Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Απαλλαγή για τον πρώην Πρύτανη - Πρόταση για ενοχή των τριών καθηγητών


Την απαλλαγή του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννη Παλλήκαρη από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την παραπομπή του Στέλιου Αλεξανδρόπουλου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο,χωρίς προηγούμενη ακρόαση του, σχετικά με τις καταγγελίες του που αφορούσαν ευνοική μεταχείρηση συγκεκριμένων φοιτητών εις βάρος άλλων, για την επιλογή τους στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών,το 2004,πρότεινε σήμερα η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου, Μαρία Δημητριάδου..

Αντίθετα, η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι οι τρείς καθηγητές του Πανεπιστημίου,Κ.Λάβδας,Δ.Κοτρόγιαννος και Μ.Δενδρινού για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος τόσο στο σκέλος που αφορά τον τρόπο αξιολόγησης και επιλογής των φοιτητών στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα όσο και στο σκέλος που αφορά την μη παράδοση της λίστας μοριοδότησης των φοιτητών στον Στέλιο Αλεξανδρόπουλο την οποία είχε ζητήσει ως μέλος ΔΕΠ.

Κατά την κρίση της εισαγγελέως, σχετικά με το πρώτο σκέλος της κατηγορίας,η Μ.Μενδρινού πρέπει να κηρυχθεί ένοχη για άμεση συνέργεια στην πράξη καθώς από την ακροματική διαδικασία δεν προέκυψε το στοιχείο του δόλου.

Για το δεύτερο σκέλος, η εισαγγελέας έκρινε ότι από τους καθηγητές ευνοήθηκαν 3 φοιτητές,αντί 5 που αναφέρει το κατηγορητήριο,και αδικήθηκε ένας αντί τρεις που αναφέρει το κατηγορητήριο,ωστόσο αυτός δεν είναι ο φοιτητής Ι.Ρητινιώτης που έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Ρεθεμνιώτικα Νέα

Δήμος Χερσονήσου: Μέτρα για τα αδέσποτα ζώα


Σειρά δράσεων έθεσε σε υλοποίηση ο δήμος Χερσονήσου για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα, με τη δημιουργία πενταμελούς επιτροπής και της ανοιχτής διαβούλευσης με την κοινωνία. 

Όπως αναφέρει «αναγνωρίζει ότι το θέμα αποτελεί πρόβλημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς τα αδέσποτα ζώα αποτελούν εστίες παρασιτικών και λοιμωδών νοσημάτων, πρόβλημα πολιτισμικό αφού είναι θέμα παιδείας και ηθικής η αντιμετώπιση κάθε ζωντανού οργανισμού και τέλος πρόβλημα κοινωνικό, με αντίκτυπο στην εικόνα του τόπου μας και αρνητική επίδραση στον νευραλγικό τομέα του τουρισμού»
Έτσι έχει ξεκινήσει ήδη πρόγραμμα στειρώσεων των αδέσποτων ζώων μέσα από ένα πρόγραμμα ύψους 5.380 ευρώ, ενώ θα ενημερωθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί για τη χρήση του σκάνερ μικροτσίπ, καθώς και για θέματα που αφορούν την νομοθεσία περί κατοικίδιων ζώων συντροφιάς.

Θα διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας Δημοτικού Κυνοκομείου, ενδιαιτήματος και καταφυγίου, όπως αυτά ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία, ενώ θα ζητηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης η διάθεση κτηνιάτρου λόγω της αδυναμίας πρόσληψης από το δήμο. Επίσης θα συγκροτηθούν συνεργεία περισυλλογής των ζώων, όπως ορίζει το νομικό πλαίσιο.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, δήλωσε: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου διαπιστώνει την αύξηση του φαινομένου δηλητηρίασης ζώων. Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα ενταθούν οι σχετικοί έλεγχοι και ότι  προτίθεται να επιβάλλει τις διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα σε όποιον ασυνείδητο προβεί σε αυτές τις φρικαλέες πράξεις».

Ηράκλειο: Συνεργασία δήμου- ΟΛΗ στο λιμάνι


Συνεργασία για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, αλλά και των τουριστών που έρχονται με κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι  του Ηρακλείου, είχαν ο δήμαρχος,  Γιάννης Κουράκης, με τον πρόεδρο του ΟΛΗ, Γιάννη Μπρα.

Ο κ. Μπρας ενημέρωσε το δήμαρχο για τη νέα μελέτη που θα προβλέπει τη χωροταξία στο λιμένα, όσον αφορά τόσο στις θέσεις στάθμευσης οχημάτων και στην κυκλοφορία τους ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, αλλά και στις διαδρομές και διαβάσεις των πεζών.
Οι αλλαγές προωθούνται με δεδομένο ότι αναμένεται αύξηση τόσο του επιβατικού κοινού που εξυπηρετείται από το λιμάνι όσο και των κρουαζιερόπλοιων.

Ο κ. Κουράκης  δήλωσε ότι ο δήμος θα υποστηρίξει με κάθε μέσο τη προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, ακόμη και με τη διάθεση εργαζομένων με τους οποίους θα ενισχυθούν οι δήμοι στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ενίσχυσης της απασχόλησης  στους ΟΤΑ.

Οι δύο άνδρες δήλωσαν ότι στα πλαίσια της καλής συνεργασίας που έχει καθιερωθεί θα πραγματοποιούνται συναντήσεις σε τακτά χρονικά για την ανάπτυξη του λιμανιού


ert.gr

Μιχελογιαννάκης: Καμία απάντηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τα λιπάσματα


Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,  κατέθεσε ο βουλευτής Νομού Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τον κλάδο των λιπασμάτων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

«Κύριε Υπουργέ,
Εκτός από το κόστος της ενέργειας, πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα, που έχει αυξηθεί δραματικά με αποτέλεσμα να αυξάνεται κατακόρυφα το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, οι  αυξήσεις σε φυτοφάρμακα, λιπάσματα και ζωοτροφές, επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, οι τιμές των λιπασμάτων έχουν αυξηθεί σε ετήσια βάση κατά 9%, των σπόρων κατά 1,7%, των γεωργικών φαρμάκων κατά 1,2%, των ζωοτροφών κατά 1,1%. Ενώ σε επιμέρους κατηγορίες οι ανατιμήσεις που έχουν γίνει μέσα σε ένα έτος είναι ακόμη μεγαλύτερες. Οι τιμές των αζωτούχων λιπασμάτων έχουν αυξηθεί κατά 8,3%, των φωσφορούχων κατά 9,5%, οι ζωοτροφές για τα πουλερικά κατά 6,8%, ενώ η τιμή του κριθαριού για ζωοτροφή έχει αυξηθεί μέσα σε ένα χρόνο κατά 4,3%.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,

Ποια τα έως τώρα αποτελέσματα της  έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που έχει ξεκινήσει εδώ και  αρκετά χρόνια, ειδικά για τον κλάδο των λιπασμάτων ;»

22χρονος «γάζωσε» αυτοκίνητο στο Αμάρι


Λόγω κτηματομεσιτικών διαφορών αναστατώθηκε ολόκληρο το χωριό στο Αμάρι Ρεθύμνου.

Ένας 22χρόνος νεαρός από το Άνω Μέρος Αμαρίου «γάζωσε» με σφαίρες το αυτοκίνητο ενός 62χρόνου συγχωριανού του, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr, οι δύο άνδρες είχαν προσωπικές διαφορές.

Ο 22χόνος που εξαφανίστηκε αμέσως μετά το συμβάν αναζητείται από την αστυνομία.

Να πληρώσει τις δαπάνες των διαβητικών ο ΕΟΠΥΥ


ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕΙ τα ακτινοδιαγνωστικά μηχανήματα στον ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου - Παρεμβάσεις του Λευτέρη Αυγενάκη

Το ζήτημα της απόδοσης δαπάνης  για τους διαβητικούς που ορίζει η νέα εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ καθώς και τα εκτός λειτουργίας μηχανήματα στο ακτινολογικό τμήμα του ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου, τονίζει με παρεμβάσεις του ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ.κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και Ιωάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με τις  διατάξεις της παραπάνω εγκυκλίου  του ΕΟΠΥΥ με ΑΠ 4314/28-1-13, από 1η Μαρτίου οι πάσχοντες από διαβήτη καλούνται να πληρώνουν την δαπάνη για την αγορά αναλωσίμων υλικών και στη συνέχεια να υποβάλλουν μια σειρά δικαιολογητικών στον ΕΟΠΥΥ, ώστε να τους επιστρέφεται η δαπάνη σε ακαθάριστο προς το παρόν χρονικό πλαίσιο.

Όπως αναφέρει ο Λευτέρης Αυγενάκης στην παρέμβασή του: «ενώ ο ΕΟΠΥΥ υποχρεούται να αποζημιώνει τους ασφαλισμένους εντός 60 ημερών, τελικά οι προερχόμενοι από το ΙΚΑ περιμένουν έως και 90 ημέρες, του ΟΓΑ λαμβάνουν τα χρήματα τους με καθυστέρηση ενός έτους, ενώ ο ΟΠΑΔ καθυστερεί έως και δύο χρόνια».

Έντονη είναι η ανησυχία των  πασχόντων από διαβήτη που ανέρχονται σε 700.000 – 800.000, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις ήδη μεγάλες καθυστερήσεις από τον ΕΟΠΥΥ, ως προς την καταβολή των χρημάτων τους.

Σε παρέμβασή του ο Ηρακλειώτης  Βουλευτής επισημαίνει ακόμα  ότι: «τρία μηχανήματα και πιο συγκεκριμένα, ο πανοραμικός, ο μαστογράφος και η ακτινοσκόπηση βρίσκονται εκτός λειτουργίας στο Ακτινολογικό Τμήμα του ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου εδώ και εννέα μήνες, με αποτέλεσμα ασθενείς και ασφαλισμένοι να ταλαιπωρούνται για μια ακόμη φορά. Ακόμη, το 2ο ακτινολογικό μηχάνημα που διαθέτει το Ακτινολογικό, έχει σταματήσει να λειτουργεί εδώ και χρόνια».

Τέλος, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ζητά τόσο την τροποποίηση της εγκυκλίου, η οποία δημιουργεί επιπλέον ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους-διαβητικούς όσο και την άμεση επισκευή των εν λόγω μηχανημάτων στο ακτινολογικό τμήμα του ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...