Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Κρητικός νίκησε τον θάνατο (2 ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κώστας Ζωγραφιστός από την Κρήτη είναι πατέρας δύο παιδιών. Για 22 χρόνια, έπειτα από μια απλή ίωση, ζούσε ως καρδιοπαθής. Για 47 μήνες, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ στα ιατρικά χρονικά, επιβίωνε χάρη σε τεχνητή καρδιά και οι μετακινήσεις του περιορίζονταν στην πόλη της Αθήνας, όπου μετακόμισε εξαιτίας του προβλήματός του, παρέα με το «βαλιτσάκι» του.

Χωρίς αυξήσεις τα Δημοτικά τέλη στο Ηράκλειο Κρήτης

Ψηφίστηκε την Παρασκευή από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου ο Προϋπολογισμός του 2014 ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τη Δημοτική Αρχή ρεαλιστικός χωρίς καμία αύξηση των Δημοτικών τελών, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία θεωρούνται από τα χαμηλότερα σε όλη τη χώρα, αλλά και με πρόβλεψη να συνεχιστεί η δυναμική ανάπτυξης παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

48 θέσεις εργασίας στο δήμο Μαλεβιζίου


Ανακοινώθηκαν από τον ΟΑΕΔ, οι θέσεις απασχόλησης που θα καλυφτούν από το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς, μεταξύ των οπoίων είναι... και ο δήμος Μαλεβιζίου.



Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων, εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, λήγει στις 20 Νοεμβρίου 2013 και γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, μέσα από την ιστοσελίδα www.oaed.gr και την ειδική ενότηταe-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Αναλυτικά οι θέσεις στο δήμο Μαλεβιζίου:

Στα Χανιά ο Πρέσβης των ΗΠΑ και ο Αρχηγός ΓΕΝ


Τις Αμερικανονατοικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ακρωτήρι Χανίων, επισκέφθηκε...χθες Παρασκευή, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. David D. Pearce.



Με ειδική πτήση, ο κ.Pearce μετέβη αρχικά στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ στον Μουζουρά και στην συνέχεια επισκέφθηκε την Νατοική ναυτική βάση στο Μαράθι.

Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα 1,6% για τη ΝΔ

Προβάδισμα 1,6% υπέρ της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρίας RASS, την οποία δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής».

Ο Ελληνας που σαρώνει τα βραβεία με την τουριστική καμπάνια για τα Χανιά [βίντεο]

Ακόμα τρία βραβεία απέσπασε η καμπάνια τουριστικής προβολής του Δήμου Χανίων στο Φεστιβάλ «Art & Tur» της Πορτογαλίας, που φέρει την υπογραφή του γνωστού Χανιώτη σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη.


Πιο συγκεκριμένα το βίντεο με τίτλο «Chania: A Journey through the countryside» απέσπασε στο εν λόγω διεθνές φεστιβάλ τις εξής βραβεύσεις:

Τα «Φαρμακεία για τον πολίτη» στο επίκεντρο του 11oυ Παγκρήτιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου

Από τις 15 έως και τις 17 Νοεμβρίου 2013 διεξάγεται το 11o Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, που διοργανώνει το Συντονιστικό Όργανο Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου «Αρσενάλι», στα Χανιά.


Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Με κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου «Φαρμακεία για τον πολίτη», μέσα από τις εισηγήσεις θα αναδειχθεί ο καθοριστικός ρόλος του φαρμακείου στον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, και της υγείας γενικότερα, καθώς και η ουσιαστική συμβολή του φαρμακοποιού στο κοινωνικό περιβάλλον που δραστηριοποιείται. 

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Φαρμακείο 2014: προκλήσεις και αντιμετώπιση» στο οποίο θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης, και οι πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης Τάσος Βάμβουκας, Κώστας Καλδής, Σήφης Σπαντιδάκης και Γιάννης Τσικανδηλάκης.

Ακόμη, με δεδομένα τα προβλήματα στον χώρο του φαρμακείου, θα αναπτυχθεί η ενότητα «Όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας του ελληνικού φαρμακείου», με ομιλίες για θέματα σχετικά με τις υπηρεσίες των φαρμακείων, τις νέες τάσεις στην αγορά του ελληνικού φαρμακείου και τα δίκτυα φαρμακείων.

Ξεχωριστή παρουσία στο συνέδριο είναι αυτή του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος και θα πραγματοποιήσει ομιλία το πρωί του Σαββάτου με θέμα «Εξομολόγηση ενός πρώην φαρμακοποιού», αναφερόμενος στη φαρμακευτική κατάσταση σήμερα και τον ρόλο των φαρμακοποιών μέσα στην κοινωνία.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τα καινοτόμα φάρμακα, τις τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, τους συνεταιρισμούς φαρμακείων, την αισθητική και συμβουλευτική δερματολογία στο φαρμακείο, τον πολύτιμο ρόλο του βοηθού φαρμακείου, κ.ά.

health.in.gr

Ρέθυμνο: Έναρξη μαθημάτων των Εικαστικών Εργαστηρίων

Στη δύσκολη αυτή εποχή που η ανθρωπότητα ολόκληρη, αλλά και  η χώρα μας, ταλανίζεται από αναλγησία, μισαλλοδοξία, απογοήτευση, εξανδραποδισμό, αντιπαλότητες, ανισότητες, αντιθέσεις και  ανορθολογισμούς, η ψυχή και το πνεύμα του σύγχρονου ανθρώπου μπορεί να αντλήσει δύναμη και κουράγιο από «περιττές και μη χρήσιμες» δραστηριότητες, όπως αυτές της Τέχνης.


Οι σκέψεις του  Γάλλου γλύπτη Antoine Bourdelle, (1861 – 1929) αν και είναι γραμμένες στις αρχές του 20ου αιώνα ηχούν  ακόμα και σήμερα πιο  αναγκαίες  και χρήσιμες: «Νέοι, στη σκέψη όλων μας, μια χώρα δε ζει από τους πολέμους, τις κατακτήσεις, τις νίκες της. Ζει μέσα στις καρδιές και μεγαλώνει

Πιάνει δουλειά στην Κρήτη ο μετροπόντικας

Το μέγεθος του μετροπόντικα έχει η γραφειοκρατία στην Ελλάδα! Χρειάστηκε ένας και πλέον χρόνος για να προχωρήσει η απαλλοτρίωση των 30 στρεμμάτων που απαιτούνται για να πιάσει δουλειά ο μετροπόντικας στο φράγμα Αποσελέμη! Το υπουργείο Υποδομών ενέκρινε, με βάση τους πίνακες , σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ για την απαλλοτρίωση του χώρου ώστε να μπουν τα μηχανήματα στην έξοδο της σήραγγας που θα φτιαχτεί.

Μεγάλη άσκηση στην Κρήτη με κλήση και συμμετοχή εφέδρων

Άσκηση με την ονομασία «ΜΙΝΩΑΣ 13», στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός εφέδρων πραγματοποιήθηκε από το προηγούμενο Σάββατο μέχρι την περασμένη Τετάρτη στην Κρήτη.


Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο αυτής της άσκησης πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή αξιολόγηση της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού («V Μεραρχία Κρητών») στα Χανιά, μετά την αναδιοργάνωσή της σε Αερομεταφερόμενο Σχηματισμό.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...