Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Να δοθεί παράταση προσαρμογής των Κέντρων Ξένων Γλωσσών στις νέες προδιαγραφές


Η παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη


Το θέμα της αδυναμίας των  Κέντρων Ξένων Γλωσσών να προσαρμοστούν  άμεσα στις νέες προδιαγραφές, τονίζει, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Η τροποποίηση των διατάξεων  του Ν.2545/1940 (περί Ιδιωτικών Σχολείων, Φροντιστηρίων και Οικοτροφείων) που πραγματοποιήθηκε δια του Ν. 4093/2012 (Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016. Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του Ν.4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής2013-2016) δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, τα οποία παρέχουν διαχρονικά και επί πολλές δεκαετίες υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.

Στο έγγραφο που κατέθεσε στη  Βουλή, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει ότι: «οι νομοθετικές ρυθμίσεις του Ν. 4093/2012, κυρίως δε αυτές που αφορούν τις κτιριακές προδιαγραφές, ευνοούν ελάχιστα και μεγάλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, χωρίς όμως να  λαμβάνουν υπόψη τη συντριπτική πλειοψηφία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών».

Επιπλέον, οι ανωτέρω νομοθετικές  ρυθμίσεις λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της δυσμενέστερης οικονομικής κρίσης της χώρας μας και είναι αναγκαία η ύπαρξη ικανού χρόνου για την προσαρμογή των Κέντρων Ξένων Γλωσσών στις νέες απαιτήσεις, καθώς οι ιδιοκτήτες για τον λειτουργικό εκσυγχρονισμό των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, καλούνται να δαπανήσουν υπέρογκα χρηματικά ποσά σε σχέση με τις δυνατότητες και τα εισοδήματά τους, τα οποία βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τα εισοδήματα των πελατών τους, ήτοι της πλειοψηφίας των ελληνικών οικογενειών, μέχρι την 31.8.2013



Ο Ηρακλειώτης Βουλευτής κ. Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνει ότι: «η δέσμη των ρυθμίσεων που αφορούν τις νέες προδιαγραφές όσον αφορά τις κτιριακές υποδομές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών δεν είναι δυνατόν να εφαρμοσθεί μέχρι την 31.8.2013» και ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο να παρέμβει ώστε να δοθεί παράταση του χρόνου προσαρμογής των Κέντρων Ξένων Γλωσσών στα νέα δεδομένα, για δύο ακόμη εκπαιδευτικά έτη, ήτοι μέχρι 31-08-2015.


Ηράκλειο: Αθώοι οι τρεις εργαζόμενοι της ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης


Αθωώθηκαν σήμερα από το μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τρεις εργαζόμενοι της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης που κατηγορούνταν για διατάραξη εργασιακής ειρήνης.

Οι τρεις εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχαν συλληφθεί στις 27 Νοεμβρίου 2012 κατά την κατάληψη των γραφείων της υπηρεσίας στο Ηράκλειο, στην οδό Αλμυρού, όταν αστυνομική δύναμη άνοιξε την πόρτα του κτιρίου.

Ηράκλειο: Σε σχολή μαγειρικής ο μαθητής που έδιωξαν οι γονείς του λόγω κρίσης


Ο 18χρονος Νίκος που συγκλόνισε τη χώρα με το προσωπικό του δράμα, φωτογραφίζεται στη σχολή του και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του...

Βρίσκει σιγά σιγά τους ρυθμούς του ο μαθητής του Εσπερινού Γυμνασίου Λυκείου Ηρακλείου, ο οποίος συγκίνησε το πανελλήνιο όταν έγινε γνωστό ότι η οικογένειά του, τον έδιωξε από το σπίτι λόγω ...κρίσης.

"Οπως διαβάζουμε στη σελίδα στο facebook του Εσπερινού Γυμνασίου ο Νίκος απασχολείται στη σχολή Μαγειρικής ''Kappa Studies'' στο Ηράκλειο Κρήτης. Μάλιστα ο μαθητής φωτογραφίζεται στην πρώτη του παρουσίαση συνταγής μόνο με 2 ημέρες ουσιαστικής εκπαίδευσης!

Ο 18χρονος Νίκος θέλει να γίνει σεφ όταν μεγαλώσει, αλλά λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπιζε σκεφτόταν να καταταγεί στον στρατό για να έχει δωρεάν στέγη και ένα πιάτο φαγητό.

Η παράλληλη ασφάλιση και το υψηλό κόστος εργοδοτικών εισφορών


Η παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη


Την κατάργηση του πλαφόν για  τους παλαιούς ασφαλισμένους και  την εξομοίωση  με τους νέους, όσον αφορά στην παράλληλη ασφάλιση, τονίζει, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ιωάννη Βρούτση.

Με τις διατάξεις του Ν. 4093/2012 εισάγονται τα ανώτατα όρια (πλαφόν) των ασφαλιστέων αποδοχών των παλαιών μισθωτών, δηλαδή εκείνων που ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά, πριν από τις 31/12/1992 και εξομοιώνονται στο εξής με εκείνες των νέων ασφαλισμένων, εκείνων δηλαδή που ασφαλίστηκαν πρώτη φορά, από την 1/1/1993, με αποτέλεσμα πολλοί ασφαλισμένοι να πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερες εισφορές.

Έως τώρα το ανώτατο όριο των ασφαλιστέων  αποδοχών για τους μετά το 1993 ασφαλισμένους, ήταν: 693,35 Χ 8= 5.546,8 ευρώ. Ακόμη, δηλαδή και  στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος είχε μεγαλύτερες αποδοχές, οι ασφαλιστικές εισφορές δεν μπορούσαν να υπολογισθούν για ποσό μεγαλύτερο απ' αυτό το όριο. Αντίστοιχα για τους παλαιούς ασφαλισμένους (τους προ του 1993), το ανώτατο όριο των κατά μήνα ασφαλιστέων αποδοχών ήταν: 25X97,21= 2430,25 ευρώ.

Στην ερμηνευτική εγκύκλιο του  νόμου 4093/2012, που εξέδωσε το υπουργείο  Εργασίας, αναφέρεται «ότι σε όσους  φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης  το ανώτατο όριο (πλαφόν) ασφαλιστέων  αποδοχών των παλαιών μισθωτών ασφαλισμένων είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο των νέων ασφαλισμένων, εξισώνεται με το υψηλότερο». Για παράδειγμα, στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οι ασφαλιστικές εισφορές θα ορίζονται «μέχρι ημερήσιου μισθού: 5.546,8 : 25 = 221,87 ευρώ» για όλους τους εργαζόμενους.

 Οι εισφορές που καταβάλλονταν  μέχρι σήμερα εξακολουθούν να ισχύουν, για φορείς που ως ασφαλιστέες αποδοχές ορίζονταν οι πάσης φύσεως αποδοχές, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το ίδιο ισχύει και σε περιπτώσεις φορέων που οι ασφαλιστέες αποδοχές ορίζονται ως σταθερό ποσό, όπως για παράδειγμα ισχύει στο Ταμείο Ασφαλίσεως Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου (ΤΑΙΣΥΤ).

Στο έγγραφο που κατέθεσε στη  Βουλή, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει ότι: «ένας ιδιωτικός υπάλληλος, ασφαλισμένος πριν 1/1/1993 με παράλληλη δραστηριότητα ελεύθερου επαγγέλματος καλείτο να ασφαλιστεί σε δύο φορείς, αφού ισχύει η παράλληλη ασφάλιση και υποχρεούται εκτός από το ΙΚΑ να πληρώσει εισφορές και στον ΟΑΕΕ. Μέχρι τώρα οι παλαιοί ασφαλισμένοι είχαν ανώτατο όριο στις ασφαλιστικές εισφορές του ΙΚΑ οπότε με δεδομένο το πλεονέκτημα αυτό δεν αποτελούσε πρόβλημα η πληρωμή των εισφορών στον ΟΑΕΕ».


Ο Ηρακλειώτης Βουλευτής κ. Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνει ότι: «με βάση το νέο νόμο καταργείται το πλαφόν για τους παλαιούς ασφαλισμένους και εξομοιώνονται με τους νέους, όμως για τους παλαιούς διατηρείται το σύστημα της παράλληλης ασφάλισης συνεπώς και η πληρωμή των εισφορών στον ΟΑΕΕ. Έτσι ο ελεύθερος επαγγελματίας καλείται να αποδώσει εργοδοτικές εισφορές βάση των νέων δεδομένων αυξάνοντας σημαντικά το εργοδοτικό κόστος.


Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο να παρέμβει ώστε να ελαφρυνθούν από την μεγάλη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών οι παράλληλα ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ως υπάλληλοι, και του ΟΑΕΕ ως ελεύθεροι επαγγελματίες, και ερωτά εάν οι παράλληλα ασφαλισμένοι θα λάβουν σύνταξη και από τα δύο ταμεία.

Νέα Κυδωνία Χανίων: Ρεπό στους οικοδόμους λόγω...θαμμένων όπλων!


Αναγκαστικό ... ρεπό πήραν οι τεχνίτες σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή σε χωράφι στη Νέα Κυδωνία Χανίων, όχι λόγω κόπωσης αλλά λόγω ... όπλων!

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί, κατά τη διάρκεια οικοδομικών - εσκαφικών εργασιών σε χώρο νεοαναγειρόμενης οικοδομής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κοντινό μη περιφραγμένο οικόπδο, μέσα σε μία πλαστική σωλήνα, μήκους 85 εκ. και διαμέτρου 20 εκ. :

● Ένα (1) περίστροφο 38mm με έξι (6) φυσίγγια του ίδιου διαμετρήματος,
● Τρεις (3) γεμιστήρες πολεμικού όπλου (KALASNIKOV),
● Δύο (2)  γεμιστήρες πιστολίων,
● Πενήντα (50) φυσίγγια πιστολίου διαμ 9 mm
● Διαρρηκτικά εργαλεία  και  ένα (1) ανδρικό μπουφάν.  

Τα παραπάνω κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων ενώ έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

cretalive.gr

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΕ 2.500 ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΟ QUEEN MARY 2


«Ανάσα» για την αγορά του Ηρακλείου αναμένεται να αποτελέσει η παρουσία σήμερα στο λιμάνι του κρουαζιερόπλοιου «Queen Mary 2», το οποίο μεταφέρει περίπου 2.500 τουρίστες. 

RMS Queen Mary 2 in Hamburg
RMS Queen Mary 2  (Photo credit: Wikipedia)
Το «Queen Mary 2»... είχε προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, αλλά λόγω του καιρού η εταιρεία ζήτησε από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (Ο.Λ.Η.) να τη διευκολύνει κι έτσι το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται από το πρωί στο λιμάνι της πόλης, απ’ όπου θα αποπλεύσει στις 17.00 το απόγευμα.

Η παρουσία του παρέχει μια οικονομική ανάσα στους καταστηματάρχες, οι οποίοι περιμένουν τόνωση της αγοράς, όπως έγινε και την Κυριακή πριν από την Πρωτοχρονιά με άλλο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο άφησε χρήματα στην πόλη.
Enhanced by Zemanta

«Δεμένα» τα πλοία στην Κρήτη


Οι θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν μέχρι και τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο, κρατούν «δεμένα» τα πλοία και στην Κρήτη.

Η ακτοπλοϊκή διασύνδεση του νησιού με την υπόλοιπη χώρα παραμένει ... κομμένη καθώς από χθες, παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου των πλοίων της γραμμής.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και ο αερολιμένος «Ν.Καζαντζάκης» που παραδοσιακά αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω ανέμων.

Οι άνεμοι πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Πηγή: prismanews.gr

Ρέθυμνο: Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέτρεψαν πλειστηριασμούς

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατάφεραν την ακύρωση πλειστηριασμών ακινήτων σήμερα  στο Ρέθυμνο, τα μέλη του νεοσύστατου Συλλόγου Δανειοληπτών.

Τα μέλη του Συλλόγου δηλώνουν ότι θα προχωρούν σε ανάλογες κινήσεις κάθε Τετάρτη "για να μην επιτρέψουμε στις Τράπεζες και τις Εταιρείες Ακινήτων να κερδοσκοπούν με την εξαθλίωση του κόσμου"

Πηγή: www.cretalive.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...