Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Προσωρινή απαλλαγή σε μητέρα , άνεργη, βοηθηματούχο της Πρόνοιας, με απόφαση Ερηνοδικείου

Μεγάλη ανακούφιση ,ήρθε να δώσει η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, σε νεαρή,  άνεργη μητέρα,  τριών ανηλίκων τέκνων, βοηθηματούχο της Πρόνοιας.

Συγκεκριμένα:

Μητέρα άνεργος, διαζευγμένη, με τρία ανήλικα τέκνα  υπό την προστασία της, χωρίς περιουσιακά στοιχεία , με μοναδικό εισόδημα για την ίδια και τα παιδιά της, το επίδομα της Πρόνοιας των 200 Ευρώ, χρεωμένη σε καταναλωτικό δάνειο σε μία Τράπεζα, στο ποσό των 30.000 Ευρώ,΄και φιλοξενούμενη τόσο η ίδια όσο και τα παιδιά της στην οικία των γονιών της,  βρήκε την σωτηρία της ,αφού μπήκε στο Ν.3869/2010 "Περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών".

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Απίστευτη φρίκη! "Έπιασαν" και δεύτερο παιδεραστή στο Ρέθυμνο - Ήταν κι αυτός καθηγητής γυμναστικής

- Για να μην συλληφθεί αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με ένα μαχαίρι στο λαιμό
- Νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή σε νοσοκομείο χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του
- Σύμφωνα με πληροφορίες τον κατήγγειλαν δύο παιδιά για κατά φύση ασέλγεια
- Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι στο Ρέθυμνο από τη δεύτερη υπόθεση παιδεραστίας


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΔΗΣΥ για φυτοφάρμακα: Προτεραιότητα η προστασία του παραγωγού

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από κοινού με την αρμόδια Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του κινήματος, Νίκη Αραμπατζή, εξέδωσαν μετά από επεξεργασία του Νομοσχεδίου για τα φυτοφάρμακα την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Επιτέλους έφτασε η ώρα να εναρμονιστεί και επομένως να εκσυγχρονιστεί η εγχώρια νομοθεσία με την πανευρωπαϊκή, σχετικά με τη διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά. Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «Διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην Αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις» όντως ξεκινά αυτή προσπάθεια, αν και θα χρειαστούν πληθώρα νομοθετημάτων και Διοικητικών πράξεων για την εφαρμογή του στην πράξη. Η νομοθετική πρωτοβουλία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση κατ’ αρχήν, αφού αποκλειστικός γνώμονας είναι να καλύπτονται οι ανάγκες των αγροτών και ταυτόχρονα να εκλείψουν μελλοντικές ενέργειες με τη χρήση μη εγκεκριμένων φυτοφαρμάκων, η οποία δεν συνάδει με την πανευρωπαϊκή κατεύθυνση της γεωργίας που αποσκοπεί στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η Δημοκρατική Συμμαχία, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, υποστηρίζει τον εκσυγχρονισμό της εγχώριας νομοθεσίας με βάση την πρακτική και την εναρμόνιση της με την πανευρωπαϊκή, ιδιαίτερα στο χώρο της γεωργίας και της αγροτικής ανάπτυξης. Τον πρωτογενή τομέα θεωρούμε ως βασικό μέρος της εξόδου από το ευρύτερο αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκεται η χώρα σήμερα, και θα συνεχίσουμε να θέτουμε ως προτεραιότητα την προστασία του παραγωγού, του περιβάλλοντος και εν τέλει της διατροφικής αλυσίδας».

ΤΕΡΑΤΑ: Σκύλος πέθανε αλυσοδεμένος σε ένα βαρέλι!

Η φωτογραφία αποδεικνύει το ανατριχιαστικό συμβάν, που έγινε στην περιοχή Μαρουλά του Ρεθύμνου... 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ηράκλειο: Ο Eγγονός έσφαξε την 85χρόνη γιαγιά του επειδή ...."του είχε κάνει μάγεια"!!!

Ο 25χρονος εγγονός είναι ο δράστης της… σφαγής 85χρονης γυναίκας στον Πόρο Ηρακλείου. 
 
Μάλιστα ο νεαρός δράστης έβαλε φωτιά στο σπίτι για να μην αφήσει ίχνη.

Ο νεαρός αργά το βράδυ ομολόγησε το φρικτό έγκλημα υποστηρίζοντας ότι η 85χρονη γιαγιά του, του είχε κάνει μάγια!

Το ΥΠΟΙΚ μπέρδεψε το Ηράκλειο Κρήτης με το Ν. Ηράκλειο

Υπέρογκα ποσά έφταναν εδώ και ένα χρόνο στα ταμεία του δήμου Ν. Ηρακλείου, από λάθος του υπουργείου Οικονομικών. Μπέρδεψαν τους ομώνυμους δήμους. Στέρεψαν τα ταμεία στο Ηράκλειο Κρήτης. Το λάθος ανακάλυψε ο δήμαρχος στην Κρήτη

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

4,5 Ρίχτερ στο Κρητικό πέλαγος

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12 παρά τέταρτο στο θαλάσσιο χώρο βόρεια της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο Κρητικό πέλαγος, βόρεια του Αγίου Νικολάου και είχε μέγεθος 4,5 Ρίχτερ.

 Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Νέα «κοινοβουλευτικά ήθη» εγκαινιάζουν οι Υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου

Νέα «κοινοβουλευτικά ήθη» φαίνεται πως εγκαινιάζουν οι Υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς πληθαίνουν οι παρεμβάσεις του κοινοβουλευτικού ελέγχου που παραμένουν αναπάντητες στα συρτάρια των Υπουργείων.

Για το λόγο αυτό, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, παρέδωσε προσωπική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φ. Πετσάλνικο, από τον οποίο ζήτησε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του κοινοβουλευτικού ελέγχου με βάση τα όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής.

Ο κ. Αυγενάκης διαπιστώνει μάλιστα ότι «αρκετοί Υπουργοί της κυβέρνησης αποφεύγουν να απαντήσουν στα ερωτήματα που τους κατατίθενται στη Βουλή, καθώς δεν ασχολούνται με το κοινοβουλευτικό έργο, αλλά με τις εσωκομματικές διαδικασίες και την εφαρμογή προσωπικών στρατηγικών…». Δανειζόμενος μάλιστα φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Π. Καψή, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι «η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ δεν απαιτεί υπουργούς «με ημιαπασχόληση», αλλά υπουργούς πλήρως δεσμευμένους και διαθέσιμους να υλοποιήσουν το κυβερνητικό έργο».

Μεταξύ άλλων στην προσωπική του επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει:

«Επιτρέψτε μου με την παρούσα να σας ενημερώσω για τη μεγάλη καθυστέρηση απάντησης από μέρους των Υπουργών της κυβέρνησης στις παρεμβάσεις που κατατίθενται από μέρους των Βουλευτών στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, παρόλο που προβλέπεται βάσει του Κανονισμού της Βουλής η ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός 20 ημερών.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι 42 ερωτήσεις, που έχουν κατατεθεί από μέρους μου για λογαριασμό της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκκρεμούν αναπάντητες ή έχουν απαντηθεί εκπρόθεσμα. Μάλιστα υπάρχουν αναπάντητες ερωτήσεις ακόμα και από τις 7 Οκτωβρίου 2011 (π.χ. με αρ. Πρωτ. 275/7-10-2011 και 292/7-10-2011)».

Καταλήγοντας, ζητά από τον κ. Πετσάλνικο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σημειώνοντας: «είμαι βέβαιος ότι θα λάβετε πρωτοβουλίες, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της ομαλής και παραγωγικής λειτουργίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου με βάση τα όσα ορίζει ο ΚτΒ».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...