - έχει εταιρεία στην οποία «περνούν» και οι αμοιβές και τα έξοδά του, φαίνεται ότι δεν είχε κέρδη που από τον εταιρικό λογαριασμό να καταχωριστούν στον προσωπικό (και να φορολογηθούν ξανά, κατά την τακτική της φορολογικής Αρχής) το 2009. Εως το 2010 εξάλλου είχε περάσει από όλους τους ελέγχους και είχε ολοκληρώσει και την περαίωση. Κάπως έτσι εξηγείται και η εγγραφή της Ελλης Κοκκίνου, που είχε το 2008 καθαρό εισόδημα 4.447 ευρώ. Ο Σάκης Ρουβάς δήλωσε για το 2008 καθαρό εισόδημα 69.216 ευρώ και για το 2009 καθαρό εισόδημα 67.628 ευρώ. Ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε το 2008 καθαρό εισόδημα 65.586 και το 2009 εμφάνισε εισόδημα 45.176 ευρώ. Ο Θάνος Πετρέλης δήλωσε το 2008 καθαρό εισόδημα 128.787 ευρώ και το 2009 καθαρό εισόδημα 45.553 ευρώ.

Οσον αφορά την ακίνητη περιουσία, από τις μεγαλύτερες δηλωθείσες είναι αυτή του Γιάννη Πλούταρχου, με αντικειμενική αξία 1,32 εκατ. ευρώ (αφορά και το σπίτι που έχτισε για την οικογένειά του), της Ελευθερίας Αρβανιτάκη (982.910 ευρώ), του Νότη Σφακιανάκη (923.224 ευρώ), του Πασχάλη Τερζή (855.288 ευρώ), της Ελλης Κοκκίνου (564.247 ευρώ).

Η Πέγκυ Ζήνα, τέλος, το 2008 εμφάνισε εισόδημα 79.231 ευρώ και το 2009, 125.682 ευρώ. Οσο για τη φερομένη ως φοροδιαφυγή 4,2 εκατ. ευρώ, την οποία δημοσιεύματα απέδωσαν στην ίδια και στον σύζυγό της - και παραγωγό - Γιώργο Λύρα (το ζεύγος, μέσω εκπροσώπου εταιρείας του, έχει δηλώσει ότι παρείχε εξηγήσεις στην αρμόδια φορολογική Αρχή), φαίνεται, σύμφωνα με πηγές, ότι διαπιστώθηκε αρχικά αναντιστοιχία μεταξύ των καταθέσεων που γίνονταν σχεδόν καθημερινά και των αναφερομένων στο συμβόλαιο της τραγουδίστριας ποσών.

Στη λίστα δεν περιλαμβάνονται ονόματα τραγουδιστών που ήδη πριν από τον Μάρτιο του 2011 είχαν προχωρήσει σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα ή έχουν βεβαιωθεί φόροι και προσαυξήσεις για φοροδιαφυγή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δύο φωτιές σε Νεάπολη & Μακρύ Γιαλό!

Την εκτίμηση ότι θα "πάμε καλά" εκφράζουν οι επικεφαλής της Πυροσβεστικής για τα δύο μέτωπα που εκδηλώθηκαν απόψε στο Λασίθι, σε Νεάπολη και στον Μακρύ Γιαλό.

Συγκεκριμένα, βόρεια της Νεάπολης στη θέση Ξηρολίμνη, εκδηλώθηκε πυρκαγιά και καίει σε δύσβατο σημείο ενώ εκεί βρίσκονται 5 πυροσβεστικά με 10 άνδρες και ένα 6μελές πεζοπόρο κλιμάκιο .

Το δεύτερο μέτωπο, που καίει επίσης σε δύσβατο σημείο, στο Μακρύ Γιαλό, δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές ενώ μάχη με τις φλόγες δίνουν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και συνδράμουν δύο οχήματα ΟΤΑ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...