Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Δήμος Χανίων υποδέχεται την 9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Ο Δήμος Χανίων υποδέχεται και στηρίζει ενεργά την 9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011 διοργανώνοντας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει η μεταφορά της Φλόγας της Αγάπης.

«Η ανιδιοτελής προσφορά σε όλες της τις εκφάνσεις αποτελεί ειδικά σήμερα περισσότερο από ποτέ πυλώνα στήριξης και αυτοπροστασίας της κοινωνίας, ενώ όταν οι εθελοντικές δράσεις συμπορεύονται με κοινωνικές δομές και δράσεις της Αυτοδιοίκησης τα αποτελέσματα είναι θεαματικά πολλαπλασιαστικά προς όφελος των πολιτών».

Στην επισήμανση αυτή προχώρησε η Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 16/9/2011, στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων.

Η κα. Χατζηδάκη συνεχάρη παράλληλα τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, τους αιμοδότες αλλά και όλους τους συμμετέχοντες στη λαμπαδηδρομία, που γίνονται, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «διασπορείς» και όχι απλοί μεταφορείς του μηνύματος.

«Δίνεις Αίμα, Σώζεις Ζωή» είναι το σύνθημα της λαμπαδηδρομίας, όπως γνωστοποίησε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης», Μαρία Ροδουσάκη, καλώντας όλους τους Χανιώτες να δώσουν το παρόν στην εκδήλωση.

Από την πλευρά του ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Χανίων, αρμόδιος σε θέματα αθλητισμού, πολιτισμού και νέας γενιάς, Γιάννης Ξυγκάκης, συνεχάρη τους εθελοντές αιμοδότες, τονίζοντας ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι ένα δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας, ανυπολόγιστης αξίας, το οποίο όμως σε εμάς δεν κοστίζει τίποτα.

«Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Φλόγα της Αγάπης στέλνει στο πανελλήνιο μήνυμα αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, μεταφέροντας σε όλη την επικράτεια την αξία του εθελοντισμού»,ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυγκάκης.

Η Φλόγα της Αγάπης ξεκίνησε από τα Σέρβια της Κοζάνης στις 27 Αυγούστου και αφού διατρέξει ολόκληρη την Ελλάδα θα καταλήξει στις 31 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, στην οποία συμμετέχει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων, ο Ποδηλατικός Όμιλος Χανίων «Τάλως» και οι «φίλοι» των δίκυκλων μηχανών, προβλέπει:

1. Δημοτικό κατάστημα Δημοτικής Ενότητας Σούδας (17.30) έναρξη διαδρομής Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων στις οδούς: Εθν. Βενιζέλου – Σούδας – Λεωφ. Κων. Καραμανλή – Ηρακλείου – Νεάρχου – Στρ. Τζανακάκη – Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

2. Δημοτικό Κατάστημα Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου (17.40) έναρξη διαδρομής «φίλων» δίκυκλων μηχανών στις οδούς: Αριστοτέλους – Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου (Κουνουπιδιανά) – Σταυρού – Αεροδρομίου – Ακρωτηρίου – Μ. Κούνδουρου – Ελ. Βενιζέλου – Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

3. Νέο Δημοτικό Κατάστημα Δημοτικής Ενότητας Θερίσου (17.30) έναρξη διαδρομής ποδηλατικού Ομίλου Χανίων «Τάλως» στις οδούς: Ομαλού – Νίκου Καζαντζάκη – Κισσάμου – Κυδωνίας – Περίδου – Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Η υποδοχή της Φλόγας της Αγάπης από τη δημοτική αρχή των Χανίων και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Μιχελογιαννάκης: Γιατί απορρίφθηκε από την UNESCO ο φάκελος της Κρητικής Διατροφής;

Ερώτηση σχετικά με την απόρριψη φακέλου υποψηφιότητας της Κρητικής Διατροφής για ένταξη στους άυλους πόρους της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κατέθεσε  στη Βουλή ο Βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης σχετικά με την Απόρριψη φακέλου υποψηφιότητας της Κρητικής Διατροφής για ένταξη στους άυλους πόρους της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:         
Κύριε Υπουργέ,
Επειδή είναι  γνωστό ότι η Κρητική διατροφή αποτελεί τα τελευταία χρόνια αντικείμενο μελέτης, και η πλειοψηφία των ερευνών αναδεικνύουν την κρητική κουζίνα ως το πιο χαρακτηριστικό και ποιοτικά υψηλό παράδειγμα μεσογειακής διατροφής.
Επειδή είναι  γνωστό ότι η συνέχεια της Κρητικής Διατροφής, ανά τους αιώνες, δημιούργησε μια παράδοση που αποδεικνύεται σήμερα πολύτιμη μια και η διεθνής επιστημονική κοινότητα κάνει λόγο όχι μόνο για την κρητική κουζίνα αλλά και για το "θαύμα της κρητικής διατροφής".
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ
Πιο το σκεπτικό της απόφασης για απόρριψη του  φακέλου υποψηφιότητας Κρητικής Διατροφής για ένταξη στους άυλους πόρους της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Σαρωτικοί έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας Χανίων

Πλούσια ήταν η δραστηριότητα την οποία ανέπτυξε το πρώτο οκτάμηνο του 2011 το
Τμήμα Ειδικών Ελέγχων  και το Τμήμα Κίνησης Κυκλοφορίας της Δημοτικής Αστυνομίας Χανίων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ελέγχων, όπως αυτά καταγράφηκαν το προαναφερθέν χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, πέραν των καθημερινών ελέγχων για

α) τήρηση καθαριότητας,

β) σε πάρκα και πλατείες (για θέματα ασφάλειας, λειτουργικότητας καλαισθησίας)

γ) τήρηση διατάξεων που αφορούν: ζώα συντροφιάς, ύδρευση- άρδευση – αποχέτευση, σήμανση των εργασιών που εκτελούνται στις οδούς καθώς και την τήρηση των διατάξεων που αφορούν οργανωμένους χώρους προσωρινής εγκατάστασης μετακινούμενων πληθυσμιακών ομάδων, το Τμήμα Ειδικών Ελέγχων,

Παρενέβη σε:

-35 περιπτώσεις καταγγελιών, για παράνομη διατήρηση ζώων και πτηνοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σε κατοικημένες περιοχές

- 138 περιπτώσεις για αποψίλωση και καθαρισμού οικοπέδων – επικίνδυνων εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς και

- 52 περιπτώσεις για την τήρηση διατάξεων του ΓΟΚ

Επίσης, διενήργησε:

- Ελέγχους τήρησης διατάξεων εγκαταλελειμμένων οχημάτων (331 καταγεγραμμένα, 118 απομακρύνθηκαν φέτος, ενώ σημειώνεται ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν απομακρυνθεί περίπου 600 οχήματα).

- Ελέγχους τήρησης διατάξεων για υπαίθρια διαφήμιση, όπου βεβαιώθηκαν 72 παραβάσεις

-822 ελέγχους τήρησης του αντικαπνιστικού νόμου, όπου βεβαιώθηκαν 35 παραβάσεις

Όσον αφορά στο Τμήμα Κίνησης Κυκλοφορίας, πέραν των καθημερινών ελέγχων για την στάση, στάθμευση οχημάτων και ασφαλούς κυκλοφορίας των πεζών, βεβαιώθηκαν 22.000 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ και αφαιρέθηκαν 500 πινακίδες οχημάτων.

Χανιά: Ανήλικοι βρέθηκαν μεθυσμένοι σε παρκάκι δίπλα σε σχολείο

Ένα αγόρι και ένα κορίτσι 17 και 16 ετών αντίστοιχα παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το απόγευμα από παρκάκι έξω από το Μουσικό Γυμνάσιο.

Οι δύο ανήλικοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου σε κατάσταση μέθης και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενημερώθηκε από την αστυνομία για τα δύο παιδιά ενώ εντύπωση προκαλεί, σύμφωνα με το Flashnews, το γεγονός ότι συνεχίζονται τα περιστατικά με μεθυσμένους ανήλικους παρόλο που έχουν αυξηθεί οι έλεχγοι μετά τον άδικο χαμό της 15χρονης Στέλλας (ΦΩΤΟ).

"Λουκέτο" στο ΙΚΑ Νεάπολης Λασιθίου


Την αναστολή της λειτουργίας του παραρτήματος του ΙΚΑ στην Νεάπολη Λασιθίου απο τις 3 Οκτωβρίου αποφάσισε η διοίκηση του ΙΚΑ.

Όπως αναγράφεται στην απόφαση που υπογράφει ο διοικητής του ΙΚΑ κ.Λοβέρδος Σπυρόπουλος, και η οποία εκδόθηκε σήμερα,

"Αναστέλλουμε τη λειτουργία του Παραρτήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Νεάπολης Κρήτης από τις 03 Οκτωβρίου 2011. Η αρμοδιότητα για την εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων της ασφαλιστικής περιοχής του Παραρτήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Νεάπολης Κρήτης, για το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας του, θα ασκείται από το Τοπικό Υποκ/μα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αγ.Νικολάου, στο οποίο υπάγεται το εν λόγω Παράρτημα."

Ατύχησε η Google maps στα Χανιά


Το Google Maps αποτελεί μια δημοφιλής υπηρεσία του Διαδικτύου όπου ο χρήστης μπορεί να δει το χάρτη μιας περιοχής οπουδήποτε στον κόσμο ή ακόμα πιο εντυπωσιακά την δορυφορική φωτογραφία μιας περιοχής.

Το νεότερο επίτευγμα στην υπηρεσία των χρηστών από την Google Maps είναι η τρισδιάστατη απεικόνιση μιας περιοχής σε επιλεγμένες μεγάλες πόλεις του κόσμου. Ο χρήστης με την απεικόνιση αυτή βρίσκεται πλέον «μέσα» στην πόλη και περιηγείται σε αυτή βλέποντας προσόψεις κτηρίων, πάρκα, αυτοκίνητα μέχρι και ανθρώπους ωσάν να περπατούσε στους δρόμους της.

Όλα αυτά βέβαια αποτελούν στατικές εικόνες που έχει τραβήξει η Google Maps με τις κάμερες της καθώς αυτοκίνητα της εταιρίας περιηγήθηκαν στους δρόμους της πόλης κάποια στιγμή παλαιότερα και στη συνέχεια τα ενσωμάτωσαν στην εφαρμογή της στον παγκόσμιο ιστό.


Έφτασε η στιγμή να διασχίσουν και τους δρόμους της πόλης μας τα οχήματα της Google στα Χανιά Αλλά το ένα όχημα της εταιρίας ατύχησε και συγκρούστηκε με άλλο όχημα την Πέμπτη 15/9/11 το μεσημέρι στην οδό Ουέλλιγκτον κοντά στην διασταύρωση με την Κισσάμου, καθυστερώντας έτσι τα σχέδια της εταιρίας για χαρτογράφηση της πόλης.
flashnews.gr
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...