Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Με μεγάλη επιτυχία το 1o Kαλοκαιρινό Show Μηχανοκινήτων Χανίων


Με μια άνευ προηγουμένου προσέλευση αγωνιζομένων, μελών συλλόγων αλλά και θεατών διεξήχθη το... 1ο Καλοκαιρινό Show Μηχανοκίνητων Χανίων στους Αγίους Αποστόλους την Τετάρτη 11/9.

Μια ιδέα που ξεκίνησε πολύ «ταπεινά» από το Vespa Club Χανίων, και στην συνέχεια με την συμμετοχή όλων των λεσχών και συλλόγων της πόλης έγιναν μια μεγάλη παρέα και συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά όλοι μαζί στην παραλία των Αγίων Αποστόλων κάνοντας έτσι ένα απόγευμα να γεμίσει η πλατεία μηχανοκίνητα κάθε είδους, από τηλεκατευθυνόμενα έως θηρία 4Χ4 και Ιστορικές Κλασσικές δίτροχες και τετράτροχες κούκλες.

Ενώ αρχικά ο σκοπός αυτής της συγκέντρωσης ήταν η γνωριμία των μελών όλων των συλλόγων μεταξύ τους, προέκυψε και το φλέγον ζήτημα της επικείμενης πώλησης του Αεροδρομίου του Μάλεμε, με αποτέλεσμα οι τοπικοί φορείς να συνδράμουν τα μέγιστα, κάνοντας έτσι σε αυτό τοshow την αρχή για μια σειρά κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν μέσα στον επόμενο μήνα.
Περισσότερα από 1500 άτομα πέρασαν από τους Αγίους Αποστόλους, με περισσότερους από 150 συμμετέχοντες από το μηχανοκίνητο σπορ.
Μέρος έλαβαν τα μέλη από : Vespa Club Χανίων & Ρεθύμνου, ΑΛΑ Χανίων, Pista Park Team, ΣΙΠΑΚ, Λέσχη Χανίων 4Χ4, Σύλλογο Κλασσικής Μοτοσικλέτας, ΑΛΜΟΧ, Σύλλογος Αερομοντελιστών Χανίων, Αερολέσχη Χανίων, Moto Trail Χανίων και Harley DavidsonΧανίων.
Το σημαντικό αυτής της διοργάνωσης ήταν ότι περισσότερες από 1500 υπογραφές μαζεύτηκαν στο ειδικό υπόμνημα που θα αποσταλεί στους «ιθύνοντες» για την πώληση του Ιστορικού Αεροδρομίου του Μάλεμε, με την παρότρυνση και την υποστήριξη των: Δημαρχου Πλατανιά κ.Μαλανδράκη, Αντιδημάρχου κ.Καλαϊτζάκη, Αντιδημάρχου Χανίων κ.Λειψάκη, Πρόεδρου ΔΕΥΑΒΑ κ.Σταματάκη και της Αρμόδια στα θέματα Αθλητισμού της Περιφεριακής Ενότητας Χανίων κ.Τζομπανάκης Κατερινας που βρέθηκαν στην διοργάνωση υποστηρίζοντας για άλλη μια φορά τα «αιτήματα» και τις προθέσεις των μηχανοκίνητων της πόλης μας. Στο πλευρό της μηχανοκίνητης παρέας και ο κ.Κονταξάκης, Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, που αν και εκτός Χανίων το απογευμα της Τετάρτης, πρώτος υπέγραψε μέρες πριν, και δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό των λεσχών και των μελών τους.









1ikalokairinisinantisihanion.blogspot.gr

Δικαιωμένος νοιώθει ο Μιχελογιαννάκης

Στην συνέντευξη τύπου  στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο  Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας απατώντας  σε ερώτηση που του έγινε αναφορικά  με την αλλαγή στάσης της  γερμανικής αριστεράς, για τις  γερμανικές αποζημιώσεις, μίλησε για δίκαιο, για ιστορική υποχρέωση και για τον έκθετο κ. Αβραμόπουλο, που ενώ είχε υποσχεθεί επιτροπή, δεν την λειτούργησε. Ενώ στην συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για δημιουργία εθνικής επιτροπής με την συμμετοχή προσωπικοτήτων, η οποία θα διεκδικήσει τις αποζημιώσεις.

Σχολιάζοντας όλα όσα  είπε ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, ο  Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, είπε ότι  απλά νοιώθει δικαιωμένος.

Επίσης  οι κ.κ Μιχελογιαννάκης και   Κουρουπλής παρακολούθησαν το μνημόσυνο για την γενοκτονία των Ποντίων στην Αγία Σοφία στην Θεσσαλονίκη.

Στο MEGA αύριο ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Αύριο στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" με τους Γιώργο Οικονομέα και Δημήτρη Καμπουράκη ο Βουλευτής Ηρακλείου και τέως Υπουργός Μανώλης Κεφαλογιάννης, μαζί με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ Σπύρο Λυκούδη.

Αναβίωση Κρητικού γάμου για επισκέπτες κρουαζιέρας στο λιμάνι των Χανίων


"Χανιά ένα ταξίδι στις αισθήσεις'' με θέμα την αναβίωση του Κρητικού γάμου, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013, εκατοντάδες επισκέπτες του κρουαζιερόπλοιου ΑΖΑΜΑΡΑ, που βρισκόταν από νωρίς το πρωί στα Χανιά.


Η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας επέλεξε φέτος τα Χανιά, ως έναν ελκυστικό προορισμό, όπως κάνει κάθε χρόνο σε διάφορες περιοχές και λιμάνια της Μεσογείου, για την πραγματοποίηση της αυτής της κεντρικής εκδήλωσης.


Το κύριο θέμα της εκδήλωσης και το σκηνικό αυτής ήταν η αναβίωση του Κρητικού γάμου, με κύριο σκοπό οι επισκέπτες να ακούσουν, να δουν και να γνωρίσουν την κρητική παράδοση και φιλοξενία.




Πηγή: flashnews.gr


Είναι χρέος των λαών της Μεσογείου να απαλλαγούμε από το κακό παρελθόν των συγκρούσεων

«Είναι χρέος των λαών της Μεσογείου να απαλλαγούμε από το κακό παρελθόν των συγκρούσεων και να εξασφαλίσουμε ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια».

«Το «βαρόμετρο» για την ΕΕ πλέον έχει δυστυχώς μεταφερθεί στα οικονομικά θέματα, τα οποία... επηρεάζουν τη διακυβέρνηση και την ασφάλεια στην περιοχή»

«Ενώ η Ευρώπη εξακολουθεί να επιμένει σε πολιτικές δρακόντειας λιτότητας, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία κινούνται στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων γερμανικών δημοσιονομικών επιλογών και αντιμετωπίζουν την κρίση»

Βασικά σημεία τοποθέτησης του Βουλευτή Ηρακλείου της Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη στην εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Κρήτης, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 με θέμα: «Διακυβέρνηση και ασφάλεια στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο»:

«Αναμφισβήτητα, η Ανατολική Μεσόγειος μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια περιοχή, όπου η ιστορία έχει αφήσει, από την αρχαιότητα μέχρι και τις μέρες μας, βαθειά χαραγμένα τα αποτυπώματά της. Οι πρόσφατες ανακαλύψεις ικανών ποσοτήτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, διεύρυναν ακόμη περισσότερο τη σημασία, αλλά και το ρόλο των χωρών της περιοχής επί της παγκόσμιας ενεργειακής σκακιέρας -αυτή τη φορά-.

· Είναι γεγονός ότι από το 1973 και μετά, και ακόμη περισσότερο υπό το βάρος των μετά-ψυχροπολεμικών προκλήσεων, η Μεσόγειος παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά ενός βαθιά ριζωμένου κατακερματισμού και μιας αναπαραγόμενης αστάθειας. Αρκετά ζητήματα ασφάλειας που τέθηκαν στο αρχικό σχέδιο των ευρωπαίων για το μεταψυχροπολεμικό μετασχηματισμό της Μεσογείου παραμένουν ανοικτά, ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν προστέθηκαν και άλλα, που συνολικά υποβάθμισαν το κλίμα περιφερειακής συνεργασίας στο οποίο είχαν επενδύσει οι ευρωπαίοι.

Η ενίσχυση του πολιτικού διαλόγου παραμένει κεντρική προτεραιότητα στις περιφερειακές σχέσεις, ενώ οι προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν σε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, όπως η ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας, η ενίσχυση της υπο-περιφερειακής συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και η προληπτική διπλωματία, και η Κρήτη μπορεί να έχει ιδιαίτερη παρουσία σε αυτό τον τομέα καθότι βρίσκεται στο κέντρο της Μεσογείου.

· Η Ελλάδα εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης διαδραματίζει ρόλο «κλειδί» στην περιοχή και ενδιαφέρεται για την ασφάλεια και τη σταθερότητα, ενώ είναι πρόθυμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της δείχνοντας έμπρακτα την προσφορά της και στις δύσκολες στιγμές. Άλλωστε, η ελληνική κυβέρνηση δεν έμεινε απαθής και στο θέμα της Συρίας, αλλά ενήργησε με υπευθυνότητα και συνέπεια, καταδίκασε τη χρήση χημικών όπλων και ζήτησε ειρηνευτική διάσκεψη για το μέλλον της Συρίας, αποδεικνύοντας ότι ήταν και παραμένει ένας αξιόπιστος και υπεύθυνος εταίρος τόσο για το ΝΑΤΟ όσο και για την ΕΕ.

Ωστόσο, είναι γεγονός ότι το «βαρόμετρο» για την ΕΕ πλέον έχει δυστυχώς μεταφερθεί στα οικονομικά κυρίως θέματα, τα οποία επηρεάζουν κατά πολύ τους δύο βασικούς πυλώνες που θίγονται σήμερα στην εκδήλωσή σας. Επηρεάζουν και την ασφάλεια και την διακυβέρνηση. Στο Μεσογειακό περίγυρο της χώρας, η οικονομική αβεβαιότητα και στασιμότητα και η πολιτική αστάθεια, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις καθεστωτικές και γενικότερες πολιτικές αλλαγές, απαιτούν μακρύ χρονικό διάστημα για να ξεπερασθούν.

Σύμφωνα με τις διακηρύξεις όλων σχεδόν των πολιτικών ηγετών της Ευρώπης, η συμμετοχή στην ΟΝΕ είχε ως κύριους σκοπούς τα ισχυρά κράτη, την οικονομική -νομισματική σταθερότητα, τη βελτίωση της οικονομικής και θεσμικής ανταγωνιστικότητας των κρατών - μελών. Όντως, επρόκειτο για μια ορθολογική και ρεαλιστική οριοθέτηση των σκοπών της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Η διασφάλιση όμως των επιτευγμάτων της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης θα μπορούσε να υλοποιηθεί εάν δεν θα λάμβαναν χώρα απρόβλεπτες στρατηγικές ανατροπές, εάν οι εθνικές στρατηγικές των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων δεν δημιουργούσαν απρόοπτα και εάν η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση συνέχιζε να εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και να αναπτύσσεται υπό συνθήκες ισοτιμίας μεταξύ των κρατών - μελών. Σήμερα, καμία από τις παραπάνω αναγκαίες συνθήκες δεν έχει υλοποιηθεί.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, κάθε πολιτική πρέπει να διαφοροποιείται και να εξειδικεύεται στις ιδιαιτερότητες κάθε Κράτους Μέλους και όχι να είναι ενιαία –μη αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες των Κρατών Μελών.

· Δεν μπορεί, δηλαδή, η λιτότητα σε ακραίο βαθμό και η πιστή δημοσιονομική προσαρμογή να θεωρείται φετίχ και οποιαδήποτε άλλη πολιτική να είναι λανθασμένη. Άλλωστε σήμερα, υπάρχουν οικονομίες που διανύουν μια περίοδο εύθραυστης, αλλά θετικής αναπτυξιακής πορείας και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, ακριβώς διότι κινούνται στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων γερμανικών δημοσιονομικών επιλογών και μιλώ για τις οικονομίες της Αμερικής και της Ιαπωνίας.

Την ίδια στιγμή που η Ευρώπη εξακολουθεί να επιμένει σε πολιτικές δρακόντειας λιτότητας που δεν αφήνουν την οικονομία να βγει από την ύφεση και δημιουργούν στρατιές ανέργων στη ζώνη του ευρώ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία με την αύξηση κρατικών δαπανών και την απεριόριστη παροχή ρευστότητας, προσπαθούν να πετύχουν περισσότερη ανάπτυξη, για να αντιμετωπίσουν την κρίση και να πετύχουν υψηλότερη απασχόληση.

Η Ελλάδα συμπληρώνει τον τέταρτο συνεχή χρόνο μιας δυσμενούς οικονομικής κρίσης και τον έκτο χρόνο ύφεσης της ελληνικής οικονομίας. Οι πολιτικές της λιτότητας και της πιστής δημοσιονομικής προσαρμογής από κοινού με τις χρόνιες αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας προκάλεσαν τα τελευταία 3 χρόνια αλυσιδωτές επιπτώσεις στη παραγωγή, την κατανάλωση, την επιχειρηματική δραστηριότητα, τις επενδύσεις, και φυσικά την απασχόληση.

Αυτό που πρέπει όμως να γίνει ξεκάθαρο είναι πως η διακυβέρνηση και η ασφάλεια στην περιοχή της Μεσογείου και της ευρύτερης Μεσογείου, μπορεί να εξασφαλιστεί μέσα από ολοκληρωμένες, κοινά αποδεκτές και βασισμένες στις ιδιαιτερότητες των λαών της πολιτικές.

· Η Ελλάδα αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, κατέχει κεντρική θέση στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου αποτελώντας το κρίσιμο σημείο κατάληξης σημαντικών ενεργειακών δικτύων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, προωθούνται μια σειρά από πολιτικές και πρωτοβουλίες με στόχο τη βελτίωση των διμερών σχέσεων με τους γείτονές μας, την επίλυση των διαφορών και την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση μιας πολιτικής αρχών, που θα συμβάλει καθοριστικά στην προσέγγιση των χωρών της Μεσογείου με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Είναι ανάγκη η Μεσόγειος να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατόν από το κακό της παρελθόν και είναι χρέος και αναγκαιότητα για όλους τους εμπλεκόμενους λαούς να κινηθούμε το συντομότερο προς αυτή την κατεύθυνση.

Τουρισμός και το χειμώνα ο στόχος για την Κρήτη

Πακέτο διακοπών για χειμωνιάτικους μήνες επεξεργάζεται ο δήμος Αγίου Νικολάου Πακέτο διακοπών για χειμωνιάτικους μήνες επεξεργάζεται ο δήμος Αγίου Νικολάου


Προσηλωμένοι στη διαμόρφωση και υποβολή προς στήριξη από την πολιτεία και το Δήμο Αγίου Νικολάου ενός πιλοτικού προγράμματος για την επιμήκυνση του χειμερινού τουρισμού παραμένουν οι συνεργαζόμενοι φορείς της περιοχής. Σχετική συνάντηση εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου παρουσία και του Περιφερειάρχη Κρήτης.

 Στη συνάντηση παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δ. Κουνενάκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου Εμμ. Βαρκαράκης, ο Πρόεδρος Γ. Πελεκανάκης και το μέλος Στυλ. Γεωργόπουλος του Δ.Σ. του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης, τα μέλη του Επιμελητηρίου Λασιθίου Εμμ. Σφακιανάκης και Ιωαν. Πατεράκης.

Ο Δήμος στηρίζει και συνεργάζεται από κοινού με τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης, ενός πακέτου διακοπών για ένα- δύο μήνες μέσα στο χειμώνα. Γι' αυτό πρωτίστως θα πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να ενεργοποιηθούν τοπικές επιχειρήσεις απ' όλο το φάσμα του τουριστικού κυκλώματος, ώστε να καταστεί υλοποιήσιμη ανέφερε ο Δήμαρχος όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Ανατολή.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, το πρόγραμμα επιμήκυνσης έχει ιδιαιτερότητες, όπως το γεγονός ότι απαιτεί ένα αστικό περιβάλλον για να λειτουργήσει και όχι διάσπαρτα 2 -3 ξενοδοχεία, μακριά από πόλεις. Επίσης οι ξενοδοχειακές μονάδες που θα παραμείνουν ανοιχτές τη χειμερινή περίοδο θα πρέπει να διαθέτουν υποδομές και οργάνωση που να προσφέρει συμπληρωματικά, εναλλακτικές διεξόδους για τον ελεύθερο χρόνο των πελατών του.

Πολύ σοβαρό θέμα που χρειάζεται έγκαιρη αντιμετώπιση είναι η λειτουργία επιλεγμένων αρχαιολογικών χώρων, που πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί. Και γι' αυτό απαιτείται έγκαιρη ενημέρωση και προγραμματισμός από το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να έχει εξασφαλίσει το αναγκαίο προσωπικό.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...