Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Άμεση παρέμβαση στην Αγία Πελαγία

Η τεχνική υπηρεσία του δήμου Μαλεβιζίου με άμεση παρέμβασή της, αποκατάστησε καθίζηση που παρατηρήθηκε σε τμήμα δρόμου εντός του οικισμού της Αγίας Πελαγίας, εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Ειδικότερα, σε μήκος περίπου 30 μ. και πλάτος 3 μ. παρατηρήθηκε καθίζηση του οδοστρώματος εξαιτίας διαρροής σε σωλήνα ύδρευσης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αισθητή υψομετρική διαφορά στο οδόστρωμα. Η τεχνική υπηρεσία του δήμου κινήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς και αποκατέστησε πλήρως το συγκεκριμένο τμήμα της οδού κατασκευάζοντας παράλληλα και νέο τοιχίο αντιστήριξης.

Ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δρ. Μαρ,ς επιθεώρησε τις συγκεκριμένες εργασίες και διαπίστωσε και ο ίδιος την πλήρη αποκατάσταση της ζημιάς.

«Μάχη» της Περιφέρειας Κρήτης για τη συνέχιση του μεταφορικού έργου των μαθητών από τα ΚΤΕΛ του νησιού

Συντονισμένες πιέσεις ασκεί η Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η...
μεταφορά των μαθητών από τα ΚΤΕΛ του νησιού, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τη στιγμή που οι διοικήσεις των δύο φορέων, είναι κάθετα αντίθετες λόγω των οφειλών της πολιτείας, που σε τοπικό επίπεδο ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

«Οι οφειλές απέναντι στα ΚΤΕΛ Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης είναι πολύ μεγάλες. Άρα η δική μας πίεση προς το Υπουργείο είναι να δοθούν στα ΚΤΕΛ του νησιού μεγαλύτερες προκαταβολές των οφειλών, αφού αποδεδειγμένα η Κρήτη ήταν ριγμένη στις προηγούμενες κατανομές των οφειλών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, μετά τη σημερινή συνάντηση με τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ Χανίων και Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει μία δέσμευση από τον Υπουργό, να καταβληθεί άμεσα στα ΚΤΕΛ όλης της χώρας το ποσό των 21 εκατομμυρίων ευρώ έναντι των οφειλών που υπάρχουν. Βάση αυτού του ποσού τα δυο ΚΤΕΛ της Κρήτης θα εισπράξουν στη λογική του 1/8 της οφειλής, περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ το καθένα. Το ποσό αυτό δεν ικανοποιεί τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ, αλλά ούτε και τον Περιφερειάρχη, που τους συμπαρίσταται και που πιέζει για την αύξηση του, έχοντας ακόμα και σήμερα συνομιλίες με το διευθυντή του γραφείου του Υπουργού και με το Γενικό Γραμματέα, κ. Ιωαννίδη.

Ο κ. Αρναουτάκης εκτιμά ότι η πίεση θα φέρει αποτέλεσμα καθώς πρόκειται για δίκαιο αίτημα, ενώ σε συνεννόηση και με τις διοικήσεις των δύο ΚΤΕΛ θα βρεθεί λύση για να μη μείνουν οι μαθητές στο δρόμο.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου, Μανόλης Χαχλιούτης, όσο και ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χανίων- Ρεθύμνου, Γιάννης Καψανάκης, τόνισαν την επιθυμία τους να συνεχίσουν το μεταφορικό έργο των μαθητών, καθώς πρόκειται για τη δουλειά τους, αλλά υπογράμμισαν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες αυτό δεν είναι δυνατόν.

«Έχουμε καλύψει το πλαφόν της χρηματοδότησης των Τραπεζών που συνεργαζόμαστε και καταθέτουμε τις σχετικές συμβάσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πάρουμε ούτε πετρέλαιο. Εάν οι προκαταβολές των οφειλών που θα λάβουμε δεν θα είναι γενναίες, εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούμε να συνεχίσουμε» δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δύο ΚΤΕΛ, η πολιτεία οφείλει στο ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης 5,8 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά των μαθητών και 1,5 εκατομμύρια ευρώ για το πρόγραμμα «ΣΥΝ- ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ενώ η οφειλή στο ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης ανέρχεται στα 8,3 εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Αρναουτάκης, κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο που επίσης υπήρχε πρόβλημα, έχοντας την πολιτική βούληση, υπέγραψε υπέρ της χρηματοδότησης των ΚΤΕΛ (πράγμα που αναγνωρίζεται από τις διοικήσεις τους), έχοντας στη συνέχεια πρόβλημα από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την απαιτούμενη έγκρισή του. Ήδη ο κ. Αρναουτάκης θέτει υπόψη του Υπουργείο την σχετική παράμετρο, προκειμένου να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα.

Διαχωρίζουν το χαράτσι από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Τη δυνατότητα διαχωρισμού του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών από τον λογαριασμό της ΔΕΗ, με τη μεταφορά της υποχρέωσης από τη ΔΕΗ στην Εφορία, δίνει στους φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών.

Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση στην αρμόδια ΔΟΥ, ενώ εάν δηλώσει αδυναμία καταβολής του απαιτούμενου ποσού, προκειμένου να "αποκοπεί" το τέλος από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, μπορεί να καταβάλλει 50 ευρώ και να γίνει η βεβαίωση του υπολοίπου ποσού από την Εφορία.

Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, όπου παρέχονται οδηγίες στις Εφορίες για τη βεβαίωση και είσπραξη του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) για το 2012, και στην οποία επισημαίνονται κατά περίπτωση τα εξής:

- Εάν ο υπόχρεος του ακινήτου δικαιούται πλήρη απαλλαγή, υποβάλει αίτηση διαγραφής του τέλους στην αρμόδια ΔΟΥ, προσκομίζοντας τα προβλεπόμενα σε αυτή δικαιολογητικά. Σε περίπτωση που η αίτηση γίνει δεκτή, συντάσσεται απόφαση απαλλαγής, η οποία καταχωρείται αμέσως στο πρόγραμμα του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. έτους 2012 και δεν απαιτείται η καταβολή κάποιου ποσού Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. από τον υπόχρεο.

- Εάν ο υπόχρεος δικαιούται την καταβολή Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. με μειωμένο συντελεστή, υποβάλει αίτηση επανακκαθάρισης του τέλους με μειωμένο συντελεστή, προσκομίζοντας και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Η ΔΟΥ, εφόσον κάνει δεκτή την αίτηση, προβαίνει σε νέα εκκαθάριση. Στη συνέχεια, ο υπόχρεος καταβάλει την τρέχουσα δόση και τις τυχόν ληξιπρόθεσμες, όπως έχουν προκύψει μετά τη νέα εκκαθάριση, καταχωρείται ο αριθμός διπλοτύπου στην εφαρμογή Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. έτους 2012 και το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται στις δόσεις που υπολείπονται στη ΔΟΥ.

«Κωνσταντινούπολη- Μικρασία- Κρήτη»

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί... εκδήλωση αφιερωμένη στην σχέση Κρήτης- Βυζαντίου, την Πέμπτη 30 Αυγούστου και ώρα 8 το βράδυ στην πλατεία Ευαγγελίστριας στο Λιμάνι Χερσονήσου .

Πρόκειται για μια διοργάνωση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Μικρασιατών Κρήτης «Βυζάντιον» που θα πραγματοποιηθεί με την εθελοντική συμμετοχή τριάντα πέντε (35) μελών του Συλλόγου που αποτελούν τα μέλη της ορχήστρας που θα παρουσιάσει το μουσικό αφιέρωμα για τις Αλησμόνητες Πατρίδες. Είσοδος ελεύθερη.

Κατσέλη, Αρσένης και Βάσω Παπανδρέου θα καταθέσουν στον Εισαγγελέα για το ΔΝΤ

Η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη είναι η πρώτη από τους πέντε μάρτυρες που καλείται να καταθέσει τη Δευτέρα στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι ήταν από την αρχή γνωστό ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Eλλάδας δεν θα έβγαινε.

Εκτός από την κυρία Κατσέλη, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ως μάρτυρες θα κληθούν να καταθέσουν ακόμα οι πρώην υπουργοί Γεράσιμος Αρσένης και Βάσω Παπανδρέου, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζανιάς υπό την ιδιότητά του ως προέδρου του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και ο πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Πέτρος Χριστοδούλου.

Από το περιεχόμενο των καταθέσεών τους θα εξαρτηθεί η πορεία της συγκεκριμένης δικογραφίας, καθώς αμέσως μετά οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, αν δεν κρίνουν αναγκαία την εξέταση άλλων μαρτύρων, θα αποφασίσουν αν θα στείλουν ή όχι τη δικογραφία στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.

Επιπλοξυλουργοί με τη...βούλα στο Ηράκλειο

Επιπλοξυλουργούς και με...βούλα θα διαθέτει σε λίγο καιρό ο νομός Ηρακλείου, καθώς σε αυτή τη λύση φαίνεται να καταλήγει το αντίστοιχο Σωματείο προκειμένου να ξεχωρίσουν οι "αλεξιπτωτιστές".

Το Σωματείο προτίθεται να προμηθεύσει τους επίσημους και νόμιμους επιπλοξυλουργούς του νομού με "πιστοποίηση ενεργού επαγγελματία", την οποία θα μπορούν να επιδεικνύουν, ώστε να είναι ενήμερος και ο πελάτης.

Και όλα αυτά σε μια προσπάθεια να "καθαρίσει" ο κλάδος από κάποιους που δραστηριοποιούνται παράνομα και είτε είναι άσχετοι με το επάγγελμα που έτυχε να κάνουν αυτή τη δουλειά, είτε είναι συνταξιούχοι, οι οποίοι όμως συνεχίζουν να εργάζονται.


Πηγή: cretalive.gr

Ρέθυμνο: Απόπειρα βιασμού 20χρονης την ώρα που κοιμόταν σε παραλία

Τον απόλυτο τρόμο έζησε στην Κρήτη μία 20χρονη, την οποία προσπάθησε να βιάσει ένας 32χρονος.

Ειδικότερα, ύστερα από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι ο 32χρονος Αλβανός αφού ακινητοποίησε με τα χέρια του την 20χρονη από την Αυστρία, ασκώντας σε αυτήν σωματική βία ενώ εκείνη κοιμόταν στην παραλία του Ρεθύμνου, ενήργησε σε βάρος της ασελγείς πράξεις, επιχειρώντας να την εξαναγκάσει σε συνουσία.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Flashnews.gr η γυναίκα άρχισε να φωνάζει με αποτέλεσμα ο 32χρονος να τραπεί σε φυγή.

Λίγες ώρες αργότερα, ο 32χρονος συνελήφθη, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Χανιά: Πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή του Ομαλού

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς βράδυ πυρκαγιά στην περιοχή του Ομαλού, μεταξύ Λάκων και Καράνου, στα Χανιά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε πέντε σημεία και για την κατάσβεση της ήδη βρίσκονται στο σημείο 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τα Χανιά, με 10 πυροσβέστες και 2 πεζοπόρα τμήματα, καθώς και δύο οχήματα από το πυροσβεστικό κλιμάκιο του Καμπανού.

Ανασταλτικός παράγοντας στο έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή με ένταση 5-6 μποφόρ.

Η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε δύσβατη περιοχή που καταλαμβάνει κυρίως χορτολιβαδική έκταση, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Κύριο μέλημα των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι να περιορίσουν τις φλόγες ώστε να μην απειλήσει καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

«Οι εσωκομματικές εκλογές Γραμματέα, το κόμμα, η κοινωνία κι Εμείς»

Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης,

Βουλευτής της Ν.Δ.

Έντονη αναμένεται να είναι αυτή η εβδομάδα λόγω εσωκομματικών εξελίξεων καθώς, η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας θα εκλέξει τον Γραμματέα του κόμματος.

Ενώ οι ενδιαφερόμενοι έχουν καταθέσει υποψηφιότητες και όλα μοιάζουν σαν μια μαγική διαδικασία, κατά την οποία ‘τα σύγχρονα πολιτικά κόμματα’ δείχνουν να έχουν εκδημοκρατιστεί και τα διευρυμένα όργανά τους, π.χ. η Πολιτική Επιτροπή, να εκλέγουν τις διοικήσεις τους, διακρίνω μία προβληματική: μου θυμίζουν όλα αυτά τα primaries των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όπου ο Υποψήφιος με την καλύτερη εμφάνιση θα έχει υψηλότερο ποσοστό δημοτικότητας και συνεπώς πιο εύκολη νίκη στην εν λόγω Πολιτεία.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Απάντηση του δήμου Χανίων για τα τουρκικά ονόματα

Απάντηση στα όσα είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τα τούρκικα ονόματα που φέρουν εδώ και λίγες μέρες οδοί της πόλης, έδωσε ο δήμος Χανίων.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει ότι δεν πρόκειται για Τούρκους πασάδες αλλά για φιλέλληνες, που πρόσφεραν στο νησί γενικότερα ενώ επισημαίνεται ότι έγινε αποκατάσταση ονομασιών που υπήρχαν στην πόλη παλιότερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Με έκπληξη διαπιστώσαμε την ύπαρξη ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων - τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο - αναφορικά με την ονοματοδοσία δρόμων της πόλης των Χανίων με ονόματα Φιλελλήνων – Φιλοκρητών της εποχής της Τουρκοκρατίας.

Οι συντάκτες των εν λόγω ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων, αγνοώντας ή μη γνωρίζοντας την Ιστορία της Κρήτης, προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, αναφέροντας ψευδώς ότι δόθηκαν ονόματα τούρκων πασάδων σε δρόμους της πόλης μας, επιδιώκοντας έτσι να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις, που σίγουρα δεν ανάγονται στην ιστορία και δεν παρουσιάζουν τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Χανίων, με την υπ. αρ. 654/2010 ομόφωνη απόφαση της προηγουμένης Δημοτικής Αρχής που λήφθηκε επί Δημαρχίας κ. Κ. Βιρβιδάκη, αποφάσισε όπως δοθούν τα ονόματα των Φιλελλήνων «Βέροβιτς Πασά» και «Φωτιάδη Πασά» σε τμήματα της παρόδου «Λεωνίδα Γεωργιάδη» στην περιοχή «Παχιανά», ενώ στην ανώνυμη οδό από την Εφέδρων Πολεμιστών έως και την οδό Στέφανου Μυλωνάκη, αποφασίσθηκε όπως δοθεί το όνομα του «Ρεουφ Πασά» επίσης Φιλέλληνα. Άξιο αναφοράς είναι ότι πρόκειται περί αποκατάστασης ονομασιών που υπήρχαν σε δρόμους των Χανίων παλαιότερα (πριν τη δεκαετία του 1930) και τα οποία είχαν αφαιρεθεί στο παρελθόν.

Οι παραπάνω Φιλέλληνες ήταν Γενικοί Διοικητές Κρήτης την εποχή της Τουρκοκρατίας, διακρίθηκαν για τα φιλελληνικά και φιλοκρητικά αισθήματα τους και προσέφεραν σημαντικό έργο στα Χανιά και την Κρήτη γενικότερα. Ο φιλοκρητικός Ρεούφ π.χ. ήταν αυτός ο οποίος συνέβαλλε τα μέγιστα στην κατασκευή του Δημοτικού Κήπου τον οποίο έφτιαξε - και μάλιστα σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα το 1870 – αλλά και επέβλεψε προσωπικά τη δενδροφύτευσή του φέρνοντας τα φυτά από το εξωτερικό. Άλλα έργα του ήταν το Ελληνικό Σχολείο (παλαιό Δημαρχείο), η αποξήρανση των αλυκών της Σουδας και η δημιουργία  του συνοικισμού "Κατω Σουδα". Διετέλεσε Γενικός Διοικητής Κρήτης (1871, 1873-74). Ο Φωτιάδης ήταν Φαναριώτης διπλωμάτης, διετέλεσε πρεσβευτής στην Αθήνα και Γενικός Διοικητής Κρήτης (1879 - 1885). Επί διοικήσεώς του η Κρήτη διοργανώθηκε πολιτικά, διοικητικά και δικαστικά, ενώ ο ίδιος βοήθησε τον απελευθερωτικό αγώνα των Κρητών. Τέλος ο Βέροβιτς ήταν Ορθόδοξος, καταγόταν από το Μαυροβούνιο, διετέλεσε Ηγεμόνας της Σάμου (1894) και Γενικός Διοικητής Κρήτης (1896 - 1897). Κατά την ολιγόμηνη διοίκησή του επέδειξε φιλοκρητικές διαθέσεις. Προασπίζοντας τους Κρήτες, δραπέτευσε από τα Χανιά μετά τις σφαγές του Ιανουαρίου 1897 για να μείνει το νησί χωρίς πολιτικό Διοικητή κατά την κατάληψη της Κρήτης από τον Ελληνικό στρατό. Καταδιώχθηκε από το σουλτάνο και διέφυγε στη Βενετία. Η μετέπειτα Κρητική Βουλή το 1901, επί Κρητικής Πολιτείας, τον τίμησε για τις υπηρεσίες του υπέρ της Κρήτης και του χορήγησε ισόβια σύνταξη.        
Τα παραπάνω αποδεικνύονται από την έκδοση του Δήμου Χανίων «ΟΝΟΜΑΣΙΑΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ, ΠΛΑΤΕΙΩΝ Κ.Λ.Π. ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΧΑΝΙΑ» με συγγραφέα τον Νικόλαο Β. Τωμαδάκη, τότε Διευθυντή του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης (Τυπογραφείον Ελληνικών Επιστημών, Αθήνα, 1938).
Ας μην παρασύρονται λοιπόν διάφοροι τόσο εύκολα από τα υπερ-εθνικά συναισθήματά τους και ας αναδιφήσουν λίγο περισσότερο - και προ παντός αμερόληπτα - την τοπική ιστορία. Επιπλέον στοιχεία για τα παραπάνω μπορούν να αναζητηθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων".

Οι χάκερς, ο καθηγητής ιατροδικαστικής και η ληστεία που δεν έγινε ποτέ

Τις ηλεκτρονικές επαφές και τους φίλους του καθηγητή ιατροδικαστικής Μανώλη Μιχαλοδημητράκη επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν χάκερς, που "εισέβαλαν" στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του και άρχισαν να στέλνουν e-mails λέγοντας ότι έπεσε θύμα ληστείας στην διάρκεια των διακοπών του στο εξωτερικό και χρειαζόταν άμεσα χρήματα

Οι ηλεκτρονικοί "εισβολείς" χρησιμοποιώντας το όνομα και το κύρος του γνωστού καθηγητή ζητούσαν από τους φίλους του , προσποιούμενοι ότι είναι ο ίδιος, να τον βοηθήσουν οικονομικά γιατί οι υποτιθέμενοι ληστές του πήραν τα χρήματα και τις πιστωτικές κάρτες.

Η ημερομηνία αποστολής του μηνύματος ήταν η 24η Αυγούστου και σύμφωνα με τον ίδιο τον ιατροδικαστή αμέσως άρχισαν να του τηλεφωνούν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες προκειμένου να πληροφορηθούν τι ακριβώς συμβαίνει . Ο ίδιος, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι όντως βρισκόταν στο εξωτερικό , έσπευσε να τους εξηγήσει ότι απλώς επρόκειτο για μια προσπάθεια κάποιων απατεώνων να καρπωθούν χρήματα.
cretalive.gr

Αρβανιτόπουλος: «Εξετάζουμε την επαναφορά της βάσης του 10» [βίντεο]

Την επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ, επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε πως η επαναφορά του μέτρου, «είναι κάτι υπό μελέτη», ενώ όσον αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών την χαρακτήρισε αναγκαία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται για πειθαρχικό έλεγχο.

Όσον αφορά στην αλλαγή του εξεταστικού την τοποθέτησε χρονικά για το 2016-2017.
«Θα πρέπει να συζητήσουμε για το εξεταστικό, μετά τις αλλαγές στην τριτοβάθμια, μετά να προχωρήσουμε στο σχέδιο "Αθηνά", να τελειώσουμε μετά με τις αλλαγές στο Λύκειο και μετά να συζητήσουμε για το εξεταστικό», δήλωσε σχετικά.

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος, για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων των ΑΕΙ είπε πως ήδη έχει ξεκινήσει μία μελέτη στην οποία θα οριστούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια και στη συνέχεια θα υπάρξει διάλογος μέσα στον Οκτώβριο ώστε τον Δεκέμβριο να υπάρξουν σχετικές αποφάσεις.

«Πρέπει να κάνουμε δυο πράγματα, να δούμε μία σειρά ακαδημαϊκών κριτηρίων και πώς θα ενώσουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με το στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας. Να δούμε πέρα από τις ανθρωπιστικές σπουδές, πως θα δίνουμε έμφαση σε γνωστικά αντικείμενα που ενισχύουν τους τομείς που έχουμε θέσει ως αναπτυξιακούς σε αυτή τη χώρα».

Όσον αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ο υπουργός παιδείας, την χαρακτήρισε αναγκαία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται για πειθαρχικό έλεγχο.

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα των μουσουλμάνων ξεκαθάρισε ότι προστίθενται στον αριθμό των εισακτέων και όπως είπε, αυτό βοηθά στην ενσωμάτωση τους στην ελληνική κοινωνία.

«Οι μουσουλμάνοι είναι Έλληνες πολίτες και επειδή μας ενδιαφέρει η ενσωμάτωσή τους, αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν γίνουν μέτοχοι της ελληνικής παιδείας. Έτσι, προστίθενται στον αριθμό των εισακτέων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αρβανιτόπουλος από CDemo83

Αναζητούν τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης σε καφετέρια στα Χανιά

Τους δράστες που κρύβονται πίσω από την εμπρηστική επίθεση η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή καφετέριας στην περιοχή των  Νέων Καταστημάτων στα Χανιά αναζητούν οι αρχές.
Η αυτοψία στο χώρο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στις 04:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, έδειξε ότι άγνωστοι είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια και βενζίνη, γεγονός που από την αρχή έστρεψε τις έρευνες των αρχών στον εντοπισμό των εμπρηστών, αποκλείοντας την περίπτωση η φωτιά να οφείλεται σε ατύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr οι αρχές βρίσκονται κοντά στις εξιχνίαση της επίθεσης και από τα στοιχεία της προανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη φαίνεται ότι υπάρχουν ενδείξεις για το ποιοί μπορεί να κρύβονται πίσω από το συμβάν.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της πυρκαγιάς η καφετέρια, που βρίσκεται στο Μέγαρο Πάνθεον, ήταν κλειστή ενώ κάτοικοι και περαστικοί που είδαν τους καπνούς και τις φλόγες να ξεπηδούν από το κτίριο που στεγάζεται ειδοποίησαν περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα τις αρχές.

Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι πυροσβεστικούς υπαλλήλους που κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες προτού επεκταθούν στο Μέγαρο, ωστόσο δεν κατάφεραν να "σώσουν" την καφετέρια από τη μανία της φωτιάς.

Η καφετέρια κάηκε ολοσχερώς ενώ και ένα κατάστημα που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου υπέστη σοβαρές ζημιές από το νερό που χρησιμοποίησε η Πυροσβεστική για να σβήσει η φωτιά.

Τα δίκαια 11 δις.

Άρθρο του Βουλευτή Ιωάννη Δ. Μιχελογιαννάκη.

Αρκετά έχουν ακουστεί όσον αφορά την υπάρχουσα αντίδραση για τα άδικα μέτρα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν ούτε συγκεκριμένες προτάσεις, ούτε το δια ταύτα. Στην παθογένεια του ελληνικού κράτους καταθέτω σκέψεις που δεν είναι μόνο προτάσεις για ισοδύναμα αλλά και εθνική ανάγκη.

Καπνός

Το 9% των φορολογικών εσόδων της χώρας προέρχεται από την φορολόγηση καπνού. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 7η θέση σε λαθρεμπόριο τσιγάρων. Ο καπνός είναι η περισσότερο λαθραία διακινούμενη νόμιμη ουσία στον κόσμο. Το 11,6% όλων των τσιγάρων είναι λαθραία. Υπάρχουν τρία είδη λαθρεμπορίας τσιγάρων, η παράνομη μεταφορά χωρίς φόρο, η παράνομη αγορά χωρίς τελωνείο και παράνομη κατασκευή. Η αιμορραγία στα φορολογικά έσοδα εκτιμάται στα 500 εκ.

Υγεία.

Το 2% του υπολογίζεται ότι αποτελεί η παραοικονομία στην υγεία αφαιρώντας από το ελληνικό κράτος έσοδα από φόρους που πλησιάζουν τα 5 δις. Το φάρμακο αποτελεί το 20% των συνολικών δαπανών και το υπόλοιπο 80% αποτελεί υπηρεσίες. Η μείωση στις τιμές των φαρμάκων επέφερε στα ασφαλιστικά ταμεία 750 εκατ. Ευρώ και μείωσε την φαρμακευτική δαπάνη στα νοσοκομεία κατά 100 εκτ. Ευρώ. Αυτά τα 850 εκ. είναι πολύ μικρό ποσό έναντι των 5 δις.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΔΗΜΑΡ - Λυκούδης: "Θα πιέσουμε όσο μπορούμε να μην υπάρξουν ευρείες αποκλίσεις από την προγραμματική συμφωνία"

"Θα υπάρξει παρέκκλιση στο πρόγραμμα (Σ.Σ. προγραμματική συμφωνία συγκρότησης της κυβέρνησης) και θα υπάρξουν μέτρα με τα οποία η Δημοκρατική Αριστερά και επί της ουσίας και τυπικά θα διαφωνεί. Θαλλά από εκεί και πέρα θα ήθελα να σας πω με μεγάλη ειλικρίνεια ότι πολλές φορές η πραγματικότητα συγκρούεται με τις συνεννοήσεις και τις απόψεις που είχαμε διαμορφώσει. Εμείς βεβαίως ως Δημοκρατική Αριστερά θα αντιδράσουμε σε μέτρα που δεν είμαστε σύμφωνοι. Πάντως πρέπει να επαναλάβω κάτι που έχουμε πει πολλές φορές εμείς στη Δημοκρατική Αριστερά, ότι υπέρτερη αξία σε αυτή τη φάση είναι να διατηρήσουμε τη χώρα στην ευρωζώνη, να προσπαθήσουμε να πετύχει η μεγάλη και πολύ δύσκολη προσπάθεια που γίνεται. Και υπό αυτή την έννοια θα είμαστε πάρα πολύ προσεχτικοί, στον τρόπο με τον οποίο θα αποκρούσουμε μέτρα με τα οποία δεν συμφωνούμε".

Αυτό τόνισε στη Συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real 97,8 και στη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς και βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς , Σπύρος Λυκούδης.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης ΕΔΩ


Από το γάμο... πήγαν στα φαρμακεία για αλοιφές και χάπια!

Σε μια πρωτοφανή περιπέτεια μπήκαν οι περίπου 400 καλεσμένοι ενός ζευγαριού που παντρεύτηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, αφού από το γάμο, κατέληξαν να τρέχουν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν αλοιφές, χάπια και σιρόπια!

Τι είχε συμβεί; Η τοποθεσία, την οποία επέλεξε το ζευγάρι, ήταν γεμάτη από πεύκα και κοκκινόχωμα, μιας και το concept της ένωσης τους με τα δεσμά του γάμου, ήταν "Επιστροφή στη φύση".

Κανείς από τους δύο - προφανώς- δεν είχε υπολογίσει ότι τα πεύκα, σε συνδυασμό με τη σκόνη, προκάλεσαν φαγούρα στους καλεσμένους, πολλοί από τους οποίους "πεταξαν" καντήλες και σπυριά!

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με αυτούς που ξέρουν, η φαγούρα και τα εξανθήματα που εμφανίστηκαν κάτω από τα πεύκα οφείλονται στις κάμπιες του πεύκου! Μικρά έντομα, τα οποία έχουν κάνει τη ζωή των περευρισκόμενων στο συγκεκριμένο γάμο -τα τελευταία 24ωρα- αφόρητη!

Χανιά:''Αν χρειαστεί θα πάμε μέχρι τις ΗΠΑ για να βρούμε το δίκιο μας''!

Η περιπέτεια του δικαστικού επιμελητή από το Ηράκλειο ξεκίνησε πριν από 10 ημέρες όταν αποφάσισε να επισκεφθεί την περιοχή του Σταυρού Ακρωτηρίου, στα Χανιά.
Πάρκαρε το αυτοκίνητό του σε χώρο που θεώρησε ασφαλή, αλλά... υπολόγισε χωρίς τον οργισμένο και μεθυσμένο αμερικανικό τουρίστα.

Τα ξημερώματα της 19ης Αυγούστου, ένας Αμερικανός, που όπως όλα δείχνουν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, αποφάσισε να ξεσπάσει σε ό,τι έβρισκε μπροστά του. Αφού λοιπόν έσπασε τα τζάμια στο αυτοκίνητο, πέταξε μέσα αναμμένα ρολά χαρτί εμποτισμένα με καύσιμο. Το όχημα, μέχρι να φτάσει στο σημείο η Πυροσβεστική, είχε καταστραφεί ολοσχερώς, με τις ζημιές να ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ

Με μικρότερες ζημιές την γλίτωσαν δύο ακόμα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στον ίδιο χώρο, στα οποία ο Αμερικανος «επιτέθηκε» με μαχαίρι. Στο μεταξύ όμως έγινε αντιληπτός από  περίοικο που με φωνές τον απέτρεψε από το να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο. Ο ίδιος μάλιστα αυτόπτης μάρτυρας προσπάθησε να κρατήσει το δράστη στο σημείο μέχρι να φτάσουν αστυνομία και πυροσβεστική, ωστόσο δεν τα κατάφερε…


Από το σημείο εκείνο αρχίζει ο «Γολγοθάς» για τον  ιδιοκτήτη του κατεστραμμένου αυτοκινήτου. Σύμφωνα και με τον δικηγόρο του, οι προσπάθειες τόσο του ίδιου όσο και των υπευθύνων του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής να φτάσουν στην ταυτότητα του «οργισμένου» Αμερικανού, μέσω και των Υπηρεσιών της Αμερικανικής Βάσης της Σούδας έπεσαν στο κενό.

Όπως λέει ο δικηγόρος του, στο cretalive.gr, ενώ αρχικά έδειξαν διάθεση να βοηθήσουν, στην συνέχεια άρχισαν να  βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες, με αποκορύφωμα όταν τους παρέπεμψαν στο… γραφείο Τύπου της βάσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μένος του πάνω, ο Αμερικανός άφησε στο σημείο της καταστροφής αρκετά ενοχοποιητικά στοιχεία, όπως γενετικό  υλικό και δαχτυλικά αποτυπώματα. Με δεδομένο αυτό, τονίζει η πλευρά του ιδιοκτήτη, αν υπήρχε η θέληση από την πλευρά των υπευθύνων της βάσης, θα ήταν σχετικά εύκολο να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του.

Οι ίδιοι υπογραμμίζουν πάντως ότι δεν θα εγκαταλείψουν τις προσπάθειες τους να τιμωρηθεί ο ένοχος, έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φτάσουν στις ΗΠΑ...

Σπίτι- οπλοστάσιο στο δ. Γόρτυνας

Σχηματίστηκε, δικογραφία σε βάρος 40χρονου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Μύρωνα για οπλοκατοχή
Χθες το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 40χρονου, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πρεβελιανών του Δήμου Γόρτυνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Μύρωνα και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


Ένα (1) τυφέκιο BRETTON μαζί με τη γεμιστήρα του,
Ένα πιστόλι 9mm, με μια (1) γεμιστήρα που περιείχε δεκατρία (13) πλήρη φυσίγγια των 9mm,
Δυο (2) διόπτρες όπλου,
Δύο (2) αεροβόλα όπλα και
Έξι (6) πλήρη φυσίγγια
Έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 40χρονου. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Μύρωνα.

flashnews.gr

Γεωργούπολη Χανίων: Είδαν πτώμα να επιπλέει στη θάλασσα

Σοκ για τους λουόμενους στην παραλία του Καβρού στη Γεωργούπολη Χανίων. Λίγο πριν τις δέκα το πρωί είδαν το μακάβριο θέαμα και ενημέρωσαν το λιμενικό

 Σύμφωνα με το flashnews ένα αλιευτικό σκάφος προσέγγισε τον αλλοδαπό, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, και τον ανέσυρε στη στεριά.

Τραγικό (και) σε αυτή την περίπτωη είναι το γεγονός ότι ναυαγοσώστες δεν υπήρχαν εκείνη την ώρα στην παραλία αφού η βάρδια τους ξεκινάει στις 10:30 ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η θάλασσα ήταν αρκετά φουρτουνιασμένη καθώς στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι μέχρι και 6 μποφόρ.

Αγ. Νικόλαος: Θρίλερ στον βυθό - Στο νοσοκομείο,με τη ''νόσο των δυτών''!

Ο 40χρονος δύτης είχε βουτήξει σε παραλία του Αγίου Νικολάου... 


"Χτυπημένος" από τη νόσο των δυτών διακομίσθηκε το βράδυ της Δευτέρας (27-08-2012) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων ένας 40χρονος άντρας προκειμένου να νοσηλευτεί στον ειδικό θάλαμο για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, τον μοναδικό που υπάρχει σε όλη τη Κρήτη.

Ο 40χρονος δύτης είχε βουτήξει σε παραλία του Αγίου Νικολάου ωστόσο κατά τη διάρκεια της ανέλιξης του στην επιφάνεια δεν ακολούθησε σωστά τους κανόνες αποσυμπίεσης με αποτέλεσμα να εμφανίσει συμπτώματα της νόσου των δυτών, με πόνους στα άκρα και αδιαθεσία.

Με αυτοκίνητο αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ οδηγήθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με το flashnews.gr, από εκεί οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη μεταφορά του 40χρονου στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων προκειμένου να μπει στον ειδικό θάλαμο αποσυμπίεσης.

Λιγο μετά τις 21.00 το βράδυ ξεκίνησε η επιχείρηση διακομιδής του και αργά το βράδυ ο 40χρονος μπήκε για συνεδρία στο θάλαμο. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία...

Φορτέτσα Ηρακλείου: Τον κατέβασαν, τον γρονθοκόπησαν και του έκαψαν τη μηχανή!

Ένα περίεργο περιστατικό που σημειώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες, στην περιοχή της Φορτέτσας στο Ηράκλειο, ερευνά το Β' Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου. 


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου στις 02.00 τα ξημερώματα,  άγνωστοι άνδρες είχαν στήσει καρτέρι σε νεαρό οδηγό μοτοσικλέτας και αφού τον σταμάτησαν στο δρόμο, τον κατέβασαν, τον ξυλοκόπησαν και έβαλαν φωτιά στη μηχανή.

Ο οδηγός δεν φέρεται να τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ σύμφωνα με το cretalive.gr, o ίδιος ήταν που ειδοποίησε την αστυνομία αλλά και την Πυροσβεστική, κλιμάκιο της οποίας έσπευσε στο σημείο προκειμένου να σβήσει την πυρκαγιά.

Η Χρυσή Αυγή, με ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται αναρχικοί, που επιτέθηκαν στον νεαρό ψηφοφόρο του συνδέσμου.

Το ΤΕΕ/ΤΑΚ παρέδωσε την πρόταση του για τη Βιάννο

Ένα πολύτιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση της επόμενης μέρας στην πυρόπληκτη Βιάννο, έχει η... Περιφέρεια Κρήτης, χάρη στην άμεση ανταπόκριση του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ/ΤΑΚ), στην πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Ο λόγος για την αναλυτικά και επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση του ΤΕΕ/ΤΑΚ, η οποία περιστρέφεται με ιδιαίτερη ακρίβεια σε τρεις άξονες:

-στην πλήρη εικόνα της καταστροφής και στην καταγραφή των ζημιών που άφησε πίσω της η πυρκαγιά

-στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα μ’ ευθύνη της Περιφέρειας Κρήτης για ν’ αποφθεχθούν τα χειρότερα από τις βροχές του χειμώνα και

- στις μελέτες που πρέπει να γίνουν για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν.

«Η πρόταση της εθελοντικής ομάδας του ΤΕΕ/ΤΑΚ που μας κατατέθηκε και ηλεκτρονικώς είναι το βασικό μας εργαλείο στη διεκδίκηση που κάνουμε για να κηρυχτεί από την πολιτεία πυρόπληκτη περιοχή η Βιάννος, για ν’ αντιμετωπιστούν καλύτερα και οι πληγές της» δήλωσε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, που πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω το ΤΕΕ/ΤΑΚ και τον πρόεδρό του Πέτρο Ινιωτάκη, που ανταποκρίθηκαν άμεσα και μας προσέφεραν- αφιλοκερδώς- μια σημαντική δουλειά που θα βοηθήσει σε πολλά επίπεδα και εμάς και την περιοχή.»

Από την πλευρά του ο Πέτρος Ινιωτάκης δήλωσε ότι το ΤΕΕ/ΤΑΚ ανταποκρίθηκε με μεγάλο αίσθημα ευθύνης και στάθηκε ιδιαίτερα στον ανθρώπινο παράγοντα, που με τις πράξεις του έπληξε την περιοχή, τονίζοντας: «Και ο ανθρώπινος παράγοντας συνέβαλε-ηθελημένα ή άθελα- στο να υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα τοπίο ιδιαίτερα προβληματικό, λόγω της καταπάτησης των ρεμάτων, που θα φέρουν σωρεία προβλημάτων από τη Βιάννο μέχρι τον Κερατόκαμπο. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις παρεμβάσεις τους γιατί η φύση μας στέλνει μηνύματα. Καμία πολιτεία και κανένας φορέας δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα οποιασδήποτε περιοχής αν δεν θέλουν οι κάτοικοί της»

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ξεκίνησαν από τον καθαρισμό των ρεμάτων της περιοχής, με μηχανήματα της Περιφέρειας.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουκιαδάκης, άπαντες βάζουν τη καλή τους διάθεση για τη προστασία της περιοχής και των κατοίκων της, που δεν περιορίζεται μόνο στην καταστροφική πυρκαγιά και την αντιμετώπιση των συνεπειών της.

«Ως Περιφέρεια στηρίζουμε αποφασιστικά την περιοχή κα επεξεργαζόμαστε πλάνο για την αναπτυξιακή, τουριστική αλλά και ιστορική της ανάκαμψη, καθώς βαδίζουμε ολοταχώς στην αναβάθμιση των εκδηλώσεων για την επέτειο του Ολοκαυτώματος στα καμένα χωριά της Βιάννου» δήλωσε ο κ. Κουκιαδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα εθελοντών του ΤΕΕ/ΤΑΚ μ’ επικεφαλής τον Πρόεδρό του Πέτρο Ινιωτάκη, απαρτίζεται από τα ακόλουθα μέλη: Δημήτρης Αλεξάκης, Αλέξανδρος Κλάδος, Μανόλης Πολυδάκης, Κωνσταντίνος Χαμηλοθώρης, Κωνσταντίνος Χατζάκης και Χαράλαμπος Χατζηβασίλης.

Ολόσωμη Φόρμα: πώς να τη συνδυάσεις με στυλ

Λατρεύεις τις ολόσωμες φόρμες και τώρα είναι η εποχή τους.Πώς όμως μπορείς να συνδυάσεις μια ολόσωμη φόρμα με τα σωστά αξεσουάρ για... να σε συντροφεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ, όποια εμφάνιση κι αν ετοιμάζεσαι να κάνεις;
1. Ναι στα μπλε:

Η μπλε ολόσωμη φόρμα, μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακή το πρωί όσο και το βράδυ! Τις πρωινές ώρες φόρεσέ τη μαζί με κίτρινα αξεσουάρ για μία μοδάτη έξοδο, ενώ το βράδυ μπορείς να τη συνδυάσεις με αξεσουάρ σε σομόν αποχρώσεις, μεγάλο κολιέ και ψηλά πέδιλα!

2. Το εμπριμέ σου πάει πολύ:

Πόνταρε στις εμπριμέ ολόσωμες φόρμες για ένα πιο παιχνιδιάρικο ύφος! Εμείς σου προτείνουμε αυτή, με σχέδια από μπλε πεταλούδες! Φόρεσέ τη μαζί με χρυσά-γαλάζια αξεσουάρ, κράτησε μία ψάθινη τσάντα και πλατφόρμες σε nude απόχρωση!

3. Μαύρο και κλασικό:

Η μαύρη ολόσωμη φόρμα είναι ευκολοφόρετη και μπορεί να αποκτήσει διαφορετικό στυλ και ύφος ανάλογα με τα αξεσουάρ που θα επιλέξετε. Φόρεσε παπούτσια και αξεσουάρ με έντονο χρώμα για μία μοντέρνα εκδοχή ή επίλεξε τα χρώματα της άμμου για ένα πιο ήρεμο look!

4. Βάλε χρώμα και φαντασία:

Τόλμησε το χρώμα και φόρεσε μία ολόσωμη φόρμα σε κοραλλί απόχρωση! Σου προτείνουμε 2 επιλογές σε αξεσουάρ για να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει!
womenonly

ΟΛΟ το παρασκήνιο για τη νέα τουρκική σειρά «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής»

Συνεχίζεται η επέλαση των τουρκικών σειρών στον ΑΝΤ1 με την έναρξη της νέας σεζόν (συγκεκριμένα στις 3 Σεπτεμβρίου).

Η σειρά «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Τουρκία τον Ιανουάριο του 2011 και κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό της γειτονικής χώρας.

Παρ’ όλα αυτά κάποιοι τηλεθεατές είχαν εξαγριωθεί για το πώς παρουσιάζονταν τα γεγονότα και είχαν ταχθεί και κατά του πρωταγωνιστή Halit Ergenc, γνωστό στην Ελλάδα από τον ρόλο του Ονουρ στο «Χίλιες και μία νύχτες».

Το σίριαλ αναδείχτηκε ως μια από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές, καθώς απέσπασε σπουδαίες διακρίσεις, όπως: 4 βραβεία Antalya Television, τα αντίστοιχα δηλαδή Emmy Awards, συμπεριλαμβανομένου και του Best Drama 2011.

Ο σεναριογράφος της σειράς Meral Okay είναι από τους διασημότερους και πιο καταξιωμένους στην Τουρκία και θεωρείται κορυφαίος στο είδος του. Στον ρόλο του Σουλεϊμάν ο αγαπητός και ιδιαίτερα δημοφιλής στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό Halit Ergenc και στον ρόλο της Αλεξάνδρας (La Rossa/Hurrem) η ταλαντούχα Meryem Uzerli.

Το εντυπωσιακό δράμα «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» έρχεται τον Σεπτέμβριο στον ΑΝΤ1 για να μας ταξιδέψει σε μια υπέρλαμπρή εποχή, όπου η τουρκική αυτοκρατορία κυριαρχούσε σε Ανατολή και Δύση.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Να κλείσουν οι δήμοι την Τετάρτη αποφάσισε η Π.Ε.Δ Κρήτης

Δυναμική αντίδραση στις σημαντικές περικοπές κεντρικών πόρων που οδηγούν τους Δήμους σε λουκέτο αποφάσισαν να προτείνουν οι Δήμαρχοι της Κρήτης στο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε .
Στα πλαίσια της σημερινής κοινής συνεδρίασης του Δ.Σ της Π.Ε.Δ Κρήτης , της ολομέλειας των Δημάρχων και των Αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε αποφάσισαν ομόφωνα τα παρακάτω τα οποία αποτελούν ανυποχώρητη θέση των Δήμων του νησιού προκειμένου να διασφαλιστεί το ελάχιστο λειτουργικό κόστος τους ώστε να εξακολουθήσουν να παρέχουν υπηρεσίες προς τους Δημότες:

1)Το ποσό των Κ.Α.Π να είναι 2.7 δις ευρώ ως ελάχιστο για το 2012

2)Να καταβληθούν τα παρακρατηθέντα για τα οποία έχει γίνει τον Ιανουάριο η κατανομή τους και οφείλονται στους Δήμους

3)Να γίνει διαχωρισμός των προνοιακών επιδομάτων τα οποία καταβάλλονται μέσω των Δήμων στους δικαιούχους από τους Κ.Α.Π .

4)Μείωση των επιτοκίων των δανείων και επιμήκυνση των δόσεων που έχει χορηγήσει στους Δήμους το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων

5)Επιστροφή των 131 εκ που είχαν δοθεί ως «δανεικά» για τα προνοιακά επιδόματα και τα 50 εκ για τη μεταφορά των μαθητών .

6)Άμεση καταβολή του ποσού για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τρίτους τα οποία αποτελούν μόλις το 1% του ελλείμματος της γενικής Κυβέρνησης .

7)Άμεση αντιμετώπιση θεμάτων παιδείας ,το θέμα της μεταφορά των μαθητών καθώς και των σχολικών επιτροπών για να ξεκινήσει ομαλά η καινούρια σχολική χρονιά

8)Η δημιουργία ενός προγράμματος του Ε.Σ.Π.Α για την Τ.Α με προϋποθέσεις Σ.Α.Τ.Α για μικρά έργα που αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα του πολίτη.

9)Στήριξη όλων των κοινωνικών δομών για την συνέχιση της λειτουργίας τους(Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, παιδικοί Σταθμοί κλπ).

Οι Δήμαρχοι κατέστησαν σαφές και διαβεβαίωσαν ότι θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο και με κάθε μέσον τα συμφέροντα των πολιτών και της κοινωνίας που εκπροσωπούν αφού όπως τόνισαν δεν μπορούν επιβαρύνονται άλλο από την ανεπάρκεια του κράτους

Ενδεικτικά ανέφεραν ότι μόνο κατά την τελευταία τριετία υπάρχει μείωση των πόρων της Αυτοδιοίκησης κατά 60% και της επιχορήγησης για τη Σ.Α.Τ.Α κατά 55% ,σε σχέση με τη Σ.Α.Τ.Α του 2009

Για το 2012 δεν έχει εκταμιευτεί ούτε ένα ευρώ από τη Σ.Α.Τ.Α παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη στον 8ο μήνα .

Είναι προφανές ότι οι μειώσεις αυτές δεν έχουν προηγούμενο σε κανένα άλλο φορέα της Γενικής και Κεντρικής Κυβέρνησης.

Πρόκειται για δραματική και επώδυνη περικοπή που οδηγεί τους Δήμους με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομικό αδιέξοδο, σε στάση πληρωμών των εργαζομένων και σε αναστολή των υπηρεσιών τους.

Συμβολικό κλείσιμο των Δήμων

Την Τετάρτη 29 Αυγούστου ημέρα της συνάντησης της Κ.Ε.Δ.Ε με τον Πρωθυπουργό οι Δήμοι θα κλείσουν συμβολικά ενώ την Πέμπτη 10 – 12 το πρωί σε κάθε νομό στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων με τη συμπαράσταση και των εργαζομένων στους Δήμους.

Η Π.Ε.Δ Κρήτης θα προτείνει στο έκτακτο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μιλάνε οι πρώτοι των πρώτων στις εξετάσεις

«Ήθελα να βγάλω ένα βαθμό που να μου εξασφαλίζει ότι θα περάσω στη νομική σχολή, ενώ παράλληλα δε θα χρειαζόταν να μετακομίσω» λέει ο Πέτρος- Ορέστης Κατσούλας που συγκέντρωσε 19.906 μόρια
Τα τηλέφωνα στα σπίτια όσων μαθητών αρίστευσαν στις φετινές εξετάσεις δεν σταματούν να χτυπούν. Είτε από συγγενείς και φίλους που παίρνουν για να συγχαρούν είτε από ΜΜΕ που ενδιαφέρονται να μάθουν οτιδήποτε για «τους πρώτους των πρώτων».

Αντίθετα για τους μαθητές που πέρασαν μια κουραστική χρονιά διαβάζοντας για τις πανελλαδικές εξετάσεις, τα «15 λεπτά δημοσιότητας» είναι, πιθανότατα, το τελευταίο που τους κάνει χαρούμενους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...