Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΧΑΝΙΑ: "Σούφρωσε" κινητό αλλά τον "τσάκωσαν" περαστικοί


Ένας 48χρονος άνδρας σούφρωσε το κινητό από ένα κατάστημα αλλά τελικά τον "σούφρωσαν" περαστικοί που ήταν μάρτυρες στη κλοπή και δεν αδιαφόρησαν. Το πρωί της Τρίτης περαστικοί από δρόμο στα Χανιά είδαν να φεύγει από κατάστημα τρέχοντας ο συγκεκριμένος άντρας. Αμέσως υποψιάστηκαν ότι κάτι συμβαίνει τον ακινητοποίησαν και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή, επενέβησαν και τον συνέλαβαν. Όπως διαπιστώθηκε, ο 48χρονος, εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία της υπαλλήλου, μπήκε στο μαγαζί και έκλεψε ένα κινητό. Χάρις όμως κυρίως της επέμβασης τον περαστικών, ο επίδοξος ληστής θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη

Enhanced by Zemanta

Μιχελογιαννάκης: Να συνεχιστεί ο διάλογος για την υγεία



Στην έκτακτη  συνεδρίαση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου ο Βουλευτής Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας.
Είναι δεδομένο ότι το σύστημα υγείας στην χώρα μας παρουσιάζει :
  1. Χαμηλές δημόσιες δαπάνες.
  2. Υψηλές ιδιωτικές δαπάνες (2,9% του ΑΕΠ).
  3. Πολυδιάσπαση κοινωνικής ασφάλισης.
  4. Ανισότητα στις παροχές.
  5. Χαμηλά νοσήλια (20% του πραγματικού κόστους).
  6. Αδυναμία ελέγχου ιδιωτικού τομέα.
  7. Παθολογικό σύστημα προμηθειών.
  8. Ανυπαρξία προϋπολογισμού νοσοκομείων.
  9. Ανυπαρξία καταγραφής χρηματοοικονομικών στοιχείων.
  10. Έλλειψη γενικών ιατρών (2,5% του συνόλου).
  11. Έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού (0,8 νοσηλευτές ανά γιατρό).
  12. Ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση.
  13. Γενόσημα φάρμακα μόνο 10% στην κατανάλωση.
  14. Όλες οι επισκέψεις σε γιατρό καταλήγουν σε συνταγή φαρμάκου (όταν στην Ολλανδία καταλήγει μόνο το 40%).
  15. Πρωτιά στην κατανάλωση αντιβιοτικών.
  16. Χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης.
  17. Υψηλά ποσοστά έκθεσης σε κρίσιμους παράγοντες  κινδύνου (π.χ. κάπνισμα, παχυσαρκία).Υψηλή Δαπάνη υγείας. ( το 2007 ήταν 9,6% του ΑΕΠ).
  1. Φαρμακευτική δαπάνη  5,1 δις ευρώ εξωνοσοκομειακή  και 1,3 δις ευρώ νοσοκομειακή, σύνολο 6,4 δις ευρώ.
  2. Το 40% των συνολικών δαπανών για την υγεία προέρχονται από το οικογενειακό ή το προσωπικό εισόδημα.
  3. Το ΕΣΥ έχει προϋπολογισμό πάνω από 13 δις ευρώ με 106.000 άτομα προσωπικό.
Σήμερα ο  Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών  Υγείας. 
  • Στηρίζεται στην ικανοποίηση των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού και όχι στις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης.
  • Ενοποιεί οργανικά τους κλάδους υγείας.
  • Ρυθμίζει την ιεραρχία του συστήματος.
  • Καθορίζει προϋποθέσεις προμηθειών. 
  • Δημιουργεί επιχειρησιακά σχέδια και 3ετής προϋπολογισμούς.
  • Δημιουργεί επιτροπή προδιαγραφών.
  • Δημιουργεί νομοθετική ρύθμιση του ιδιωτικού τομέα συμπληρωματικού στο εθνικό σύστημα.
  • Δημιουργεί φορείς πιστοποίησης των υπηρεσιών από τις ιδιωτικές κλινικές.
Τέλος όσον αφορά  τις κάτωθι  τέσσερις κατηγορίες για τους μισθούς.
  • Παθολόγοι και άλλες ειδικότητες (4.000 άτομα).
  • Παιδίατροι  (1.000 άτομα).
  • Καρδιολόγοι και άλλες ειδικότητες (9.000 άτομα).
  • Ρευματολόγοι και άλλες ειδικότητες  (1.000 άτομα)
    Σαφώς και  πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί και να ελαττωθεί ο αριθμός των ασθενών  που παρακολουθούν.
Σαφώς και  πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος όσον αφορά την κοστολόγηση των εξετάσεων που προσφέρουν (π.χ. υπέρηχος καρδιάς).
Σαφώς και  πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος για  τον ενιαίο κανονισμό παροχών  υγείας.
Όπως επίσης πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος με το συντονιστικό συμβούλιο παροχών  υγείας καθώς και με τα τέσσερα συναρμόδια Υπουργία Υγείας – Εργασίας – Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Εσωτερικών.     
Άμεση αποζημίωση όλων των ιατρικών πράξεων όλων των  ειδικοτήτων.
Η αξιοπρέπεια  του γιατρού πρέπει να διασφαλιστεί

Ελλιπής η αστυνόμευση στην πόλη του Ηρακλείου


Για έξαρση της εγκληματικότητας και μικροπαραβατικότητας στην πόλη του Ηρακλείου, κάνει λόγο σε επιστολή του προς τον Αστυνομικό Διευθυντή, ο Εμπορικός σύλλογος, ζητώντας την καλύτερη κατανομή των αστυνομικών δυνάμεων για να μπορέσει να υπάρξει κλίμα ασφάλειας στους πολίτες.Αναλυτικότερα στην επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου αναφέρονται τα εξής :
" Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου γίνεται αποδέκτης καθημερινά παραπόνων, ατομικών αλλά και συλλογικών, από κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής του ιστορικού και εμπορικού κέντρου αλλά και γενικότερα όλης της πόλης του Ηρακλείου, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αφορούν την εγκληματικότητα και την έλλειψη κλίματος ασφάλειας.

Με αφορμή το πρόσφατο κρούσμα ριφιφί σε κατάστημα, στο κέντρο της πόλης, ζητούμε από την Αστυνομία να αυξήσει τις περιπολίες πεζές όσο και μηχανοκίνητες τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας για την πρόληψη της μικροπαραβατικότητας, όσο και κατά τις νυχτερινές ώρες, ώστε να υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση αλλά και άμεση παρέμβαση σε διάφορες εγκληματικές ενέργειες. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η δημόσια ασφάλεια είναι ένα αυτοτελές δικαίωμα, που οφείλει να απολαμβάνει κάθε πρόσωπο που διαμένει στην ελληνική επικράτεια. Η αστυνομική δράση στην συγκεκριμένη περίπτωση καλείται να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη απόλαυση του δικαιώματος αυτού. Γνωρίζοντας τα προβλήματα λειψανδρίας που τοπικά αντιμετωπίζεται, πιστεύομε ότι με ένα καλύτερο οργανόγραμμα, θα μπορέσετε να δώσετε λύση σ’ αυτό το πρόβλημα, όπως έχετε δώσει και σε τόσα άλλα".

Enhanced by Zemanta

Αυγενάκης: Συνάντηση με την νέα Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Συνάντηση με τη νέα Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Κρήτης, θα έχει το απόγευμα της Πέμπτης, 11 Αυγούστου, και ώρα 18.00, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, προκειμένου να συζητήσουν από κοινού το περιεχόμενο και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το Σ/Ν του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων με τίτλο: «Δομή, Λειτουργία, Διασφάλιση της Ποιότητας των Σπουδών και Διεθνοποίηση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων» ενόψει της Συζήτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής από Δευτέρα 22 Αυγούστου

Χανιά: Τέσσερα παιδιά... μπουμπούκια


Οι τέσσερις νεαροί απ' τα Χανιά φαίνεται είχαν ... βασικό επάγγελμα τις διαρρήξεις, τουλάχιστον τέσσερα “χτυπήματα” της συμμορίας έχει ανακαλύψει μέχρι τώρα η αστυνομία

Οι τέσσερις νεαροί 20,22,25 και 29 χρόνων όπως ... συνήθιζαν μπήκαν χθες σε σπίτι στα Καθιανά Χανίων

Αυτή τη φορά όμως ήταν και οι τελευταία, οι αστυνομικοί τους έπιασαν στα ... πράσα. Όπως προέκυψε ότι από τις 09 Ιουλίου ως τις 06 Αυγούστου οι τέσσερις είχαν διαρρήξει τέσσερα σπίτια, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 12.500 ευρώ, καθώς και χρηματικό ποσό 29.500 ευρώ.

Σοκ στην Κρήτη από το Μακελειό – Δεν είπαν ακόμη στο αστυνομικό για το θάνατο της γυναίκας του

Θρήνος στο Ηράκλειο. Πάγωσε ολόκληρη η Κρήτη στο άκουσμα του μακελειού. Δεν χωράει ο νους αυτό που έγινε. Πως για μια παρατήρηση μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο και άλλοι δυο άνθρωποι κατέληξαν στο νοσοκομείο. 

Τραγική φιγούρα ο διοικητής του ΤΑΕ Μεσσαράς, Τηλέμαχος Πανταγάκης, που νοσηλεύεται, ευτυχώς εκτός κινδύνου, έχοντας δει όμως μπροστά στα μάτια του τη γυναίκα του να δέχεται χτύπημα με κουζινομάχαιρο στο στήθος.
Δυστυχώς η 47χρονη γυναίκα έχασε ακαριαία τη ζωή της, ωστόσο κανείς ακόμη δεν τολμά να το αποκαλύψει στον άτυχο αστυνομικό.
Το χρονικό του μακελειού KAI ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

ΤΥΜΠΑΚΙ: Βρέθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι

Αν και τα πρώτα στοιχεία οδηγούν στην αυτοκτονία οι αστυνομικοί εξετάζουν κάθε ενδεχόμενο. Ο 52χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμα που νοίκιαζε στον Κόκκινο Πύργο, Τυμπάκι.

Ο ιδιοκτήτης των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων είπε στους αστυνομικούς πως άκουσε το απόγευμα ένα πυροβολισμό από την πλευρά ου διαμερίσματος του 52χρονου, όμως νόμισε πως ίσως έκανε λάθος και αρχικά δεν έδωσε σημασία.

Όταν όμως άρχισαν να περνούν ώρες και ο 52χρονος να μη δίνει σημεία ζωής αποφάσισε να πάει και να χτυπήσει την πόρτα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Παγίδα από αστυνομικούς σε έμπορο ναρκωτικών στο Ρέθυμνο

Μια πολύ επιτυχημένη παγίδα έστησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου σε ένα έμπορο ναρκωτικών που έπεσε στη φάκα με κινηματογραφικό τρόπο.
Οι Αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες ότι 34χρονος εμπορεύεται ναρκωτικά στη περιοχή, προσποιήθηκαν τους "πελάτες" , επικοινώνησαν μαζί του τηλεφωνικά και έκλεισαν ραντεβού με το "θύμα" τους, το απόγευμα της Δευτέρας. Στην επικοινωνία οι αστυνομικοί είπαν στον 34χρονο ότι θέλουν 45 γρ. χασίς και η τιμή συμφωνήθηκε στα 300 ευρώ. Ο νεαρός έμπορος έφτασε στο προγραμματισμένο σημείο με το αυτοκίνητό του για να συναντήσει τους υποψήφιους πελάτες του όμως αυτοί κρατούσαν ...χειροπέδες. Την ώρα λοιπόν της συναλλαγής, του τις φόρεσαν και πέρα από τα 45 γρ. χασίς βρήκαν πάνω του και κατέσχεσαν

470 ευρώ, εκ των οποίων τα 300 αντιστοιχούν στα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που χρησιμοποιήθηκαν. 1 αυτοσχέδια συσκευασία ηρωίνης βάρους ενός (1) γραμμ. 1 αυτοσχέδιο τσιγάρο με μίγμα καπνού και κάνναβης, βάρους ενός γρ. 1 κινητό τηλέφωνο.

Στην συνέχεια, ακολούθησε έρευνα στην οικία του στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σελλίων, του ιδίου Δήμου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, 47 γραμμ. κάνναβης. Επίσης κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε όχημα, ως μέσο μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
www.flashnews.gr

Φρικτό έγκλημα στο Ηράκλειο- Νεκρή σύζυγος αστυνομικού

Φρικτό έγκλημα αργά το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο του Ηρακλείου , για ασήμαντη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αφορμή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Διοικητής του ΤΑΕ Μεσαράς, Τηλέμαχος Πανταγάκης και η σύζυγος του μετέβησαν σε πολυκατοικία επί της λεωφόρου Χρυσοστόμου, μετά από παράκληση της γυναίκας που εκμίσθωνε εκεί διαμέρισμα ιδιοκτησίας τους, προκειμένου να κάνουν σύσταση σε άλλο ένοικο , ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε την νοικάρισσα τους.
H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta

Εκκενώνεται το "Ελυρος" λόγω βόμβας

Τηλεφώνημα για βόμβα στο πλοίο "Έλυρος" δέχτηκε πριν από λίγο το λιμεναρχείο Σούδας.

Αυτή την ώρα Αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους έχουν φτάσει στο πλοίο "χτενίζοντάς" το από άκρη σ'άκρη τηρώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες σε ανάλογες περιπτώσεις.

Οι επιβάτες του πλοίου εξέρχονται χωρίς πανικό με τη συνδρομή της Λιμενικής Αρχής.

Το πλοίο "Έλυρος" επρόκειτο να αποπλεύσει για Πειραιά στις 10:00 το βράδυ όμως το συγκεκριμένο περιστατικό θα καθυστερήσει τον απόπλου για τουλάχιστον 2 ώρες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...