Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Μειωμένα ακτοπλοϊκά φοιτητικά εισιτήρια εξετάζει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου


Η Απάντηση στην παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη...

Για την αύξηση της φοιτητικής έκπτωσης στις θαλάσσιες συγκοινωνίες απαντά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κώστας Μουσουρούλης μετά από κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Με τον Ν.2932/2001 και την υπ. Αρ. 3324.1/20/03/15-05-2003 Κ.Υ.Α. , καθορίστηκαν οι ομάδες ατόμων που δικαιούνται για λόγους εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, να ταξιδεύουν με έκπτωση στα εισιτήρια των δρομολογημένων πλοίων που εκτελούν ενδομεταφορές και χωρίς διακρίσεις προς του πλοιοκτήτες.

Όπως αναφέρεται στην Απάντηση του Υπουργείου: «στις ομάδες ατόμων, που δικαιούνται εκπτώσεις σύμφωνα με τα ανωτέρω, συμπεριλαμβάνονται οι φοιτητές- σπουδαστές των ΑΕΙ-ΤΕΙ καθώς και όσοι φοιτούν σε Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού για το χρονικό διάστημα από 01/09 έως 30/06 του επόμενου ακαδημαϊκού έτους. Οι Λιμενικές Αρχές, στην περίπτωση καταγγελιών, προχωρούν στην επιβολή διοικητικών προστίμων κατά των ακτοπλοϊκών εταιρειών για τη μη εφαρμογή των υπόψη αποφάσεων».

Στην παραπάνω Κ.Υ.Α. αναφέρεται ότι, αφ’ ενός προβλέπεται η δαπάνη για τη μετακίνηση με έκπτωση ορισμένων από τις παραπάνω κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και οι φοιτητές, να επιβαρύνει το τέως Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αφ’ ετέρου η έκδοση σχετικής διάταξης νόμου, η οποία θα ρύθμιζε το θέμα της αποζημίωσης των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Δεδομένου ότι, μέχρι σήμερα, δεν έχει ρυθμιστεί νομοθετικά το θέμα της προαναφερόμενης αποζημίωσης, για τις ανωτέρω εκπτώσεις οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προσφύγει, τόσο μεμονωμένα όσο και ως Ένωση, στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αναστολή και συναφώς την ακύρωση των αποφάσεων, θεωρώντας ότι αυτές παραβιάζουν τη γενική αρχή της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών.

Όπως επισημαίνει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου: «εξετάζεται, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, η επέκταση του δικαιώματος έκδοσης μειωμένου εισιτηρίου στις συγκοινωνίες (πάσο) και στους σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού».

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής κ. Λευτέρης Αυγενάκης δηλώνει: «δεδομένου ότι, οι τιμές των εισιτηρίων έχουν αυξηθεί ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια, είναι πολύ σημαντικό να ελαφρυνθούν οι περίπου διακόσιες σαράντα χιλιάδες (240.000) ενεργοί φοιτητές και οι οικογένειές τους. Ωστόσο, είναι σημαντικό, ότι προωθείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο από την Κυβέρνηση για την ελάφρυνση των φοιτητών και των ανέργων όσον αφορά στο κόστος μετακίνησης».

Δεν κλέβουν μόνο το λάδι - τώρα κλέβουν και τις ελιές!


Κάτι η ανέχεια, κάτι οι αυξημένες σχετικά με πέρυσι τιμές του ελαιολάδου, έφεραν στην Κρήτη μια “νέα μόδα”, μετά και από τη ζωοκλοπή και τα περιστατικά κλοπών λαδιού από τις αποθήκες. Τώρα πλέον παραβιάζουν τις σιδερένιες πόρτες στις αυλές των ελαιουργείων, κόβοντας ή σπάζοντας τα λουκέτα και φορτώνουν τα σακιά με τις ελιές. Το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρείται σε όλο το νησί και όχι μόνο σε ελαιοτριβεία, αλλά και στα σπίτια, καθώς και στα χωράφια αμέσως μετά από τη συγκομιδή.

Στον Αλικιανό άγνωστοι είχαν μπει σε εργοστάσιο τη νύχτα και αφαίρεσαν 18 σακιά ελιές, για τις οποίες ο ιδιοκτήτης κατέβαλε 500 ευρώ στον παραγωγό, ως αποζημίωση για την απώλεια. Οι υποψίες του ιδιοκτήτη του εργοστασίου στρέφονται κυρίως σε ντόπιους και μάλιστα όπως χαρακτηριστικά τόνισε στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης, δεν αποκλείεται ο ή οι δράστες να είχαν πάει στο εργοστάσιο δικό τους καρπό το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Για το γεγονός είχε ενημερωθεί άμεσα η αστυνομία, η οποία κατέγραψε το συμβάν. Μάλιστα μετά από το περιστατικό οι ελιές που δεν συνθλίβονται την ίδια μέρα, πλέον μεταφέρονται στον εσωτερικό χώρο του ελαιοτριβείου για περισσότερη ασφάλεια.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στη Βιάνο, όπου άγνωστοι είχαν αφαιρέσει 70 σακιά ελαιόκαρπου από σπίτι, στο χωριό Αμιράς, στο οποίο ο παραγωγός τις μετέφερε, προκειμένου μάλιστα να τις εξασφαλίσει.

Δε λείπουν τα κρούσματα κλοπής σε αγροεφόδια, εργαλεία και ελαιόπανα στρωμένα μέσα στα χωράφια. Στην ίδια περιοχή άγνωστοι είχαν σπάσει ακόμα και την εργαλειοθήκη σε αγροτικό αρπάζοντας τα εργαλεία και ένα αλυσοπρίονο.

Στο στόχαστρο επίσης βρίσκονται και τα οπωροκηπευτικά στα θερμοκήπια, σε παραλιακές περιοχές.

neatv.gr

Χανιά: Φωτιά σε παλιό σπίτι - Λίγο έλειψε να πέσει το μπαλκόνι κατά τη διάρκεια κατάσβεσης!


Αναστάτωση προκλήθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί στην οδό Γλαύκου στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.

Οι κάτοικοι αντιλήφθηκαν τις φλόγες από τον δεύτερο όροφο οικίας και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική. Το δωμάτιο του δευτέρου ορόφου κάηκε ολοσχερώς αλλά ευτυχώς ο 90χρονος ιδιοκτήτης δε βρισκόταν εκείνο το βράδυ στο σπίτι του καθώς φιλοξενείται αλλού λόγω της παλαιότητας της οικίας.

Να σημειωθεί ότι το σπίτι ήταν κλειδωμένο και ο ηλικιωμένος ήδη έχει πέσει θύμα διάρρηξης δύο φορές.

Η επέμβαση όμως την Π.Υ. δεν σταμάτησε νωρίς το πρωί, αφού 4 ώρες μετά κλήθηκε ξανά από τους περίοικους καθώς άρχισαν να βγαίνουν ξανά καπνοί από την οικία, αλλά ήταν καπνοί από την θερμότητα λόγω της φωτιάς που προηγήθηκε.

Τα παλιά κτήρια που δε συντηρούνται σωστά είναι επικίνδυνα εκτός από τους διερχόμενους και για τους πυροσβέστες καθώς λίγο έλειψε να πέσει το μπαλκόνι κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης.

πηγή: neatv.gr

Ηράκλειο: Νεκρός 25χρονος δικυκλιστής-Τροχαίο στην παραλιακή λεωφόρο

Ακόμη ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο. Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:00 χθες στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου...
στο ύψος του Μαρίνα, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες νεαρός δικυκλιστής, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε πάνω στο κιγκλίδωμα.

Διερχόμενοι οδηγοί και πεζοί που είδαν τον νεαρό αιμόφυρτο κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ , όμως ήταν ήδη αργά για τον νεαρό, ο οποίος διεκομίσθη νεκρός στο ΠΑΓΝΗ.

Στην περιοχή επικράτησε αναστάτωση καθώς κανείς δε μπορούσε να πιστέψει ότι ο νεαρός έχασε τη ζωή του τόσο απότομα...
http://www.cretalive.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...