Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Πανελλαδικές: Άνοδος στο πρώτο πεδίο, πτώση στην πλειονότητα των υπολοίπων

 Βάσεις δύο ταχυτήτων με άνοδο στο πρώτο επιστημονικό πεδίο των ανθρωπιστικών, νομικών και κοινωνικών επιστημονικών και πτώση στην πλειονότητα των υπολοίπων επιστημονικών πεδίων «βλέπει» ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής (ΣΕΦΑ) στις πρώτες εκτιμήσεις του σχετικά με τα αποτελέσματα των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων, που έδωσε στην δημοσιότητα.


Συγκεκριμένα ανά επιστημονικό πεδίο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας και γραμματέας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής κ. Γ. Βαφειαδάκης, προβλέπτεται:

- Στην Θεωρητική Κατεύθυνση οι βάσεις αναμένεται να κινηθούν ανοδικά στο 1ο πεδίο για δύο λόγους:

α) Τα θέματα ήταν πιο εύκολα στα περισσότερα μαθήματα (Ιστορία, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Λατινικά) ελαφρώς δυσκολότερα στα Αρχαία και στη Βιολογία (την επιλέγουν οι περισσότεροι υποψήφιοι της Θεωρητικής)
β) Η ζήτηση για τα παιδαγωγικά τμήματα που τα προτιμούσαν τα προηγούμενα χρόνια πολλοί αριστούχοι είναι περιορισμένη με αποτέλεσμα αυτοί οι αριστούχοι να κατευθυνθούν σε άλλες υψηλόβαθμες σχολές όπως Νομική, Ψυχολογία και Φιλοσοφική.

- Στην Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση στο 2ο και στο 4ο πεδίο αναμένεται σημαντική πτώση των βάσεων, αφου τα Μαθηματικά και η Φυσική κατεύθυνσης (που επηρεάζουν κατά 48% τα συνολικά μόρια που συγκεντρώνει ο υποψήφιος) και εκεί οι βαθμολογίες είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις αντίστοιχες περσινές.

Πιο συγκεκριμένα η πτώση αναμένεται να ξεκινήσει από 300 - 500 μόρια στις περιζήτητες σχολές του Πολυτεχνείου (Ηλεκτρολόγοι Μηχανολόγοι, Πολιτικοί Μηχανικοί και Αρχιτέκτονες) και αναμένεται να ξεπεράσει τα 1500 - 2000 μόρια στις μεσαίες και χαμηλές σχολές ιδιαίτερα στα τμήματα της περιφέρειας.

Στο 3ο πεδίο και στις υψηλόβαθμες σχολές (Ιατρική, Φαρμακευτική, Οδοντιατρική) θα έχουμε ηπιότερη πτώση των βάσεων. Αντίθετα ανοδική φαίνεται η τάση για τα παραϊατρικά τμήματα των ΤΕΙ λόγω των υποψηφίων της Θεωρητικής.

Στο 5ο πεδίο δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές.

Όπως αναφέρεται ακόμη στις εκτιμήσεις του Συλλόγου «οι στρατιωτικές σχολές του 4ου πεδίου, και οι αστυνομικές του 5ου αναμένεται και φέτος να μαγνητίσουν λόγω της ανεργίας και της ανασφάλειας των νέων, πολλούς αριστούχους με αποτέλεσμα οι βάσεις σ' αυτές τις Σχολές να διαμορφωθούν αυτόνομα σε σχέση με τις υπόλοιπες Σχολές του 4ου και 5ου πεδίου. Τις βάσεις εδώ επηρεάζει σημαντικά ο αριθμός των εισακτέων που δεν είναι γνωστός ακόμη (σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι 10%-30% ΛΙΓΌΤΕΡΟΙ από πέρυσι)».

Τέλος φέτος έχουμε περίπου 5000 λιγότερους υποψηφίους, ενώ οι θέσεις εισακτέων είναι λίγο περισσότερες.
 
tovima.gr

Τι παίζουν τα γραφεία στοιχημάτων για τις εκλογές της Κυριακής

Αυξάνονται οι πιθανότητες νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της Κυριακής-τουλάχιστον για τα γραφεία στοιχημάτων – τα οποία διαφοροποιούν καθημερινά τις αποδόσεις που δίνουν σε όσους ποντάρουν στο ερώτημα «ποιο κόμμα θα πάρει μεγαλύτερο αριθμό ψήφων».
Οι τελευταίες εκτιμήσεις του unibet.gr ανοίγουν την ψαλίδα της απόδοσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ , εκτιμώντας ότι οι πιθανότητες επικράτησης του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά έχουν αυξηθεί.
Συγκεκριμένα η απόδοση στις 2 μετά το μεσημέρι ήταν 1,35 για νίκη της Νέας Δημοκρατίας (έναντι 1,52 την ίδια ώρα χθες) και 2,30 για επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ ( έναντι 1,95 χθες). Από τους αριθμούς αυτούς προκύπτει πως οι μπουκμέικερς , ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν τις κάλπες θεωρούν ακόμα πιο πιθανή την πρωτιά της ΝΔ.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα οι αποδόσεις για την πιθανότητα νίκης τους είναι οι εξής:
  • ΠΑΣΟΚ 35
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες 75
  • Δημοκρατική Αριστερά 125
  • Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος 100

"Ξεδιψούν" τα χωράφια χάρη στη νέα τεχνολογία

Για την πορεία εκτέλεσης του πρώτου ολοκληρωμένου και πρωτοποριακού για την Ελλάδα έργου Τριτοβάθμιας Εκροής και Επεξεργασίας Υδάτινων Πόρων, το οποίο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ευρέως στη γεωργία για την άρδευση των καλλιεργειών ως εναλλακτικός υδάτινος πόρος ενημερώθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ από το πρόεδρό της κ. Γιώργο Στειακάκη στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης.

ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το σημαντικό και καινοτόμο στοιχείο του έργου είναι η ολοκληρωμένη του μορφή. Δηλαδή δεν πρόκειται για ένα απλό σύστημα διάθεσης λυμάτων, αλλά για μια ολοκληρωμένη προσπάθεια που περιλαμβάνει καινοτόμα και μοναδική για τα Ελληνικά δεδομένα τεχνολογία τριτοβάθμιας επεξεργασίας (με φίλτρα και υπεριώδη ακτινοβολία), ένα σύστημα αισθητήρων κατά μήκος των αγωγών.

Το έργο που βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσής του σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιείται από την ΔΕΥΑΗ ενώ εξειδικευμένοι τεχνικοί από τη Γερμανία την Ολλανδία και τη Σουηδία ήδη προχωρούν στην τοποθέτηση των ειδικών φίλτρων στους αγωγούς .

Το έργο χρηματοδοτείται 100% από τον Ε.Ο.Χ. (Ευρωπαϊκό Οικονομικών Χώρο – Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία).

« Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ»
Για άλλη μια φορά σχεδιάσαμε ,οργανώσαμε και υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο ,πρωτοποριακό και μοναδικό έργο για την Ελλάδα τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

Πρόκειται, συνέχισε, για μια σημαντική παρέμβαση προς όφελος των πολιτών.

Ο κ. Κουράκης ,επεσήμανε, ότι αναμένεται να αποτελέσει παράδειγμα για όλη τη χώρα καθώς εφαρμόζει πλήρως την ουσία και τους τύπους της νέας ΚΥΑ (145116 - 8/3/2011) για την επαναχρησιμοποίηση λυμάτων.

Ήδη σχεδιάζουμε και υλοποιούμε, κατέληξε, ο Δήμαρχος άλλο ένα σημαντικό έργο για την τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων και ελπίζω να δοθεί σε χρήση ένα χρόνο από σήμερα.

 cretalive.gr

Μαλεβίζι: Ουρές για μία θέση

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου «βγαίνει στον αέρα» η προκήρυξη για 125 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων στο δήμο Μαλεβιζίου.

 Το πρόγραμμα, το οποίο λειτουργεί μέσω του φορέα «Αλληλεγγύη Κρήτης» και ελέγχεται από το ΑΣΕΠ, απευθύνεται σε ανέργους (με κάρτα ανεργίας σε ισχύ) και αγρότες εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Η επίσημη προκήρυξη του προγράμματος - σύμφωνα με ανακοίνωση του φορέα - θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012 και μέσα σε αυτή θα βρίσκονται αναλυτικά οι προς πλήρωση θέσεις, το χρονικό διάστημα απασχόλησης, ο τόπος απασχόλησης, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να επισυναφτούν από τους ενδιαφερόμενους στην αίτηση που θα αποστείλουν στην «Αλληλεγγύη Κρήτης» μέσω των ΕΛΤΑ. Η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών αυτών, είναι 10 ημερολογιακές ημέρες από την επομένη της ημέρας δημοσίευσης.

Την προκήρυξη θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να την προμηθευτούν και από το δήμο Μαλεβιζίου (από το site www.malevizi.gr), τα ΚΕΠ Γαζίου, Κρουσώνα και Τυλίσου, καθώς και από το γραφείο πληροφοριών στο δημαρχείο Μαλεβιζίου.
 
 neakriti.gr

Ρέθυμνο: Χειροπέδες για κλοπή & ναρκωτικά χάπια

Ένας 32χρονος άνδρας συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Ρέθυμνο από άνδρες της Ασφάλειας Ρεθύμνου, για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ο 32χρονος έκλεψε προχθές το βράδυ, από κτηματομεσιτικό γραφείο ιδιοκτησίας ενός 51χρονου, ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 250 ευρώ.

Ο 32χρονος αναζητήθηκε από τους Αστυνομικούς, εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το κινητό τηλέφωνο το οποίο αποδόθηκε στον κάτοχό του και 23 ναρκωτικά χάπια, για τα οποία δε διέθετε ιατρική συνταγή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί, σήμερα, στον κ. Εισαγγελέα Ρεθύμνου.

Εκδηλώσεις μνήμης του μεγάλου Σαμποτάζ στο αεροδρόμιο

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την επέτειο του μεγάλου Σαμποτάζ στο Αεροδρομίου Ηρακλείου όπου συμμετείχε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκης.

 Ο δήμαρχος δήλωσε:

«Το Σαμποτάζ του Αεροδρομίου ήταν η πρώτη ουσιαστική και οργανωμένη πράξη αντίστασης ενάντια στις Δυνάμεις Κατοχής.

Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής προς εκείνους που κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, υπερασπίστηκαν το υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας, είναι ελάχιστο αντίδωρο για την μεγάλη προσφορά τους.

Η ενότητα των Ελλήνων απέδειξε ότι μπορεί να καταφέρει πολλά.

Έτσι , και σήμερα ενωμένοι με τη δύναμη των θέσεων και απόψεών μας μπορούμε να διεκδικήσουμε την ευημερία και τη πρόοδο στην Ελλάδα  ξανά.
 
 
neakriti.gr/

Βολές από το Επιμελητήριο Ηρακλείου για το υποβρύχιο καλώδιο

O πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μ. Αλιφιεράκης
Σοβαρές επιφυλάξεις για τις υπερμεγέθεις επενδύσεις fast track στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Κρήτη, τις οποίες ενέκρινε πρόσφατα η υπηρεσιακή Κυβέρνηση , εκφράζει το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Με ανακοίνωσή της η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου επισημαίνει τις θέσεις που έχει διαμορφώσει παρακολουθώντας επί μακρόν το μείζον αυτό θέμα:

«Το Επιμελητήριο Ηρακλείου υποστηρίζει με σαφήνεια ότι η διασύνδεση του ηλεκτρικού συστήματος της Κρήτης με το δίκτυο της ηπειρωτικής Ελλάδας μέσω καλωδίου πρέπει να υπάγεται στις δημόσιες επενδύσεις και να πραγματοποιηθεί με δημόσιους πόρους. Κανείς δεν πρέπει να μονοπωλεί τη διαχείριση του ενεργειακού πλούτου της Κρήτης, δεδομένης και της πρωτοβουλίας που έχει αναληφθεί για τη δημιουργία εταιρείας λαϊκής βάσης με στόχο την αξιοποίηση των ΑΠΕ ως κοινωνικό αγαθό.

Επιπλέον, οι επενδύσεις fast track στο χώρο της ενέργειας προδικάζουν μια υπερ-ανάπτυξη σε βάρος του περιβάλλοντος και δεν δημιουργούν, κατά τη λειτουργία τους, θέσεις εργασίας και κοινωνικό πλούτο.

Την ίδια στιγμή, επενδύσεις που προτείνονται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρονίζουν ή ακυρώνονται εξαιτίας του δαιδαλώδους γραφειοκρατικού συστήματος που αδυνατεί να δώσει λύσεις ακόμη και σε απλά ζητήματα

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου προτείνει την απελευθέρωση των Φ/Β σε επαγγελματικές, βιομηχανικές, βιοτεχικές και οικιακές στέγες χωρίς περιορισμό ισχύος και στην ύπαιθρο, σε μη καλλιεργούμενες εκτάσεις, με μέγιστη ισχύ τα 100 kw ανά σταθμό, ώστε να υπάρξει διασπορά μικρών σταθμών παραγωγής και δυνατότητα επένδυσης από φυσικά πρόσωπα ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κρήτης».

 cretalive.gr

'Αγιο Νικόλαος: Πακιστανοί πουλούσαν προστασία σε Πακιστανούς


Για τον ...μισό ποινικό κώδικα συνελήφθησαν χθες το βράδυ στον 'Αγιο Νικόλαο τρεις Πακιστανοί, μετά από επιχείρηση της ομάδας Δίας

Οι τρεις νεαροί ηλικίας 30,28 και 16 ετών καθώς και τρεις ακόμα ομοεθνείς τους, οι οποίοι αναζητούνται, πουλούσαν προστασία σε συμπατριώτες τους, απαιτώντας 200 ευρώ, για  να μπορούν να παραμένουν στην περιοχή και να εργάζονται.

Οι συλληφθέντες μπούκαραν χθες σε σπίτι άλλων Πακιστανών και προσπαθώντας να τους... πείσουν να τους δώσουν τα χρήματα, τους χτύπησαν άγρια στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο.

Οι Πακιστανοί συνελήφθησαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη οπλοκατοχή-οπλοχρησία και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.


 neakriti.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...