Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή στις 15 Μαρτίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή στις 15 Μαρτίου, ¨μέρα που βρίσκει τον ΄Ελληνα καταναλωτή στην χειρότερη οικονομική θέση , των τελευταίων ετών, που τον βρίσκει περισσότερο φτωχό, χρεωμένο και ανήμπορο να στραφεί στην κατανάλωση,  η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,με έδρα τα Χανιά, οργανώνει πλήθος δράσεων τις οποίες παραθέτει προς ενημέρωση των καταναλωτών, ανακούφιση και στήριξη..

1) Από τις 9-3-2012 έως 11-3-2012 και ώρες 9.30- 2.30. Παρουσίαση στα Γραφεία τηςΈνωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  του Κοινωνικού της ΄ “Προφίλ” , από το Προεδρείο της Ένωσης, αναλυτική ενημέρωση για τις σκοπούς και τις δράσεις της, σε τοπικό, Εθνικό, Ευρωπαϊκό αλλά και Παγκόσμιο Επίπεδο.
2)Από τις 11-3-2012 έως 13-3-2012 ενημέρωση των καταναλωτών -δανειοληπτών “σχετ. με το Ν3869/2010 όσο αφορά συμπεράσματα ενός έτους από την εφαρμογή του..
3)Συμμετοχή της Προέδρου  της ΄Ενωσης, κ.Ιωάννας Μελάκη και του Επιστημονικού Συμβούλου της, κ.Νικολάου Ντερμανάκη, στην ημερίδα στις 12-03-2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11 πρωινή,  που διοργανώνεται από την  ΄Ενωση  Αστυνομικών υπαλλήλων Ν.Χανίων στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων με θέμα " Προστασία του καταναλωτή, ΕνημέρωσηΣχετ.με τις ευεργετικές διατάξεις του Ν.3869/2010 "περί υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων κ.α διατάξεις"

4)Από 13-3-2012έ ως 14-3-2012 Ενημέρωση μέσω εντύπου υλικού από μέλη του Φορέα ,στα κομβικά σημεία των πόλεων της Κρήτης “σχετ. με τα δικαιώματα των καταναλωτών και την διεκδίκηση αυτών μέσω της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ”
4)Αποδοχή της πρόσκλησης και συμμετοχή εκπροσώπου της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης στις 15-03-2012 ,  στην ημερίδα που διοργανώνεται στην Αθήνα, από την ΄΄Ενωση Ποιότητας Ζωής και την ΄Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.Η Πρόεδρος της ΄Ε

Ηλικιωμένη τραυματίστηκε προσπαθώντας να ξεφύγει απο τη φωτιά

Η γυναίκα και ο γιος της κινδύνευσαν απο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο διαμέρισμά τους στο Ρέθυμνο.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 8 το βράδυ του Σαββάτου στην κουζίνα του διαμερίσματος. Οπως γράφει το cretalive, σύμφωνα με πληροφορίες, η 83χρονη γυναίκα μαγείρευε και ξέχασε αναμμένη την εστία της ηλεκτρικής κουζίνας.


H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ηράκλειο: Εγκατέλειψαν 5χρονο αγγελούδι στο... νοσοκομείο!

Το πιο σκληρό της πρόσωπο δείχνει η μοίρα σε ένα πανέμορφο αγγελούδι από την Κρήτη, το οποίο έμεινε ανάπηρο έπειτα από τροχαίο και εγκαταλείφθηκε από τους γονείς του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το δράμα και ο Γολγοθάς που ανεβαίνει καθημερινά η μικρή Ελευθερία προκαλεί σοκ και ανατριχίλα αλλά και αισθήματα οργής για τους ανθρώπους που την έχουν αφήσει στην τύχη της.

Είναι μόλις πέντε ετών και τα τελευταία δύο χρόνια το μόνο που αντικρίζει είναι οι ψυχροί τοίχοι του νοσοκομείου. Δίπλα της είναι όλο το προσωπικό του νοσοκομείου που την έχει αγκαλιάσει και προσπαθεί καθημερινά να την κάνει να χαμογελά
H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Χωρις ουσιαστική αστυνόμευση ο Δήμος Βιάννου

Αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νομού Ηρακλείου κ. Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης, σχετικά με τα προβλήματα αστυνόμευσης που υπάρχουν στο Δήμο Βιάννου. Ο κ. Μιχελογιαννάκης μετέφερε στον Υπουργό την επιστολή του Δημάρχου Βιάννου, στην οποία επισημαίνονται οι λόγοι που το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο Δήμος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δήμαρχου Βιάννου, κ. Μπαριτάκη.

«Κύριε Διευθυντά,

Τις τελευταίες μέρες παρουσιάζεται έντονη έξαρση της εγκληματικότητας στους οικισμούς του Δήμου Βιάννου. Παρουσιάζονται ήδη φαινόμενα διαρρήξεων κλοπών και απειλές κατά των κατοίκων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στον πληθυσμό έντονη ανασφάλεια αλλά και φόβος που είναι απόλυτα δικαιολογημένος . Γνωρίζεται ότι το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου με την υπάρχουσα κατάσταση ουσιαστικά υπολειτουργεί και αδυνατεί να παρέμβει ουσιαστικά αλλά και κατασταλτικά κάτι που ουσιαστικά ενδυναμώνει τις όποιες ομάδες κακοποιών στοιχείων θελήσουν να προβούν σε παράνομες ενέργειες.

Πρέπει λοιπόν άμεσα να στελεχωθεί το ΑΤ Βιάννου με προσωπικό που θα του επιτρέψει να εκτελεί ένα πρόγραμμα αστυνόμευσης του Δήμου ικανοποιητικό για την ασφάλεια των κατοίκων. Να είναι σε θέση να εκτελούνται περιπολίες ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες στα χωριά του Δήμου κάτι που θα δηλώσει την παρουσία της Αστυνομίας αλλά και θα λειτουργεί αποτρεπτικά σε επιδόξους κακοποιούς .

Να γίνονται σε τακτικά διαστήματα επιχειρήσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου αλλά και τα ΤΑΕ οργανωμένα σε διαφορετικά σημεία κάθε φορά από τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις που διαθέτεται.

Να μην διατίθεται και να μεταφέρετε το υπάρχον προσωπικό του ΑΤ Βιάννου για άλλες δράσεις και ενέργειες όπως π.χ. αστυνόμευση γηπέδων που έχει ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία του και ουσιαστικά να λειτουργεί μόνο με ένα αστυνομικό βάρδιας

Να ελεγχτεί και να εφαρμοστεί αυστηρά η νομοθεσία για την πάταξη της παράνομης βόσκησης από κτηνοτρόφους μέσα σε γεωργικές ζώνες και σε οικισμούς . Εδώ πρέπει πράγματι να υπάρχει μηδενική ανοχή ειδικά στους ελάχιστους που με την συμπεριφορά τους δείχνουν να μην υπολογίζουν ούτε τους νόμους ούτε τις Δημόσιες Αρχές .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...