Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

22 ξενοδοχεία βραβεύτηκαν στα Χανιά από την TUI


Σε μια πολυπληθή εκδήλωση βραβεύτηκαν 22 ξενοδοχεία από το μεγάλο ταξιδιωτικό γραφείο TUI, τα οποία επέλεξαν οι πελάτες του γραφείου με αδιάβλητη διαδικασία.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο του Δήμου Πλατανιά, στα Χανιά, ενώ ο Αναπληρωτής Διευθυντής της "TUI Nord", εξέφρασε την ικανοποίησή του αλλά και την αισιοδοξία του για διαρκώς αυξανόμενα μεγέθη.

Όπως τόνισε επίσης ο Αερολιμενάρχης Χανίων Σταύρος Καστρινάκης, τα μηνύματα από τις πρώτες κιόλας αφίξεις είναι ενθαρρυντικά, καθώς παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες πέρυσι.

Τα χαμόγελα δεν έλειψαν και για τα θετικά αποτελέσματα του τουριστικού προϊόντος του τουριστικού κέντρου του Νομού Χανίων, που φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο το καλοκαίρι.

neatv.gr

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Ασφυκτιούν χιλιάδες νοικοκυριά σήμερα.. τόνισε η κ.Μελάκη


  Σε συνέντευξη  που παραχώρησε σε Κρητικό ραδιοφωνικό Σταθμό , η Πρόεδρος  της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,κ.Ιωάννα Μελάκη  σε τοποθέτηση της για τα "υπερχρεωμένα νοικοκυριά"  και όχι μόνο, μεταξύ των άλλων,  τόνισε  ότι "...σε κατάσταση ασφυξίας βρίσκονται χιλιάδες νοικοκυριά  σήμερα , λόγω των χρεών τους σε πιστωτικές κάρτες, σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια " και  κάλεσε τους καταναλωτές να μη παραμένουν αδρανείς, όταν  έχουν πιστωτική κάρτα ευρισκόμενη στο "κόκκινο" και οι Τράπεζες εκδώσουν διαταγή πληρωμής, τους φανέρωσε το σημαντικό "όπλο" που έχουν να αντιτάξουν και αυτό είναι:

Α.-ΑΝΑΚΟΠΉ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΉ ΠΛΗΡΩΜΉΣ ,  στην νόμιμη προθεσμία ,καθώς  οι Τράπεζες αυθαιρέτησαν και συνεχίζουν να αυθαιρετούν, γιατί  το χρέος δεν είναι το πραγματικό (αμφισβήτηση χρέωσης)

καθώς:

1)¨Οι όροι και  τα "ψιλά γράμματα"  που αν και έχουν κριθεί καταχρηστικοί και παράνομοι από τα δικαστήρια της Χώρας , συνεχίζουν  να επιβάλλουν    στις συμβάσεις  τους ¨και σήμερα,οι Τράπεζες ,

2) Η απαγόρευση χρήση της κάρτας απροειδοποίητα.

3), Αυξάνουν το Πιστωτικό όριο μονομερώς.

4)Αυξάνουν τον τόκο μονομερώς και αναιτιολόγητως "ληστρικό επιτόκιο) 19-20% π.χ 1.800 Τοκοχρεολύσιο 30 Ευρώ τόκος μηνιαίως

5)Επιβολή προμήθειας σε περίπτωση που ο καταναλωτής κάνει ανάληψη μετρητών

6)Χρεώσεις ΕΦΤΕ επί της εισφοράς Ν.128/75 (Φόρο στο φόρο)

7)Οι Τράπεζες " θοριβούνται " νοιώθουν πίεση, χάνουν δύναμη, και καλούν τον δανειολήπτη στην "λύση" νέου δανείουΒ.- ΔΕΝ ΡΥΘΜΙΖΟΥΜΕ  ΤΙΣ  ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ  ΚΑΡΤΕΣ  ΜΕ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ.

.

  Στην νέα πολιτική των Τραπεζών  που μας καλούν σε ένα νέο δάνειο , προκειμένου να  ρυθμίσουμε το χρέος μας από πιστωτικές  κάρτες,εμείς απαντάμε "ΟΧΙ" γιατί το νέο δάνειο  είναι τοκοχρεολυτικό δηλ. είναι διαμορφωμένο κεφάλαιο με μη νόμιμους τόκους (π.χ 20%) έχει γίνει κεφάλαιο και επί αυτού θα μας απαιτήσουν νέους τόκους, και σε κάποιες περιπτώσεις μας απαιτούν πρόσθετες εξασφαλίσεις, δηλαδή προσημείωση ακινήτου, αλλά και η ρύθμιση αυτή είναι πολυετής  και θα αναγκαστούμε μια ζωή να πληρώνουμε τόκους και μόνο τόκους, για να συντηρήσουμε και να διατηρήσουμε το "μαγαζί "που λέγεται Τράπεζα, γιατί ουσίας ο οφειλέτης της πιστωτικής, απλώς πετυχαίνει να μειώσει την δόση , αλλά εδώ θα πρέπει να ξέρει ότι ουσιαστικά θα πληρώσει  επί πλέον τα 2/3 του Κεφαλαίου σε τόκους!!!

Τέλος, η κ.Μελάκη ρωτήθηκε ,πως  βλέπει η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, τις εξαγγελθείσες ρυθμίσεις της Κυβέρνησης, και αν θα ωφεληθούν οι δανειολήπτες, η Κυρία Μελάκη απάντησε"

"Η ΄Ενωση μας εκφράζει τις αντιρρήσεις της, διότι το νέο νομοθέτημα ουσιαστικά δεν λύνει το πρόβλημα των υπερχρεωμένων, προσφέρεται σε μία ομάδα δανειοληπτών, εμείς εμμένουμε στην πρότασή μας που είναι, "κούρεμα" χρέους ανέργων και ανθρώπων με ειδικές ανάγκες , χωρίς εισόδημα και περιουσιακά στοιχεία 100% και για τους υπολοίπους χρεωμένους ανεξαρτήτως 50% σε όλα τα χρέη προς τις Τράπεζες, για να αρχίσει η οικονομία της Χώρας να κινείται"

Τέλος  στην συνέντευξη της, η κ. Μελάκη τόνισε ότι, " μονόδρομος " για τους καταναλωτές είναι τα Δικαστήρια ,όταν οι Τράπεζες στους καταναλωτές με "κόκκινες" πιστωτικές κάρτες χρησιμοποιούν ένδικα μέσα π.χ έκδοση διαταγή πληρωμής

"Υπάρχει μια άλλη Ελλάδα, μια άλλη Κρήτη" - Δήλωση Αυγενάκη στην έκθεση "Κρήτη, η Μεγάλη Συνάντηση"

Υπάρχει μια άλλη Ελλάδα, μια άλλη Κρήτη.

Η Κρήτη της δημιουργικότητας, της εξωστρέφειας, της εργατικότητας, της επιμονής”.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης στα εγκαίνια της έκθεσης «KΡΗTH η Μεγάλη Συνάντηση»

Την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 19:00 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης «KΡΗTH η Μεγάλη Συνάντηση» με τη συμμετοχή 200 και πλέον εκθετών στο στάδιο TAE KWON DO στην Αθήνα, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη, πλήθος τοπικών σωματείων αλλά και πολλών Κρητών Βουλευτών.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αφού συνομίλησε με εκθέτες και διοργανωτές τους οποίους συνεχάρη για την προσπάθεια έκανε την εξής δήλωση:

«Την ώρα που κάποιοι θέλουν την Ελλάδα διαλυμένη, χρεοκοπημένη και τελειωμένη, η σημερινή έκθεση αποδεικνύει ότι υπάρχει μια άλλη Ελλάδα, μια άλλη Κρήτη.

Μια Κρήτη της δημιουργίας, της εξωστρέφειας, της επιμονής, της εργατικότητας.

Είμαι εδώ, ως Κρητικός Βουλευτής εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία για να δηλώσω τη στήριξη όλων μας στον παραγωγό, τον βιοτέχνη, τον έμπορο της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδος.

Γνωρίζοντας την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα μας, οι δεκάδες εκθέτες με την παρουσία τους στέλνουν ένα ισχυρότατο μήνυμα, “Μαζί ενωμένοι οι Έλληνες, μπορούμε γρηγορότερα να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε”».LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...