Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Φωτιά σε Ι.Χ στο Ηράκλειο ενώ βρίσκονταν σε κίνηση

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε Ι.Χ αυτοκίνητο αργά το μεσημέρι στην οδό Δημοκρατίας στο Ηράκλειο.

Η φωτιά ξέσπασε στον κινητήρα του οχήματος ενώ αυτό βρίσκονταν σε κίνηση, αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν επεκτάθηκε.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με 5 πυροσβέστες.

Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά ερευνά το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ Ηρακλείου.
flashnews.gr

Θανατηφόρο τροχαίο στον Άγιο Νικόλαο

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του, στο δρόμο Νεάπολης-Αγίου Νικολάου, από τη μετωπική σύγκρουση δύο ΙΧ κάτω από... συνθήκες που διερευνώνται.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που απλώς διαπίστωσε τον θάνατο του ατόμου.



cretalive.gr

Εντοπίστηκε ο «ποντικός» του Βρεφονηπιακού σταθμού στον Κρουσώνα

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής του Βρεφονηπιακού σταθμού στον Κρουσώνα του Δήμου Μαλεβιζίου η οποία είχε διαπραχθεί τη 16-17 Ιουλίου και είχε καταγγελθεί από τη 41χρονη υπεύθυνη του βρεφονηπιακού σταθμού, στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Μύρωνα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστος δράστης, αφού διέρρηξε παράθυρο του βρεφονηπιακού σταθμού, εισήλθε εντός του σταθμού και αφαίρεσε το ποσό των 70 ευρώ.

Από την ενεργηθείσα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δράστης ανωτέρω πράξης είναι 30χρονος Ηρακλειώτης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
flashnews.gr

Ελούντα: Οι καλοκαιρινές διακοπές της Μαργαρίτας Λάτση

Στο Ηράκλειο αναμένεται να αφιχθεί εντός της ημέρας, αεροσκάφος τύπου Μποινγκ 757 με πέντε επιβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, οι επιβάτες δεν είναι όποιοι κι όποιοι. Πρόκειται για την κ. Μαργαρίτα Λάτση-Κατσιάπη με την οικογένειά της. Είναι το τρίτο παιδί της γνωστής οικογένειας Λάτση που περνά τις καλοκαιρινές της διακοπές με την οικογένειά της, δυο φορες το χρονο, στην Ελουντα (καθώς έρχεται και τον Οκτώβριο).

Η κ. Μαργαρίτα Λάτση είναι η μικρότερη κόρη του Γιάννη Λάτση κι έχει επιλέξει να ζει στο Μονακό, δίπλα στον σύζυγό της κ. Γιώργο Κατσιάπη, που διευθύνει την εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ''EFG Eurofinanciere d΄ Investissements SAM'' ­ μια εταιρεία που λειτουργεί ως ένας από τους πολλούς επενδυτικούς βραχίονες του ομίλου και σύντομα μετατρέπεται σε τραπεζικό ίδρυμα.

Ηράκλειο:Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και μακριά από άλλους κρατούμενους ο προπονητής-παιδεραστής Σειραγάκης!

Πριν από δύο ημέρες μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου ο 47χρονος προπονητής-παιδεραστής, του οποίου η συμπληρωματική απολογία έχει οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα (23-07-2012) και θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο.

Ο Σειραγάκης αναμένεται να συμπληρώσει την κατάθεση του τη Δευτέρα με περισσότερα στοιχεία αναφορικά με το σκληρό πορνογραφικό υλικό ανηλίκων που είχε βρεθεί στον υπολογιστή του, ο οποίος είχε κατασχεθεί τον περασμένο Δεκέμβρη που πραγματοποιήθηκε η σύλληψη του.

Ο 47χρονος παιδεραστής κατηγορείται για κακουργηματικές πράξεις, καθώς συνελήφθη -πριν από επτά μήνες στο σπίτι του- όταν ασελγούσε σε βάρος δύο ανηλίκων. Τη Δευτέρα πρόκειται να απολογηθεί τόσο για την υπόθεση της παιδεραστίας, όσο και για το νέο πορνογραφικό υλικό που βρέθηκε.

 Η μεταφορά του στο Ηράκλειο έγινε κάτω από απόλυτη μυστικότητα και το ίδιο θα γίνει και με τη μεταφορά του στο Ρέθυμνο τη Δευτέρα, αλλά και την επιστροφή του στις φυλακές Τριπόλεως καθώς υπάρχει έντονος ο φόβος επεισοδίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο 47χρονος πρώην προπονητής κρατείται κάτω από υψηλά μέτρα φύλαξης και μακριά από άλλους κρατουμένους.

Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησε άστεγος στο Μπαλί-''Έδωσε τέλος στη μίζερη ζωή του''!

Συγκλονισμένοι όλοι όσοι γνώριζαν τον νεαρό αυτόχειρα που συνήθιζε να κοιμάται σε μια ξαπλώστρα θαλάσσης...
Καθημερινό φαινόμενο, δυστυχώς, τείνουν να γίνουν οι αυτοχειρίες στην Κρήτη. Το νέο περιστατικό καταγράφηκε στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στην περιοχή Μπαλί, όπου νωρίς το πρωί εντοπίστηκε απαγχονισμένος ένας νεαρός αλλοδαπός.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, πρόκειται για έναν άνδρα Πολωνικής καταγωγής, περίπου 35 ετών, ο οποίος ήταν άστεγος και το τελευταίο διάστημα διέμενε σε πρόχειρο κατάλυμα στην περιοχή. Μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες, κοιμόταν σε μία ξαπλώστρα θαλάσσης. Τον άτυχο άνδρα εντόπισε ένας περαστικός, ο οποίος και ενημέρωσε τις αρχές. Όλοι όσοι τον γνώριζαν είναι συγκλονισμένοι. Κάποιοι έλεγαν ότι επέλεξε την αυτοκτονία, για να δώσει τέλος στη μίζερη ζωή του...

Ηράκλειο: Πάγωσε όταν διάβασε στο Facebook ότι ο φίλος του αυτοκτονεί...

Ο 30χρονος έγραψε ότι έχει καταναλώσει χάπια με σκοπό να αυτοκτονήσει - Ο φίλος του ειδοποίησε την αστυνομία και ξεκίνησε επιχείρηση για να τον προλάβουν ζωντανό...

Στην κυριολεξία στο παρα πέντε πρόλαβαν από την αυτοκτονία έναν 30χρονο στο Ηράκλειο ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής (20-07-2012) κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών με σκοπό να θέσει τέλος στη ζωή του.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ενημερώθηκαν από φίλο, του παρολίγο αυτόχειρα, για την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, επιθυμία μάλιστα που είχε κοινοποιήσει και στο facebook.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση από την Αστυνομία η οποία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του 30χρονου, στο κέντρο του Ηρακλείου, περίπου στις 22.00 το βράδυ. Εκεί αντίκρισαν τον 30χρονο σε άσχημη κατάσταση καθώς είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ενώ ψυχολόγοι βρίσκονται στο πλευρό του. Τα αίτια που οδήγησαν τον 30χρονο στην απόπειρα αυτοκτονίας, δεν έχουν γίνει γνωστά.

Ηράκλειο: Ο εφιάλτης του κλέφτη, ξεκίνησε αμέσως μετά την κλοπή...

Ο 18χρονος είχε καταστρώσει το σχέδιο μαζί με τον ''κολλητό'' του - Τα πράγματα όμως από ένα σημείο και μετά, άρχισαν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο...

Ένας 18χρονος Αιγύπτιος "συνελήφθη" από διερχόμενους πολίτες, κοντά σε κατάστημα ρούχων στο Ηράκλειο, την ώρα που προσπαθούσε να κλέψει ένδυμα που του είχε "γυαλίσει".

Ο 18χρονος μαζί με ένα φίλο του που αναζητείται, μπήκαν στο κατάστημα και ενώ ο ένας απασχολούσε την υπάλληλο ο συλληφθείς αφαίρεσε τον αντικλεπτικό μηχανισμό από ένα ένδυμα. Η πράξη του έγινε αντιληπτή από την υπάλληλο, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή.

Σε κοντινή απόσταση όμως από το κατάστημα ο 18χρονος ακινητοποιήθηκε από διερχόμενους πολίτες, και σύμφωνα με το flashnews.gr, συνελήφθη από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ηρακλείου, που μετέβησαν στο σημείο.

Το ένδυμα βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος ενώ αναζητείται ο συνεργός του...

Σάτυρος παρέσυρε παιδιά σε βάρκα για να ασελγήσει σε βάρος τους

Δύο παιδιά αγνώστων στοιχείων επιχείρησε να παρασύρει μέσα σε πλοίο στην Ιεράπετρα, μέλος του πληρώματος, του τουριστικού σκάφους με σκοπό σύμφωνα με το δελτίο τύπου του αρμοδίου υπουργείου να ασελγήσει σε βάρος τους. 

Ο άνδρας που σύμφωνα με την ημερολογιακή εγγραφή του, πλοιάρχου ήταν μεθυσμένος, ενώ το περιστατικό σημειώθηκε χθες.

Σε επικοινωνία του Flashnews.gr με το Υπολιμεναρχείο Ιεράπετρας, δεν δόθηκε κανένα επιπλέον στοιχείο σε ότι αφορά είτε την ηλικία των παιδιών, είτε αναφορικά, με το εν λόγω περιστατικό. Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Ιεράπετρας.

Ηράκλειο: "Γάζωσαν" αυτοκίνητο τα ξημερώματα

"Γαζωμένο" από σφαίρες βρήκε το αυτοκίνητό του, χθες το πρωί, ένας 45χρονος άνδρας, στο Ηράκλειο.Άγνωστοι δράστες προκάλεσαν φθορές, ύψους 1.000 ευρώ, στο αυτοκίνητο πυροβολώντας εναντίον του οχήματος με κυνηγετικό όπλο.

Έρευνα προς πάσα κατεύθυνση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου προς αναζήτηση των δραστών αλλά και των λόγων που οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για οπλοχρησία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
cretalive.gr

Επίθεση στην κυβέρνηση από τους συνταξιούχους ΙΚΑ Ηρακλείου

''Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου καταδικάζει και καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την εισβολή των δυνάμεων καταστολής... στη «Χαλυβουργία Ελλάδος» και την επίθεση που δέχτηκαν οι απεργοί.

Η επίθεση που δέχτηκαν οι απεργοί από τα χημικά, ο ξυλοδαρμός τους και οι συλλήψεις τους αποτελεί ουσιαστικά επίθεση σε όλη την εργατική τάξη, αφού ο αγώνας των χαλυβουργών είναι αγώνας όλων μας. Αποτελεί επίθεση στη λαϊκή οικογένεια που μοχθεί απεγνωσμένα να τα βγάλει πέρα και να επιβιώσει.

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου απαιτεί να αποσυρθούν αμέσως τα ΜΑΤ απ' τη «Χαλυβουργία», να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και καλεί τα μέλη της σε συλλαλητήριο αλληλεγγύης που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ. τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 στις 7 μμ στα Λιοντάρια.''
flashnew.gr

Προϊόντα και τουρισμός στο τραπέζι των συζητήσεων με τους Κινέζους

Η εξαγωγή των ποιοτικών προϊόντων της Κρήτης στην Κινεζική επαρχία Σίτσουαν με τα 80 εκ. καταναλωτές, βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών μεταξύ του... Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του αντικυβερνήτη της περιοχής Wei Hong, ο οποίος βρίσκεται από χθες στο νησί μας συνοδευόμενος από επτά αξιωματούχους και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εισαγωγικό εμπόριο.

Τον Κινέζο αντικυβερνήτη της επαρχίας Σίτσουαν υποδέχτηκαν σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, και η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη.

Εκτός από το τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξε για τα Κρητικά προϊόντα ο Κινέζος αντικυβερνήτης ανέφερε ότι θα πρέπει να αναπτυχθεί και ο εισερχόμενος τουρισμός από την επαρχία του στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη. Επίσης όπως ανακοινώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ Κρήτης και Σίτσουαν πρόκειται να υπογραφεί Πρωτόκολλο φιλίας και συνεργασίας.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφερόμενος στην προώθηση των Κρητικών προιόντων και του τουρισμού μας στις διεθνείς αγορές, είπε, ότι, «Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για την προώθηση των ποιοτικών προϊόντων της Κρήτης στην Κίνα και συγκεκριμένα σε μια μεγάλη επαρχία την Σιτσουάν με τα 80 εκ. καταναλωτές» και προσέθεσε: «Σήμερα στην Ένωση Πεζών υπογράφτηκε ένα σημαντικό συμφωνητικό συνεργασίας για την εξαγωγή ελαιολάδου και κόκκινου κρασιού στην Κινεζική επαρχία. Εμείς επιδιώκουμε και σε αυτήν την Κινεζική επαρχία να προωθήσουμε τα ποιοτικά μας προϊόντα όπως επίσης να προωθήσουμε το τουριστικό μας προϊόν στην Κίνα».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε, ότι, σύντομα πρόκειται να υπογραφεί Πρωτόκολλο συνεργασίας και φιλίας με την επαρχία Σίτσουαν που θα προβλέπει την ανάπτυξη του εμπορίου, του τουρισμού και του πολιτισμού.

«Βήμα-βήμα 'χτίζουμε' αυτή την συνεργασία προκειμένου να 'κατακτήσουμε' μια πολύ μεγάλη αγορά. Στόχος μας είναι την επόμενη πενταετία τα προϊόντα της Κρήτης να έχουν 'κατακτήσει' τόσο τις Ευρωπαϊκές όσο και τις διεθνείς αγορές. Παράλληλα προωθούμε τον ποιοτικό μας τουρισμό, και μπορούμε το τουριστικό μας προϊόν να το αναπτύξουμε στην Κίνα, σε συνεργασία πάντα με τους τουριστικούς φορείς του νησιού και τους επιχειρηματίες του κλάδου» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Την μεγάλη ικανοποίηση του για την επίσκεψη του στην Κρήτη εξέφρασε ο αντικυβερνήτης της επαρχίας Σίτσουαν Wei Hong επισημαίνοντας ότι οι δυο περιοχές-Κρήτη και Σίτσουαν- έχουν πάρα πολλές ομοιότητες.

«Θέλουμε να προάγουμε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες μεταξύ μας. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά την ποιότητα των Κρητικών αγροτικών προϊόντων και κυρίως του ελαιολάδου σας, όπως επίσης του φημισμένου κόκκινου κρασιού που παράγεται, αλλά και του ποιοτικού τουρισμού που προσφέρεται» είπε ο κ. Wei Hong, επισημαίνοντας ότι: «Τα Κρητικά προϊόντα της Κρήτης θα έχουν μια πολύ καλή πορεία στην Κινεζική αγορά, όπως επίσης και το τουριστικό σας προϊόν, γιατί πολλοί Κινέζοι συμπατριώτες μου θέλουν να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...