Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Δίωξη για εμπρησμό σε βάρος κτηνοτρόφου και του αλλοδαπού εργάτη του

Ποινική δίωξη για εμπρησμό κατά συναυτουργία, από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή, άσκησε την Τετάρτη ο εισαγγελέας Ηρακλείου εναντίον 32χρονου κτηνοτρόφου και του Πακιστανού, τον οποίον απασχολούσε παράνομα.

Η δίωξη αφορά την καταστροφική πυρκαγιά στη Βιάννο Ηρακλείου και είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Τόσο ο κτηνοτρόφος όσο και ο αλλοδαπός εργάτης αρνήθηκαν την κατηγορία του εμπρησμού και ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

Από την ΝΕΤ στο MEGA η Μαρία Σαράφογλου

Στο έμψυχο δημοσιογραφικό δυναμικό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA θα ανήκει πλέον η Μαρία Σαράφογλου τερματίζοντας την πορεία της στην ΝΕΤ.

Η Μαρία Σαράφογλου παρουσίαζε τις τρεις τελευταίες σαιζόν καθε πρωί (10 με 12) την ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ «Συμβαίνει τώρα».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ, ενώ αναμένεται να αξιοποιηθεί και στην παρουσίαση δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών.

Αλλάζει τη Δευτέρα ο αριθμός του ΕΟΠΥΥ για τα ραντεβού με γιατρούς

Καταργείται τη Δευτέρα 6 Αυγούστου ο τηλεφωνικός αριθμός 184 τον οποίο καλούν οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προκειμένου να κλείνουν ραντεβού με γιατρό. Τη θέση του παίρνουν οι αριθμοί 14884 και 14900.

Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ), το κόστος κάθε κλήσης θα είναι σημαντικά υψηλότερο. Αντί για χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση (0,03€) όπως ίσχυε μέχρι τώρα- εξηγούν - το κλείσιμο του ραντεβού θα αυξηθεί σε 0,99€ ανά κλήση για το 14884 και 1,08€ για το 14900 όταν η κλήση γίνεται από σταθερό τηλέφωνο. Η κλήση για ραντεβού με γιατρό θα είναι ακριβότερη (1,18 ευρώ / λεπτό), όταν θα γίνεται από κινητό τηλέφωνο.

Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΙΣΑ κ. κ. Γ. Πατούλης και Στ. Τσούκαλος, θεωρούν απαράδεκτο σε αυτή τη δύσκολη, για τους ασφαλισμένους, συγκυρία να υλοποιούνται τέτοιες αποφάσεις. «Δεν είναι δυνατόν να αυξάνεται ως και 40 φορές το κόστος για να κλείσει ένας ασφαλισμένος ραντεβού με τον γιατρό του. Δεν επιτρέπεται να αναγκάζετε τους ασφαλισμένους να βάζουν σε μια ακόμη περίπτωση βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αναλογιστείτε την επιβάρυνση που προκαλείτε με την απόφαση σας αυτή στους ασφαλισμένους που είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολλαπλά τηλεφωνήματα για να κλείσουν διαφορετικά ραντεβού», επισημαίνουν σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Γερ. Βουδούρη.

Οι εκπρόσωποι του ΙΣΑ καλούν τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ «… να μην προχωρήσει στην υλοποίηση μιας απόφασης που καθιστά ακόμη και το κλείσιμο ενός ραντεβού με το γιατρό σε ακριβή υπόθεση».

Κατολίσθηση στην Καλντέρα της Σαντορίνης τρόμαξε τους τουρίστες [βίντεο]

Ένα φυσικό φαινόμενο που δεν είναι ασυνήθιστο στη Σαντορίνη φαίνεται πως τρόμαξε τους τουρίστες που επέβαιναν σε κρουαζιερόπλοια, τα οποία προσέγγιζαν την θαλάσσια περιοχή του νησιού.

Ξαφνικά άκουσαν ένα πολύ έντονο θόρυβο και δονήσεις, βγήκαν έξω και είδαν ένα μοναδικό θέαμα -βράχοι να πέφτουν στο νερό με τρομερή δύναμη.

«Ήταν πολύ εντυπωσιακό αυτό το θέαμα και λίγο ανησυχητικό. Αλλά όσοι ξέρουν για τη Σαντορίνη μάλλον το έχουν συνηθίσει» είπε στο cretalive.gr αυτόπτης μάρτυρας που κατέγραψε και στο βίντεο το φυσικό φαινόμενο.

Το ΣΔΟΕ ανακάλυψε 2.256 φορολογικές παραβάσεις μέσα σε τρεις ημέρες! Χανιά και Ρέθυμνο στους .."πρωταθλητές"

Χιλιάδες είναι οι παραβάσεις που εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ μέσα σε τρεις ημέρες σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση.

Συγκεκριμένα το ΣΔΟΕ το τριήμερο 27 έως 30 Ιουλίου πραγματοποίησε 647 ελέγχους και βρήκε 2.256 φορολογικές παραβάσεις. Οι παραβάτες ανήλθαν στους 367 και το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 57,2%.

Πρωταθλήτρια στην παραβατικότητα εμφανίζεται η Ρόδος με ποσοστό 85,3%, και ακολουθούν, Εύβοια με 80,8%, Κέα με 80%, Χανιά με 77,8%, Ρέθυμνο με 75% και Κως 74,1%.

Στο λιμάνι του Κατακόλου ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ελικόπτερα χτενίζουν την περιοχή

Στην Ελλάδα βρίσκεται με την πολυτελή του θαλαμηγό ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος θα επισκεφτεί το Κατάκολο και την Αρχαία Ολυμπία.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, η θαλαμηγός με το όνομα Sea Rhapsody έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Κατακόλου, ενώ στην περιοχή βρίσκονται και πετούν τρία ελικόπτερα για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ρώσος πρόεδρος θα επισκεφθεί την Αρχαία Ολυμπία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βλαντιμί Πούτιν επισκέπτεται την περιοχή καθώς δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τους υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κατακόλου.

Oι προσωρινές λίστες για τους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ για την Κρήτη

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των εργαζόμενων μητέρων που πληρούν όλα τα δικαιολογητικά για την κάλυψη θέσεων των μικρών τους παιδιών σε παιδικούς σταθμούς με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Για την Εύβοια, μπορείτε να δείτε τις λίστες στην σελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Επίσης μπορείτε να δείτε και τις λίστες με τις μητέρες που έχουν ελλιπή δικαιολογητικά.
Το Σάββατο 4 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα και τα ονόματα των δικαιούχων.

Ωστόσο τον κίνδυνο 42 χιλιάδες παιδιά να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών, εάν δε μεταφερθούν αδιάθετοι πόροι από το ΕΣΠΑ στο πρόγραμμα οικογενειακής συνοχής, επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπεύθυνος Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης δήμων, Σίμος Δανιηλίδης.
 
Πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με τον υπουργό οικονομικών.
 
Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ανανεώθηκαν οι συμβάσεις 4χιλιάδων 700 παιδαγωγών για να καλυφθούν οι ανάγκες των δήμων.

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της Τιτίκας Μοιράκη

Φιλολογική βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη της αξέχαστης δημοσιογράφου Τιτίκας Μοιράκη οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μύρωνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ραύκεια 2012» που ξεκίνησαν με επιτυχία το περασμένο Σάββατο και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή 8 Αυγούστου – εορτή του πολιούχου της κωμόπολης.

Η εκδήλωση στη μνήμη της Τιτίκας Μοιράκη θα πραγματοποιηθεί στο κηποθέατρο του Αγίου Μύρωνα (άλσος Χριστού) στις 8:30 απόψε.

Tο πρόγραμμα περιλαμβάνει καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανώλη Βέργη και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γιάννη Σηφάκη.

Στη συνέχεια θα γίνουν σύντομοι χαιρετισμοί εκ μέρους της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) από τον Γραμματέα της Μαρίνο Ζώη, τον Ταμία της Δημήτρη Καρυωτάκη, και εκ μέρους του ΤΕΑΣ Κώστα Βασιλάκη.

Θα γίνει επίσης επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους της ΕΣΗΕΠΗΝ – μετά από πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου – για την καθιέρωση βραβείου «Τιτίκα Μοιράκη» σε ανερχόμενες γυναίκες δημοσιογράφους.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν ομιλίες από τους:
- Γιώργο Μυσιρλάκη, με θέμα: «Ανιχνεύοντας στιγμές απ την πορεία της πρωτοπόρου Τιτίκας Μοιράκη» και προβολή φωτογραφικού και δημοσιογραφικού αρχείου στη μνήμη της .
- Νίκο Ψιλάκη, με θέμα: «Γραφή γένους θηλυκού- Η προφορά της Τιτίκας Μοιράκη και της Ευαγγελίας Φραγκάκη στον Πολιτισμό της Κρήτης» και
- Νέλλη Κατσαμά, με θέμα: «οι γυναίκες, την πέννα τους και το ρόλος τους στη μάχιμη δημοσιογραφία».

Συνέλαβαν άνεργο πατέρα 7 παιδιών για χρέη... 5.000 ευρώ στο Δημόσιο

Ο Ηρακλειώτης πατέρας βρέθηκε στο κρατητήριο, για τα 5.000 ευρώ την ίδια στιγμή που μεγαλο - οφειλέτες του δημοσίου οι οποίοι χρωστούν εκατομμύρια ευρώ στο κράτος συνεχίζουν να κυκλοφορούν και να δραστηριοποιούνται ανενόχλητοι.

 Πρόκειται για τον πρόεδρο της κίνησης Ομάδα Αλληλεγγύης Αγίας Αικατερίνης Μηνά Χατζηδάκη ο οποίος διατηρούσε στο παρελθόν εμπορικό κατάστημα και φόρεσε χειροπέδες για βεβαιωμένα χρέη προς τον ΟΑΕΕ.

Τώρα, σύμφωνα με το PrismaNews, κινδυνεύει να καταλήξει στη φυλακή αφού αδυνατεί να καλύψει το χρέος του.

Για το θέμα αναμένεται να ζητήσει ενημέρωση και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, για να διερευνηθεί αν υπάρχουν περιθώρια παρέμβασης...

Εισοδηματική ενίσχυση 300 ευρώ για μαθητές δημοτικού και γυμνάσιου

Τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης  οικογενειών που έχουν χαμηλά εισοδήματα και παιδία που πηγαίνουν στο δημοτικό και στο γυμνάσιο (υποχρεωτικής εκπαίδευσης) προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα.

Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται στο ποσό των 300 ευρώ ετησίως για κάθε παιδί-μαθητή υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., που έχουν ανήλικα τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ.

Ως υποχρεωτική εκπαίδευση, νοείται η φοίτηση του μαθητή στις τάξεις του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου. Η εισοδηματική αυτή ενίσχυση παύει να καταβάλλεται μετά το πέρας της υποχρεωτικής εκπαίδευσης του μαθητή και σε κάβε περίπτωση με την συμπλήρωση του 16ου έτους της ηλικίας του.

Όπως αναφέρει η απόφαση με τη λήξη του σχολικού έτους οι δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις στο διευθυντή του οικείου σχολείου, ο οποίος εκδίδει ειδική βεβαίωση.

Οι αιτήσεις διαβιβάζονται στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία μετά την συγκέντρωση όλων των δικαιολογητικών από τα σχολεία που υπάγονται στη χωρική αρμοδιότητα αυτής, εκδίδει τη σχετική απόφαση ανάληψης υποχρέωσης, συντάσσει την κατάσταση πληρωμής, ελέγχει την πληρότητα των δικαιολογητικών και τα προωθεί στις οικείες Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου για την έκδοση του σχετικού χρηματικού εντάλματος.

Απαραίτητη για την διαδικασία είναι η βεβαίωση του διευθυντή δημόσιου σχολείου πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από την οποία να προκύπτει η εγγραφή του μαθητή σε τάξη υποχρεωτικής εκπαίδευσης και η κανονική παρακολούθηση των μαθημάτων κατά το σχολικό έτος που έληξε.

Ακόμη, απαραίτητο είναι το αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση ή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του ίδιου έτους (Έντυπου Ε1) αν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει παραληφθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την Εφορία.

Οι ανωτέρω δαπάνες δεν υπόκεινται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και βαραίνουν τους οικείους ειδικούς φορείς του προϋπολογισμού των περιφερειακών υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας.

Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα οι κατηγορημένοι για εμπρησμό της Βιάννου

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα, ο 32χρονος κτηνοτρόφος και ο Πακιστανός που εργαζόταν παράνομα για λογαριασμό του, με την κατηγορία του εμπρησμού εκ προθέσεως, στον Χόνδρο της Βιάννου.

Στο μεταξύ, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν σήμερα στην περιοχή, υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις, που αντιμετωπίζονται αμέσως από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, τις οποίες συνδράμουν κάτοικοι.

Οι καταστροφές στις καλλιέργειες, στο ζωικό κεφάλαιο και σε υποδομές είναι τεράστιες και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν καεί δεκάδες χιλιάδες ελαιόδεντρα, εκατοντάδες αιγοπρόβατα και κυψέλες μελισσών, ενώ η ζημιά στα δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης είναι εκτεταμένη.

Σήμερα, ο τοπικός ΕΛΓΑ θα ξεκινήσει την καταγραφή ζημιών στην περιοχή για να υπάρξει άμεση αποζημίωση για το ζωικό κεφάλαιο, ενώ όσον αφορά τις καλλιέργειες, η διαδικασία θα κινηθεί μέσω της Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης.

Τέλος, δύο ακόμη πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα σε περιοχές του Ηρακλείου οι όποιες σβήστηκαν. Η πρώτη φωτιά ξέσπασε στη 1:20 μετά τα μεσάνυχτα σε περιοχή της Χερσονήσου. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τρεις εστίες, αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής σβήστηκε άμεσα.

Η δεύτερη φωτιά ξέσπασε στη 1:50 στην περιοχή Σίβα των Μοιρών και σβήσθηκε στις 6 το πρωί.

Ο Στάθης Δρογώσης "τα χώνει" στον Διονύση Τσακνή για την... Παπαχρήστου

Η υπόθεση της Βούλας Παπαχρήστου , η οποία αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου εξαιτίας ρατσιστικού σχολίου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έχει προκαλέσει δεκάδες συζητήσεις τόσο σε ιδιωτικό, όσο και σε δημόσιο επίπεδο, απασχολώντας επώνυμους και μη. Ο Διονύσης Τσακνής ήταν ένας από εκείνους που εμμέσως πλην σαφώς στάθηκαν στο πλευρό της αθλήτριας, ξεκινώντας έτσι μια δημόσια διαφωνία με τον Στάθη Δρογώση.

Ειδικότερα, ο Διονύσης Τσακνής είχε αποδώσει το σχόλιο της αθλήτριας κυρίως σε αφέλεια λόγω ηλικίας, κάτι με το οποίο διαφώνησε έντονα ο Στάθης Δρογώσης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είχε γράψει στο λογαριασμό του στο twitter: «Διάβασα επιστολή Τσακνή. Αυτός διάβασε τα tweets της νεοναζί αθλήτριας; Θα μας τρελάνουνε ρε παιδιά. Βιασμός της λογικής μέρα με τη μέρα. Κάθε φορά που ένας ευαίσθητος παρηγορεί τη νεοναζί αθλήτρια ένας νεοναζί ακονίζει το μαχαίρι του για να σκοτώσει μετανάστες ή αντιρατσιστές. Τελικά οι καλλιτέχνες είμαστε χειρότεροι κι από τους πολιτικούς. Για τα εισιτήρια στρογγυλεύουμε απόψεις. Μην τυχόν και χάσουμε Κοινό. Όλοι οι καλλιτέχνες είμαστε προοδευτικοί εκ του ασφαλούς. Και για όσο εγκρίνει το κοινό μας. Με την ακροδεξιά να ανεβαίνει αλλάζουμε κι εμείς».

Τώρα, ο Διονύσης Τσακνής απάντησε στην ανάρτηση του συναδέλφου του με μια μακροσκελή επιστολή του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα mao.gr, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι για κάποιους είναι εύκολο να δημιουργήσουν θέματα εκεί που δεν υπάρχουν, ή να δώσουν την κουτσομπολίστικη εκδοχή ενός ζητήματος που σίγουρα πρέπει να συζητηθεί, αλλά με άλλους όρους.

Παράλληλα, τονίζει την αναγκαιότητα να απευθυνθεί η κοινωνία σε κάποια παιδιά που κολακεύτηκαν απ' την «κρυφή γοητεία του ναζισμού», μ' έναν διαφορετικό τρόπο απ' τον συνήθη της καταγγελίας.

«Δες το σα μια σπορά, που ίσως καταφέρει κάποτε να καρπίσει. Αλλά κι αν ακόμα, αυτό δεν συμβεί μαζικά, έναν και μόνο να κερδίσεις απ' τα νύχια του φασισμού, (και δεν αναφέρομαι στην αποδέκτρια μόνο της επιστολής μου) πάλι κέρδος είναι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Σήμερα στο Παγκρήτιο Στάδιο, αύριο στα Χανιά

Την καλοκαιρινή του περιοδεία συνεχίζει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και υποδέχεται τους φίλους του σήμερα 1η του μήνα στο Ηράκλειο, στο Παγκρήτιο Στάδιο, και την Πέμπτη 2 Αυγούστου στο Εθνικό Στάδιο Χανίων.

Περίοδος πιέσεων, αλλαγών αλλά και ανά στιγμές πρωτόγνωρων καταστάσεων για τη χώρα μας και στη θέση των εναλλασσόμενων συναισθημάτων, ο αγαπημένος Έλληνας καλλιτέχνης επιστρέφει για να εμπνεύσει και πάλι το αίσθημα της αισιοδοξίας πάνω στο οποίο είναι βασισμένη η πολύχρονη σχέση του με το κοινό. Με ένα πολυσυλλεκτικό άλμπουμ στις αποσκευές του, ταξιδεύει στην Ελλάδα για να μυήσει τους νεότερους αλλά και να θυμίσει στους θαυμαστές του στην εμπειρία ενός πραγματικά αξέχαστου live.

«Σ' αγαπώ», «Πλάι – πλάι», «Με μια αγκαλιά τραγούδια», «Βασιλιάς», το νέο single «3 Ζωές» και φυσικά το ομότιτλο με το πρόσφατο άλμπουμ «Θάρρος ή Αλήθεια», είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που έχουν ήδη αγαπηθεί και θα μοιραστεί με φίλους του. Φυσικά δεν λείπουν από το πρόγραμμα παλαιότερες επιτυχίες όπως «Όλα ή τίποτα», «Το σ' αγαπώ», «Βυθός» «Εμείς οι δυο σαν ένα», «Η αγάπη που μένει», «Παράξενη Γιορτή», «Ανάποδα» «Χωρίς Αναπνοή», «Βυθός», «Μόνο στα Όνειρα», «Το Πάρτυ», «Χέρια ψηλά», και πολλά άλλα.

Πρόγραμμα συναυλιών:

1/8 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ- ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ
2/8 ΧΑΝΙΑ - ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Οι πρώτοι μάρτυρες δίνουν DNA για την υπόθεση της Πάρου

Πέντε άτομα προσήλθαν με τη θέλησή τους στις αστυνομικές Αρχές της Πάρου και έδωσαν δείγματα DNA προκειμένου να αποκλειστεί η συμμετοχή τους στον τραυματισμό της 15χρονης Μυρτώς. Οι πέντε βρίσκονταν σε μια λίστα 50 ανθρώπων που κλήθηκαν από τις Αρχές να καταθέσουν τι γνωρίζουν για τον σοβαρό τραυματισμό της ανήλικης στην παραλία της Χρυσής Ακτής το απόγευμα της 22ης Ιουλίου.
Τα άτομα αυτά κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες, γιατί την ώρα που υπολογίζεται πως σημειώθηκε η επίθεση στην κοπέλα βρίσκονταν στην παραλία. Μεταξύ αυτών παραθεριστές, αλλοδαποί εργάτες νεοανεγειρόμενης οικοδομής, ντόπιοι που γνώριζαν την οικογένεια της 15χρονης. 
Τις επόμενες ημέρες πάντως θα ζητηθεί και από άλλους που βρίσκονταν στην παραλία να δώσουν βιολογικό υλικό. Υπολογίζεται πως στα τέλη της επόμενης εβδομάδας οι διωκτικές Αρχές θα έχουν στα χέρια τους τα πρώτα αποτελέσματα από την εργαστηριακή ανάλυση των δειγμάτων. Παράλληλα ζητήθηκε από το Λιμενικό η λίστα με όσους έφυγαν από την Πάρο τις επόμενες ημέρες από την επίθεση, με σκοπό να γίνει επεξεργασία της και να εντοπισθεί η πιθανή παρουσία κάποιου στην παραλία την ώρα της επίθεσης. 
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Κατά Εγκλημάτων Ζωής εκτιμούν πως η επιλογή του τόπου της επίθεσης μόνο τυχαία δεν ήταν και παραπέμπει σε άτομο που γνωρίζει καλά την περιοχή. Το βραχώδες σημείο, όπου βρέθηκε πεσμένη η 15χρονη, βρίσκεται δίπλα στην πολυσύχναστη παραλία της Χρυσής Ακτής, με κατεύθυνση προς τη Νέα Χρυσή Ακτή αλλά δεν φαίνεται από πουθενά, παρά μόνο αν κάποιος πλησιάσει κοντά. Επίσης είναι σημείο από το οποίο πολύ δύσκολα θα μπορούσε να ακουστεί η φωνή της κοπέλας. «Είναι ουσιαστικά ένα νεκρό σημείο, το οποίο εκτιμούμε πως γνώριζε καλά ο δράστης» λέει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολείται με την υπόθεση. Οι αστυνομικοί εκτιμούν τις μαρτυρίες που συλλέγουν από τουρίστες παρακείμενου ξενοδοχείου, το μοναδικό σημείο από όπου μπορούσαν να έχουν απευθείας οπτική επαφή με τον τόπο της επίθεσης. 
Στο μεταξύ η 15χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Αττικό, την οποία όμως οι θεράποντες ιατροί της χαρακτηρίζουν σταθερά ελεγχόμενη.

Μεσαρά: Επικαλέστηκαν την οικογένεια Βαρδινογιάννη και τον Πατριάρχη για να κοροϊδέψουν ηλικιωμένη

Χρυσές "δουλειές" έκαναν δύο γυναίκες στην περιοχή της Μεσαράς οι οποίες είχαν φτιάξει το δικό τους "παραμύθι" για να εξαπατούν!

Σύμφωνα με το PrismaNews, εμφανίστηκαν στους Βώρους του Δήμου Φαιστού, πλησίασαν μια 67χρονη γυναίκα και της είπαν ότι η οικογένεια της είχε επιλεγεί μαζί με κάποιες άλλες οικογένειες στην Ελλάδα για να εισπράξει ένα εφάπαξ ποσό 6.000 ευρώ καθώς και 800 ευρώ κάθε μήνα για ένα χρόνο τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγος της, ως βοήθημα από τον Πατριάρχη και τη γνωστή οικογένεια.

Η 67χρονη γυναίκα πίστεψε το παραμύθι των δύο γυναικών, τις έβαλε στο σπίτι της και στο τέλος εκείνες της ζήτησαν 200 ευρώ, τάχα για να διευθετήσουν κάποιες εκκρεμότητες.

Η γυναίκα είπε ότι δεν είχε τα 200 ευρώ, και τους έδωσε 100 ευρώ που είχε στο πορτοφόλι της.
Εκείνες τα πήραν και έφυγαν, λίγο πριν βγουν από την αυλή της όμως επέστρεψαν και της είπαν μήπως είχε να τους δώσει κάποιο χρυσό κόσμημα για να έβγαζαν τα σχετικά έξοδα.
Η γυναίκα και πάλι δεν κατάλαβε τίποτα, έβγαλε τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε και τους την έδωσε.

Τότε εκείνες έφυγαν και λίγη ώρα αργότερα η 67χρονη κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης.
Ενημέρωσε το σύζυγο που επέστρεψε σπίτι μετά από λίγο και χθες το μεσημέρι κατήγγειλαν το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα Μοιρών. Οι δύο γυναίκες αναζητούνται...

Αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά για χασισοφυτεία

Φωτό αρχείου

Περισσότεροι από 70 αστυνομικοί, των ΤΑΕ, ΟΕΑ και ειδικών δυνάμεων "σαρώνουν" την ευρύτερη περιχοή των Ζωνιανών, στο πλαίσιο αναζήτησης χασισοφυτείας.


Η επιχείρηση διεξάγεται αυτή την ώρα και δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα ή αλλες λεπτομέρειες.


Διαθέσιμος ο Chrome 21

Logo used from the start of the Chrome project...
 (Photo credit: Wikipedia)
Η νέα έκδοση του Chrome, Chrome 21, είναι διαθέσιμη από σήμερα από τη σελίδα της εταιρείας https://www.google.com/intl/en/chrome/browser/ , και περιλαμβάνει μία σειρά βελτιώσεων και νέων χαρακτηριστικών, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η υποστήριξη της Retina display της Apple ( iPhone, iPod Touch, iPad, MacBook Pro).

Επίσης, ο Chrome 21 υποστηρίζει το getUserMedia JavaScript API, επιτρέποντας σε εφαρμογές web να έχουν πρόσβαση στη webcam και το μικρόφωνο του χρήστη, κάτι που είχε ανακοινωθεί παλαιότερα από την Google. Όταν μία εφαρμογή προσπαθεί να συνδεθεί με την κάμερα ή το μικρόφωνο, ο browser εμφανίζει ένα παράθυρο στο οποίο ο χρήστης ερωτάται εάν επιθυμεί να προχωρήσει και επιλέγει- εφόσον το θέλει- τις συσκευές που θα χρησιμοποιηθούν για εικόνα και ήχο.

Το εν λόγω χαρακτηριστικό εντάσσεται σε μία ευρύτερα αναδυόμενη τάση, το WebRTC, δηλαδή την αυξημένη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο μέσω εικόνας και ήχου στο Web, που αναμένεται να επεκταθεί και στα ολοένα και πιο ανερχόμενα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Google + της ίδιας εταιρείας.

Πέρα από το getUserMedia και τον νέο, «φιλικό» προς τη Retina display της Apple, προσανατολισμό, ο Chrome 21, ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η βελτιωμένη υποστήριξη σε συσκευές χειρισμού τύπου gamepad.

Ο Γ. Κασσωτάκης.."Με κόντρα τον καιρό"

Ένας σπουδαίος νέος καλλιτέχνης, ο Γιάννης Κασσωτάκης, θα παρουσιάσει την προσεχή Πέμπτη 2 Αυγούστου συναυλία με τίτλο "Με κόντρα τον καιρό" στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων Καλοκαίρι 2012 του Δήμου Ηρακλείου.
Ο επιβλητικός αλλά και φιλόξενος χώρος της πύλης Βηθλεέμ, θα πλημμυρίσει με επιλεγμένα τραγούδια που μιλάν στις καρδιές μας και δίνουν δύναμη και σθένος για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες μέρες που διανύουμε .

Η πύλη Βηθλεέμ βρίσκεται στην οδό Νικ. Πλαστήρα (μόνιμη έκθεση El Greco). Γενική είσοδος : 5 €. Ώρα έναρξης: 21:30

Συνέλαβαν τμηματάρχη για διαρροή απόρρητου εγγράφου στον Τύπο

Σκληρή γραμμή είναι αποφασισμένη να κρατήσει η κυβέρνηση προς όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιες υπηρεσίες και ειδικά σε αυτούς που βρίσκονται σε νευραλγικά πόστα, όσον αφορά διαρροές κυβερνητικών εγγράφων στα μέσα ενημέρωσης.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της σύλληψης τμηματάρχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για διαρροή στο διαδίκτυο απόρρητου non paper, το οποίο θα χρησιμοποιούσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Την περασμένη Παρασκευή, συνελήφθη ο τμηματάρχης της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Λάμπρος Λιόσης, ο οποίος κατηγορείται, σε βαθμό κακουργήματος όπως προβλέπεται εξάλλου, για παράβαση του νόμου περί παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αλλά και για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας.

Ο τμηματάρχης που απολογείται σήμερα, κατηγορείται ως υπεύθυνος για διαρροή στο διαδίκτυο ενός διαβαθμισμένου εγγράφου – non paper -, το οποίο ο κ.Σταϊκούρας θα χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Το συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο είχε συντάξει υψηλόβαθμη αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών και δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη σε blog στο διαδίκτυο είχε σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε τέσσερις παραλήπτες στον κ.Σταϊκούρα, στον κ.Λιόση και σε ακόμα δύο υπαλλήλους.

Το έγγραφο που διέρρευσε ήταν φωτογραφία ή φωτοτυπία από εκτύπωση που είχε κάνει ο κ.Λιόσης στο επίμαχο email, με συνέπεια στο επάνω μέρος να φαίνονται τα στοιχεία του.

Φεύγουν οι Κρητικοί από τον τόπο τους!

Αισθητά μειωμένος εμφανίζεται ο πληθυσμός της Κρήτης, με τους νόμιμους κατοίκους να φτάνουν τις 574.279 σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011 που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ.

Πρόκειται για τον αριθμό των δημοτών κάθε Δήμου σε κάθε περιφερειακή ενότητα, ανά Δημοτική Ενότητα, όπως αυτά προέκυψαν από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011, η οποία διενεργήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 10-24 Μαΐου 2011, με ημερομηνία αναφοράς την 9η Μαΐου 2011.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο πληθυσμός της Κρήτης έχει μειωθεί αισθητά αφού με βάση τα στοιχεία της απογραφής του 2001 ο πληθυσμός του νησιού ανέρχονταν σε 601.030 κατοίκους.

Δηλαδή σε απόλυτους αριθμούς ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 26751 κατοίκους.

Ο Νομός Ηρακλείου συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο πληθυσμό με 279.833 (292.489 με την απογραφή του 2001 )νόμιμους κατοίκους και ακολουθούν τα Χανιά με 142.470 (150.387 με την απογραφή του 2001), το Ρέθυμνο με 79.778 (81.936 με την απογραφή του 2001) και τέλος το Λασίθι με 72.198 (76.319 με την απογραφή του 2001) κατοίκους.

cretalive.gr

Δείτε τα ανεκτίμητης αξίας αυτοκίνητα των σεΐχηδων

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ξακουστά για τις εξαλλοσύνες των σεΐχηδων, κι αυτό θα είναι το μοτίβο που θα ακολουθούν και στους τέσσερις τροχούς: υπερβολή, εκζήτηση, επιτήδευση…Τι είναι λοιπόν τα αυτοκίνητα του σεΐχη; Με λίγες εξαιρέσεις, είναι πανάκριβα ευρωπαϊκά οχήματα, πανάκριβα ακόμα και για τους εκλεκτούς.

Μιλάμε για μοναδικά κομμάτια, custom δηλαδή, που τροποποιούνται καταλλήλως είτε από exclusive οίκους βελτιώσεων είτε ακόμα και από τις ίδιες τις αυτοκινητοβιομηχανίες! Όταν μιλάει ο παράς, οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα.

Οι απαιτήσεις του ιδιοκτήτη γίνονται προσταγές για έξαλλη δημιουργία και καλέσματα φυσικά για υπερβολή. Ακραία υπερβολή…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΑ 10 SUPER ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης με...έπαθλο από τη Micrοsoft!

Την πρώτη θέση στον διαγωνισμό ασφάλειας Bluehat που διοργάνωσε η Microsoft με έπαθλο $200.000 κατέκτησε με την αξία του ο Έλληνας ερευνητής του Πανεπιστημίου της Columbia, Βασίλης Παππάς έλαβε την πρώτη θέση και το check των $200.000 σε μια απονομή κατα την διάρκεια ενός πάρτυ στο γνωστό συνέδριο των hackers, Blackhat, που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Las Vegas.

Ο Παππάς, όπως αναφέρει στο SecNews που παρουσιάζει σε πρώτη πανελλήνια αποκλειστική μετάδοση την συνέντευξη του, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης!

Η απονομή, που θύμιζε λίγο από American Idol, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά μέσα, ανέδειξε άλλους δύο νικητές στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Τον Κροάτη Ivan Fratric από το Πανεπιστήμιο του Zagreb (που έλαβε $50.000) και τον Jared DeMott, ερευνητή ασφάλειας από την Harris Corp (που έλαβε $10.000).

Οι 3 ερευνητές υπέβαλαν τις ιδέες τους αναφορικά με την επίλυση ενός ιδιαίτερα εξειδικευμένου και δυσεπίλυτου προβλήματος που ονομάζεται “Return-Oriented Programming” (ROP). Πρόκειται για μια τεχνική που εφαρμόζουν οι hackers και που συνήθως χρησιμοποιείται για την απενεργοποιήση ή την παράκαμψη controls ασφάλειας που διαθέτουν οι εφαρμογές. Ο έλληνας Βασίλης Παππάς μετά από έρευνα, δημιούργησε και πρότεινε μια λύση επονομαζόμενη “kBouncer”, που επιτρέπει την αποτροπή των επιθέσεων ROP και “μπλοκάρει” την εκτέλεση κακόβουλου κώδικα που φέρει τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης κατηγορίας επιθέσεων (ROP).

Όπως δήλωσε ο Mike Reavy, διευθυντής του Microsoft’s Security Response Center , ο διαγωνισμός Bluehat βοήθησε εξαιρετικά την Microsoft μιας και “σε λιγότερο από ένα χρόνο είχαμε την δυνατότητα να ζητήσουμε ιδέες για επίλυση θεμάτων ασφάλειας απο ερευνητές, να λάβουμε τις απαντήσεις τους, να τις υλοποιήσουμε και να τις παρέχουμε στους πελάτες μας”. Το σημαντικό και η πρωτοπορία του συγκεκριμένου διαγωνισμού-εγχειρήματος είναι οτι, η Microsoft δεν πλήρωσε τους ερευνητές απλά για να εντοπίσουν τις αδυναμίες των προιόντων της (όπως κάνουν άλλες εταιρείες πχ η Google) αλλά για να υλοποιήσουν την λύση σε ενα εξαιρετικά δύσκολο τεχνικό πρόβλημα.
Enhanced by Zemanta

Μια ουσία στο κάρυ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για διαβήτη

Τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν μια ουσία η οποία υπάρχει στο μπαχαρικό κάρυ μπορεί να... βοηθούν στην πρόληψη του διαβήτη σε άτομα υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με μελέτη από την Ταϊλάνδη.

Οι ερευνητές, τα ευρήματα των οποίων δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Diabetes Care, διαπίστωσαν ότι σε εννέα μήνες, μια καθημερινή δόση από την ουσία κουρκουμίνη φαίνεται να πρόλαβε νέα κρούσματα διαβήτη ανάμεσα σε άτομα με «προδιαβήτη»– μια κλινική κατάσταση κατά την οποία οι ασθενείς έχουν ψηλότερο από το κανονικό επίπεδο γλυκόζης αίματος όχι όμως αρκετά ψηλό για να θεωρηθούν ότι παρουσιάζουν την πλήρη εικόνα του σακχαρώδη διαβήτη, που μπορεί όμως να εξελιχθεί σε διαβήτη τύπου 2.

Η κουρκουμίνη είναι μια ουσία που συναντάται στο ινδικό μπαχαρικό κουρκούμη (γνωστό και ως κιτρινόριζα ή τουρμερικό). Προηγούμενες εργαστηριακές έρευνες έδειξαν ότι μπορεί να καταπολεμήσει την φλεγμονή και την αποκαλούμενη οξειδωτική φθορά στα κύτταρα του οργανισμού–δύο παράγοντες πρόκλησης μιας σειράς ασθενειών, μεταξύ των οποίων και διαβήτης τύπου 2.

«Χάρη στα οφέλη του και στην προστασία που παρέχει προτείνουμε το ακατέργαστο απόσταγμα της κουρκουμίνης (τουρμερικό) να χρησιμοποιείται για μια επεμβατική θεραπεία στον πληθυσμό με προδιαβήτη», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας Σομλάκ Τσουενγκσαμάρν του πανεπιστημίου Σρινακχαρινγουιρότ στο Νακομναγιόκ της Ταϊλάνδης.

Στην έρευνα συμμετείχαν 240 ενήλικες Ταϊλανδοί με προδιαβήτη οι οποίοι επελέγησαν τυχαία για να λάβουν είτε κάψουλες κουρκουμίνης είτε ψευδοφάρμακο. Όσοι εντάχθηκαν στην πρώτη κατηγορία λάμβαναν συμπληρώματα με έξι κάψουλες την ημέρα, το καθένα από τα οποία περιείχε 250 μιλιγραμμάρια από «κουρκουμινοειδή».

΄Υστερα από εννέα μήνες, 19 από τους 116 εθελοντές που λάμβαναν ψευδοφάρμακα είχαν εμφανίσει διαβήτη τύπου 2, ενώ από τους 119 εθελοντές που λάμβαναν κουρκουμίνη κανένας δεν εμφάνισε διαβήτη.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα συμπληρώματα φάνηκε ότι βελτιώνουν την λειτουργία των Β-κυττάρων, τα οποία βρίσκονται στο πάγκρεας που απελευθερώνει την ορμόνη ινσουλίνη η οποία ρυθμίζει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της κουρκουμίνης βοηθούν στην προστασία των Β-κυττάρων από την φθορά.

Ωστόσο μια διαβητολόγος η οποία δεν συμμετείχε στην έρευνα δήλωσε ότι τα ευρήματα δεν είναι αρκετά ώστε ο κόσμος να σπεύσει στα καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής για συμπληρώματα κουρκουμίνης.

«Φαντάζει ελπιδοφόρο, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτήματα», δήλωσε η Κονστάνς Μπράουν-Ριγκς, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας.

Το πείραμα διήρκεσε μόνο εννέα μήνες και είναι ήδη γνωστό από υπάρχουσες και πιο μακροχρόνιες έρευνες ότι οι αλλαγές στον τρόπο ζωής–περιλαμβανομένης της σωματικής άσκησης και της μείωσης πρόσληψης θερμίδων–μπορούν να εμποδίσουν ή να καθυστερήσουν την εμφάνιση του διαβήτη τύπου 2 σε προδιαβητικούς.

Η Μπράουν-Ριγκς πρόσθεσε ότι οι καταναλωτές δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι ένα προϊόν στην πραγματικότητα περιέχει τα συστατικά ή την ποσότητα των συστατικών που αναγράφονται στην ετικέτα της συσκευασίας.
healthpost.gr
Enhanced by Zemanta

Σητεία: Ο λαγός του "έπεσε" βαρύς

Ο λαγός έπεσε "βαρύς" σε ένα 22χρονο που είχε βγει για... κυνήγι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μουλιανών του Δήμου Σητείας αλλά συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Κ.Α.Ε.) Σητείας.

Συγκεκριμένα κι έπειτα από καταγγελία υπαλλήλων θηροφυλακής Σητείας, σχετικά με Ι.Χ.Ε ευκίνητο, του οποίου οι επιβαίνοντες κινούνταν σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Μουλιανών, με σκοπό την παράνομη θήρα, οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα που οδηγούσε ο 22χρονος ο οποίος στην θέα των αστυνομικών, πέταξε ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο ο αριθμός του οποίου είχε αλλοιωθεί και τράπηκε σε φυγή πεζός.

Οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν και κατάφεραν να τον εντοπίσουν λίγο αργότερα. Σε έρευνα που διενήργησαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, βρέθηκε ένας αυτοσχέδιος προβολέας και κατά την αστυνομική έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, προέκυψε ότι είχε πιάσει παράνομα δύο λαγούς.

Ο αυτοσχέδιος προβολέας και το κυνηγετικό όπλο κατασχέθηκαν. Το κυνηγετικό όπλο θα αποσταλεί στην Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.
flashnews.gr

Ερωτική διάθεση: Μα τι παθαίνουμε όλοι το καλοκαίρι;

“Υπάρχουν πολλές ενδείξεις που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κάθε εποχή έχει την ανάλογη φυσική και ψυχολογική επίδραση στη ζωή μας”... παρατηρεί η ψυχολόγος Ντόρα Μίνου.

Τί είναι όμως αυτό που έχει το καλοκαίρι και τα αλλάζει όλα; Ποιο είναι το συστατικό του που αυξάνει τόσο την ερωτική μας διάθεση;

Ο ήλιος φυσικά. Όταν ο ήλιος κρύβεται, ντύνεσαι. Κουκουλώνεσαι στα παπλώματα, καλύπτεσαι κάτω από χοντρά παλτό, βαραίνεις και ο καναπές μοιάζει ιδανικός. Όταν ο ήλιος χαμογελά διάπλατα, όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, πετάς τα ρούχα σου, φοράς το μπικίνι σου και απογυμνώνεσαι από τα πάντα. Λες και τα ρούχα κρατάνε μέσα τους και όλες τις αναστολές σου.

Ο ήλιος. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο. Ούτε το σώμα σου, ούτε οι διαθέσεις σου, ούτε τίποτα. Όλα στο φως. Οι ακτίνες του γίνονται το μαγικό ραβδάκι και μας απαλλάσουν από την κουραστική καθημερινότητα και τις μίζερες υποχρεώσεις. Όλα μοιάζουν ομορφότερα κάτω από το φως. Καίγονται, ξορκίζονται, εξαϋλώνονται...

“Οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουμε το καλοκαίρι να σηματοδοτήσει μια εποχή χαλάρωσης δημιουργώντας διάθεση εκτόνωσης, διασκέδασης, ανανέωσης και ανασυγκρότησης απόψεων ή ακόμα και στάσεων ζωής” λέει η κ. Μίνου.

Είναι εκεί που σταματάς να πάρεις μια ανάσα, να προλάβεις να σκεφτείς ή να μην σκεφτείς καθόλου, απλά να αλλάξεις. Να απολαύσεις τον καλό σου εαυτό, να αποχαιρετήσεις τον κακό σου, που έλιωσε σαν παγωτό στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

“Με κίνητρο την έκθεσή μας στην παραλία επιδιώκουμε αλλαγές στην εμφάνισή μας, προσπαθούμε να χάσουμε βάρος, να ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα μας, ενισχύοντας έτσι την αυτοπεποίθησή μας και βλέποντας πιο αισιόδοξα το μέλλον” σημειώνει η ψυχολόγος.

Εκεί σε μια ξαπλώστα, κοιτάζοντας τον μπλε ορίζοντα, ξαφνικά αγαπάς περισσότερο το σώμα σου, περισσότερο εσένα. Το προβλήματα μοιάζουν μικρότερα, ο κόσμος μοιάζει να μην χάθηκε και η αρμύρα της θάλασσας ξεπλένει όλες τις αρνητικές σκέψεις. Η ελπίδα αναβιώνει μπροστά σου. Η ζωή είναι ωραία αναφωνείς μέσα σου, χωρίς να έχεις καμία επιλογή. Η φύση σε ξεπερνά. Η ήλιος μοιάζει δυνατότερος από τις ανασφάλειές σου. Καυτηριάζει τις ατέλειες, τα ελαττώματα και το αλάτι καίει τις πληγές.

“Το καλοκαίρι οι άνθρωποι είναι πιο χαλαροί και ξένοιαστοι και έτσι αυξάνονται ο ερωτισμός και η σεξουαλική τους διάθεση. Η αύξηση της ερωτικής διάθεσης αποδίδεται στην αύξηση της θερμοκρασίας και κατ' επέκταση στον τρόπο ζωής που επιβάλει η ζέστη. Ντυνόμαστε ελαφρότερα και με πιο προκλητικά ρούχα που διαγράφουν το σώμα, κυκλοφορούμε με μαγιό στην παραλία επιδεικνύοντας κατά κάποιο τρόπο τα κορμιά μας. Έτσι, λοιπόν υπάρχουν περισσότερα οπτικά ερεθίσματα που αυξάνουν την πρόκληση και τις σεξουαλικές φαντασιώσεις” εξηγεί η κ. Μίνου.

Οι παγίδες του ήλιου

Ο ήλιος είναι επικίνδυνος όμως. Χωρίς την απαραίτητη αντηλιακή προστασία, μπορεί να κάψει τη γούνα σου. Κι αν τον κοιτάξεις για πολύ ώρα στα μάτια μπορεί να χάσεις το φως σου, να τυφλωθείς...

“Το καλοκαίρι αναζητούμε την ένταση και την ευχαρίστηση, γεννάται η διάθεση του φλερτ και της ηδονής γι' αυτό είναι και η εποχή όπου παρατηρούνται τα μεγαλύτερα ποσοστά απιστίας αλλά και εφήμερων σχέσεων (ιδιαίτερα την περίοδο των διακοπών ). Σ' αυτές τις περιπτώσεις τα φλερτ έρχονται να μας κολακεύσουν και να επιβεβαιώσουν το ναρκισσισμό μας. Οι αδέσμευτοι συχνά νιώθουν πως βρήκαν ένα ταίρι στις διακοπές, όμως στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έχει αποδειχτεί πως οι "σχέσεις των διακοπών" δεν έχουν διάρκεια” σημειώνει η ψυχολόγος.

“Πολλές φορές βέβαια η ανανέωση έρχεται μέσα στην ήδη υπάρχουσα σχέση , ενώ έχει παρατηρηθεί ότι σε μεγάλο ποσοστό οι προβληματικές καταστάσεις και εκείνες που έχουν παγιδευτεί στη ρουτίνα θα δοκιμαστούν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να διαλυθούν”.

Μαζί με τα χειμωνιάτικα, στο μπαούλο με τη ναφθαλίνη βάζουμε και τις αναστολές, τα “πρέπει”. Τα “θέλω” κάθονται στο θρόνο τους και απλά δίνουν διαταγές. Γινόμαστε ανέμελα παιδιά χωρίς υποχρεώσεις, παίζουμε και μερικές φορές παίζουμε με τη φωτιά...

“Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποιες φορές ανεξέλεγκτες, ανώριμες και επικίνδυνες συμπεριφορές όπως αυξημένες ποσότητες κατανάλωσης αλκοόλ, οδήγηση κάτω από την επήρεια αλκοόλ, σεξ χωρίς προφύλαξη κ.α.”.

Χτύπησε το κουδούνι!

Το καλοκαίρι είναι το διάλειμμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, το “ντριν” που μας γλιτώνει από το υποχρεωτικό “μάθημα” και μας βγάζει στην αυλή για παιχνίδι, για ξεκούραση, για διαπροσωπικές σχέσεις, για διασκέδαση, για ανανέωση, για φόρτιση των μπαταριων, για να θέσουμε νέους στόχους, για να ξαναβρούμε τον εαυτό μας, τις ανάγκες μας, το χαμόγελό μας.

Κι όλα αυτά... ο ήλιος. Ο ήλιος που μας στέλνει για βουτιές, ο ήλιος που μας βγάζει τα ρούχα, ο ήλιος που φωτίζει την καλή μας πλευρά και ρίχνει σκιά σε όλα τα αρνητικά.

Της Ξένιας Ιωάννου
Με την πολύτιμη συνεργασία της ψυχολόγου Ντόρας Μίνου
tlife.gr

Πνίγηκε 48χρονος στα Χανιά

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε το απόγευμα της Τρίτης, από τη θαλάσσια περιοχή Καβρό Αποκορωνού Χανίων ένας 48χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμενικό Σταθμό Γεωργιούπολης που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...