Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Αγριο ξύλο και επεισόδια στο Τοπικό -Στο νοσοκομείο ο διαιτητής!

Επεισοδιακό ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στον Ηρακλή Νιπηδητού-Χαραυγή 3-3, όπου το παιχνιδι διεκόπη στις καθυστερησεις, όπου ειχαμε ξυλοδαρμό του διαιτητή και σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων. Ο διαιτητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο!

 Το γκόλ των γηπεδούχων στις καθυστερήσεις του αγώνα, εξόργισε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι επιτέθηκαν στον διαιτητή (φώτο αρχείου) και ακολούθησε σύρραξη.

Το διαιτητικό τρίο αποχώρησε απο το γήπεδο συνοδεία της αστυνομίας, η οποία κλήθηκε να επιβάλει την τάξη.

Το επεισοδιακό παιχνίδι έγινε στο γήπεδο της Μυρτιάς. Ο διαιτητής Αντώνης Δασκαλάκης πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, μετά την εξέταση που του έκανε ο γιατρος του αγώνα.


 cretalive.gr

Μιχελογιαννάκης: Να γιατί δεν ψηφίζω τα μέτρα!

Του Γιάννη Μιχελογιαννάκη

Ήρθε η ώρα να πούμε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, ήρθε η ώρα να μάθει τι έως τώρα έχει φύγει από την τσέπη του και τι έως τώρα έχουν ψηφίσει τα ενοχικά κόμματα. Θα ξεκινήσω με το τι έχει φύγει από την τσέπη του με το μνημόνιο Ι, το μνημόνιο ΙΙ, τα χαράτσια, τις επικουρικές  και το μεσοπρόθεσμο και θα καταλήξω με το τι  έχουν ψηφίσει τα ενοχικά κόμματα, ώστε να γνωρίζει ο κάθε έλληνας αν είναι πραγματικές ή όχι οι διάφορες ανησυχίες για καλάθια, ισοδύναμα, ρήτρα.

Πρώτο μνημόνιο νόμος 3845/2010 ψήφισαν:
  1. Μηδενικές αυξήσεις στο σύνολο του δημοσίου και για το 2011
  2. Ελάττωση 3% των αποδοχών του ευρύτερου δημοσίου τομέα
  3. Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού
  4. Μείωση επιδομάτων 8% του δημοσίου.

 Δέυτερο μνημόνιο νόμος 4046/2012 ψήφισαν:
  1. Μείωση γενικού κατώτατου μισθού κατά 22% και για τους νέους κάτω των 25 ετών να μειωθεί κατά 32%.
  2. Πάγωμα αυξήσεων έως ότου η ανεργία γίνει μικρότερη του 10% .

Χαράτσια στις συντάξεις
  1. Μείωση 3% έως 15% από την παρακράτηση ΛΑΦΚΑ
  2. Πρόσθετη μείωση ΛΑΦΚΑ σε μικρότερους των 60 ετών και σε πάνω από 1.700 ευρώ σύνταξη
  3. Μείωση 20% για πάνω από 55 ετών και πάνω από 1.200 ευρώ και 40% για πάνω από 55 ετών και πάνω από 1.000 ευρώ.
  4. Νέα μείωση μετά το δεύτερο μνημόνιο 12% για πάνω από 1.300 ευρώ. 

Επικουρικές
  1. Μείωση από 3% έως 12% για εισφορές από 300 ευρώ και πάνω.
  2. Μείωση 15% στις επικουρικές των πρώην ΔΕΚΟ.
  3. Μείωση 30% ΕΤΕΑΜ για πάνω από 150 ευρώ. 
  4. Μετά το δεύτερο μνημόνιο, μείωση 10% από 200 ευρώ έως 250 ευρώ, 15% από 250 ευρώ έως 300 ευρώ  και 20% από 300 ευρώ και πάνω.

Μεσοπρόθεσμο (28,2 δις)
  1. Ελάττωση εφάπαξ ανάλογα με τις εισφορές.
  2. Ελάττωση επικουρικών ανάλογα με την ανταποδοτικότητα.
  3. Ειδική εισφορά σύνταξης για μικρότερο από 60 και πάνω από 1.700 ευρώ και αύξηση εισφοράς αλληλεγγύης για πάνω από 1700 ευρώ.
  4. Ελάττωση κύριας σύνταξης του ΟΓΑ.
  5. Εισφορά αλληλεγγύης δημοσίων υπαλλήλων για ανεργία.
  6. Εισφορά ελευθέρων επαγγελματιών για ανεργία.
  7. Εισφορά ιδιωτικού τομέα για ανεργία.
Τώρα θα πρέπει να πούμε την αλήθεια στο τι έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα τα ενοχικά κόμματα.
  1. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, αύξηση 25% στα τιμολόγια ΟΑΣ, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΩΣΕ, δηλαδή αύξηση  25% στα εισιτήρια, άρα ή το αποδεχόμαστε ή φέρνουμε νέο νόμο ακύρωσής του.
  2. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, μείωση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων ανάμεσα στο τέλος του 2010 έως το τέλος του 2015, άρα δεν χρειάζεται να ξαναψηφιστεί, αλλά πρέπει να βρούμε τρόπο ώστε αυτοί οι 150.000 να μην απολυθούν.
  3. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, 15.000 άτομα πλεονάζοντος προσωπικού, μετατίθεται σε καθεστώς  εργασιακή εφεδρείας, άρα χρειάζεται να καταργηθεί δια νόμου η εργασιακή εφεδρεία και να βρεθεί τρόπος να μην απολυθούν.
  4. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, αναπροσαρμογή πληρωμών για τα εφάπαξ, άρα το μόνο που μένει είναι η αναλογική εφαρμογή του, ή η καταψήφιση του
  5. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, μείωση στις ονομαστικές επικουρικές συντάξεις με σκοπό την εξάλειψη των ελλειμμάτων, άρα πρέπει να προχωρήσουμε ή στην αναλογική εφαρμογή του ή στην κατάργησή του.
  6. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, αναστολή διατάξεων νόμου για αυτόματες αυξήσεις μισθών  (για να υπάρξει αύξηση μισθών και ωρίμανση πρέπει η ανεργία να πέσει κάτω από 10%), άρα οποιοδήποτε καλάθι, οποιαδήποτε ρήτρα, οποιοδήποτε ισοδύναμο χρειάζεται πρώτα νομοθετική κατάργηση των προηγουμένων.
  7. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, ότι οι ελάχιστοι μισθοί, που ορίζονται από την εθνική συλλογική σύμβαση να μειωθούν κατά 22% και για τους νέους κάτω των 25 ετών να μειωθούν κατά 32%, άρα για οποιαδήποτε αύξηση αργότερα (καλάθι, ισοδύναμα, ρήτρα) χρειάζεται και νομοθετική συνεισφορά από εμάς και νέα θεώρηση από την εθνική συλλογική γενική σύμβαση εργασίας.
  8. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, ότι καταργούνται οι όροι  περί μονιμότητας (συμβάσεις ορισμένου χρόνου που ορίζεται ότι λήγουν σε κάποιο όριο ηλικίας ή στην συνταξιοδότηση) που περιλαμβάνονται σε νόμο ή σε συμβάσεις εργασίας. Αυτό ή το δεχόμαστε ή ζητούμε νομοθετική ακύρωση του. 
  9. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, μείωση των κοινωνικών εισφορών στο ΙΚΑ κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό ή το δεχόμαστε ή ζητούμε την νομοθετική ακύρωση του. 
  10. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, κλείσιμο φορέων ειδικού σκοπού που ασχολούνται με κοινωνικές δαπάνες, οι οποίες δεν αποτελούν προτεραιότητα ΟΕΚ – ΟΕΕ, άρα αν δεν  θέλουμε την κατάργησή τους, χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση
  11. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, κατάργηση περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων (ιδιώτες ιατροί, φυσικοθεραπευτές κτλ), άρα  ή συμφωνούμε ή νομοθετούμε για την κατάργηση του.
  12. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ, άρα χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση για κατάργησή του.
  13. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, υλοποίηση του προγράμματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας «ΗΛΙΟΣ», άρα ή το δεχόμαστε ή με νόμο το καταργούμε.
  14. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, αναθεώρηση αντικειμενικών αξιών, άρα ή τις δεχόμαστε ή τις καταργούμε με νομοθετική πράξη.
Από τα παραπάνω φαίνεται, ότι για να ισχύσουν τα καλάθια, τα ισοδύναμα και η ρήτρα χρειάζονται νομοθετικές παρεμβάσεις, που μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν ακούγονται ξεκάθαρα. Αν περάσουν τα μέτρα με τον προϋπολογισμό, καταλαβαίνει κανείς ότι ουσιαστικά αυτοκαταργούνται οι λύσεις για ισοδύναμα - ρήτρα. Αν κατέβουν σε ένα άρθρο, να γνωρίζουν ότι συνταγματικά με ένα άρθρο ψηφίζεται μόνο ο προϋπολογισμός του κράτους και η ψήφιση τους με αυτό τον τρόπο πέρα του ότι πάλι ακυρώνει τα ισοδύναμα, ρήτρα, προπάντων λυγίζει, ταπεινώνει, εκβιάζει το βουλευτή, που είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί στο πολιτικό σύστημα του σήμερα. 

Ο Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης είναι Βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ Ν. Ηρακλείου

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Δωρεάν μαστογραφίες όλη την εβδομάδα!

Στις δημοτικές ενότητες του Ηρακλείου θα βρίσκεται από Δευτέρα και για όλη την εβδομάδα η κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο συνεργασίας με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Ηρακλείου.

Ειδικότερα στο Δήμο Ηρακλείου θα βρίσκεται η κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας από τις 17 έως τις 24 Σεπτεμβρίου με το εξής πρόγραμμα :

Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Ηρακλείου(Δημοτικό Ιατρείο)-Δευτέρα 17/09/2012-υπάγονται οι περιοχές: Αγία Τριάδα, Τάλως, Δειλινά, Φορτέτσα.

Δημοτική Ενότητα Τεμένους-Τρίτη 18/09/2012 και Τετάρτη 19/09/2012, ΚΗΦΗ Πρ. Ηλία.

Δημοτική Ενότητα Γοργολαΐνη-Πέμπτη 20/09/2012, πλ. Κ. Ασιτών.

Δημοτική Ενότητα Παλιανής-Παρασκευή 21/09/2012, ΚΗΦΗ Βενεράτου.

Δημοτική Ενότητα Ν. Αλικαρνασσού-Δευτέρα 24/09/2012, Κέντρο Κοιν. Φροντίδας-ΑΠΗ Ν. Αλικ/σού.

Οι μαστογραφίες που θα πραγματοποιούνται ημερησίως 9 π. μ -2 μ. μ, δε θα ξεπερνούν τις 20 και θα αφορούν σε γυναίκες από 40 μέχρι 70 ετών, καθώς και σε αυτές με οικογενειακό ιστορικό στο μαστό.

Υπενθυμίζεται ότι δεν υποβάλλονται σε μαστογραφία γυναίκες που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή και μαστεκτομή πριν τη πάροδο 10 ετών, καθώς και γυναίκες που έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Οι γυναίκες που θα εξεταστούν είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους προηγούμενες εξετάσεις για το μαστό, εφόσον υπάρχουν.

Νεκρός φίλαθλος στα Περιβόλια

Ένα θλιβερό περιστατικό σημάδεψε τον αγώνα του Πλατανιά με τον Ατρόμητο στο γήπεδο των Περιβολίων.
Ένας 53χρονος φίλαθλος υπέστη ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια του ματς, με συνέπεια να του παρασχεθούν άμεσα πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο νοσοκομείο Χανίων, δυστυχώς όμως, λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Χωρίς ρεύμα περιοχές του Ηρακλείου

Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει η υγρασία που επικρατεί, σε συνδυασμό με τη σκόνη που "κάθισε" τα τελευταία 24 ώρα λόγω των ανέμων στα σύρματα της ΔΕΗ.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα εκδηλώνονται σπινθιρισμοί ενώ η Πυροσβεστική έχει κληθεί από χθες σε πολλές περιπτώσεις.

Οι διακοπές ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα και συνεχίζονται σε πολλές περιπτώσεις.

Συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται επί ποδός για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ενώ από τις περιοχές που μέχρι τώρα δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση, είναι η Ν.Αλικαρνασός, η Αμμουδάρα, ο Μαραθίτης κ.α.

 neakriti.gr

ΑΝΕΚ LINES: ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ & Η 4η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Η ΑΝΕΚ LINES, λειτουργώντας με υπευθυνότητα και αίσθημα αλληλεγγύης προς την κοινωνία, πραγματοποίησε Εθελοντική Αιμοδοσία, στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας στα Χανιά, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Η ανταπόκριση στην Εθελοντική Αιμοδοσία της ΑΝΕΚ LINES υπήρξε μεγάλη με τη συμμετοχή του προσωπικού της εταιρείας (στελέχη, εργαζόμενοι, πληρώματα) αλλά και απλών πολιτών.

Οι περίπου 40 μονάδες αίματος, που συγκεντρώθηκαν επιβεβαίωσαν για μία ακόμα φορά ότι η “...προσφορά είναι στο αίμα μας”. Πολύτιμες μονάδες αίματος που θα διατεθούν για τις πάγιες ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων (χειρουργεία, αιματολογικές νόσοι, άτομα με μεσογειακή αναιμία, μεταγγίσεις κλπ).

«Η διοργάνωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας αποτελεί πλέον θεσμό για την ANEK LINES, η οποία με ευαισθησία συμμετέχει για 4η χρονιά στην σπουδαιότητα της πιο ανθρώπινης προσφοράς προς στον συνάνθρωπο, της προσφοράς σε αίμα» δήλωσε ο Προεδρεύων Αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES κύριος Γ. Κατσανεβάκης.

Αντίστοιχα, η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών κα Ροδουσάκη Δέσποινα, ευχαρίστησε την ΑΝΕΚ LINES για την πρωτοβουλία στην συνδιοργάνωση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν, τονίζοντας ότι «η ανταπόκριση των ανθρώπων της ANEK LINES αλλά και των συμπολιτών μας υπήρξε συγκινητική, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες ο ανθρωπισμός είναι ακόμα ισχυρός στη σημερινή κοινωνία.»

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί την ύψιστη προσφορά κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς είναι προσφορά ζωής και ελπίδας στον συνάνθρωπο. Η ANEK LINES στηρίζει κάθε χρόνο εμπράκτως τη συλλογική προσπάθεια αιμοδοσίας στην Ελλάδα αλλά και ευαισθητοποίησης του κοινού για αυτό το θέμα, πιστεύοντας στην αξία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Μουρνιές Χανίων: Οι πυροβολισμοί στον αέρα του γιου οδήγησαν στη σύλληψη και του πατέρα

Με σφαίρες γεμιστήρα τύπου "κλοκ" και μια αδήλωτη καραμπίνα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων πατέρας και γιος.

Αιτία η άσκοποι πυροβολισμοί που έριχνε  ο 34χρονος γιος έξω από ψησταριά στο Πασακάκι στις Μουρνιές Χανίων, με αποτέλεσμα σφαίρες να βρεθούν σε παρακείμενα μπαλκόνια και τέντες σπιτιών.

Ο 64χρονος πατέρας και ο 34χρονος γιός αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελία Χανίων.
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...