Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Μυστηριώδης θάνατος 40χρονου- Τι ερευνούν οι αρχές

Νεκρός βρέθηκε, σήμερα το πρωί, ένας 40χρονος φύλακας, ο οποίος διέμενε μέσα στο πλοίο "Γραμβούσα Εξπρές".

 Ο αλλοδαπός άνδρας δηλώθηκε ως αγνοούμενος, κινητοποιώντας το λιμενικό Κισσάμου που ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό του μέσα στο χερσαίο τμήμα του λιμανιού.

Οι έρευνες απέβησαν άκαρπες κι έτσι, κατόπιν, ζητήθηκε η συνδρομή ιδιώτη δύτη ο οποίος "σκάναρε" τη θαλάσσια περιοχή, όπου και εντόπισε τον άτυχο 40χρονο.

Η σορός μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κίσαμου.

 cretalive.gr
Enhanced by Zemanta

ΡΕΘΥΜΝΟ: Σύλληψη αλλοδαπού ληστή

Στη σύλληψη 31χρονου αλλοδαπού προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο καθώς κατηγορείται για την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε στις αρχές Οκτώβριου σε σπίτι ηλικιωμένου στην περιοχή Αμνάτο.

Ο 31χρονος συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ αναζητούνται οι δύο συνεργοί του.

Πηγή: flashnews.gr

Ηράκλειο: Μαθητής νυχτερινού λυκείου μετέφερε από την Αθήνα 2,5 κιλά ηρωίνης και 2 κιλά χασίς

Μαθητής νυχτερινού λυκείου, 22 χρόνων, συνελήφθη ενώ μετέφερε στο Ηράκλειο 2,5 κιλά ηρωίνης και 2 κιλά χασίς. Ο νεαρός συνελήφθη λίγο μετά την άφιξή του στο κρητικό λιμάνι με το πλοίο της γραμμής από Πειραιά, μεταφέροντας τις ποσότητες των ναρκωτικών μέσα σε σακίδιο.

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, περίμεναν τον 22χρονο στο λιμάνι. Μόλις αποβιβάστηκε από το πλοίο, επιβιβάστηκε σε ταξί, το οποίο οι αστυνομικοί ακολουθούσαν και ακινητοποίησαν σε κεντρική λεωφόρο.

Στο σακίδιο του νεαρού βρέθηκαν σε δύο συσκευασίες οι ποσότες των ουσιών και κατά τον σωματικό έλεγχο, που του έγινε, βρέθηκε και ποσότητα κάνναβης 3 γραμμαρίων, την οποία, όπως ισχυρίσθηκε, είχε για προσωπική του χρήση.

Η ποσότητα της ηρωίνης, σύμφωνα με τον αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, Μιχάλη Καραμαλάκη, είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν κατασχεθεί στην Κρήτη και η πώλησή της υπολογίζεται ότι θα απέφερε κέρδος ύψους περίπου 80.000 ευρώ στους εμπόρους ναρκωτικών.

Ο 22χρονος οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για το εντοπισμό του παραλήπτη των ναρκωτικών.

Κοινωνικό φροντιστήριο στα Χανιά

Σημαντική βοήθεια σε παιδιά οικογενειών που αδυνατούν να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα, δίνει η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που αποτελεί πρωτοβουλία του δήμου Χανίων, της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων γλωσσών.

Για τη φετινή χρονιά, 122 παιδιά παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα για τις τρεις τάξεις του Λυκείου και μαθήματα ξένων γλωσσών. Η επιλογή των παιδιών έγινε με αυστηρά οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια από κοινή επιτροπή της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου και των δύο φορέων.

Μπλόκο στις επιδοτήσεις και οργή κτηνοτρόφων

Οργή για την απόφαση της πολιτείας να τους εξαιρέσει από την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης αλλά και αγωνία επιβίωσης και συντήρησης των κοπαδιών τους κυριαρχεί στις τάξεις των κτηνοτρόφων της Κρήτης. 

Η απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να μην πληρωθούν όσοι έχουν δηλώσει βοσκοτόπους σε απόσταση μεγαλύτερη των 10 χιλιομέτρων από τις σταυλικές τους εγκαταστάσεις, βάζει μπλόκο σε εκατοντάδες κτηνοτρόφους και τους αποκλείει από την οικονομική ανάσα της επιδότησης.

Ειδικά στην Κρήτη και στα ορεινά χωριά, οι περιπτώσεις που εξαιρούνται είναι εκατοντάδες λόγω και των γεωγραφικών χαρακτηριστικών της Κρήτης. Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, η ηγεσία του υπουργείου αναζητά λύσεις προκειμένου να μη μείνει κανείς κτηνοτρόφος εκτός ενιαίας ενίσχυσης. 

Η λύση που εξετάζεται είναι να αλλάξουν τα χιλιομετρικά όρια της σταυλικής εγκατάστασης από το βοσκότοπο και από 10 να γίνουν 50.

http://prismanews.gr

''Ταξίδι'' στην Ιστορία της Νέας Αλικαρνασσού

Ταξίδι στην Ιστορία της Νέας Αλικαρνασσού με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πολίτες και οι επισκέπτες, για να μάθουν οι νέοι και να... ζωντανέψουν οι μνήμες των παλιότερων με όλα τα γεγονότα- ντοκουμέντα που σημάδεψαν τη πόλη.

Στα πλαίσια του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης και των σημαντικών παρεμβάσεων στην Αλικαρνασό , εντάσσεται και η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας που θα καταγράφει την Ιστορία του τόπου από την εποχή της έλευσης των προσφύγων από την Τουρκία το 1922 και το ρόλο τους στην ανάπτυξη της Νέας Αλικαρνασσού, του Ηρακλείου και της Κρήτης μέχρι και σήμερα.

Το υλικό αυτό έπειτα από την απαραίτητη συλλογή, τεκμηρίωση και ψηφιοποίησή του θα μπορεί να εκτεθεί στο κοινό μέσω περιπτέρων πληροφόρησης σε χώρους υψηλής επισκεψιμότητας.

Οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται με σαφή και κατανοητό τρόπο ενώ θα δίνουν τη δυνατότητα και σε μη εξοικειωμένους με την τεχνολογία χρήστες μέσω οθόνης αφής να περιηγηθούν στην Ιστορία της Νέας Αλικαρνασσού .

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης με στόχο την ανάδειξη και προστασία της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς που αποτελεί και μια από τις βασικές μας προτεραιότητες.

«Η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου αποθετηρίου ψηφιακού περιεχομένου, το οποίο θα είναι πλήρως διαθέσιμο στο ευρύ κοινό με ιστορικές αναδρομές στο παρελθόν θα αποτελέσει πολύτιμο υλικό για τις επόμενες γενιές»,επεσήμανε ο Δήμαρχος.
flashnews.gr

Φοιτητές στα Χανιά εγκαταλείπουν τις σπουδές τους λόγω κρίσης

Επιστολή απηύθυνε στις 23-10-2012 ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο και στον Υπουργό Υγείας... και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, όπου υπενθυμίζει το αίτημα του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, όσον αφορά στη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Στην επιστολή του ο κ. Βουλγαράκης τονίζει ότι όλο και περισσότεροι φοιτητές στα Χανιά βρίσκονται στη δύσκολη θέση να πρέπει να φέρουν το οικονομικό βάρος των σπουδών τους, πράγμα που πολλές φορές τους οδηγεί στην διακοπή της φοίτησής τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο δυσβάσταχτο κόστος του ενοικίου των φοιτητών ως κύρια αιτία εγκατάλειψης των σπουδών τους, που ήταν και ο κύριος λόγος της πρόσφατης κινητοποίησης των σπουδαστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Τέλος ο κ. Βουλγαράκης επαναλαμβάνει την παράκλησή του για άμεση μεσολάβησή των αρμοδίων Υπουργών, ώστε να αξιοποιηθούν τα δημόσια εγκαταλειμμένα κτίρια των Χανίων και έτσι να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, αλλά και να αμβλυνθούν τα σχετικά κοινωνικά προβλήματα, σ’αυτή την δύσκολη οικονομική κρίση που διανύει η χώρα μας.
flashnews.gr

Ασυνείδητος στο Ρέθυμνο είχε 4 γεράκια αιχμάλωτα δεμένα από τα πόδια!

Τα γεράκια, που βλέπετε στη φωτογραφία, εντοπίστηκαν την Τετάρτη μέσα σε μια οικοδομή στην περιοχή... της Αγίας Γαλήνης στο Ρέθυμνο.
Η παράνομη αιχμαλωσία των νεαρών αρπακτικών διαπιστώθηκε τυχαία από έναν αστυνομικό ο οποίος πήγε εκεί εξαιτίας μιας πολεοδομικής παράβασης. Ο αστυνομικός προχώρησε στην κατάσχεση και μέσω της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας επικοινώνησε με την ΑΝΙΜΑ.

Ο δασολόγος Γιάννης Αρνέλλος καθοδήγησε τον άνδρα της ΕΛ.Α.Σ. ώστε να τα πιάσει και να τα τοποθετήσει σε χαρτόκουτα χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Εθελόντρια τα παρέλαβε και τελικά τα μετέφερε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο.

Από την Κρήτη ταξίδεψαν το βράδυ στον Πειραιά και πλέον φιλοξενούνται προσωρινά στις εγκαταστάσεις της ΑΝΙΜΑ. Αν οι εξετάσεις που θα τους γίνουν δεν δείξουν κάποιο πρόβλημα, θα επιστρέψουν στην Κρήτη και θα αφεθούν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον το συντομότερο.

Διαφορετικά θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων «ΑΛΚΥΟΝΗ» στην Πάρο για όσο κριθεί απαραίτητο. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν εις βάρος εκείνου που αιχμαλώτισε παράνομα τα αρπακτικά σχηματίστηκε δικογραφία.
flashnews.gr

Στα Χανιά Ρώσοι κτηματομεσίτες για το Ελληνορωσικό Φόρουμ Ακινήτων

«Ελληνορωσικό Φόρουμ Ακινήτων» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στις 9:30 το πρωί στην αίθουσα διαλέξεων του... Επιμελητηρίου με συνδιοργανωτές το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Επιμελητήριο Χανίων.
Την παρουσίαση του Νομού Χανίων θα κάνει ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Μυλωνάκης και θα ακολουθήσουν, οι εισηγήσεις, του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μεσιτικών Γραφείων κ. Lupashko για τα «Πρακτικά θέματα απόκτησης περιουσίας στην Ελλάδα από τους Ρώσους υπηκόους», το «Προφίλ του Ρώσου αγοραστή» θα αναπτύξει ο κ. Vinogradov, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτικών Γραφείων Αγ. Πετρούπολης, για τα «Νομικά θέματα απόκτησης ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα» θα μιλήσει η κ. Ρενάτα Δασκαλάκη, Δικηγόρος εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων ενώ τα συμπεράσματα του «Ελληνορωσικού Φόρουμ Ακινήτων» θα αναλύσει ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Δήμας.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες για την «Δραστηριότητα των μεσιτών στο Νομό Χανίων» από την κ. Λουκία Καλιγιάννη, Πρόεδρο Μεσιτών Ακινήτων Ν. Χανίων, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων θα «Παρουσιάσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες – Κρητικά Ακίνητα Α.Ε.-Επιχειρηματικό Πάρκο Χανίων» με εισηγητή τον κ. Γιώργο Ανδρουλάκη, Αντιπρόεδρο Συνεταιριστικής Τράπεζας και τέλος θα γίνει «Παρουσίαση δραστηριότητας της εταιρείας Leptos Estate στα Χανιά» από τον κ. Χάρη Μενελάου, Διευθυντή Marketing και Πωλήσεων της Leptos Estate Greece

Το Φόρουμ θα ανοίξει τις εργασίες του με χαιρετισμούς από τους κ.κ. Γιάννη Μαργαρώνη Πρόεδρο Επιμελητηρίου Χανίων, Χρήστο Δήμα Πρόεδρο Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Απόστολο Βουλγαράκη Αντιπεριφερειάρχη, Πρόξενο Ρωσίας, Δήμους Ν. Χανίων, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τμήμα Δυτικής Κρήτης), Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τμήμα Δυτικής Κρήτης), Δικηγορικό Σύλλογο, Σύλλογο Συμβολαιογράφων Ν. Χανίων και Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων.
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...