Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Να πληρώσει τις δαπάνες των διαβητικών ο ΕΟΠΥΥ


ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕΙ τα ακτινοδιαγνωστικά μηχανήματα στον ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου - Παρεμβάσεις του Λευτέρη Αυγενάκη

Το ζήτημα της απόδοσης δαπάνης  για τους διαβητικούς που ορίζει η νέα εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ καθώς και τα εκτός λειτουργίας μηχανήματα στο ακτινολογικό τμήμα του ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου, τονίζει με παρεμβάσεις του ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ.κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και Ιωάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με τις  διατάξεις της παραπάνω εγκυκλίου  του ΕΟΠΥΥ με ΑΠ 4314/28-1-13, από 1η Μαρτίου οι πάσχοντες από διαβήτη καλούνται να πληρώνουν την δαπάνη για την αγορά αναλωσίμων υλικών και στη συνέχεια να υποβάλλουν μια σειρά δικαιολογητικών στον ΕΟΠΥΥ, ώστε να τους επιστρέφεται η δαπάνη σε ακαθάριστο προς το παρόν χρονικό πλαίσιο.

Όπως αναφέρει ο Λευτέρης Αυγενάκης στην παρέμβασή του: «ενώ ο ΕΟΠΥΥ υποχρεούται να αποζημιώνει τους ασφαλισμένους εντός 60 ημερών, τελικά οι προερχόμενοι από το ΙΚΑ περιμένουν έως και 90 ημέρες, του ΟΓΑ λαμβάνουν τα χρήματα τους με καθυστέρηση ενός έτους, ενώ ο ΟΠΑΔ καθυστερεί έως και δύο χρόνια».

Έντονη είναι η ανησυχία των  πασχόντων από διαβήτη που ανέρχονται σε 700.000 – 800.000, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις ήδη μεγάλες καθυστερήσεις από τον ΕΟΠΥΥ, ως προς την καταβολή των χρημάτων τους.

Σε παρέμβασή του ο Ηρακλειώτης  Βουλευτής επισημαίνει ακόμα  ότι: «τρία μηχανήματα και πιο συγκεκριμένα, ο πανοραμικός, ο μαστογράφος και η ακτινοσκόπηση βρίσκονται εκτός λειτουργίας στο Ακτινολογικό Τμήμα του ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου εδώ και εννέα μήνες, με αποτέλεσμα ασθενείς και ασφαλισμένοι να ταλαιπωρούνται για μια ακόμη φορά. Ακόμη, το 2ο ακτινολογικό μηχάνημα που διαθέτει το Ακτινολογικό, έχει σταματήσει να λειτουργεί εδώ και χρόνια».

Τέλος, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ζητά τόσο την τροποποίηση της εγκυκλίου, η οποία δημιουργεί επιπλέον ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους-διαβητικούς όσο και την άμεση επισκευή των εν λόγω μηχανημάτων στο ακτινολογικό τμήμα του ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...