Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Μιχελογιαννάκης: ΟΚΤΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ


Επειδή όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός αρχίζουν από τώρα οι προσπάθειες  για ιδιωτικοποιήσεις και αποκρατικοποιήσεις και οι περισσότερες θα περάσουν από  το ΤΑΥΠΕΔ, οφείλω να θέσω ορισμένα ζητήματα ώστε να μάθουν όλοι την αλήθεια.

Από το καταστατικό του ΤΑΥΠΕΔ, σύμφωνα με άρθρο 1 παρ.2 το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την πληρωμή του δημοσίου χρέους, σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ.4 στο Ταμείο μεταβιβάζονται περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου χωρίς ανταλλάγματα, σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 7 ότι περιουσιακό στοιχείο μεταβιβάζεται δεν επιστρέφει στο δημόσιο. Αφού λοιπόν τώρα κατανοήσαμε  τι σημαίνει ΤΑΥΠΕΔ καταθέτω τους παρακάτω προβληματισμούς – ερωτήματα.

Όσον αφορά το γαλάζιο χρυσό, δηλαδή το νερό, γνωρίζουμε ότι 1,1 δις άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στο νερό και ότι 1,8 εκατομμύρια θάνατοι οφείλονται σε ακατάλληλο νερό. Από το καταστατικό ίδρυσης του Παγκρήτιου Δικτύου Νερού απουσιάζει η έννοια του νερού ως δημόσιο αγαθό και η δωρεάν πρόσβαση σε αυτό. Δηλαδή, φαίνεται ότι ο φορέας  αυτός αποτελεί όχημα για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Τι έχει να απαντήσει γι αυτό η ΔΕΥΑΗ ;

Όσον αφορά τη ΔΕΗ γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν δεκάωρα και δεκαπεντάωρα. Γνωρίζουμε επίσης  ότι μεγαλώνει ο αριθμός των συμβασιούχων, μειώνονται  οι υπάλληλοι σταθερής εργασίας αλλά και ελαττώνονται  τα μέτρα ασφάλειας των εργαζομένων. Πιστοποίηση των παραπάνω αποτελούν τα ιδιαίτερα αυξημένα ατυχήματα των εργαζομένων. Τι θα κάνουμε για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ;

Όσον αφορά την εκχώρηση  αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτες. Τι ενέργειες προτείνει ο Δήμαρχος Ηρακλείου;

Όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση προγράμματος , βοήθεια στο σπίτι και άλλων κοινωνικών δομών. Τι προτείνει ο Δήμαρχος Ηρακλείου;

Όσον αφορά   την ιδιωτικοποίηση της παιδείας με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ που το Ηράκλειο έχει σπουδαίο ερευνητικό και εκπαιδευτικό επίπεδο. Τι προτείνει ο Δήμαρχος Ηρακλείου;

Όσον αφορά το Β.Ο.Α.Κ  γνωρίζουμε ότι η εσωτερική τρόικα μπορεί να προβεί σε μια τροπολογία και ξαφνικά ο Β.Ο.Α.Κ να ιδιωτικοποιηθεί . Τι προτείνουν  οι αρμόδιες αρχές γι αυτό;

Όσον αφορά το λιμάνι Ηρακλείου, τα «ορφανά» λιμάνια και τις μαρίνες. Τα «ορφανά» λιμάνια ήδη μπήκαν στο ΤΑΥΠΕΔ και για το λιμάνι του Ηρακλείου  η «σαλαμοποίηση» που άρχισε α) με την μετοχοποίηση της λιμενικής υποδομής, β) με την ίδρυση θυγατρικής  εταιρείας Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου σίγουρα οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση λιμανιού και χερσαίας ζώνης (παραλιακή λεωφόρος, μπεντενάκι, ενετικά τείχη, ενετικό λιμάνι, Φρούριο Κούλε). Τι προτείνει γι αυτό ο Δήμαρχος Ηρακλείου;

Όσον αφορά το αεροδρόμιο Καστελίου. Πως μπορούμε να διασφαλίσουμε τη μη ιδιωτικοποίηση του όταν γνωρίζουμε ότι π.χ.  στο αεροδρόμιο της Αθήνας ένα άτομο που πηγαίνει με δικό του αυτοκίνητο να παραλάβει ένα φίλο, για τα διόδια του, ένα καφέ και ένα τοστ  χρειάζεται 20 ευρώ.  Τι προτείνει για αυτό ο Δήμαρχος Ηρακλείου;

Ηρακλειώτισσες  και Ηρακλειώτες, με φοβίζει η δήλωση του Πρωθυπουργού ότι αρχίζουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Οφείλουμε όλοι οι πολίτες του Ηρακλείου να πάρουμε θέση, αφού πρώτα ακούσουμε από  Περιφέρεια και Δημοτικές Αρχές τις θέσεις του στα οκτώ ερωτήματα που έθεσα.

Άλλωστε και τα οκτώ που έθεσα αφορούν εμάς και μόνο εμάς.

Ιωάννης Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής Ν. Ηρακλείου
Μέλος Πολιτικής Γραμματείας Ενωτικού Μετώπου

Ηράκλειο: Διάκριση μαθήτριας Γυμνασίου για το καλύτερο doodle

Μία μαθήτρια από το 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου κατάφερε να διακριθεί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό DOODLE FOR GREECE.

Η Φανουρία Αρβανίτη με το υπέροχο σχέδιο της κατάφερε να εντυπωσιάσει με το σχέδιο της τους κριτές του διαγωνισμού και έχει βάλει στόχο το βραβείο.

Ποιο είναι αυτό; Αν η μικρή Φανουρία Αρβανίτη κερδίσει το βραβείο, το σχολείο της θα εξοπλιστεί με 30 οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, κάτι που θα βοηθήσει πολύ την τεχνολογική εκπαίδευση των συμμαθητών της.

Στο κείμενο που έγραψε για να συνοδεύσει το doodle της αναφέρει τα εξής:

"Η Ελλάδα με ταξιδεύει στο απέραντο γαλάζιο της ουρανό, στα μπλε νερά της θάλασσας, στην αναζήτηση της γνώσης (μεγεθυντικός φακός) του πολιτισμού της και της φυσικής ομορφιάς της (ελληνικά νησιά). Το ταξίδι στη γνώση θα κάνει το μέλλον της Ελλάδας καλύτερο".

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε για να βγει νικήτρια η Φανουρία Αρβανίτη από το Ηράκλειο, είναι να ψηφίσετε πατώντας εδώ. Εμείς από την πλευρά μας να την ευχηθούμε καλά αποτελέσματα και γρήγορα να επιστρέψει με το βραβείο στο χέρι.

Πηγή: Prismanews.gr

Ryanair: Ρεκόρ προ-κρατήσεων για τα Χανιά


Την άνοδο του ελληνικού τουρισμού, την οποία εκτιμούν όλοι οι παράγοντες της αγοράς, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία των προκρατήσεων της Ryanair για την πόλη των Χανίων, όπου η εταιρεία από τις 15 Απριλίου θα ξεκινήσει την λειτουργία της πρώτης βάσης της στην Ελλάδα.

Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ρεκόρ προκρατήσεων για τα Χανιά. Μέσω των 25 προορισμών της, συμπεριλαμβανομένων και 10 νέων, η Ryanair εκτιμά ότι θα μεταφέρει πάνω από 500.000 επιβάτες ετησίως από και προς το αεροδρόμιο των Χανίων, δημιουργώντας, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει, πάνω από 160 εκατ. ευρώ τουριστικά έσοδα, και συμβάλλοντας στη διατήρηση πάνω από 500 θέσεων εργασίας στο Νομό των Χανίων.

Boeing 737-800 at Bristol Airport
Boeing 737-800 at Bristol Airport (Photo credit: Wikipedia)
Η Ryanair επεκτείνεται στα Χανιά με την στάθμευση ενός αεροσκάφους στο αεροδρόμιο, ενώ δέκα νέοι προορισμοί εντάσσονται στο δρομολόγιο της, με αφετηρία το "Ιωάννης Δασκαλογιάννης". Αεροσκάφη της αεροπορικής εταιρείας, θα αναχωρούν για: Billund, Bremen, Bristol, Eindhoven, Katowice, Marseille, Memmingen, Θεσσαλονίκη, Venice, Vilnius και Warsaw.

Συνολικά η Ryanair θα πραγματοποιεί 106 πτήσεις την εβδομάδα και σε ετήσια βάση υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετήσει περίπου 500.000 επισκέπτες.

Η βάση της Ryanair στα Χανιά θα ξεκινήσει την λειτουργία της στις 25 Απριλίου ενώ σύμφωνα με την εταιρεία το ποσό που επενδύεται στο νομό Χανίων ξεπερνά τα 85 εκατομμύρια δολάρια.

Με αφορμή το ρεκόρ των προ- κρατήσεων στη νέα βάση της στα Χανιά, η Ryanair προσφέρει προς πώληση 100.000 θέσεις σε όλο το Ευρωπαϊκό δίκτυο της, με ναύλους που αρχίζουν από 15,99 ευρώ, για ταξίδια σε όλη την Ευρώπη για Μάιο και Ιούνιο.

Enhanced by Zemanta

Ψηφιακές εκπομπές για Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο στο τέλος Μαΐου


Στις 02.00 τα ξημερώματα της 31ης Μαΐου 2013 ξεκινά η ψηφιακή μετάδοση όλων των τηλεοπτικών προγραμμάτων από τα κέντρα εκπομπής «Ρογδιά» στο Νομό Ηρακλείου και «Μαλάξα» στο Νομό Χανίων και διακόπτεται η εκπομπή του τηλεοπτικού αναλογικού σήματος. Περίπου 350.000 κάτοικοι του νησιού θα αποκτήσουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση με την κάλυψη των πόλεων του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου, των Χανίων, καθώς και τμημάτων των νομών αυτών.

Οι τηλεθεατές που λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα από τα κέντρα εκπομπής «Ρογδιά» και «Μαλάξα» θα έχουν σταθερή ποιότητα ήχου και εικόνας, χωρίς «χιόνια» και «είδωλα», έχοντας διασφαλίσει ότι η κεραία της εγκατάστασής τους είναι στραμμένη προς τα κέντρα αυτά και με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν δέκτη, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή, τεχνολογίας MPEG4 τον οποίο και να συντονίσουν στις παρακάτω συχνότητες με έναρξη ψηφιακής εκπομπής (31 Μαΐου 2013).

Οι συχνότητες όπου θα εκπέμπεται ψηφιακά το τηλεοπτικό πρόγραμμα των σταθμών είναι:

Για το κέντρο εκπομπής «Ρογδιά»:
- για τους δημόσιους σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 37 (602 MHz), 49 (698 MHz), 56 (754 MHz)
- για τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 24 (498 MHz), 25 (506 MHz)
- για τους σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας της Κρήτης: 38 (610 MHz), 61 (794 MHz)

Για το κέντρο εκπομπής «Μαλάξα»:
- για τους δημόσιους σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 21 (474 MHz), 24 (498 MHz), 39 (618 MHz)
- για τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 49 (698 MHz), 56 (794 MHz)
- για τους σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας της Κρήτης: 38 (610 MHz), 57 (762 MHz)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...