Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ρέθυμνο: Δυο Γερμανοί ήρθαν για τουρισμο έκαναν και... μια δεκαριά κλοπές και διαρρήξεις!

Για τουρισμό ήρθαν, με την ευκαιρία διέπραξαν και ... μια δεκαριά κλοπές και διαρρήξεις! Ο λόγος για δύο Γερμανούς, 20 και 21 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Πάνορμο Ρεθύμνου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη των δύο νεαρών, κατόπιν πληροφοριών σε σχέση με την ύποπτη δράση των δύο Γερμανών, οι οποίοι εντοπίστηκαν στο Πάνορμο και προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία βαλίτσα ταξιδίου και ένα σακίδιο ώμου τα οποία περιείχαν, τρία laptops και τρεις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές με όλα τα αξεσουάρ τους, μία βιντεοκάμερα, ένα κινητό τηλέφωνο, διάφορα χρυσαφικά και προσωπικά αντικείμενα συνολικής αξίας 4.850 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση προέκυψε, ότι δράστες είχαν "συμπράξει" με σκοπό την διάπραξη κλοπών και ενεργώντας από κοινού και με την ίδια πάντα μέθοδο, είχαν "μπουκάρει" νωρίτερα, σε 4 δωμάτια ξενοδοχείου της περιοχής όπου διέμεναν προσωρινά τουρίστες κι έκλεψαν τα αντικείμενα που οι αστυνομικοί βρήκαν και παρέδωσαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι δύο Γερμανοί, ωστόσο, δεν αρκέστηκαν στους ... τουρίστες. "Ξάφρισαν" ακόμη και τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου όπου διέμεναν, αφαιρώντας τους, πέντε κινητά τηλέφωνα από τα οποία βρέθηκαν κι αποδόθηκαν τα τρία. Επίσης έκλεψαν 40 ευρώ και διάφορα προσωπικά αντικείμενα αξίας 340 ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο δωμάτιο όπου διέμεναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, διαρρηκτικά εργαλεία και το χρηματικό ποσό των 725 ευρώ ως προερχόμενο από κλοπές.

Τις έρευνες και την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Γεροποτάμου.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.
 
 
 cretalive.gr

Νέα αίτηση αποφυλάκισης από τη Βίκυ Σταμάτη

Η σύζυγος του άλλοτε πανίσχυρου υπουργού του ΠΑΣΟΚ μετά το πρώτο «όχι» των δικαστών ετοιμάζει νέα αίτηση αποφυλάκισης στην οποία θα επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς της, δηλαδή ότι δεν είναι ύποπτη φυγής, ότι ο περαιτέρω εγκλεισμός της θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην ψυχική της υγεία και ότι είναι μητέρα ενός ανήλικου αγοριού.
Στα… βήματα του Ζήγρα και ο Οικονομίδης ;

Στο μεταξύ, ο επίσης προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό για την ίδια υπόθεση, επιχειρηματίας Αστέριος Οικονομίδης ζητά να απολογηθεί συμπληρωματικά για την κακουργηματική κατηγορία που αντιμετωπίζει σχετικά με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.  Μετά τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου,  Νίκο Ζήγρα ο διευθύνων σύμβουλος και μεγαλομέτοχος της Arcon Constructions με αίτησή του στον ειδικό ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή ζητά να καθορίσει ημέρα, το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να απολογηθεί κατ’ ουσίαν καθώς την πρώτη φορά όπως αναφέρει «δεν είχε λάβει αντίγραφα της δικογραφίας, η οποία ήταν ήδη δύο ντουλάπες», παρά μόνο το εισαγγελικό πόρισμα.

«Σε επανειλημμένες δε επισκέψεις του συνηγόρου υπεράσπισής μου προκειμένου να καθοριστεί η ημέρα προς συμπληρωματική αλλά κατ΄ουσίαν πρώτη απολογία μου, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Ίσως αυτό να είναι και δικαιολογημένο διότι εν τω μεταξύ είχε συσχετιστεί στη δικογραφία το αρχείο του συγκατηγορουμένου μου Α. Α. Τσοχατζόπουλου το οποίο έπρεπε να τύχει αποδεικτικής αξιοποίησης από εσάς, καθώς επίσης έπρεπε να ολοκληρωθούν οι απολογίες βασικών συγκατηγορουμένων μου, φαντάζομαι με αρκετά διαδικαστικά προβλήματα. Ήδη όμως βρισκόμαστε στον τέταρτο μήνα της προσωρινής μου κράτησης χωρίς εγώ να έχω κατ’ ουσίαν απολογηθεί. Αυτό καθιστά εξαιρετικά δεσμενή τη θέση μου ως κατηγορούμενου – προσωρινά κρατούμενου, αφού εν κατακλείδι στερούμαι και στην ουσία του δικαιώματος να ζητήσω την αντικατάσταση της προσωρινής μου κράτησης αφού δεν θα υπάρχουν στη  δικογραφία τα στοιχεία εκείνα που θα παρείχα και θα οδηγούσαν στην αντικατάσταση της με περιοριστικούς όρους», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, στην αίτησή του ο Αστέριος Οικονομίδης.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος αναμένεται να καταθέσει αύριο και αίτηση αποφυλάκισης, δείχνει ναι μεν πρόθυμος να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό εάν προτίθεται να μιλήσει για όλους και για όλα, όπως έκανε απολογούμενος ο Νίκος Ζήγρας.

Μήνυση και αγωγή από τον Ντίνο Μιχαηλίδη

Στην… αντεπίθεση περνά ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου  Ντίνος Μιχαηλίδης για την  εμπλοκή του ονόματος του στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Με μήνυση αλλά και αγωγή σε βάρος του Νίκου Ζήγρα το πρώην κυβερνητικό στέλεχος θα επιχειρήσει να απαντήσει στις αποκαλύψεις που έκανε ο ξάδελφος  του Άκη Τσοχατζόπουλου
Ο Ντίνος Μιχαηλίδης που κατονομάζεται από τον Ζήγρα ως ο «άνθρωπος κλειδί στην υπόθεση» αφού ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Τσοχατζόπουλου, έχει αρνηθεί, με δήλωσή του, κάθε ανάμιξη στην υπόθεση.

Σύμφωνα πάντως με την απολογία του Ν. Ζήγρα, ο Κύπριος πρώην υπουργός, ήταν αυτός που μετέφερε προσωπικά μεγάλα ποσά σε βαλίτσες στην Ελλάδα ενώ είχε  συχνές συναντήσεις, συνήθως βράδυ, με τον Άκη Τσοχατζόπουλο  στα γραφεία της Κόμνα Τράκα και της Ομήρου όπου και προγραμμάτιζαν τις ενέργειες τους σε σχέση με τη διακίνηση των μιζών.

Ρέθυμνο: Ποιες παραλίες είναι ακατάλληλες για μπάνιο

Οι Επόπτες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, πραγματοποίησαν δειγματοληψία στις παρακάτω παραλίες...

• Επισκοπής.
• Γερανίου.
• Κουμπές – Δεσποτική Κολύμπα.
• Έμπροσθεν Ξενοδοχείου Porto Rethymno.
• Έμπροσθεν Ξενοδοχείου Pearl.
• Έμπροσθεν Ξενοδοχείου Rithymna.
• Αγίου Νικολάου.
• Πανόρμου.
• Μπαλί.
• Σισών.

Μετά από τη μικροβιολογική ανάλυση των δειγμάτων, κρίθηκε αναγκαία η απαγόρευση της κολύμβησης στις παρακάτω ακτές:

1) Στα λιμάνια αγκυροβόλια πλοίων-μαρίνες Ρεθύμνου, Πανόρμου, Μπαλί, Αγίας Γαλήνης, Πλακιά.

2) Διακόσια μέτρα από την εκβολή της εξόδου των Βιολογικών Καθαρισμών Ρεθύμνου, Πλακιά, Αγίας Γαλήνης.

Δεν ικανοποιήθηκε σε οίκο ανοχής και κάλεσε την αστυνομία!

Ο 50χρονος πελάτης πλήρωσε και στη συνέχεια ζήτησε από την ιερόδουλη να χρησιμοποιήσει μαστίγιο - Όταν εκείνη αρνήθηκε, ξεκίνησε μια ξεκαρδιστική ιστορία...

Ένα ασυνήθιστο και ταυτόχρονα αστείο περιστατικό καταγράφηκε στο αστυνομικό δελτίο της Πάτρας. Ένα 50χρονος Βούλγαρος επισκέφτηκε οίκο ανοχής της πόλης, για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του φαντασιώσεις, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως περίμενε...

Σύμφωνα με το dete.gr, ο αλλοδαπός ζήτησε από την ιερόδουλη να ασκήσει βία και να χρησιμοποιήσει μαστίγιο. Το αίτημά του, έπεσε στο κενό και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας έγινε έξαλλος! Ζήτησε τα χρήματά του πίσω και όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να τα πάρει, αποφάσισε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία.

Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έφτασαν στο σημείο και το… σόου συνεχίστηκε στους διαδρόμους του αστυνομικού μεγάρου της οδού Ερμού. Άξιο αναφοράς είναι ότι ο ανικανοποίητος πελάτης ήθελε να καταθέσει σαν πειστήριο το άδειο προφυλακτικό!

Καρτερό: Τους άφησαν για 5 μέρες χωρίς νερό!

Την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν πτώση του τουρισμού στην Κρήτη, έρχεται ακόμα ένα περιστατικό που... αν μη τι άλλο, μόνο θετικά δεν μπορεί να λειτουργήσει

Εξαγριωμένοι είναι οι κάτοικοι και οι τουρίστες της περιοχής του Καρτερού, οι οποίοι έμειναν για 5 ολόκληρες ημέρες χωρίς νερό. Στην περιοχή μένουν αυτή την περίοδο πολυμελείς οικογένειες που στην πλειοψηφία τους έχουν έρθει στην Κρήτη για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Κάτοικοι μιλώντας στο prismanews.gr χαρακτηρίζουν τραγική και απαράδεκτη την κατάσταση και την αδιαφορία της ΔΕΥΑ Χερσονήσου. Οι προσπάθειες επικοινωνίας όλες αυτές τις ημέρες έπεφταν στο κενό και έπειτα από αλλεπάλληλες  κλήσεις μόλις χθες τα ξημερώματα (24-07-2012) ήρθε κάποιος και έφτιαξε το πρόβλημα. 
Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι το πρόβλημα ξεκίνησε μετά την ενοποίηση των Δήμων Χερσονήσου – Μαλίων – Γουβών, ενώ λένε πως τα ξενοδοχεία της περιοχής δεν έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση.

''Αισθανόμαστε παραμελημένοι και σκεφτόμαστε ακόμη και να μην ξανάρθουμε. Δεν λέγεται διακοπές αυτό που περνάμε. Είναι κρίμα να μην επιτρέπουν σε όσους Έλληνες θέλουν να αφήνουν τα λεφτά τους στον τόπο τους, αλλά να τους σπρώχνουν να κάνουν αλλού διακοπές'' λένε τουρίστες...

Πέντε Έλληνες μαθητές βγήκαν πρώτοι στον 22ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής

Πέντε Έλληνες μαθητές βγήκαν πρώτοι στον 22ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2012, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Tallinn της Εσθονίας από 15-24 Ιουλίου, όπου και διαγωνίστηκαν στην 43η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2012, με μαθητές από 81 χώρες.

Ο Εμμανουήλ Βουρλιώτης βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο και με Τιμητικές Διακρίσεις οι Φώτιος Βόγιας και Μιχαήλ Χαλκιόπουλος.

Τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής και την Ελληνική Συμμετοχή στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής διοργανώνει κάθε χρόνο η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και την επιστημονική υπευθυνότητα του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και την εκπαιδευτική υπευθυνότητα του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την οικονομική υποστήριξη της φετινής Αποστολής ανέλαβε ο Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου και συμπληρωματικά η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Νεκρός 32 χρόνος με μοτό στα Χανιά - Παρασύρθηκε από λεωφορείο του ΚΤΕΛ

Ένας  32χρονος από τα Χανιά πρόσθεσε το όνομα του στον μακάβριο κατάλογο των τροχαίων στην Κρήτη καθώς έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα νωρίς το πρωί , όταν οδηγώντας την μοτοσικλέτα του παρασύρθηκε από λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ.
  
Το τραγικό  περιστατικό συνέβη κάτω από συνθήκες που ερευνά η τροχαία στην διασταύρωση των οδών Μαργουνίου και Κισάμου, κοντά στο κέντρο της πόλης .

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβει τον  μοτοσικλετιστή, ο οποίος  υπέκυψε στα βαριά τραύματά του.

Ο άτυχος 32χρονος  δεν φορούσε κράνος, και ενώ ο οδηγός του λεωφορείου κρατείται στην τροχαία. 
 neakriti.gr

Καταιγισμός αποκαλύψεων: Και τρίτη πισίνα σε φυλακές της βόρειας Ελλάδας

Δεν φαίνεται να έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για τα χλιδάτα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.


Μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις τόσο ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας, όσο και των ίδιων των σωφρονιστικών υπαλλήλων για την ύπαρξη δύο πισινών στις φυλακές Κορυδαλλού, υπάλληλοι στο σωφρονιστικό κατάστημα στη βόρεια Ελλάδα ανέβασαν στην επίσημη ιστοσελίδα τους και... τρίτη πισίνα και μάλιστα, ολυμπιακών διαστάσεων στον προαύλιο χώρο των φυλακών.

Οι διαστάσεις είναι 20*18.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν στάθηκαν εκεί, αλλά ανήρτησαν και το μπάρμπεκιου δίπλα στο γραφείο του διοικητή, με το χαρακτηριστικό σχόλιο: "Υγειονομικές παραβάσεις. Έψηναν και κοκορέτσι στο μπάρμπεκιου, οι ... εξωτερικοί φρουροί δίπλα από το γραφείο του διοικητή τους".

Οι υπάλληλοι σχολιάζουν μάλιστα και το γεγονός ότι η διοίκηση είχε απύθμενο θράσος, καθώς το 1993 που εγκαινιάστηκαν οι εγκαταστάσεις, κόπηκε και κορδέλα. "Παρούσα και η πρώην υπουργός Άννα Ψαρούδα Μπενάκη", σχολιάζουν.

Ηράκλειο: Αυτοκτόνησε με βουτιά στο κενό από τον 3ο όροφο

"Συναγερμός" σήμανε πριν από λίγη ώρα όταν κλήθηκε το ΕΚΑΒ σε μία περίπτωση πτώσης- από μεγάλο ύψος- στο κενό ενός άνδρα, στην περιοχή της λεωφόρου 62 Μαρτύρων κοντά σε γνωστό πολύκατάστημα. 

Η επιχείρηση είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας άφησε σημείωμα όπου εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο!
Βρέθηκε στο πεζοδρόμιο κάνοντας βουτιά στο κενό από τον 3ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε..
 Σύμφωνα με πληροφορίες ο 55χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και το μεγάλο του άγχος ήταν να εξασφαλίσει το μέλλον της οικογένειας του.

Πρωτοφανής επίθεση της Θύρας 13 σε σύμβουλο του πρωθυπουργού: Είσαι κάφρος, γελοίος και ανύπαρκτος

Με ύβρεις απάντησε ο Ενιαίος Φορέας Συνδέσμων της «Θύρας 13» στο tweet του Γιώργου Μουρούτη, διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο οποίος σχολίαζε τη διαφήμιση του Παναθηναϊκού στα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μουρούτης φέρεται να είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Twitter: «Εχει καταντήσει αηδία η διαφήμιση με τον ύμνο του ΠΑΟ. Εκεί που κάθεσαι ήρεμος ξαφνικά σου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι», σχολιάζοντας το σποτ της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των οπαδών του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, αργότερα , ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά κατέβασε το σχόλιο.

Στη σημερινή ανακοίνωση του ο Ενιαίος Φορέας της «Θύρας 13», μιλάει για «προκλητικό παραλήρημα του προσωπικού συμβούλου του δηλωμένου γαύρου πρωθυπουργού» ενώ χαρακτηρίζει «γελοίο υποκείμενο», «απίθανο πολιτικό», «κάφρο» και «ανύπαρκτο άτομο» τον Γιώργο Μουρούτη ενώ τονίζουν ότι τέτοιες δηλώσεις ξεπερνούν τα όρια και «δυναμιτίζουν το ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί» και καλεί την κυβέρνηση να μην αφήνουν «τον κάθε απίθανο τύπο να αισχρολογεί κατά του μεγαλύτερου Ελληνικού αθλητικού συλλόγου. Μαζέψτε τον!!!».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «οι Παναθηναϊκοί που στήριξαν το κόμμα του γελοίου, είτε μέσα από ΜΜΕ, είτε μέσω άλλου τρόπου, πρέπει να αισθάνονται περήφανοι ως κορόιδα».

Το φεστιβάλ του ναυτικού ομίλου Σητείας με Πορτοκάλογλου, Τσαλιγοπούλου, Μπαλάφα

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για το πρώτο μουσικό φεστιβάλ, που θα διοργανώσει ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας, σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο πάρκο Χλουβεράκη, στην περιοχή Κόκκινα, από 29 Ιουλίο- 1 Αυγούστου κι οι διοργανωτές φιλοδοξούν να γίνει θεσμός για την Σητεία καιμνα επαναληφθεί και τα επόμενα χρόνια.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου (φωτό), η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Λεωνίδας Μπαλάφας θα χαρίσουν στο κοινό της Σητείας ένα υπέροχο ταξίδι στον χώρο της καλής ελληνικής μουσικής, ενώ η αυλαία του φεστιβάλ θα πέσει με την εμφάνιση ντόπιων ροκ συγκροτημάτωντων.

Ένας από τους μεγάλους στόχους αυτής της πρωτοβουλίας είναι να αναβιώσει, έστω και με διαφορετικό τρόπο, η ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑΣ, που για πολλά χρόνια πραγματοποιούνταν στον ίδιο χώρο, φιλοξένησε πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες και ήταν πάντα σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Σητεία.

Σάλος με ρατσιστικό σχόλιο της Βούλας Παπαχρήστου - Την έδιωξαν από τους Ολυμπιακούς

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει η ρατσιστική ανάρτηση στο twitter της Ελληνίδας πρωταθλήτριας του τριπλούν, Βούλας Παπαχρήστου.

H αθλήτρια έγραψε: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!».

Ηδη στα social media έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων και μάλιστα είναι πολλά τα μηνύματα εκείνων που ζητούν από την ελληνική ολυμπιακή επιτροπή να μην επιτρέψει στην Παπαχρήστου να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι έντονες διαμαρτυρίες έχουν προβληματίσει την Ολυμπιακή Επιτροπή που αποφάσισε να την βγάλει από την Ολυμπιακή Ομάδα.

Δείτε την ανάρτηση που προκάλεσε σάλο:

Με δηλώσεις που έκανε στο Contra.gr η  Βούλα Παπαχρήστου τόνισε:

"Δεν είχα καμία πρόθεση να μειώσω κανέναν. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους και όλες τις φυλές. Δεν έχω καμία σχέση με την πολιτική. Εγώ ασχολούμαι μόνο με τους αγώνες. Το είδα κάπου αναρτημένο αυτό το σχόλιο και το ανέβασα κι εγώ".

Λίγο αργότερα και μετά τον καταιγισμό αρνητικών σχολίων στο προφίλ της από χρήστες που την "ακολουθούν", η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ζήτησε συγγνώμη και μέσω Twitter, από όπου άλλωστε ξεκίνησαν όλα.

Ηράκλειο: Μετά από 7 μήνες βρήκαν τον κλέφτη τσιγάρων και δύο φορτηγών

Βρέθηκε ο κλέφτης των τσιγάρων αξίας 50.000 ευρώ από αποθήκη εταιρίας στις 16 Ιανουαρίου του 2011.

Σε ένα 33χρονο Έλληνα σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί και δικογραφία, χρεώνει η αστυνομία την κλοπή των τσιγάρων αξίας 50.000 ευρώ και δύο φορτηγών αυτοκινήτων από εταιρία εμπορίας τσιγάρων , ιδιοκτησίας 53χρονου στο Ηράκλειο  στις 16 ιανουαρίου του 2011.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

 Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
 
 
 neakriti.gr

Είχαν γλάστρα με χασίς στο αναψυκτήρι​ο της φυλακής- ΒΙΝΤΕΟ

Και γλάστρα με χασίς στο αναψυκτήριο των φυλακών στα Τρίκαλα είχε η σπείρα που τροφοδοτούσε με ναρκωτικά και κινητά τους κρατούμενους, οργανώνοντας ταυτόχρονα και συμβόλαια θανάτου.

Την απίστευτη, αλλά τόσο ελληνική ιστορία αφηγήθηκε η Μίνα Καραμήτρου στο Πρωινό Μega, με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Δημήτρη Τάκη.

«Όποιος πέρναγε έριχνε και λίγο νεράκι στη γλαστρούλα», είπε χαρακτηριστικά.
Δείτε το βίντεο

Γάζι: Μαροκινοί κλέφτες κινητών!

32χρονος από το Μαρόκο είναι ο δράστης της κλοπής δύο κινητών τηλεφώνων από κατάστημα στο Γάζι, σύμφωνα με ην αστυνομία.

 Ο φερόμενος ως δράστης σε συνεργασία μαζί με ένα ακόμα άτομο που αναζητείται από τις αρχές κατηγορούνται ότι μπήκαν στο κατάστημα και με την μέθοδο της απασχόλησης έκλεψαν τα δύο τηλέφωνα.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ρέσλερ: Μην εκπλήσσεστε κ. Σαμαρά - Δεν υπάρχει παροχή χωρίς αντιπαροχή

Συνεχίζεται ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ του αντικαγκελάριου της Γερμανίας και υπουργού Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον πρώτο να του απαντά ότι δεν πρέπει να εκπλήσσεται!

«Οι δηλώσεις μου δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν. Πάντα λέγαμε ότι δεν υπάρχει παροχή χωρίς αντιπαροχή.Οι συνέπειες ήταν πάντα ξεκάθαρες» δήλωσε με ωμότητα ο κ. Ρέσλερ στην εφημερίδα Rheinische Post.

Οι δηλώσεις Ρέσλερ είναι ξεκάθαρη απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος -όπως ανέφερε η iefimerida.gr- μιλώντας χτες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας φωτογράφησε τον Ρέσλερ αναφερόμενος σε ξένουν αξιωματούχους που κάνουν συνεχώς δηλώσεις ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει και είπε ότι είναι ανεύθυνοι ή ανόητοι.

ΔΗΜ.ΑΡ Για Παπαχρήστου: Δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα

Ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ για την αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου:

Ρατσιστικό χιούμορ και «αστειάκια» που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια «αστεία» θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει η ρατσιστική ανάρτηση στο twitter της Ελληνίδας πρωταθλήτριας του τριπλούν, Βούλας Παπαχρήστου. H αθλήτ...

Ηράκλειο: Έπιασαν "στα πράσα" τα δύο κλεφτρόνια!

Την κατηγορία της απόπειρας κλοπής και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας αντιμετωπίζουν δύο νεαροί ηλικίας 22 και 27 ετών που συνελήφθησαν στο Ηράκλειο.

 Συγκεκριμένα οι νεαροί που συνελήφθησαν επί το έργον είχαν μπει στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σχίζοντας την προστατευτική τέντα.
 
Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Καθυστερεί η καταβολή προνοιακών επιδομάτων σε δήμους σε όλη τη χώρα

Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο θα συναντηθεί αύριο αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Στόχος της ΚΕΔΕ είναι να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, Εργασίας Γ. Βρούτση και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκη προκειμένου να γίνει σαφές ότι δεν είναι δυνατόν να υποστεί περαιτέρω μειώσεις η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο ίδιο πλαίσιο και εξαιτίας σημερινού δημοσιεύματος που καταφέρεται εναντίον της Τ.Α., ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης στο σημερινό Δ.Σ. πρότεινε να προσληφθεί εταιρεία πολιτικής επικοινωνίας για να ισχυροποιηθεί η εικόνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κοινωνία και να γίνει ευρέως γνωστή η κοινωνική προσφορά των δήμων.

Τις τελευταίες ημέρες οι δήμοι -εκτός από τις καθυστερήσεις πληρωμής προσωπικού σε μερικούς εξ αυτών- αντιμετωπίζουν ένα καίριο πρόβλημα που αφορά το σύνολο της κοινωνίας. Δεν έχουν καταβληθεί μέχρι και σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών τα προνοιακά επιδόματα του γ' τριμήνου. Ήδη έχουν αρχίσει να αποστέλλονται επιστολές από δημάρχους προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, όπου γίνεται σαφές ότι οι μεν δήμοι έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έκδοσης των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής, αλλά το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει καταθέσει ακόμη στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων τα επιδόματα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων στην ανακοίνωσή του μάλιστα επισημαίνει ότι «από τη στιγμή που τα χρήματα πιστωθούν στο λογαριασμό του δήμου απαιτούνται τρεις με τέσσερις εργάσιμες ημέρες μέχρι να πιστωθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των δικαιούχων» προειδοποιώντας για το μέγεθος της καθυστέρησης. Ο δήμαρχος Παλλήνης Αθ. Ζούτσος στη δική του επιστολή σημειώνει ότι «στα ερωτήματα που έχουμε θέσει κατ' επανάληψη προς την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών (Υ.Ε.Α.Η.Δ.) η απάντηση είναι ότι «δεν γνωρίζουν πότε θα πιστωθούν οι λογαριασμοί»». Και καταλήγει: «Με δεδομένο ότι οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων είναι άνθρωποι για τους οποίους το προνοιακό επίδομα καλύπτει θέματα επιβίωσης, αλλά και την αδυναμία του δήμου να καταβάλλει από ίδιους πόρους το ποσό αυτό, θεωρούμε ότι η αντιμετώπιση αυτή είναι τουλάχιστον ανεύθυνη και θα πρέπει το κράτος να μεριμνήσει για την έγκαιρη καταβολή των χρημάτων των προνοιακών επιδομάτων, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι χιλιάδες ανήμποροί συμπολίτες μας - δικαιούχοι».

Κατά το σημερινό Δ.Σ. της ΚΕΔΕ συζητήθηκε και εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών, Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα υποστήριξης εφαρμογής του «Καλλικράτη». Κατά τη συζήτηση ο πρόεδρος της Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Φ. Προβατάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο άμεσης απώλειας 50 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια άλλων 100 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Καλλικράτης» εάν δεν υπάρξει άμεση ενεργοποίηση. Στόχος του Επιχειρησιακού Προγράμματος είναι ο εκσυγχρονισμός δήμων και περιφερειών με ταυτόχρονη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής τεχνολογίας στο πλαίσιο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Επίσης εγκρίθηκε πρόγραμμα ανάπτυξης του τουρισμού στους δήμους, που προωθείται και από τον υπεύθυνο για την τοπική αυτοδιοίκηση της Task Force στην Ελλάδα Γερμανό υφυπουργό κ. Φούχτελ. Στόχος είναι να δημιουργηθούν τοπικά δίκτυα σε κάθε δήμο, που θα παρακολουθούν την πορεία του τουρισμού. Σε αυτά θα συμμετέχουν οι τοπικοί τουριστικοί επιχειρηματίες, τοπικοί συλλογικοί φορείς του χώρου του τουρισμού και προσωπικότητες που άμεσα ή έμμεσα ενισχύουν τον τουρισμό.

Πτώση 30% στην τουριστική κίνηση στην Σητεία

Πτώση, που φτάνει ακόμα και το 30%, παρουσιάζει η τουρισιτκή κίνηση στην περιοχή της Σητείας.

Κάνοντας έννα πρώτο απολογισμό της μέχρι τώρα κίνησης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μιχάλης Αντωνιδάκης, δήλωσε ότι βασική αιτία του κακού είναι η πολιτική αστάθεια που επικρατούσε στην χώρα μας μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Δεν είναι τυχαίο ότι τότε έγιναν οι περισσότερες ακυρώσεις.

Όπως επίσης δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης, το ποσοστό άρχισε να μειώνεται. " Στο τέλος της φετινής σεζόν θα κάνουμε " ταμείο" και πιστεύω ότι το ποσοστό μείωσης της τουριστικής κίνησης στην περιοχή μας θα αγγίξει, τελικά, το 20%" είπε ο κύριος Αντωνιδάκης κάνοντας τις δικές του εκτιμήσεις.

Την ίδια ώρα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τον εσωτερικό τουρισμό. Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι Έλληνες θα κάνουν φέτος διακοπές στα...σπίτια τους λόγω της οικονομικής κρίσης. Ένα χαρακτηρισιτκό παράδειγμα για την Σητεία είναι ότι υπάρχουν αρκετά άδεια δωμάτια τον Αύγουστο.

Οι επεγγελματίες του τουρισμού εναποθέτουν τις ελπίδες τους για μικρή ανάκαμψη στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ενώ μέχρι και πέρυσι ήταν από εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατον να βρεθούν άδεια δωμάτια στην διάρκεια του Αυγούστου.
 
neakriti.gr

Έσφαξαν 45χρονο έξω από το σπίτι του!

Σήμερα το πρωί στο Λιτόχωρο δολοφονήθηκε με μαχαίρι ένας 45χρονος.

Οι δολοφόνοι ή ο δολοφόνος σύμφωνα με πληροφορίες τον παρακολουθούσαν και του είχαν στήσει καρτέρι κοντά στο σπίτι του, όπου τον σφαγίασαν, καταφέροντας του αρκετές μαχαιριές.

Το θύμα ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

«Ανοίγει πανιά» στην Κρήτη ο ναυταθλητικός τουρισμός

«Ναυτική εκστρατεία» θύμιζε ο κόλπος Ηρακλείου μέχρι το νησάκι Ντία από πολυάριθμα ιστιοπλοϊκά σκάφη, των οποίων το πλήρωμα αποτελούσαν... κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι παράγοντες της ιστιοπλοΐας που έστειλαν μήνυμα ότι «Η Κρήτη μπορεί να αποτελέσει διεθνές κέντρο ναυταθλητικού τουρισμού στο μεσοστράτι τριών ηπείρων: Ευρώπης, Ασίας, Αφρικής».

Οι ξένοι και οι Έλληνες ιστιοπλόοι έκαναν επίδειξη ναυταθλητικών επιδεξιοτήτων στο κρητικό πέλαγος, συμμετέχοντας στο διήμερο διεθνές συνέδριο ναυταθλητικού τουρισμού με τίτλο: «Η Κρήτη αρμενίζει ανά τους αιώνες», που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τους ιστιοπλοϊκούς συλλόγους του νησιού.

Θετικά τα συμπεράσματα του συνεδρίου για την ανάπτυξη του ναυταθλητικού και θαλάσσιου τουρισμού στην Κρήτη.

ΘΕΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Το διεθνές συνέδριο για τον ναυταθλητικό και θαλάσσιο τουρισμό στην Κρήτη, ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία ως προς την ποιότητα των εισηγήσεων αλλά και την αποτελεσματικότητα και την ανταπόκριση των ομίλων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ORC (Offshore Racing Congress), που διαχειρίζεται τα διασημότερα διεθνή ιστιοπλοϊκά γεγονότα δεσμεύτηκε ότι, εάν η Κρήτη με τα πλεονεκτήματα που διαθέτει στείλει σχετικό αίτημα, θα της δώσουμε με προτεραιότητα τη διοργάνωση ενός εκ των μεγάλων ιστιοπλοϊκών γεγονότων.

Επίσης, το πρακτορείο Cosmos Yachting που κινείται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και προωθεί ιστιοπλοϊκά και ναυταθλητικά τουριστικά πακέτα, προτίθεται να προβάλει σχετικά πακέτα με κάθε τρόπο και δικά του έξοδα, ιδιαίτερα στα 5 μεγαλύτερα ναυτικά σαλόνια της Ευρώπης μέχρι τέλος του έτους. Βέβαια θα πρέπει εντός του Αυγούστου, να σταλεί το σχετικό υλικό από τους ομίλους και τα ενδιαφερόμενα ξενοδοχεία.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης τόνισε ότι ο εναλλακτικός-ποιοτικός τουρισμός είναι επιλογή για την Κρήτη. Στο πλαίσιο αυτό θα στηρίξει ενεργά τον ναυταθλητικό και θαλάσσιο τουρισμό, ο οποίος σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο φυσικό και πολιτιστικό μας περιβάλλον θα συμβάλλει ώστε να διαφοροποιηθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της Κρήτης .

Διοργάνωση συνεδρίου: Ναυταθλητικοί Όμιλοι Κρήτης
flashnews.gr

Απείλησε για να βρει γιατρό συνταξιούχος μηχανολόγος

Με απειλή πως θα προχωρήσει σε απεργία πείνας κατάφερε να βρει γιατρό που θα εγκρίνει την αγορά των φαρμάκων του.

Εδώ και δύο μήνες ο Γιώργος Αμπατζόγλου, συνταξιούχος μηχανολόγος μηχανικός από την Πάτρα, αναζητούσε ελεγκτή γιατρό, αλλά δεν γινόταν τίποτα, μέχρι που έφτασε στο αμήν και αποφάσισε να εγκατασταθεί στα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ, πίνοντας μόνο... νερό.

"Ή θα παραμείνω εδώ, ή θα πηδήξω από το παράθυρο" έλεγε. Το θέμα έληξε όταν η κεντρική διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ ενημερώθηκε για την κατάσταση και απέστειλε έγγραφο με το οποίο βεβαίωνε ότι στην Πάτρα θα κατέβαινε γιατρός από την Αθήνα.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

"Μαγεροτσικαλιάσματα" στο Μοχό

Εκδήλωση με παραδοσιακά φαγητά από τις νοικοκυρές του Μοχού και της Σταλίδας πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο 28 Ιουλίου, στην πλατεία της κοινότητας.

Τα "Μαγεροτσικαλιάσματα" όπως τιτλοφορείται η εκδήλωση στηρίζονται στις νοικοκυρές που θα φτιάξουν παραδοσιακά φαγητά, τα οποία θα γευτούν οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση.

Τον κόσμο θα διασκεδάσει το συγκρότημα του Αλέξανδρου Παπαδάκη.

Έλυσαν το μυστήριο ένα χρόνο μετά-Τη σκότωσαν για να τη ληστέψουν

Η υπόθεση της 62χρονης οδοντιάτρου Ελευθερίας Ραμιώτη από τον Άγιο Κωνσταντίνο είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο 

-Στα χέρια της αστυνομίας ένας 36χρονος από τα Τρίκαλα, ο οποίος ομολόγησε, ενώ ο δεύτερος δράστης κρατείται στην Ιταλία για υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων....

Ακριβώς ένα χρόνο μετά και μάλιστα την ημέρα, που "κοιμήθηκε" ο ηγούμενος της μονής Αντίνιτσας Αγαθόνικος, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, κατάφεραν να λύσουν το μυστήριο με τη δολοφονία της άτυχης 62χρονης.

Η αντίστροφη μέτρηση για την Ελευθερία Ραμιώτη άρχισε όταν αποφάσισε να επισκεφθεί το μοναστήρι της Αντίνιτσας στις 3 Ιουλίου του 2011. Ήταν κάτι που έκανε συχνά και μάλιστα το βράδυ διανυκτέρευσε στη Μονή. Νωρίς το πρωί (07:30΄) ξεκίνησε για τη Λαμία, όπως είχε δηλώσει στο LamiaReport η κόρη της, που είχε μαζί της την τελευταία επικοινωνία.

Η οικογένειά της την αναζητούσε, αλλά μάταια. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 17 Ιουλίου, σε δασική έκταση κοντά στη διασταύρωση για το Μοναστήρι, εντοπίζονται μακάβρια ευρήματα. Ανθρώπινο κρανίο, οστά, υπολείμματα γυναικείων ρούχων και άλλα αντικείμενα. Η άτυχη γυναίκα είχε γίνει βορρά άγριων ζώων. Λίγο αργότερα εντοπίζεται και το αυτοκίνητό της ένα κόκκινο Fiat Punto, παρκαρισμένο στο περίβολο του νοσοκομείου Λαμίας.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση γνώριζαν ότι έχουν να κάνουν με ένα στυγερό έγκλημα, αλλά τα στοιχεία που είχαν στην διάθεσή τους ήταν ελάχιστα. Ωστόσο, σύμφωνα με το LamiaReport, οι έρευνες επικεντρώθηκαν από την αρχή στα άτομα που βρέθηκαν στη Μονή το ίδιο βράδυ με την Ελευθερία Ραμιώτη. Μεταξύ αυτών ήταν και δυο επισκέπτες που είχαν συστηθεί ως "ψυκτικοί".

Ο ένας ήταν από τα Τρίκαλα και ο άλλος από το Αίγιο. Ο δεύτερος μάλιστα φέρεται να είχε συστηθεί και ως συγγενής του ηγούμενου Αγαθόνικου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δυο "ψυκτικοί" έφυγαν το πρωί πιο νωρίς από την 62χρονη και την περίμεναν στο δρόμο με σκοπό να τη ληστέψουν. Τη σταμάτησαν με κάποιο πρόσχημα, την έβγαλαν από το αυτοκίνητο και τη σκότωσαν.

Ο 36χρονος από τα Τρίκαλα, που κρατείται στο αστυνομικό μέγαρο στη Λαμία, είπε ότι ο φίλος του την πήγε πιο κάτω και τη σκότωσε, πιθανότατα την έπνιξε και την εγκατέλειψε στο σημείο. Σύμφωνα με τον ίδιο, νόμιζαν ότι η οδοντίατρος είχε μαζί της χρήματα, αλλά τελικά δεν βρήκαν τίποτα και σκότωσαν την άτυχη γυναίκα εντελώς άδικα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση, είναι βέβαιοι ότι οι δυο δράστες εμπλέκονται και στην υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων, αφού εκείνες τις ημέρες έκαναν φτερά τα 8 κοντέινερς, που είχαν σφραγίσει τελωνειακοί, από αποθήκη στην περιοχή της Λαμίας.

Εξάλλου ο άλλος δράστης, κρατείται από τις Ιταλικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες για υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων.

LamiaReport.gr

Κρήτη: Χωρίς όπλα στη μάχη με τις φλόγες -ΒΙΝΤΕΟ

Ανάμεσα στις 4 περιφέρειες της χώρας που απειλούνται αύριο από τον πύρινο εφιάλτη είναι και η Κρήτη. Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς  για το Ηράκλειο , το Ρέθυμνο και τα Χανιά και σε ελαφρώς καλύτερη μοίρα το Λασίθι. 
Κι αν οι πυροσβέστες καλούνται να βρίσκονται σε ετοιμότητα , με τις περιπολίες να είναι συνεχείς νύχτα και μέρα, μεγάλο το μερίδιο ευθύνης και για τους ίδιους τους πολίτες. Ειδικά για αύριο που οι υψηλές θερμοκρασίες και οι άνεμοι ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό την πύρινη απειλή δεν επιτρέπεται ακόμη και το παραμικρό λάθος.

Χωρίς δεύτερο ελικόπτερο

Κι ενω ο κίνδυνος για πυρκαγιές βρίσκεται πάντα προ των πυλών μια ανάσα πριν τον Αύγουστο η Κρήτη παραμένει ακόμη με ένα και μόλις πυροσβεστικό ελικόπτερο. Η έλλειψη του δεύτερου που είχε ως βαση τα Χανιά θεωρείται τεράστιας σημασίας αφού σε περίπτωση μιας μεγάλης φωτιάς η Κρήτη είναι ουσιαστικά απροστάτευτη. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Περιφερειακού Διοικητή Κρήτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην neakriti.gr : "Η Κρήτη είναι ένα μεγάλο νησί και η εμπειρία έχει δείξει πως ένα ελικόπτερο δεν φτάνει. Αν βρεθούμε αντιμέτωποι με πολλαπλά μέτωπα θα έχουμε πρόβλημα" τόνισε ο κ. Χρήστος Μπουραντάς.


Παλιά και χαλασμένα οχήματα

Δεν είναι μόνο ωστόσο τα εναέρια μέσα της πυροσβεστικής υπηρεσίας που έχουν δεχτεί πλήγμα από την μνημονιακή κρίση και τις περικοπές. Και σε τοπικό επίπεδο ο στόλος οχημάτων της πυροσβεστικής μόνο στην πρέπουσα κατάσταση δεν είναι. Κι αν τα φθαρμένα ελαστικά αντικαταστάθηκαν με χορηγία της περιφέρειας , το πρόβλημα παραμένει αφού τα περισσότερα οχήματα δεν συντηρούνται.

Υπό αντίξοες συνθήκες λίγο η τύχη, το φιλότιμο των πυροσβεστών και ο  σωστός επιχειρησιακός συντονισμό τους έχουν αποτρέψει τα χειρότερα. Ο μέχρι στιγμης απολογισμός μάλλον θετικός αφού με εξαίρεση τις 2 πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές σε Χανιά και Ρέθυμνο σε ολόκληρη την Κρήτη έχουν καταγραφεί περί τις 150 πυρκαγιές που ωστόσο γρήγορα σβήστηκαν αφήνοντας πίσω τους μικρές σχετικά καμμένες εκτάσεις. 
neakriti.gr

Στα 2.000 ευρώ κατεβάζουν τώρα το πλαφόν στις συντάξεις

Την περαιτέρω μείωση του υπάρχοντος πλαφόν στις συντάξεις από τα 2700 ευρώ στα στα 2000 φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση καθώς δεν έχουν βρεθεί οι περικοπές 11,5 δισ. ευρώ που απαιτεί το Μνημόνιο.

Ειδικότερα, στο υπουργείο Οικονομικών αρχικά σχεδίαζαν να περικόψουν 4 δισεκατομμύρια από συντάξεις, εφάπαξ και κοινωνικά επιδόματα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα συναρμόδια υπουργεία δεν κατάφεραν να βρουν περικοπές συνολικού ύψους 11,5 δισ. ευρώ όπως έχει δεσμευθεί η χώρα ότι θα κάνει τα δύο επόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν επιπλέον περικοπές με την «εύκολη» λύση, που δεν είναι άλλη από τις συντάξεις.

Έτσι, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», η κυβέρνηση αφήνει πλέον ανοικτό το ενδεχόμενο να κατεβεί το πλαφόν στο συνολικό ύψος των συντάξεων που παίρνει ένας συνταξιούχος, όχι στα 2400 ή στα 2200 ευρώ όπως είχε διαρρεύσει αρχικά αλλά στα 2.000 ευρώ.

Εύη και Μαρία Φραγκάκη: Εξόρμηση στην Κρήτη!

Στην Κρήτη αποφάσισαν να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους η τηλεπαρουσιάστρια  Εύη και η Μαρία Φραγκάκη.

Οι δύο αδερφές περνάνε τον ελεύθερό τους χρόνο μαζί και δείχνουν να ευχαριστιέται η μία την παρέα της άλλης.

Η Μαρία Φραγκάκη ανέβασε στο twitter της, δυο φωτογραφίες από τις διακοπές της με την αδερφή της.

Λασίθι: Από την παραγωγή στην κατανάλωση - Καλλιεργούσε χασισόδεντρο στην αυλή του!

Πρωταγωνιστής της υπόθεσης ένας 44χρονος που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα...

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και εκριζώθηκε ένα χασισόδεντρο ύψους 90 εκατοστών. Σύμφωνα με το flashnews.gr, μέσα στο σπίτι του, είχε φυλαγμένα 6,5 γραμμάρια χασίς.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Λασιθίου.

Σκάνδαλο με αστυνομικούς πίσω από φόνο 50χρονου

Προσθήκη λεζάντας
Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τριγυρνούν με υπηρεσιακά τζιπ και ψάχνουν... κρυμμένους θησαυρούς και αρχαία! Αντί να αναζητούν τρομοκράτες φορτώνουν στα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ ανιχνευτές μετάλλων και εκσκαφικά εργαλεία και πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες για... χρυσό και αγάλματα!
 
ΣΕνα μεγάλο αστυνομικό σκάνδαλο -το οποίο επιχειρείται να αποσιωπηθεί- φαίνεται να αποκαλύπτεται στην έρευνα των διωκτικών αρχών για την εν ψυχρώ δολοφονία, πριν από μερικές ημέρες, 50χρονου επιχειρηματία στο Ναύπλιο που ασχολείτο κυρίως με νυκτερινά κέντρα. Σύμφωνα με στοιχεία που περιέχονται στην δικογραφία -και τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι τώρα- το θύμα της επίθεσης συνεργαζόταν στην αναζήτηση χρυσού και αρχαίων αντικειμένων, με τουλάχιστον δύο στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, έναν 45χρονο αστυνόμο και μία 25χρονη γυναίκα και τα οποία είναι βασικοί μάρτυρες στην υπόθεση δολοφονίας του! Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ανήκαν σε κλιμάκιο «συνδέσμων» με την πρεσβεία των ΗΠΑ όμως αντί αυτού «όργωναν» όλη την Ελλάδα με τζιπ της ΕΛ.ΑΣ ψάχνοντας για πάσης φύσεως πολύτιμα αντικείμενα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ένα από τα πρόσωπα που θεωρείται βασικός ύποπτος για την δολοφονία του επιχειρηματία, ήταν «συνταξιδιώτης» των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε αυτές τις αναζητήσεις και τις λαθρανασκαφές...

Η δολοφονία του 50χρονου επιχειρηματία, ιδιοκτήτη νυκτερινού κέντρων, Γιώργου Κωστάκη, σημειώθηκε στις 12 Ιουλίου στο σπίτι του που βρίσκεται έξω από το Ναύπλιο στην περιοχή Πυργέλα. Η ενέδρα στήθηκε στο σπίτι του και τον πυροβόλησαν με τέσσερις σφαίρες. Μία στον αυχένα, δύο στο κεφάλι και μία στην ωμοπλάτη. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος ήταν ακαριαίος ενώ φέρεται να πυροβολήθηκε με όπλο Scorpion. Το θύμα της δολοφονικής επίθεσης ήταν ιδιοκτήτης πολλών καταστημάτων, υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην περιοχή της Αργολίδας ενώ διατηρούσε επαφές με ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων, και όχι μόνο, στην Αθήνα.

Εκπληκτοι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ασχολήθηκαν με την υπόθεση διαπίστωσαν την συνεχή παρουσία στο πλευρό του επιχειρηματία, πολλών αστυνομικών και κυρίως αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που έδιναν και παρόν στα νυκτερινά κέντρα στο Ναύπλιο. Η έρευνά τους εστιάσθηκε στους δύο προαναφερόμενους αξιωματικούς - συνδέσμους με την πρεσβεία των ΗΠΑ, με τους οποίους περιδιάβαιναν την Ελλάδα με υπηρεσιακά αυτοκίνητα, για τις συγκεκριμένες τυχοδιωκτικές αναζητήσεις και με τους οποίους είχε συναντήσεις την χρονική περίοδο που σημειώθηκε η εγκληματική επίθεση εναντίον του. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής κλήθηκαν να καταθέσουν -χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε- παραδέχθηκαν τη σχέση τους με τον δολοφονηθέντα όμως δήλωσαν άγνοια για τον δράστη της δολοφονίας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ διερευνούν, ωστόσο, σοβαρά το ενδεχόμενο η δολοφονία του 50χρονου να σχετίζεται με την ανεύρεση αρχαίων αντικειμένων μεγάλης αξίας ύστερα από πρόσφατες λαθρανασκαφές. Οι αξιωματικοί εξετάζουν την περίπτωση εμπλοκής στην δολοφονία ενός επιχειρηματία του Ναυπλίου που φέρεται να συμμετείχε στις συναλλαγές με τα αρχαία αντικείμενα και στην κατοχή του οποίου βρέθηκε όπλο παρόμοιο με αυτό που φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε στο έγκλημα. Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης αναμένονται τα πορίσματα βαλλιστικών εξετάσεων αλλά και αναλύσεις κλήσεων από κινητά τηλέφωνα.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Σε πύρινο κίνδυνο σήμερα η Κρήτη

Πολύ υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε τέσσερις Περιφέρειες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ανάμεσα τους και η Κρήτη.
 Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες:

• Μεσσηνίας, Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου)
• Νήσος Κύθηρα (Περιφέρεια Αττικής)
• Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου (Περιφέρεια Κρήτης)
• Ρόδου (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αναφέρει η ανακοίνωση, έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Επίσης, παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Συγκλονίζει η μητέρα της 15χρονης: Θέλω να βρεθεί αυτός που ήθελε να τη σκοτώσει

Σοκαρισμένη η μητέρα της 15χρονης που βρέθηκε βαριά τραυματισμένη στην Πάρο, κάνει δραματική έκκληση προς όποιον μπορεί να γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία που θα μπορούσε να ρίξει φως στην μυστηριώδη υπόθεση, να απευθυνθεί στις αρχές.

Η ίδια αποκλείει το ενδεχόμενο ατυχήματος και δηλώνει βέβαια πως η κόρη της κακοποιήθηκε και μάλιστα βάναυσα και πως ο δράστης είχε σκοπό να την σκοτώσει. Ισχυρίστηκε μάλιστα πως είδε έναν μυστηριώδη στην περιοχή λίγο μετά τον τραυματισμό του παιδιού της. Χαρακτηριστικά είπε:
Θέλω… τον παρακαλώ… να πάει να το πει. Να δώσει μία περιγραφή. Να τον βρουν! Να πληρώσει για ότι έκανε στο παιδί μου, μπορεί να το κάνει και σε άλλο παιδί, μπορεί να το έχει ήδη κάνει.

Να βρεθεί αυτός που χτύπησε το παιδί μου. Αυτός που ήθελε να το σκοτώσει. Να μάθω και εγώ γιατί, γιατί τόση κακία, γιατί τόσο μένος. Το παιδί μου δεν έπεσε από βράχια όπως θέλουν να λένε. Το βρήκα εγώ, ξέρω σε τι κατάσταση το βρήκα. Βιαιοπράγησε επάνω του… δεν ξέρω μέχρι ποιου σημείου και αν ολοκλήρωσε… Ξέρω όμως ότι το χτύπησε με τόση μανία που ήθελε να το σκοτώσει.
Δείτε το βίντεο από τον Αlpha

Συνελήφθη υπάλληλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου για παθητική δωροδοκία

Δημόσια υπάλληλος, 52 χρόνων, ταμίας της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ, συνελήφθη από... αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ για παθητική δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος και απόπειρα εκβίασης.

Είχε προηγηθεί καταγγελία γυναίκας ιδιώτη, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματικού τουρισμού σκαφών, ότι η 52χρονη απαίτησε αρχικά το ποσό των 1.500 ευρώ και έπειτα από διαπραγματεύσεις το ποσό των 1.000 ευρώ, για να τακτοποιήσει αίτημά της σχετικά με τη μετακίνηση – ελλιμενισμό σκαφών της σε προωθημένο σημείο της Μαρίνας Αλίμου.

Tο μεσημέρι της Δευτέρας, σε προκαθορισμένο ραντεβού στα γραφεία του υποκαταστήματος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, στη Μαρίνα Αλίμου, η δημόσια υπάλληλος, αφού παρέλαβε το προσημειωμένο ποσό των 1.000 ευρώ, συνελήφθη την Τρίτη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

H αναβάθμιση των αεροδρομίων της Κρήτης τέθηκε από την περιφέρεια

Chania International Airport (CHQ/LGSA), Chani...
Chania International Airport ((Photo credit: Wikipedia)
Τα θέματα υποδομών και ανάπτυξης της Κρήτης τέθηκαν σήμερα σε διαδοχικές συναντήσεις, που είχε στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και τον αναπληρωτή Υπουργό Σταύρο Καλογιάννη.

Στις συναντήσεις που έγιναν σε καλό κλίμα τέθηκαν τα θέματα του οδικού δικτύου μ’ έμφαση στο ΒΟΑΚ, αλλά και θέματα λειτουργίας και αναβάθμισης των αεροδρομίων της Κρήτης (Ηρακλείου, Χανίων και Σητείας), καθώς και οι προθέσεις της νέας ηγεσίας του Υπουργείου σχετικά με την πορεία του σχεδιασμού για το αεροδρόμιο Καστελλίου.

Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα, όπως ο ENISA, η διαδικασία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, χρηματοδοτήσεων έργων από τα τομεακά προγράμματα του Υπουργείου, καθώς και θέματα διαχείρισης υγρών και στερεών αποβλήτων.

Επίσης τέθηκαν θέματα ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου, ενώ για όλα τα ζητήματα στη συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη κυριάρχησε η σύμπνοια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Κρήτης, αλλά και η συναντίληψη που απέκτησαν από την κοινή θητεία τους στις Βρυξέλλες, ως ευρωβουλευτές.
Enhanced by Zemanta

Αρετή Τσοχατζοπούλου:Επιστρέφω την περιουσία μου στο Δημόσιο

Σε μια πρωτοφανή απόφαση προχώρησε η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, η οποία παραμένει προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Όπως ανακοίνωσε μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, επιστρέφει στο ελληνικό Δημόσιο ό,τι απέκτησε με χρήματα του πατέρα της.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εκχωρώ ανεκκλήτως και θέτω υπό τη διάθεση του ελληνικού δημοσίου ευρισκόμενα στην κατοχή μου περιουσιακά στοιχεία, τα οποία απεκτήθησαν με χρήματα του πατρός μου και κρισιολογηθεί ότι προέρχονται εξ εγκληματικής δραστηριότητας του».

Συνάντηση για τις επετειακές εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

 Στο τέλος Σεπτεμβρίου 2012 θα έχει ‘μορφοποιηθεί’ η τελική πρόταση για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν... σε όλο το νησί για την «Επέτειο των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα» που συμπληρώνονται το 2013. Αυτό αποφασίστηκε κατά την σημερινή συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό από την Περιφέρεια Κρήτης τα μέλη της οποίας είναι εκπρόσωποι από: Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, Γενικά Αρχεία του Κράτους, Εθνικό Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος, Εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών Ανατολικής Κρήτης, Εταιρεία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, Ινστιτούτο Κρητικού Δικαίου, Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Λασιθίου, Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Ρεθύμνης, Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης, και την συμμετοχή του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Πιτσούλη και του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα πολιτισμού Φάνη Ζαμπετάκη.

Η πρόταση της επιστημονικής επιτροπής πρόκειται στη συνέχεια να υποβληθεί στην οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων στην οποία προεδρεύει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης προκειμένου να εγκριθεί.

Στην σημερινή συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής συζητήθηκαν διάφορες προτάσεις για την πραγματοποίηση επετειακών εκδηλώσεων σε όλη την Κρήτη, και μάλιστα το ‘Εθνικό Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος’ κατέθεσε συγκεκριμένο σχέδιο πρότασης που θα αποτελέσει την ‘βάση’ για τις τελικές επετειακές εκδηλώσεις που θα εισηγηθούν τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής.

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο οι τραυματίες από το Τυμπάκι

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν πριν από λίγο στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο προκειμένου οι γιατροί να αντιμετωπίσουν τα τραύματα που φέρουν στα πόδια. 
Εκεί έχουν συγκεντρωθεί πολλοί συγγενείς τους αλλά και κάτοικοι από το Τυμπάκι οι οποίοι συνόδευσαν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Στο νοσοκομείο επικρατεί μεγάλη αναστάτωση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η ένταση κορυφώθηκε όταν έφτασε η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση των τραυματιών...

prismanews.gr

Από 1/10 ξεκινά το πρόγραμμα «Κατ' οίκον φροντίδα συνταξιούχων»

Τις λεπτομέρειες για την υλοποίηση του προγράμματος «Κατ’ οίκον φροντίδας συνταξιούχων», το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από... την 1η Οκτωβρίου 2012 καθορίζει απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γ. Βρούτσης.

Το πρόγραμμα αφορά συνταξιούχους λόγω γήρατος, αναπηρίας και θανάτου ασφαλιστικών ταμείων κύριας ασφάλισης. Βασικός σκοπός της δράσης είναι η κατοχύρωση συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και των ανάπηρων συνταξιούχων στην κατοικία τους, με ένα ολοκληρωμένο εύρος παροχής υπηρεσιών κοινωνικής εργασίας.

Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν ψυχοκοινωνική στήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, οικιακή βοήθεια καθώς και διευκόλυνση για την συμμετοχή τους σε πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, κοινωνικές και θρησκευτικές δραστηριότητες.

To συγκινητικό βίντεο του Ν. Γκάλη με την αδικοχαμένη σύζυγό του, το 1987

Ο Νίκος Γκάλης είναι ένα τεράστιο κομμάτι του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα. Ο ερχομός του στην Ελλάδα για τον Άρη ήταν μια ευτυχής συγκυρία. Για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που έγινε θρύλος στην Ελλάδα και την Ευρώπη, κυριαρχώντας τη δεκαετία του 80\', αλλά και την Εθνική ομάδα που κατέκτησε την κορυφή της ηπείρου μας!

Χθες ο Νίκος Γκάλης έκλεισε αισίως τα 55 χρόνια και χιλιάδες κόσμου στο διαδίκτυο, αντάλασσε βίντεο με τα κατορθώματα του μεγαλύτερου σκόρερ που γέννησε το ευρωπαϊκό μπάσκετ! Ψάχνοντας βρήκαμε πάρα πολλά στιγμιότυπα από αγώνες του Άρη και της Εθνικής ομάδας, αφιερώματα που έχουν κάνει κανάλια, αλλά και απλός κόσμος και φυσικά σπάνιες συνεντεύξεις που έχει δώσει ο Νικ.

Ένα βίντεο που ξεχωρίζει, όμως, είναι αυτό που ακολουθεί και είναι ακριβώς μετά τη λήξη του ημιτελικού του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το 1987, κόντρα στην πανίσχυρη Γιουγκοσλαβία. Ο Βασίλης Σκουντής κυνηγάει για μια δήλωση τον Γκάλη, ο οποίος έχει στην αγκαλιά του τη γυναίκα του, Τζένη. Ένα χρόνο αργότερα, η Τζένη θα χάσει τη ζωή της σε ένα φοβερό τροχαίο δυστύχημα...

Σαντορίνη: Πόσο εύκολο είναι 22 Σομαλοί, να πείσουν για Ιταλοί;

Οι εμπνευστές του σχεδίου που θα διαβάσετε πάντως, πίστευαν πως... οι πιθανότητες ήταν με το μέρος τους!

Όλα έγιναν χθες τα μεσάνυχτα (23-07-2012). Οι 22 λαθρομετανάστες από τη Σομαλία, αφού πήγαν στο αεροδρόμιο, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, επιχείρησαν κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων να ταξιδέψουν παράνομα με διαδοχικές πτήσεις για Βρυξέλες Βελγίου και Βενετία Ιταλίας.


Από την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι δυο Σομαλοί συνόδευαν τους λαθρομετανάστες και επόπτευαν τους χώρους στους οποίους κινούνταν προς αποφυγή των αστυνομικών ελέγχων.

Στην κατοχή των 22 λαθρομεταναστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες Βελγίου, Ιταλίας, Ερυθραίας, Σουηδίας, Σουδάν, Αιθιοπίας καθώς και κάρτες επιβίβασης.
 
Επιπλέον στην κατοχή του 23χρονου Σομαλού διακινητή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 755 ευρώ, ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα πτήσεων και ευρωπαϊκών πόλεων, 7 φωτογραφίες που απεικόνιζαν αντίστοιχα πρόσωπα (ανδρών –γυναικών), μια κάρτα επιβίβασης καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Σεισμός ιδιαίτερα αισθητός στα Χανιά στις 11.19 μ.μ.

Σεισμική δόνηση έγινε πριν από λίγο νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Ο σεισμός 4,4 ρίχτερ , έγινε αισθητός κυρίως στην περιοχή των Χανίων

Ο σεισμός που κατεγράφη:

-4-07-2012, 23:19, 4.4 R, 72 χλμ Βορειοδυτικά της Γαύδου

Τραγωδία σε χαράδρα - Δύο αυτοκίνητα έπεσαν στο κενό!

Τραγική κατάληξη - με ένα νεκρό και ένα βαριά τραυματισμένο - είχε νωρίς το πρωί, η προσπάθεια δύο 42χρονων να ρυμουλκήσουν αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί λόγω βλάβης με την βοήθεια άλλου οχήματος στην Τσαγκαράδα Πηλίου και πιο συγκεκριμένα στην θέση Αγ. Ταξιάρχης.

Κατά την προσπάθεια ρυμούλκησης του οχήματος, τόσο αυτό, όσο και εκείνο με το οποίο επιχειρούσαν την ρυμούλκηση, βρέθηκαν σε χαράδρα ύψους 4 περίπου μέτρων, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του χαλασμένου αυτοκινήτου και να τραυματιστεί πολύ σοβαρά, ο οδηγός του ρυμουλκού.

Σύμφωνα με το e-volos.gr, ο τραυματισμένος οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης και οι γιατροί δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...