Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Σε προνοιακές δομές του Δήμου Χανίων τα έσοδα από την ηχογράφηση του «ΡΕΣΙΤΑΛ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ» στα Χανιά

To Δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη επισκέφθηκε την Παρασκευή 13/12/2013, στο Δημαρχείο Χανίων, ο μεγάλος συνθέτης και στιχουργός, Γιάννης Σπανός.


Ο κ. Σκουλάκης υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά τον καταξιωμένο μουσικοσυνθέτη, ο οποίος έχει διαγράψει λαμπρή μουσική πορεία τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και διεθνώς, τον οποίο και ευχαρίστησε για την απόφαση του να παραχωρήσει τα δικαιώματα της ηχογράφησης από την επιτυχημένη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12/12/13, στο ιστορικό καφέ «ΚΗΠΟΣ» με τίτλο "Ρεσιτάλ - Γιάννης Σπανός" και την παραγωγή των ξεχωριστών ερμηνειών του σε cd, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα της εν λόγω εκδήλωσης. Όπως μάλιστα τονίστηκε από τον κ. Σπανό αλλά και τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης «καφέ Κήπος» τα χρήματα που θα υπάρξουν από την πώληση του εν λόγω cd θα διανεμηθούν στις κοινωνικές / προνοιακές δομές και τα  ιδρύματα του Δήμου Χανίων.

Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στα Χανιά

Ο ένας μετά τον άλλον φορείς των Χανίων εκφράζουν με ανακοινώσεις τους την έντονη αντίθεσή τους για τη συγκέντρωση της «Χρυσής Αυγής» αύριο στο κέντρο της πόλης.


Η συγκέντρωση έχει ανακοινωθεί για τις 5 το απόγευμα, αλλά δύο ώρες νωρίτερα οργανώνεται αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο οποίο καλούν εκπαιδευτικοί, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς της πόλης.

Christmas Charity Ride με Vespa για καλό σκοπό

Πανελλήνια βόλτα για καλό σκοπό πραγματοποιούν οι κάτοχοι Vespa.Πανελλήνια βόλτα για καλό σκοπό πραγματοποιούν οι κάτοχοι Vespa.Το πρώτο πανελλήνιο Charity Ride διοργανώνεται αύριο.

Απευθείας πτήσεις Ηράκλειο- Ιωάννινα από το Γενάρη

Η αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Ηράκλειο της Κρήτης θα είναι γεγονός από τα τέλη Ιανουαρίου. Με αφορμή το γεγονός αυτό ο Κυβερνήτης κι Αναπληρωτής Διευθυντής της Πτητικής Εκμετάλλευσης της Minoan Air Νικόλαος Τσακίρης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο και τον αντιδήμαρχο, αρμόδιο για θέματα τουρισμού Νίκο Γκόλα.

Χανιά: Τα εγκατέλειψε για δύο μήνες χωρίς τροφή και νερό!

Μέσα σε ένα κλουβί χωρίς τροφή και νερό εγκατέλειψε δύο ντόπερμαν, ένας ασυνείδητος στα Χανιά.


Κάτοικοι που μένουν στην περιοχή του Βαμβακόπουλου επικοινώνησαν την περασμένη εβδομάδα με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» για να τους ενημερώσουν για δύο σκυλιά ράτσας Ντόμπερμαν, τα οποία ο ιδιοκτήτης τους τα έχει εγκαταλείψει σ’ ένα κλουβί επί δύο μήνες χωρίς τροφή και νερό!

Χανιά: Τα εγκατέλειψε για δύο μήνες χωρίς τροφή και νερό!

Μέσα σε ένα κλουβί χωρίς τροφή και νερό εγκατέλειψε δύο ντόπερμαν, ένας ασυνείδητος στα Χανιά.


Κάτοικοι που μένουν στην περιοχή του Βαμβακόπουλου επικοινώνησαν την περασμένη εβδομάδα με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» για να τους ενημερώσουν για δύο σκυλιά ράτσας Ντόμπερμαν, τα οποία ο ιδιοκτήτης τους τα έχει εγκαταλείψει σ’ ένα κλουβί επί δύο μήνες χωρίς τροφή και νερό!

Αστυνομικοί έλεγχοι για την προστασία των ζώων

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη. Συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα και βεβαιώθηκαν 50 παραβάσεις.


Σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται:

Αστυνομικοί έλεγχοι για την προστασία των ζώων

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη. Συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα και βεβαιώθηκαν 50 παραβάσεις.


Σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται:

Δύο τελευταία «μαθήματα» στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Σάββατο (14 Δεκέμβρη, 11.00΄–13.00΄) κλείνει ο «Κύκλος Καβάφη» που συνδιοργανώνουν στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Τα δύο «μαθήματα» με θέμα την καβαφική ποίηση που θα προσφερθούν στην τρίτη και τελευταία συνάντηση (14/12), θα είναι κι αυτά ανοιχτά σε κάθε ενδιαφερόμενο. Θα μιλήσουν η Αναστασία Νάτσινα, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, και η γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη, με θέμα Ο ιστορικός Καβάφης και οι δραματικοί του μονόλογοι, και Η μορφή του Καβάφη, αντίστοιχα.

Ηράκλειο: Κατασχετήριο μισού εκατομμυρίου ευρώ στο δήμο!

Παλιές "αμαρτίες" πληρώνει ο δήμος Ηρακλείου, με την πιο πρόσφατη "λυπητερή" να έρχεται από εργολάβο που κατασκεύασε γήπεδο στον Προφήτη Ηλία, για λογαριασμό του πρώην δήμου Τεμένους. 


Σύμφωνα με το κατασχετήριο που έφθασε προ ημερών στη Λότζια, ο εργολάβος διεκδικεί από το δήμο Ηρακλείου, πια, το ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ!

Δωρεάν τρόφιμα σε 800 οικογένειες στο Ηράκλειο

Η 1η διανομή θα περιλαμβάνει Φέτα, Γραβιέρα και Μακαρόνια και η 2η διανομή θα περιλαμβάνει Λάδι και Ρύζι


Συνάντηση είχε στην Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Kοινοτήτων. Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι Αντιδήμαρχοι Συγγελάκη Δέσποινα και Δημόπουλος Νίκος.

Με καταστροφή απειλούνται οι υγροβιότοποι της Κρήτης

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το “WWF Ελλάς” σχετικά με την προστασία των υγρότοπων της Κρήτης.


Οι ανεξέλεγκτες ανθρώπινες δραστηριότητες (όπως διανοίξεις δρόμων, επεκτάσεις καλλιεργειών, μπαζώματα, επιχωματώσεις και ρύπανση) έχουν ως αποτέλεσμα αρκετοί υγροβιότοποι του νησιού να έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές, όπως τονίστηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσαν στα Χανιά το απόγευμα της Τετάρτης το ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης και το “WWF Ελλάς”.

Κρήτη: Δικηγόρος εξαπατούσε δανειολήπτες

Ένας δικηγόρος από περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, που διέμενε και εργαζόταν στο Ηράκλειο της Κρήτης, εμφανίζεται σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών Κρήτης, να έχει εξαπατήσει απελπισμένους δανειολήπτες, παρουσιαζόμενος ως σωτήρας. 


Η ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών Κρήτης αναφέρει:

«Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης (ΕΝΚΗ Κρήτης) οφείλει, ως νόμιμη και πιστοποιημένη Καταναλωτική Οργάνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, να ενημερώσει και να προστατέψει τους καταναλωτές της Κρήτης από τα «νύχια» επιτηδείων που εμφανίστηκαν στη Κρήτη, στήνοντας ιδιωτικά γραφεία με ψευδεπίγραφους τίτλους, αποσκοπώντας και στοχεύοντας να εκμεταλλευτούν πελατειακά και οικονομικά τους απελπισμένους δανειολήπτες ως δήθεν δανειο-σωτήρες.

Διήμερο συνέδριο για τον σύγχρονο πολιτισμό της Κρήτης στην Μονή Αρκαδίου

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το διήμερο συνέδριο με θέμα «Συνιστώσες στην διαμόρφωση του σύγχρονου Κρητικού Πολιτισμού».


Πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την Κρήτη που οργανώνεται από την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων στην ιστορική Μονή Αρκαδίου το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013.

Η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή, της Πρωτοβουλίας για την ίδρυση Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, παίρνει «σάρκα και οστά» και οδηγεί τις πολύμηνες διαδικασίες που εξελίσσονται ένα χρόνο και πλέον προς την ολοκλήρωση τους.

“Θάλασσες πολιτισμού” στην Κρήτη

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης σε συνεργασία με τους Εταίρους της διοργανώνει εβδομάδα συναντήσεων στο πλαίσιο του έργου «ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»(Ε.Π. ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ 2007 – 2013


16 Δεκεμβρίου (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων, Ανώγεια)

«Η παραδοσιακή τσικουδιά στον Αναπτυξιακό Νόμο και στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για τον θεματικό και γαστρονομικό Τουρισμό»


Πρόταση Αυγενάκη προς Τσαυτάρη και Χατζηδάκη.



Στην ένταξη των μονάδων παραγωγής κρητικής τσικουδιάς στον Αναπτυξιακό Νόμο, καθώς και την ενίσχυση, υποστήριξη και ενθάρρυνση του θεματικού και γαστρονομικού Τουρισμού για την παραδοσιακή τσικουδιά, ενόψει της προετοιμασίας για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ.κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και Κωστή Χατζηδάκη αντίστοιχα, ο οποίος επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «η ενίσχυση των επενδύσεων για ίδρυση μονάδων παραγωγής και τυποποίησης παραδοσιακής τσικουδιάς θα έχει πολλαπλά οφέλη, καθότι θα δώσει την ευκαιρία περαιτέρω ανάπτυξης του κλάδου, ενώ θα ενισχύσει το εξωτερικό εμπόριο, τον ίδιο τον κλάδο, τους παραγωγούς – αγρότες σταφυλιών της περιφέρειας Κρήτης, όσο και το τελικό προϊόν, παράλληλα με την ενίσχυση του τουρισμού στην κατεύθυνση του θεματικού και γαστρονομικού Τουρισμού».

Η LG παρουσιάζει σε ξενοδόχους στην Κρήτη τις σύγχρονες επαγγελματικές λύσεις

Φωτισμού LED, συστήματα κλιματισμού και ξενοδοχειακές τηλεοράσεις 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον τοπικό επίσημο συνεργάτη της LG για την ξενοδοχειακή αγορά

H LG Electronics (LG), διοργάνωσε, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου και την εταιρεία “ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ ΦΙΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ”, επίσημο συνεργάτη της LG στην Κρήτη, μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Ηράκλειο, με στόχο την παρουσίαση νέων προϊόντων και λύσεων που έχουν σχεδιαστεί ώστε να καλύπτουν τις απαιτήσεις μιας σύγχρονης τουριστικής μονάδας. Πιο συγκεκριμένα, επαγγελματίες από το χώρο του τουρισμού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα σύγχρονα προϊόντα φωτισμού τεχνολογίας LΕD, τα συστήματα κλιματισμού και τις αντλίες θερμότητας, καθώς και τη σειρά ξενοδοχειακών τηλεοράσεων LG Pro:Centric. 

Χανιά | Εταιρεία τροφίμων στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ για υποθέσεις εκατομμυρίων

Τα οικονομικά στοιχεία εταιρείας τροφίμων των Χανίων κάνει φύλλο και φτερό κλιμάκιο από «ράμπο» του ΣΔΟΕ το οποίο τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στα Χανιά.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zarpa.gr οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ έπειτα από εξονυχιστικούς

Χανιά | Βρεφονηπιακός σταθμός το πρώην Δημαρχείο Ακρωτηρίου

Στην ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ παραχωρήθηκε το κτήριο του πρώην Δημαρχείου Ακρωτηρίου στο Πυθάρι, του οποίου η μετατροπή σε βρεφονηπιακό σταθμό, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων των Κουνουπιδιανών, ξεκινά άμεσα.


Η μελέτη ολοκληρώθηκε, εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο και αρχίζει να υλοποιείται, με

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...