Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Παρέμβαση Μ. Κεφαλογιάννη για την χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας των εργαζομένων σε ΧΥΤΑ

Την χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Βόρειας Πεδιάδας ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου ΑΕ ζητά ο Μανώλης Κεφαλογιάννης από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών με ερώτηση του στη Βουλή το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

 ΘΕΜΑ: Χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Βόρειας Πεδιάδας ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου ΑΕ

 Επισυνάπτεται στην παρούσα η με αριθμό πρωτ. 800/14-10-2013 επιστολή των εργαζομένων του θέματος οι όποιοι εμπρόθεσμα από μηνών έχουν υποβάλλει αίτημα έκδοσης ΚΥΑ για τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Ερωτασθε:

1. Για ποιους λόγους δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα η απαιτουμένη ΚΥΑ?

2. Τι προτίθεσθε να πράξετε για την κίνηση της απαιτούμενης διαδικασίας προς τα συναρμόδια υπουργεία για την έκδοση της απόφασης αυτής?

Δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη για την φορολόγηση αγροτεμαχίων και τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

«​Ο νέος φόρος ακίνητης περιουσίας, που βρίσκεται υπό διαβούλευση, στα βασικά σημεία του, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Είναι σημαντικό ότι καταργείται το ΕΕΤΗΔΕ, είναι σημαντικό ότι καταργείται ο ΦΑΠ και είναι επίσης σημαντικό ότι διευρύνεται η φορολογική βάση.

Ωστόσο, την ίδια ώρα παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις ως προς τα παραδοσιακά κτίσματα, τους παραδοσιακόυς οικισμούς, ασάφεια ως προς την ερμηνεία του χαρακτηρισμού των μειονεκτικών περιοχών και δεν διευκρινίζει τι συμβαίνει στις περιπτώσεις δεσμευμένων οικοπέδων από την αρχαιολογία ή των υπό εξαγγελία απαλοτρίωσης γηπεδικών εκτασε ων. Το πιο σημαντικό είναι οτι δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά και πρόβλεψη για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Επιβάλλεται λοιπον, να υπάρχει στο νομοσχέδιο σαφής αναφορά για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, σαφής ερμηνεία των μειονεκτικών περιοχών σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τέλος  το οικονομικό επιτελείο και ο κ. Στουρνάρας είναι υποχρεωμένοι - δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει Εθνικό Κτηματολόγιο- να σεβαστούν την χρήση γης κάθε ακινήτου και βάσει αυτού να προχωρήσουν στην φορολόγηση.

Αναζητούμε την δικαιότερη δυνατή λύση και την όσο το δυνατόν δικαιότερη φορολόγηση.»

"S.O.S, από τους κατασκευαστές κατοικιών προς την Κυβέρνηση , μέσω της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης"

Τα σπίτια που βρίσκονται σήμερα στα χέρια των κατασκευαστών  ή κατασκευαστικών εταιρειών ,είναι  "προϊόντα"  όχι πάγια, οφείλουν διαφορετική φορολογική αντιμετώπιση!!!
 
 Θλίψη και προβληματισμό ,έχει πέσει από καιρό στους κατασκευαστές ακινήτων,  που ερχόμενη η οικονομική κρίση  τους βρήκε με κατασκευασμένα σπίτια , (προϊόντα εμπορίας) αλλά με μηδενικό καταναλωτικό ενδιαφέρον, καθώς οι καταναλωτές αφενός "πάγωσε" το ενδιαφέρον τους  μη ξέροντας τι θα φέρει η κρίση,  αφετέρου δεν είχαν τα χρήματα, διότι ήλπιζαν στο δανεισμό, από τις Τράπεζες, πράγμα που δεν έγινε, καθώς ερχόμενη η κρίση , εκείνες έκλεισαν αυτόματα   τις πόρτες τους.
  Η Ουσία και το παράπονο των κατασκευαστών σπιτιών ενώνονται σε μία λέξη "καταστραφήκαμε"  λέξη η οποία έφθασε ως φωνή διαμαρτυρίας και κραυγή αγωνίας από τους ανθρώπους αυτούς  στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ζητώντας την ύστατη ελπίδα βοήθειας, καθώς είδαν με την  πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης, για την φορολογία ακινήτων, τον ουσιαστικό οικονομικό αφανισμό τους.
  Συγκεκριμμένα, στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, κατατέθηκε η αγωνία ,ο προβληματισμός και το συγκεκριμένο  ερώτημα  "Γιατί η Κυβέρνηση θα φορολογήσει  τα σπίτια  των  επαγγελματιών κατασκευαστών, ως σπίτια φυσικών προσώπων ;Γνωστοποιώντας  το θέμα, μέσω της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , για την διευκόλυνση της Κυβέρνησης και του οικονομικού της επιτελείου , που είναι:
¨Κύριοι, της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, σας καταθέτουμε τον προβληματισμό μας ,επί του προβλήματος μας ως" κατασκευαστές κατοικιών "  ,και  ελπίζουμε στην βοήθεια σας, και στην δημοσιοποίηση του , τώρα ένα βήμα πριν τον ολοκληρωτικό αφανισμό  του κλάδου μας, με χειρισμούς ανώριμους από την παρούσα Κυβέρνηση, με την απόφαση της , για φορολόγηση ακινήτων, στην οποία δεν μας εξαιρεί.
Σας ενημερώνουμε ότι οι κατοικίες που προέρχονται από τους κατασκευαστές ή κατασκευαστικές εταιρείες είναι προϊόντα  και όχι πάγια , τα οποία φορολογούνται κατά την πώληση και δίδουν φορολογητέο εισόδημα για το Κράτος. Δεν είναι δυνατόν να φορολογούνται τα προϊόντα (κατασκευές )τα οποία παραμένουν απούλητα
 Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει μέγιστη διαφορά, από ακίνητα  κυρίως κατοικίες   οι οποίες πουλιούνται είτε από ιδιώτες(φυσικά πρόσωπα) που δεν είναι επαγγελματίες Υπάρχει στην περίπτωση αυτή διαφορετική φορολογική αντιμετώπιση καθώς το εισόδημα είναι από εκποίηση περιουσίας."
  Επί του ανωτέρω θέματος, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ενώνει την αγωνία της με τους επαγγελματίες κατασκευαστές, δημοσιοποιεί  το θέμα, ως "μείζον" στο οποίο οφείλει και καλείται  η Κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα, αλλά και ο πολιτικός κόσμος της Χώρας (βουλευτές), να καταθέσουν πρόταση στην Βουλή επί τούτου.
                                                       

                                                      Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
                             
                                                                            Ιωάννα  Μελάκη

Ιστορικό χαμηλό 20ετίας στην παραγωγή ελαιολάδου στην Κρήτη

Πρωτοφανή μείωση παραγωγής ελαιολάδου, τη μεγαλύτερη εδώ και 20 χρόνια, σε επίπεδο Κρήτης, καταγράφουν οι εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (Σ.Ε.ΔΗ.Κ.)

Σύμφωνα με στοιχεία του Σ.Ε.ΔΗ.Κ. ο μέσος όρος παραγωγής ελαιολάδου της τελευταίας 8ετίας ήταν 100.000 τόνοι περιπου και η μικρότερη παραγωγή ήταν 75.000 τόνοι. Ωστόσο η φετινή παραγωγή αναμένεται να πέσει στις 35.000 τόνους σημειώνοντας ιστορικό χαμηλό  για την τελευταία 20ετία.

Την ίδια ώρα παρά την εξαιρετικά μειωμένη παραγωγή φέτος, οι πρώτες ενδείξεις για τις τιμές παραγωγού δεν είναι ενθαρρυντικές.

Σύμφωνα με τον επιστημονικό σύμβουλο του ΣΕΔΗΚ Δρ. Νίκο Μιχελάκη:

“Οι εκτιμήσεις για παραγωγή της Ισπανίας φέτος στο 1,3 εκατ. τόνους οδήγησε ήδη τις τιμές  στην Ισπανία σε μία πτωτική τάση.  Ηδη από τα τέλη του Σεπτέμβρη μέχρι και σημερα  ακολουθούν μία πτωτική πορεία και από 2.70 – 2.80 τον Αύγουστο, έφτασαν στις 2.30-2,40  ευρώ το κιλό σήμερα. Στην Κρήτη και στην Ελλάδα γενικότερα, οι τιμές διατηρούνται ακόμα σε υψηλοτερο  επίπεδο όπως δείχνει και το δελτίο τιμών του Σ.Ε.ΔΗ.Κ. Ομως, δεν ξέρουμε προς τα πού θα κινηθούν στο μελλον και πού θα φτάσουν.  Οπωσδήποτε οι τιμές στην Ισπανία θα έχουν επίδραση και στην Κρήτη αλλα δεν ξέρουμε αν και μέχρι ποιο σημείου θα  τις συμπαρασύρουν  προς τα κάτω.”

cna.gr

Κρήτη: Ωμός εκβιασμός εργαζομένων Σούπερ Μάρκετ

Σε ωμό εκβιασμό εργαζομένων προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλη πολυεθνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ με δίκτυο καταστημάτων και στο εξωτερικό.

Όπως κατήγγειλαν σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν, μέλη του Δ.Σ του εργατικού κέντρου Ηρακλείου και του συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο Ηράκλειο, δεν ήθελαν να εργαστούν σήμερα, πρώτη Κυριακή εφαρμογής του μέτρου.

Η αντίδράση τους όχι μόνο έπεσε στο κενό αλλα΄η διοίκηση επέβαλε απίστευτο καθεστώς εκφοβισμού.

Αρχικά αποφάσισε να επιλέξει με κλήρωση τους εργαζομένους που θα άνοιγαν σήμερα και θα λειτουργούσαν τα σούπερ μάρκετ, είτε το ήθελαν είτε όχι.

Όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, για να διασφαλίσει η διοίκηση ότι οι εργαζόμενοι που προέκυψαν μετά από κλήρωση θα ανοίξουν τα σούπερ μάρκετ, τους έβαλε τη θηλιά στο λαιμό.

Συγκεκριμένα προχώρησε σε εκβιασμό απειλώντας τους εργαζομένους που δεν θα δουλέψουν σήμερα με απόλυση!

Να υπενθυμίσουμε ότι κόντρα στο ρεύμα των πολυεθνικών αποφάσισε να πλεύσει ο Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός ΙΝ.ΚΑ., κρατώντας κλειστά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και τα 27 Super Market που διαθέτει στην Κρήτη.

Ηράκλειο: Εμπόδισαν τη λειτουργία καταστήματος αλυσίδας

Υποκαταστήματα μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών στο Ηράκλειο της Κρήτης, επεχείρησαν να ανοίξουν σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου των ανοικτών καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο. Ωστόσο, μέλη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου εμπόδισαν τους εργαζόμενους του καταστήματος να εισέλθουν σε αυτό.

Την ίδια ώρα μέλη του ΠΑΜΕ και του συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων βρίσκονται σε επιφυλακή έξω από διεθνή αλυσίδα καταστημάτων ρούχων προκειμένου να αποτρέψει ενδεχόμενη λειτουργία σήμερα.

Όλες οι υπόλοιπες εμπορικές επιχειρήσεις του Ηρακλείου, κρατούν κλειστά τα καταστήματά τους.

Κλειστά παρέμειναν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα στα Χανιά

Κλειστά παρέμειναν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα στα Χανιά.


Η προσπάθεια να ανοίξουν πολυκαταστήματα με προϊόντα ένδυσης και ηλεκτρονικού εμπορίου όπως και σούπερ - μάρκετ έπεσε στο κενό καθώς έξω από τα καταστήματα αυτά είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ και του συνδέσμου ιδιωτικών υπαλλήλων, που ανάρτησαν πανό κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ δημιούργησαν ανθρώπινη αλυσίδα ώστε να μην επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν.

Αντίθετα, δύο σούπερ - μάρκετ έξω από την πόλη των Χανίων άνοιξαν λίγο μετά τις 11:30 το πρωί, παρά το γεγονός ότι στις εισόδους υπήρχαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που με πανό εξέφραζαν την αντίθεση τους στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Να μην ανοίξουν τα καταστήματα είχε προτείνει στα μέλη του και ο εμπορικός σύλλογος Χανίων έχοντας μάλιστα τυπώσει αφίσες στις οποίες απεικονιζόταν η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη στο ρόλο της Στέλλας από την ταινία «Ποτέ την Κυριακή».

Κατά του ανοίγματος των καταστημάτων είχε ταχθεί και το εργατικό κέντρο Χανίων.

Ηράκλειο: Διαμαρτυρία υπαλλήλων για τη λειτουργία των καταστημάτων

Στα χαρακώματα βρίσκονται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι του Ηρακλείου με αφορμή τη σημερινή μέρα που θα είναι η πρώτη Κυριακή που εφαρμόζεται το μέτρο με τα ανοικτά καταστήματα. Αν και ο εμπορικός σύλλογος της πόλης έχει ανακοινώσει ότι τα καταστήματα της πόλης θα μείνουν κλειστά, μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων έχουν ανακοινώσει ότι θα εφαρμόσουν το μέτρο και θα ανοίξουν τις πύλες τους.

Η κατάσταση θυμίζει ... καζάνι που βράζει με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους να έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα αύριο στις 10 έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρία έξω από το κατάστημα Zara στην λεωφόρο Δικαιοσύνης με σύνθημα κανένα κατάστημα ανοικτό Κυριακή.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί κάθε εργαζόμενο στο εμπόριο, την Κυριακή 3 Νοέμβρη να μην πάει στη δουλειά, να ΑΠΕΡΓΗΣΕΙ. Να σηκώσει το ανάστημα του ενάντια στην ασυδοσία των πολυεθνικών και των νόμων που τις υπηρετούν τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: prismanews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...