Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

Μαρία Ηλιάκη: Είναι βέρα Κρητικιά και το δείχνει

Αφού τέλειωσε με τις υποχρεώσεις της στο «Δέστε τους», άρχισε τις διακοπές της, φυσικά από το αγαπημένο της νησί, την Κρήτη

Είναι βέρα Κρητικιά και το δείχνει. Η Μαρία Ηλιάκη, αφού τέλειωσε με τις υποχρεώσεις της στο «Δέστε τους», άρχισε τις διακοπές της, φυσικά από το αγαπημένο της νησί, την Κρήτη.

Οι μέρες και οι νύχτες της πλέον έχουν αποκτήσει άλλους ρυθμούς, αφού δεν επιλέγει πόλεις πολυσύχναστες, αλλά μικρά και απομονωμένα χωριά.

Η παρουσιάστρια ανέβασε μία φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram με λεζάντα «Η Κρήτη που αγαπώ» και απεικονίζει την ίδια με έναν παππού από την Κρήτη, σε ένα παραδοσιακό καφενείο, αλλά και μία δεύτερη με λεζάντα «Η Κρήτη που αγαπώ Νο2», με… φαγοπότι.

Μπάνιο, κρητικό φαγητό και άφθονες ρακές περιλαμβάνει πλέον η καθημερινότητά της, την οποία απολαμβάνει πλήρως.

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Προσοχή! Oι υπεριώδεις ακτινοβολίες, βλάφτουν στην υγεία μας, ας προφυλαχθούμε"

Επειδή, οι υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου είναι περισσότερο έντονες και βλαβερές τώρα το καλοκαίρι  η Ε.Π.Κ.Κρήτης ενημερώνει τους καταναλωτές της Κρήτης, για τις επιβλαβείς επιπτώσεις που μπορεί να έχει η υγεία τους, από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, που είναι δερματοπάθεια, η αφυδάτωση , η ανάπτυξη μελανώματος κ.λ.π.

Οι συμβουλές της είναι:

Α )Μέτρα προφύλαξης

1) Πριν εκτεθούμε στον ήλιο, ακόμα και με συννεφιά,η δυνατότητα των ηλιακών ακτίνων την ξεπερνά,Το 90% της ηλιακής ακτινοβολίας ,μπορεί να διαπερνά τα σύννεφα ,σύμφωνα με την γνώμη των ειδικών και επομένως απαραίτητο είναι να κάνουμε χρήση των κατάλληλων αντηλιακών προϊόντων, τα οποία θα επιλέξουμε, είτε από φαρμακείο ή άλλα παρεμφερή καταστήματα.Υπάρχει ημερομηνία λήξης, όπως και σε άλλα φαρμακευτικά προϊόντα.Ποτέ δεν αγοράζουμε αντηλιακά από πλανόδιους πωλητές, ή από πωλητές που έχουν εκθέσει τα προϊόντα στην ηλιακή ακτινοβολία.
2)Αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο τις ώρες από 11πμ έως 3μμ.
3)Φοράμε καπέλο και γυαλιά ηλίου, ρούχα βαμβακερά ανοιχτόχρωμα, και όταν είμαστε σε θάλασσα καθόμαστε κάτω από ομπρέλα ή σκιερό μέρος.
4)Λαμβάνουμε ειδική μέριμνα για μωρά, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους
5)Ενυδατωνόμαστε συχνά με νερό, ή φυσικούς χυμούς, αποφεύγουμε τα οινοπνευματώδη. τα ανθρακούχα, αλλά και
τα βαριά φαγητά.
6)Δεν ξεχνάμε να χρησιμοποιούμε αντηλιακά σε συχνά διαστήματα ιδιαίτερα πριν και μετά το κολύμπι.

Β)Επιλογή αντηλιακού προϊόντος

1)Πριν επιλέξουμε ένα αντηλιακό προιόν, ενημερωνόμαστε για την χρήση του , από τις πληροφορίες της ετικέτας του, αφορά τον δείκτη προστασίας και την ηλικία του χρήστη.Οι περιγραφές χαμηλή, μεσαία, υψηλή προστασία πρέπει να αντιστοιχούν στους αναγραφόμενους δείκτες ηλιακής προστασίας (SPF-sun protection factor).
2)Τα αντηλιακά προϊόντα πρέπει να αναγράφουν στις ετικέτες τους τις επισημάνσεις UV-A UV-B, που δηλώνουν προστασία και από τα δύο είδη ακτινοβολίας που είναι επικίνδυνοι παράγοντες για τον άνθρωπο.sun block ή ολικής προστασίας
ΠΡΟΣΟΧΉ: Η πληροφορία στην ετικέτα sun block ή ολικής προστασίας δεν είναι νόμιμη διότι κανένα αντηλιακό δε μπορεί να προσφέρει 100% προστασία (sun block).

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...